Detective

Uitzendingen detectives op tv

Er worden veel detectives op tv uitgezonden. Op de NPO en BBC worden vooral Britse en Nederlandse series getoond. De zenders van RTL en SBS richten zich meer op het uitzenden van Amerikaanse detectives.

Detective-series

Detective-series bestaan al sinds het begin van het televisietijdperk. Vaak wordt in iedere aflevering een zaak behandeld, en soms kan een grote zaak de rode lijn van een heel seizoen bepalen. Er zijn tientallen bekende detectives op tv. Hier een greep uit het aanbod:

-Sherlock

-Luther

-Witse

-Endeavour

-Dexter

-Lewis

-Tatort

-Midsomer murders

Detective op tv (overige uitzendingen NL)

Overmorgen | 18:00 Overspel in de liefde

Seizoen 1 - Aflevering 5 van 30 - The seven year itch Eva heeft een relatie met Richard, maar door zijn aparte gedrag vermoedt ze dat hij vreemd gaat. Ze huurt een privédetective in en komt achter de schokkende waarheid van Richard. Hij blijkt namelijk bezoekjes te brengen aan prostituees en met een klikt het zo goed dat hij zijn leven met haar wil doorbrengen.

Overmorgen | 20:30 Detectives Op Donderdag: Silent Witness

Seizoen 6 - Kith and kill (part 1) Bij een ogenschijnlijke inbraak zijn meerdere leden van een gezin vermoord. Sam onderzoekt de zaak en werkt samen met een oude vriend. Ondertussen onderzoekt Harry het lichaam van een oudere vrouw. Ze zou van de trap gevallen zijn, maar haar verwondingen duiden op een andere doodsoorzaak.

Overmorgen | 21:35 Detectives Op Donderdag: Silent Witness

Seizoen 6 - Kith and kill (part 2) Bij een ogenschijnlijke inbraak zijn meerdere leden van een gezin vermoord. Sam onderzoekt de zaak en werkt samen met een oude vriend. Ondertussen onderzoekt Harry het lichaam van een oudere vrouw. Ze zou van de trap gevallen zijn, maar haar verwondingen duiden op een andere doodsoorzaak.

Overmorgen | 22:10 Mondo op IDFA

Seizoen 2020 - Aflevering 6 van 7 - Adelheid Roosen over The Mole Agent - VPRO Pieter van der Wielen spreekt met theatermaker Adelheid Roosen over 'The Mole Agent', een documentaire waarin een 83-jarige man als spion zijn intrek neemt in een bejaardenhuis. Wat begint als een detectiveverhaal biedt gaandeweg een intieme blik op affectie en eenzaamheid op hoge leeftijd.

Overmorgen | 22:40 Detectives Op Donderdag: Prime Suspect

Seizoen 1 - Aflevering 3 Clifford Bentley is vrijgekomen uit de gevangenis en is klaar om zijn grote slag te slaan. Bradfield laat hem weten dat hij hem in de gaten houdt. De ouders van de vermoorde Julie Ann proberen te bewijzen dat ze onschuldig zijn. Het is de collega's opgevallen dat het klikt tussen Tennison en Bradfield.

Overmorgen | 23:40 Detectives Op Donderdag: Prime Suspect

Seizoen 1 - Aflevering 4 De plannen van de Bentleys worden verstoord door een bezoekje van de politie. Eddie, het vriendje van de vermoorde Julie Ann, wordt dood aangetroffen in het kanaal. Bradfield denkt dat ook hij is vermoord. Tennison onderzoekt een aanwijzing die de Bentleys in verband brengt met de moordzaak.

Vr 27 november 2020 | 09:35 Angelina Ballerina

Seizoen 4 - Aflevering 2 van 40 - Angelina en de zaak van de vermiste muziek - EO Marco is zijn bladmuziek kwijtgeraakt. Vicky wil graag detective worden en helpt hem samen met Angelina om de bladmuziek te vinden.

Vr 27 november 2020 | 17:25 Overspel in de liefde

Seizoen 1 - Aflevering 5 van 30 - The seven year itch Eva heeft een relatie met Richard, maar door zijn aparte gedrag vermoedt ze dat hij vreemd gaat. Ze huurt een privédetective in en komt achter de schokkende waarheid van Richard. Hij blijkt namelijk bezoekjes te brengen aan prostituees en met een klikt het zo goed dat hij zijn leven met haar wil doorbrengen.

