Je vindt hier de programma's van Douchen op tv We hebben de volgende programma's voor Douchen Two and a Half Men: Morgen - Seizoen 1 Aflevering 7 If They Do Go Either Way, They're Usually Fake Judith vreest dat Jake beïnvloed wordt. Two and a Half Men: 23/02 - Two and a Half Men, Seizoen 1 Aflevering 7 If They Do Go Either Way, They're Usually Fake Judith vreest dat.

Douchen op tv (overige uitzendingen)

Morgen | 19:10 Two and a Half Men

Seizoen 1 Aflevering 7 - If They Do Go Either Way, They're Usually Fake Judith vreest dat Jake beïnvloed wordt door een knappe surfster die af en toe bij Charlie gaat douchen en halfnaakt door het huis loopt.

Zo 23 februari 2020 | 16:30 Two and a Half Men

Seizoen 1 Aflevering 7 - If They Do Go Either Way, They're Usually Fake Judith vreest dat Jake beïnvloed wordt door een knappe surfster die af en toe bij Charlie gaat douchen en halfnaakt door het huis loopt.

Douchen gemist

Do 5 september 2019 | 01:35 EenVandaag: o.a. training artsen voor meer orgaandonoren

05/09/19 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Als we artsen beter trainen, hebben we straks meer orgaandonoren Artsen herkennen potentiële orgaandonoren nog te weinig. Daardoor staan patiënten...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Als we artsen beter trainen, hebben we straks meer orgaandonoren Artsen herkennen potentiële orgaandonoren nog te weinig. Daardoor staan patiënten langer op wachtlijsten. Volgens onderzoek is vooral op de spoedeisende hulp en neurologie nog veel te winnen. "Wat je ziet is dat de expertise over orgaandonatie vooral op de intensive care zit. Buiten de ic worden potentiële donoren minder goed herkend door artsen. Vooral op de spoedeisende hulp en op de afdeling neurologie zou nog veel te winnen zijn." Dat concludeert Marloes Witjes, die vandaag promoveert. We moeten allemaal aan het warmtenet, maar niet zoals het nu is Nederland moet duurzaam, dus hoe komen we van het gas af? Door warmtenetten. Dat kost tijd en geld, maar ondertussen moeten burgers nu al betalen voor niet-duurzame warmtenetten. "Ze worden gewoon aangesloten, of ze het willen of niet." Warmtenetgebruikers betalen veel voor hun verbruik, dat komt omdat de prijs is gekoppeld aan de inmiddels dure gasprijs. Bij een warmtenet wordt via een centrale bron warm water naar huizen vervoerd om het huis te verwarmen en te douchen. Vaak is de energie waarmee de warmte wordt opgewekt nog niet schoon. Bovendien, zegt energietransitie expert bij TNO Annelies Huygen, "heb je als bewoner op dit moment niets te kiezen." Brexit-paniek loopt verder op: premier Johnson heeft nog maar één truc achter de hand Het is chaos in Westminster: partijleden keerden zich gister tegen Johnson en zijn de partij uitgezet. Vanavond stemt het lagerhuis over een motie om een no-deal brexit te voorkomen. Tot ergernis van de premier, die nog maar één truc achter de hand heeft. Als de motie wordt aangenomen, zou dit een pijnlijke klap zijn voor de brexit-strategie van premier Boris Johnson. Het betekent dat de brexit hoogstwaarschijnlijk niet op 31 oktober zal plaatsvinden en dat is wat Johnson al die tijd heeft beloofd. En dat ook leden uit zijn eigen partij keerden zich gisteren tegen hem keerden was pijnlijk. De 21 Tories die de motie steunden, waardoor Johnson het moest afleggen, werden uit de Conservatieve Partij gezet.

Wo 4 september 2019 | 18:15 EenVandaag: o.a. training artsen voor meer orgaandonoren

04/09/19 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Als we artsen beter trainen, hebben we straks meer orgaandonoren Artsen herkennen potentiële orgaandonoren nog te weinig. Daardoor staan patiënten langer op...

Vanavond onder andere in EénVandaag: Als we artsen beter trainen, hebben we straks meer orgaandonoren Artsen herkennen potentiële orgaandonoren nog te weinig. Daardoor staan patiënten langer op wachtlijsten. Volgens onderzoek is vooral op de spoedeisende hulp en neurologie nog veel te winnen. "Wat je ziet is dat de expertise over orgaandonatie vooral op de intensive care zit. Buiten de ic worden potentiële donoren minder goed herkend door artsen. Vooral op de spoedeisende hulp en op de afdeling neurologie zou nog veel te winnen zijn." Dat concludeert Marloes Witjes, die vandaag promoveert. We moeten allemaal aan het warmtenet, maar niet zoals het nu is Nederland moet duurzaam, dus hoe komen we van het gas af? Door warmtenetten. Dat kost tijd en geld, maar ondertussen moeten burgers nu al betalen voor niet-duurzame warmtenetten. "Ze worden gewoon aangesloten, of ze het willen of niet." Warmtenetgebruikers betalen veel voor hun verbruik, dat komt omdat de prijs is gekoppeld aan de inmiddels dure gasprijs. Bij een warmtenet wordt via een centrale bron warm water naar huizen vervoerd om het huis te verwarmen en te douchen. Vaak is de energie waarmee de warmte wordt opgewekt nog niet schoon. Bovendien, zegt energietransitie expert bij TNO Annelies Huygen, "heb je als bewoner op dit moment niets te kiezen." Brexit-paniek loopt verder op: premier Johnson heeft nog maar één truc achter de hand Het is chaos in Westminster: partijleden keerden zich gister tegen Johnson en zijn de partij uitgezet. Vanavond stemt het lagerhuis over een motie om een no-deal brexit te voorkomen. Tot ergernis van de premier, die nog maar één truc achter de hand heeft. Als de motie wordt aangenomen, zou dit een pijnlijke klap zijn voor de brexit-strategie van premier Boris Johnson. Het betekent dat de brexit hoogstwaarschijnlijk niet op 31 oktober zal plaatsvinden en dat is wat Johnson al die tijd heeft beloofd. En dat ook leden uit zijn eigen partij keerden zich gisteren tegen hem keerden was pijnlijk. De 21 Tories die de motie steunden, waardoor Johnson het moest afleggen, werden uit de Conservatieve Partij gezet.

Di 3 september 2019 | 13:20 Radar: o.a. zeewaterwarmte geeft koud water

03/09/19 - Consumentenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Radar: Hele wijk in de kou door falend warmtepompsysteem De Haagse wijk Duindorp doet al jaren mee aan een duurzaamheidsproject met een zeewaterwarmtecentrale. Die...

Herhaling. Vanavond onder andere in Radar: Hele wijk in de kou door falend warmtepompsysteem De Haagse wijk Duindorp doet al jaren mee aan een duurzaamheidsproject met een zeewaterwarmtecentrale. Die onttrekt energie uit de warmtewisseling tussen warm en koud zeewater en pompt het naar de warmtepompen in de woningen. Er is alleen één probleem, de bewoners kampen al jarenlang met storingen aan hun pompen. Gevolg, koude huizen en koud douchen, ook in de winter. De verantwoordelijke voor de centrale is woningcorporatie Vestia. Gaat die er na al die jaren voor zorgen dat de problemen worden opgelost? Buurtapp Nextdoor zo lek als een mandje 'Nextdoor is de besloten buurtapp voor jou en je buren', staat groot op de website van buurtapp Nextdoor. Handig, zo weet je wat er speelt in de buurt. De app wordt door verschillende gemeenten en ook de politie gepromoot. Maar zo besloten is de app niet, blijkt uit onderzoek van Radar. Als je een wijk inloopt en je locatie aan hebt staan krijg je zo toegang tot de app en zie je meteen welke buurtbewoners bijvoorbeeld op vakantie zijn. Ook achternamen en adresgegevens zijn zichtbaar. Zelfs vanachter je computer kan je toegang krijgen. Het is dus gemakkelijk toegankelijk voor wie er maar in wil en misschien kwaad wil. Stichting Bits of Freedom die opkomt van digitale burgerrechten en vindt dat Nextdoor meteen actie moet ondernemen. Gaat Nextdoor dat ook doen?

Wo 21 augustus 2019 | 01:25 EenVandaag: o.a. de Oeigoerse voetballers

21/08/19 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Bij FC Castricum vinden de Oeigoeren even geluk, maar het leed van hun familie in China is nooit ver weg De Oeigoerse voetballers douchen na de...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Bij FC Castricum vinden de Oeigoeren even geluk, maar het leed van hun familie in China is nooit ver weg De Oeigoerse voetballers douchen na de wedstrijd steeds vaker mee. Een teken van hun integratie, volgens hun Nederlandse clubgenoten. In hun provincie in China worden de Oeigoeren onderdrukt, in Castricum vond een aantal van hen een nieuw leven. Bij FC Castricum gaat het niet elke dag zo. Kleurrijke kleding, oosterse muziek en de geur van kebab vullen de voetbalclub. De Oeigoerse clubleden organiseren een feestelijke barbecue. In Castricum wonen meer dan 20 Oeigoerse gezinnen. De verschrikkingen die hun familieleden in China te verduren hebben, houden hen constant bezig. Toch proberen ze hun weg in Nederland te vinden. Het contact op de plaatselijke voetbalclub helpt daarbij. In het dorpscentrum vond Mieke (80) haar levenslust terug: 'Ik ben van niemand weer iemand geworden' "Ik voelde me niet meer nuttig, mijn zelfbeeld schrompelde ineen." Toen ze in één klap haar tweelingzus verloor en haar vriend hun 13-jarige relatie verbrak, zakte Mieke weg in somberheid en onzekerheid. In het dorpscentrum vond ze zichzelf terug. Mieke en haar tweelingzus waren al hun hele leven onafscheidelijk. Om haar te verliezen, gecombineerd met het einde van haar relatie, zette Miekes wereld op zijn kop. Op haar 76ste voelde ze zich verlaten, alleen en somber. "Er werd aan mijn fundamenten gemorreld." Mafkees uit Maastricht' niet meer de snelst fietsende man ter wereld Onwaarschijnlijk, maar waar. De Brit Neil Campbell is de snelste man ter wereld op de fiets, nu hij in de slipstream van een Porsche Cayenne meer 280 km/u fietste. Hij verbrak een bijna 24 jaar oud record dat op naam stond van een Nederlander. Wielrenner Fred Rompelberg was al bijna 50 jaar oud, toen hij in 1995 het wereldrecord op zijn naam wist te zetten. De Limburger reed 268,8 kilometer per uur over de zoutvlakte van Bonneville, in Utah, Amerika. De wielrenrecords werden geboekt in de categorie 'drafting', waarbij de wielrenner dicht achter een racewagen met een windscherm rijdt en optimaal van de slipstream profiteert.

Zo 14 juli 2019 | 23:00 Andere Tijden Sport: rebellenploeg TeleVizier

14/07/19 - Sportreportage, In deze nieuwe aflevering van Andere Tijden Sport vanavond het verhaal van wielerploeg TeleVizier, een 'rebellenclub op wielen'. Sponsorploeg Na de grote Toursuccessen in de jaren vijftig is het...

In deze nieuwe aflevering van Andere Tijden Sport vanavond het verhaal van wielerploeg TeleVizier, een 'rebellenclub op wielen'. Sponsorploeg Na de grote Toursuccessen in de jaren vijftig is het Nederlandse profwielrennen begin 1964 op sterven na dood. Het lukt in Nederland niet om een sponsorploeg op de been te krijgen, ook de beroemde ploegleider Kees Pellenaars niet. TeleVizier Als de topcoureurs al elders onderdak hebben gevonden, weet Pellenaars vlak vóór de Tour van 1964 toch een geldschieter te strikken, TeleVizier. Het tegendraadse, jonge weekblad en Pellenaars passen goed bij elkaar. Rebellenploeg Het clubje onervaren Brabantse amateurs waarmee hij naar Frankrijk afreist ontpopt zich tot een rebellenploeg. Jagend op etappezeges lappen ze de regels aan hun laars. Een van hen, Kees Haast, blijkt verrassend genoeg een begenadigd klimmer.

Za 20 april 2019 | 02:35 Nieuwsuur: o.a. burgers meten zelf luchtvervuiling

20/04/19 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Burgers meten zelf luchtvervuiling bij hoogovens Tata Steel bij Wijk aan Zee is met de grote hoogovens een van de meest vervuilende bedrijven van...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Burgers meten zelf luchtvervuiling bij hoogovens Tata Steel bij Wijk aan Zee is met de grote hoogovens een van de meest vervuilende bedrijven van Nederland. Omwonenden klagen over milieu- en gezondheidsproblemen. Zij krijgen nu sensoren in de tuin die aangeven hoe vervuild de lucht precies is. We spreken met bewoners: hebben zij hier iets aan, of zijn de sensoren slechts een zoethoudertje? En we kijken in Vlaanderen waar tienduizenden mensen al zo'n metertje in de achtertuin hebben. - Niet alle vet is slecht Artsen en wetenschappers Liesbeth van Rossum en Mariëtte Boon schreven het boek Vet Belangrijk over lichaamsvet en voeding. Ze geven hierover een genuanceerd beeld. Zo heeft meer dan de helft van de Nederlanders overgewicht, maar dat is lang niet altijd problematisch, schrijven ze: veel van hen hebben een gezonde leefstijl. Van Rossum en Boon schrijven ook over een ander soort vetcellen: bruin vet. Door pittig te eten en koud te douchen maken mensen deze bruine vetcellen aan, wat helpt bij het verbranden van calorieën. Van Rossum is vanavond te gast in de studio. - Politici bij Matthäus Passion: een moetje of echte liefde? Het is de Goede Week en dus de tijd van de Matthäus Passion. De compositie van Bach over het lijden van Jezus Christus wordt op verschillende plekken in het land gespeeld en gezongen. Traditioneel wonen ook veel leden van het kabinet een uitvoering bij. Is dit voor hen een moetje, gaat het om echte interesse of zit er meer achter? En waarom bezoekt premier Mark Rutte voor het eerst de uitvoering in de Nieuwe Kerk in Delft, en niet zoals gebruikelijk in de Leidse Pieterskerk of de Grote Kerk in Naarden? - Nieuwsuur Sport Voetbal: reportage over de van Ajax gehuurde Groninger Sierhuis Wielrennen: reportage Anna v.d.Breggen

Za 20 april 2019 | 01:45 Nieuwsuur: o.a. burgers meten zelf luchtvervuiling

20/04/19 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Burgers meten zelf luchtvervuiling bij hoogovens Tata Steel bij Wijk aan Zee is met de grote hoogovens een van de meest vervuilende bedrijven van...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Burgers meten zelf luchtvervuiling bij hoogovens Tata Steel bij Wijk aan Zee is met de grote hoogovens een van de meest vervuilende bedrijven van Nederland. Omwonenden klagen over milieu- en gezondheidsproblemen. Zij krijgen nu sensoren in de tuin die aangeven hoe vervuild de lucht precies is. We spreken met bewoners: hebben zij hier iets aan, of zijn de sensoren slechts een zoethoudertje? En we kijken in Vlaanderen waar tienduizenden mensen al zo'n metertje in de achtertuin hebben. - Niet alle vet is slecht Artsen en wetenschappers Liesbeth van Rossum en Mariëtte Boon schreven het boek Vet Belangrijk over lichaamsvet en voeding. Ze geven hierover een genuanceerd beeld. Zo heeft meer dan de helft van de Nederlanders overgewicht, maar dat is lang niet altijd problematisch, schrijven ze: veel van hen hebben een gezonde leefstijl. Van Rossum en Boon schrijven ook over een ander soort vetcellen: bruin vet. Door pittig te eten en koud te douchen maken mensen deze bruine vetcellen aan, wat helpt bij het verbranden van calorieën. Van Rossum is vanavond te gast in de studio. - Politici bij Matthäus Passion: een moetje of echte liefde? Het is de Goede Week en dus de tijd van de Matthäus Passion. De compositie van Bach over het lijden van Jezus Christus wordt op verschillende plekken in het land gespeeld en gezongen. Traditioneel wonen ook veel leden van het kabinet een uitvoering bij. Is dit voor hen een moetje, gaat het om echte interesse of zit er meer achter? En waarom bezoekt premier Mark Rutte voor het eerst de uitvoering in de Nieuwe Kerk in Delft, en niet zoals gebruikelijk in de Leidse Pieterskerk of de Grote Kerk in Naarden? - Nieuwsuur Sport Voetbal: reportage over de van Ajax gehuurde Groninger Sierhuis Wielrennen: reportage Anna v.d.Breggen

Vr 19 april 2019 | 22:35 Nieuwsuur: o.a. burgers meten zelf luchtvervuiling

19/04/19 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Burgers meten zelf luchtvervuiling bij hoogovens Tata Steel bij Wijk aan Zee is met de grote hoogovens een van de meest vervuilende bedrijven van...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Burgers meten zelf luchtvervuiling bij hoogovens Tata Steel bij Wijk aan Zee is met de grote hoogovens een van de meest vervuilende bedrijven van Nederland. Omwonenden klagen over milieu- en gezondheidsproblemen. Zij krijgen nu sensoren in de tuin die aangeven hoe vervuild de lucht precies is. We spreken met bewoners: hebben zij hier iets aan, of zijn de sensoren slechts een zoethoudertje? En we kijken in Vlaanderen waar tienduizenden mensen al zo'n metertje in de achtertuin hebben. - Niet alle vet is slecht Artsen en wetenschappers Liesbeth van Rossum en Mariëtte Boon schreven het boek Vet Belangrijk over lichaamsvet en voeding. Ze geven hierover een genuanceerd beeld. Zo heeft meer dan de helft van de Nederlanders overgewicht, maar dat is lang niet altijd problematisch, schrijven ze: veel van hen hebben een gezonde leefstijl. Van Rossum en Boon schrijven ook over een ander soort vetcellen: bruin vet. Door pittig te eten en koud te douchen maken mensen deze bruine vetcellen aan, wat helpt bij het verbranden van calorieën. Van Rossum is vanavond te gast in de studio. - Politici bij Matthäus Passion: een moetje of echte liefde? Het is de Goede Week en dus de tijd van de Matthäus Passion. De compositie van Bach over het lijden van Jezus Christus wordt op verschillende plekken in het land gespeeld en gezongen. Traditioneel wonen ook veel leden van het kabinet een uitvoering bij. Is dit voor hen een moetje, gaat het om echte interesse of zit er meer achter? En waarom bezoekt premier Mark Rutte voor het eerst de uitvoering in de Nieuwe Kerk in Delft, en niet zoals gebruikelijk in de Leidse Pieterskerk of de Grote Kerk in Naarden? - Nieuwsuur Sport Voetbal: reportage over de van Ajax gehuurde Groninger Sierhuis Wielrennen: reportage Anna v.d.Breggen

