Darts

Darts op televisie

Eind vorige eeuw, toen darts nog een opkomende sport was, werden alle wedstrijden uitgezonden door SBS 6 en op de BBC. Tegenwoordig verzorgt RTL Darts op RTL 7 de Nederlandse uitzendingen op tv. Vooral de Lakeside, voorheen de Embassy, trekt begin januari jaarlijks veel tv-kijkers.

Darts

Darts of darten, is een sport waarin kleine pijltjes op een cirkelvormig dartbord worden geworpen. Naast een professionele competitieve sport, is darts een traditioneel kroegspel. Het is vooral populair op de Britse eilanden, Nederland, Duitsland, de Scandinavische landen, de Verenigde Staten.

Bonden

De twee grote bonden zijn de PDC en de BDO. In de PDC zijn de grootste bedragen te winnen. Topspelers als Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Phil Taylor en Gary Anderson spelen allen bij deze bond.

Beide bonden werken met een ranglijst, zo werkt de PDC met een ranglijst op basis van gewonnen prijzengeld, genaamd "Order of Merit". De BDO heeft een puntenranglijst.

Toernooien

Er zijn diverse grote darttoernooien:

Georganiseerd door de PDC:

-World Darts Championship
-Premier League Darts
-UK Open
-World Cup of Darts
-World Matchplay
-World Grand Prix
-European Darts Championship
-Players Championship Finals

Georganiseerd door de BDO:

-World Professional Darts Championship
-Winmau World Masters
-Dutch Open
-Zuiderduin Darts Masters

Darts op tv (overige uitzendingen NL)

Za 22 mei 2021 | 07:00 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 7 van 18 - Picknick - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Za 22 mei 2021 | 07:05 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 8 van 18 - Vaccinatie - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Za 22 mei 2021 | 07:15 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 9 van 18 - Op schattenjacht - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Za 22 mei 2021 | 07:20 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 10 van 18 - Luizen - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Za 22 mei 2021 | 07:25 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 11 van 18 - Brunch - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Za 22 mei 2021 | 07:35 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 12 van 18 - Theater - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Ma 24 mei 2021 | 20:00 RTL 7 Darts: Premier League

Aflevering 13 De wedstrijden op deze avond: Jonny Clayton tegen Gary Anderson, José de Sousa tegen Dimitri Van Den Bergh, Nathan Aspinall tegen Michael van Gerwen en James Wade tegen Peter Wright.

Di 25 mei 2021 | 20:00 RTL 7 Darts: Premier League

Aflevering 14 De wedstrijden op deze avond: James Wade tegen Nathan Aspinall, Jonny Clayton tegen José de Sousa, Gary Anderson tegen Michael van Gerwen en Peter Wright tegen Dimitri Van Den Bergh.

Wo 26 mei 2021 | 20:00 RTL 7 Darts: Premier League

Aflevering 15 De wedstrijden op deze avond: Jonny Clayton tegen Peter Wright, James Wade tegen Dimitri Van Den Bergh, Gary Anderson tegen Nathan Aspinall en José de Sousa tegen Michael van Gerwen.

Do 27 mei 2021 | 20:00 RTL 7 Darts: Premier League

Aflevering 16 De wedstrijden op deze avond: Gary Anderson tegen James Wade, Nathan Aspinall tegen José de Sousa, Peter Wright tegen Michael van Gerwen en Dimitri Van Den Bergh tegen Jonny Clayton.

Vr 28 mei 2021 | 20:00 RTL 7 Darts: Premier League

Aflevering 17 Verslag van de prestigieuze Premier League. Finaledag. Er wordt gestreden om de hoofdprijs van ruim een kwart miljoen euro.

Za 29 mei 2021 | 07:00 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 13 van 18 - Bibliotheek - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Za 29 mei 2021 | 07:05 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 14 van 18 - Logeren - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Za 29 mei 2021 | 07:10 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 15 van 18 - Smaken verschillen - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Za 29 mei 2021 | 07:20 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 16 van 18 - Kan niet slapen - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Za 29 mei 2021 | 07:25 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 17 van 18 - Misselijk - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Za 29 mei 2021 | 07:35 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 1 van 18 - Het verjaardagsfeestje - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

 Meer

Darts op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 22:47 PAW Patrol

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Pups Redden een Vleermuis / Pups Redden Tanden en Kiefen De Paw Patrol rukt uit om een verdwaald vleermuisje terug naar huis te brengen. // Chase moet naar de tandarts omdat een van zijn tanden los zit, maar hij durft niet.

Morgen | 00:25 Power Players

Aflevering 50 van 52 - Op Je Tanden Bijten Als Axel vanwege tandpijn naar de tandarts moet, is het aan de rest van het team om tegen Prinses Suikerzout te vechten. Prinses Suikerzout denkt dat de kroon voor de tand van Axel een echte kroon is!

Morgen | 10:00 De Powerpuff Girls

Aflevering 20 van 39 - De Enge Tandarts Blossoms angst voor de tandarts zorgt ervoor dat ze helemaal niet naar de tandarts gaat.

