Dakar

Dakar uitzending op tv

Tijdens de Dakar, in de eerste twee weken van januari, kun je op RTL 7 in de uitzendingen van RTL GP dagelijks kijken naar samenvattingen van de etappe van die dag. Er is veel aandacht voor de Nederlandse deelnemers en de achtergrondverhalen. Ook Eurosport heeft speciale dagelijkse Dakar-uitzendingen.

Dakar

De Dakar Rally (of gewoon "de Dakar", voorheen bekend als de "Parijs-Dakar Rally") is een jaarlijkse rally raid georganiseerd door de Amaury Sport Organisation (ASO). De meeste edities sinds de oprichting in 1978 vertrokken uit Parijs, naar Dakar, de hoofdstad van Senegal. Maar als gevolg van onveilige situaties in Mauritanië, die hebben geleid tot de annulering van de rally in 2008, worden de races sinds 2009 in Zuid-Amerika gehouden. De wedstrijd staat open voor amateurs en professionele deelnemers.

De race is een off-road endurance evenement. Het merendeel van de etappes zijn off-road, met duinen, modder, kamelengras en rotsen. De afstanden kunnen oplopen tot 800-900 km per dag.

Dakar gemist

Za 6 januari 2018 | 22:29 Start: Dakar 2018

06/01 - Autosport, Vandaag barst de strijd in de zwaarste rally ter wereld weer los en zijn de verrichtingen van de Dakar deelnemers dagelijks te volgen bij RTL 7. JayJay Boske debuteert als verslaggever in de Rally en...

Vandaag barst de strijd in de zwaarste rally ter wereld weer los en zijn de verrichtingen van de Dakar deelnemers dagelijks te volgen bij RTL 7. JayJay Boske debuteert als verslaggever in de Rally en neemt de rol over die voorgaande jaren onder andere werd ingevuld door Sebastiaan Labrie, Dennis van der Geest en Rob Kamphues. Uiteraard doet JayJay dat volledig op eigen wijze en wordt hij op locatie bijgestaan door vaste presentator Allard Kalff. De uitzendingen zijn iedere avond rond 22:30 uur te zien op RTL 7. JayJay Boske: "Het is voor mij een enorme eer om met het team van RTL 7 mee te gaan naar de Dakar Rally. Het evenement spreekt tot de verbeelding en de beleving daarvan wil ik aan de mensen thuis laten zien. Ik ga mijn best doen om andere reportages te maken dan mensen van mij gewend zijn. Er is zoveel meer te zien dan alleen de race en ik wil het begrijpelijk maken voor iedereen, met mooie en eerlijke verhalen van mensen voor en achter schermen." Naast het presentatoren-duo Kalff-Boske, zal ook Tom Coronel met de TomCam weer van binnenuit de rally alle hoogte- en dieptepunten vastleggen. RTL 7’s racende reporter doet dit jaar samen met zijn broer Tim Coronel mee aan de rally in ‘The Beast’, een geheel nieuwe auto. De 40ste editie van de Dakar Rally gaat dit jaar dwars door Peru, Bolivia en Argentinië. De terugkeer van Peru in de rally belooft spektakel op te leveren. Het land staat bekend om de immense zandduinen, wat al meteen vanaf de start spectaculaire beelden en loodzware omstandigheden gaat opleveren.. De rally start op 6 januari in de Peruaanse hoofdstad Lima. 9.000 kilometer verderop is de finish op 20 januari in het Argentijnse Cordoba. Aan de start in Lima zullen 525 deelnemers staan. Nederland doet dit jaar mee met 26 équipes. Met zeven motoren, twee quads, acht auto’s en negen trucks, moet Nederland alleen Frankrijk en Argentinië voor zich dulden in aantal teams. Vele ogen zullen dit jaar gericht zijn op Bernhard ten Brinke, die als fabrieksrijder van Toyota gaat strijden om een podiumklassering bij de auto’s. Bij de trucks zullen onder andere Martin van den Brink en Ton van Genugten de Nederlandse eer hoog gaan houden. Bij de motoren is Jurgen van den Goorbergh opnieuw van de partij, en keert dit jaar ook Mirjam Pol als één van de weinige vrouwelijke deelnemers weer terug in de rally.

Zo 1 januari 2017 | 23:57 Start: Dakar 2017

01/01/17 - Autosport, Van tropische temperaturen tot vrieskou en van zandduinen tot hoogtes van ruim 5.000 meter. Alle extremen komen vanaf vandaag weer voorbij bij RTL 7 tijdens de 39ste editie van de Dakar Rally. Voor de...

Van tropische temperaturen tot vrieskou en van zandduinen tot hoogtes van ruim 5.000 meter. Alle extremen komen vanaf vandaag weer voorbij bij RTL 7 tijdens de 39ste editie van de Dakar Rally. Voor de mannenzender van Nederland volgen Allard Kalff en Rob Kamphues de zwaarste rally ter wereld op de voet en doen zij dagelijks verslag. Daarnaast rijdt RTL 7’s eigen racende reporter Tom Coronel ook weer mee en doet hij met zijn TomCam verslag van de insights uit het deelnemersveld. De start is dit jaar op 2 januari in Asuncion, Paraguay, en de finish, bijna 9.000 kilometer verder, in Buenos Aires, op 14 januari. Het is voor het eerst dat 'Le Dakar' Paraguay aan doet. Deze 39ste editie verschijnen 316 voortuigen aan de start. Merendeel (146) motoren, 83 auto’s, 50 trucks en 37 quads. De 491 deelnemers die van start gaan komen uit 59 verschillende landen. Frankrijk is met 15% van de deelnemers hofleverancier, maar Nederland volgt op een tweede plek, met 34 equipes, wat goed is voor 14,1%. Het merendeel van de Nederlandse deelnemers is dit jaar terug te vinden bij de trucks, waar tweevoudig winnaar Gerard de Rooy zijn Dakar-titel van afgelopen jaar gaat proberen te prolongeren. Bij de auto’s rust de Nederlandse hoop op de schouders van Erik van Loon. De Brabander mag in de top van het klassement geduchte tegenstand verwachten van onder meer 12-voudig winnaar en titelverdediger Stéphane Peterhansel. De strijd om de Nederlandse eer bij de motoren zal naar verwachting gaan tussen Jurgen van den Goorbergh en Robert van Pelt, die allebei in hun eentje – zonder assistentie van een team – de strijd tegen de elementen aangaan. Een overzicht van alle Nederlandse deelnemers is hier te vinden.

Za 9 januari 2016 | 21:25 Andere Tijden: vanaf nu op zaterdag

09/01/16 - Geschiedkundig magazine, Andere Tijden, het geschiedenisprogramma van NTR en VPRO, verhuist van de dinsdag naar de zaterdag. Vanavond: Het drama DAF in Dakar. Terwijl de bloedstollende Dakar race 2016 aan de gang is, staat...

Andere Tijden, het geschiedenisprogramma van NTR en VPRO, verhuist van de dinsdag naar de zaterdag. Vanavond: Het drama DAF in Dakar. Terwijl de bloedstollende Dakar race 2016 aan de gang is, staat deze aflevering stil bij de Nederlandse glorie én het fatale ongeluk in de jaren ’80. Toen maakte de Brabantse rallyracer Jan de Rooy furore. In een omgebouwde DAF truck ging ‘de Beer’ - zoals De Rooy in Afrika genoemd werd - de strijd aan met de grote jongens in de Parijs-Dakar rally. Het avontuur eindigde dramatisch, in de onbarmhartige woestijn. Jan de Rooy had nog nooit van Dakar gehoord toen DAF hem vroeg deel te nemen aan de woestijnrace. Maar na één dag was hij verkocht. De vrachtwagen werd elk jaar verder opgevoerd, met als beslissende stap de dubbele motor. En ieder jaar werd De Rooy sneller. In 1987 won hij zelfs met straatlengtes voorsprong het vrachtwagenklassement in een vrachtwagen die met snelheden tot zo’n 180 km per uur door de woestijn raasde. Onverantwoord hard ging het. Het succes smaakte naar meer. In 1988 wilde De Rooy de strijd aangaan met de auto’s in het algemeen klassement. Een tweede DAF werd ingezet om het vrachtwagenklassement te winnen en De Rooy kreeg vrij spel. Zó oppermachtig was het Eindhovense team. Zelfs Ari Vatanen, de vliegende Fin en leider in het klassement, werd op een dag voorbijgereden in de woestijn. Een onvergetelijk gezicht; Vatanen wist niet wat hem overkwam. Maar toen ging het mis. Theo van de Rijt, de bestuurder van de tweede DAF, sloeg over de kop en zijn teamgenoot Kees van Loevezijn werd gelanceerd uit de vrachtwagen. Van Loevezijn overleefde het ongeluk niet en Van de Rijt raakte zwaargewond. DAF trok zich onmiddellijk terug uit de Parijs-Dakar rally. Maarten Nuyts en Job van der Zon van Omroep Brabant verzamelden alle hoofdrolspelers voor een documentaire over de emotionele avonturen van Jan de Rooy en het DAF team. Andere Tijden bewerkte het verhaal.

Ma 14 december 2015 | 22:38 Docu: Dakar, I Love It, I Hate It

14/12/15 - Sportdocumentaire, Dakar is de ultieme beproeving van mens en machine, alles heeft te maken met doorzettingsvermogen en dat verhaal vertelt de documentaire ‘Dakar, I Love It, I Hate It’. Zonder het te beseffen maakt Tom...

Dakar is de ultieme beproeving van mens en machine, alles heeft te maken met doorzettingsvermogen en dat verhaal vertelt de documentaire ‘Dakar, I Love It, I Hate It’. Zonder het te beseffen maakt Tom Coronel in januari 2015 zoveel indrukwekkende beelden dat deze resulteren in een documentaire. Het ongelofelijke verhaal is vanavond te zien bij RTL 7. Speciaal voor RTL 7 reist de altijd positieve Coronel af naar Zuid-Amerika. Zijn doel: met een camera vanuit de rally het verhaal vastleggen van de Nederlandse deelnemers, van dichtbij meemaken welke problemen en uitdagingen ze onderweg tegenkomen. Tijdens de tweede etappe van de Dakar Rally van 2015 komt Coronel echter zelf in de problemen. Vanaf dat moment ontvouwt zich een verhaal vol rampspoed, tegenslag en emoties. Hij slaat zelfs met zijn buggy over de kop maar weet met alle mogelijke tegenslag toch de finish te halen. Ondanks de rollercoaster waarin Tom Coronel terecht komt blijft hij alles vastleggen. Het videodocument geeft op unieke wijze de emoties en trotsering van de Dakar Rally weer, nooit eerder kwam een camera zo dicht bij het werkelijke gevoel. Tom Coronel: “Ik heb tijdens deze rally echt alles meegemaakt wat je mee zou kunnen maken. Om de een of andere reden bleef ik maar filmen. Achteraf zei ik voor de camera van RTL GP: ik doe dit nooit meer, echt nooit meer. Maar niets is wat het lijkt. Normaal ben ik een man van m’n woord, maar ik maak voor Dakar toch een uitzondering. Deze rally is een verslaving, wat anderen alleen maar zien op televisie, maak je nu echt mee. Het is gewoon de mooiste rally ter wereld en je bent bevoorrecht als je die mag rijden. Ik sta in 2016 toch weer aan de start met mijn 12 minuten oudere broer Tim. Net als in 2015 rijden we beiden individueel in onze zelfgebouwde buggy’s.”

