Darts

Darts op televisie

Eind vorige eeuw, toen darts nog een opkomende sport was, werden alle wedstrijden uitgezonden door SBS 6 en op de BBC. Tegenwoordig verzorgt RTL Darts op RTL 7 de Nederlandse uitzendingen op tv. Vooral de Lakeside, voorheen de Embassy, trekt begin januari jaarlijks veel tv-kijkers.

Darts

Darts of darten, is een sport waarin kleine pijltjes op een cirkelvormig dartbord worden geworpen. Naast een professionele competitieve sport, is darts een traditioneel kroegspel. Het is vooral populair op de Britse eilanden, Nederland, Duitsland, de Scandinavische landen, de Verenigde Staten.

Bonden

De twee grote bonden zijn de PDC en de BDO. In de PDC zijn de grootste bedragen te winnen. Topspelers als Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Phil Taylor en Gary Anderson spelen allen bij deze bond.

Beide bonden werken met een ranglijst, zo werkt de PDC met een ranglijst op basis van gewonnen prijzengeld, genaamd "Order of Merit". De BDO heeft een puntenranglijst.

Toernooien

Er zijn diverse grote darttoernooien:

Georganiseerd door de PDC:

-World Darts Championship
-Premier League Darts
-UK Open
-World Cup of Darts
-World Matchplay
-World Grand Prix
-European Darts Championship
-Players Championship Finals

Georganiseerd door de BDO:

-World Professional Darts Championship
-Winmau World Masters
-Dutch Open
-Zuiderduin Darts Masters

Darts op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 09:05 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 5 van 18 - Het schaafwondje - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Ma 26 oktober 2020 | 09:10 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 6 van 18 - De oppas - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Di 27 oktober 2020 | 09:10 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 7 van 18 - Picknick - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Di 27 oktober 2020 | 16:30 Rail Away: Brazilië: Ouro Preto-Mariana, São João del Rei-Tiradentes

EO We reizen door de deelstaat Minas Gerais. De route gaat dwars door een gebied waar een paar eeuwen geleden volop de goudkoorts heerste. Deze goudkoorts is tot op de dag van vandaag terug te zien in de talloze kerken en koloniale gebouwen. Toch kon lang niet iedereen meeprofiteren van de rijkdommen die uit de mijnen naar boven werden gehaald. Bepalend voor de geschiedenis van dit gebied was ook de rol van Joaquim Jose da Silva Xavier, beter bekend als Tiradentes. Deze tandarts was aanvoerder van het verzet tegen de Portugese koloniale overheersers, maar moest zijn verzet met de dood bekopen. Nu is hij een nationale held en zijn sterfdag is uitgeroepen tot een nationale feestdag in Brazilië.

Wo 28 oktober 2020 | 08:40 Groen in de Grote Stad

Pijntandje / Pyjamafeestzusjes Cricket probeert de tandarts te ontwijken, terwijl Bill met een puzzel in de wachtkamer worstelt. / Tilly en Andromeda houden een pyjamafeestje en proberen de hele nacht wakker te blijven.

Wo 28 oktober 2020 | 09:10 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 8 van 18 - Vaccinatie - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Do 29 oktober 2020 | 09:10 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 9 van 18 - Op schattenjacht - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Do 29 oktober 2020 | 18:00 RTL 7 Darts: European Championship

Aflevering 1 Liveverslag van het EK Darts vanuit Oberhausen, Duitsland. 32 spelers nemen het tegen elkaar op in een van de belangrijkste toernooien van het jaar voor de Order of Merrit. Met een prijzenpot van ruim een half miljoen staat iedereen op scherp. De meeste overwinningen staan op naam van Phil Taylor en landgenoot Michael van Gerwen, die de titel vanaf 2014 vier keer op een rij won.

Vr 30 oktober 2020 | 19:00 RTL 7 Darts: European Championship

Aflevering 2 Liveverslag van het EK Darts vanuit Oberhausen, Duitsland. 32 spelers nemen het tegen elkaar op in een van de belangrijkste toernooien van het jaar voor de Order of Merrit. Met een prijzenpot van ruim een half miljoen staat iedereen op scherp. De meeste overwinningen staan op naam van Phil Taylor en landgenoot Michael van Gerwen, die de titel vanaf 2014 vier keer op een rij won.

Za 31 oktober 2020 | 20:00 RTL 7 Darts: European Championship

Aflevering 3 Liveverslag van het EK Darts vanuit Oberhausen, Duitsland. 32 spelers nemen het tegen elkaar op in een van de belangrijkste toernooien van het jaar voor de Order of Merrit. Met een prijzenpot van ruim een half miljoen staat iedereen op scherp. De meeste overwinningen staan op naam van Phil Taylor en landgenoot Michael van Gerwen, die de titel vanaf 2014 vier keer op een rij won.

Zo 1 november 2020 | 20:00 RTL 7 Darts: European Championship

Aflevering 4 Liveverslag van het EK Darts vanuit Oberhausen, Duitsland. 32 spelers nemen het tegen elkaar op in een van de belangrijkste toernooien van het jaar voor de Order of Merrit. Met een prijzenpot van ruim een half miljoen staat iedereen op scherp. De meeste overwinningen staan op naam van Phil Taylor en landgenoot Michael van Gerwen, die de titel vanaf 2014 vier keer op een rij won.

Ma 2 november 2020 | 14:15 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 10 van 18 - Luizen - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

Di 3 november 2020 | 14:15 Vilda

Seizoen 1 - Aflevering 11 van 18 - Brunch - KRO-NCRV Liveaction serie waarin de vijfjarige Vilda centraal staat. Ze woont samen met haar vader in een appartement en komt erachter dat ze vaak dapperder is dan ze zelf denkt. Zo blijkt een bezoek aan de tandarts, waar ze erg tegenop ziet, eigenlijk best leuk te zijn.

