Dansen op tv (tv-tip)

Vandaag | 20:30 Dance Dance Dance

Seizoen 5 - Aflevering 4 - Danswedstrijd waarin bekende Nederlanders populaire videoclips en filmscènes nadansen. Dance Dance Dance - Aflevering 4. Kandidaten: actrice Susan Visser met acteur Thomas Cammaert, Danny de Munk met zijn dochter Bo, zangeres Sharon Doorson met acteur Géza Weisz en zanger Vinchenzo met online content creator Nochtli Peralta Alvarez en het trio Lisa, Shelley en Amy van OG3NE. Juryleden: Igone de Jongh, Jan Kooijman en Timor Steffens.

Dansen

Dansen op tv

In veel talentenjachten is dans te zien, zoals Dance Dance Dance, Superkids, Battle on the Dancefloor en So you think you can dance. Deze shows zijn te zien op RTL 5 en SBS 6. Bekende choreografen en juryleden zijn Dan Karaty en Timor Steffens. Ook in de uitzendingen van cultuurprogramma's op de NPO is aandacht voor dans op tv.

Dansen

Dance is een kunstvorm, bestaande uit doelbewust gekozen opeenvolgingen van de menselijke beweging. Deze beweging heeft esthetische en symbolische waarde, en wordt erkend als dans door performers en waarnemers binnen een bepaalde cultuur. Dansen kunnen worden gecategoriseerd en beschreven door hun choreografie, repertoire van de bewegingen, of door de historische periode of de plaats van oorsprong.


Dansen op tv (overige uitzendingen NL)

Morgen | 07:10 Bol & Smik

Jeugdserie. Een nacht vol sterren. Het verhaal van twee dikke vrienden die samen gekke avonturen beleven. Ze wonen samen in een gezellig huisje waarin ze al hun vriendjes ontvangen. Bol is groot, maar ook zachtaardig, vriendelijk, een beetje dromerig en heel netjes (vooral omdat hij dol is op stofzuigen). Hij houdt van rekenen en lezen, naar sterren kijken en zijn tanden flossen. Hij is ook dol op zingen, dansen en pianospelen.

Morgen | 13:45 Dance Dance Dance

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Danswedstrijd waarin bekende Nederlanders populaire videoclips en filmscènes nadansen. Dance Dance Dance - Aflevering 4. In een nieuw seizoen van Dance Dance Dance gepresenteerd door Wendy van Dijk en Jandino Asporaat trakteren elf nieuwe BN'ers het publiek op spectaculaire dansmoves. We zien actrice Susan Visser met acteur Thomas Cammaert, Danny de Munk met zijn dochter Bo, zangeres Sharon Doorson met acteur Géza Weisz en zanger Vinchenzo met online content creator Nochtli Peralta Alvarez. Voor het eerst doet er ook een trio mee: Lisa, Shelley en Amy van OG3NE!

Overmorgen | 07:10 Bol & Smik

Jeugdserie. De ongeluksmachine. Het verhaal van twee dikke vrienden die samen gekke avonturen beleven. Ze wonen samen in een gezellig huisje waarin ze al hun vriendjes ontvangen. Bol is groot, maar ook zachtaardig, vriendelijk, een beetje dromerig en heel netjes (vooral omdat hij dol is op stofzuigen). Hij houdt van rekenen en lezen, naar sterren kijken en zijn tanden flossen. Hij is ook dol op zingen, dansen en pianospelen.

Di 22 oktober 2019 | 11:05 Olivia

Seizoen 1 - Aflevering 20 - Britse animatieserie. Dokter Olivia. Julian heeft erge jeuk aan zijn voet. Dit kan hij niet gebruiken, want die middag heeft hij een voetbalwedstrijd. Dokter Olivia gaat Julian proberen te genezen. Dit doet zij samen met zuster Francine en zuster Ian. Uiteindelijk komt ze tot het ultieme recept tegen jeuk: gewoon opstaan en dansen! Omdat Julian niet zo'n danser is, krijgt hij een krabbelsok.