Ma 7 december 2015 | 21:15 Memories: Verboden liefde

07/12/15 - Reality-reeks, Memories gaat in de uitzending van vanavond met Stief naar Senegal om te kijken of zijn liefde Yande nog leeft. Sonia wil haar twee dochters voorstellen aan hun opa en haar moeder weer met haar oude...

Memories gaat in de uitzending van vanavond met Stief naar Senegal om te kijken of zijn liefde Yande nog leeft. Sonia wil haar twee dochters voorstellen aan hun opa en haar moeder weer met haar oude liefde herenigen. En de verboden liefde tussen Franny en Jaap. -Stief & Yande Het is begin jaren ’90. Na zijn scheiding besluit Stief alle schepen achter zich te verbranden en naar een Afrikaans land te vertrekken. In Dakar ontmoet hij de Senegalese Yande Ndiaye. Zij krijgen een relatie. Stief keert na drie maanden terug naar België en reist dan meerdere keren naar Senegal. Samen besluiten ze een restaurant in Kafountine te beginnen en trouwen voor de Afrikaanse wet. Maar het noodlot slaat toe als Yande een agressieve vorm van aids blijkt te hebben en ook Stief ziekt blijkt; hij heeft een ernstige vorm van malaria onder de leden. Artsen adviseren hem terug te keren naar België. Omdat Yanda zo ziek was, wil Stief graag weten of Yande nog leeft en hoe het met haar gaat. Een kennis van Stief was bij toeval in Kafountine en er blijkt nog een restaurant te zijn met de naam Yande. Dat laat hem niet meer los, en besluit naar zijn Yande op zoek te gaan. -Bernadette met dochter Sonia & Pietro Het is 1979 als de Gabonese Bernadette de Italiaanse ingenieur Pietro door een toevallige ontmoeting letterlijk tegen het lijf loopt. Hij werkt, zoals veel gastarbeiders, aan de bouw van de spoorlijn tussen Owendo en Franceville in Gabon. Door zijn toedoen krijgt niet alleen Bernadette maar ook haar familie het een stuk beter. Dan raakt Bernadette ongepland zwanger, maar Pietro verheugt zich op de komst van de kleine. Er worden toekomstplannen gemaakt met de bedoeling om in Gabon samen verder te gaan. Tot Pietro het bericht krijgt dat zijn oma is overleden en hij terug moet naar Italië. Dochter Sonia wordt geboren, maar Pietro laat niets meer van zich horen. Bernadette trouwt met een Nederlander en verhuist met haar dochter hier naartoe. Nu dochter Sonia zelf moeder is van 2 kinderen zou zij hen zo graag hun aan hun opa voorstellen, en haar moeder nog een keer haar grote liefde laten ontmoeten. -Franny & Jaap Begin jaren 60 vormt de Rotterdamse wijk Pendracht hét decor van een verboden liefde. De streng gereformeerde Franny wordt verliefd op Jaap. Maar als hij te serieus wordt, haakt Franny af. De vraag is: kan Jaap zich het verlegen, onzekere meisje nog herinneren? Franny vraagt zich nog regelmatig af wat Jaap in haar zag.

Zo 29 november 2015 | 14:00 Live: Red Bull Knock Out

29/11/15 - Motorcross, Live verslag vanaf het Scheveningse strand van de ‘Red Bull Knock Out’, de zwaarste strandrace ter wereld. Samen met de beste motorcrossers ter wereld gaan ambitieuze amateurs gezamenlijk de strijd...

Live verslag vanaf het Scheveningse strand van de ‘Red Bull Knock Out’, de zwaarste strandrace ter wereld. Samen met de beste motorcrossers ter wereld gaan ambitieuze amateurs gezamenlijk de strijd aan tegen de elementen. In de uitzending neemt Allard Kalff de kijker mee het mulle zand in om terug te kijken op de voorbereidingen en de halve finales. Vanaf 14.45 wordt de finale live uitgezonden, voorzien van commentaar van Frank Weeink en oud-motorcrosser Gerard Rond. Aan de start staat ook oud-schaatser Rintje Ritsma. Hij is de afgelopen tijd klaargestoomd door Jurgen van den Goorbergh die de strandrace gebruikt in zijn voorbereiding op Dakar 2016. André Hazes vertolker Martijn Fischer verschijnt ook ten tonele. De ‘Red Bull Knock Out’ mag met recht de zwaarste strandrace ter wereld worden genoemd. Waar een ‘normale motorcrosswedstrijd’ zo’n twintig minuten duurt zitten de coureurs zaterdag en zondag een uur op de motor. Met een record deelnemersveld van 1500 motorcrossers aangevuld met wind, regen, zeewater en mul zand lijkt deze editie loodzwaar te worden. Via de kwalificaties op zaterdag plaatsen 750 motorcrossers zich voor de halve finale van zondag. Uiteindelijk blijven er 375 coureurs over in de finale van deze ultieme uitputtingsslag. De afgelopen zeven dagen is er gegraven en zijn er 4500 vrachtwagens zand aangevoerd. Alles om het parcours in opperste gereedheid te brengen. De track bestaat uit een snel gedeelte recht langs de vloedlijn, waar de deelnemers snelheden kunnen behalen tot wel 200 km per uur. Daarna volgt een technisch gedeelte met in totaal 57 jumps.

Za 14 november 2015 | 19:00 Verslag: Dakar Pre-Proloog 2015

14/11/15 - Autosport, Op zondag 8 november is op het Eurocircuit in Valkenswaard de 12e editie gehouden van het grootste eendaagse Dakar evenement ter wereld: de RTL GP Dakar Pre proloog. Deze terugblik geeft een impressie...

Op zondag 8 november is op het Eurocircuit in Valkenswaard de 12e editie gehouden van het grootste eendaagse Dakar-evenement ter wereld: de RTL GP Dakar Pre-proloog. Deze terugblik geeft een impressie van wat voor de echte Dakar-fan een van de mooiste dagen van het jaar is. Meer dan 23.500 Dakar-fans, een aangename temperatuur van 17 graden en een spannende strijd om de podiumplaatsen. Dé ingrediënten voor een nieuwe, succesvolle RTL GP Dakar Pre-proloog. De twaalfde editie van het evenement zorgde voor veel blije gezichten op het Eurocircuit in Valkenswaard. De uitzendingen van de Dakar Rally 2016 bij RTL 7 starten op zaterdag 2 januari 2016.

Za 28 maart 2015 | 20:10 Vranckx: gebrek aan morfine in Afrika

28/03/15 - Reportage, In Afrika sterven meer mensen aan kanker dan aan tuberculose, aids en malaria samen. De patiënten lijden veel meer pijn dan nodig door het gebrek aan één medicijn: morfine. Reporter Krishnan Guru...

In Afrika sterven meer mensen aan kanker dan aan tuberculose, aids en malaria samen. De patiënten lijden veel meer pijn dan nodig door het gebrek aan één medicijn: morfine. Reporter Krishnan Guru-Murthy zoekt in Senegal uit hoe dat komt. Morfine is in Senegal een bron van angst en argwaan. De overheid wil geen grote hoeveelheden inslaan uit vrees dat de stock gestolen zou worden om te verkopen aan drugsverslaafden. Daarom zijn er in het land maar heel kleine hoeveelheden aanwezig. Er is maar genoeg voor enkele honderden patiënten per jaar. De kinderafdeling van het Dantec ziekenhuis in Dakar. Patiënten worden hier met evenveel succes behandeld als in het Westen. Maar ook hier is er nauwelijks morfine voorhanden. Tot grote frustratie van professor Claude Moreira: "Het maakt me boos dat er medicijnen bestaan die de pijn wegnemen, maar dat wij ze simpelweg niet hebben in ons ziekenhuis." De patiënten ondergaan sowieso al een lijdensweg en zonder morfine is het alleen nog maar erger. Mactar is terminaal, hij houdt het niet meer van de pijn. "Het enige wat ik wil, is verzorgd worden. Maar ik kan niks doen. Ik wil hulp."

Zo 4 januari 2015 | 00:00 Start: Dakar 2015

04/01/15 - Autosport, Vanaf vanavond staat RTL 7 weer in het teken van de Dakar Rally. Ruim twee weken kunnen de kijkers genieten van de adembenemende landschappen van Argentinië, Chili en Bolivia, deelnemers die boven...

Vanaf vanavond staat RTL 7 weer in het teken van de Dakar Rally. Ruim twee weken kunnen de kijkers genieten van de adembenemende landschappen van Argentinië, Chili en Bolivia, deelnemers die boven zichzelf uitstijgen. Alleen strijden om de overwinning in de 9000 kilometer lange rally der rally’s. De 37ste Dakar Rally heeft alle ingrediënten in zich om een klassieker te worden. RTL 7 doet dagelijks verslag van de rally rond de klok van 18.00 uur met een herhaling van de vorige dag en een actuele uitzending rond de klok van 22.30. Dit weekend starten de uitzendingen na de WK Darts-uitzendingen. Allard Kalff zorgt traditiegetrouw voor de verslaggeving vanuit het bivak. De primeur is dit jaar voor Tom Coronel die als racende reporter meedoet aan de rally. Na twee jaar als verslaggever de deelnemers te hebben nagejaagd, trekt Coronel nu weer zijn raceoverall aan. Hierdoor krijgt de kijker thuis de zeldzame kans om het spektakel van zo dichtbij mogelijk mee te maken. Het presentatieteam is dit jaar aangevuld met Rob Kamphues. De televisiepresentator struint de bivakken af op zoek naar verhalen die tot dusver áchter de schermen bleven, en deelt tegelijkertijd met de RTL 7-kijker zijn eigen, unieke blik op de rally. De start van de Dakar Rally 2015 vindt plaats in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires en de deelnemers krijgen vervolgens 9000 loodzware kilometer voor de kiezen. Op 17 januari is in deze zelfde stad ook weer de finish. Er is dit jaar geen gezamenlijke rustdag meer voor de deelnemers, waardoor er elke dag volop actie is. Bij de auto’s zijn alle ogen dit jaar gericht op Peugeot dat na jaren afwezigheid op volle kracht terugkeert in de Dakar Rally met een topbezetting van Stephane Peterhansel, Carlos Sainz en Cyril Despres, samen goed voor zeventien eindoverwinningen. De concurrentie komt vanuit het X-Raid Mini-kamp met onder meer met Nani Roma, winnaar van vorig jaar, Nasser Al-Attiyah en Orlando Terronova. Ook de Nederlanders Erik van Loon rijdt in een fabrieks-Mini. Samen met Bernhard ten Brinke, die in een Toyota Hilux met fabrieksondersteuning rijdt, is hij een van de Nederlandse kanshebbers die wel eens voor een grote verrassing kan zorgen. De equipe van Gerard de Rooy is de vaandeldrager van de Nederlandse truck-armada. Hij zal moeten afrekenen met de Russische Kamazzen van onder meer de winnaar van 2015 Andrey Karginov en het Eurol Veka MAN team met Marcel van Vliet en de onlangs aangetrokken Tsjech Ales Loprais. Bij de motoren is Frans Verhoeven de belangrijkste Nederlandse troef, maar in zijn kielzog kunnen ook Robert van Pelt en Hans Vogels mogelijk voor een verrassing zorgen. Grote kanshebber voor de eindoverwinning is zonder meer Marc Coma. Nu zijn aartsrivaal Cyrl Despres de overstap naar de auto’s heeft gemaakt, is de Spanjaard de gedoodverfde favoriet.