Vr 27 november 2020 | 20:30 Detectives Op Vrijdag: Agatha Christie's Poirot

Seizoen 7 - Lord Edgware dies De actrice Lady Edgware wil graag scheiden van haar man, maar hij staat dat niet toe. Ze gaat naar Poirot om hulp te vragen bij deze kwestie. Poirot ontdekt al snel dat Lord Edgware een nare man is die iedereen in zijn omgeving slecht behandelt. Het is dan ook geen verrassing als iemand hem vermoordt. De politie verdenkt Lady Edgware, maar zij heeft een waterdicht alibi. Er blijken nog veel meer verdachten te zijn, onder wie Edgwares neefje en de butler...

Vr 27 november 2020 | 22:40 Detectives Op Vrijdag: Prime Suspect

Seizoen 1 - Aflevering 5 Tennison laat Bradfield de radio-opnames horen. Bradfield geeft het team de opdracht de Bentleys in de gaten te houden, ondanks de orders die hij heeft gekregen om zich te focussen op de moordzaak.

Vr 27 november 2020 | 23:40 Detectives Op Vrijdag: Prime Suspect

Seizoen 1 - Aflevering 6 Na de explosie bij de bankkluis breekt de hel los. Als Tennison ter plekke komt, krijgt ze vreselijk nieuws te horen. Maar ze gaat verder met het moordonderzoek en vindt belastend bewijsmateriaal dat David Bentley aan de moord koppelt.

 Meer

Detective op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 22:25 Detectives: Born to kill

Aflevering 2 van 4 - KRO-NCRV Als een sterfgeval in het ziekenhuis tot achterdocht leidt, moet Sam op zijn hoede zijn. Jenny sprokkelt al haar moed bij elkaar om iemand uit haar verleden onder ogen te komen.

Morgen | 01:00 The Valhalla Murders

Seizoen 1 - Aflevering 1 Ambitious detective Katrin `Kata" Gunnarsdottir investigates when an ex-drug dealer is found murdered in the old harbour area of Reykjavik, and finds that she does not have as much control of her professional life as she had planned. Icelandic crime drama, starring Nina Dogg Filippusdottir. In Icelandic.

Morgen | 01:45 The Valhalla Murders

Seizoen 1 - Aflevering 2 Detective Arnar Bodvarsson arrives from Oslo to help Kata find a link between the two murders. At the memorial to the latest victim, they catch the prime suspect, who had broken into his father's office. Icelandic crime drama, starring Nina Dogg Filippusdottir. In Icelandic.

Morgen | 01:50 Criminal Minds

Seizoen 4 - Aflevering 7 van 26 Reid untersucht in Las Vegas auf eigene Faust den bereits Jahrzehnte zurückliegenden Mord an einem Jungen. Er hegt den Verdacht, dass der Fall etwas mit seiner eigenen Kindheit zu tun hat. Rossi und Morgan beschließen, Reid dabei zu helfen. Dabei wird den Profilern klar, dass nicht nur Reids Vater etwas verbirgt. Auch Detective Hyde, der damals ermittelt hatte, hütet ein schlimmes Geheimnis.

Morgen | 02:30 Detectives: Born to kill

Aflevering 2 van 4 - KRO-NCRV Als een sterfgeval in het ziekenhuis tot achterdocht leidt, moet Sam op zijn hoede zijn. Jenny sprokkelt al haar moed bij elkaar om iemand uit haar verleden onder ogen te komen.

Morgen | 07:30 Claimed and Shamed

Seizoen 12 - Aflevering 11 An amateur detective turns the tables on fraudsters running a crash-for-cash scam, and fur flies as a woman claiming her pedigree cat has been stolen is caught out by social media.

Morgen | 08:00 Hot in Cleveland

Seizoen 4 - Aflevering 16 Amerikaanse comedyserie over drie veteranen uit de entertainmentindustrie die Los Angeles verruilen voor Cleveland. Terwijl ze bezig is met een klus voor haar baas, privédetective Bob, komt Joy een oude vlam tegen. Victoria probeert haar verdriet over Emmet’s arrestatie te vergeten en doet dat door woordvoerster voor de Nierstichting te zijn op TV. Maar voor ze het doorheeft, doet ze wel een heel gulle donatie.

Morgen | 09:00 Mega Mindy

Seizoen 5 Spannende detective over de avonturen van Mieke en haar alterego Mega Mindy.

Morgen | 11:13 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Het Mysterie Peppa besluit dat ze detective wil worden. Maar daarvoor moet ze mysteries oplossen. En wat doe je als er geen mysteries zijn? Dan helpt Papa Big je uit de brand!

Morgen | 12:50 Peperbollen

Seizoen 14 Detectiveserie over vijf avontuurlijke jonge speurneuzen die samen een detectiveclub vormen en allerlei misdrijven proberen op te lossen, van dierensmokkel over drugshandel tot milieucriminaliteit. De Duitse acteurs worden gedubd door Vlaamse kinderen, o.l.v. stemregisseur Luc Vandeput.