Do 24 oktober 2019 | 09:20 Wickie de Viking

Seizoen 1 - Belgisch-Duits-Japanse animatieserie. Dansen met de wolf. Gilby daagt Wickie uit om allebei een nacht in het bos te slapen tussen de wolven. Zo wil hij bewijzen dat hij dapperder is dan Wickie.

Do 24 oktober 2019 | 12:15 Apennoten

Aflevering 23 - Kinderprogramma. Hé, mooi Griekenland. Een groepje kinderen heeft op school het liedje 'Hé, mooi Griekenland' geleerd. Ze komen naar de studio om te vertellen over zon, zee, vreemd eten en een andere taal. Alexander Kyrkos komt langs met een bouzouki en laat horen hoe je een mooi verhaal vertelt in het Grieks. De kinderen laten hun dansje zien en samen met Bas en Pepijn dansen en zingen ze het liedje nog eens.

Vr 25 oktober 2019 | 20:30 Dance Dance Dance

Seizoen 5 - Aflevering 5 - Danswedstrijd waarin bekende Nederlanders populaire videoclips en filmscènes nadansen. Dance Dance Dance - Aflevering 5. De deelnemers dansen niet alleen voor zichzelf en het publiek, maar ook voor een door henzelf gekozen goed doel.

Za 26 oktober 2019 | 07:10 Bol & Smik

Jeugdserie. Hatsjoe. Het verhaal van twee dikke vrienden die samen gekke avonturen beleven. Ze wonen samen in een gezellig huisje waarin ze al hun vriendjes ontvangen. Bol is groot, maar ook zachtaardig, vriendelijk, een beetje dromerig en heel netjes (vooral omdat hij dol is op stofzuigen). Hij houdt van rekenen en lezen, naar sterren kijken en zijn tanden flossen. Hij is ook dol op zingen, dansen en pianospelen.

Za 26 oktober 2019 | 13:40 Dance Dance Dance

Seizoen 5 - Aflevering 5 - Danswedstrijd waarin bekende Nederlanders populaire videoclips en filmscènes nadansen. Dance Dance Dance - Aflevering 5. De deelnemers dansen niet alleen voor zichzelf en het publiek, maar ook voor een door henzelf gekozen goed doel.

Zo 27 oktober 2019 | 07:10 Bol & Smik

Jeugdserie. Het geheimzinnige box. Het verhaal van twee dikke vrienden die samen gekke avonturen beleven. Ze wonen samen in een gezellig huisje waarin ze al hun vriendjes ontvangen. Bol is groot, maar ook zachtaardig, vriendelijk, een beetje dromerig en heel netjes (vooral omdat hij dol is op stofzuigen). Hij houdt van rekenen en lezen, naar sterren kijken en zijn tanden flossen. Hij is ook dol op zingen, dansen en pianospelen.

Do 31 oktober 2019 | 12:25 Apennoten

Aflevering 28 - Kinderprogramma. Een oude dromedaris. Een groepje kinderen heeft op school het liedje 'De oude dromedaris' geleerd. Ze komen naar de studio waar ze samen met Pepijn vertellen over verdwalen, links en rechts en dieren op een vreemde plek. Arno Bakker komt langs met een enorme sousafoon en leert ze over links en rechts. Samen met een pinguïn en een dromedaris dansen en zingen ze nog eenmaal het liedje.

 Meer

Dansen op tv (overige uitzendingen)

Morgen | 05:10 Telekids Mini's: Sprookjesboomfeest

Programma waarin kinderen samen met presentatrice Marike leuke activiteiten doen. Ze zingen en dansen, lezen sprookjes en kijken naar Sprookjesboomfilmpjes. En zo beleven ze samen een groot Sprookjesboomfeest!

Morgen | 07:45 Top Wing

Seizoen 2 - Aflevering 4 - De dansende narcissen: De Dansende narcissen bloeien alleen in de lente. Kolonel Kalkoen neemt zijn Koentjes mee om ze van dichtbij te gaan bekijken.

Morgen | 10:00 De Kleine Heks

De kleine heks wil dansen met de andere heksen tijdens de Walpurgisnacht, maar ze is slechts 127 jaar oud en dus nog veel te jong. Omdat ze in het geheim naar het feest sluipt en wordt betrapt, krijgt ze een straf toebedeeld.