Za 15 november 2014 | 18:00 Verslag: Dakar Pre-Proloog 2014

15/11/14 - Het presentatieteam van RTL 7 in de Dakar Rally is versterkt. In januari heeft vaste waarde Allard Kalff naast racende reporter Tom Coronel ook autogek Rob Kamphues aan zijn zijde. De...

Het presentatieteam van RTL 7 in de Dakar Rally is versterkt. In januari heeft vaste waarde Allard Kalff naast racende reporter Tom Coronel ook autogek Rob Kamphues aan zijn zijde. De televisiepresentator struint de bivakken af voor verhalen die tot dusver áchter de schermen bleven, en deelt tegelijkertijd met de RTL 7-kijker zijn eigen, unieke blik op de rally. In de tussentijd doet Allard verslag van ‘s werelds grootste en zwaarste rally: Le Dakar. De vuurdoop voor Kamphues kwam tijdens de ‘RTL GP Dakar Pre-Proloog’ op zondag 9 november in Valkenswaard. Dit spektakel, dat dit jaar voor de elfde keer werd georganiseerd, is inmiddels de vaste aftrap voor het Dakar-seizoen. De highlights van de ‘RTL GP Dakar Pre-Proloog’ zijn vanavond te zien bij RTL 7. Rob: ”Dakar staat al heel lang op mijn lijstje omdat al mijn racevrienden roepen dat je er het laatste echte avontuur in de autosport vindt. Dat wil ik graag van dichtbij meemaken en ik hoop in mijn verslaggeving iets van die heroïek te kunnen laten zien.”

Za 4 januari 2014 | 22:30 Start: Dakar 2014

04/01/14 - Autosport, De zwaarste rally ter wereld staat weer op punt van beginnen. In deze eerste uitzending is er aandacht voor de technische keuring, de laatste voorbereidingen van de teams en de openingsceremonie in...

De zwaarste rally ter wereld staat weer op punt van beginnen. In deze eerste uitzending is er aandacht voor de technische keuring, de laatste voorbereidingen van de teams en de openingsceremonie in het Argentijnse Rosario.

Za 4 januari 2014 | 19:00 Dakar: Pre-Proloog Valkenswaard

04/01/14 - Op zondag 10 november was het Eurocircuit in Valkenswaard het decor van de tiende editie van de RTL GP Dakar Pre Proloog. In deze jubileumeditie kegen de talloze fans in Nederland wederom de kans om...

Op zondag 10 november was het Eurocircuit in Valkenswaard het decor van de tiende editie van de RTL GP Dakar Pre-Proloog. In deze jubileumeditie kegen de talloze fans in Nederland wederom de kans om hun Dakar-helden van dichtbij in actie te zien en te ontmoeten tijdens het grootste ééndaagse Dakar-evenement ter wereld. Wat in 2004 begon als een kleine bijeenkomst van enkele Nederlandse Dakar-deelnemers zonder publiek in Valkenswaard is in tien jaar uitgegroeid tot een uniek evenement dat wereldwijd zijn weerga niet kent. De Nederlandse teams presenteren zich op en naast de baan aan het publiek. Naast actie op de baan is er ook rondom het parcours van alles te beleven. Voor deze jubileumeditie was het paddock op het Eurocircuit levendiger dan ooit met onder meer live-entertainment, Kids Play Paradise en de unieke kans om de Nederlandse Dakar-deelnemers persoonlijk te ontmoeten.

Za 16 november 2013 | 19:00 RTL GP: Dakar Pre-proloog 2013

16/11/13 - Verslag van de Dakar Pre proloog, die afgelopen zondag werd georganiseerd op het Eurocircuit in Valkenswaard. Tijdens de tiende editie van het evenement stelden de Nederlandse deelnemers zich voor aan...

Verslag van de Dakar Pre-proloog, die afgelopen zondag werd georganiseerd op het Eurocircuit in Valkenswaard. Tijdens de tiende editie van het evenement stelden de Nederlandse deelnemers zich voor aan het publiek. Hoogtepunt tijdens de RTL GP Dakar Pre-Proloog zijn de demonstratieritten van de motoren, quads, auto’s en trucks. Bij de tweewielers zijn Frans Verhoeven en Henk Knuiman wederom favoriet. Het tweetal is gepokt en gemazeld in de Dakar Rally en bewijst jaar in jaar uit met de wereldtop mee te kunnen. Bij de auto’s en buggy’s missen we dit jaar de winnaar van de RTL GP Dakar Pre-Proloog 2012, Jurgen van den Goorbergh. Hij gaat in de komende editie van start bij de trucks als navigator van de andere voormalig buggy-rijder, Kees Koolen. Wel aanwezig bij de auto’s zijn toppers als Erik van Loon en Bernhard ten Brinke. De trucks zijn elk jaar de publieksfavoriet en ook tijdens de tiende editie zijn ze weer in grote getale aanwezig. Natuurlijk is Gerard de Rooy, de winnaar van de Dakar Rally in 2012 en vorig jaar winnaar van de RTL GP Dakar Pre-proloog, de uitgesproken favoriet. Maar de tegenstand zal fel zijn. Hans Stacey is altijd een geduchte concurrent en het VEKA-team van Peter Versluis, Marcel van Vliet en de onlangs aangetrokken René Kuipers wordt met het jaar sterker.

Zo 6 januari 2013 | 22:00 RTL GP: Dakar Crashes

06/01/13 - Tijdens iedere editie van de Dakar Rally komt wel eens een keer een heftige crash voor. Een klapper waar je het nog jaren over hebt. Van de afgelopen edities zijn de mooiste fragmenten verzameld. Kijk...

Tijdens iedere editie van de Dakar Rally komt wel eens een keer een heftige crash voor. Een klapper waar je het nog jaren over hebt. Van de afgelopen edities zijn de mooiste fragmenten verzameld. Kijk mee naar de meest onvergetelijke crashes van de Dakar Rally.

Za 5 januari 2013 | 22:15 Start: RTL GP: Dakar 2013

05/01/13 - Verslag, Vanavond start RTL 7 met de uitzendingen van de rally der rally's: Dakar. Twee weken lang kunnen de kijkers genieten van adembenemende landschappen, deelnemers die tot het uiterste gaan en een...

Vanavond start RTL 7 met de uitzendingen van de rally der rally's: Dakar. Twee weken lang kunnen de kijkers genieten van adembenemende landschappen, deelnemers die tot het uiterste gaan en een bikkelharde strijd om de eindzege. RTL 7 doet dagelijks verslag van de rally om 19.30 uur (herhaling van de vorige dag) en met een actuele uitzending om 22.30 uur. Allard Kalff en Tom Coronel houden vanuit Zuid-Amerika de laatste ontwikkelingen bij. Opnieuw komen er veel Nederlandse deelnemers aan de start waaronder Gerard de Rooy, de winnaar van het truckklassement van afgelopen jaar. De prestigieuze Dakar Rally start dit jaar waar hij vorig jaar geëindigd is: in de Peruaanse hoofdstad Lima. Zaterdag 5 januari 2013 klinkt daar het startschot voor de deelnemers. Op 13 januari is in San Miguel de Tucumán in Argentinië de rustdag. Deze rustdag is van groot belang voor de deelnemers omdat de loodzware woestijnetappes, in tegenstelling tot de vorige edities, ook aan het begin van de rally zijn. Na een zware tocht door Argentinië en Chili is op 20 januari de finish in Santiago. Tussen start en finish moeten de deelnemers een parcours afleggen van meer dan 8000 kilometer. Alle ogen zijn dit jaar weer gericht op Gerard de Rooy en Hans Stacey. De teamgenoten waren de vorige editie goed voor plek één en twee bij de trucks. De Rooy schreef in november al de RTL GP Dakar Pre-Proloog op zijn naam en gaat er in begin 2013 alles aan doen om zijn Dakar-titel te verdedigen. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld weer van de Russische Kamazzen, de Tsjechische Tatra's en de MAN's van Marcel van Vliet en Peter Versluis. Bij de motoren gaat Frans Verhoeven de hoge verwachtingen proberen waar te maken. Hij is overgestapt van Sherco naar het fabrieksteam van Yamaha waarmee hij in de top vijf wil eindigen. Ook Henk Knuiman rijdt weer mee in Le Dakar. Ook hij hoopt in de top tien van het eindklassement te eindigen. De grote kanshebber op de eindzege lijkt de Fransman Cyril Despres te zijn. Erik Wevers en Gert Huzink zetten in op een topnotering. Hun teamgenoot Bernhard ten Brinke, die vorig jaar nog in de top tien eindigde, moest vanwege familieomstandigheden vlak voor de rally afhaken. Een andere kanshebber op een top tien-notering is Erik van Loon. Vorig jaar eindigde hij op een 16e plek; dit jaar wil hij die positie verbeteren. Na een afwezigheid van vier jaar keert ook Peter van Merksteijn terug in de rally. Hij rijdt, net als de oud-winnaar Giniel de Villiers, in een Toyota Hilux. De Villiers is een van de kanshebbers op de eindzege, maar de grote favorieten zijn toch weer de Mini's. De verwachting is dat de winnaar van 2012 Stephane Peterhansel en zijn teamgenoot Nani Roma dit jaar om de overwinning knokken.