Overmorgen | 07:00 De Boekenberg

Seizoen 1 - Aflevering 27 - Kikkervisjes: Hein en Tandarts Speciaal voor jonge kinderen: een programma vol boeken. Laat je kind(eren) met een gerust hart kijken naar mooie verhalen met een christelijke boodschap of diepgang. Maar gezellig meekijken mag natuurlijk ook!

Wo 19 mei 2021 | 12:00 How Do They Do It?

Seizoen 14 - Aflevering 14 - Ammo, Dental Drill, Road Markings Hoe wordt de superkogel gemaakt die een tank kan doorboren? En hoe wordt het beroemdste martelwerktuig ter wereld gesmeed, de tandartsboor?

Wo 19 mei 2021 | 18:00 Family Guy

Seizoen 12 - Aflevering 1 - Finders Keepers Peter krijgt 'papa-adem'. Lois maakt een afspraak voor hem bij de tandarts. Als beloning daarvoor, gaat het gezin eten in een restaurant met kolonialistisch thema, waar Peter hoort over de legende van een verborgen schat in Quahog.

Do 20 mei 2021 | 06:09 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 33 - De Tandarts Peppa is al eens bij de tandarts geweest, maar voor George is het de eerste keer. En dat is eng. Maar als hij aan de beurt is, valt 't reuze mee, zelfs meneertje Dinosaus vindt de tandarts leuk!

Do 20 mei 2021 | 11:50 Family Guy

Seizoen 12 - Aflevering 1 - Finders Keepers Peter krijgt 'papa-adem'. Lois maakt een afspraak voor hem bij de tandarts. Als beloning daarvoor, gaat het gezin eten in een restaurant met kolonialistisch thema, waar Peter hoort over de legende van een verborgen schat in Quahog.

Do 20 mei 2021 | 17:01 De Boekenberg

Seizoen 1 - Aflevering 27 - Kikkervisjes: Hein en Tandarts Speciaal voor jonge kinderen: een programma vol boeken. Laat je kind(eren) met een gerust hart kijken naar mooie verhalen met een christelijke boodschap of diepgang. Maar gezellig meekijken mag natuurlijk ook!

Vr 21 mei 2021 | 11:21 Groen in de Grote Stad

Pijntandje Cricket probeert de tandarts te ontwijken, terwijl Bill met een puzzel in de wachtkamer worstelt.

Za 22 mei 2021 | 15:20 Family Guy

Seizoen 12 - Aflevering 1 - Finders Keepers Peter krijgt 'papa-adem'. Lois maakt een afspraak voor hem bij de tandarts. Als beloning daarvoor, gaat het gezin eten in een restaurant met kolonialistisch thema, waar Peter hoort over de legende van een verborgen schat in Quahog.

Za 22 mei 2021 | 20:08 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 33 - De Tandarts Peppa is al eens bij de tandarts geweest, maar voor George is het de eerste keer. En dat is eng. Maar als hij aan de beurt is, valt 't reuze mee, zelfs meneertje Dinosaus vindt de tandarts leuk!

Ma 24 mei 2021 | 16:18 Suske En Wiske Junior

Seizoen 1 - Spookbots Suske wil niet naar de tandarts en doet alsof hij ziek is. En hij speelt zijn rol héél overtuigend.

Ma 24 mei 2021 | 20:00 Premier League Darts

Michael van Gerwen versus Dimitri Van den Bergh.

Di 25 mei 2021 | 00:55 Power Players

Aflevering 50 van 52 - Op Je Tanden Bijten Als Axel vanwege tandpijn naar de tandarts moet, is het aan de rest van het team om tegen Prinses Suikerzout te vechten. Prinses Suikerzout denkt dat de kroon voor de tand van Axel een echte kroon is!

Di 25 mei 2021 | 20:00 Premier League Darts

Michael van Gerwen versus Dimitri Van den Bergh.

Wo 26 mei 2021 | 03:06 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 33 - De Tandarts Peppa is al eens bij de tandarts geweest, maar voor George is het de eerste keer. En dat is eng. Maar als hij aan de beurt is, valt 't reuze mee, zelfs meneertje Dinosaus vindt de tandarts leuk!

Wo 26 mei 2021 | 20:00 Premier League Darts

Michael van Gerwen versus Dimitri Van den Bergh.

Do 27 mei 2021 | 05:36 PAW Patrol

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Pups Redden een Vleermuis / Pups Redden Tanden en Kiefen De Paw Patrol rukt uit om een verdwaald vleermuisje terug naar huis te brengen. // Chase moet naar de tandarts omdat een van zijn tanden los zit, maar hij durft niet.

Do 27 mei 2021 | 20:00 Premier League Darts

Michael van Gerwen versus Dimitri Van den Bergh.

Vr 28 mei 2021 | 17:53 PAW Patrol

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Pups Redden een Vleermuis / Pups Redden Tanden en Kiefen De Paw Patrol rukt uit om een verdwaald vleermuisje terug naar huis te brengen. // Chase moet naar de tandarts omdat een van zijn tanden los zit, maar hij durft niet.

Vr 28 mei 2021 | 20:00 Premier League Darts

Michael van Gerwen versus Dimitri Van den Bergh.

 Meer