Morgen | 12:35 Bubble Guppies

Seizoen 3 - Aflevering 7 - De balletvoorstelling: Spring! Pirouette! Plié! Ballet is heel populair in Bubbeldam. Molly en de andere guppies willen leren hoe ze al dansend een verhaal kunnen vertellen. Ze moeten veel oefenen, maar dan dansen ze de sterren van de hemel!

Morgen | 23:00 The Joy of Painting with Bob Ross

Seizoen 29 - Aflevering 12 - Magazine waarin cultfiguur Bob Ross in een halfuurtje gedetailleerde landschapsschilderijen maakt. Aurora's Dance. Ervaar samen met Bob Ross de geweldige schoonheid van het 'Noorderlichten'-fenomeen die door de donkere, zwarte hemel dansen - dit keer in een ovaal!

Overmorgen | 05:10 Telekids Mini's: Sprookjesboomfeest

Programma waarin kinderen samen met presentatrice Marike leuke activiteiten doen. Ze zingen en dansen, lezen sprookjes en kijken naar Sprookjesboomfilmpjes. En zo beleven ze samen een groot Sprookjesboomfeest!

Overmorgen | 19:20 Anna and the Apocalypse

Overmorgen - Horrorkomedie, Wanneer het slaperige stadje Little Haven tijdens Kerstmis belaagd wordt door een zombieplaag, moeten Anna met haar schoolvrienden vechten, zingen en dansen om de horde ondoden te overleven.

Wanneer het slaperige stadje Little Haven tijdens Kerstmis belaagd wordt door een zombieplaag, moeten Anna met haar schoolvrienden vechten, zingen en dansen om de horde ondoden te overleven.

Overmorgen | 23:50 Saint-Saëns - Introduction et Rondo capriccioso

Toen het vijftienjarige Spaanse vioolwonder Pablo de Sarasate, Camille Saint-Saëns benaderde voor een stuk was de componist vereerd. Hij pakte de opdracht met beide handen aan en schreef zijn Eerste Vioolconcert voor hem. De Sarasate was zelfs op die jonge leeftijd al een grootheid en gaf optredens over de hele wereld. Saint-Saëns, die zoals wel meer Franse componisten uit de Romantiek erg geïnteresseerd was in Spaanse volksmuziek, schreef vier jaar later nog een stuk voor de vioollegende: Introduction et Rondo Capriccioso voor viool en orkest. In dit werk zijn niet alleen verschillende Spaanse dansen te herkennen, ook heeft Saint-Saëns het opzettelijk moeilijk gemaakt. Hij wilde de inmiddels volwassen violist een ware uitdaging geven. De Sarasate was blij met het stuk en voerde het regelmatig uit waardoor het snel aan populariteit won: zowel George Bizet als Claude Debussy hebben het bewerkt.

Ma 21 oktober 2019 | 05:10 Telekids Mini's: Sprookjesboomfeest

Programma waarin kinderen samen met presentatrice Marike leuke activiteiten doen. Ze zingen en dansen, lezen sprookjes en kijken naar Sprookjesboomfilmpjes. En zo beleven ze samen een groot Sprookjesboomfeest!

Ma 21 oktober 2019 | 06:00 Peppa Pig

Seizoen 1 - Aflevering 31 - Balletles: Peppa gaat naar haar eerste balletles en ze ziet haar vriendjes daar. Ze besluit om Mama Big en Papa Big te leren dansen, maar ze ontdekt dat die hun eigen dansbewegingen hebben.

Ma 21 oktober 2019 | 07:45 Top Wing

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Rhonda's familiereünie: Het is weer tijd voor Rhonda's familiereünie. Rhonda's familie is dol op groenterollen. En op dansen. Maar of de strandtent daarop berekend is?

Ma 21 oktober 2019 | 13:51 Telekids Mini's: Sprookjesboomfeest

Programma waarin kinderen samen met presentatrice Marike leuke activiteiten doen. Ze zingen en dansen, lezen sprookjes en kijken naar Sprookjesboomfilmpjes. En zo beleven ze samen een groot Sprookjesboomfeest!