Vr 24 februari 2012 | 20:00 Terzake

24/02/12 - Nieuws en duiding, 24/02: Exclusieve beelden uit Syrië. En uitverkoop bij Vlaams Belang. Syrië: haarscherpe gruwel. Een Franse fotograaf verblijft in de Syrische stad Homs. Wat hij vastlegt is ronduit hallucinant....

24/02: Exclusieve beelden uit Syrië. En uitverkoop bij Vlaams Belang. Syrië: haarscherpe gruwel. Een Franse fotograaf verblijft in de Syrische stad Homs. Wat hij vastlegt is ronduit hallucinant. Vergeet de wazige beelden van YouTube. In deze reportage krijgt u de horror ragfijn afgebeeld, de soms carnavaleske sfeer op straat, de gevechten met de geheime politie … Een bewerking van Robin Ramaekers. In de studio praten we met Brigitte Herremans van 11.11.11 en Broederlijk Delen. Spanning in Senegal. Zondag zijn er presidentsverkiezingen in Senegal. Veel Senegalezen willen af van huidig president Wade. Maar de tachtiger mag zich voor een derde keer kandidaat stellen. En hoe zit het met zanger en zakenman Youssou N’Dour, die zich kandidaat van het volk noemt? Hoe groot is zijn invloed? En waarom zag hij zijn kandidatuur afgewezen? Stijn Vercruysse brengt verslag uit vanuit Dakar.

Za 21 januari 2012 | 00:20 DWDD: o.a. Jack de Vries

21/01/12 - Vanavond in De Wereld Draait Door: Jack de Vries en Felix Rottenberg over het net verschenen Strategisch Beraad, waarin de nieuwe koers van het CDA wordt uitgestippeld. New Kids Tim Haars en Huub Smit...

Vanavond in De Wereld Draait Door: -Jack de Vries en Felix Rottenberg over het net verschenen Strategisch Beraad, waarin de nieuwe koers van het CDA wordt uitgestippeld. -New Kids Tim Haars en Huub Smit vertellen over hun film New Kids Nitro, maar dan voor doven. Hoe zien de woorden ‘koekwaus' en ‘verrekte mongol' eruit in gebarentaal? -Vandaag sluiten we de week af met 'De Week Draait Door'. Wat gebeurde er allemaal deze week? - Martijn Koning becommentarieert de afgelopen week in stand-up comedy. - Dominee Gremdaat gebruikt de ramp met cruiseschip Costa Concordia als metafoor voor het leven. - Motorcrosser Frans Verhoeven was voornamelijk mopperend te zien tijdens zijn deelname aan de Dakar 2012 rally. -Muziek is er van PleaSe! -Tafelheer deze avond is Marc-Marie Huijbregts.

Za 21 januari 2012 | 00:10 P&W: o.a. Marnix van Rij

21/01/12 - Actuele talkshow, Vanavond in Pauw & Witteman: Oud minister Aart Jan de Geus presenteert vanmiddag een nieuwe koers voor het CDA. Morgen legt het Strategisch Beraad van de partij de nieuwe koers voor aan de leden op...

Vanavond in Pauw & Witteman: -Oud-minister Aart Jan de Geus presenteert vanmiddag een nieuwe koers voor het CDA. Morgen legt het Strategisch Beraad van de partij de nieuwe koers voor aan de leden op een congres in Utrecht. Ook de beeldvorming rond het CDA wordt dan besproken. Oud-voorzitter Marnix van Rij van het CDA is te gast. Hoe kijkt Van Rij nu aan tegen de huidige geplande partijvernieuwing van het CDA? -Morgen vindt de Republikeinse voorverkiezing in de staat South Carolina plaats. Spindoctor Kay van de Linde en campagneleider Erik van Bruggen bezochten samen met studenten van de BKB Academie Amerika om de verkiezingen van dichtbij te bekijken. Vanavond zijn ze te gast. -Winnaar in het vrachtwagenklassement van de Dakar rally: Gerard de Rooy en zijn vader Jan de Rooy. Afgelopen zondag was Gerard de Rooy, na zijn vader Jan en zijn neef Hans Stacey, de derde Nederlander die de zwaarste rally ter wereld op zijn naam schreef.

Vr 20 januari 2012 | 22:55 P&W: o.a. Marnix van Rij

20/01/12 - Actuele talkshow, Vanavond in Pauw & Witteman: Oud minister Aart Jan de Geus presenteert vanmiddag een nieuwe koers voor het CDA. Morgen legt het Strategisch Beraad van de partij de nieuwe koers voor aan de leden op...

Vanavond in Pauw & Witteman: -Oud-minister Aart Jan de Geus presenteert vanmiddag een nieuwe koers voor het CDA. Morgen legt het Strategisch Beraad van de partij de nieuwe koers voor aan de leden op een congres in Utrecht. Ook de beeldvorming rond het CDA wordt dan besproken. Oud-voorzitter Marnix van Rij van het CDA is te gast. Hoe kijkt Van Rij nu aan tegen de huidige geplande partijvernieuwing van het CDA? -Morgen vindt de Republikeinse voorverkiezing in de staat South Carolina plaats. Spindoctor Kay van de Linde en campagneleider Erik van Bruggen bezochten samen met studenten van de BKB Academie Amerika om de verkiezingen van dichtbij te bekijken. Vanavond zijn ze te gast. -Winnaar in het vrachtwagenklassement van de Dakar rally: Gerard de Rooy en zijn vader Jan de Rooy. Afgelopen zondag was Gerard de Rooy, na zijn vader Jan en zijn neef Hans Stacey, de derde Nederlander die de zwaarste rally ter wereld op zijn naam schreef.

Vr 20 januari 2012 | 19:30 DWDD: o.a. Jack de Vries

20/01/12 - Liveprogramma, Vanavond in De Wereld Draait Door: Jack de Vries en Felix Rottenberg over het net verschenen Strategisch Beraad, waarin de nieuwe koers van het CDA wordt uitgestippeld. New Kids Tim Haars en Huub Smit...

Vanavond in De Wereld Draait Door: -Jack de Vries en Felix Rottenberg over het net verschenen Strategisch Beraad, waarin de nieuwe koers van het CDA wordt uitgestippeld. -New Kids Tim Haars en Huub Smit vertellen over hun film New Kids Nitro, maar dan voor doven. Hoe zien de woorden ‘koekwaus' en ‘verrekte mongol' eruit in gebarentaal? -Vandaag sluiten we de week af met 'De Week Draait Door'. Wat gebeurde er allemaal deze week? - Martijn Koning becommentarieert de afgelopen week in stand-up comedy. - Dominee Gremdaat gebruikt de ramp met cruiseschip Costa Concordia als metafoor voor het leven. - Motorcrosser Frans Verhoeven was voornamelijk mopperend te zien tijdens zijn deelname aan de Dakar 2012 rally. -Muziek is er van PleaSe! -Tafelheer deze avond is Marc-Marie Huijbregts.

Di 17 januari 2012 | 22:30 Special: Gerard de Rooy

17/01/12 - Extra uitzending over Dakar winnaar Gerard De Rooy. Afgelopen zondag was Gerard de Rooy, na zijn vader Jan en zijn neef Hans Stacey, de derde Nederlander die de zwaarste rally ter wereld op zijn naam...

Extra uitzending over Dakar-winnaar Gerard De Rooy. Afgelopen zondag was Gerard de Rooy, na zijn vader Jan en zijn neef Hans Stacey, de derde Nederlander die de zwaarste rally ter wereld op zijn naam schreef. RTL 7 deed dagelijks verslag van de Dakar rally en de nu al legendarische prestaties van Gerard de Rooy. Na 15 slopende dagen komt Team De Rooy weer naar Nederland en RTL 7 is daarbij. In een extra Dakar-uitzending, komen alle hoofdrolspelers aan het woord en volgen we het team terug naar de thuisbasis. In de extra Dakar-uitzending wordt ook teruggekeken naar de historische overwinning van vader Jan de Rooy in 1987, het debuut van Gerard de Rooy in de rally van 2002 en zien we de aankomst van het hele team op Schiphol, waarna de reis wordt vervolgd naar het Brabantse Son en Breugel. Dat de Dakar rally leeft als nooit tevoren is de afgelopen weken al duidelijk geworden. De overwinning van Gerard de Rooy stuwt de populariteit alleen maar meer op.

Zo 1 januari 2012 | 22:30 Start: Dakar 2012

01/01/12 - Vanavond start RTL 7 met de uitzendingen van de rally der rally's: Le Dakar. Twee weken lang kunnen de kijkers genieten van adembenemende landschappen, deelnemers die tot het uiterste gaan en een...

Vanavond start RTL 7 met de uitzendingen van de rally der rally's: Le Dakar. Twee weken lang kunnen de kijkers genieten van adembenemende landschappen, deelnemers die tot het uiterste gaan en een bikkelharde strijd om de eindzege. Dagelijks rond de klok van 22.30 uur geven Dennis van der Geest en Allard Kalff bij RTL 7 een update vanuit Zuid-Amerika. Allard houdt als presentator van ‘RTL GP: Dakar 2012' de laatste ontwikkelingen bij in de rally. Dennis zal op zijn beurt als Dakar-rookie op zoek gaat naar de meeste bijzondere achtergrondverhalen. In deze editie zijn de Nederlandse ogen vooral gericht op Hans Stacey, de winnaar van het truckklassement in 2007. Na een afwezigheid van twee jaar keert Stacey terug in de Dakar Rally. De Brabander maakt dit keer deel uit van Team de Rooy en vormt een ijzersterke combinatie met Gerard de Rooy. Zij moeten in staat worden geacht om de Russische dominantie bij de vrachtwagens te doorbreken. In het autoklassement ontbreken de fabrieksteams van Volkswagen en Mitsubishi wat eventueel kan zorgen voor Nederlands succes. Erik van Loon, afgelopen jaar elfde in de rally, maakt door de afwezigheid van onder meer oud-winnaars Carlos Sainz en Nasser Al-Attiyah grote kans op een topklassering. Nasser Al-Attiyah, de winnaar van afgelopen jaar, is overgestapt in een Hummer en zal weer meestrijden om de eindzege. Bij de motoren mag er weer veel verwacht worden van onze landgenoot Frans Verhoeven. In de editie van afgelopen jaar won Verhoeven de slotetappe en dit jaar ligt de lat nog hoger nu hij is overgestapt naar het Franse Sherco-team waar hij kopman is. Naast Verhoeven zullen ook Henk Knuiman en Daniel Willemsen hoge ogen kunnen gooien. Voor de vierde keer op rij wordt Le Dakar gehouden op het Zuid-Amerikaanse continent. Naast Argentinië en Chili wordt dit jaar voor het eerst gereden in Peru. De rally start op 1 januari in de Argentijnse badplaats Mar del Plata en finisht op zondag 15 januari in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Do 6 januari 2011 | 21:00 Pavlov: Tim Coronel

06/01/11 - Aflevering: Tim Coronel Waarom ben ik de snelste man van Nederland? Tim Coronel is de snelste man van Nederland. Samen met zijn eeneiige tweelingbroer Tom staat Tim sinds de jaren `90 aan de top van...

