Detective

Uitzendingen detectives op tv

Er worden veel detectives op tv uitgezonden. Op de NPO en BBC worden vooral Britse en Nederlandse series getoond. De zenders van RTL en SBS richten zich meer op het uitzenden van Amerikaanse detectives.

Detective-series

Detective-series bestaan al sinds het begin van het televisietijdperk. Vaak wordt in iedere aflevering een zaak behandeld, en soms kan een grote zaak de rode lijn van een heel seizoen bepalen. Er zijn tientallen bekende detectives op tv. Hier een greep uit het aanbod:

-Sherlock

-Luther

-Witse

-Endeavour

-Dexter

-Lewis

-Tatort

-Midsomer murders

Detective op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 09:55 Zapp Detective: Het geheime genootschap

Seizoen 2021 - Aflevering 8 van 9 - Wordt Gio geplet? - KRO-NCRV In deze spannende dramaserie blijkt dat er een Geheim Genootschap van influencers is. Deze elf bepalen de gehele onlinewereld. Maar iemand komt achter hun geheim en wil hen één voor één uitschakelen.

Morgen | 12:40 Zapp Detective: Het geheime genootschap

Seizoen 2021 - Aflevering 9 van 9 - KRO-NCRV In deze dramaserie blijkt dat er een Geheim Genootschap van influencers is. Deze elf bepalen de gehele onlinewereld. Maar iemand komt achter hun geheim en wil hen één voor één uitschakelen.

Detective op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 09:47 Mira, Koninklijke Detective

De zaak van het danswedstrijddebacle / Mysterie op de kamelenmarkt Mira moet erachter komen wie de voordrachten bij een danswedstrijd saboteert. Als op de kamelenmarkt het kostuum van de inzending van Priya en Meena verdwijnt, moet Mira het onderzoeken!

Vandaag | 10:05 Dierendetectives

Seizoen 1 Programma waarin kinderen uit verschillende landen op zoek gaan naar helden in de dierenwereld.

Vandaag | 12:50 Ace Ventura: When nature calls IMDb: 6.4

IMDB * 6.4 - Comedy, Film, Ace Ventura: When Nature Calls is een Amerikaanse komedie uit het jaar 1995 met Jim Carrey als hoofdpersonage Ace Ventura. Deze productie is het vervolg op Ace Ventura: Pet Detective uit 1994. Het derde deel in de serie ...

Ace Ventura: When Nature Calls is een Amerikaanse komedie uit het jaar 1995 met Jim Carrey als hoofdpersonage Ace Ventura. Deze productie is het vervolg op Ace Ventura: Pet Detective uit 1994. Het derde deel in de serie Ace Ventura Jr: Pet Detective verscheen in maart 2009 als televisiefilm. Helaas zonder de komische acteur Jim Carrey in de hoofdrol. Na een vreselijk ongeluk, waarbij een wasbeer om het leven komt, trekt Ace zich terug in een klooster. Hij wordt door Fulton Greenwall overgehaald om te helpen een zeldzame, heilige, witte vleermuis in Afrika terug te gaan vinden. Door het verdwijnen van deze vleermuis, staan twee Afrikaanse stammen op het punt van oorlog. Ace raast weer op zijn bekende chaotische manier door het wilde en prachtige Afrika heen en boekt op duistere wijze nog progressie ook. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/ace-ventura-when-nature-calls

Vandaag | 14:25 Behind Closed Doors

Historian Lucy Worsley embarks on a road trip across England to take in some of the places Jane Austen lived in and visited during her lifetime. She aims to demonstrate how Jane's personal experiences influenced the central themes of home and property in her novels, and makes use of detective-work to recreate some of the most important locations that no longer stand. She begins in Stoneleigh Abbey, Warwickshire, retracing a journey that marked one of the many times the Austens veered wildly between wealth and genteel poverty - mirroring the Dashwoods of Sense and Sensibility. Lucy also travels from Jane's birthplace in Steventon, Hampshire, to her brother's grand estate at Godmersham Park - the inspiration for Darcy's Pemberley in Pride and Prejudice, along with Lyme Regis, Bath and Southampton.