Morgen | 13:09 Telekids Mini's: Super Wings

Seizoen 2 - De kleine detective Animatieserie. Het schattige vliegtuigje Jett vliegt de wereld rond om pakketjes te bezorgen bij kinderen. Als Jett problemen tegenkomt, krijgt hij hulp van zijn vrienden. Samen lossen ze alle problemen op! Ze ontdekken nieuwe landen en leren allerlei culturen kennen.

Morgen | 13:30 Mega Mindy

Seizoen 5 Spannende detective over de avonturen van Mieke en haar alterego Mega Mindy.

Morgen | 18:50 Magnum P.I

Seizoen 1 - The Woman Who Never Died Magnum neemt op vraag van een collega-detective de zaak aan van een man die vermoedt dat zijn verloofde iets te verbergen heeft. De man heeft namelijk ontdekt dat ze de voorbije jaren heel wat plastische chirurgie heeft ondergaan, en denkt dat ze haar ware identiteit voor hem verbergt.

Morgen | 19:00 De regel van 3S

Seizoen 1 Vlaamse detectivereeks over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener die ongewild geconfronteerd wordt met een criminele zaak waar de politie geen vat op krijgt.

Morgen | 19:10 De regel van 3S

Seizoen 1 Vlaamse detectivereeks over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener die ongewild geconfronteerd wordt met een criminele zaak waar de politie geen vat op krijgt.

Morgen | 21:55 De Wonderlijke Wereld van Gumball

Aflevering 37 van 40 - De Detective Anais heeft een slaapknuffel, Daisy de Ezel. In een suikerrush hebben Gumball en Darwin haar kapotgemaakt en geprobeerd het bewijs daarvan te verdonkeremanen. Maar Anais is de misdaad en dus de misdadigers op het spoor. Als een echte detective kletst ze zich door deze aflevering heen en ontrafelt ze en pasant de 'moord' op Daisy...

Morgen | 23:45 Rizzoli & Isles

Seizoen 5 - Gumshoe Het team moet samenwerken met een overijverige privédetective nadat een succesvolle modeontwerper werd vergiftigd.

Overmorgen | 03:30 Detectives: Wisting

Seizoen 1 - Aflevering 7 van 10 - KRO-NCRV Wisting wordt op non-actief gesteld terwijl Interne Zaken onderzoek doet naar zijn werkwijze bij een eerdere moordzaak. Vanwege Wistings afwezigheid krijgt Torunn nu de leiding van het politieonderzoek naar de verdwijning van een jonge vrouw. Ondertussen gaat Wistings dochter Line de gangen na van Jonas Ravneberg, en komt ze tot haar verrassing een oude bekende tegen.

Overmorgen | 09:00 Mega Mindy

Seizoen 5 Spannende detective over de avonturen van Mieke en haar alterego Mega Mindy.

Overmorgen | 09:35 Magnum P.I

Seizoen 1 - The Woman Who Never Died Magnum neemt op vraag van een collega-detective de zaak aan van een man die vermoedt dat zijn verloofde iets te verbergen heeft. De man heeft namelijk ontdekt dat ze de voorbije jaren heel wat plastische chirurgie heeft ondergaan, en denkt dat ze haar ware identiteit voor hem verbergt.

Overmorgen | 12:50 Peperbollen

Seizoen 14 Detectiveserie over vijf avontuurlijke jonge speurneuzen die samen een detectiveclub vormen en allerlei misdrijven proberen op te lossen, van dierensmokkel over drugshandel tot milieucriminaliteit. De Duitse acteurs worden gedubd door Vlaamse kinderen, o.l.v. stemregisseur Luc Vandeput.

Overmorgen | 13:10 No Clue

Overmorgen - Comedy, Film, Als de beeldschone blonde Kyra Leo's kantoor binnenvalt en om hulp smeekt bij het vinden van haar vermiste broer, kan Leo geen nee zeggen. Het probleem is dat Leo geen detective is, maar een potloodverkoper met een kantoor ...

Als de beeldschone blonde Kyra Leo's kantoor binnenvalt en om hulp smeekt bij het vinden van haar vermiste broer, kan Leo geen nee zeggen. Het probleem is dat Leo geen detective is, maar een potloodverkoper met een kantoor tegenover een detective. Door stom toeval valt hij van de ene gevaarlijke situatie in de andere, terwijl hij onbedoeld een ingewikkeld complot van bedrog, fraude en moord aan het licht brengt.