Aflevering: Tim Coronel - Waarom ben ik de snelste man van Nederland? Tim Coronel is de snelste man van Nederland. Samen met zijn eeneiige tweelingbroer Tom staat Tim sinds de jaren `90 aan de top van de Nederlandse racewereld. In januari neemt Tim deel aan de zwaarste rally ter wereld, Le Dakar, die dit jaar in Chili en Argentinië gereden zal worden. Tim Coronel onderzoekt samen met Jack Valkering waar zijn racetalent vandaan komt. Is het aangeboren of aangeleerd? Met vader Tom sr. en broer Tom analyseren ze hun thrillseekinggedrag. Met evenwichtsdeskundigen bekijken de tweelingbroers Coronel hoe hun evenwichtsorgaan verschilt van dat van anderen. Op de Universiteit van Maastricht wordt Tim vervolgens blootgesteld aan zware G-krachten. Omdat racen ondernemen is, worden de ondernemersvaardigheden van Tim met een aantal psychologische tests geanalyseerd. Ook wordt het uitzonderlijke focus- en multitaskingvermogen van de coureur nader onder de loep genomen.

Di 14 december 2010 | 00:35 Arie Boomsma, Extince, Jan Mulder.

14/12/10 - MaDiWoDoVrijdagShow: Maandag komt Chris Zegers vertellen over zijn Dakar Challenge avontuur. Tijdens Serious Request gaat hij in een barrel van nog geen 500 euro dwars door de Sahara scheuren om...

MaDiWoDoVrijdagShow: Maandag komt Chris Zegers vertellen over zijn Dakar Challenge avontuur. Tijdens Serious Request gaat hij in een barrel van nog geen 500 euro dwars door de Sahara scheuren om knaken op te halen voor het Rode Kruis. Ook komt Huub Stapel langs. Hij gaat op dit moment lekker met zijn one man show 'Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus’. Natuurlijk ook Ranking The News en pompen we er een YouTube uit! DWDD: Te gast in de uitzending van maandag 13 december zijn onder anderen: Richard Korver, Reinbert de Leeuw, Arie Boomsma. Muziek is er van Extince en Reinbert de Leeuw en tafelheer is Jan Mulder. ONTUCHT CRÈCHES We praten over de Amsterdamse ontuchtzaak, die afgelopen weekend aan het licht kwam. De zaak speelde zich af in een aantal Amsterdamse kinderdagverblijven. Te gast is advocaat Richard Korver. Hij staat de ouders van een groep slachtoffers juridisch bij. Ook is Korver voorzitter van het Landelijk Advocaten Netwerk Zeden Slachtoffers. ARIE BOOMSMA Arie Boomsma lanceert vandaag samen met Men’s Health zijn video-column op de website van het mannenmagazine. In deze column treedt Arie Boomsma naar voren als fitnessgoeroe en voorziet hij door middel van work-out-filmpjes de online-lezers van allerhande sportadviezen. CAGE AGAINST THE MACHINE Deze week barst de strijd los in de Engelse hitlijsten. De afgelopen jaren stond steevast een X-Factor winnaar met een kerst cover op nummer één. Met uitzondering van 2009. In dat jaar zorgde een tegenactie van de Engelse luisteraars ervoor dat Rage Against The Machine op nummer één kwam met het nummer 'Killing in the name of'. Dezelfde lobby probeert het dit jaar nogmaals, maar dan met het nummer 4:33 min. van John Cage. Dit jaar wordt het dus Cage Against the Machine. Saignant detail is dat het nummer van John Cage 4 minuut 33 seconden in stilte is. Al wilde John Cage met dit muziekstuk aantonen dat er helemaal geen absolute stilte bestaat. Vanavond kunnen we het zelf beoordelen als Reinbert de Leeuw het nummer 4:33 min gaat uitvoeren. EXTINCE Raplegende Extince komt zijn nieuwste track ‘Tis Nie Waar’ bij ons rappen en daarmee gaan we terug naar de jaren tachtig. Het doet een beetje denken aan de Holiday Rap, maar het is meteen ook anders. Het is een nummer van zijn nieuwe album dat volgend jaar zal uitkomen.

Ma 13 december 2010 | 22:00 Chris Zegers

13/12/10 - Latenightshow, Maandag komt Chris Zegers vertellen over zijn Dakar Challenge avontuur. Tijdens Serious Request gaat hij in een barrel van nog geen 500 euro dwars door de Sahara scheuren om knaken op te halen voor...

Maandag komt Chris Zegers vertellen over zijn Dakar Challenge avontuur. Tijdens Serious Request gaat hij in een barrel van nog geen 500 euro dwars door de Sahara scheuren om knaken op te halen voor het Rode Kruis. Ook komt Huub Stapel langs. Hij gaat op dit moment lekker met zijn one man show 'Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus’. Natuurlijk ook Ranking The News en pompen we er een YouTube uit!

Zo 9 december 2018 | 15:30 De Dakar Droom

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Documentaire waarin een rallyteam wordt gevolgd tijdens de voorbereiding op de Dakar Rally

Zo 9 december 2018 | 14:30 Dakar Series - Desafio Inca

Seizoen 7 - Aflevering 3 - Verslag van de Merzouga Rally in Afrika, die onderdeel is van de Dakar Series. Desafio Inca. Verslag van de Merzouga Rally in Afrika, die onderdeel is van de Dakar Series. Bij deze rally ligt de nadruk op de motoren en de quads.

Di 27 november 2018 | 02:08 Dem Dem ! IMDb: 6.8

27/11 - IMDB * 6.8 - Kortfilm, Senegalese kortfilm (2017). Matar, een Senegalese visser, vindt op het strand in Dakar een Belgisch paspoort. Hij besluit het te gebruiken.

Senegalese kortfilm (2017). Matar, een Senegalese visser, vindt op het strand in Dakar een Belgisch paspoort. Hij besluit het te gebruiken.

Zo 11 november 2018 | 16:00 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Za 10 november 2018 | 17:57 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Zo 4 november 2018 | 15:59 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 9 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Za 3 november 2018 | 18:00 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 9 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Wo 31 oktober 2018 | 17:10 Mit Kompass und Köpfchen auf hoher See

Aflevering 3 - Der Katamaran "Nomade des Mers" setzt seine Reise über den Atlantik fort und nimmt Kurs nach Süden. Die Sahara-Küsten und Saint-Louis im Senegal wurden erfolgreich umschifft, nun legt Corentin einen Zwischenstopp in Dakar ein. Nach drei Monaten und 4.000 Kilometern auf See gehören auch die Hühner als Maskottchen mittlerweile zum eisernen Bestand der Crew. Corentin will ein Mittel zur Stromversorgung finden – und zwar mit Lowtech-Verfahren. Im Senegal ist der Zugang zu Elektrizität ein Riesenproblem. 40 Prozent der Haushalte leben ohne Strom, die anderen mit ständigen Ausfällen. Dakar ist eine Recycling-Metropole. Hier wimmelt es von sogenannten Makern, grandiosen Tüftlern und Bastlern, die vermeintlichen Schrott in nützliche Gegenstände verwandeln. Außerdem gibt es viele FabLabs. Das Konzept: Jeder kann das Know-how und die Produktionsmittel vor Ort nutzen, um etwas zu "fabrizieren". Einzige Bedingung: Alle Pläne müssen Open Source, sprich für alle frei zugänglich sein. Abdulaye aus Mali hält vielleicht die Lösung für die Stromversorgung an Bord bereit. Der erfinderische Fernsehreparateur und Hobbybastler sammelt leidenschaftlich gerne Elektroteile und nimmt die Crew mit in das Stadtviertel Colobane, ein Recycling-Paradies. Mit den dort gesammelten Fundstücken beweist er Corentin, wie Wind zur Stromerzeugung dienen und somit die Bewässerungspumpe auf dem Katamaran antreiben kann.

Zo 28 oktober 2018 | 15:55 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Za 27 oktober 2018 | 23:28 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 11 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Za 27 oktober 2018 | 18:07 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 8 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Zo 21 oktober 2018 | 15:54 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Za 20 oktober 2018 | 18:03 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Za 20 oktober 2018 | 15:29 Dakar Series - Desafio Inca

Seizoen 7 - Aflevering 3 - Verslag van de Merzouga Rally in Afrika, die onderdeel is van de Dakar Series. Desafio Inca

Ma 15 oktober 2018 | 00:56 Ça roule !

Verkeerstips van Olivier Denis. Dakar, des circuits et des voitures

Zo 14 oktober 2018 | 15:57 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Zo 14 oktober 2018 | 15:27 Dakar Series - Desafio Inca

Seizoen 7 - Aflevering 3 - Verslag van de Merzouga Rally in Afrika, die onderdeel is van de Dakar Series. Desafio Inca

Zo 14 oktober 2018 | 15:00 Dakar Series - Desafio Ruta

Seizoen 7 - Aflevering 2 - Verslag van de Merzouga Rally in Afrika, die onderdeel is van de Dakar Series. Desafio Ruta

Za 13 oktober 2018 | 18:00 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Za 13 oktober 2018 | 15:30 Dakar Series - Desafio Ruta

Seizoen 7 - Aflevering 2 - Verslag van de Merzouga Rally in Afrika, die onderdeel is van de Dakar Series. Desafio Ruta

Za 13 oktober 2018 | 15:30 Dakar Series - Desafio Ruta

Seizoen 7 - Aflevering 2 - Verslag van de Merzouga Rally in Afrika, die onderdeel is van de Dakar Series. Desafio Ruta

Ma 8 oktober 2018 | 01:01 Ça roule !

Verkeerstips van Olivier Denis. Les cars rapides de Dakar

Zo 7 oktober 2018 | 15:56 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 5 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Zo 7 oktober 2018 | 15:30 Dakar Series - Desafio Ruta

Seizoen 7 - Aflevering 2 - Verslag van de Merzouga Rally in Afrika, die onderdeel is van de Dakar Series. Desafio Ruta

Za 6 oktober 2018 | 18:02 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 5 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Zo 30 september 2018 | 17:54 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Zo 30 september 2018 | 15:57 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Za 29 september 2018 | 18:00 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Zo 23 september 2018 | 15:53 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Za 22 september 2018 | 17:59 Extreme Roadtrip

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Reisprogramma. Deze race van meer dan 7000 kilometer, verdeeld over 10 etappes, voert hen door de ruigste gebieden van Afrika. Het is niet alleen een strijd tegen elkaar, maar ook tegen extreme weersomstandigheden. De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld.

