Documentaire op tv (tv-tips)

Morgen | 19:20 Docu: Ockels Erfenis

Morgen - Wetenschappelijke documentaire, Documentaire over astronaut Wubbo Ockels (1946 2014), de allereerste ...

Documentaire over astronaut Wubbo Ockels (1946-2014), de allereerste Nederlander in de ruimte. Kwetsbaar Ockels zag als eerste Nederlander vanuit de ruimte hoe kwetsbaar onze planeet is. Het werd zijn missie om dat gevoel over te brengen. Duurzame wereld De documentaire is een portret van een bevlogen man die alles uit de kast trok voor een duurzame wereld, maar daar ook een prijs voor betaalde. Obsessie Hij raakte zo geobsedeerd door zijn missie dat hij zijn familie begon te verwaarlozen en collega's tegen zich in het harnas joeg.

Overmorgen | 22:45 Docu: De Hoofdprijs

Overmorgen - Documentaire, De documentaire De Hoofdprijs volgt de komst van het eerste en enige medicijn voor de ...

De documentaire De Hoofdprijs volgt de komst van het eerste en enige medicijn voor de progressieve spierziekte SMA (Spinale Musculaire Astrofie). Spierkracht Zo'n 500 Nederlanders met SMA verliezen iedere dag iets van hun spierkracht tot ze daar uiteindelijk aan zullen overlijden. Medicijn Er is een medicijn dat het proces mogelijk kan verbeteren of zelfs kan stoppen. Maar omdat het medicijn extreem duur is krijgen de meeste SMA-patiënten het niet. Het is de vraag of dat moment ooit gaat komen. Interviews Met aangrijpende interviews en door er op cruciale momenten met de camera bij te zijn, krijg je mee hoe de wereld van SMA-patiënten zich beweegt tussen hoop en wanhoop. Aangrijpend De patiënten leven met een dodelijke ziekte én de wetenschap dat er een medicijn is dat ze kan helpen, maar wat ze niet krijgen. Naast aangrijpende verhalen van patiënten, zien we het politieke spel waarbij de minister de strijd aangaat met de machtige farmaceut.

Morgen | 21:15 Slot: De Toren

Morgen - Wetenschappelijke documentaire, Vanavond is de zesde en laatste aflevering van De Toren, de documentaireserie ...

Vanavond is de zesde en laatste aflevering van De Toren, de documentaireserie over de verhalen achter de grootste Nederlandse natuurschatten. De slotaflevering gaat over het wonderlijke verhaal en de magistrale vondst van Eugene Dubois. Belangrijkste ontdekking De mens is nooit een dier geworden, we zijn er altijd één gebleven. Dit was de grote en misschien wel belangrijkste ontdekking in de negentiende eeuw. En om het bewijs van deze gedachte te vinden, heeft een vergeten jongeman uit Limburg zijn leven op het spel gezet. En, dat is zo wonderlijk, het is hem gelukt. Avonturenverhaal Tweehonderdvijftig miljoen Indonesiërs groeien op met het avonturenverhaal van deze Limburger, maar niemand, echt helemaal niemand in Nederland weet wie Eugene Dubois is. Maar iedereen hoorde wel eens over de missing link, de rechtopstaande mens of homo erectus. En precies die zocht en vond Eugene Dubois.

Je vindt hier de programma's van Documentaire op tv We hebben de volgende programma's voor Documentaire Docu: Ockels Erfenis: Morgen - Wetenschappelijke documentaire, Documentaire over astronaut Wubbo Ockels (1946 2014), de allereerste. Docu: De Hoofdprijs: Overmorgen - Documentaire, De documentaire De Hoofdprijs volgt de komst van het eerste en enige medicijn voor de. Slot: De Toren: Morgen - Wetenschappelijke documentaire, Vanavond is de zesde en laatste aflevering van De Toren, de documentaireserie. Temples of Sports St. Andrews: Sportdocumentaire. Temples of Sports Wembley: Sportdocumentaire. Het echte leven in de dierentuin: Natuurdocumentaire, Seizoen 1 Aflevering 5 Documentairereeks over de dieren in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Er. De oorlog is Oud Ade binnengekomen, vijf jaar na MH17: Documentaire over het leven van de nabestaanden en de dorpsbewoners uit Oud Ade, een klein dorpje dat een jong koppel. BIG TIME - Architect Bjarke Ingels: Kunstdocumentaire, Documentaire over de Deense architect Bjarke Ingels. De Deense architect Bjarke Ingels is nog geen. Shark Island: Documentaire over de recente reeks dodelijke aanvallen door stierhaaien. Haaienexperts proberen te achterhalen waarom. Shark Island: Documentaire over de recente reeks dodelijke aanvallen door stierhaaien. Haaienexperts proberen te achterhalen waarom.

