Dansen

Dansen op tv

In veel talentenjachten is dans te zien, zoals Dance Dance Dance, Superkids, Battle on the Dancefloor en So you think you can dance. Deze shows zijn te zien op RTL 5 en SBS 6. Bekende choreografen en juryleden zijn Dan Karaty en Timor Steffens. Ook in de uitzendingen van cultuurprogramma's op de NPO is aandacht voor dans op tv.

Dansen

Dance is een kunstvorm, bestaande uit doelbewust gekozen opeenvolgingen van de menselijke beweging. Deze beweging heeft esthetische en symbolische waarde, en wordt erkend als dans door performers en waarnemers binnen een bepaalde cultuur. Dansen kunnen worden gecategoriseerd en beschreven door hun choreografie, repertoire van de bewegingen, of door de historische periode of de plaats van oorsprong.


Dansen op tv (overige uitzendingen NL)

Wo 12 december 2018 | 15:30 Afblijven IMDb: 5.2

12/12 - IMDB * 5.2 - Tragikomedie, Afblijven is een Nederlandse tragikomedie van Maria Peters uit 2006 met in de hoofdrollen Sem Veeger en Matthijs van de Sande Bakhuyzen. De film heeft als internationale titels XTC Don't do it en Keep off. Het ...

Afblijven is een Nederlandse tragikomedie van Maria Peters uit 2006 met in de hoofdrollen Sem Veeger en Matthijs van de Sande Bakhuyzen. De film heeft als internationale titels XTC Don't do it en Keep off. Het scenario van de film is gebaseerd op de bestseller Afblijven van Carry Slee uit 1998. Melissa houdt van dansen en ze kan het ook erg goed. Haar droom gaat in vervulling als ze wordt uitverkoren om te dansen in de clip van een bekende rapper. In de aanloop naar de grote dag krijgt Melissa last van zenuwen en wordt ze onzeker. Ze zoekt de verkeerde vrienden op die haar xtc-pillen bezorgen. Haar vrienden van vroeger laat ze vallen. Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/afblijven

Za 15 december 2018 | 09:23 Wissper

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Animatieserie. Sam de dansende zeehond

Zo 16 december 2018 | 19:25 Masao moves

Nederlandse jeugddocumentaire. Masao is vijftien als hij ontdekt wordt als topmodel. Maar is dit wel echt wat hij wil? Bij fotosessies moet hij urenlang wachten en verlangt hij naar zijn andere passie: Dansen.

Di 18 december 2018 | 13:40 Dansen

Kinderprogramma

Do 20 december 2018 | 09:07 Telekids Mini's: Sprookjesboom Show

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Jeugdserie. Hongerige haai. Wolf gaat zwemmen met een hongerige haai, maar waarom is Wolf niet bang? Roodkapje wil een glas breken door haar stem te gebruiken en Wolf helpt haar een handje. Ezel laat de Rode Schoentjes een tikkeltje sneller dansen, tegen de regels van Langnek in.

Vr 21 december 2018 | 18:30 SpangaS

Seizoen 12 - Aflevering 80 - Nederlandse jeugdserie. Het gala der gala's. Leroy wil Otis spreken op een andere plek dan het kerstfeest. Ramin krijgt een onverwachts aanbod. Maud en Nurian dansen samen. Caro zet Damstra in het zonnetje, maar mag hij conrector blijven?

Dansen op tv (overige uitzendingen)

Morgen | 14:55 Max & Ruby

Seizoen 6 - Aflevering 2 - Max's kleuterklas // Oma's logeerfeestje: Het is Max zijn eerste dag in de kleuterklas. En dat is heel spannend! Zijn zus Ruby helpt hem met aankleden en klaarmaken voor deze grote dag. In de klas maakt hij al gauw veel vriendjes. Max heeft zijn draculatanden ingedaan, waar iedereen heel erg om moet lachen. // Ruby bakt een choco kruimeltaart om het vandaag Oma's voorlees logeerfeestje is. Oma komt voorlezen en logeren bij Max en Ruby, omdat hun ouders een avondje gaan dansen. Ruby is druk bezig de perfecte taart te maken, terwijl Max stiekem een tent aan het bouwen is in de woonkamer.