Vandaag | 14:39 De Avonturen van Paddington

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Paddington gaat vliegeren / Paddington de detective Omdat meneer Brown het te druk heeft, gaan Jonathan en Paddington vliegeren met de oude vlieger van meneer Brown. // Mevrouw is haar trouwring kwijt, en aangezien er in de buurt meer kostbaarheden verdwenen zijn gaat Paddington op onderzoek.

Vandaag | 17:05 The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans

Film, Terence McDonagh is een inspecteur in de misdaadbrigade van New Orleans. Door een gedetineerde te redden tijdens de orkaan Katrina, raakt hij gewond aan zijn rug, met een chronische rugpijn als gevolg. Om zijn lijden te verzachten neemt hij ...

Terence McDonagh is een inspecteur in de misdaadbrigade van New Orleans. Door een gedetineerde te redden tijdens de orkaan Katrina, raakt hij gewond aan zijn rug, met een chronische rugpijn als gevolg. Om zijn lijden te verzachten neemt hij krachtige pijnstillers. Door deze verslaving wordt McDonagh een onverschrokken en autoritaire detective die compleet losgeslagen over New Orleans heerst. De prostituee waarvan hij houdt maakt zijn turbulente leven nog gecompliceerder. Omdat hij een grote dealer op het spoor is, staat haar leven op het spel.

Vandaag | 20:00 Detectives: Vera

Seizoen 2 - Aflevering 4 van 4 - Sandancers - KRO-NCRV In de ruige schoonheid van het Engelse Northumberland onderzoekt Vera Stanhope misdaden die alleen zij kan oplossen.

Vandaag | 21:30 Detectives: Lewis

Seizoen 5 - Aflevering 2 van 4 - Wild Justice - KRO-NCRV Na de dood van een vrouwelijke bisschop komen Lewis en Hathaway terecht in de besloten en archaïsche wereld van St. Gerard College. De vrouw werd vermoord met vergiftigde wijn. Heeft haar dood te maken met haar liberale inzichten en haar onenigheid daarover met de reactionaire religieuze leiders van het college? Of spelen er nog andere, meer sinistere motieven? Er vallen nog twee doden en het lijkt erop dat de moordenaar het gemunt heeft op de kandidaten van de komende verkiezing van een vicepresident van het college.

Vandaag | 23:27 Rusty Rivets

Seizoen 3 - Aflevering 6 - / Rusty's Ijskoude Redding Rusty, Ruby en Liam springen in de rol van heuse detectives als er allemaal spullen verdwijnen in Sprankeldam. // De vrienden komen in actie als er een verdwaalde pinguin opduikt in Sprankeldam.

Morgen | 00:25 Detectives: Vera

Seizoen 2 - Aflevering 4 van 4 - Sandancers - KRO-NCRV In de ruige schoonheid van het Engelse Northumberland onderzoekt Vera Stanhope misdaden die alleen zij kan oplossen.

Morgen | 01:15 Sherlock

Seizoen 4 - Aflevering 2 van 3 - The Lying Detective Sherlock neemt het op tegen de meest angstaanjagende vijand van zijn lange carrière: de machtige en schijnbaar onaantastbare Culverton Smith, een man met een zeer duister geheim.

Morgen | 01:55 Detectives: Lewis

Seizoen 5 - Aflevering 2 van 4 - Wild Justice - KRO-NCRV Na de dood van een vrouwelijke bisschop komen Lewis en Hathaway terecht in de besloten en archaïsche wereld van St. Gerard College. De vrouw werd vermoord met vergiftigde wijn. Heeft haar dood te maken met haar liberale inzichten en haar onenigheid daarover met de reactionaire religieuze leiders van het college? Of spelen er nog andere, meer sinistere motieven? Er vallen nog twee doden en het lijkt erop dat de moordenaar het gemunt heeft op de kandidaten van de komende verkiezing van een vicepresident van het college.