Do 18 april 2019 | 01:55 Nieuwsuur: o.a. formatie nieuw college van Flevoland

18/04/19 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Formatie nieuw college van Flevoland Forum voor Democratie werd in Flevoland de grootste partij. En het is de eerste en voorlopig enige provincie waar...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Formatie nieuw college van Flevoland Forum voor Democratie werd in Flevoland de grootste partij. En het is de eerste en voorlopig enige provincie waar Forum voor Democratie gaat onderhandelen over een plek in het college. Op dit moment bestaat het college uit VVD, CDA, SP en D66. Namens Forum voor Democratie is ondernemer en tv-persoonlijkheid Annemarie van Galen aangesteld als informateur. Zij adviseert dat FvD een college moet vormen met VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie. De vijf partijen hebben al gesprekken met elkaar gevoerd over belangrijke zaken in de provincie. Vanavond in de uitzending een reportage en politiek duider Arjan Noorlander in de studio. - Onrust bij plannen verbouwing Binnenhof Het Binnenhof wordt vanaf 2020 in één keer gerenoveerd. De Tweede Kamer debatteert hierover regelmatig met het kabinet. Er zijn groeiende zorgen over de vertraging en de kosten van de verbouwing van het Binnenhof. Nu ligt ook het ontwerp voor de Tweede Kamer onder vuur, nadat eerder de architect van de Eerste Kamer opstapte. Vanavond een reportage hierover met Tweede Kamerleden Jessica van Eijs (D66) en Jan Middendorp (VVD) en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA). - Vitens: 'Gebruik minder water' De meeste mensen hebben geen idee hoeveel water ze gebruiken als ze douchen, de wc doortrekken of de tuin besproeien, blijkt uit onderzoek van Vitens. Onbewust wordt zo drinkwater verspild. Volgens Jelle Hannema, directievoorzitter van Vitens, zijn de vooruitzichten somber: het waterverbruik groeit te hard. Het waterbedrijf begint met een campagne om Nederlanders bewuster te maken van hun verbruik. Waterschappen in Overijssel en Gelderland doen mee aan de campagne. Te gast is Dirk-Siert Schoonman, bestuurder van de Unie van Waterschappen. - Nieuwsuur Sport Voetbal: Ajax, 'the day after'

Do 18 april 2019 | 01:00 Nieuwsuur: o.a. formatie nieuw college van Flevoland

18/04/19 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Formatie nieuw college van Flevoland Forum voor Democratie werd in Flevoland de grootste partij. En het is de eerste en voorlopig enige provincie waar...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Formatie nieuw college van Flevoland Forum voor Democratie werd in Flevoland de grootste partij. En het is de eerste en voorlopig enige provincie waar Forum voor Democratie gaat onderhandelen over een plek in het college. Op dit moment bestaat het college uit VVD, CDA, SP en D66. Namens Forum voor Democratie is ondernemer en tv-persoonlijkheid Annemarie van Galen aangesteld als informateur. Zij adviseert dat FvD een college moet vormen met VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie. De vijf partijen hebben al gesprekken met elkaar gevoerd over belangrijke zaken in de provincie. Vanavond in de uitzending een reportage en politiek duider Arjan Noorlander in de studio. - Onrust bij plannen verbouwing Binnenhof Het Binnenhof wordt vanaf 2020 in één keer gerenoveerd. De Tweede Kamer debatteert hierover regelmatig met het kabinet. Er zijn groeiende zorgen over de vertraging en de kosten van de verbouwing van het Binnenhof. Nu ligt ook het ontwerp voor de Tweede Kamer onder vuur, nadat eerder de architect van de Eerste Kamer opstapte. Vanavond een reportage hierover met Tweede Kamerleden Jessica van Eijs (D66) en Jan Middendorp (VVD) en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA). - Vitens: 'Gebruik minder water' De meeste mensen hebben geen idee hoeveel water ze gebruiken als ze douchen, de wc doortrekken of de tuin besproeien, blijkt uit onderzoek van Vitens. Onbewust wordt zo drinkwater verspild. Volgens Jelle Hannema, directievoorzitter van Vitens, zijn de vooruitzichten somber: het waterverbruik groeit te hard. Het waterbedrijf begint met een campagne om Nederlanders bewuster te maken van hun verbruik. Waterschappen in Overijssel en Gelderland doen mee aan de campagne. Te gast is Dirk-Siert Schoonman, bestuurder van de Unie van Waterschappen. - Nieuwsuur Sport Voetbal: Ajax, 'the day after'

Wo 22 maart 2017 | 16:00 Pauw: o.a. Arnon Grunberg

22/03/17 - Actuele talkshow - herhaling, Vanavond onder andere in Pauw: Arnon Grunberg laat zich 24 uur opsluiten met vijftig fans Een sjabbatdiner, een leesclub in een darkroom, gemengd douchen en slapen in stapelbedjes: Vijftig...

Vanavond onder andere in Pauw: - Arnon Grunberg laat zich 24 uur opsluiten met vijftig fans Een sjabbatdiner, een leesclub in een darkroom, gemengd douchen en slapen in stapelbedjes: Vijftig uitverkorenen mogen een etmaal lang doorbrengen met hun favoriete auteur, Arnon Grunberg. Op de 24 uur durende leesclub op het Das Mag Festival 2017. Voor deze leesclub 2.0 kiest Grunberg zelf de deelnemers uit via een heuse sollicitatieprocedure. Maar hoe selecteert hij deze fans? Hij vertelt het vanavond aan tafel bij PAUW! - Shirma Rouse eert Aretha Franklin Aretha Franklin heeft aangekondigd dat ze met pensioen gaat. Ze maakt nog een album, liefst met Stevie Wonder. De plaatsvervanger van Aretha in Nederland is Shirma Rouse, de zangeres brengt komende week drie keer een eerbetoon aan The Queen of Soul. Vanavond bespreekt ze bij Pauw haar drie meest favoriete Franklin-tracks, en zingt ze een bijzondere versie van een grote Aretha-hit. - Doodzieke Emma Post mag ingezameld geld voor uitvaart niet gebruiken voor behandeling Vanavond in Pauw: Emma Post. De zieke Emma mag het geld dat een voor haar opgerichte stichting verzamelde, niet gebruiken voor een medische behandeling. Dat bepaalde de rechtbank gisteren. Emma kwam in het najaar in het nieuws omdat ze geld inzamelde voor haar eigen uitvaart. De opbrengst overtrof haar verwachtingen: in plaats van de beoogde 6.000 euro kwam er 50.000 euro binnen. En ze kwam in contact met een behandeling in het buitenland die volgens haar veelbelovend is. Vanavond vertelt Emma haar verhaal. - Hoe Octave 'Okkie' Durham twee doeken stal uit het Van Goghmuseum Octave ‘Okkie’ Durham stal in 2002 twee schilderijen van Vincent van Gogh uit het Van Gogh Museum. Hoe hij dit voor elkaar kreeg is vanavond te zien in een spraakmakende documentaire. En vandaag, precies op de dag van deze uitzending keerden de twee schilderijen terug in het museum onder grote belangstelling van de internationale pers. Het museum wilde niet meewerken aan de documentaire. Ook heeft ‘ Okkie’ sinds vorige week een toegangsverbod voor het museum. Toch is museumdirecteur Axel Rüger vanavond te gast samen met ‘Okkie’ en documentairemaker Vincent Verweij.

Wo 22 maart 2017 | 00:15 Pauw: o.a. Arnon Grunberg

22/03/17 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in Pauw: Arnon Grunberg laat zich 24 uur opsluiten met vijftig fans Een sjabbatdiner, een leesclub in een darkroom, gemengd douchen en slapen in stapelbedjes: Vijftig...

Vanavond onder andere in Pauw: - Arnon Grunberg laat zich 24 uur opsluiten met vijftig fans Een sjabbatdiner, een leesclub in een darkroom, gemengd douchen en slapen in stapelbedjes: Vijftig uitverkorenen mogen een etmaal lang doorbrengen met hun favoriete auteur, Arnon Grunberg. Op de 24 uur durende leesclub op het Das Mag Festival 2017. Voor deze leesclub 2.0 kiest Grunberg zelf de deelnemers uit via een heuse sollicitatieprocedure. Maar hoe selecteert hij deze fans? Hij vertelt het vanavond aan tafel bij PAUW! - Shirma Rouse eert Aretha Franklin Aretha Franklin heeft aangekondigd dat ze met pensioen gaat. Ze maakt nog een album, liefst met Stevie Wonder. De plaatsvervanger van Aretha in Nederland is Shirma Rouse, de zangeres brengt komende week drie keer een eerbetoon aan The Queen of Soul. Vanavond bespreekt ze bij Pauw haar drie meest favoriete Franklin-tracks, en zingt ze een bijzondere versie van een grote Aretha-hit. - Doodzieke Emma Post mag ingezameld geld voor uitvaart niet gebruiken voor behandeling Vanavond in Pauw: Emma Post. De zieke Emma mag het geld dat een voor haar opgerichte stichting verzamelde, niet gebruiken voor een medische behandeling. Dat bepaalde de rechtbank gisteren. Emma kwam in het najaar in het nieuws omdat ze geld inzamelde voor haar eigen uitvaart. De opbrengst overtrof haar verwachtingen: in plaats van de beoogde 6.000 euro kwam er 50.000 euro binnen. En ze kwam in contact met een behandeling in het buitenland die volgens haar veelbelovend is. Vanavond vertelt Emma haar verhaal. - Hoe Octave 'Okkie' Durham twee doeken stal uit het Van Goghmuseum Octave ‘Okkie’ Durham stal in 2002 twee schilderijen van Vincent van Gogh uit het Van Gogh Museum. Hoe hij dit voor elkaar kreeg is vanavond te zien in een spraakmakende documentaire. En vandaag, precies op de dag van deze uitzending keerden de twee schilderijen terug in het museum onder grote belangstelling van de internationale pers. Het museum wilde niet meewerken aan de documentaire. Ook heeft ‘ Okkie’ sinds vorige week een toegangsverbod voor het museum. Toch is museumdirecteur Axel Rüger vanavond te gast samen met ‘Okkie’ en documentairemaker Vincent Verweij.

Di 21 maart 2017 | 23:00 Pauw: o.a. Arnon Grunberg

21/03/17 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in Pauw: Arnon Grunberg laat zich 24 uur opsluiten met vijftig fans Een sjabbatdiner, een leesclub in een darkroom, gemengd douchen en slapen in stapelbedjes: Vijftig...

Vanavond onder andere in Pauw: - Arnon Grunberg laat zich 24 uur opsluiten met vijftig fans Een sjabbatdiner, een leesclub in een darkroom, gemengd douchen en slapen in stapelbedjes: Vijftig uitverkorenen mogen een etmaal lang doorbrengen met hun favoriete auteur, Arnon Grunberg. Op de 24 uur durende leesclub op het Das Mag Festival 2017. Voor deze leesclub 2.0 kiest Grunberg zelf de deelnemers uit via een heuse sollicitatieprocedure. Maar hoe selecteert hij deze fans? Hij vertelt het vanavond aan tafel bij PAUW! - Shirma Rouse eert Aretha Franklin Aretha Franklin heeft aangekondigd dat ze met pensioen gaat. Ze maakt nog een album, liefst met Stevie Wonder. De plaatsvervanger van Aretha in Nederland is Shirma Rouse, de zangeres brengt komende week drie keer een eerbetoon aan The Queen of Soul. Vanavond bespreekt ze bij Pauw haar drie meest favoriete Franklin-tracks, en zingt ze een bijzondere versie van een grote Aretha-hit. - Doodzieke Emma Post mag ingezameld geld voor uitvaart niet gebruiken voor behandeling Vanavond in Pauw: Emma Post. De zieke Emma mag het geld dat een voor haar opgerichte stichting verzamelde, niet gebruiken voor een medische behandeling. Dat bepaalde de rechtbank gisteren. Emma kwam in het najaar in het nieuws omdat ze geld inzamelde voor haar eigen uitvaart. De opbrengst overtrof haar verwachtingen: in plaats van de beoogde 6.000 euro kwam er 50.000 euro binnen. En ze kwam in contact met een behandeling in het buitenland die volgens haar veelbelovend is. Vanavond vertelt Emma haar verhaal. - Hoe Octave 'Okkie' Durham twee doeken stal uit het Van Goghmuseum Octave ‘Okkie’ Durham stal in 2002 twee schilderijen van Vincent van Gogh uit het Van Gogh Museum. Hoe hij dit voor elkaar kreeg is vanavond te zien in een spraakmakende documentaire. En vandaag, precies op de dag van deze uitzending keerden de twee schilderijen terug in het museum onder grote belangstelling van de internationale pers. Het museum wilde niet meewerken aan de documentaire. Ook heeft ‘ Okkie’ sinds vorige week een toegangsverbod voor het museum. Toch is museumdirecteur Axel Rüger vanavond te gast samen met ‘Okkie’ en documentairemaker Vincent Verweij.

Vr 9 september 2016 | 19:25 Terug: Pauls puber kookshow

09/09/16 - Praatprogramma, Nieuws, problemen, trends en taboes: Paul de Leeuw laat geen onderwerp onbesproken. Samen met pubers praat hij over alles wat hen bezighoudt in deze turbulente levensfase. Ook is iedere week een...

Nieuws, problemen, trends en taboes: Paul de Leeuw laat geen onderwerp onbesproken. Samen met pubers praat hij over alles wat hen bezighoudt in deze turbulente levensfase. Ook is iedere week een bekende Nederlander te gast, die komt praten over zijn/haar puberteit. Pauls Puber Kookshow is vanaf vanavond terug op NPO 3. In de eerste aflevering na de zomer vertellen drie pubers aan Paul over hun spannende vakantieliefde. Dronken worden voor je 18e hoort erbij. Dat zegt Gerard Ekdom, die vindt dat de maatschappij flink aan het vertrutten is: 'Je moet een keer meemaken dat je lam de bosjes in flikkert.’ Jongeren douchen veel te lang. Paul houdt een steekproef onder het publiek en daar blijken jongeren te zitten die langer dan veertig minuten per dag onder de douche staan. De smartphone is tegenwoordig het belangrijkste bezit van de puber. In het spel Vang een Phone maakt één tiener kans op een nieuwe telefoon, maar dan moet hij hem wel vangen. Anders valt hij in het water en is hij voorgoed verloren.