Morgen | 17:35 Het zandkasteel

Toto, Sassa en Koning Koos wonen samen met hond Finnie in Het Zandkasteel. Zij beleven daar kleine avonturen die peuters aanspreken. De drie hebben heel bijzondere neuzen. Als ze zand in hun neus krijgen, dansen ze de neuzenkriebeldans. Deze dans nodigt peuters uit om mee te bewegen. De drie karakters gaan op een vriendelijke, ondersteunende manier met elkaar om. Toto en Sassa willen alles zelf oplossen. Dat kan en mag misgaan. Maar als het lukt, glimmen ze van trots. Dat geeft hen zelfvertrouwen. Sassa zingt De maan is rond, de maan is rond. Toto zegt dat zijn auto ook rond is. Hij wijst naar de wielen. Buiten op het strand spelen ze met een ronde hoepel.

Morgen | 18:16 Saint-Saëns - Introduction et Rondo capriccioso

Toen het vijftienjarige Spaanse vioolwonder Pablo de Sarasate, Camille Saint-Saëns benaderde voor een stuk was de componist vereerd. Hij pakte de opdracht met beide handen aan en schreef zijn Eerste Vioolconcert voor hem. De Sarasate was zelfs op die jonge leeftijd al een grootheid en gaf optredens over de hele wereld. Saint-Saëns, die zoals wel meer Franse componisten uit de Romantiek erg geïnteresseerd was in Spaanse volksmuziek, schreef vier jaar later nog een stuk voor de vioollegende: Introduction et Rondo Capriccioso voor viool en orkest. In dit werk zijn niet alleen verschillende Spaanse dansen te herkennen, ook heeft Saint-Saëns het opzettelijk moeilijk gemaakt. Hij wilde de inmiddels volwassen violist een ware uitdaging geven. De Sarasate was blij met het stuk en voerde het regelmatig uit waardoor het snel aan populariteit won: zowel George Bizet als Claude Debussy hebben het bewerkt.

Overmorgen | 06:10 Kabouter Plop

'Lui gaat walsen.' Kwebbel wil met Lui walsen tijdens het grote dansfeest. Er is wel een probleem: Lui kan helemaal niet dansen. Zoals altijd weet Klus raad.

Overmorgen | 09:58 Debussy - Fêtes uit Nocturnes

,,De titel Nocturnes moet hier in algemene zin geïnterpreteerd worden, specifieker, in decoratieve zin. Daarom is het niet de bedoeling dat er naar de gebruikelijke vorm van de nocturne verwezen wordt, maar naar de verschillende indrukken en lichteffecten die het woord suggereert." De Nocturnes van Claude Debussy is een suite, bestaande uit drie delen, waarvan tijdens deze uitzending de middelste te horen is: Nuages (wolken), Fêtes (Festivals) en Sirènes (Sirenes). ,,Fêtes geeft ons het vibrerende en dansende ritme van een atmosfeer met plotselinge lichtflitsen. Er is ook een processie (een oogverblindende visie), die het feestelijk tafereel passeert en opgenomen wordt. Maar de achtergrond blijft hetzelfde: het festival met zijn mengeling van muziek en licht." Fêtes is met de fantasierijke orkestratie zonder twijfel de meest kleurrijke van de drie.

Overmorgen | 10:00 Kabouter Plop

'Lui gaat walsen.' Kwebbel wil met Lui walsen tijdens het grote dansfeest. Er is wel een probleem: Lui kan helemaal niet dansen. Zoals altijd weet Klus raad.

Overmorgen | 17:35 Het zandkasteel

Toto, Sassa en Koning Koos wonen samen met hond Finnie in Het Zandkasteel. Zij beleven daar kleine avonturen die peuters aanspreken. De drie hebben heel bijzondere neuzen. Als ze zand in hun neus krijgen, dansen ze de neuzenkriebeldans. Deze dans nodigt peuters uit om mee te bewegen. De drie karakters gaan op een vriendelijke, ondersteunende manier met elkaar om. Toto en Sassa willen alles zelf oplossen. Dat kan en mag misgaan. Maar als het lukt, glimmen ze van trots. Dat geeft hen zelfvertrouwen. Toto, Sassa en Koning Koos wonen samen met hond Finnie in Het Zandkasteel. Zij beleven daar kleine avonturen die peuters aanspreken.

Wo 12 december 2018 | 12:50 Zack & Quack

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Een Poptastisch Dansfeest / De Pop-Up Verjaardag van Quack: De vrienden organiseren een grote dansfeest, maar Quack komt er achter dat hij niet zo goed kan dansen. Omdat hij toch wil dat Quack met hem mee danst in de show, neemt Zack zijn vriendje mee naar het eind van het boek om een dansbeweging te vinden die bij hem past. // Zack wil de verjaardag van Quack bij het leukste waterpretpark ooit vieren. Maar wanneer de vrienden in de problemen komen ontmoeten ze een zeemonster dat de verjaardagspret door de afvoer spoelt.