Morgen | 03:25 Detectives: Endeavour Morse

Seizoen 4 - Aflevering 4 van 4 - Harvest - KRO-NCRV Wanneer een lichaam van 2000 jaar oud wordt gevonden, heropenen Endeavour en Thursday een recentere vermissingszaak. Hoewel de vondst tot nieuwe inzichten heeft geleid, roept de eerdere afhandeling van de zaak ook vele vragen op. Wat is er gebeurd met het slachtoffer? En onder welke mysterieuze omstandigheden is de zaak eerder geseponeerd?

Morgen | 04:50 The Eyes of Laura Mars

Morgen - Film, Laura Mars (Faye Dunaway) is fotografe. Ze begint visioenen te krijgen en al snel blijkt dat ze bij allerlei moorden meekijkt. Ze kijkt als het ware door de ogen van een seriemoordenaar wanneer hij zijn misdaden begaat. Ze neemt ...

Laura Mars (Faye Dunaway) is fotografe. Ze begint visioenen te krijgen en al snel blijkt dat ze bij allerlei moorden meekijkt. Ze kijkt als het ware door de ogen van een seriemoordenaar wanneer hij zijn misdaden begaat. Ze neemt contact op met de politie en krijgt de hulp van een detective. Samen trachten ze de moordenaar te stoppen, maar eerst moeten ze nog uitvinden wie het is.

Morgen | 07:35 Telekids Mini's: Super Wings

Seizoen 2 - De kleine detective Animatieserie. Het schattige vliegtuigje Jett vliegt de wereld rond om pakketjes te bezorgen bij kinderen. Als Jett problemen tegenkomt, krijgt hij hulp van zijn vrienden. Samen lossen ze alle problemen op! Ze ontdekken nieuwe landen en leren allerlei culturen kennen.

Morgen | 09:49 Mira, Koninklijke Detective

De zaak van de verprutste voordracht / De zaak van de bijster geraakte bootjes Wanneer de sitar van Neel verdwijnt, moet Mira hem vinden voor oudtante Rupa erachter komt. Mira gaat op een mysterieuze ondergrondse reis om de speelgoedbootjes van een race terug te vinden.

Morgen | 10:30 De regel van 3S: compilatie

Seizoen 2 Vlaamse detectivereeks over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener die ongewild geconfronteerd wordt met een criminele zaak waar de politie geen vat op krijgt.

Morgen | 12:24 CSI: New York

Seizoen 5 - Grounds for deception George Kolovos, de man die Stella en detective Angell naar Cyprus hadden verscheept, wordt dood aangetroffen in New York. Mac denkt dat hij wraak kwam nemen. Stella ontdekt dat haar oude vriend professor Papakota mogelijk betrokken is bij handel in gestolen antieke voorwerpen. Ze reist naar Griekenland om hem te vinden. Mac volgt haar en komt erachter waarom Stella zich zo vastbijt in deze zaak.

Morgen | 20:00 Detectives: Hidden

Seizoen 1 - Aflevering 6 van 8 - Craith - KRO-NCRV Politie-inspecteur Cadi John gaat naar de Gladwell-gevangenis om met Endaf Elwy te praten, die jaren geleden door haar vader is gearresteerd en is veroordeeld voor de moord op Anna Williams. Megan Ruddock wordt als vermist opgegeven. Brigadier Owen Vaughan onderzoekt de zaak. Megan zit nog steeds opgesloten en neemt zich voor sterk te blijven.