Ma 21 oktober 2019 | 17:00 Welkom in de Wayne toren

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Ruilen shoppen dansen: Op de jaarlijkse vlooienmarkt van Wayne moet Ansi zijn kindspeelgoed verkopen, Olly is op een missie om een nieuwe verzameling te vinden en Andrei's vintage kleding komt tot leven in de zoektocht naar een mysterieus object.

Di 22 oktober 2019 | 03:05 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 49 - De Stroomstroring: Peppa en George zijn lekker aan het dansen, als ineens de stroom uitvalt. Ze komen erachter dat ze heel veel dingen doen en leuk vinden die elektriciteit kosten. Maar wat doe je als je geen stroom hebt? Gelukkig krijgt Peppa een geweldig idee!

Di 22 oktober 2019 | 05:10 Telekids Mini's: Sprookjesboomfeest

Programma waarin kinderen samen met presentatrice Marike leuke activiteiten doen. Ze zingen en dansen, lezen sprookjes en kijken naar Sprookjesboomfilmpjes. En zo beleven ze samen een groot Sprookjesboomfeest!

Di 22 oktober 2019 | 09:25 Welkom in de Wayne toren

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Ruilen shoppen dansen: Op de jaarlijkse vlooienmarkt van Wayne moet Ansi zijn kindspeelgoed verkopen, Olly is op een missie om een nieuwe verzameling te vinden en Andrei's vintage kleding komt tot leven in de zoektocht naar een mysterieus object.

Di 22 oktober 2019 | 16:50 Rusty Rivets

Seizoen 1 - Aflevering 25 - Rusty's Danskostuum: Meneer Hendriks wil op het stadsfeest graag met boswachter Anna dansen, maar hij vindt dat hij er niks van kan. Rusty en Ruby bouwen een danskostuum dat de danspasjes voor hem doet.. // Als een bijenvolk per ongeluk van de werf wordt gejaagd gaan Ruby en

Di 22 oktober 2019 | 20:40 Abby Hatcher

Seizoen 1 - Aflevering 19 - Tappen met Mo en Bo: Mo en Bo vinden tapschoenen en gaan dansen op zolder. Daardoor begint alles te trillen. Ze proberen het dakterras, maar ook dat werkt niet helemaal.

Wo 23 oktober 2019 | 16:50 Rusty Rivets

Seizoen 1 - Aflevering 25 - Rusty's Danskostuum: Meneer Hendriks wil op het stadsfeest graag met boswachter Anna dansen, maar hij vindt dat hij er niks van kan. Rusty en Ruby bouwen een danskostuum dat de danspasjes voor hem doet.. // Als een bijenvolk per ongeluk van de werf wordt gejaagd gaan Ruby en

Wo 23 oktober 2019 | 20:55 Jasper & Errol's First Time

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Reportagereeks waarin Jasper en Errol, twee jonge mannen uit L.A., uit hun comfortzone stappen en op zoek gaan naar onbekende activiteiten om voor het eerst te proberen. Kill the Babysitter. Jasper en Errol volgen een Capoeirales, dansen op druiven in een wijnland en bungeejumpen vanuit een heteluchtballon.

Do 24 oktober 2019 | 00:25 Jasper & Errol's First Time

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Reportagereeks waarin Jasper en Errol, twee jonge mannen uit L.A., uit hun comfortzone stappen en op zoek gaan naar onbekende activiteiten om voor het eerst te proberen. Kill the Babysitter. Jasper en Errol volgen een Capoeirales, dansen op druiven in een wijnland en bungeejumpen vanuit een heteluchtballon.

Do 24 oktober 2019 | 03:55 Drugs Inc.

Seizoen 6 - Aflevering 4 - Spring Break: In maart trekken miljoenen studenten naar de stranden van Florida om zich een maand lang over te geven aan drank, drugs en dansen.