Zo 9 september 2018 | 00:00 BBC Proms 2018: Youssou N'Dour

The legendary Senegalese cultural icon Youssou N'Dour and his band Le Super Etoile de Dakar take over the Royal Albert Hall for this special Late Night Prom. The singer, composer, occasional actor, entrepreneur and political activist has been thrilling audiences for over 40 years. For his Proms debut, he brings his distinctive sound of Mbalax, a fusion of jazz, soul, Latin music and rock blended with sabar, the traditional drumming and dance music of Senegal. This largely acoustic performance will spotlight N'Dour's spine-tingling vocals and demonstrate why he is considered the first superstar of world music.

Vr 24 augustus 2018 | 18:45 Achter gesloten deuren

Seizoen 2 - Aflevering 25 - Nederlandse scriptedrealityreeks. Gigolo. Julian is gelukkig getrouwd met Mireille. Samen hebben ze een grote, maar kostbare passie: rallyrijden. Julian en Mireille streven hetzelfde doel na en willen ooit meedoen aan Parijs Dakar. Julian heeft echter een geheime manier gevonden om hun gezamenlijke droom te kunnen betalen.

Vr 3 augustus 2018 | 15:45 Ein Traum von Baum

Aflevering 7 - Die Araukarie wächst schon seit Millionen Jahren an den Ausläufern der chilenischen Anden. Die Dokumentation führt in den Nationalpark Villarrica nahe der kleinen Ortschaft Curarrehue. Ihren Spitznamen "Monkey Puzzle Tree" verdankt die Araukarie dem Kommentar eines Engländers um 1800, der meinte, diesen Baum mit seinen dolchartigen Blättern zu erklimmen, sei selbst für einen Affen eine kaum lösbare Aufgabe. Die Früchte des Baums, die Piñones, sind essbar. Die einheimischen Indiovölker, insbesondere der Mapuche-Stamm der Pehuenche, deren Bezeichnung sich vom Namen des Baumes herleitet, haben durch Ernte und Lagerung dieser Früchte als ihrem praktisch alleinigen Nahrungsmittel die rauen Winter in den Bergen überlebt. Im Senegal, südlich von Dakar, in einem kleinen Dorf namens Nianing, hat der Affenbrotbaum die Bewohner und ihre Kultur geprägt. Früher dienten die heiligen Bäume mit ihren kegelförmigen Stämmen dazu, die Griots, die traditionellen Geschichtenerzähler, in ihnen zu bestatten. Heute finden zahlreiche Tiere in dem kleinen Ökosystem des ausladenden Baumes Unterschlupf; die Dorfbewohner finden unter den schattigen Baobabs einen Ort der Geselligkeit. Die besondere Aura, die von den bis zu 600 Jahre alten Bäumen auszugehen scheint, hat sie bis heute vor der Rodung bewahrt. Die Chilenische Araukarie und der Afrikanische Affenbrotbaum spielen in den lokalen Traditionen seit Jahrtausenden eine wichtige Rolle: Als Refugium für mystische Wesen oder Verkörperung von Geistern sind sie eng mit der animistischen Auffassung der Natur und dem Ahnenkult der indigenen Völker verbunden.

Ma 16 juli 2018 | 18:45 Achter gesloten deuren

Seizoen 2 - Aflevering 25 - Nederlandse scriptedrealityreeks. Gigolo. Julian is gelukkig getrouwd met Mireille. Samen hebben ze een grote, maar kostbare passie: rallyrijden. Julian en Mireille streven hetzelfde doel na en willen ooit meedoen aan Parijs Dakar. Julian heeft echter een geheime manier gevonden om hun gezamenlijke droom te kunnen betalen.

Za 30 juni 2018 | 14:30 Dakar Series - Merzouga Rally 2018

Seizoen 7 - Aflevering 1 - Rallywedstrijd. Verslag van de Merzouga Rally in Afrika, die onderdeel is van de Dakar Series. Bij deze rally ligt de nadruk op de motoren en de quads.

Zo 24 juni 2018 | 14:30 Dakar Series - Merzouga Rally 2018

Seizoen 7 - Aflevering 1 - Rallywedstrijd. Verslag van de Merzouga Rally in Afrika, die onderdeel is van de Dakar Series. Bij deze rally ligt de nadruk op de motoren en de quads.

Wo 16 mei 2018 | 17:40 Senegal – Ladies’ Turn

Seyni, die ehemalige Spielführerin der weiblichen Nationalmannschaft, ist im Senegal eine Vorreiterin in Sachen Frauenfußball. Sie will mit den Vorurteilen aufräumen und die Frauen an den Ball bringen – überall im Senegal. Die Geschichten der Protagonistinnen dieser Dokumentation zeichnen das Porträt einer im Wandel begriffenen, komplexen afrikanischen Gesellschaft. Die jungen Frauen wollen beim Frauenfußballturnier "Ladies' Turn" nicht nur einen sportlichen Sieg erringen, sondern auch mehr Freiheit und Gleichberechtigung für sich erkämpfen. Nach einem kurzen Überblick über die Situation des Frauenfußballs im Senegal begleitet die Dokumentation das Turnier des Jahres 2011 von den ersten Trainingsstunden in den Wohnvierteln von Dakar bis hin zum Endspiel im Stadion der Hauptstadt und stellt die jungen Frauen bei Trainingsspielen, in Alltagsszenen und Interviews vor. Das "Ladies' Turn" ist ein bemerkenswertes Ereignis in Senegal, denn es rückt eine bisher oft totgeschwiegene Sportart ins Rampenlicht und ermutigt die Frauen, sich einen gesellschaftlichen Platz zu erobern, der ihnen bisher verwehrt war. Dass diese Emanzipation umstritten ist und Unbehagen auslöst, wird in der Dokumentation allerdings auch sehr deutlich. Dabei bleibt der Ton jedoch stets unterhaltsam. Der Frauenfußball ruft Fragen und Widerstände hervor, die die Entwicklung der senegalesischen Gesellschaft beispielhaft veranschaulichen. Doch die Dokumentation will nicht eine Gesellschaft und ihre Widersprüche anprangern, vielmehr sollen die Porträts der Protagonistinnen, allen voran das von Seyni, dem Zuschauer den Kampfgeist, das Engagement und die Spielfreude der Fußballerinnen nahebringen. Jenseits des gängigen Rollenmodells erschließen sich diese jungen Frauen neue Lebensbereiche. Mit ihrem Sport stellen sie traditionelle Wertvorstellungen auf friedliche und entspannte Art infrage und tragen so zum Wandel ihres sozialen Umfelds bei.

Wo 16 mei 2018 | 03:25 Städte am Meer

Aflevering 8 - Ins westafrikanische Dakar führt diese Folge der Reihe. Die weltoffene Hafenstadt am Atlantik ist Senegals Wirtschaftsmetropole, hier wird auch Mode, Musik und Kunst gemacht. Zwischen Clubs und Stränden traf das Filmteam auf Rapper und Ringer und stolze Frauen– von der Fischerin über die Surferin bis zur Designerin.

Za 12 mei 2018 | 14:31 Dakar Series - Merzouga Rally 2018

Seizoen 7 - Aflevering 1 - Rallywedstrijd

Zo 6 mei 2018 | 14:29 Dakar Series - Merzouga Rally 2018

Seizoen 7 - Aflevering 1 - Rallywedstrijd

Di 24 april 2018 | 23:50 Städte am Meer

Ins westafrikanische Dakar führt diese Folge der Reihe. Die weltoffene Hafenstadt am Atlantik ist Senegals Wirtschaftsmetropole, hier wird auch Mode, Musik und Kunst gemacht. Zwischen Clubs und Stränden traf das Filmteam auf Rapper und Ringer und stolze Frauen? von der Fischerin über die Surferin bis zur Designerin.

Za 21 april 2018 | 22:25 Dem Dem! IMDb: 7.7

21/04 - IMDB * 7.7 - Kortfilm, Senegalese kortfilm (2017): Matar, een Senegalese visser, vindt op het strand in Dakar een Belgisch paspoort. Hij besluit het te gebruiken.

Senegalese kortfilm (2017): Matar, een Senegalese visser, vindt op het strand in Dakar een Belgisch paspoort. Hij besluit het te gebruiken.

Vr 16 maart 2018 | 23:00 De Dakar van Dollevoet

Egbert Dollevoet (51) uit Valkenswaard deed in januari van dit jaar voor de tiende keer mee aan de beroemde Dakar Rally. Negen keer eerder wist de Valkenswaardse ondernemer de finish van de zwaarste rally ter wereld niet te halen en dat gold ook voor nummer tien. Verslaggevers Twan Spierts en Ronald Sträter volgden hem bij zijn avontuur en legden het vast met hun mobiele telefoon.

Vr 16 maart 2018 | 22:00 De Dakar van Dollevoet

Egbert Dollevoet (51) uit Valkenswaard deed in januari van dit jaar voor de tiende keer mee aan de beroemde Dakar Rally. Negen keer eerder wist de Valkenswaardse ondernemer de finish van de zwaarste rally ter wereld niet te halen en dat gold ook voor nummer tien. Verslaggevers Twan Spierts en Ronald Sträter volgden hem bij zijn avontuur en legden het vast met hun mobiele telefoon.

Vr 16 maart 2018 | 21:00 De Dakar van Dollevoet

Egbert Dollevoet (51) uit Valkenswaard deed in januari van dit jaar voor de tiende keer mee aan de beroemde Dakar Rally. Negen keer eerder wist de Valkenswaardse ondernemer de finish van de zwaarste rally ter wereld niet te halen en dat gold ook voor nummer tien. Verslaggevers Twan Spierts en Ronald Sträter volgden hem bij zijn avontuur en legden het vast met hun mobiele telefoon.

Vr 16 maart 2018 | 20:00 De Dakar van Dollevoet

Egbert Dollevoet (51) uit Valkenswaard deed in januari van dit jaar voor de tiende keer mee aan de beroemde Dakar Rally. Negen keer eerder wist de Valkenswaardse ondernemer de finish van de zwaarste rally ter wereld niet te halen en dat gold ook voor nummer tien. Verslaggevers Twan Spierts en Ronald Sträter volgden hem bij zijn avontuur en legden het vast met hun mobiele telefoon.

Vr 16 maart 2018 | 19:00 De Dakar van Dollevoet

Egbert Dollevoet (51) uit Valkenswaard deed in januari van dit jaar voor de tiende keer mee aan de beroemde Dakar Rally. Negen keer eerder wist de Valkenswaardse ondernemer de finish van de zwaarste rally ter wereld niet te halen en dat gold ook voor nummer tien. Verslaggevers Twan Spierts en Ronald Sträter volgden hem bij zijn avontuur en legden het vast met hun mobiele telefoon.