Morgen | 21:00 Detectives: Lewis

Seizoen 5 - Aflevering 3 van 4 - The Gift of promise - KRO-NCRV Andrea De Ritter leidt een organisatie voor hoogbegaafde kinderen. Eén van haar beschermelingen is de 15-jarige Oxford-studente Zoe. Maar Andrea heeft ook een geheime agenda. Ze probeert Zoe's vader Leon Suskind te chanteren door een cryptische boodschap te schrijven in een gesigneerd boek van voormalige topspionne Grace Orde. Dan wordt Andrea zelf vermoord en beginnen Lewis en Hathaway hun onderzoek met een poging om de geheimzinnige opdracht in het boek te ontcijferen. Maar veel tijd krijgen ze niet, want al gauw vallen er nog meer slachtoffers. De moordenaar probeert blijkbaar een oud en gevaarlijk geheim verborgen te houden.

Morgen | 22:00 Bloodlands

Seizoen 1 - Aflevering 2 Protocol will not let Tom Brannick near the island investigation, but driven by his hunger to settle a score from his past, the detective attempts to solve the kidnapping case. With the help of Birdy he is soon in perilous pursuit of a possible connection to the crime, but the question soon arises whether it is Goliath he is hunting, or someone making a false trail. Crime thriller, starring James Nesbitt.

Overmorgen | 00:00 Detectives: Hidden

Seizoen 1 - Aflevering 6 van 8 - Craith - KRO-NCRV Politie-inspecteur Cadi John gaat naar de Gladwell-gevangenis om met Endaf Elwy te praten, die jaren geleden door haar vader is gearresteerd en is veroordeeld voor de moord op Anna Williams. Megan Ruddock wordt als vermist opgegeven. Brigadier Owen Vaughan onderzoekt de zaak. Megan zit nog steeds opgesloten en neemt zich voor sterk te blijven.

Overmorgen | 01:00 Detectives: Lewis

Seizoen 5 - Aflevering 3 van 4 - The Gift of promise - KRO-NCRV Andrea De Ritter leidt een organisatie voor hoogbegaafde kinderen. Eén van haar beschermelingen is de 15-jarige Oxford-studente Zoe. Maar Andrea heeft ook een geheime agenda. Ze probeert Zoe's vader Leon Suskind te chanteren door een cryptische boodschap te schrijven in een gesigneerd boek van voormalige topspionne Grace Orde. Dan wordt Andrea zelf vermoord en beginnen Lewis en Hathaway hun onderzoek met een poging om de geheimzinnige opdracht in het boek te ontcijferen. Maar veel tijd krijgen ze niet, want al gauw vallen er nog meer slachtoffers. De moordenaar probeert blijkbaar een oud en gevaarlijk geheim verborgen te houden.

Overmorgen | 02:25 Detectives: Vera

Seizoen 7 - Aflevering 2 van 4 - Dark Angel - KRO-NCRV Een ongeïdentificeerde man wordt in de rivier teruggevonden. De sporen van zijn drugsgebruik zijn Vera's enige aanknopingspunt. Het slachtoffer bleek veel kwetsbare en gevaarlijke mensen te kennen: Vera stuit op een netwerk vol mogelijke verdachten. Dan doet ze een ontdekking die de zaak aan een ver verleden verbindt.

Overmorgen | 09:05 Mega Mindy

Seizoen 3 Spannende detective over de avonturen van Mieke en haar alterego Mega Mindy.

Overmorgen | 09:55 Rusty Rivets

Seizoen 3 - Aflevering 6 - / Rusty's Ijskoude Redding Rusty, Ruby en Liam springen in de rol van heuse detectives als er allemaal spullen verdwijnen in Sprankeldam. // De vrienden komen in actie als er een verdwaalde pinguin opduikt in Sprankeldam.

Overmorgen | 10:20 De Avonturen van Paddington

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Paddington gaat vliegeren / Paddington de detective Omdat meneer Brown het te druk heeft, gaan Jonathan en Paddington vliegeren met de oude vlieger van meneer Brown. // Mevrouw is haar trouwring kwijt, en aangezien er in de buurt meer kostbaarheden verdwenen zijn gaat Paddington op onderzoek.

Overmorgen | 13:30 Mega Mindy

Seizoen 3 Spannende detective over de avonturen van Mieke en haar alterego Mega Mindy.