Do 1 september 2016 | 01:20 EénVandaag: o.a. GroenLinks in maag met Turkse kwestie

01/09/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Partijtop GroenLinks in de maag met Turkse kwestie Kun je GroenLinks raadslid zijn en tegelijkertijd stemmen op de Turkse president Erdogan? Die vraag verdeelde de...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Partijtop GroenLinks in de maag met Turkse kwestie Kun je GroenLinks-raadslid zijn en tegelijkertijd stemmen op de Turkse president Erdogan? Die vraag verdeelde de afgelopen weken de partij van Jesse Klaver. Aanleiding zijn de uitspraken van het raadslid Ilhan Tekir in een interview met de Volkskrant. In het artikel prijst het GroenLinks-raadslid de mensen die de coup in Turkije hebben voorkomen. Ook vertelde Tekir in het interview dat hij op Erdogan stemt. Een flinke dosis kritiek op social media was het gevolg. Onder de critici was ook de fractievoorzitter van GroenLinks in Amsterdam, Rutger Groot Wassink. De voorzitter van GroenLinks blijft achter Tekir staan, maar wil geen reactie geven.In EenVandaag spreken we over de gevoeligheid van deze kwestie met de Turkse schrijver en columnist Özcan Akyol. GroenLinks zit flink met de zaak in haar maag. Fractievoorzitter Jesse Klaver wil niet voor de camera praten over de zaak. - “Fort Europa lost vluchtelingencrisis niet op" Volgens Kofi Annan was de vluchtelingencrisis op te lossen geweest als er binnen de Europese Unie was samengewerkt. “Het is teleurstellend dat niet ieder land zijn deel heeft gedaan,” zegt hij in een interview met EenVandaag. De oud-secretaris-generaal van de Verenigde Naties roept politici op om de crisis niet uit te buiten voor politiek gewin. Volgens Annan is de deuren sluiten niet de manier, maar moeten politieke leiders het gesprek aan met het volk over de manier waarop vluchtelingen opgevangen moeten worden. “Fort Europa leidt alleen maar tot een kat en muis-spel tussen de autoriteiten en mensensmokkelaars.” Kofi Annan pleit voor een legale manier voor vluchtelingen om naar Europa te komen. En uiteindelijk ligt de oplossing volgens hem in het stoppen van het bloedvergieten in Syrië. Zelf was hij in 2012 als speciaal gezant voor de Verenigde Naties betrokken bij het proberen tot een oplossing te komen voor het Syrisch conflict. - FNV: Grote onderbezetting verpleeghuizen deze zomer Personeelsleden in verpleeghuizen hebben massaal gereageerd op een enquête van de FNV over onderbezetting in de zomer. Ze beschrijven hoe bewoners pas laat op de dag worden aangekleed en regelmatig te laat worden verschoond of naar het toilet worden gebracht. Maar ook hoe ze met onervaren of veel te weinig mensen de zorg moeten zien te leveren. Janette van Vliet werkt zelf al jaren in de ouderenzorg en ziet met lede ogen aan hoe de situatie in haar tehuis steeds verder verslechtert. In de zomer zijn de problemen extra nijpend. "Mensen gaan nu één keer per week onder de douche. Als ik met een invalkracht sta die de mensen niet kent, douchen we eigenlijk niet. Dan wassen we met een washandje." De kwaliteit van de zorg in verpleeghuizen ligt al langer onder vuur. Vlak voor de zomervakantie publiceerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg nog een zwarte lijst met slecht scorende tehuizen. - Nabestaanden MH17 sturen brief aan EU Nabestaanden van de MH17 ramp twee jaar geleden, hebben vandaag een brief gestuurd naar de EU-buitenlandchef Federica Mogherini. In deze brief vragen zij hulp aan de Europese Unie om onder andere de radar- en satellietbeelden boven water te krijgen. Het is niet de eerste brief die vanuit de nabestaanden wordt gestuurd, eerder deden zij al een oproep aan Poetin en Porosjenko, ook naar aanleiding van de ontbrekende beelden. Is deze nieuwe brief opnieuw een schreeuw voor informatie of kunnen ze ditmaal er iets mee bereiken? In Radio EenVandaag is nabestaande Robbert van Heijningen te gast. Hij verloor zijn boer, schoonzus en neef bij de ramp. Hij ondertekende de brief niet en vertelt waarom. Ook spreken wij met diplomatiek expert Robert van de Roer over wat de EU voor de nabestaanden kan doen en of het versturen van deze brief een zinvolle actie is. - Wat te doen met je spaargeld? Spectaculaire rendementen, welke spaarder wil dit niet? Maar de tijd dat je slapend rijk werd door je geld op een bankrekening te zetten ligt ver achter ons. Morgen zal ING als eerste grootbank de spaarrente verlagen naar 0,3%. De vraag is of dit de opmaat is naar negatieve spaarrente, waarbij klanten moeten gaan betalen voor het stallen van hun geld. Als sparen niet loont, wat dan wel? Nederland is een zuinig volk. Sinds juni is er geen bank meer waar je meer dan 1% rente krijgt op je spaargeld. Toch blijven de spaartegoeden groeien. Uit een enquête die de Autoriteit Financiële Markten in april deed, bleek dat zelfs bij een negatieve spaarrente nog steeds 11% van de ondervraagden hun geld op de bank zouden laten staan. De grootste groep, 34%, zou dan het spaargeld in een kluis of de spreekwoordelijke oude sok bewaren. EenVandaag bezoekt Huub Kortlevers die naar eigen zeggen mooie rendementen behaalt met de verkoop en verhuur van drijvende huizen.

Wo 31 augustus 2016 | 18:15 EénVandaag: o.a. GroenLinks in maag met Turkse kwestie

31/08/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Partijtop GroenLinks in de maag met Turkse kwestie Kun je GroenLinks raadslid zijn en tegelijkertijd stemmen op de Turkse president Erdogan? Die vraag verdeelde de...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Partijtop GroenLinks in de maag met Turkse kwestie Kun je GroenLinks-raadslid zijn en tegelijkertijd stemmen op de Turkse president Erdogan? Die vraag verdeelde de afgelopen weken de partij van Jesse Klaver. Aanleiding zijn de uitspraken van het raadslid Ilhan Tekir in een interview met de Volkskrant. In het artikel prijst het GroenLinks-raadslid de mensen die de coup in Turkije hebben voorkomen. Ook vertelde Tekir in het interview dat hij op Erdogan stemt. Een flinke dosis kritiek op social media was het gevolg. Onder de critici was ook de fractievoorzitter van GroenLinks in Amsterdam, Rutger Groot Wassink. De voorzitter van GroenLinks blijft achter Tekir staan, maar wil geen reactie geven.In EenVandaag spreken we over de gevoeligheid van deze kwestie met de Turkse schrijver en columnist Özcan Akyol. GroenLinks zit flink met de zaak in haar maag. Fractievoorzitter Jesse Klaver wil niet voor de camera praten over de zaak. - “Fort Europa lost vluchtelingencrisis niet op" Volgens Kofi Annan was de vluchtelingencrisis op te lossen geweest als er binnen de Europese Unie was samengewerkt. “Het is teleurstellend dat niet ieder land zijn deel heeft gedaan,” zegt hij in een interview met EenVandaag. De oud-secretaris-generaal van de Verenigde Naties roept politici op om de crisis niet uit te buiten voor politiek gewin. Volgens Annan is de deuren sluiten niet de manier, maar moeten politieke leiders het gesprek aan met het volk over de manier waarop vluchtelingen opgevangen moeten worden. “Fort Europa leidt alleen maar tot een kat en muis-spel tussen de autoriteiten en mensensmokkelaars.” Kofi Annan pleit voor een legale manier voor vluchtelingen om naar Europa te komen. En uiteindelijk ligt de oplossing volgens hem in het stoppen van het bloedvergieten in Syrië. Zelf was hij in 2012 als speciaal gezant voor de Verenigde Naties betrokken bij het proberen tot een oplossing te komen voor het Syrisch conflict. - FNV: Grote onderbezetting verpleeghuizen deze zomer Personeelsleden in verpleeghuizen hebben massaal gereageerd op een enquête van de FNV over onderbezetting in de zomer. Ze beschrijven hoe bewoners pas laat op de dag worden aangekleed en regelmatig te laat worden verschoond of naar het toilet worden gebracht. Maar ook hoe ze met onervaren of veel te weinig mensen de zorg moeten zien te leveren. Janette van Vliet werkt zelf al jaren in de ouderenzorg en ziet met lede ogen aan hoe de situatie in haar tehuis steeds verder verslechtert. In de zomer zijn de problemen extra nijpend. "Mensen gaan nu één keer per week onder de douche. Als ik met een invalkracht sta die de mensen niet kent, douchen we eigenlijk niet. Dan wassen we met een washandje." De kwaliteit van de zorg in verpleeghuizen ligt al langer onder vuur. Vlak voor de zomervakantie publiceerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg nog een zwarte lijst met slecht scorende tehuizen. - Nabestaanden MH17 sturen brief aan EU Nabestaanden van de MH17 ramp twee jaar geleden, hebben vandaag een brief gestuurd naar de EU-buitenlandchef Federica Mogherini. In deze brief vragen zij hulp aan de Europese Unie om onder andere de radar- en satellietbeelden boven water te krijgen. Het is niet de eerste brief die vanuit de nabestaanden wordt gestuurd, eerder deden zij al een oproep aan Poetin en Porosjenko, ook naar aanleiding van de ontbrekende beelden. Is deze nieuwe brief opnieuw een schreeuw voor informatie of kunnen ze ditmaal er iets mee bereiken? In Radio EenVandaag is nabestaande Robbert van Heijningen te gast. Hij verloor zijn boer, schoonzus en neef bij de ramp. Hij ondertekende de brief niet en vertelt waarom. Ook spreken wij met diplomatiek expert Robert van de Roer over wat de EU voor de nabestaanden kan doen en of het versturen van deze brief een zinvolle actie is. - Wat te doen met je spaargeld? Spectaculaire rendementen, welke spaarder wil dit niet? Maar de tijd dat je slapend rijk werd door je geld op een bankrekening te zetten ligt ver achter ons. Morgen zal ING als eerste grootbank de spaarrente verlagen naar 0,3%. De vraag is of dit de opmaat is naar negatieve spaarrente, waarbij klanten moeten gaan betalen voor het stallen van hun geld. Als sparen niet loont, wat dan wel? Nederland is een zuinig volk. Sinds juni is er geen bank meer waar je meer dan 1% rente krijgt op je spaargeld. Toch blijven de spaartegoeden groeien. Uit een enquête die de Autoriteit Financiële Markten in april deed, bleek dat zelfs bij een negatieve spaarrente nog steeds 11% van de ondervraagden hun geld op de bank zouden laten staan. De grootste groep, 34%, zou dan het spaargeld in een kluis of de spreekwoordelijke oude sok bewaren. EenVandaag bezoekt Huub Kortlevers die naar eigen zeggen mooie rendementen behaalt met de verkoop en verhuur van drijvende huizen.

Za 9 april 2016 | 01:10 EénVandaag: o.a. wie zijn de mongols?

09/04/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Wie zijn de mongols? Wie zijn de Mongols? Dat vraagt iedereen zich af na de heftige vecht en schietpartij in het Rotterdamse van der Valk hotel tussen deze...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Wie zijn de mongols? Wie zijn de Mongols? Dat vraagt iedereen zich af na de heftige vecht- en schietpartij in het Rotterdamse van der Valk hotel tussen deze motorbende en de Hells Angels gisteravond. EenVandaag spreekt met de Duitse voormalig politieman Stefan Schubert. Hij schreef een boek over de opmars van motorbendes. ‘Onderwereld op Wielen’ Hij legt uit dat deze motorbende Mongols is opgericht in 1969 in de Verenigde Staten. Bijna vanaf het begin hebben ze ruzie met de Hells Angels omdat het die motorbende niet bevalt dat de Mongols snel veel leden krijgen. Bovendien is er onenigheid over wie de naam Californië achter op zijn leren jack mag zetten. In 2002 loopt het totaal uit de hand tussen de twee motorbendes: tijdens het legendarische Casino-fight vallen er doden en gewonden. - Aangepaste lessen voor vluchtelingenkinderen Na het voetbal douchen met je teamgenootjes zonder onderbroek, openlijke homoseksualiteit, samenwonen voordat je getrouwd bent. Het zijn zaken die in Nederland ontzettend normaal zijn, maar waar vluchtelingenkinderen die in Nederland komen enorm aan moeten wennen. Hoe zorgen we ervoor dat de jonge nieuwkomers kennis nemen van onze normen en waarden en daar ook aan gewend kunnen raken? Welkom op School is een nieuwe lesmethode, ontwikkeld door expertisecentrum Pharos, die leerkrachten en leerlingen probeert te helpen die cultuurverschillen te overbruggen. We spreken met Bram Tuk, bedenker van de lesmethode ‘Welkom op School’, en we zijn in de klas bij de ISK Singelland in Drachten waar gebruik wordt gemaakt van de lesmethode. - Nieuwstrend: Cameron onder vuur wegens offshorebedrijf De Britse premier David Cameron ligt zwaar onder vuur in eigen land. De Britten eisen op Twitter massaal dat hij zijn ontslag indient. De reden: na het meerdere malen ontkend te hebben, heeft Cameron nu toegegeven aandelen te hebben gehad in een offshorebedrijf. Wat het extra saillant maakt is dat Cameron zich tijdens zijn regeerperiode profileert als de premier die belastingontwijking en -onderduiking keihard aanpakt. Zo noemde hij in 2013 de Britse komiek Jimmy Carr “morally wrong” vanwege diens belastingontwijking. Cameron wordt nu hypocrisie verweten. Onder de hashtag #cameronresign maken de Britten op ludieke wijze duidelijk dat ze van hem af willen.

Vr 8 april 2016 | 18:15 EénVandaag: o.a. wie zijn de mongols?

08/04/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Wie zijn de mongols? Wie zijn de Mongols? Dat vraagt iedereen zich af na de heftige vecht en schietpartij in het Rotterdamse van der Valk hotel tussen deze...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Wie zijn de mongols? Wie zijn de Mongols? Dat vraagt iedereen zich af na de heftige vecht- en schietpartij in het Rotterdamse van der Valk hotel tussen deze motorbende en de Hells Angels gisteravond. EenVandaag spreekt met de Duitse voormalig politieman Stefan Schubert. Hij schreef een boek over de opmars van motorbendes. ‘Onderwereld op Wielen’ Hij legt uit dat deze motorbende Mongols is opgericht in 1969 in de Verenigde Staten. Bijna vanaf het begin hebben ze ruzie met de Hells Angels omdat het die motorbende niet bevalt dat de Mongols snel veel leden krijgen. Bovendien is er onenigheid over wie de naam Californië achter op zijn leren jack mag zetten. In 2002 loopt het totaal uit de hand tussen de twee motorbendes: tijdens het legendarische Casino-fight vallen er doden en gewonden. - Aangepaste lessen voor vluchtelingenkinderen Na het voetbal douchen met je teamgenootjes zonder onderbroek, openlijke homoseksualiteit, samenwonen voordat je getrouwd bent. Het zijn zaken die in Nederland ontzettend normaal zijn, maar waar vluchtelingenkinderen die in Nederland komen enorm aan moeten wennen. Hoe zorgen we ervoor dat de jonge nieuwkomers kennis nemen van onze normen en waarden en daar ook aan gewend kunnen raken? Welkom op School is een nieuwe lesmethode, ontwikkeld door expertisecentrum Pharos, die leerkrachten en leerlingen probeert te helpen die cultuurverschillen te overbruggen. We spreken met Bram Tuk, bedenker van de lesmethode ‘Welkom op School’, en we zijn in de klas bij de ISK Singelland in Drachten waar gebruik wordt gemaakt van de lesmethode. - Nieuwstrend: Cameron onder vuur wegens offshorebedrijf De Britse premier David Cameron ligt zwaar onder vuur in eigen land. De Britten eisen op Twitter massaal dat hij zijn ontslag indient. De reden: na het meerdere malen ontkend te hebben, heeft Cameron nu toegegeven aandelen te hebben gehad in een offshorebedrijf. Wat het extra saillant maakt is dat Cameron zich tijdens zijn regeerperiode profileert als de premier die belastingontwijking en -onderduiking keihard aanpakt. Zo noemde hij in 2013 de Britse komiek Jimmy Carr “morally wrong” vanwege diens belastingontwijking. Cameron wordt nu hypocrisie verweten. Onder de hashtag #cameronresign maken de Britten op ludieke wijze duidelijk dat ze van hem af willen.

Wo 3 februari 2016 | 21:30 Ik Zorg Voor Jou: alleenstaande moeder Katja

03/02/16 - Reality-reeks, In deze aflevering van Ik Zorg Voor Jou het verhaal van Katja. Zij is een alleenstaande moeder van een puberdochter. Ze volgt daarnaast ook nog een opleiding én zorgt voor haar 63 jarige moeder Els....

In deze aflevering van Ik Zorg Voor Jou het verhaal van Katja. Zij is een alleenstaande moeder van een puberdochter. Ze volgt daarnaast ook nog een opleiding én zorgt voor haar 63-jarige moeder Els. Haar moeder heeft longemfyseem en kan niet meer op eigen kracht naar boven om te douchen in haar kleine huisje. Katja maakt zich voortdurend zorgen over haar moeder en komt totaal niet aan haar eigen leven toe. Haar zus is bang dat ze het niet lang meer volhoudt en roept de hulp in van dit programma. Ik Zorg Voor Jou is een hulpprogramma waarin Peter van der Vorst samen met een professioneel zorgteam aan de slag gaat om emotioneel en fysiek overbelaste mantelzorgers te ontlasten. Vier miljoen mensen in Nederland hebben langdurig de zorg voor een ziek of gehandicapt familielid. Soms is die zorg zo zwaar dat deze mantelzorgers zelf overbelast raken. Het zorgteam gaat aan de slag om de zorg zo te regelen dat het leven van de mantelzorger makkelijker wordt.

Vr 9 oktober 2015 | 19:20 Live: NOS De Dag van de Duurzaamheid

09/10/15 - Reportage, De NOS doet vandaag uitgebreid live verslag van de landelijke Dag van de Duurzaamheid. In het hele land worden initiatieven georganiseerd rond duurzaam omgaan met onder andere voedsel, afval, vervoer...

De NOS doet vandaag uitgebreid live verslag van de landelijke Dag van de Duurzaamheid. In het hele land worden initiatieven georganiseerd rond duurzaam omgaan met onder andere voedsel, afval, vervoer en energie. De noodzaak om over duurzaamheid na te denken is ingegeven door de klimaatverandering. In twee live uitzendingen geeft de NOS een beeld van de laatste ontwikkelingen rond duurzaamheid in Nederland. Art Rooijakkers presenteert deze uitzendingen vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, waar hij live in gesprek gaat met bedenkers van vernieuwende duurzame initiatieven en producten. Iedereen wordt uitgedaagd om milieubewuster te leven. Door slimmer om te gaan met eten, beter op energieverbruik te letten, maar ook door minder lang te douchen of de trap te nemen in plaats van de lift. Er is uitgebreid aandacht voor het rendement: minder CO2-uitstoot en kostenbesparing. De eerste uitzending is vanavond tussen 19.20 en 20.25 uur, de tweede uitzending is vanavond tussen 23.00 en 23.30 uur.

Ma 14 september 2015 | 22:00 Docu: Born Without Limbs

14/09/15 - De 32 jarige Nick Vijicic werd geboren zonder armen en benen. Ondanks de medische voorspelling dat hij zijn hele leven aan het bed gekluisterd zou zijn, voedden Nicks ouders hem zelf thuis op en...

De 32-jarige Nick Vijicic werd geboren zonder armen en benen. Ondanks de medische voorspelling dat hij zijn hele leven aan het bed gekluisterd zou zijn, voedden Nicks ouders hem zelf thuis op en probeerden hem een zo normaal mogelijk leven te geven. Mede daardoor heeft Nick zich nooit laten leiden door zijn beperkingen en altijd het maximale uit het leven gehaald. Inmiddels woont hij samen met zijn vrouw Kanae, is hij pas vader geworden en geeft hij inspirerende lezingen wereldwijd. Door het vaderschap heeft hij als doel om nog zelfstandiger worden, zodat zijn vrouw niet alles hoeft te doen. Hij leert nu zelf te douchen, zelf zijn tanden te poetsen en zelfs zelf auto te rijden. Hoe moeilijk dit allemaal soms ook is. Maar de boodschap ‘Never Give Up’ die hij aan miljoenen mensen wereldwijd verkondigt, wil hij nu zelf ook weer in de praktijk brengen.