Documentaire op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 06:35 Het echte leven in de dierentuin

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Documentairereeks over de dieren in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Er bloeit een romance op tussen orang-oetans Bako en Tjintah. Pinguïns Snavel en Opa krijgen nieuwe uitdagingen voor meer lichaamsbeweging. Siberische tijger Colina heeft plotseling geen eetlust meer en dat is alarmerend. En het wordt winter in het park. De bruine beren zijn verdwenen in hun holen, maar de reuzenpanda's hebben de tijd van hun leven in de sneeuw.

Vandaag | 08:45 De oorlog is Oud Ade binnengekomen, vijf jaar na MH17

Documentaire over het leven van de nabestaanden en de dorpsbewoners uit Oud Ade, een klein dorpje dat een jong koppel verloor bij de ramp met vlucht MH17. Het is exact vijf jaar geleden dat Malaysia Airlines vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne uit de lucht werd geschoten en neerstortte. Bij de ramp kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 193 Nederlandse passagiers. Twee van hen zijn Truike Heemskerk en Erik van der Poel. Het jonge koppel komt uit Oud Ade, een klein oer-Hollands dorpje met een enorm samenhorigheidsgevoel. De ramp slaat er in als een bom en de schok en het verdriet zijn groot. Ook omdat Truike en Erik spilfiguren in het dorp waren en zich hadden verbonden aan meerdere verenigingen. We zien hoe het vijf jaar na de ramp met de directbetrokkenen en de dorpsbewoners gaat.

Vandaag | 10:25 BIG TIME - Architect Bjarke Ingels

Documentaire over de Deense architect Bjarke Ingels. De Deense architect Bjarke Ingels is nog geen veertig als hij met zijn studio Bjarke Ingels Group (BIG) zijn meest prestigieuze opdracht tot dan toe in de wacht sleept: de bouw van een appartementencomplex aan de oevers van van de Hudson-rivier in New York City. Regisseur Kaspar Astrup Schröder volgde de dynamische architect maar liefst zeven jaar in de aanloop naar het succes, een periode waarin Ingels tevens worstelt met serieuze gezondheidsproblemen én waarin hij de vrouw van zijn leven ontmoet.

Vandaag | 11:10 In Naam van het Volk

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Documentairereeks over de enorme aantrekkingskracht van Latijns-Amerikaanse leiders als Hugo Chávez, Fidel Castro en Evita Perón. Hugo Chávez - Venezuela. El Commandante noemden zijn aanhangers hem vol bewondering, president Hugo Chávez van Venezuela. Hij is alweer zes jaar dood en in zijn vaderland Venezuela is het nu een ongekende puinhoop. Erik Dijkstra gaat op de grens van Colombia en Venezuela op zoek naar de erfenis van de man die beloofde Venezuela te bevrijden van het kapitalisme.

Vandaag | 14:00 Door andere ogen

Aflevering 4 - Documentairereeks waarin door de ogen van anderen portretten worden geschetst van bijzondere personen. Geert-Jan Knoops. Hij was advocaat in roemruchtige zaken, van Hells Angels tot Geert Wilders en van Julio Poch tot de ten onrechte veroordeelde ouderenverzorgster Ina Post. Geert-Jan Knoops werkt met militaire precisie wanneer hij het voor zijn cliënten opneemt. Hoe beschrijven zijn echtgenote en deskundigen het leven en de carrière van deze hardwerkende advocaat en wetenschapper?