Overmorgen | 15:10 CSI: New York

Seizoen 5 - Grounds for deception George Kolovos, de man die Stella en detective Angell naar Cyprus hadden verscheept, wordt dood aangetroffen in New York. Mac denkt dat hij wraak kwam nemen. Stella ontdekt dat haar oude vriend professor Papakota mogelijk betrokken is bij handel in gestolen antieke voorwerpen. Ze reist naar Griekenland om hem te vinden. Mac volgt haar en komt erachter waarom Stella zich zo vastbijt in deze zaak.

Overmorgen | 18:42 Barbapapa

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Detective Barbalock / Het gevecht Barbaborre en Barbabella hebben een boek van Cellock. Zij willen zelf ook een mysterie oplossen. // De Barbakinderen lezen een stripverhaal met superhelden. Ze verkleden zich als superhelden.

Overmorgen | 19:05 De regel van 3S

Seizoen 2 Vlaamse detectivereeks over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener die ongewild geconfronteerd wordt met een criminele zaak waar de politie geen vat op krijgt.

Overmorgen | 19:15 De regel van 3S

Seizoen 2 Vlaamse detectivereeks over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener die ongewild geconfronteerd wordt met een criminele zaak waar de politie geen vat op krijgt.

Overmorgen | 19:40 Noddy, de detective

Seizoen 1 - Aflevering 1 van 52 - Noddy en de zaak van het gebroken kristallen geheugenspel - KRO-NCRV Als de Durfdal Durfallen Race bijna van start gaat, blijkt dat een belangrijk onderdeel gebroken is. Noddy opent daarom De Zaak van het Gebroken Kristallen Geheugenspel.

Overmorgen | 21:45 Detectives: Thin Ice

Seizoen 1 - Aflevering 1 van 8 - KRO-NCRV Op Groenland komt de Arctische Raad bijeen om te vergaderen over een voorstel van Elsa Engström, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, om alle olieboringen op Groenland te verbieden. Dat er grote belangen op het spel staan wordt duidelijk nadat Engströms adviseur aan boord gaat van een onderzoeksschip voor de Groenlandse kust. De eigenaar van het schip is tegen haar voorstel.

Overmorgen | 22:30 Detectives: Hidden

Seizoen 1 - Aflevering 7 van 8 - Craith - KRO-NCRV Het onderzoek van Cadi en Vaughan naar de moorden en naar de verdwijning van Megan vordert, maar het is nog altijd onduidelijk wie de dader is. Een ongegrond vermoeden brengt de zaak in een stroomversnelling. De spanningen tussen Alun Pryce en Ieuan Rhys leiden tot een escalatie. Megans benarde situatie duurt voort, maar ze hoopt contact te krijgen met Dylans dochter.

Overmorgen | 22:45 Agatha Christie's Crooked House

01/03 - Film, In het landhuis van de schatrijke familie Leonides wordt de patriarch en eigenaar van het familiefortuin onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen. Zijn beeldschone kleindochter Sophia roept de hulp in van haar voormalige ...

In het landhuis van de schatrijke familie Leonides wordt de patriarch en eigenaar van het familiefortuin onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen. Zijn beeldschone kleindochter Sophia roept de hulp in van haar voormalige minnaar, de privédetective Charles Hayworth. Er zijn verdachten te over: drie generaties van de Leonides dynastie wonen op het weeldige landgoed in een giftige atmosfeer vol bitterheid en jaloezie. En met het ongekende fortuin ligt het motief voor de hand. Maar niets is wat het lijkt.

Di 2 maart 2021 | 02:10 Detectives: Thin Ice

Seizoen 1 - Aflevering 1 van 8 - KRO-NCRV Op Groenland komt de Arctische Raad bijeen om te vergaderen over een voorstel van Elsa Engström, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, om alle olieboringen op Groenland te verbieden. Dat er grote belangen op het spel staan wordt duidelijk nadat Engströms adviseur aan boord gaat van een onderzoeksschip voor de Groenlandse kust. De eigenaar van het schip is tegen haar voorstel.