 Meer

Darts op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 13:35 Top Gear: Planes, Trains and Automobiles

Seizoen 1 - Aflevering 6 - S01E06 Met een caravanluchtschip, autodarts en een race naar Verbier.

Morgen | 15:45 Groen in de Grote Stad

Pijntandje Cricket probeert de tandarts te ontwijken, terwijl Bill met een puzzel in de wachtkamer worstelt.

Morgen | 20:35 Ben 10

Aflevering 25 van 34 - Zoetekauw Tijdens een bezoekje aan de tandarts wekt het gedrag van de tandarts argwaan bij een paranoïde Ben. Zijn angst blijkt legitiem wanneer de tandarts in een vreselijk monster genaamd Kiespijn verandert. Ben gaat hier iets aan doen!

Overmorgen | 14:55 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 33 - De Tandarts Peppa is al eens bij de tandarts geweest, maar voor George is het de eerste keer. En dat is eng. Maar als hij aan de beurt is, valt 't reuze mee, zelfs meneertje Dinosaus vindt de tandarts leuk!

Overmorgen | 20:35 Ben 10

Aflevering 29 van 34 - Buikpijn Team Tennyson gaat op bezoek in de nieuwe Biggie Box Snoepwinkel, maar als Kiespijn opduikt en meneer Biggie ontvoert, is het aan Ben om de boze tandarts tegen te houden en de snoepman en zijn winkel te redden!

Ma 26 oktober 2020 | 04:53 Paw Patrol

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Pups Redden een Vleermuis / Pups Redden Tanden en Kiefen De Paw Patrol rukt uit om een verdwaald vleermuisje terug naar huis te brengen. // Chase moet naar de tandarts omdat een van zijn tanden los zit, maar hij durft niet.

Ma 26 oktober 2020 | 16:02 Huize Herrie

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Herrie muziek / Inspiratie Het Familiefestival is er weer en de familie Herrie vormt met alle kinderen een band om mee te doen aan de talentenjacht. // Lincoln mag een dag mee met mam naar haar werk bij de tandarts.

Ma 26 oktober 2020 | 21:55 De MUG

Seizoen 2 De hulpverleners van spoed Stuivenberg worden opgeroepen voor een zwaar ongeval in de Beverentunnel op de Antwerpse Ring. Een vrachtwagen reed in op een personenwagen, twee bussen en twee andere vrachtwagens. Een dramatische balans: 1 dode, 5 mensen in levensgevaar en zeker 60 lichtgewonden. Een vrouw van 87 is gevallen in haar appartement. Bij aankomst is snel duidelijk dat het om een heupfractuur gaat. De hulp van de brandweer wordt ingeschakeld om de vrouw vanop de eerste verdieping te evacueren. Spoedarts Philip moet uitrukken voor de 4-jarige Issam. Hij is over een balustrade in de cinemazaal geklommen en drie meter naar beneden gevallen.

Di 27 oktober 2020 | 16:26 Huize Herrie

Seizoen 1 - Aflevering 17 - Inspiratie Lincoln mag een dag mee met mam naar haar werk bij de tandarts.

Di 27 oktober 2020 | 22:15 Foute Vrienden

Seizoen 2 In de supermarkt moeten de Vrienden de klanten zo lang mogelijk schaduwen en spiegelen zonder betrapt te worden. Wie het snelst uit zijn rol valt, verliest. Daarna richten de Vier een infopunt op in Nieuwpoort en helpen ze met de glimlach alle zonnekloppers die vragen hebben over de stad. Maar de antwoorden? Die worden natuurlijk ingefluisterd door de drie anderen. Tot slot werken ze op de zenuwen van de patiënten van een tandartspraktijk. Wie heeft hier het meeste haar op de tanden en voert alles schaamteloos uit?

Wo 28 oktober 2020 | 08:40 Groen in de Grote Stad

Pijntandje / Pyjamafeestzusjes Cricket probeert de tandarts te ontwijken, terwijl Bill met een puzzel in de wachtkamer worstelt. / Tilly en Andromeda houden een pyjamafeestje en proberen de hele nacht wakker te blijven.

Do 29 oktober 2020 | 07:00 De Boekenberg

Seizoen 1 - Aflevering 27 - Kikkervisjes: Hein + tandarts Speciaal voor jonge kinderen: een programma vol boeken. Laat je kind(eren) met een gerust hart kijken naar mooie verhalen met een christelijke boodschap of diepgang. Maar gezellig meekijken mag natuurlijk ook!

Do 29 oktober 2020 | 09:03 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 33 - De Tandarts Peppa is al eens bij de tandarts geweest, maar voor George is het de eerste keer. En dat is eng. Maar als hij aan de beurt is, valt 't reuze mee, zelfs meneertje Dinosaus vindt de tandarts leuk!

Ma 2 november 2020 | 21:55 De MUG

Seizoen 2 De hulpverleners van spoed Stuivenberg worden opgeroepen voor een zwaar ongeval in de Beverentunnel op de Antwerpse Ring. Een vrachtwagen reed in op een personenwagen, twee bussen en twee andere vrachtwagens. Een dramatische balans: 1 dode, 5 mensen in levensgevaar en zeker 60 lichtgewonden. Een vrouw van 87 is gevallen in haar appartement. Bij aankomst is snel duidelijk dat het om een heupfractuur gaat. De hulp van de brandweer wordt ingeschakeld om de vrouw vanop de eerste verdieping te evacueren. Spoedarts Philip moet uitrukken voor de 4-jarige Issam. Hij is over een balustrade in de cinemazaal geklommen en drie meter naar beneden gevallen.

 Meer