Vandaag | 14:30 Achter de dijken

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Documentairereeks over de invloed van het calvinisme op de Nederlandse volksaard. De aard van het beestje. Leo Blokhuis maakt een reis door het verleden en gaat op zoek gaat naar het DNA van Nederland. Hij ontmoet oercalvinist en cabaretier Freek de Jonge en gaat terug naar zijn ouderlijk huis in Wezep.

Vandaag | 15:30 Fryslân DOK

Aflevering 15 - Documentairereeks over actuele kwesties in Friesland. Vrouwen van Friesland. De meeste standbeelden in de openbare ruimte zijn van mannen. Om hier verandering in te brengen maakt beeldhouwer Natasja Bennink zes borstbeelden van alledaagse, maar toch bijzondere, Friese vrouwen.

Vandaag | 21:00 Blue Planet II

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Documentairereeks over het leven onder de zeespiegel. Groene zeeën. Met beelden van kelpwouden, waaronder een verzameling van duizenden zeekatten die zich uitstrekt over een koraalrif voor de zuidkust van Australië. Er zijn elf keer zoveel mannetjes dan vrouwtjes, waardoor er forse concurrentie ontstaat. De grotere mannetjes gebruiken bruut geweld om hun kleinere rivalen af te troeven. Die hanteren op hun beurt dan weer de kracht van misleiding door het uiterlijk van vrouwtjes na te bootsen. Daarnaast zijn er ook beelden van tijgerhaaien die jagen op soepschildpadden en Japanse reuzenkrabben die roofdieren trachten te omzeilen.

Vandaag | 22:40 Chasing the Moon

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Documentairereeks over de 'space race', de wedloop tussen de VS en de Sovjet-Unie in de ruimte. Deze aflevering zoemt in op de periode 1969-1970, het jaar waarin de Amerikanen naar de maan vliegen en weer terugkomen. Over de ruimte dromen blijkt haaks te staan op dromen over de democratie op Amerikaanse bodem, waardoor er vragen worden opgeroepen over wat de nationale prioriteiten zijn en wat de nationale identiteit behelst

Morgen | 01:20 Hunt for the Trump Tapes

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Documentairereeks waarin komiek Tom Arnold op zoek gaat naar bewijzen over de vermeende schandalen van Amerikaans president Donald Trump. The Apprentice Outtakes

Morgen | 01:30 Profiel: Apollo Henkie

Documentaire over Henk Terlingen (1941-1994), die in 1969 als televisiepresentator bij de maanlanding faam verwierf en uitgroeide tot een legende in Nederland

Morgen | 07:40 Profiel: Apollo Henkie

Documentaire over Henk Terlingen (1941-1994), die in 1969 als televisiepresentator bij de maanlanding faam verwierf en uitgroeide tot een legende in Nederland

Morgen | 13:15 Fryslân DOK

Aflevering 15 - Documentairereeks over actuele kwesties in Friesland. Vrouwen van Friesland. De meeste standbeelden in de openbare ruimte zijn van mannen. Om hier verandering in te brengen maakt beeldhouwer Natasja Bennink zes borstbeelden van alledaagse, maar toch bijzondere, Friese vrouwen.

Morgen | 15:35 Je zal maar uitverkoren zijn

Aflevering 1 - Documentairereeks over de bijdragen die Joden aan de moderne samenleving hebben geleverd. Een draagbare identiteit. Met de vernietiging van de tweede tempel wordt het jodendom mobiel. Joden verspreiden zich over vrijwel alle continenten en leveren hun bijdrage aan de ontwikkeling van hun nieuwe leefomgeving. Vanuit de woestijn naar Barbra Streisand en Facebook.

Morgen | 16:15 Naches

Aflevering 3 - Documentairereeks over Joodse Nederlanders. Jan Erik Grunveld. Jan Erik Grunveld is lid van de joodse gemeenschap in Utrecht. Hij geeft rondleidingen in de synagoge en organiseert concerten en andere culturele activiteiten.