Overmorgen | 13:30 Mega Mindy

Spannende detective over de avonturen van Mieke en haar alterego Mega Mindy.

Overmorgen | 13:30 De Wonderlijke Wereld van Gumball

Aflevering 37 van 40 - De Detective Anais heeft een slaapknuffel, Daisy de Ezel. In een suikerrush hebben Gumball en Darwin haar kapotgemaakt en geprobeerd het bewijs daarvan te verdonkeremanen. Maar Anais is de misdaad en dus de misdadigers op het spoor. Als een echte detective kletst ze zich door deze aflevering heen en ontrafelt ze en pasant de 'moord' op Daisy...

Overmorgen | 19:00 De regel van 3S

Seizoen 1 Vlaamse detectivereeks over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener die ongewild geconfronteerd wordt met een criminele zaak waar de politie geen vat op krijgt.

Overmorgen | 19:00 The Simpsons

Seizoen 27 - Aflevering 2 - 'Cue Detective Homer becomes the king of barbecues in Springfield after buying a grill from a mysterious man at a roadside shack and ends up being challenged to a cook-off by a TV chef.

Overmorgen | 19:10 De regel van 3S

Seizoen 1 Vlaamse detectivereeks over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener die ongewild geconfronteerd wordt met een criminele zaak waar de politie geen vat op krijgt.

Overmorgen | 19:31 De Avonturen van Paddington

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Paddington gaat vliegeren / Paddington de detective Omdat meneer Brown het te druk heeft, gaan Jonathan en Paddington vliegeren met de oude vlieger van meneer Brown. // Mevrouw is haar trouwring kwijt, en aangezien er in de buurt meer kostbaarheden verdwenen zijn gaat Paddington op onderzoek.

Vr 27 november 2020 | 06:40 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Het Mysterie Peppa besluit dat ze detective wil worden. Maar daarvoor moet ze mysteries oplossen. En wat doe je als er geen mysteries zijn? Dan helpt Papa Big je uit de brand!

Vr 27 november 2020 | 07:30 Mike & Molly

Seizoen 3 - Aflevering 9 - Mike Takes a Test The Captain encourages Mike to take the detective exam. Molly is supportive of the idea and he eventually agrees, but all the studying leaves him a little hot under the collar. Comedy, starring Billy Gardell and Melissa McCarthy.

Vr 27 november 2020 | 09:00 Mega Mindy

Spannende detective over de avonturen van Mieke en haar alterego Mega Mindy.

Vr 27 november 2020 | 11:40 De Thundermans

Seizoen 2 - Aflevering 17 - Blauwe Detective Als Max blauw wordt tijdens een date, is iedereen verdacht en ontpopt hij zich als speurneus om de dader te achterhalen.

Vr 27 november 2020 | 12:50 Peperbollen

Seizoen 14 Detectiveserie over vijf avontuurlijke jonge speurneuzen die samen een detectiveclub vormen en allerlei misdrijven proberen op te lossen, van dierensmokkel over drugshandel tot milieucriminaliteit. De Duitse acteurs worden gedubd door Vlaamse kinderen, o.l.v. stemregisseur Luc Vandeput.

Vr 27 november 2020 | 13:30 Mega Mindy

Seizoen 3 Spannende detective over de avonturen van Mieke en haar alterego Mega Mindy.

Vr 27 november 2020 | 17:05 The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans

27/11 - Film, Terence McDonagh is een inspecteur in de misdaadbrigade van New Orleans. Door een gedetineerde te redden tijdens de orkaan Katrina, raakt hij gewond aan zijn rug, met een chronische rugpijn als gevolg. Om zijn lijden te verzachten ...

Terence McDonagh is een inspecteur in de misdaadbrigade van New Orleans. Door een gedetineerde te redden tijdens de orkaan Katrina, raakt hij gewond aan zijn rug, met een chronische rugpijn als gevolg. Om zijn lijden te verzachten neemt hij krachtige pijnstillers. Door deze verslaving wordt McDonagh een onverschrokken en autoritaire detective die compleet losgeslagen over New Orleans heerst. De prostituee waarvan hij houdt maakt zijn turbulente leven nog gecompliceerder. Omdat hij een grote dealer op het spoor is, staat haar leven op het spel.

Vr 27 november 2020 | 23:00 Deadly Affairs

Seizoen 3 - Aflevering 9 - Games People Play Robert Marshall is dol op zijn geld en zijn minnares, maar wie zal er boeten wanneer zijn vrouw een privédetective op hem afstuurt?