Do 18 juni 2015 | 16:00 Jinek: Beste sportboek 2014

18/06/15 - Actualiteitenmagazine, Nieuwsmagazine met Eva Jinek. Vanavond in Jinek wordt de winnaar bekend gemaakt van het beste sportboek van 2014: De Nico Scheepmaker Beker. De 5 genomineerden voor het beste sportboek komen vanavond...

Nieuwsmagazine met Eva Jinek. -Vanavond in Jinek wordt de winnaar bekend gemaakt van het beste sportboek van 2014: De Nico Scheepmaker Beker. De 5 genomineerden voor het beste sportboek komen vanavond allemaal naar onze uitzending inclusief de juryvoorzitter Ad Melkert en jurylid Renate Verhoofstad. De 5 genomineerden zijn: Arthur Van den Boogaard – Zo speelden wij (Atlas Contact) Michel van Egmond – Kieft (VI Boeken) Wiep Idzenga – Brigadier Kodak (De Muur) Maarten Kolsloot – Strike Out (De Kring) Ricci Scheldwacht – Echte hockeyers douchen niet (Meulenhoff) -Huub Stapel Acteur Huub Stapel speelt de hoofdrol in een nieuwe dramaserie van de Avrotros over het leven van oud-politicus Ruud Lubbers. 'Het Land van Lubbers' gaat over diens politieke carrière van de jaren zeventig tot en met de jaren negentig. De opnames zijn deze week begonnen. -Caro Emerald Caro Emerald is al jarenlang succesvol in Europa maar met recente optredens in Zuid Korea en Japan lijkt de hele wereld nu aan haar voeten te liggen. Vanavond vertelt ze over deze bijzondere ervaring en haar enthousiaste Aziatische fans. Ook blikt ze vooruit op haar aankomende theatertour en derde album waarvan ze de single ‘Quicksand’ bij ons zingt. -Marc-Marie Huijbregts Heeft even genoeg van zichelf. Vanavond legt hij uit waarom...

Do 18 juni 2015 | 00:15 Jinek: Beste sportboek 2014

18/06/15 - Actualiteitenmagazine, Nieuwsmagazine met Eva Jinek. Vanavond in Jinek wordt de winnaar bekend gemaakt van het beste sportboek van 2014: De Nico Scheepmaker Beker. De 5 genomineerden voor het beste sportboek komen vanavond...

Nieuwsmagazine met Eva Jinek. -Vanavond in Jinek wordt de winnaar bekend gemaakt van het beste sportboek van 2014: De Nico Scheepmaker Beker. De 5 genomineerden voor het beste sportboek komen vanavond allemaal naar onze uitzending inclusief de juryvoorzitter Ad Melkert en jurylid Renate Verhoofstad. De 5 genomineerden zijn: Arthur Van den Boogaard – Zo speelden wij (Atlas Contact) Michel van Egmond – Kieft (VI Boeken) Wiep Idzenga – Brigadier Kodak (De Muur) Maarten Kolsloot – Strike Out (De Kring) Ricci Scheldwacht – Echte hockeyers douchen niet (Meulenhoff) -Huub Stapel Acteur Huub Stapel speelt de hoofdrol in een nieuwe dramaserie van de Avrotros over het leven van oud-politicus Ruud Lubbers. 'Het Land van Lubbers' gaat over diens politieke carrière van de jaren zeventig tot en met de jaren negentig. De opnames zijn deze week begonnen. -Caro Emerald Caro Emerald is al jarenlang succesvol in Europa maar met recente optredens in Zuid Korea en Japan lijkt de hele wereld nu aan haar voeten te liggen. Vanavond vertelt ze over deze bijzondere ervaring en haar enthousiaste Aziatische fans. Ook blikt ze vooruit op haar aankomende theatertour en derde album waarvan ze de single ‘Quicksand’ bij ons zingt. -Marc-Marie Huijbregts Heeft even genoeg van zichelf. Vanavond legt hij uit waarom...

Wo 17 juni 2015 | 23:00 Jinek: Beste sportboek 2014

17/06/15 - Actualiteitenmagazine, Nieuwsmagazine met Eva Jinek. Vanavond in Jinek wordt de winnaar bekend gemaakt van het beste sportboek van 2014: De Nico Scheepmaker Beker. De 5 genomineerden voor het beste sportboek komen vanavond...

Nieuwsmagazine met Eva Jinek. -Vanavond in Jinek wordt de winnaar bekend gemaakt van het beste sportboek van 2014: De Nico Scheepmaker Beker. De 5 genomineerden voor het beste sportboek komen vanavond allemaal naar onze uitzending inclusief de juryvoorzitter Ad Melkert en jurylid Renate Verhoofstad. De 5 genomineerden zijn: Arthur Van den Boogaard – Zo speelden wij (Atlas Contact) Michel van Egmond – Kieft (VI Boeken) Wiep Idzenga – Brigadier Kodak (De Muur) Maarten Kolsloot – Strike Out (De Kring) Ricci Scheldwacht – Echte hockeyers douchen niet (Meulenhoff) -Huub Stapel Acteur Huub Stapel speelt de hoofdrol in een nieuwe dramaserie van de Avrotros over het leven van oud-politicus Ruud Lubbers. 'Het Land van Lubbers' gaat over diens politieke carrière van de jaren zeventig tot en met de jaren negentig. De opnames zijn deze week begonnen. -Caro Emerald Caro Emerald is al jarenlang succesvol in Europa maar met recente optredens in Zuid Korea en Japan lijkt de hele wereld nu aan haar voeten te liggen. Vanavond vertelt ze over deze bijzondere ervaring en haar enthousiaste Aziatische fans. Ook blikt ze vooruit op haar aankomende theatertour en derde album waarvan ze de single ‘Quicksand’ bij ons zingt. -Marc-Marie Huijbregts Heeft even genoeg van zichelf. Vanavond legt hij uit waarom...

Zo 17 mei 2015 | 21:05 Nieuw: Nederland wordt groen

17/05/15 - Reality-reeks, Welke bekende Nederlander leeft het groenst? Dat is de vraag in het nieuwe programma Nederland wordt groen. Het programma over duurzaamheid wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Waldemar...

Welke bekende Nederlander leeft het groenst? Dat is de vraag in het nieuwe programma Nederland wordt groen. Het programma over duurzaamheid wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra. In Nederland wordt groen hebben KRO-presentatrice Anita Witzier, NPO 3FM-dj Gerard Ekdom en zanger Frans Duijts, samen met hun gezinnen, als doel een week lang zo duurzaam mogelijk door het leven te gaan. Dat betekent korter douchen, de verwarming een standje lager zetten, minder of helemaal geen vlees meer eten en minder gebruikmaken van de auto. Welke bekende Nederlander is het fanatiekst? Hilbrand en Torenstra gaan het programma presenteren. "Duurzaamheid is een onderwerp dat ons al lange tijd bezighoudt", begint Hilbrand. "Maar wat ons ook bezighoudt, is de moeite die het kost om echt je gedrag aan te passen. Doe die kraan even uit als je je tanden poetst! Hoezo zit de oplader nog in het stopcontact? Neem jij voor dat kleine stukje de auto?" Torenstra voegt daaraan toe: "Omdat het wel belangrijk is, willen wij graag dit programma maken. Om een stoomcursus te geven en ook om te laten zien dat het niet alleen in eerste instantie moeite kost, maar ook echt wel wat oplevert."

Do 12 maart 2015 | 20:31 Terug: Help, mijn man is klusser!

12/03/15 - Vrije tijdsmagazine, Een nieuw én heftig seizoen breekt aan van het succesvolle RTL 4 programma ‘Help, Mijn Man Is Klusser!’. Vanaf vanavond belooft dit negende seizoen hét seizoen van de onverwachte wendingen te worden....

Een nieuw én heftig seizoen breekt aan van het succesvolle RTL 4-programma ‘Help, Mijn Man Is Klusser!’. Vanaf vanavond belooft dit negende seizoen hét seizoen van de onverwachte wendingen te worden. Niets is wat het lijkt als presentator John Williams en zijn klusteam aankomen bij de huizen die van binnen een ware ravage blijken te zijn. Van peuters die over stoffige betonnen vloeren kruipen tot dochters die douchen in badpak, omdat een badkamerdeur teveel gevraagd is. Stuk voor stuk allemaal situaties die schrijnend zijn. Wanhopige vrouwen trekken aan de bel en zien hun deelname aan het programma als een laatste redmiddel om korte metten te maken met de mislukte klusacties van hun partner. Na aanvankelijk een warm onthaal, ervaart John voor het eerst in dit seizoen dat niet alle vrouwen even enthousiast reageren op de inspanningen van het klusteam… John staat dan ook bij de oplevering voor het eerst met zijn mond vol tanden. In de eerste aflevering maakt de kijker kennis met Ellen en Mathieu. Ellen logeert al drie jaar bij haar schoonmoeder, omdat haar vriend Mathieu weigert hun bouwvallige koophuis bewoonbaar te maken. John zet hem aan het werk en stuurt Ellen naar een hotel. Maar dit zint Mathieu in het geheel niet. Zijn tegenzin slaat om in woede en leidt zelfs tot een bedreiging aan het adres van zijn vriendin. John maakt zich grote zorgen, komt dit nog wel goed?

Ma 2 maart 2015 | 20:33 Nieuw seizoen: Levenslang met Dwang?

02/03/15 - Reality-reeks, In het nieuwe seizoen van het spraakmakende programma ‘Levenslang met Dwang?’ maakt Jan Kooijman met acht doodgewone mensen die ongewild slachtoffer zijn van hun eigen dwangmatigheden – een...

In het nieuwe seizoen van het spraakmakende programma ‘Levenslang met Dwang?’ maakt Jan Kooijman met acht doodgewone mensen - die ongewild slachtoffer zijn van hun eigen dwangmatigheden – een confronterende roadtrip door Thailand. Onder begeleiding van de beste experts op dit gebied gaan zij de moedige strijd aan hun obsessieve dwang aan te pakken en zich zodoende weer nuttig te maken voor de maatschappij. Eén ding is daarbij zeker: zij treden uit hun comfort zone en maken de grote stap naar een leven met minder dwang. Dit zijn de deelnemers van het nieuwe seizoen: Karla (24) heeft een extreme aversie tegen de kleur geel. Dit komt door de gele medicatie die ze kreeg voor haar reuma, waardoor ze erg ziek werd. Ze kan de kleur niet horen, zien of denken. Alles wat ze doet terwijl ze de kleur geel ziet, moet ze opnieuw doen. Arjan (21) heeft controledwang. Alles in het huis moet op dezelfde plek zijn en hij controleert dit dan ook continue. Buitenshuis blijft hij controleren of hij zijn telefoon en portemonnee bij zich heeft en of de pasjes er nog in zitten. Pamela (33) is moeder van drie kinderen en zit inmiddels echt aan de top van haar smetvrees en dwanggedachten. Alles wat zij of haar gezin heeft aangeraakt, maakt ze direct schoon. Niemand mag op zijn slaapkamer komen zonder te douchen. De slaapkamer is alleen om te slapen. Ze legt dan ook voor vijf dagen kleding klaar voor het hele gezin, zodat niemand in de kledingkast komt. Na een overnachting elders gooit ze alle spullen (behalve kleding) weg. Ook de andere deelnemers Gijs, Claudia, Rik, Marieke en Maxim hebben allemaal een dwangstoornis die zó overheersend is, dat zij geen normaal leven kunnen leiden. De deelnemers reizen samen af naar Thailand onder begeleiding van een team experts: prof. dr. Else de Haan (o.a. bijzonder hoogleraar cognitieve gedragstherapie aan de Universiteit van Amsterdam), drs. Ingeborg Visser (gedragstherapeut en gezondheidszorgpsycholoog), drs. Fleur Barnasconi (orthopedagoog) en Jurre Donkelaar (sociotherapeut). Alle experts zijn tevens werkzaam bij het Expertise Centrum Dwang Angst en Tics (DAT) van de Bascule in Amsterdam. Door middel van intensieve therapie en diverse praktijkopdrachten helpen zij de deelnemers om hun dwang te verminderen en hen weer een normaal leven te laten leiden. Elke deelnemer heeft zijn of haar persoonlijke doel tijdens deze reis, die hen van een luxe resort naar een Thais olifantenpark brengt waar ze ook vrijwilligerswerk doen. Jan Kooijman ondersteunt de groep en doet verslag van de ontwikkelingen. In Nederland heeft maar liefst één op de drie mensen aanleg voor dwangmatige gedachten en/of handelingen. Smetvrees, dwangmatig tellen, handelingen herhalen en controledrang zijn enkele vormen van deze complexe psychische aandoening. Wanneer de gedachten extreme vormen aannemen, spreekt men van een dwangstoornis. Ondanks het groot aantal mensen dat er in mindere of meerdere mate mee kampt, rust er nog steeds een enorm taboe op. Mensen met dwang voelen veel schaamte en lopen tegen onbegrip in hun omgeving aan. Dit maakt het soms onmogelijk om een alledaags leven te leiden.

Vr 5 september 2014 | 00:50 RTLLN: o.a. prinses Laurentien

05/09/14 - Praatprogramma, Vanavond in RTL Late Night: Prinses Laurentien en Ruben Nicolai Het is WaterSpaardersdag. Een idee van prinses Laurentien en zo'n 15.000 kinderen. Vanaf vandaag gaan we allemaal niet langer dan vijf...

Vanavond in RTL Late Night: -Prinses Laurentien en Ruben Nicolai Het is WaterSpaardersdag. Een idee van prinses Laurentien en zo'n 15.000 kinderen. Vanaf vandaag gaan we allemaal niet langer dan vijf minuten douchen. Daarmee voorkomen we dat er 77.000 Olympische zwembaden vol met warm water door het putje verdwijnen. Vijf minuten. Hoe lang is dat eigenlijk? Prinses Laurentien laat het zien door samen met een aantal BN'ers vijf minuten te watertrappelen in Amsterdams grachtenwater. Daarna gaat ze lekker onder de douche en komt aan tafel met Ruben Nicolai, ambassadeur van de WaterSpaarders. -Tooske Ragas en Ron Blaauw Nadat Tooske Ragas vorig jaar bij SBS6 uit beeld verdween, gaat ze nu aan de slag voor de EO. Aangezien moestuinen hipper dan ooit zijn duikt de presentatrice voor het programma Van Hollandse Bodem in de wereld van groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin. Chef-kok Ron Blaauw is al jaren voorstander van zelf verbouwen en laat ons zien wat allemaal mogelijk is met een stukje grond. -Peder en Steen Mondrup De Deense tweeling Peder en Steen Mondrup hebben geschiedenis geschreven door in Kopenhagen de Ironman race te voltooien. Nu is een tijd van 15 uur, 32 minuten en 48 seceonden op zich al een topprestatie, helemaal als je bedenkt dat Peder sinds zijn geboorte volledig verlamd is. Steen zwom 3,8 kilometer terwijl hij zijn broer in een bootje meetrok, fietste 180 kilometer met hem in een speciaal ontwikkelde fiets en duwde in de afsluitende marathon zijn tweelingbroer verder in een rolstoel. "Als ik Peder een paar uur het gevoel kan geven dat hij niet in een rolstoel zit, dan heb ik daar alles voor over."

Do 4 september 2014 | 22:30 RTLLN: o.a. prinses Laurentien

04/09/14 - Praatprogramma, Vanavond in RTL Late Night: Prinses Laurentien en Ruben Nicolai Het is WaterSpaardersdag. Een idee van prinses Laurentien en zo'n 15.000 kinderen. Vanaf vandaag gaan we allemaal niet langer dan vijf...

Vanavond in RTL Late Night: -Prinses Laurentien en Ruben Nicolai Het is WaterSpaardersdag. Een idee van prinses Laurentien en zo'n 15.000 kinderen. Vanaf vandaag gaan we allemaal niet langer dan vijf minuten douchen. Daarmee voorkomen we dat er 77.000 Olympische zwembaden vol met warm water door het putje verdwijnen. Vijf minuten. Hoe lang is dat eigenlijk? Prinses Laurentien laat het zien door samen met een aantal BN'ers vijf minuten te watertrappelen in Amsterdams grachtenwater. Daarna gaat ze lekker onder de douche en komt aan tafel met Ruben Nicolai, ambassadeur van de WaterSpaarders. -Tooske Ragas en Ron Blaauw Nadat Tooske Ragas vorig jaar bij SBS6 uit beeld verdween, gaat ze nu aan de slag voor de EO. Aangezien moestuinen hipper dan ooit zijn duikt de presentatrice voor het programma Van Hollandse Bodem in de wereld van groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin. Chef-kok Ron Blaauw is al jaren voorstander van zelf verbouwen en laat ons zien wat allemaal mogelijk is met een stukje grond. -Peder en Steen Mondrup De Deense tweeling Peder en Steen Mondrup hebben geschiedenis geschreven door in Kopenhagen de Ironman race te voltooien. Nu is een tijd van 15 uur, 32 minuten en 48 seceonden op zich al een topprestatie, helemaal als je bedenkt dat Peder sinds zijn geboorte volledig verlamd is. Steen zwom 3,8 kilometer terwijl hij zijn broer in een bootje meetrok, fietste 180 kilometer met hem in een speciaal ontwikkelde fiets en duwde in de afsluitende marathon zijn tweelingbroer verder in een rolstoel. "Als ik Peder een paar uur het gevoel kan geven dat hij niet in een rolstoel zit, dan heb ik daar alles voor over."

Ma 31 maart 2014 | 20:55 2Doc: Brandend Verlangen

31/03/14 - Documentaire, De eerste sigaret. Het begint zo onschuldig, onbezonnen en onbezorgd. Als een kalverliefde waarvan je de gevolgen nog niet overziet. Want de prille liefde groeit uit tot een verslaving met alle...