Morgen | 16:35 Freeks wilde wereld

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Natuurdocumentairereeks. Madagaskar - Ontdekkingsreizen. Freek Vonk voelt zich op het Afrikaanse Madagaskar soms net een ontdekkingsreiziger. En dat is niet zo gek, want de natuur heeft op dit eiland veel verrassingen in petto. Zo groeien hier heel veel baobabbomen die ook wel 'ondersteboven bomen' worden genoemd. Freek laat zien waarom deze reuzen zo heten. Tijdens een expeditie in het bos ziet hij over de takken een ware acrobaat balanceren: de sifaka.

Morgen | 17:10 Wildernis onder water

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Natuurdocumentairereeks over het Nederlandse onderwaterleven. Het geheim van de beek. De beken en rivieren van het heuvelland zijn van levensbelang voor de natuur in Zuid-Limburg. Vanaf de hoger gelegen plateaus stromen ze naar beneden langs steden als Valkenburg, Meerssen en Heerlen naar de Maas en Maastricht. Met bronnen, bronbeken en meanders herbergen ze geheime natuurplekken voor planten en dieren die nergens anders te vinden zijn. Toch er is één geheim dat het water in Limburg maar af en toe prijsgeeft en dat is het gevaar dat erin schuilt. Bij een flinke regenbui kan binnen een half uur een lieftallige beek veranderen in een gevaarlijk monster dat de hele omgeving overstroomt en de Maas doet aanzwellen tot een razende rivier. Overstromingen keren in Limburg keer op keer terug, met alle gevolgen vandien. De mens moet zich nog aanpassen, terwijl de natuur hier juist op is gericht.

Morgen | 17:45 Krabbé zoekt Gauguin

Aflevering 1 - Documentairereeks over het leven van de Franse schilder Paul Gauguin (1848-1903). Jeroen Krabbé begint zijn zoektocht naar de mens achter de kunstenaar Paul Gauguin bij Gauguins graf in Atuona, op het kleine eilandje Hiva Oa in de Stille Oceaan. Hier eindigde in 1903 het dramatische levensverhaal van de man die als een van de grootste kunstenaars van de 19e en 20e eeuw wordt gezien. Dat verhaal begon in Lima, Peru, waar Gauguin zijn vroege jeugd doorbrengt. Jeroen Krabbé bezoekt in Lima de plekken die Gauguin tot aan zijn dood inspireren en bijblijven. In het spoor van Gauguin reist Jeroen door naar Frankrijk. Moeder Aline keert met Paul en zijn zus terug naar Parijs als Paul zeven jaar is. Paul voelt zich daar een buitenstaander. Moeder Aline kan haar hoofd met moeite boven water houden. De rijke beurshandelaar en kunstverzamelaar Gustave Arosa werpt zich op als beschermheer, en na haar dood als voogd van haar kinderen.

Morgen | 19:25 Skip

Documentaire over een dansgroep van jongens. De veertienjarige Skip vormt met een handjevol jongens de dansgroep de Rhythm Rangers. In de Shell we dance-competitie zal de groep gaan strijden voor de titel 'beste danscrew'.

Morgen | 20:25 Last Days

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Documentairereeks over wat het betekent om op een bepaalde plek in de wereld ouder te worden en te sterven. Herent, België. Lieve mag een week lang over de schouders meekijken bij uitvaartcentrum Pues in Herent, België, bij een familiebedrijf dat al vier generaties bestaat. Al snel ontdekt Lieve hoe bevooroordeeld ze is. Wat ze ziet van de begrafeniswereld strookt niet met de ideeën die ze erover heeft in haar hoofd. Lieve ontdekt dat we niet bang zijn voor de dood, maar wel bang zijn om te sterven. Ze praat met de 68-jarige Ellie, die weet dat ze niet lang meer te leven heeft.