Wo 12 december 2018 | 14:10 Paw Patrol

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Pups vinden een geest / Pups redden een koorddanser: Rubble droomt dat hij drie wensen mag doen. Maar de geest die zijn wensen moet vervullen is wat onervaren. // Francois Turbot wil het record koorddansen verbreken.

Wo 12 december 2018 | 16:30 Hallo K3

'Hallo Bas.' (s 3/ep 9) Bas zoekt onderdak omdat zijn flat wordt geschilderd. Stiekem laat Josje Bas in haar appartement logeren. Maar de poppen gaan aan het dansen als Karen en Kristel dit ontdekken. Ondertussen loopt Marcel er maar sipjes bij omdat zijn poes Soezie moet overnachten bij de dierenarts.

Wo 12 december 2018 | 20:40 Geordie Shore

Seizoen 18 - Aflevering 8 - Geordie Shore: Sophie weet niet wat ze moet zeggen wanneer Aussie Alex opeens op de stoep staat. Iedereen is blij met Holly's terugkeer en ze neemt hen mee naar Newcastle Pride voor wat broodnodig plezier, drinken en dansen.

Do 13 december 2018 | 01:25 Welkom in de Wayne toren

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Een soort tapdansende, bijenhoudende walvisvaarder: Tean Timbers ontmoet een jongen die zijn geheugen kwijt is. Ze proberen hem te helpen. Maar dan ontdekken ze dat het een vampier is. Ansi gaat samen met Wendell op vampierjacht, maar Olly en Saraline raken juist bevriend met hem.

Vr 14 december 2018 | 02:00 Drugs Inc.

Seizoen 6 - Aflevering 4 - Spring Break: In maart trekken miljoenen studenten naar de stranden van Florida om zich een maand lang over te geven aan drank, drugs en dansen.

Za 15 december 2018 | 04:30 Vice

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Taboedoorbrekende documentairereeks. Fighting Changes. VICE zit op de eerste rij bij een Senegalese laamb-wedstrijd, een mix van worstelen en dansen. Intussen onderzoekt Shane Smith het snelle stijgen van de zeespiegel in de Malediven.

Zo 16 december 2018 | 15:15 Shimmer & Shine

Seizoen 1 - Aflevering 14 - Slaapfeestje: Leah geeft een slaapfeestje voor Shimmer en Shine maar kan wel een beetje hulp gebruiken bij de organisatie en dus doet ze een paar wensen. Kunnen zij ooit nog stoppen met dansen?

Wo 19 december 2018 | 08:35 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 49 - De Stroomstroring: Peppa en George zijn lekker aan het dansen, als ineens de stroom uitvalt. Ze komen erachter dat ze heel veel dingen doen en leuk vinden die elektriciteit kosten. Maar wat doe je als je geen stroom hebt? Gelukkig krijgt Peppa een geweldig idee!

Do 20 december 2018 | 23:25 Paw Patrol

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Pups vinden een geest / Pups redden een koorddanser: Rubble droomt dat hij drie wensen mag doen. Maar de geest die zijn wensen moet vervullen is wat onervaren. // Francois Turbot wil het record koorddansen verbreken.

Vr 21 december 2018 | 12:05 Rusty Rivets

Seizoen 1 - Aflevering 25 - Rusty's Danskostuum / De Vliegende Vrienden: Meneer Hendriks wil op het stadsfeest graag met boswachter Anna dansen, maar hij vindt dat hij er niks van kan. Rusty en Ruby bouwen een danskostuum dat de danspasjes voor hem doet.. // Als een bijenvolk per ongeluk van de werf wordt gejaagd gaan Ruby en Rusty eropuit met een reusachtige robot-bijenkoningin om ze terug te vinden.

 Meer

Dansen gemist

Eerder Vandaag | 17:05 Dance as One

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Dansshow. Vier crews zijn nog in de running om uitgeroepen te worden tot de meest synchrone dansgroep van de Lage Landen. In deze halve finale proberen ze de jury te overtuigen met een gloednieuwe performance. Wie valt af en welke 3 groepen stoten door naar de grote finale?