Vr 25 oktober 2019 | 01:50 Bubble Guppies

Seizoen 3 - Aflevering 7 - De balletvoorstelling: Spring! Pirouette! Plié! Ballet is heel populair in Bubbeldam. Molly en de andere guppies willen leren hoe ze al dansend een verhaal kunnen vertellen. Ze moeten veel oefenen, maar dan dansen ze de sterren van de hemel!

Vr 25 oktober 2019 | 04:55 Fairly Odd Parents

Seizoen 9 - Aflevering 23 - Vals Verleden: Cosmo en Wanda vieren hun 10.000-jarig jubileum als feeënpeetouders. Als uitje bezoeken ze met Timmy een aantal peetkinderen uit het verleden. Maar als Timmy per ongeluk het verleden veranderd zijn de poppen aan het dansen.

Vr 25 oktober 2019 | 20:05 Peppa Pig

Seizoen 1 - Aflevering 31 - Balletles: Peppa gaat naar haar eerste balletles en ze ziet haar vriendjes daar. Ze besluit om Mama Big en Papa Big te leren dansen, maar ze ontdekt dat die hun eigen dansbewegingen hebben.

Za 26 oktober 2019 | 00:00 Paw Patrol

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Pups vinden een geest / Pups redden een koorddanser: Rubble droomt dat hij drie wensen mag doen. Maar de geest die zijn wensen moet vervullen is wat onervaren. // Francois Turbot wil het record koorddansen verbreken.

Za 26 oktober 2019 | 10:35 Welkom in de Wayne toren

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Ruilen shoppen dansen: Op de jaarlijkse vlooienmarkt van Wayne moet Ansi zijn kindspeelgoed verkopen, Olly is op een missie om een nieuwe verzameling te vinden en Andrei's vintage kleding komt tot leven in de zoektocht naar een mysterieus object.

Za 26 oktober 2019 | 15:45 Top Wing

Seizoen 2 - Aflevering 4 - De dansende narcissen: De Dansende narcissen bloeien alleen in de lente. Kolonel Kalkoen neemt zijn Koentjes mee om ze van dichtbij te gaan bekijken.

Za 26 oktober 2019 | 17:45 Top Wing

Seizoen 2 - Aflevering 4 - De dansende narcissen: De Dansende narcissen bloeien alleen in de lente. Kolonel Kalkoen neemt zijn Koentjes mee om ze van dichtbij te gaan bekijken.

Za 26 oktober 2019 | 18:00 Top Wing

Seizoen 2 - Aflevering 4 - De dansende narcissen: De Dansende narcissen bloeien alleen in de lente. Kolonel Kalkoen neemt zijn Koentjes mee om ze van dichtbij te gaan bekijken.

Zo 27 oktober 2019 | 07:25 Vice

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Reportagereeks waarin het team van VICE de wereld rondreist om de belangrijke en meeslepende verhalen te vertellen die de gewone media links laten liggen. Fighting Changes. VICE zit op de eerste rij bij een Senegalese laamb-wedstrijd, een mix van worstelen en dansen. Intussen onderzoekt Shane Smith het snelle stijgen van de zeespiegel in de Malediven.

Ma 28 oktober 2019 | 17:40 Top Wing

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Rhonda's familiereünie: Het is weer tijd voor Rhonda's familiereünie. Rhonda's familie is dol op groenterollen. En op dansen. Maar of de strandtent daarop berekend is?

Ma 28 oktober 2019 | 18:00 Top Wing

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Rhonda's familiereünie: Het is weer tijd voor Rhonda's familiereünie. Rhonda's familie is dol op groenterollen. En op dansen. Maar of de strandtent daarop berekend is?

Di 29 oktober 2019 | 03:00 Peppa Pig

Seizoen 1 - Aflevering 31 - Balletles: Peppa gaat naar haar eerste balletles en ze ziet haar vriendjes daar. Ze besluit om Mama Big en Papa Big te leren dansen, maar ze ontdekt dat die hun eigen dansbewegingen hebben.

Di 29 oktober 2019 | 06:00 Science of Stupid 7

Seizoen 4 - Aflevering 9 - Episode 9: The Science of Stupid is een programma dat wetenschap combineert met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste filmpjes. Hoe pijnig je jezelf het best op met skisalto's, limbodansen en met tokkelen?