Morgen | 23:20 Thuishaven

Documentaire over het Judith van Swethuis, een woonvoorziening voor mensen met een lang psychiatrisch verleden. Vele bewoners van het Judith van Swethuis hebben een lange weg vol opnames in instellingen achter de rug. Zij willen en krijgen geen behandeling meer, maar worden wel verzorgd. Met hun persoonlijke aanpak en engelengeduld doen begeleiders Jeffrey en Tanja hun best om zingeving aan het leven van de kwetsbare bewoners te bieden. De omstandigheden zijn soms zwaar, maar er is ook ruimte voor lichtheid en humor.

Overmorgen | 01:05 Naches

Aflevering 3 - Documentairereeks over Joodse Nederlanders. Jan Erik Grunveld. Jan Erik Grunveld is lid van de joodse gemeenschap in Utrecht. Hij geeft rondleidingen in de synagoge en organiseert concerten en andere culturele activiteiten.

Overmorgen | 10:10 Made in Europe

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Documentairereeks over het culturele DNA van Europa. De duistere kant. In deze aflevering draait het om de kunst waarin onze meest duistere gevoelens worden verbeeld en verwoord. Veel van de expressionistische filmers die in het vooroorlogse Berlijn aan de slag gingen, onderzochten de donkere kant in onszelf, maar ook die van de samenleving. Met zijn sciencefictionfilm 'Metropolis' schetste regisseur Fritz Lang een angstwekkend toekomstvisioen, die tot zijn afgrijzen door de nazi's voor een utopie werd gehouden. Kunstenares Marina Abramovic, die naam maakte met performances waarin zij het uiterste van haar eigen lichaam vroeg, dankt haar obsessie met discipline en lijden aan haar hardvochtige opvoeding in communistisch Servië. Maar ook in de fictie zijn we gefascineerd door Het Kwaad. Dimitri Verhulst reist naar Roemenië, waar de mythe van de bloeddorstige graaf Dracula zorgvuldig in stand wordt gehouden.

Overmorgen | 13:30 Rail Away

Aflevering 3 - Documentairereeks over markante spoorlijnen. Sri Lanka: Colombo - Kandy. Treinreis vanaf Colombo naar Kandy door naar Nuara Eliya. De rails slingeren zich door de vochtige tropen naar fraaie tempels en drukke steden.

Overmorgen | 14:15 Jan Wolkers spreekt

Documentaire over schrijver Jan Wolkers (1925-2007). Jan Wolkers maakte in zijn Amsterdamse periode (1963-1977) zijn grootste bloei door, maar overwon ook meerdere crises. Aan de hand van zijn boeken en media-optredens heeft hij sterk bijgedragen aan de mythevorming rond zijn persoon. Dankzij een grote vondst van tachtig audiospoelen (vol met intieme gesprekken met kroongetuigen uit Wolkers' leven en werk) en filmspoelen in Wolkers' archief op Texel, is het voor regisseur Wim van der Aar mogelijk een nieuwe, authentieke én exclusieve film over de volksschrijver te maken. De documentaire zal heel dichtbij de echte Wolkers komen en vormt een mooie aanvulling op de langverwachte biografie van Onno Blom, die in oktober zal verschijnen, exact tien jaar na het overlijden de schrijver.

Overmorgen | 19:30 Tokidoki

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Reisdocumentairereeks. Yugen. Met haar gevoel voor humor én taal spreekt Paulien Cornelisse in het land van de rijzende zon met Japanners over het woord 'yugen'. Vrij vertaald betekent het: dat mysterieuze gevoel dat je bekruipt als je je één voelt met de natuur. Kan de liefde voor natuur hand in hand gaan met een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld? Paulien doet mee met een ritueel onder een waterval, bezoekt Fukushima na de ramp met de kerncentrale en struint door de straten van Yokohama met mos-fans. Uiteindelijk belandt ze in een hangmat bij een bostherapiesessie. Zal Paulien yugen ervaren?

 Meer

Documentaire op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 06:00 Temples of Sports St. Andrews

Temples of Sports St. Andrews. Sportdocumentaire

Vandaag | 06:30 Temples of Sports Wembley

Temples of Sports Wembley. Sportdocumentaire

Vandaag | 10:55 Shark Island

Documentaire over de recente reeks dodelijke aanvallen door stierhaaien. Haaienexperts proberen te achterhalen waarom de haaien aanvallen en wat ze kunnen doen om dit te voorkomen.