Di 20 februari 2018 | 21:45 Mémoires Vives

Claire is overstuur door de recente gebeurtenissen maar kan op steun van haar vrienden en familie rekenen. Bobby is geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot Judith Laramée en voelt zich verraden door Jérémie. Flavie neemt met haar moeder contact op over medische tests die in Dakar zijn uitgevoerd ...

Ma 5 februari 2018 | 16:35 Achter gesloten deuren

Seizoen 2 - Aflevering 25 - Nederlandse scriptedrealityreeks: Gigolo: Julian is gelukkig getrouwd met Mireille. Samen hebben ze een grote, maar kostbare passie: rallyrijden. Julian en Mireille streven hetzelfde doel na en willen ooit meedoen aan Parijs Dakar. Julian heeft echter een geheime manier gevonden om hun gezamenlijke droom te kunnen betalen.

Za 3 februari 2018 | 15:56 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 16 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Vr 2 februari 2018 | 18:30 Achter gesloten deuren

Seizoen 2 - Aflevering 25 - Nederlandse scriptedrealityreeks: Gigolo: Julian is gelukkig getrouwd met Mireille. Samen hebben ze een grote, maar kostbare passie: rallyrijden. Julian en Mireille streven hetzelfde doel na en willen ooit meedoen aan Parijs Dakar. Julian heeft echter een geheime manier gevonden om hun gezamenlijke droom te kunnen betalen.

Zo 28 januari 2018 | 15:52 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 16 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Za 27 januari 2018 | 16:03 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Zo 21 januari 2018 | 23:00 RALLY: Dakar

Terugblik

Zo 21 januari 2018 | 22:39 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 16 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Zo 21 januari 2018 | 17:56 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 15 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Zo 21 januari 2018 | 15:52 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Za 20 januari 2018 | 23:30 RALLY: Dakar

14e etappe

Za 20 januari 2018 | 22:37 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 15 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Za 20 januari 2018 | 17:55 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 14 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Za 20 januari 2018 | 15:53 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 14 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Vr 19 januari 2018 | 23:30 RALLY: Dakar

13e etappe

Vr 19 januari 2018 | 23:03 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Vr 19 januari 2018 | 21:59 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 14 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Vr 19 januari 2018 | 17:56 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 13 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Do 18 januari 2018 | 23:30 RALLY: Dakar

12e etappe

Do 18 januari 2018 | 22:40 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 13 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Do 18 januari 2018 | 18:00 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 12 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Wo 17 januari 2018 | 23:30 RALLY: Dakar

11e etappe

Wo 17 januari 2018 | 22:41 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 12 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Wo 17 januari 2018 | 17:57 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 11 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Di 16 januari 2018 | 23:30 RALLY: Dakar

10e etappe

Di 16 januari 2018 | 22:39 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 11 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Di 16 januari 2018 | 18:04 Dakar, I Love It, I Hate It

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Documentaire: Documentaire over wat Tom Coronel allemaal meemaakte tijdens de Dakar-rally van 2015. Tom zwoer na zijn deelname in 2009 dat hij nooit meer mee zou doen aan de rally. In 2015 deed hij dat toch, maar dan als racende reporter voor RTL 7.

Di 16 januari 2018 | 17:58 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 10 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Ma 15 januari 2018 | 23:30 RALLY: Dakar

9e etappe

Ma 15 januari 2018 | 22:28 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 10 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Ma 15 januari 2018 | 17:58 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 9 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Zo 14 januari 2018 | 23:49 Dakar Crashes

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Automagazine: Special waarin de mooiste Dakar-crashes van de afgelopen jaren zijn opgenomen. De Dakar-rally is een loodzware race door woestijnen, over rotsen en af en toe bospaden. Veel deelnemers halen het eind van de race niet zonder kleerscheuren op te lopen.

Zo 14 januari 2018 | 23:30 RALLY: Dakar

8ste etappe

Zo 14 januari 2018 | 23:30 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 15 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Zo 14 januari 2018 | 22:28 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 9 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Zo 14 januari 2018 | 18:00 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 8 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Zo 14 januari 2018 | 16:09 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 14 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Zo 14 januari 2018 | 01:30 RALLY: Dakar

7e etappe

Za 13 januari 2018 | 23:30 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Za 13 januari 2018 | 23:00 RALLY: Dakar

7e etappe

Za 13 januari 2018 | 22:30 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 8 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Za 13 januari 2018 | 18:00 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 7 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Za 13 januari 2018 | 16:00 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Za 13 januari 2018 | 01:30 RALLY: Dakar

Rustdag

Vr 12 januari 2018 | 23:18 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Vr 12 januari 2018 | 23:00 RALLY: Dakar

Rustdag

Vr 12 januari 2018 | 22:14 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 7 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Vr 12 januari 2018 | 17:56 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 6 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Do 11 januari 2018 | 23:33 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Do 11 januari 2018 | 23:00 RALLY: Dakar

6e etappe

Do 11 januari 2018 | 22:31 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 6 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Do 11 januari 2018 | 17:56 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 5 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Do 11 januari 2018 | 01:30 RALLY: Dakar

5e etappe

Wo 10 januari 2018 | 23:49 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Wo 10 januari 2018 | 23:00 RALLY: Dakar

5e etappe

Wo 10 januari 2018 | 22:46 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 5 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Wo 10 januari 2018 | 17:58 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 4 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Wo 10 januari 2018 | 01:30 RALLY: Dakar

4e etappe

Di 9 januari 2018 | 23:30 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Di 9 januari 2018 | 23:00 RALLY: Dakar

4e etappe

Di 9 januari 2018 | 22:29 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 4 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Di 9 januari 2018 | 17:57 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 3 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Ma 8 januari 2018 | 23:29 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Ma 8 januari 2018 | 23:00 RALLY: Dakar

3e etappe

Ma 8 januari 2018 | 22:29 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 3 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Ma 8 januari 2018 | 17:57 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 2 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Ma 8 januari 2018 | 10:00 RALLY: Dakar

2e etappe

Ma 8 januari 2018 | 01:30 RALLY: Dakar

2e etappe

Zo 7 januari 2018 | 23:47 Dakar - Echte Mannen

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Documentaire

Zo 7 januari 2018 | 23:26 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Zo 7 januari 2018 | 23:00 RALLY: Dakar

2e etappe

Zo 7 januari 2018 | 22:29 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 2 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Zo 7 januari 2018 | 18:01 Dakar 2018

Seizoen 16 - Aflevering 1 - Verslag van de 40ste editie van de legendarische Dakar-woestijnrally: In 2018 viert de Dakar zijn veertigste editie. Het is een dubbel jubileum, want de loodzware rally wordt voor de tiende keer in Zuid-Amerika gehouden. De route loopt dit jaar door Peru, Bolivia en Argentinië en het belooft in alle klassen weer een spannende strijd te worden.

Zo 7 januari 2018 | 16:11 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Zo 7 januari 2018 | 15:48 Dakar Crashes

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Documentaire: Tijdens iedere editie van de Dakar Rally komt wel eens een keer een heftige crash voor. Een klapper waar je het nog jaren over hebt. Van de afgelopen edities zijn de mooiste fragmenten verzameld. Kijk mee naar de meest onvergetelijke crashes van de Dakar Rally.

Zo 7 januari 2018 | 08:30 RALLY: Dakar

1ste etappe

Zo 7 januari 2018 | 01:30 RALLY: Dakar

1ste etappe

Za 6 januari 2018 | 23:28 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Za 6 januari 2018 | 23:00 RALLY: Dakar

1ste etappe

Za 6 januari 2018 | 16:30 Dakar Crashes

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Automagazine: Special waarin de mooiste Dakar-crashes van de afgelopen jaren zijn opgenomen. De Dakar-rally is een loodzware race door woestijnen, over rotsen en af en toe bospaden. Veel deelnemers halen het eind van de race niet zonder kleerscheuren op te lopen.

Za 6 januari 2018 | 14:27 Retro Dakar 1979 - 2008

Seizoen 7 - Aflevering 1 - Documentaire over de Dakar-rally: Overzicht van de meest spectaculaire Dakar-gebeurtenissen die plaatsvonden in de periode van 1979 tot 2008.

Za 6 januari 2018 | 13:58 Dakar Crashes

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Documentaire: Tijdens iedere editie van de Dakar Rally komt wel eens een keer een heftige crash voor. Een klapper waar je het nog jaren over hebt. Van de afgelopen edities zijn de mooiste fragmenten verzameld. Kijk mee naar de meest onvergetelijke crashes van de Dakar Rally.

Vr 5 januari 2018 | 23:25 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Do 4 januari 2018 | 23:36 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Do 4 januari 2018 | 22:15 10.000 Kilometer Russland (2)

Russland vor der Präsidentschaftswahl. Das ZDF begibt sich auf große Reise: 10.000 Kilometer mit dem Auto von Moskau nach Wladiwostok. Auf der Suche nach Menschen und ihren Geschichten. Bereits 2007 durchquerten ZDF-Korrespondenten auf dieser Route das Land. Jetzt haben sich Britta Hilpert und Winand Wernicke erneut auf den Weg gemacht. Sie treffen Menschen von damals wieder, lassen sich erzählen, was sich in Russland seitdem verändert hat. 2018 wird in Russland ein neuer Präsident gewählt. Wladimir Putin stellt sich erneut zur Wahl. Wie wird Putin von seinen Bürgern gesehen? Die ZDF-Reporter durchqueren das Land mit dem Auto auf der sogenannten Transkontinentalen - der längsten Straße Russlands. Sie verbindet Moskau im Westen mit Wladiwostok im Osten. Eine Autofahrt entlang dieser Trasse bedeutet zugleich Strapaze und Abenteuer. Sie garantiert wunderschöne Landschaften, spannende Augenblicke und Einblicke in die russische Gesellschaft. Alles mit der Frage im Gepäck: Wie hat sich das Land in den zehn Jahren verändert? Eins vorweg: Die 10.000 Kilometer lange Strecke ist sicherer geworden. Als ZDF-Reporterin Britta Hilpert 2007 unterwegs war, hatte ihr russischer Fahrer noch eine geladene Pumpgun dabei. Eine Vorsichtsmaßnahme, denn besonders nachts kam es immer wieder zu Überfällen. Jetzt - zehn Jahre später - wird Britta Hilpert wieder von demselben Fahrer begleitet. Eine Pumpgun hat er diesmal nicht dabei, das sei nicht mehr nötig, versichert er, die Straße sei nun sicher. Aber nicht nur Überfälle bedrohten das Leben der Reisenden, die Straße selbst galt und gilt noch immer als sehr gefährlich. Gerade bei Schnee und Eis passieren immer wieder schwere Unfälle. Vor zehn Jahren begleitete das ZDF ein junges Pärchen, Alexandr und Aljona, von Wladiwostok in Richtung Moskau. Sie lebten davon, Autos im Osten billig zu kaufen, um sie dann im Westen Russlands teurer weiterzuverkaufen. Alexandr hat inzwischen eine eigene Autowerkstatt, seine Frau Aljona lebt nicht mehr, sie ist bei einem Verkehrsunfall ums Leben gekommen. Die Reporter der ZDF-Dokumentation "10.000 Kilometer Russland" haben sich viel vorgenommen. Sie schauen nach, wo die russische Industrie in Zeiten frostiger Wirtschaftsbeziehungen steht. Sie besuchen nochmals die Ölproduktion von Tjumen und den Truck-Hersteller Kamaz, dessen Lkw früher stets die Rallye Paris - Dakar gewannen. Sie besuchen Deutschrussen, fahren vorbei an halb verlassenen Dörfern, treffen junge Menschen, die von einer guten Zukunft träumen. Und sie wollen vor allem wissen: Wie tickt Russlands Seele, und wie weit reicht Moskaus Macht vor der bevorstehenden Präsidentschaftswahl?