Za 28 november 2020 | 02:40 Detectives: Lewis

Seizoen 2 - Aflevering 2 van 4 - And the moonbeams kiss the sea - KRO Dr. Stringer, specialist in de romantische poëzie, belt op een avond de politie omdat hij denkt dat er een indringer is, maar er wordt niemand aangetroffen. Pas later wordt de onderhoudsmonteur van de Bodleian, de bibliotheek van de universiteit van Oxford, vermoord aangetroffen in de kelder. Bij deze man thuis treft de politie negentiende-eeuwse boeken aan die eigendom zijn van de bibliotheek.

Za 28 november 2020 | 06:15 Magnum P.I

Seizoen 1 - I Saw the Sun Rise Na zijn terugkeer van een militaire missie in Afghanistan, besluit de voormalige elitesoldaat Thomas Magnum om zich in Hawaï te vestigen en er een detectivebureau te openen. De kersverse privédetective kan rekenen op de hulp van voormalig geheim agente Juliett Higgins en zijn vroegere legerkameraden Orville Wright en Theodore Calvin.

Za 28 november 2020 | 09:45 Mira, Koninklijke Detective

De zaak van de koninklijke sjaal / De zaak van de verdwenen fiets Wanneer de sjaal die Priya voor de koningin gemaakt heeft verdwijnt, moet Mira hem zien te vinden! Mira moet op haar neefje passen terwijl ze op zoek gaat naar een verdwenen fiets.

 Meer

Detective gemist

Eerder Vandaag | 19:16 De regel van 3S

Seizoen 1 Vlaamse detectivereeks over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener die ongewild geconfronteerd wordt met een criminele zaak waar de politie geen vat op krijgt.

Eerder Vandaag | 19:04 De regel van 3S

Seizoen 1 Vlaamse detectivereeks over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener die ongewild geconfronteerd wordt met een criminele zaak waar de politie geen vat op krijgt.

Eerder Vandaag | 13:31 Mega Mindy

Seizoen 5 Spannende detective over de avonturen van Mieke en haar alterego Mega Mindy.

Eerder Vandaag | 12:56 Peperbollen

Seizoen 14 Detectiveserie over vijf avontuurlijke jonge speurneuzen die samen een detectiveclub vormen en allerlei misdrijven proberen op te lossen, van dierensmokkel over drugshandel tot milieucriminaliteit. De Duitse acteurs worden gedubd door Vlaamse kinderen, o.l.v. stemregisseur Luc Vandeput.

Eerder Vandaag | 12:00 Hot in Cleveland

Seizoen 4 - Aflevering 16 Amerikaanse comedyserie over drie veteranen uit de entertainmentindustrie die Los Angeles verruilen voor Cleveland. Terwijl ze bezig is met een klus voor haar baas, privédetective Bob, komt Joy een oude vlam tegen. Victoria probeert haar verdriet over Emmet’s arrestatie te vergeten en doet dat door woordvoerster voor de Nierstichting te zijn op TV. Maar voor ze het doorheeft, doet ze wel een heel gulle donatie.

Eerder Vandaag | 12:00 Claimed and Shamed

Seizoen 12 - Aflevering 11 An amateur detective turns the tables on fraudsters running a crash-for-cash scam, and fur flies as a woman claiming her pedigree cat has been stolen is caught out by social media.

Eerder Vandaag | 10:30 Magnum P.I

Seizoen 1 - I Saw the Sun Rise Na zijn terugkeer van een militaire missie in Afghanistan, besluit de voormalige elitesoldaat Thomas Magnum om zich in Hawaï te vestigen en er een detectivebureau te openen. De kersverse privédetective kan rekenen op de hulp van voormalig geheim agente Juliett Higgins en zijn vroegere legerkameraden Orville Wright en Theodore Calvin.

Eerder Vandaag | 09:20 La French

Film, Gedreven detective Pierre Michel zet alles op het spel, zelfs zijn eigen leven, om een ongrijpbaar drugskartel te ontbinden. De organisatie, onder leiding van topcrimineel Gaëtan Zampa, importeert heroïne naar Frankrijk vanuit Turkije maar ...

Gedreven detective Pierre Michel zet alles op het spel, zelfs zijn eigen leven, om een ongrijpbaar drugskartel te ontbinden. De organisatie, onder leiding van topcrimineel Gaëtan Zampa, importeert heroïne naar Frankrijk vanuit Turkije maar is tot nu toe nog nooit gepakt. Al snel is Michel verwikkeld in een complex web vol corruptie en duistere geheimen.

Eerder Vandaag | 09:04 Mega Mindy

Seizoen 5 Spannende detective over de avonturen van Mieke en haar alterego Mega Mindy.