De eerste sigaret. Het begint zo onschuldig, onbezonnen en onbezorgd. Als een kalverliefde waarvan je de gevolgen nog niet overziet. Want de prille liefde groeit uit tot een verslaving met alle gevolgen van dien, die helaas vaak ook het begin van het einde inluidt. NCRV 2doc: Brandend verlangen is een film van documentairemaker Frans Bromet over rokers. Ooit zijn ze ermee begonnen. Omdat het zo stoer stond op het schoolplein, omdat de mens eigenwijs is en alles wat niet mag toch een keer wil uitproberen. Het wordt een gewoonte. ‘s Ochtends vroeg bij de koffie, op een feestje, in de pauze op het werk. Het gaat je leven beheersen. Je bent de hele dag bezig met het ‘inplannen’ van de momenten waarop je kan roken. En dan blijkt dat je ziek bent. Longkanker. Eén van de dodelijkste kankers op dit moment en in 90% van de gevallen veroorzaakt door roken. Bromet zoekt de rokers op en praat met hen over hun leven waarin roken zo belangrijk was. Het bracht troost, afleiding en gezelligheid. Het maakte rustig en ontspannen. Roken werd een tweede natuur; in de auto - met de baby achterin, vlak voor het douchen, na het vrijen. Soms wel drie pakjes per dag. Er was altijd wel een reden om er één op te steken. Cilly (60), sinds twee jaar longkankerpatiënte: “Ik heb van elke sigaret genoten. Dat moment dat je ‘s ochtends wakker wordt en het pakje sigaretten al op je nachtkastje ligt, heerlijk.” Realiseerden zij zich dan niet dat roken zo verslavend en schadelijk is? Judith (62), sinds negen jaar longkankerpatiënte: “Ik zei altijd, ik moet toch ergens aan doodgaan. Bovendien eet ik verder gezond. Maar zo werkt het uiteindelijk niet, helaas”. Pogingen van de rokers om te stoppen met roken lopen steevast op niets uit. De rokers proberen zo goed en kwaad als het gaat om te gaan met de gevolgen van hun verslaving. Waar het voorheen afleiding en troost bood, is het nu een bron van verdriet, schaamte en isolement. “Maar je hebt toch ook gerookt?,” is een veelgehoorde reactie uit de omgeving van longkankerpatiënten. “Die mensen hebben blijkbaar geen idee hoe verslavend roken is,” zegt Simone (47), sinds één jaar longkankerpatiënte. “Zo ben ik drie weken na de operatie weer begonnen met roken. Om te kijken of je nog kunt roken als je geopereerd bent aan longkanker. En dat kon ik heel goed.” Brandend verlangen is een caleidoscopische en intieme vertelling waarin rokers spreken over hun grote liefde, de sigaret. En wat het roken hen bracht maar vooral heeft afgenomen. Zij leven in reservetijd. De liefde is onomkeerbaar gebleken.

Do 11 juli 2013 | 21:30 HH: Buch In De Bajes

11/07/13 - De serie 'Buck In De Bajes' wordt deze zomer herhaald op RTL 4. Menno Buch woont zowel een christelijke kerkdienst op zondagochtend als het islamitische vrijdagmiddaggebed bij, die net als alle andere...

De serie 'Buck In De Bajes' wordt deze zomer herhaald op RTL 4. Menno Buch woont zowel een christelijke kerkdienst op zondagochtend als het islamitische vrijdagmiddaggebed bij, die net als alle andere religieuze bijeenkomsten in één en dezelfde ruimte worden gehouden. Hij maakt daar kennis met Bram Spreeuw, vrijwilliger en ex-gedetineerde, die in een toespraak zijn heftige levensverhaal deelt met de kerkgangers. Voor het eerst in de tv-geschiedenis geeft een medewerker van het BOT, het Bijzonder Ondersteunings Team van Justitie, een interview. Het BOT wordt ingezet bij risicotransporten van extreem vlucht- en beheersgevaarlijke gedetineerden. Verder spreekt Menno de 21-jarige Wesley, die vastzit in verband met een gewapende overval op een particuliere woning. In een openhartig gesprek vertelt hij hoe hij tot deze wanhoopsdaad is gekomen. Van een geheel andere orde is Menno's bezoekje aan de 34-jarige Mouloud. Deze gedetineerde geeft hem een opzienbarend inkijkje in het gevangenisleven, waarbij het binnensmokkelen van drugs, douchen met flessenwater boven de toiletpot en seksbladen een belangrijke rol spelen.

Zo 7 juli 2013 | 22:10 ATS: Hoe een bordeel de Tour binnenrijdt

07/07/13 - Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij...

Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto of bij mensen aanbellen en vragen of ze mogen douchen. Corrie en Frans vinden dat het ook anders kan en kopen een Engelse dubbeldekker om deze om te bouwen tot een bus waarin kan worden gewassen en gekookt: de bus van Sauna Diana. De talenten van Zundert beschikken dus in de jaren tachtig al over een eigen ploegbus, terwijl de profrenners toentertijd nog dubbelgevouwen zaten in een ploegleiderswagen. Voor Corrie en Frans is de wielersport hun lust en hun leven. Ze volgen hun fietsende zonen - Jan is prof bij TVM - overal en begeleiden daarnaast hun eigen Sauna Diana-ploeg. De equipe van Sauna Diana baart ook sportief opzien: ze rijden een internationaal programma en brengen profrenners voort, waarvan Eddy Bouwmans - winnaar witte trui in de Tour - de bekendste is. De oude dubbeldekker wordt opgevolgd door een luxer en moderner exemplaar. De grote Sauna Diana-bus wordt bovendien vaak ingehuurd door profteams. Grote renners als Mario Cipollini, Johan Museeuw, Phil Anderson, Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse waren 'aan boord' bij Corrie en Frans. De bus is, met z'n reclame-uitingen in de vorm van schaars geklede dames, een opvallende verschijning in het peloton. Sauna Diana groeit uit tot een begrip en de bus wordt dé ontmoetingsplek voor renners en journalisten. Wat begon uit liefde voor de wielersport blijkt een eerste aanzet te zijn voor de modernisering van de begeleiding van de renners. Pas jaren later komen ook profploegen met hun eigen bussen. In deze Andere Tijden Sport worden herinneringen opgehaald aan de 'Moeder aller bussen' met onder meer vader Frans Siemons en zijn zonen Ruud en Jan. Ook oud-profrenners Eddy Bouwmans en Rini Wagtmans, ploegleider Patrick Lefevere en wielerjournalist Peter Ouwerkerk gaan terug naar de tijd dat wielrennen nog gezellig was.

Do 9 mei 2013 | 21:30 Buch In De Bajes: Unit 1

09/05/13 - Realityprogramma, De Penitentiaire Inrichting Vught telt ruim 800 personeelsleden en zo'n 650 gedetineerden, verspreid over een hele serie gebouwen met verschillende regimes. In de zevende aflevering haakt Menno aan...

De Penitentiaire Inrichting Vught telt ruim 800 personeelsleden en zo'n 650 gedetineerden, verspreid over een hele serie gebouwen met verschillende regimes. In de zevende aflevering haakt Menno aan bij de 46-jarige Ronald, een boom van een Brabander die onderweg is naar de rechtbank in verband met een mishandelingszaak. Tijdens zijn laatste verlof heeft hij het letterlijk aan de stok gekregen met zijn buurman: die heeft hem met een honkbalknuppel op zijn hoofd geslagen. Beide heren hebben een strafblad van tientallen kantjes. Maar Ronald is degene die is aangeklaagd en beschuldigd. En vandaag gaat hij ‘gas geven. Die officier van Justitie, die moeten we hebben.' Menno gaat mee naar de rechtbank om te zien hoe dat afloopt… Agressie is een veel voorkomend thema in de PI Vught. Agressie is vaak een reden waarom gedetineerden vastzitten, maar ook achter de tralies zet het patroon zich soms voort. Fysieke, psychische en verbale agressie jegens mede-gedetineerden en/of personeel komt regelmatig voor. Vooral op Unit 1, het regime voor Beheersproblematische Gedetineerden. Afdelingshoofd Renate van Lieshout vertelt: ‘Na onze Unit 1 is er niets meer. Iedereen die in de rest van Nederland niet meer te handhaven is komt bij ons. Het gaat om een heel kleine groep van de ernstigste gevallen, zo'n 36 a 38 man op al die tienduizenden gevangenen in Nederland.' Zij legt uit dat het vaak om mannen gaat die in hun jeugd zo beschadigd zijn, die bijvoorbeeld in weeshuizen in derde wereldlanden zijn opgegroeid en geen andere manier van omgang kennen dan ‘als ik m'n zin niet krijg, ga ik je prikken.' Menno is er getuige van hoe één zo'n man die dag in, dag uit zich verzet tegen alles waar je je maar tegen kan verzetten, door een Intern Bijstandsteam met helmen en wapenstok onder de douche wordt gezet omdat hij al langere tijd weigert zelfstandig te douchen. Maar als Menno enkele dagen later er getuige van is hoe één van de gedetineerden van Unit 1 met een sigaar in zijn mond in de deuropening van zijn cel staat en als Renate hem aanspreekt op zijn gedrag, hij tegen haar zegt: ‘Wegwezen hier jij', en ze gáát ook nog, ja, dan kan hij niet anders dan verhaal gaan halen bij Renate. Wat is dit, wie deelt hier nou de lakens uit? En dan krijgt hij een uitleg die hij niet had verwacht… De dreiging van agressie, de continue verbale bedreigingen van gedetineerden: het kan een bewaarder uiteindelijk slopen. Bewaarder John vertelt hoe hij na jaren van doodsbedreigingen, waarbij een gedetineerde zelfs John's naam met bloed op de muur had geschreven, uiteindelijk knapte en een burnout kreeg, waarbij hij zelfs ‘beesten over de muur zag kruipen.' In de PI Vught worden ook trainingen gegeven om je agressie te leren beheersen. De jonge Serdar krijgt van psychomotorisch therapeut Bryan een bokstraining waarin hij moet leren niet meer bij het minste of geringste te gaan slaan. Serdar vertelt Menno dat hij na de dood van zijn vader en zijn zusje in de problemen is geraakt. Toen hij in de gevangenis is beland, heeft hij hulp gekregen bij zijn rouwverwerking, en nu leert hij om zijn lontje niet zo kort te laten zijn. ‘En het werkt!' En dan is er Jan, een man die 20 jaar gevangenisstraf uitzit voor de moord op zijn buren. Tijdens een vorige gevangenisstraf heeft zijn buurman zijn vrouw afgeperst, haar tot seksuele handelingen gedwongen in ruil voor het gebruik van haar eigen pinpas, en zijn huis gestript van alles wat maar van waarde was. Als Jan weer vrijkomt, voltrekt zich een vreselijke tragedie die hij tot in detail aan Menno beschrijft…

Za 9 maart 2013 | 22:00 Nieuw: Extreme Cheapskates

09/03/13 - Kranten als toiletpapier, één keer per week de wc doortrekken en kleren wassen tijdens het douchen. Sommige mensen gaan wel heel erg ver om een beetje geld te besparen. In ‘Extreme Cheapskates'...

Kranten als toiletpapier, één keer per week de wc doortrekken en kleren wassen tijdens het douchen. Sommige mensen gaan wel heel erg ver om een beetje geld te besparen. In ‘Extreme Cheapskates' ontmoeten we enkele van deze bizar zuinige types die ‘consuminderen' tot kunst hebben verheven en bij elke handeling kijken of het niet goedkoper kan. Sommige gierigaards gaan zelfs zo ver dat ze eten halen uit de vuilnisbakken die bij supermarkten staan. “Die gooien zoveel goed eten weg, dat is zonde”, aldus de alleenstaande Kate, die beslist geen zwerver is en een koopappartement in New York bezit. “Het geeft me de gelegenheid om lekker voedsel te eten waar ik anders geen geld voor wil betalen.” Maar of haar bezoek ook zo blij is als het hoort dat die kalkoen en die chocoladetaart eerder nog tussen het afval lagen… Wie in deze economische mindere tijden ook wat zuiniger wil leven, kan in elk geval een hoop originele tips opdoen.

Vr 31 augustus 2012 | 21:15 Terug: Zembla

31/08/12 - Actuele documentaire, Kees Driehuis krijgt het nog drukker dan normaal. De presentator van ‘Per seconde wijzer' gaat volgende maand aan de slag in ‘Buitenhof', waar hij Clairy Polak vervangt. Daarnaast is Driehuis...

Kees Driehuis krijgt het nog drukker dan normaal. De presentator van ‘Per seconde wijzer' gaat volgende maand aan de slag in ‘Buitenhof', waar hij Clairy Polak vervangt. Daarnaast is Driehuis eindredacteur van het kritische reportageprogramma ‘Zembla', dat al vaak voor Kamervragen heeft gezorgd. Een uitzending over prijsafspraken in de bouw leidde zelfs tot een parlementaire enquête. Kees: “Wij onderzoeken zaken die voor veel mensen van belang zijn. Kan straling van de mobiele telefoon kwaad of niet? Worden medische gegevens wel goed beschermd? Hoeveel voedsel verspillen wij eigenlijk?” De eerste nieuwe aflevering, vanavond, gaat over de verschraling in de zorg. Kees: “Verpleeghuis-bewoners liggen soms nog steeds tot in de middag in hun pyjama. Opvallend is dat nu naast familieleden ook de verzorgenden de nood-klok luiden.” Aflevering: Wie verschoont moeder - deel 2 Zembla toonde in 2008 met de uitzending: 'Wie verschoont moeder', schokkende videodagboekfragmenten van een oude vrouw in een vieze luier en met poep onder haar nagels in een verpleeghuis. Deze reportage laat de gevolgen zien van de verschraling in de ouderenzorg. Nu, bijna vijf jaar later, blijkt dat in tientallen verpleeghuizen de situatie nog steeds schrijnend is. Ouderen liggen daar tot de middag in bed, vaak in vieze luiers. Douchen is een luxe, meestal niet eens één keer per week, blijkt uit het vervolg op 'Wie verschoont moeder'. We onderzoeken: Waar zijn de tienduizend extra handen aan het bed die Geert Wilders in het regeerakkoord van 2010 heeft beloofd?

Ma 12 december 2011 | 19:25 Start: Een huis vol

12/12/11 - Vier wassen per dag draaien, met z'n zessen op een kamer slapen, één keer in de week douchen en niet zonder elkaar kunnen. In de 15 delige NCRV docusoap Een huis vol staat het bijzondere leven van de...

Vier wassen per dag draaien, met z'n zessen op een kamer slapen, één keer in de week douchen en niet zonder elkaar kunnen. In de 15-delige NCRV-docusoap Een huis vol staat het bijzondere leven van de gezinnen Baumgard en Deijs centraal. Beide gezinnen hebben twaalf kinderen, die allemaal nog thuis wonen. Hoe dat in z'n werk gaat….? Vanaf vanavond is het wel en wee in de gezinnen drie weken lang elke werkdag te zien. Samantha (40) en Eugene (46) Baumgard uit Den Haag hebben zeven meiden en vijf jongens. De oudste is 20, de jongste 1,5 jaar. Het echtpaar zou dolgraag nog een kindje willen, maar dat zit er financieel niet in. Ze hebben geen auto en ze zijn nog nooit op vakantie geweest. Maar dat mag de pret niet drukken: de Surinaamse familie barst van creativiteit en muzikaal talent. Zo doet Eugene regelmatig mee aan jamsessies, deden dochters Tyrona (20) en Yokechia (18) mee in X-factor en was Shauntell (15) met een viool-act te zien in Holland's got Talent. De familie bestaat verder uit: Levrone (16), Laicerey (13), Roemillo (11), Shayla (10), Shaya (8), Tyrese (6), Nashawn (4), J'Leeta (3) en Shevy (1,5). De familie Deijs uit Amsterdam-Noord is eveneens een hecht gezin. In hun roze appartementje op vijf hoog hebben ze het heel gezellig samen. Vader Marcel en moeder Ingridt runnen hier het gezin, bestaande uit: Peter (26), Stefan (24), Melissa (22), Danny (20, Remon (18), Samantha (16), Wesley (15), Kimberley (12), Chantal (10), Jeffrey (8), Naomi (6) en Jordy (1,5). De hele familie is dol op de jongste telg, die het syndroom van Down heeft. In Een huis vol is te zien hoe het er bij de grote gezinnen dagelijks aan toe gaat. Wie doet wat in huis? Hoe gaan de kinderen met elkaar om? En hoe ziet kerstmis er bij hen uit? In de eerste aflevering is te zien hoe het ochtendritueel van beide gezinnen verloopt. Alle kinderen moeten zich wassen, aankleden en ontbijten. Hoe vroeg staan beide ouders op? Ook vertellen de vaders en moeders hoe ze zo'n groot gezin hebben gekregen. Zo was geen enkel kind van de familie Deijs gepland. Verder gaan vader en moeder Baumgard met twee kinderen naar de Haagse Markt en bij de familie Deijs wordt de jongenskamer onder handen genomen.

Di 24 mei 2011 | 21:35 Koppen XL: Op een onbewoond eiland

24/05/11 - Magazine, Reportagemagazine. ’Op een onbewoond eiland. (20)’ Wie zou niet graag een keertje Robinson Crusoë willen zijn op een onbewoond eiland ? De verkoop van kleine eilandjes wereldwijd zit alleszins in de...