Di 29 oktober 2019 | 08:30 Peppa Pig

Seizoen 2 - Aflevering 49 - De Stroomstroring: Peppa en George zijn lekker aan het dansen, als ineens de stroom uitvalt. Ze komen erachter dat ze heel veel dingen doen en leuk vinden die elektriciteit kosten. Maar wat doe je als je geen stroom hebt? Gelukkig krijgt Peppa een geweldig idee!

 Meer

Dansen gemist

Eerder Vandaag | 18:20 Weekend Kick-Off

Ga dansend het weekend in met de XITE weekend Kick-Off, elke vrijdagmiddag na je werkweek te beluisteren op XITE.

Eerder Vandaag | 16:15 Weekend Kick-Off

Ga dansend het weekend in met de XITE weekend Kick-Off, elke vrijdagmiddag na je werkweek te beluisteren op XITE.

Eerder Vandaag | 13:51 Telekids Mini's: Sprookjesboomfeest

Programma waarin kinderen samen met presentatrice Marike leuke activiteiten doen. Ze zingen en dansen, lezen sprookjes en kijken naar Sprookjesboomfilmpjes. En zo beleven ze samen een groot Sprookjesboomfeest!

Eerder Vandaag | 09:58 Telekids Mini's: Sprookjesboom Show

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Jeugdserie. Vlinder. Draak is zijn vriend Fladdertje de vlinder kwijt. Geitje Benjamin helpt hem met zoeken. Geitje Benjamin kan niet slapen en Wolf, verkleed als de Chinese Nachtegaal, probeert hem in slaap te zingen. Assepoester, Langnek en Ezel strijden om de gouden beker bij een wedstrijdje limbodansen. Ezel is er zeker van dat hij zal winnen.

Eerder Vandaag | 05:10 Telekids Mini's: Sprookjesboomfeest

Programma waarin kinderen samen met presentatrice Marike leuke activiteiten doen. Ze zingen en dansen, lezen sprookjes en kijken naar Sprookjesboomfilmpjes. En zo beleven ze samen een groot Sprookjesboomfeest!

Gisteren 21:30 Top Wing

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Rhonda's familiereünie: Het is weer tijd voor Rhonda's familiereünie. Rhonda's familie is dol op groenterollen. En op dansen. Maar of de strandtent daarop berekend is?

Gisteren 18:23 Rachmaninov - The Last Romantic

In 2013 sloot het St. Petersburg Philharmonic onder leiding van Joeri Temirkanov de vierde editie van het Annecy Festival af met een programma dat volledig in teken stond van Sergej Rachmaninov. Samen met de begaafde pianist Denis Matsuev verzorgt het orkest een programma met Rachmaninovs meest geliefde werken, waaronder zijn Tweede Pianoconcert en de Symfonische Dansen. Matsuev is de artistiek leider van het festival en tevens artistiek directeur en ambassadeur van de Serge Rachmaninoff Foundation. Het Annecy Classic Festival vond voor het eerst plaats in 1967, op initiatief van de Franse concertpianiste Éliane Richepin. Wat begon als een kleinschalig festival met intieme optredens door lokale musici voor een lokaal publiek, groeide door de jaren heen uit tot een belangrijke culturele samenwerking tussen Frankrijk en Rusland.

Gisteren 13:51 Telekids Mini's: Sprookjesboomfeest

Programma waarin kinderen samen met presentatrice Marike leuke activiteiten doen. Ze zingen en dansen, lezen sprookjes en kijken naar Sprookjesboomfilmpjes. En zo beleven ze samen een groot Sprookjesboomfeest!

Gisteren 12:15 Apennoten

Aflevering 18 - Kinderprogramma. Jeuk. Een groepje kinderen heeft op dansles het liedje 'Jeuk' geleerd. Ze komen naar de studio waar ze samen met Pepijn vertellen over jeuk hebben, koningen en lakeien. Ook laten ze de dans zien die ze voor dit liedje hebben gemaakt. Thomas Welvaadt komt langs met een trompet waarmee hij allerlei signalen laat horen. Verkleed als koningen, lakeien en hofdames spelen, dansen en zingen ze met z'n allen het liedje nog eens.