Vandaag | 10:55 Shark Island

Documentaire over de recente reeks dodelijke aanvallen door stierhaaien. Haaienexperts proberen te achterhalen waarom de haaien aanvallen en wat ze kunnen doen om dit te voorkomen.

Vandaag | 11:15 Vooruitblik Ajax seizoen 2019/2020

Vooruitblik Ajax seizoen 2019/2020. Sportdocumentaire

Vandaag | 18:00 Home of the Olympics

Home of the Olympics. Documentaire

Vandaag | 18:30 Home of the Olympics

Home of the Olympics. Documentaire. Cyprus

Morgen | 05:00 Temples of Sports MCG

Temples of Sports MCG. Sportdocumentaire

Morgen | 05:30 Temples of Sports Maracanã

Temples of Sports Maracanã. Sportdocumentaire

Morgen | 09:00 Vooruitblik Ajax seizoen 2019/2020

Vooruitblik Ajax seizoen 2019/2020. Sportdocumentaire

Morgen | 11:55 Amazon Underworld

Amazon Underworld: Als de wateren van de Amazone en haar zijrivieren hun laagste punt bereiken, barsten de stortregens met bruut geweld los. In een paar maanden tijd staat het bos onder bijna dertig meter water: dezelfde hoogte als een gebouw met tien verdiepingen! De dieren in de bossen moeten vechten om te overleven. Deze documentaire vertelt het verhaal van de concurrentie en gevaren, het onbehagen en moed; een verhaal dat elke kijker zal inspireren en lange tijd in hun geheugen gegrift blijft...

Morgen | 18:15 Olympische Spelen: Home of the Olympics

Olympische Spelen: Home of the Olympics. Documentaire

Morgen | 18:45 Olympische Spelen: Home of the Olympics

Olympische Spelen: Home of the Olympics. Documentaire. Cyprus

Overmorgen | 11:50 Shark Island

Documentaire over de recente reeks dodelijke aanvallen door stierhaaien. Haaienexperts proberen te achterhalen waarom de haaien aanvallen en wat ze kunnen doen om dit te voorkomen.

Overmorgen | 11:50 Shark Island

Documentaire over de recente reeks dodelijke aanvallen door stierhaaien. Haaienexperts proberen te achterhalen waarom de haaien aanvallen en wat ze kunnen doen om dit te voorkomen.

Overmorgen | 14:10 Vooruitblik Ajax seizoen 2019/2020

Vooruitblik Ajax seizoen 2019/2020. Sportdocumentaire

Overmorgen | 14:50 Olympische Spelen: Home of the Olympics

Olympische Spelen: Home of the Olympics. Documentaire

Overmorgen | 16:10 Temples of Sports St. Andrews

Temples of Sports St. Andrews. Sportdocumentaire

Overmorgen | 16:40 Temples of Sports Lord's

Temples of Sports Lord's. Sportdocumentaire

Overmorgen | 17:40 Godendochters

Godendochters. Sportdocumentaire

Overmorgen | 18:15 Shark Attack File

Waarom valt een haai aan? In deze angstaanjagende documentaire bestuderen we waargebeurde aanvallen om te ontdekken hoe je zulke aanvaringen tussen mens en haai kunt voorkomen.

Overmorgen | 18:15 Shark Attack File

Waarom valt een haai aan? In deze angstaanjagende documentaire bestuderen we waargebeurde aanvallen om te ontdekken hoe je zulke aanvaringen tussen mens en haai kunt voorkomen.

Overmorgen | 18:25 Vooruitblik Ajax seizoen 2019/2020

Vooruitblik Ajax seizoen 2019/2020. Sportdocumentaire

Overmorgen | 22:50 Shark Attack File

Waarom valt een haai aan? In deze angstaanjagende documentaire bestuderen we waargebeurde aanvallen om te ontdekken hoe je zulke aanvaringen tussen mens en haai kunt voorkomen.

 Meer