Reportagemagazine. ’Op een onbewoond eiland. (20)’ Wie zou niet graag een keertje Robinson Crusoë willen zijn op een onbewoond eiland ? De verkoop van kleine eilandjes wereldwijd zit alleszins in de lift. Voorlopig zijn ze wel alleen bestemd voor de superrijken want voor je eigen privéstrand heb je snel een miljoen nodig. Koppen XL trekt naar de Polynesische archipel, maar zoekt het ook iets dichterbij, in Bretagne. Sommige van die exotische eilandjes zijn al bewoond. In Bora Bora bijvoorbeeld woont Teva al z’n hele leven op z’n eigen eiland. Voor elektriciteit is het wel behelpen met een generator en douchen doet hij onder de sterrenhemel. Maar de man en z’n gezin hebben wel hun eigen palmbomen en hagelwitte stranden voor hen alleen. Ook Bretagne telt honderden eilanden. De golf van Morbihan bijvoorbeeld is ook bij Vlamingen heel bekend. De meeste eilandjes zijn al decennia lang in privébezit en verboden voor het publiek. Maar in de Finistère kan je een eiland huren. Je moet wel lang op voorhand reserveren, want de wachtlijst is enorm. Oorspronkelijke titel ‘Islands for sale’, een reportage van Upside Television.

Di 22 maart 2011 | 21:15 Terug: Jong

22/03/11 - Aflevering: Ik ben een zwerfjongere Willem is een van de zeker 6000 zwerfjongeren in Nederland. Iedere dag opnieuw moet hij op zoek naar een slaapplek. Famke zwierf acht jaar lang op straat en helpt...

Aflevering: Ik ben een zwerfjongere Willem is een van de zeker 6000 zwerfjongeren in Nederland. Iedere dag opnieuw moet hij op zoek naar een slaapplek. Famke zwierf acht jaar lang op straat en helpt nu zwerfjongeren. Ze vertellen Klaas van Kruistum over hun heftige leven. Sinds twee jaar is Willem (21) dakloos. De ene keer slaapt hij bij familie, dan weer bij een vriend. Overdag hangt hij rond op straat in Amsterdam. Klaas loopt een dag met hem mee. Willem vertelt Klaas hoe hij soms aan geld komt: door toeristen die drugs willen met het verkopen van zakjes zout op te lichten. Samen met de hulpverlening probeert Willem te werken aan een betere toekomst. Dat het niet gemakkelijk is om zijn leven te veranderen, verdringt hij liever: `Als ik niet relativeer, dan zou ik zo wanhopig zijn dat ik allang uit het raam was gesprongen.` Famke (26) kwam op haar vijftiende door een slechte thuissituatie op straat terecht. Ze zwierf acht jaar lang kris kras door Nederland en sliep op de meest uiteenlopende plaatsen. Famke neemt Klaas mee naar het park waar zij regelmatig de nacht doorbracht op een ondergrond van plastic tasjes. Sinds een paar jaar heeft Famke een eigen dak boven haar hoofd: `Schonen kleren, douchen, eten, slapen: dat is je basis. Daar ren je elke dag weer keihard achteraan...` Nu zet Famke zich in voor jongeren die op dit moment zwerven en wil zij voor hen een inspiratiebron zijn. `Soms is het maar een heel klein beetje hulp wat je nodig hebt.`.

Zo 12 december 2010 | 21:00 Dagboek van onze helden

12/12/10 - documentaire serie, Aflevering 1. De serie volgt twaalf Nederlandse militairen in alles wat zij meemaken op deze missie. Van routineklussen tot risicovolle patrouilles buiten de poort. Bekijk de dagelijkse realiteit van...

Aflevering 1. De serie volgt twaalf Nederlandse militairen in alles wat zij meemaken op deze missie. Van routineklussen tot risicovolle patrouilles buiten de poort. Bekijk de dagelijkse realiteit van het leven als militair op missie in Afghanistan door de militairen zelf gefilmd. Door de ogen van de militairen zien we het dagelijks leven van de Nederlandse deelnemers aan de ISAF-missie. De serie geeft een realistisch beeld van het werk en leven van de Nederlandse militairen en burgers op missie. De camera`s gaan mee met mariniers op patrouille in het conflictgebied. Bommen onschadelijk maken en met een chirurg en verpleger aan het werk in het ziekenhuis op Kamp Holland. De bemanning van een Chinook-helikopter filmt hoe zij bij zestig graden Celsius een transport veilig door de stofwolken loodst. Daarnaast filmt een jonge vrouwelijke militair patrouilles die zij rijdt in een Bushmaster en hoe ze `s avonds met een fles water in een geïmproviseerde badkamer van bouwplastic moet douchen. In ’Dagboek Van Onze Helden’ krijg je zes afleveringen lang antwoord op de vraag wie de mensen zijn die bereid zijn hun eigen veiligheid op het spel te zetten en een comfortabel leven in Nederland te verruilen voor zware omstandigheden. De avond wordt vervolgd met de prijswinnende documentaire ’Restrepo’ gefilmd door Tim Hetherington en Sebastian Junger en volgt de Amerikaanse troepen die gestationeerd zijn op één van de meest gevaarlijke buitenposten in Afghanistan.

Di 15 juni 2010 | 20:15 Zeg `ns SOAAA!

15/06/10 - Honderd jongeren laten zich testen op een soa. Ook presentatoren Harm Edens en Evelien Bosch moeten eraan geloven: hebben ze een seksueel overdraagbare aandoening of zijn ze clean? Per jaar lopen in...

Honderd jongeren laten zich testen op een soa. Ook presentatoren Harm Edens en Evelien Bosch moeten eraan geloven: hebben ze een seksueel overdraagbare aandoening of zijn ze clean? Per jaar lopen in ons land naar schatting ruim 100.000 mensen een soa op. Vooral jongeren lopen een groot risico op bijvoorbeeld chlamydia en herpes, omdat ze veel kortdurende relaties hebben en lang niet altijd een condoom gebruiken. De NCRV wil als maatschappelijk betrokken organisatie dit probleem extra onder de aandacht brengen. De tests vinden plaats bij de GGD in Amsterdam. Hier vertellen de jongeren waarom ze meedoen en hoe hun seksleven is. Een week later komen ze terug en krijgen ze de uitslag. Gaat die iets veranderen aan hun gedrag? Verder helpt huisarts en soa-deskundige Jan van Bergen, verbonden aan Soa Aids Nederland, fabeltjes omtrent soa’s de wereld uit. Want nog steeds zijn er mensen die denken dat de pil beschermt tegen een soa of dat even douchen afdoende is om niets op te lopen.

Zo 10 november 2019 | 18:50 Dharma & Greg

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Amerikaanse komische serie. Shower the People You.... Kitty laat Dharma een duur appartement zien, omdat Greg het douchen 's ochtends mist. Edward en Larry twijfelen aan elkaars moed.

Za 9 november 2019 | 16:30 Dharma & Greg

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Amerikaanse komische serie. Shower the People You.... Kitty laat Dharma een duur appartement zien, omdat Greg het douchen 's ochtends mist. Edward en Larry twijfelen aan elkaars moed.

Wo 6 november 2019 | 08:55 Dharma & Greg

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Amerikaanse komische serie. Shower the People You.... Kitty laat Dharma een duur appartement zien, omdat Greg het douchen 's ochtends mist. Edward en Larry twijfelen aan elkaars moed.

Ma 4 november 2019 | 16:55 Dharma & Greg

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Amerikaanse komische serie. Shower the People You.... Kitty laat Dharma een duur appartement zien, omdat Greg het douchen 's ochtends mist. Edward en Larry twijfelen aan elkaars moed.

Zo 22 september 2019 | 13:30 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Di 17 september 2019 | 12:40 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Ma 16 september 2019 | 00:10 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Vr 9 augustus 2019 | 16:02 Help, Mijn Man Is Klusser!

Seizoen 11 - Aflevering 7 - Realityreeks waarin John Williams hulp biedt aan wanhopige vrouwen van doe-het-zelvers. De vorige woonark van Laura en Oscar brandde vier jaar geleden af. Sindsdien loopt Laura door weer en wind naar buiten om in een koude blokhut te douchen. Ze heeft haar leven in Zeeland achtergelaten om te kamperen bij Oscar. Laura heeft er genoeg van, maar krijgt Oscar niet aan het klussen. Lukt het John wel om Oscar te overtuigen?

Do 8 augustus 2019 | 20:35 Help, Mijn Man Is Klusser!

Seizoen 11 - Aflevering 7 - Realityreeks waarin John Williams hulp biedt aan wanhopige vrouwen van doe-het-zelvers. De vorige woonark van Laura en Oscar brandde vier jaar geleden af. Sindsdien loopt Laura door weer en wind naar buiten om in een koude blokhut te douchen. Ze heeft haar leven in Zeeland achtergelaten om te kamperen bij Oscar. Laura heeft er genoeg van, maar krijgt Oscar niet aan het klussen. Lukt het John wel om Oscar te overtuigen?

Vr 19 juli 2019 | 04:55 Het Klokhuis

Seizoen 29 - Aflevering 3830 - Jongerenmagazine. Rioolwaterzuivering. We gebruiken de hele dag door water, gemiddeld zo'n 119 liter water per dag. Bij het koken, afwassen, douchen, tandenpoetsen, op de wc, om je handen te wassen. Waar komt al het water dat we wegspoelen terecht?

Do 18 juli 2019 | 16:55 Het Klokhuis

Seizoen 29 - Aflevering 3830 - Jongerenmagazine. Rioolwaterzuivering. We gebruiken de hele dag door water, gemiddeld zo'n 119 liter water per dag. Bij het koken, afwassen, douchen, tandenpoetsen, op de wc, om je handen te wassen. Waar komt al het water dat we wegspoelen terecht?

Wo 17 juli 2019 | 18:45 Het Klokhuis

Seizoen 29 - Aflevering 3830 - Jongerenmagazine. Rioolwaterzuivering. We gebruiken de hele dag door water, gemiddeld zo'n 119 liter water per dag. Bij het koken, afwassen, douchen, tandenpoetsen, op de wc, om je handen te wassen. Waar komt al het water dat we wegspoelen terecht?

Di 9 juli 2019 | 13:25 Echt niet OK

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Sketchshow waarin de grens tussen gepast en ongepast gedrag wordt afgetast. Sport. Bijna heel Nederland sport, maar hoe hoor je je precies te gedragen in de sportschool? Jan, Katja en Ajouad brengen je de etiquette bij over douchen na het sporten.

Di 18 juni 2019 | 09:58 Nieuw: Zomer Met Art

Herhaling. Vanaf vanavond is er weer een talkshow te zien op de late avond van RTL 4. De komende tien weken is Art Rooijakkers elke werkdag om 22:30 uur te zien met Zomer Met Art. De actualiteit wordt behandeld, maar ook onderwerpen die passen op zwoele zomeravonden. Wekelijks zit er een andere co-presentator naast Art. Dat zijn onder anderen Merel Westrik, Gert Verhulst en Ellie Lust. Tijdens Zomer Met Art laten verslaggevers Bram Krikke en Gwen van Poorten in reportages zien hoe Nederland de zomer beleeft. De huisband, onder leiding van Marcel Fisser, steekt bekende zomerhits in een nieuw jasje. Art Rooijakkers begint vanavond aan zijn eigen talkshow op RTL4 met Richard Groenendijk als eerste co-host. Art en Richard ontvangen in de eerste uitzending onder andere cabaretier Guido Weijers, die zich de afgelopen jaren heeft ontpopt tot geluksexpert en vertelt hoe de zomer ultiem beleeft kan worden, en de 12-jarige Max, die afgelopen maandag tijdens het douchen werd getroffen door de bliksem. Co-host Richard krijgt ook een rondleiding door Artis, waar de talkshow vandaan komt. De Amsterdamse dierentuin komt deze zomer met een rondleiding over homoseksualiteit in het dierenrijk en bioloog Jasper Buikx geeft Richard een voorproefje. Daarnaast verzorgt Alain Clark de hele week zomerse muziek.

Di 18 juni 2019 | 00:51 Nieuw: Zomer Met Art

Herhaling. Vanaf vanavond is er weer een talkshow te zien op de late avond van RTL 4. De komende tien weken is Art Rooijakkers elke werkdag om 22:30 uur te zien met Zomer Met Art. De actualiteit wordt behandeld, maar ook onderwerpen die passen op zwoele zomeravonden. Wekelijks zit er een andere co-presentator naast Art. Dat zijn onder anderen Merel Westrik, Gert Verhulst en Ellie Lust. Tijdens Zomer Met Art laten verslaggevers Bram Krikke en Gwen van Poorten in reportages zien hoe Nederland de zomer beleeft. De huisband, onder leiding van Marcel Fisser, steekt bekende zomerhits in een nieuw jasje. Art Rooijakkers begint vanavond aan zijn eigen talkshow op RTL4 met Richard Groenendijk als eerste co-host. Art en Richard ontvangen in de eerste uitzending onder andere cabaretier Guido Weijers, die zich de afgelopen jaren heeft ontpopt tot geluksexpert en vertelt hoe de zomer ultiem beleeft kan worden, en de 12-jarige Max, die afgelopen maandag tijdens het douchen werd getroffen door de bliksem. Co-host Richard krijgt ook een rondleiding door Artis, waar de talkshow vandaan komt. De Amsterdamse dierentuin komt deze zomer met een rondleiding over homoseksualiteit in het dierenrijk en bioloog Jasper Buikx geeft Richard een voorproefje. Daarnaast verzorgt Alain Clark de hele week zomerse muziek.

Ma 10 juni 2019 | 14:19 Ragas Reist Rond

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Nederlandse realityreeks. De familie Ragas gaat back to basic in Mongolië. Ze verblijven vijf dagen bij de Amsterdamse Bert die zeventien jaar geleden voor de liefde Nederland heeft verruild voor de Mongoolse steppe. De familie helpt Bert, zijn vrouw Ganaa en hun kinderen op hun gerkamp met het verzorgen van de gasten en dieren en het halen van water. Ook nemen zij de primitieve levensstijl over en slapen zij in een gertent zonder sanitaire voorzieningen. Daardoor blijkt het toiletbezoek een groot avontuur en zijn ze voor het douchen aangewezen op de rivier. Een bijzondere ervaring die zij niet snel zullen vergeten.

Zo 9 juni 2019 | 14:25 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Ma 3 juni 2019 | 19:40 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Zo 12 mei 2019 | 18:15 Hoofdzaken

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Reportagereeks. Romy, Mauro, Thaely, Jeany, Kassandra, Jaydah, Djaiony. Aflevering in het teken van broertjes en zusjes. Jaydah en Djaiony leggen uit hoe hun stapelbed bepaalt wie als eerste moet douchen.

Di 5 maart 2019 | 12:05 Dr. Phil

Seizoen 16 - Aflevering 121 - Amerikaanse talkshow. My wife claims she is allergic to everything including intimacy with me! it's de. Debbie beweert dat ze zo'n beetje voor alles allergisch is. Dat geldt ook voor haar echtgenoot, Kelly. Iedere keer dat hij thuiskomt, moet hij verplicht douchen om zich te reinigen van mogelijke allergenen. De ventilatiegaten in hun huis zijn afgeplakt en Debbie bewaart haar kleding in vacuümzakken. Kelly vertelt dat zijn vrouw vele onderzoeken heeft ondergaan, maar dat geen enkele test een allergie heeft kunnen aantonen. Volgens Kelly lijdt Debbie aan een ernstige dwangstoornis.

Ma 4 maart 2019 | 17:39 Dr. Phil

Seizoen 16 - Aflevering 121 - Amerikaanse talkshow. My Wife Claims She Is Allergic to Everything Including Intimacy with Me!. Debbie beweert dat ze zo'n beetje voor alles allergisch is. Dat geldt ook voor haar echtgenoot, Kelly. Iedere keer dat hij thuiskomt, moet hij verplicht douchen om zich te reinigen van mogelijke allergenen. De ventilatiegaten in hun huis zijn afgeplakt en Debbie bewaart haar kleding in vacuümzakken. Kelly vertelt dat zijn vrouw vele onderzoeken heeft ondergaan, maar dat geen enkele test een allergie heeft kunnen aantonen. Volgens Kelly lijdt Debbie aan een ernstige dwangstoornis.

Zo 3 maart 2019 | 14:25 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Di 26 februari 2019 | 13:55 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Ma 25 februari 2019 | 19:15 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Ma 25 februari 2019 | 00:20 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Di 29 januari 2019 | 21:30 Bella en de Bulldogs

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Stank voor dank: Voor elke wedstrijd tegen de Stallions houden de Bulldogs een ritueel. 5 dagen lang niet douchen of wassen. Nu Bella lid is van het team, zal ze mee moeten doen. Helaas is het zo dat ze een date heeft met Kyle.

Di 22 januari 2019 | 21:31 Help, Mijn Man Is Klusser!

Seizoen 11 - Aflevering 7 - Hobbymagazine. De vorige woonark van Laura en Oscar brandde vier jaar geleden af. Sindsdien loopt Laura door weer en wind naar buiten om in een koude blokhut te douchen. Ze heeft haar leven in Zeeland achtergelaten om te kamperen bij Oscar. Laura heeft er genoeg van, maar krijgt Oscar niet aan het klussen. Lukt het John wel om Oscar te overtuigen?

Za 12 januari 2019 | 14:05 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Za 12 januari 2019 | 13:30 Extreme Cheapskates

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Victoria: Victoria weigert thuis te douchen en geeft amper geld uit. Als haar vriend Steve bij haar intrekt, wordt hij geconfronteerd met haar zuinige manier van leven.

Wo 31 oktober 2018 | 13:30 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Di 30 oktober 2018 | 18:00 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Ma 29 oktober 2018 | 21:30 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Wo 24 oktober 2018 | 10:25 Echt niet OK

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Sketchshow. Sport. Bijna heel Nederland sport, maar hoe hoor je je precies te gedragen in de sportschool? Jan, Katja en Ajouad brengen je de etiquette bij over douchen na het sporten.

Wo 24 oktober 2018 | 02:20 Echt niet OK

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Sketchshow. Sport. Bijna heel Nederland sport, maar hoe hoor je je precies te gedragen in de sportschool? Jan, Katja en Ajouad brengen je de etiquette bij over douchen na het sporten.