Eerder Vandaag | 15:20 Het zandkasteel

Toto, Sassa en Koning Koos wonen samen met hond Finnie in Het Zandkasteel. Zij beleven daar kleine avonturen die peuters aanspreken. De drie hebben heel bijzondere neuzen. Als ze zand in hun neus krijgen, dansen ze de neuzenkriebeldans. Deze dans nodigt peuters uit om mee te bewegen. De drie karakters gaan op een vriendelijke, ondersteunende manier met elkaar om. Toto en Sassa willen alles zelf oplossen. Dat kan en mag misgaan. Maar als het lukt, glimmen ze van trots. Dat geeft hen zelfvertrouwen. De emmer is een trommel en de schep het trommelstokje. Toto wil ook een mooie trommelstok. Koning Koos heeft een lepel in zijn hand. Een stok! zegt Toto. Hij gaat er mee trommelen.

Eerder Vandaag | 09:45 Het zandkasteel

Toto, Sassa en Koning Koos wonen samen met hond Finnie in Het Zandkasteel. Zij beleven daar kleine avonturen die peuters aanspreken. De drie hebben heel bijzondere neuzen. Als ze zand in hun neus krijgen, dansen ze de neuzenkriebeldans. Deze dans nodigt peuters uit om mee te bewegen. De drie karakters gaan op een vriendelijke, ondersteunende manier met elkaar om. Toto en Sassa willen alles zelf oplossen. Dat kan en mag misgaan. Maar als het lukt, glimmen ze van trots. Dat geeft hen zelfvertrouwen. Toto en Sassa spelen dat ze piraten zijn. Het bed is hun schip en de bezem van Koning Koos is de mast. Maar Koning Koos heeft zijn bezem nodig.

Eerder Vandaag | 06:55 Twinipops

Twini is een klein meisje dat gek is op dansen. In het theater oefent ze met haar zus voortdurend nieuwe dansjes, terwijl hun kleine broer Toni kattenkwaad uithaalt of speelt.Twini is een klein meisje dat gek is op dansen. In het theater oefent ze met haar zus nieuwe dansjes, terwijl kleine broer Toni kattenkwaad uithaalt.

Eerder Vandaag | 06:50 Twinipops

Twini is een klein meisje dat gek is op dansen. In het theater oefent ze met haar zus voortdurend nieuwe dansjes, terwijl hun kleine broer Toni kattenkwaad uithaalt of speelt.Twini is een klein meisje dat gek is op dansen. In het theater oefent ze met haar zus nieuwe dansjes, terwijl kleine broer Toni kattenkwaad uithaalt.

Gisteren 21:30 Geordie Shore

Seizoen 18 - Aflevering 8 - Geordie Shore: Sophie weet niet wat ze moet zeggen wanneer Aussie Alex opeens op de stoep staat. Iedereen is blij met Holly's terugkeer en ze neemt hen mee naar Newcastle Pride voor wat broodnodig plezier, drinken en dansen.

Gisteren 20:00 Dance as One

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Dansshow. Vier crews zijn nog in de running om uitgeroepen te worden tot de meest synchrone dansgroep van de Lage Landen. In deze halve finale proberen ze de jury te overtuigen met een gloednieuwe performance. Wie valt af en welke 3 groepen stoten door naar de grote finale?

Gisteren 14:45 Het zandkasteel

Toto, Sassa en Koning Koos wonen samen met hond Finnie in Het Zandkasteel. Zij beleven daar kleine avonturen die peuters aanspreken. De drie hebben heel bijzondere neuzen. Als ze zand in hun neus krijgen, dansen ze de neuzenkriebeldans. Deze dans nodigt peuters uit om mee te bewegen. De drie karakters gaan op een vriendelijke, ondersteunende manier met elkaar om. Toto en Sassa willen alles zelf oplossen. Dat kan en mag misgaan. Maar als het lukt, glimmen ze van trots. Dat geeft hen zelfvertrouwen. Sassa is schoonmaakhulp. Met een stofdoek poetst ze alle stof weg. Toto pakt een theedoek, maar Sassa vertelt dat die voor de afwas is. Toto mag helpen met de tafel dekken. Dan is hij de keukenhulp.

Gisteren 09:55 Het zandkasteel

Toto, Sassa en Koning Koos wonen samen met hond Finnie in Het Zandkasteel. Zij beleven daar kleine avonturen die peuters aanspreken. De drie hebben heel bijzondere neuzen. Als ze zand in hun neus krijgen, dansen ze de neuzenkriebeldans. Deze dans nodigt peuters uit om mee te bewegen. De drie karakters gaan op een vriendelijke, ondersteunende manier met elkaar om. Toto en Sassa willen alles zelf oplossen. Dat kan en mag misgaan. Maar als het lukt, glimmen ze van trots. Dat geeft hen zelfvertrouwen. Sassa doet of ze een deur is: eerst een deur waar Toto's auto doorheen moet, dan een draaideur waar Koning Koos en Toto doorheen kunnen lopen.