Di 2 maart 2021 | 02:43 Beestjes Hotel

Het zwoele geluid van een zijderups / Koken met luis Mo besluit een straatmuzikant beroemd te maken, maar hij blijkt een privé detective te zijn. / Louie wint een kookwedstrijd maar chef-kok Fraser doet alsof het recept van Louie van hem is.

Di 2 maart 2021 | 02:50 Detectives: Hidden

Seizoen 1 - Aflevering 7 van 8 - Craith - KRO-NCRV Het onderzoek van Cadi en Vaughan naar de moorden en naar de verdwijning van Megan vordert, maar het is nog altijd onduidelijk wie de dader is. Een ongegrond vermoeden brengt de zaak in een stroomversnelling. De spanningen tussen Alun Pryce en Ieuan Rhys leiden tot een escalatie. Megans benarde situatie duurt voort, maar ze hoopt contact te krijgen met Dylans dochter.

Di 2 maart 2021 | 05:40 CSI: New York

Seizoen 5 - Grounds for deception George Kolovos, de man die Stella en detective Angell naar Cyprus hadden verscheept, wordt dood aangetroffen in New York. Mac denkt dat hij wraak kwam nemen. Stella ontdekt dat haar oude vriend professor Papakota mogelijk betrokken is bij handel in gestolen antieke voorwerpen. Ze reist naar Griekenland om hem te vinden. Mac volgt haar en komt erachter waarom Stella zich zo vastbijt in deze zaak.

Di 2 maart 2021 | 09:05 Mega Mindy

Seizoen 3 Spannende detective over de avonturen van Mieke en haar alterego Mega Mindy.

Di 2 maart 2021 | 13:30 Mega Mindy

Seizoen 3 Spannende detective over de avonturen van Mieke en haar alterego Mega Mindy.

Di 2 maart 2021 | 19:05 De regel van 3S

Seizoen 2 Vlaamse detectivereeks over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener die ongewild geconfronteerd wordt met een criminele zaak waar de politie geen vat op krijgt.

Di 2 maart 2021 | 19:15 De regel van 3S

Seizoen 2 Vlaamse detectivereeks over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener die ongewild geconfronteerd wordt met een criminele zaak waar de politie geen vat op krijgt.

Di 2 maart 2021 | 19:40 Noddy, de detective

Seizoen 1 - Aflevering 2 van 52 - Noddy en de zaak van de wonderbaarlijke wenkbrauwen - KRO-NCRV Als er spullen voor een prijsuitreiking verdwijnen wordt Noddy verdacht. Hij voelt extra druk om de zaak goed op te lossen.

Di 2 maart 2021 | 22:31 Dr. K's Exotic Animal ER

Seizoen 4 - Aflevering 7 van 10 - My Ferret Ate What? De dierenartsen schaven hun detectivevaardigheden bij. Smokey de fret en Crazy Bird de duif hebben beiden iets in hun lichaam. Een savannah is ziek, en een egel is aan gevallen door een hond.

Di 2 maart 2021 | 22:37 Beestjes Hotel

Het zwoele geluid van een zijderups / Koken met luis Mo besluit een straatmuzikant beroemd te maken, maar hij blijkt een privé detective te zijn. / Louie wint een kookwedstrijd maar chef-kok Fraser doet alsof het recept van Louie van hem is.

Wo 3 maart 2021 | 02:00 CSI: New York

Seizoen 5 - Grounds for deception George Kolovos, de man die Stella en detective Angell naar Cyprus hadden verscheept, wordt dood aangetroffen in New York. Mac denkt dat hij wraak kwam nemen. Stella ontdekt dat haar oude vriend professor Papakota mogelijk betrokken is bij handel in gestolen antieke voorwerpen. Ze reist naar Griekenland om hem te vinden. Mac volgt haar en komt erachter waarom Stella zich zo vastbijt in deze zaak.

 Meer