Di 23 oktober 2018 | 22:05 Echt niet OK

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Sketchshow. Sport. Bijna heel Nederland sport, maar hoe hoor je je precies te gedragen in de sportschool? Jan, Katja en Ajouad brengen je de etiquette bij over douchen na het sporten.

Do 11 oktober 2018 | 05:10 Extreme Cheapskates

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Victoria: Victoria weigert thuis te douchen en geeft amper geld uit. Als haar vriend Steve bij haar intrekt, wordt hij geconfronteerd met haar zuinige manier van leven.

Wo 10 oktober 2018 | 19:00 Extreme Cheapskates

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Victoria: Victoria weigert thuis te douchen en geeft amper geld uit. Als haar vriend Steve bij haar intrekt, wordt hij geconfronteerd met haar zuinige manier van leven.

Ma 8 oktober 2018 | 21:25 Extreme Cheapskates

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Victoria: Victoria weigert thuis te douchen en geeft amper geld uit. Als haar vriend Steve bij haar intrekt, wordt hij geconfronteerd met haar zuinige manier van leven.

Do 13 september 2018 | 15:01 Ragas Reist Rond

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Nederlandse realityreeks. De familie Ragas gaat back to basic in Mongolië. Ze verblijven vijf dagen bij de Amsterdamse Bert die zeventien jaar geleden voor de liefde Nederland heeft verruild voor de Mongoolse steppe. De familie helpt Bert, zijn vrouw Ganaa en hun kinderen op hun gerkamp met het verzorgen van de gasten en dieren en het halen van water. Ook nemen zij de primitieve levensstijl over en slapen zij in een gertent zonder sanitaire voorzieningen. Daardoor blijkt het toiletbezoek een groot avontuur en zijn ze voor het douchen aangewezen op de rivier. Een bijzondere ervaring die zij niet snel zullen vergeten.

Wo 12 september 2018 | 21:31 Ragas Reist Rond

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Nederlandse realityreeks. De familie Ragas gaat back to basic in Mongolië. Ze verblijven vijf dagen bij de Amsterdamse Bert die zeventien jaar geleden voor de liefde Nederland heeft verruild voor de Mongoolse steppe. De familie helpt Bert, zijn vrouw Ganaa en hun kinderen op hun gerkamp met het verzorgen van de gasten en dieren en het halen van water. Ook nemen zij de primitieve levensstijl over en slapen zij in een gertent zonder sanitaire voorzieningen. Daardoor blijkt het toiletbezoek een groot avontuur en zijn ze voor het douchen aangewezen op de rivier. Een bijzondere ervaring die zij niet snel zullen vergeten.

Zo 19 augustus 2018 | 00:13 3Doc: We live in public

Wanneer internetpionier Josh Harris in 1999 zijn streaming tv-netwerk verkoopt, levert hem dat 95 miljoen dollar op. Hij besluit het geld te gebruiken om een sociaal experiment uit te voeren, waarbij honderd bewoners drie maanden lang samenleven in een aangepaste kelder, ergens in New York. Eten, slapen, douchen, wc-bezoek en seks; alles wordt genadeloos vastgelegd door de camera. Regisseur Ondi Timoner was een van de bewoners. Nadat dit experiment op een mislukking is uitgelopen, besluit Harris zichzelf en zijn vriendin in hun woning 24 uur per dag met camera's te volgen. Maar ook dit project ontspoort volledig.

Do 16 augustus 2018 | 21:25 3Doc: We Live in Public

Wanneer internetpionier Josh Harris in 1999 zijn streaming tv-netwerk verkoopt, levert hem dat 95 miljoen dollar op. Hij besluit het geld te gebruiken om een sociaal experiment uit te voeren, waarbij honderd bewoners drie maanden lang samenleven in een aangepaste kelder, ergens in New York. Eten, slapen, douchen, wc-bezoek en seks; alles wordt genadeloos vastgelegd door de camera. Regisseur Ondi Timoner was een van de bewoners. Nadat dit experiment op een mislukking is uitgelopen, besluit Harris zichzelf en zijn vriendin in hun woning 24 uur per dag met camera's te volgen. Maar ook dit project ontspoort volledig.

Di 14 augustus 2018 | 21:30 Bella en de Bulldogs

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Stank voor dank: Voor elke wedstrijd tegen de Stallions houden de Bulldogs een ritueel. 5 dagen lang niet douchen of wassen. Nu Bella lid is van het team, zal ze mee moeten doen. Helaas is het zo dat ze een date heeft met Kyle.

Za 11 augustus 2018 | 21:12 Water in zicht

Water. We leven eronder en staan erboven. Wij zijn water: stilstaand, maar meestal in beweging. Het stroomt en borrelt, het valt en verdwijnt. Vanuit de lucht met bakken tegelijk of soms plotseling na droogte weer geurend aanwezig. Water is er altijd zonder dat we er bij nadenken. We douchen, gaan in bad, spoelen weg, maken schoon, zetten koffie en drinken ons water. Altijd op afroep is het daar. We zwemmen, varen en vissen. We drijven erop of zinken er in weg. Het water wordt tegen gehouden of doorgelaten. Vies en vervuild of schoon en helder. Het water is de spiegel van de mens en laat ons voelen dat we leven en kwetsbaar kunnen zijn.

Wo 8 augustus 2018 | 20:30 SOS mijn vakantie is een hel

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Magazine met John Williams en Kay Gorgels. John helpt een groep Limburgse meisjes die in een horrorkamer zijn geplaatst. Bijna iedere check die Bastiaan doet, geeft een negatieve uitslag. Kaj schiet Nederlandse vakantiegangers te hulp die in een hotel verblijven waar ieder jaar mensen massaal ziek worden. Ze geven over, hebben buikloop en sommigen zijn zelfs in het ziekenhuis beland. Tot slot helpt John een groep jongens die een hotelkamer hebben waar je na een kwartier douchen in kan zwemmen. Als John verhaal haalt bij de receptie, lijkt de situatie te escaleren.

Za 28 juli 2018 | 21:12 Water in zicht

Water. We leven eronder en staan erboven. Wij zijn water: stilstaand, maar meestal in beweging. Het stroomt en borrelt, het valt en verdwijnt. Vanuit de lucht met bakken tegelijk of soms plotseling na droogte weer geurend aanwezig. Water is er altijd zonder dat we er bij nadenken. We douchen, gaan in bad, spoelen weg, maken schoon, zetten koffie en drinken ons water. Altijd op afroep is het daar. We zwemmen, varen en vissen. We drijven erop of zinken er in weg. Het water wordt tegen gehouden of doorgelaten. Vies en vervuild of schoon en helder. Het water is de spiegel van de mens en laat ons voelen dat we leven en kwetsbaar kunnen zijn.

Zo 22 juli 2018 | 13:30 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Wo 18 juli 2018 | 12:35 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Di 17 juli 2018 | 18:00 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Ma 16 juli 2018 | 22:00 Friends

Seizoen 4 - Aflevering 14 - The One With Joey's Dirty Day: Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Zo 15 juli 2018 | 23:05 Andere Tijden Sport

Reportagemagazine over historische sportgebeurtenissen. Hoe een bordeel de Tour binnenrijdt. Corrie en Frans Siemons runnen sinds midden jaren zeventig het bordeel Sauna Diana in Zundert. Hun zonen Jan, Marc en Ruud zijn lid van de Zundertse wielervereniging. Na hun wedstrijdjes moeten zij zich op straat omkleden, achterin de auto of bij mensen aanbellen en vragen of ze mogen douchen. Corrie en Frans vinden dat het ook anders kan en kopen een Engelse dubbeldekker om deze om te bouwen tot een bus waarin kan worden gewassen en gekookt: de bus van Sauna Diana. De talenten van Zundert beschikken dus in de jaren tachtig al over een eigen ploegbus, terwijl de profrenners toentertijd nog dubbelgevouwen zaten in een ploegleiderswagen. Voor Corrie en Frans is de wielersport hun lust en hun leven. Ze volgen hun fietsende zonen - Jan is prof bij TVM - overal en begeleiden daarnaast hun eigen Sauna Diana-ploeg.

Ma 25 juni 2018 | 00:15 We Live in Public

Documentaire. Wanneer internetpionier Josh Harris in 1999 zijn streaming TV netwerk verkoopt, levert hem dat 95 miljoen op. Hij besluit het geld te gebruiken om een sociaal experiment uit te voeren, waarbij 100 bewoners 3 maanden lang samenleven in een aangepaste kelder, ergens in New York. Eten, slapen, douchen, wc-bezoek en seks; alles wordt genadeloos vastgelegd door de camera. Regisseur Ondi Timoner was een van de bewoners. Nadat dit experiment op een mislukking is uitgelopen, besluit Harris zichzelf en zijn vriendin in hun woning 24 uur per dag met camera's volgen. Maar ook dit project ontspoort volledig.

Di 19 juni 2018 | 11:59 Dr. Phil

Seizoen 16 - Aflevering 121 - Amerikaanse talkshow. My wife claims she is allergic to everything including intimacy with me! it's de. Debbie beweert dat ze zo'n beetje voor alles allergisch is. Dat geldt ook voor haar echtgenoot, Kelly. Iedere keer dat hij thuiskomt, moet hij verplicht douchen om zich te reinigen van mogelijke allergenen. De ventilatiegaten in hun huis zijn afgeplakt en Debbie bewaart haar kleding in vacuümzakken. Kelly vertelt dat zijn vrouw vele onderzoeken heeft ondergaan, maar dat geen enkele test een allergie heeft kunnen aantonen. Volgens Kelly lijdt Debbie aan een ernstige dwangstoornis.

Ma 18 juni 2018 | 17:40 Dr. Phil

Seizoen 16 - Aflevering 121 - Amerikaanse talkshow. My Wife Claims She Is Allergic to Everything Including Intimacy with Me!. Debbie beweert dat ze zo'n beetje voor alles allergisch is. Dat geldt ook voor haar echtgenoot, Kelly. Iedere keer dat hij thuiskomt, moet hij verplicht douchen om zich te reinigen van mogelijke allergenen. De ventilatiegaten in hun huis zijn afgeplakt en Debbie bewaart haar kleding in vacuümzakken. Kelly vertelt dat zijn vrouw vele onderzoeken heeft ondergaan, maar dat geen enkele test een allergie heeft kunnen aantonen. Volgens Kelly lijdt Debbie aan een ernstige dwangstoornis.

Wo 28 maart 2018 | 18:40 Het Klokhuis

Seizoen 29 - Aflevering 3830 - Jongerenmagazine: Rioolwaterzuivering: We gebruiken de hele dag door water, gemiddeld zo'n 119 liter water per dag. Bij het koken, afwassen, douchen, tandenpoetsen, op de wc, om je handen te wassen. Waar komt al het water dat we wegspoelen terecht?

Wo 10 januari 2018 | 08:30 Dr. Hond

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Franse animatieserie: Swingende hik: Popster Sjoe Bidoeaa staat bij Dokter Hond voor de deur. Tijdens het douchen heeft hij de zeep ingeslikt en nu heeft Sjoe de hik en blaast bellen. En dat allemaal met een groot concert die avond.

Zo 7 januari 2018 | 09:35 Friends

Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Do 4 januari 2018 | 13:05 Friends

Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Wo 3 januari 2018 | 17:45 Friends

Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Ma 1 januari 2018 | 23:25 Friends

Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Di 21 november 2017 | 21:45 Extreme Cheapskates

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Victoria: Victoria weigert thuis te douchen en geeft amper geld uit. Als haar vriend Steve bij haar intrekt, wordt hij geconfronteerd met haar zuinige manier van leven.

Zo 1 oktober 2017 | 22:01 Zon, zuipen, ziekenhuis

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Realityreeks waarin drie artsen gevolgd worden tijdens hun werk op zonnige bestemmingen: In de zonnige Europese hotspots Albufeira, El Arenal en Sunny Beach strijken jaarlijks ladingen feestende jongeren neer voor een feestvakantie. De artsen hebben hun handen vol aan de jonge Nederlandse toeristen die alle remmen losgooien. Dat dit iets te enthousiast vakantie vieren vervelende gevolgen kan hebben, weten de artsen maar al te goed.

Di 26 september 2017 | 20:32 SOS: Mijn vakantie is een hel

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Magazine: John helpt een groep Limburgse meisjes die in een horrorkamer zijn geplaatst. Bijna iedere check die Bastiaan doet, geeft een negatieve uitslag. Kaj schiet Nederlandse vakantiegangers te hulp die in een hotel verblijven waar ieder jaar mensen massaal ziek worden. Ze geven over, hebben buikloop en sommigen zijn zelfs in het ziekenhuis beland. Tot slot helpt John een groep jongens die een hotelkamer hebben waar je na een kwartier douchen in kan zwemmen. Als John verhaal haalt bij de receptie, lijkt de situatie te escaleren.

Zo 17 september 2017 | 06:25 Friends

Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Do 7 september 2017 | 13:00 Dr. Hond

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Franse animatieserie: Swingende hik: Popster Sjoe Bidoeaa staat bij Dokter Hond voor de deur. Tijdens het douchen heeft hij de zeep ingeslikt en nu heeft Sjoe de hik en blaast bellen. En dat allemaal met een groot concert die avond.

Zo 20 augustus 2017 | 17:02 Levenslang met dwang?

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Realityprogramma waarin mensen met een dwangneurose een confronterende roadtrip maken: De deelnemers bezoeken een school voor kinderen met het syndroom van Down en autisme. Iedereen gaat hier vrijwilligerswerk doen. Pamela krijgt de opdracht de kleren te wassen en Maxim geeft de kinderen te drinken zonder zijn looproute te herhalen. Gijs probeert te douchen zonder zijn rituelen. Claudia gaat vanaf nu proberen om in slaap te komen zonder haar dwangmatige handelingen, zoals acht keer haar bril op- en afzetten, uit te voeren.

Di 15 augustus 2017 | 22:30 Levenslang met dwang?

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Realityprogramma waarin mensen met een dwangneurose een confronterende roadtrip maken: De deelnemers bezoeken een school voor kinderen met het syndroom van Down en autisme. Iedereen gaat hier vrijwilligerswerk doen. Pamela krijgt de opdracht de kleren te wassen en Maxim geeft de kinderen te drinken zonder zijn looproute te herhalen. Gijs probeert te douchen zonder zijn rituelen. Claudia gaat vanaf nu proberen om in slaap te komen zonder haar dwangmatige handelingen, zoals acht keer haar bril op- en afzetten, uit te voeren.

Do 3 augustus 2017 | 03:55 Extreme Cheapskates

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Victoria: Victoria weigert thuis te douchen en geeft amper geld uit. Als haar vriend Steve bij haar intrekt, wordt hij geconfronteerd met haar zuinige manier van leven.

Wo 2 augustus 2017 | 18:00 Extreme Cheapskates

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Victoria: Victoria weigert thuis te douchen en geeft amper geld uit. Als haar vriend Steve bij haar intrekt, wordt hij geconfronteerd met haar zuinige manier van leven.

Wo 21 juni 2017 | 12:40 Extreme Cheapskates

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Victoria: Victoria weigert thuis te douchen en geeft amper geld uit. Als haar vriend Steve bij haar intrekt, wordt hij geconfronteerd met haar zuinige manier van leven.

Zo 4 juni 2017 | 08:45 Friends

Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Do 1 juni 2017 | 12:20 Friends

Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Wo 31 mei 2017 | 16:45 Friends

Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Di 30 mei 2017 | 22:30 Friends

Joey heeft geen tijd om de douchen als hij na een driedaagse vistrip meteen naar de set van Charlton Hestons nieuwe film moet. Rachel koppelt Ross aan de dochter van haar baas en de meiden willen Chandler met een stripclubbezoek over zijn breuk helpen.

Za 28 maart 2015 | 19:00 Levenslang met dwang?

In deze aflevering bezoeken de deelnemers een school voor kinderen met het syndroom van Down en autisme. Iedereen gaat hier vrijwilligerswerk doen wat voor iedereen een behoorlijke oefening is. Zo gaat Pamela de kleren wassen en geeft Maxim de kinderen drinken zonder zijn looproute weer opnieuw te bewandelen. Gijs gaat nu proberen te douchen zonder al zijn rituelen en ook Claudia gaat de uitdaging aan om te slapen zonder haar controledrang. Normaal gesproken moet ze voor het slapengaan allerlei handelingen verrichten zoals acht keer haar bril op- en afzetten.

Ma 23 maart 2015 | 20:32 Levenslang met dwang?

In deze aflevering bezoeken de deelnemers een school voor kinderen met het syndroom van Down en autisme. Iedereen gaat hier vrijwilligerswerk doen wat voor iedereen een behoorlijke oefening is. Zo gaat Pamela de kleren wassen en geeft Maxim de kinderen drinken zonder zijn looproute weer opnieuw te bewandelen. Gijs gaat nu proberen te douchen zonder al zijn rituelen en ook Claudia gaat de uitdaging aan om te slapen zonder haar controledrang. Normaal gesproken moet ze voor het slapengaan allerlei handelingen verrichten zoals acht keer haar bril op- en afzetten.

Do 23 oktober 2014 | 21:30 Liefs uit...

De Limburgse evenementencoördinator Jorn (25) ontmoet de Filipijnse receptioniste Elaine (29) op het cruiseschip waar ze beiden werken in 2011. Het is niet direct liefde op het eerste gezicht. Maar omdat ze weken samen onderweg zijn en elke dag lief en leed delen, leren ze elkaar kennen en groeit er toch al snel iets moois. Maar dan krijgt Jorn een goede baan in Amsterdam, op de vaste wal. Het stel besluit dat het tijd is om echt te settelen. Elaine zal Jorn achterna komen en ook in Amsterdam gaan wonen. Zodra Jorn een huis heeft gevonden komt Elaine. Maar ze is niet onder de indruk van Amsterdam en van het appartement dat Jorn gevonden heeft. Op de Filipijnen is ze veel meer luxe gewend. En douchen in een typische Amsterdamse bezemkast is niet haar idee van prettig wonen. Bovendien vindt ze niet direct werk in Amsterdam en baalt ze ervan dat ze financieel van Jorn afhankelijk is. Als klap op de vuurpijl krijgt Elaine een belangrijk telefoontje van de cruisemaatschappij: als ze terug komt, kan ze een flinke promotie krijgen. Zal de grillige Elaine kiezen voor de liefde in Amsterdam, of toch voor haar carrière op zee?