Gisteren 09:19 Saint-Saëns - Introduction et Rondo capriccioso

Toen het vijftienjarige Spaanse vioolwonder Pablo de Sarasate, Camille Saint-Saëns benaderde voor een stuk was de componist vereerd. Hij pakte de opdracht met beide handen aan en schreef zijn Eerste Vioolconcert voor hem. De Sarasate was zelfs op die jonge leeftijd al een grootheid en gaf optredens over de hele wereld. Saint-Saëns, die zoals wel meer Franse componisten uit de Romantiek erg geïnteresseerd was in Spaanse volksmuziek, schreef vier jaar later nog een stuk voor de vioollegende: Introduction et Rondo Capriccioso voor viool en orkest. In dit werk zijn niet alleen verschillende Spaanse dansen te herkennen, ook heeft Saint-Saëns het opzettelijk moeilijk gemaakt. Hij wilde de inmiddels volwassen violist een ware uitdaging geven. De Sarasate was blij met het stuk en voerde het regelmatig uit waardoor het snel aan populariteit won: zowel George Bizet als Claude Debussy hebben het bewerkt.

Eergisteren 23:50 Ridiculousness

Seizoen 7 - Aflevering 20 - Chris Pontius: In deze nieuwe aflevering van Ridiculousness is Jackass- en Wildboyz-ster Chris Pontius te gast. Chris, Rob, Chanel en Sterling beleven Natuurlijke Vreemdheid en dansen met Partyboys.

Eergisteren 23:40 Wat beren leren

Lucy heeft een danspartner nodig voor een danswedstrijd en Panda wil graag met haar meedoen. Maar als blijkt dat Lucy niet kan dansen, durft Panda dat niet tegen haar te zeggen.

Eergisteren 22:39 Death Warrant IMDb: 5.7

Eergisteren - IMDB * 5.7 - Actiefilm, In een gore Amerikaanse gevangenis worden opvallend veel sterfgevallen genoteerd. De Canadese agent Louis Burke wordt in het grootste geheim in deze strafinrichting gedropt om de zaak uit te pluizen. Burke kan ...

In een gore Amerikaanse gevangenis worden opvallend veel sterfgevallen genoteerd. De Canadese agent Louis Burke wordt in het grootste geheim in deze strafinrichting gedropt om de zaak uit te pluizen. Burke kan zich in deze bijzonder gewelddadige omgeving amper staande houden, maar komt op een bizar spoor terecht dat leidt naar de medische afdeling. Burke's enige band met de buitenwereld is een piepjonge juriste. Zij doet zich voor als zijn vrouw en probeert hem met informatie en harde dollars te helpen. Wanneer een oude getrouwe van Burke in dezelfde gevangenis belandt, gaan de poppen aan het dansen. Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/death-warrant

Eergisteren 17:35 Het zandkasteel

Toto, Sassa en Koning Koos wonen samen met hond Finnie in Het Zandkasteel. Zij beleven daar kleine avonturen die peuters aanspreken. De drie hebben heel bijzondere neuzen. Als ze zand in hun neus krijgen, dansen ze de neuzenkriebeldans. Deze dans nodigt peuters uit om mee te bewegen. De drie karakters gaan op een vriendelijke, ondersteunende manier met elkaar om. Toto en Sassa willen alles zelf oplossen. Dat kan en mag misgaan. Maar als het lukt, glimmen ze van trots. Dat geeft hen zelfvertrouwen. De emmer is een trommel en de schep het trommelstokje. Toto wil ook een mooie trommelstok. Koning Koos heeft een lepel in zijn hand. Een stok! zegt Toto. Hij gaat er mee trommelen.

Eergisteren 16:30 My Wife and Kids

'The Return of Bobby Shaw.' (s 5/ep 9) Bobby Shaw, Michaels grootste vijand, slaagt erin Jr. een contract te laten tekenen waardoor deze zich ertoe verbindt Bobby's slaaf te zijn voor de rest van zijn dagen. Wanneer Michael zijn zoon probeert te redden, gaan de poppen aan het dansen.

Eergisteren 08:35 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 49 - De Stroomstroring: Peppa en George zijn lekker aan het dansen, als ineens de stroom uitvalt. Ze komen erachter dat ze heel veel dingen doen en leuk vinden die elektriciteit kosten. Maar wat doe je als je geen stroom hebt? Gelukkig krijgt Peppa een geweldig idee!

 Meer