Gisteren 05:10 Telekids Mini's: Sprookjesboomfeest

Programma waarin kinderen samen met presentatrice Marike leuke activiteiten doen. Ze zingen en dansen, lezen sprookjes en kijken naar Sprookjesboomfilmpjes. En zo beleven ze samen een groot Sprookjesboomfeest!

Eergisteren 19:15 De Ludwigs

Seizoen 1 - Aflevering 26 - 126 - Danse Macabre: Het dansen gaat Anoosha niet zo makkelijk af als ze had gehoopt. Geeft ze nu al op? En wat hebben Kroes en woninginspecteur Peters met elkaar te maken? Yara gelooft niet dat Benny 's ochtends vroeg gaat wandelen. Wat is hij echt van plan?

Eergisteren 14:30 Peppa Pig

Seizoen 1 - Aflevering 31 - Balletles: Peppa gaat naar haar eerste balletles en ze ziet haar vriendjes daar. Ze besluit om Mama Big en Papa Big te leren dansen, maar ze ontdekt dat die hun eigen dansbewegingen hebben.

Eergisteren 13:53 Saint-Saëns - Introduction et Rondo capriccioso

Toen het vijftienjarige Spaanse vioolwonder Pablo de Sarasate, Camille Saint-Saëns benaderde voor een stuk was de componist vereerd. Hij pakte de opdracht met beide handen aan en schreef zijn Eerste Vioolconcert voor hem. De Sarasate was zelfs op die jonge leeftijd al een grootheid en gaf optredens over de hele wereld. Saint-Saëns, die zoals wel meer Franse componisten uit de Romantiek erg geïnteresseerd was in Spaanse volksmuziek, schreef vier jaar later nog een stuk voor de vioollegende: Introduction et Rondo Capriccioso voor viool en orkest. In dit werk zijn niet alleen verschillende Spaanse dansen te herkennen, ook heeft Saint-Saëns het opzettelijk moeilijk gemaakt. Hij wilde de inmiddels volwassen violist een ware uitdaging geven. De Sarasate was blij met het stuk en voerde het regelmatig uit waardoor het snel aan populariteit won: zowel George Bizet als Claude Debussy hebben het bewerkt.

Eergisteren 13:51 Telekids Mini's: Sprookjesboomfeest

Programma waarin kinderen samen met presentatrice Marike leuke activiteiten doen. Ze zingen en dansen, lezen sprookjes en kijken naar Sprookjesboomfilmpjes. En zo beleven ze samen een groot Sprookjesboomfeest!

Eergisteren 13:15 Top Wing

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Rhonda's familiereünie: Het is weer tijd voor Rhonda's familiereünie. Rhonda's familie is dol op groenterollen. En op dansen. Maar of de strandtent daarop berekend is?

Eergisteren 13:00 Zack & Quack

Seizoen 2 - Aflevering 7 - IJspopzusjes / Pluisje en de Drie Popberen: Hip en Hop kunnen heel goed schaatsen. Maar wanneer Hop Hip vergeet te vangen bij een sprong, besluiten ze met anderen te gaan dansen en elkaar af te troeven. Totdat het ijs breekt... Wanneer Pluisje per ongeluk in de bibliotheek een verborgen doorgang vindt die leidt naar de sprookjespagina. Daar ontmoet hij zijn heldin, Goudpopje! Nu moet Zack hem volgen en hem redden, voordat de Drie Popberen hem te pakken krijgen.

Eergisteren 12:15 Apennoten

Aflevering 17 - Kinderprogramma. Krijgers staan op wacht. Een groepje kinderen heeft op dansles het liedje 'Krijgers staan op wacht' geleerd. Ze komen naar de studio waar ze samen met Pepijn vertellen over stoere krijgers en de dans die ze hebben gemaakt. Chris Colleye komt langs met een djembee en laat de krijgers op verschillende ritmes dansen. Samen met Chris, Bas en Pepijn zingen en dansen ze het liedje nog eens.

 Meer