Zo 27 juli 2014 | 22:35 TROS TV show

Ivo Niehe bezoekt Charles Aznavour. Naast het gesprek dat Ivo met hem had in zijn huis bij het meer van Genève, zijn er fragmenten te zien uit de drie eerdere interviews van 25,15 en 10 jaar geleden. Opvallend is daarbij dat de zoon van Armeense immigranten in de loop der tijd heel anders over bepaalde onderwerpen is gaan denken. Waar hij destijds over de dood zei ‘geen punt, dat hoort bij het leven’, zo maakt hij zich nu zorgen over het onvermijdelijk naderende einde. Zijn stem was tien jaar geleden nog top, nu zegt hij daarover: “Ik ben teruggegaan naar mijn beginjaren. Toen vond ook iedereen dat ik een afgrijselijke stem had”. Bovendien zien we hoe anders hij in de loop van die kwart eeuw is gaan componeren. Voor de ruim 1200 nummers, vaak wereldhits, die hij op zijn naam heeft staan, schreef hij bijna alle tekst en muziek. Aznavour vertelt over de jeugd die hij niet echt heeft gehad door de oorlog en de armoede, over zijn 47-jarig huwelijk met de Zweedse Ulla en over zijn band met Nederland. In zijn buitenhuis in het Zuid Franse Mouries vertelt hij ook over de zorgen over zijn kinderen en over het geheim van zijn eeuwige gezondheid. Zo doet hij elke ochtend aan aquajoggen, maar wel met bandjes om, want zwemmen kan hij niet. Ook komen zijn optimisme en niet aflatende ambitie aan bod in het bijzondere gesprek dat Ivo Niehe met hem heeft. In de studio van De Wereld Draait Door legt Matthijs van Nieuwkerk uit waarom hij misschien wel de grootste Nederlandse fan is van Aznavour. Twee jaar lang schreef hij in de VARA-gids wekelijks een column over, zoals hij zegt: 'de beste zanger ooit'. Elke ochtend tijdens het douchen draait Matthijs Aznavour. Ook vertelt Matthijs waarom hij Aznavour niet wilde ontmoeten toen de kans daarop zich voordeed. Voor één keer neemt Ivo plaats op de stoel van Matthijs en is hij de geïnterviewde.

Zo 17 november 2013 | 21:20 TROS TV Show

Ivo Niehe is op bezoek bij Charles Aznavour. De 89-jarige zanger, acteur en componist komt in december naar Amsterdam voor twee concerten. Behalve het gesprek dat Ivo eind vorige maand met hem had in zijn huis bij het meer van Genève, zijn er fragmenten te zien uit de drie eerdere interviews van 25, 15 en 10 jaar geleden. Opvallend is daarbij dat de zoon van Armeense immigranten in de loop der tijd heel anders over bepaalde onderwerpen is gaan denken. Waar hij destijds over de dood zei ’geen punt, dat hoort bij het leven’, zo maakt hij zich nu zorgen over het onvermijdelijk naderende einde. Zijn stem was tien jaar geleden nog top, nu zegt hij daarover: ’Ik ben teruggegaan naar mijn beginjaren. Toen vond ook iedereen dat ik een afgrijselijke stem had.’ Bovendien zien we hoe anders hij in de loop van die kwart eeuw is gaan componeren. Voor de ruim 1200 nummers, vaak wereldhits, die hij op zijn naam heeft staan, schreef hij bijna alle tekst en muziek. Aznavour vertelt over de jeugd die hij niet echt heeft gehad door de oorlog en de armoede, over zijn 47-jarige huwelijk met de Zweedse Ulla en over zijn band met Nederland. In zijn buitenhuis in het Zuid-Franse Mouries vertelt hij ook over de zorgen over zijn kinderen en over het geheim van zijn eeuwige gezondheid. Zo doet hij elke ochtend aan aquajoggen, maar wel met bandjes om, want zwemmen kan hij niet. Ook komen zijn optimisme en niet aflatende ambitie aan bod in het bijzondere gesprek dat Ivo Niehe met hem heeft. In de studio van De Wereld Draait Door legt Matthijs van Nieuwkerk uit waarom hij misschien wel de grootste Nederlandse fan is van Aznavour. Twee jaar lang schreef hij in de VARA-gids wekelijks een column over, zoals hij zegt: ’de beste zanger ooit’. Elke ochtend tijdens het douchen draait Matthijs Aznavour. Ook vertelt Matthijs waarom hij Aznavour niet wilde ontmoeten toen de kans daarop zich voordeed. Voor één keer neemt Ivo plaats op de stoel van Matthijs en is hij de geïnterviewde.

Zo 13 mei 2012 | 20:00 Buch in de bajes

In de vijfde aflevering woont Menno Buch zowel een christelijke kerkdienst op zondagochtend als het islamitische vrijdagmiddaggebed bij, die net als alle andere religieuze bijeenkomsten in één en dezelfde ruimte worden gehouden. Hij maakt daar kennis met Bram Spreeuw, vrijwilliger en ex-gedetineerde, die in een toespraak zijn heftige levensverhaal deelt met de kerkgangers. Voor het eerst in de tv-geschiedenis geeft een medewerker van het BOT, het Bijzonder Ondersteunings Team van Justitie, een interview. Het BOT wordt ingezet bij risicotransporten van extreem vlucht- en beheersgevaarlijke gedetineerden. Verder spreekt Menno de 21-jarige Wesley die vastzit in verband met gewapende overval op een particuliere woning. In een openhartig gesprek vertelt hij hoe hij tot deze wanhoopsdaad is gekomen. Van een geheel andere orde is Menno's bezoekje aan de 34-jarige Mouloud. Deze gedetineerde geeft hem een opzienbarend inkijkje in het gevangenisleven, waarbij het binnensmokkelen van drugs, douchen met flessenwater boven de toiletpot, en sexbladen een belangrijke rol spelen..

Ma 7 maart 2011 | 13:15 met o.a. Keje Molenaar

Te gast zijn: Jan Mulder, Ronald Waterreus, Ronald Koeman en Keje Molenaar. Besproken worden o.a. de wedstrijden van dit weekend. De topper tussen Ajax en AZ. AZ werd 2 jaar geleden nog kampioen, Ajax wil dit jaar zo graag weer eens kampioen worden. Ajax won met 4-0 van AZ, maar ook PSV en FC Twente wonnen hun wedstrijden. De onderlinge verschillen bleven dus gelijk. Hoe staat het met Bayern München-trainer Louis van Gaal? Hij verloor deze week in de halve finale van de Duitse beker, en in de competitie gaat het verre van goed. Dit weekend verloor de nummer 4 op bezoek bij de nummer 3 van Duitsland. Er gaan geruchten dat Louis van Gaal snel ontslagen zal worden, en dat Martin Jol als een van de mogelijke opvolgers wordt gezien. Agressie en irritatie op het veld, zoals vorige week bij Douglas (FC Twente). El Hamdaoui door trainer Frank de Boer bij Ajax teruggezet naar het tweede elftal. El Hamdaoui heeft zich in de bekerwedstrijd tegen RKC niet goed gedragen tegenover zijn trainen en mocht in de rust gelijk gaan douchen.

Zo 6 maart 2011 | 22:15 met o.a. Keje Molenaar

Te gast zijn: Jan Mulder, Ronald Waterreus, Ronald Koeman en Keje Molenaar. Besproken worden o.a. de wedstrijden van dit weekend. De topper tussen Ajax en AZ. AZ werd 2 jaar geleden nog kampioen, Ajax wil dit jaar zo graag weer eens kampioen worden. Ajax won met 4-0 van AZ, maar ook PSV en FC Twente wonnen hun wedstrijden. De onderlinge verschillen bleven dus gelijk. Hoe staat het met Bayern München-trainer Louis van Gaal? Hij verloor deze week in de halve finale van de Duitse beker, en in de competitie gaat het verre van goed. Dit weekend verloor de nummer 4 op bezoek bij de nummer 3 van Duitsland. Er gaan geruchten dat Louis van Gaal snel ontslagen zal worden, en dat Martin Jol als een van de mogelijke opvolgers wordt gezien. Agressie en irritatie op het veld, zoals vorige week bij Douglas (FC Twente). El Hamdaoui door trainer Frank de Boer bij Ajax teruggezet naar het tweede elftal. El Hamdaoui heeft zich in de bekerwedstrijd tegen RKC niet goed gedragen tegenover zijn trainen en mocht in de rust gelijk gaan douchen.

Ma 13 december 2010 | 21:00 Dagboek van onze helden

Aflevering 2: In Memoriam. Na weken van voorbereiding en training is het zover, Marinier Remon en zijn peleton gaan voor het eerst de poort uit. De Nederlandse Missie in Afghanistan volgt twaalf Nederlandse militairen in alles wat zij meemaken op deze missie. Van routineklussen tot risicovolle patrouilles buiten de poort. Bekijk de dagelijkse realiteit van het leven als militair op missie in Afghanistan door de militairen zelf gefilmd. Door de ogen van de militairen zien we het dagelijks leven van de Nederlandse deelnemers aan de ISAF-missie. De serie geeft een realistisch beeld van het werk en leven van de Nederlandse militairen en burgers op missie. De camera`s gaan mee met mariniers op patrouille in het conflictgebied. Bommen onschadelijk maken en met een chirurg en verpleger aan het werk in het ziekenhuis op Kamp Holland. De bemanning van een Chinook-helikopter filmt hoe zij bij zestig graden Celsius een transport veilig door de stofwolken loodst. Daarnaast filmt een jonge vrouwelijke militair patrouilles die zij rijdt in een Bushmaster en hoe ze `s avonds met een fles water in een geïmproviseerde badkamer van bouwplastic moet douchen. In ’Dagboek Van Onze Helden’ krijg je zes afleveringen lang antwoord op de vraag wie de mensen zijn die bereid zijn hun eigen veiligheid op het spel te zetten en een comfortabel leven in Nederland te verruilen voor zware omstandigheden.

Zo 30 mei 2010 | 13:30 RTL GP: Formule 1 - Turkije (race)

Mark Webber heeft in Turkije zijn derde achtereenvolgende pole-position behaald. De Australiër zette aan het einde van de kwalificatie op Istanbul Park een tijd van 1.26.295 neer, waarmee hij ruim een tiende sneller was dan Lewis Hamilton, die de tweede tijd wist te rijden. Sebastian Vettel maakte een fout aan het begin van zijn laatste snelle ronde en moet de race daardoor als derde starten. Voor aanvang van de kwalificatie was al duidelijk dat de coureurs van Red Bull de belangrijkste kandidaten waren voor de pole. Lewis Hamilton en Jenson Button reden dan wel de snelste tijden in de eerste twee trainingen, zij lieten na afloop van de vrijdagsessies zelf al weten dat het team van Red Bull waarschijnlijk nog wel meer in het vat had. Sebastian Vettel bewees hun gelijk door tijdens de laatste vrije training op zaterdagochtend al veruit de snelste tijd te rijden. De mannen van Red Bull reden gelijk aan het begin van de kwalificatie al de snelste tijden. Vettel ging in de eerste sessie naar de snelste tijd met 1.27.067. Webber reed de tweede tijd. Vitantonio Liuzzi reed als enige van de Force India-rijders met een F-duct op de auto, maar het zou hem weinig brengen. Terwijl Adrian Sutil een veilige tiende tijd op de klokken bracht, bleef de Italiaan steken op de achttiende tijd, waarmee zijn kwalificatie meteen voorbij was. Ook de coureurs van Lotus, Virgin en Hispania Racing waren zoals gewoonlijk niet snel genoeg. In de tweede kwalificatiesessie bracht Vettel opnieuw de snelste tijd op de klokken. Met een tijd van 1.26.818 was hij de eerste die onder de 1.27 dook. Webber stond daarna nog even bovenaan, maar bij het vallen van de vlag toverde Vettel nog een 1.26.729 tevoorschijn. Fernando Alonso was de opvallendste afvaller in Q2. De Spanjaard kampte tijdens zijn laatste snelle ronde met wat onbalans en moet de race daardoor van de twaalfde plek aanvangen. Ook Adrian Sutil, Pedro de la Rosa, Sebastien Buemi, Rubens Barrichello, Jaime Alguersuari en Nico Hülkenberg konden gaan douchen. Vitaly Petrov en Kamui Kobayashi gingen wel door. De strijd om de pole-position werd geopend door Lewis Hamilton, die tijdens zijn eerste run een tijd van 1.26.652 liet noteren. Vettel was bij zijn eerste poging twee tienden langzamer dan de Brit, maar Mark Webber had wel een antwoord op de snelle ronde van Hamilton. Hij ging naar een tijd van 1.26.510. Voor aanvang van de laatste runs stond Webber dus bovenaan, voor Hamilton en Vettel. In een spannende slotfase verbeterde Webber zijn tijd naar 1.26.295. Hamilton reed een briljante eerste en derde sector, maar liet halverwege zijn ronde wat tijd liggen, waardoor hij op de tweede stek bleef steken. Vettel maakte al aan het begin van zijn laatste snelle ronde een fout, waarna hij zijn ronde afbrak en de pits opzocht. Michael Schumacher zorgde aan het einde van de kwalificatie nog voor een gele vlag, door met hoge snelheid van de baan te spinnen in bocht acht. De Duitser kwam in de grindbak tot stilstand. Ondanks het incident zal hij de race in Turkije als vijfde kunnen beginnen, met Jenson Button voor zich en teamgenoot Nico Rosberg naast zich op de zesde stek. Robert Kubica, Felipe Massa, Vitaly Petrov en Kamui Kobayashi kwalificeerden zich als zevende, achtste, negende en tiende.

Zo 30 mei 2010 | 11:00 Sporza

Sportmagazine. 11u00 Tennis: Roland Garros dag 8. (Eventueel ook na 18u00 als er Belgen spelen). - 13u45 Formule 1: GP van Turkije. - Hands Up! - Voetbal: WK 2010 - De weg naar Zuid-Afrika, deel 15. Mark Webber heeft in Turkije zijn derde achtereenvolgende pole-position behaald. De Australiër zette aan het einde van de kwalificatie op Istanbul Park een tijd van 1.26.295 neer, waarmee hij ruim een tiende sneller was dan Lewis Hamilton, die de tweede tijd wist te rijden. Sebastian Vettel maakte een fout aan het begin van zijn laatste snelle ronde en moet de race daardoor als derde starten. Voor aanvang van de kwalificatie was al duidelijk dat de coureurs van Red Bull de belangrijkste kandidaten waren voor de pole. Lewis Hamilton en Jenson Button reden dan wel de snelste tijden in de eerste twee trainingen, zij lieten na afloop van de vrijdagsessies zelf al weten dat het team van Red Bull waarschijnlijk nog wel meer in het vat had. Sebastian Vettel bewees hun gelijk door tijdens de laatste vrije training op zaterdagochtend al veruit de snelste tijd te rijden. De mannen van Red Bull reden gelijk aan het begin van de kwalificatie al de snelste tijden. Vettel ging in de eerste sessie naar de snelste tijd met 1.27.067. Webber reed de tweede tijd. Vitantonio Liuzzi reed als enige van de Force India-rijders met een F-duct op de auto, maar het zou hem weinig brengen. Terwijl Adrian Sutil een veilige tiende tijd op de klokken bracht, bleef de Italiaan steken op de achttiende tijd, waarmee zijn kwalificatie meteen voorbij was. Ook de coureurs van Lotus, Virgin en Hispania Racing waren zoals gewoonlijk niet snel genoeg. In de tweede kwalificatiesessie bracht Vettel opnieuw de snelste tijd op de klokken. Met een tijd van 1.26.818 was hij de eerste die onder de 1.27 dook. Webber stond daarna nog even bovenaan, maar bij het vallen van de vlag toverde Vettel nog een 1.26.729 tevoorschijn. Fernando Alonso was de opvallendste afvaller in Q2. De Spanjaard kampte tijdens zijn laatste snelle ronde met wat onbalans en moet de race daardoor van de twaalfde plek aanvangen. Ook Adrian Sutil, Pedro de la Rosa, Sebastien Buemi, Rubens Barrichello, Jaime Alguersuari en Nico Hülkenberg konden gaan douchen. Vitaly Petrov en Kamui Kobayashi gingen wel door. De strijd om de pole-position werd geopend door Lewis Hamilton, die tijdens zijn eerste run een tijd van 1.26.652 liet noteren. Vettel was bij zijn eerste poging twee tienden langzamer dan de Brit, maar Mark Webber had wel een antwoord op de snelle ronde van Hamilton. Hij ging naar een tijd van 1.26.510. Voor aanvang van de laatste runs stond Webber dus bovenaan, voor Hamilton en Vettel. In een spannende slotfase verbeterde Webber zijn tijd naar 1.26.295. Hamilton reed een briljante eerste en derde sector, maar liet halverwege zijn ronde wat tijd liggen, waardoor hij op de tweede stek bleef steken. Vettel maakte al aan het begin van zijn laatste snelle ronde een fout, waarna hij zijn ronde afbrak en de pits opzocht. Michael Schumacher zorgde aan het einde van de kwalificatie nog voor een gele vlag, door met hoge snelheid van de baan te spinnen in bocht acht. De Duitser kwam in de grindbak tot stilstand. Ondanks het incident zal hij de race in Turkije als vijfde kunnen beginnen, met Jenson Button voor zich en teamgenoot Nico Rosberg naast zich op de zesde stek. Robert Kubica, Felipe Massa, Vitaly Petrov en Kamui Kobayashi kwalificeerden zich als zevende, achtste, negende en tiende.

 Meer