Wo 3 januari 2018 | 23:37 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Wo 3 januari 2018 | 22:15 10.000 Kilometer Russland (1)

Russland vor der Präsidentschaftswahl. Das ZDF begibt sich auf große Reise: 10.000 Kilometer mit dem Auto von Moskau nach Wladiwostok. Auf der Suche nach Menschen und ihren Geschichten. Bereits 2007 durchquerten ZDF-Korrespondenten auf dieser Route das Land. Jetzt haben sich Britta Hilpert und Winand Wernicke erneut auf den Weg gemacht. Sie treffen Menschen von damals wieder, lassen sich erzählen, was sich in Russland seitdem verändert hat. 2018 wird in Russland ein neuer Präsident gewählt. Wladimir Putin stellt sich erneut zur Wahl. Wie wird Putin von seinen Bürgern gesehen? Die ZDF-Reporter durchqueren das Land mit dem Auto auf der sogenannten Transkontinentalen - der längsten Straße Russlands. Sie verbindet Moskau im Westen mit Wladiwostok im Osten. Eine Autofahrt entlang dieser Trasse bedeutet zugleich Strapaze und Abenteuer. Sie garantiert wunderschöne Landschaften, spannende Augenblicke und Einblicke in die russische Gesellschaft. Alles mit der Frage im Gepäck: Wie hat sich das Land in den zehn Jahren verändert? Eins vorweg: Die 10.000 Kilometer lange Strecke ist sicherer geworden. Als ZDF-Reporterin Britta Hilpert 2007 unterwegs war, hatte ihr russischer Fahrer noch eine geladene Pumpgun dabei. Eine Vorsichtsmaßnahme, denn besonders nachts kam es immer wieder zu Überfällen. Jetzt - zehn Jahre später - wird Britta Hilpert wieder von demselben Fahrer begleitet. Eine Pumpgun hat er diesmal nicht dabei, das sei nicht mehr nötig, versichert er, die Straße sei nun sicher. Aber nicht nur Überfälle bedrohten das Leben der Reisenden, die Straße selbst galt und gilt noch immer als sehr gefährlich. Gerade bei Schnee und Eis passieren immer wieder schwere Unfälle. Vor zehn Jahren begleitete das ZDF ein junges Pärchen, Alexandr und Aljona, von Wladiwostok in Richtung Moskau. Sie lebten davon, Autos im Osten billig zu kaufen, um sie dann im Westen Russlands teurer weiterzuverkaufen. Alexandr hat inzwischen eine eigene Autowerkstatt, seine Frau Aljona lebt nicht mehr, sie ist bei einem Verkehrsunfall ums Leben gekommen. Die Reporter der ZDF-Dokumentation "10.000 Kilometer Russland" haben sich viel vorgenommen. Sie schauen nach, wo die russische Industrie in Zeiten frostiger Wirtschaftsbeziehungen steht. Sie besuchen nochmals die Ölproduktion von Tjumen und den Truck-Hersteller Kamaz, dessen Lkw früher stets die Rallye Paris - Dakar gewannen. Sie besuchen Deutschrussen, fahren vorbei an halb verlassenen Dörfern, treffen junge Menschen, die von einer guten Zukunft träumen. Und sie wollen vor allem wissen: Wie tickt Russlands Seele, und wie weit reicht Moskaus Macht vor der bevorstehenden Präsidentschaftswahl? "10.000 Kilometer Russland (2) - Unterwegs im wilden Osten" wird am Donnerstag, 4. Januar 2018, 22:15 Uhr ausgestrahlt.

Di 2 januari 2018 | 23:25 Africa Eco Race

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Verslag van de Africa Eco Race, de spirituele opvolger van de Dakar-rally: In 2018 wordt de race voor auto's, trucks en motoren voor de tiende keer gehouden en volgt dit keer een route van Monaco naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Nederlands sterkste troef is Gerard de Rooy, die op jacht gaat naar zijn eerste titel in Afrika.

Di 2 januari 2018 | 13:00 Stadt Land Kunst

* Trouville, der Rückzugsort von Marguerite Duras in der Normandie An der Küste des Ärmelkanals liegt unweit der bekannten Stadt Deauville ein Ort, in den sich Marguerite Duras verliebte: Trouville-sur-Mer. Trouville ist das authentischste Seebad an der normannischen Küste. Die belebten Gassen, die Restaurants und die majestätischen Villen an der Küste erinnerten Duras an ihre Kindheit in Indochina. * Gorée, die vielfältige Insel Senegals Im Ozean vor der Küste Senegals liegt Gorée - eine Insel mit einer traurigen Geschichte. Das kleine Eiland von etwa einem Kilometer Länge liegt etwa 20 Bootsminuten vom quirligen Dakar entfernt und wirkt wie ein Juwel im Wasser. Zur Zeit des Sklavenhandels galt das Idyll jedoch als "Tor ohne Wiederkehr". * Das absolute Muss: Die Lateranbasilika in Rom Eine unbekannte Geschichte der Lateranbasilika in Rom: Von allen Kirchen Roms ist eine als Mutter- und Hauptkirche bekannt: die Erzbasilika San Giovanni in Laterano. In ihrer Funktion ist sie bedeutender als der Petersdom im Vatikan.

Ma 1 januari 2018 | 23:00 Dakar, Been There, Done That

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Documentaire: Het is een ware uitputtingsslag. Het doel was om met twee buggy's de finish te halen en dat is gelukt!

Ma 1 januari 2018 | 13:00 Stadt Land Kunst

* Trouville, der Rückzugsort von Marguerite Duras in der Normandie An der Küste des Ärmelkanals liegt unweit der bekannten Stadt Deauville ein Ort, in den sich Marguerite Duras verliebte: Trouville-sur-Mer. Trouville ist das authentischste Seebad an der normannischen Küste. Die belebten Gassen, die Restaurants und die majestätischen Villen an der Küste erinnerten Duras an ihre Kindheit in Indochina. * Gorée, die vielfältige Insel Senegals Im Ozean vor der Küste Senegals liegt Gorée - eine Insel mit einer traurigen Geschichte. Das kleine Eiland von etwa einem Kilometer Länge liegt etwa 20 Bootsminuten vom quirligen Dakar entfernt und wirkt wie ein Juwel im Wasser. Zur Zeit des Sklavenhandels galt das Idyll jedoch als "Tor ohne Wiederkehr". * Das absolute Muss: Die Lateranbasilika in Rom Eine unbekannte Geschichte der Lateranbasilika in Rom: Von allen Kirchen Roms ist eine als Mutter- und Hauptkirche bekannt: die Erzbasilika San Giovanni in Laterano. In ihrer Funktion ist sie bedeutender als der Petersdom im Vatikan.

Za 23 december 2017 | 19:02 Dakar, Been There, Done That

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Documentaire over Tom Coronel en zijn broer Tim, die in hun zelfgebouwde buggy's de Dakar-rally van 2017 rijden. Het is een ware uitputtingsslag. Het doel was om met twee buggy's de finish te halen en dat is gelukt!

Di 5 december 2017 | 18:35 Ein Traum von Baum

Die Araukarie wächst schon seit Millionen Jahren an den Ausläufern der chilenischen Anden. Die Dokumentation führt in den Nationalpark Villarrica nahe der kleinen Ortschaft Curarrehue. Ihren Spitznamen "Monkey Puzzle Tree" verdankt die Araukarie dem Kommentar eines Engländers um 1800, der meinte, diesen Baum mit seinen dolchartigen Blättern zu erklimmen, sei selbst für einen Affen eine kaum lösbare Aufgabe. Die Früchte des Baums, die Piñones, sind essbar. Die einheimischen Indiovölker, insbesondere der Mapuche-Stamm der Pehuenche, deren Bezeichnung sich vom Namen des Baumes herleitet, haben durch Ernte und Lagerung dieser Früchte als ihrem praktisch alleinigen Nahrungsmittel die rauen Winter in den Bergen überlebt. Im Senegal, südlich von Dakar, in einem kleinen Dorf namens Nianing, hat der Affenbrotbaum die Bewohner und ihre Kultur geprägt. Früher dienten die heiligen Bäume mit ihren kegelförmigen Stämmen dazu, die Griots, die traditionellen Geschichtenerzähler, in ihnen zu bestatten. Heute finden zahlreiche Tiere in dem kleinen Ökosystem des ausladenden Baumes Unterschlupf; die Dorfbewohner finden unter den schattigen Baobabs einen Ort der Geselligkeit. Die besondere Aura, die von den bis zu 600 Jahre alten Bäumen auszugehen scheint, hat sie bis heute vor der Rodung bewahrt. Die Chilenische Araukarie und der Afrikanische Affenbrotbaum spielen in den lokalen Traditionen seit Jahrtausenden eine wichtige Rolle: Als Refugium für mystische Wesen oder Verkörperung von Geistern sind sie eng mit der animistischen Auffassung der Natur und dem Ahnenkult der indigenen Völker verbunden.

Za 2 december 2017 | 15:10 Städte am Meer

Die Hafenstadt Dakar, die Hauptstadt Senegals, an der Westküste Afrikas ist ein Magnet und ein Moloch, kultureller Schmelztiegel und für viele das Tor zur Welt. Dakar ist auf eine eigene, sehr afrikanische Art modern. Das zeigen die Menschen, die in der Dokumentation vorgestellt werden. Die Frauen sind unabhängig und stolz, das gilt für die einzige schwarze Surferin des Landes ebenso wie für die Modedesignerin oder die Fischersfrau am Stadtstrand. Die Dokumentation hat junge Straßenkünstler und Rapper begleitet und zeigt, dass in Dakar Lebenslust und Überlebenskampf sich nicht ausschließen. Auf der vorgelagerten Insel Gorée, einem alten Handelsstützpunkt, der heute zum Weltkulturerbe zählt, lebt noch das alte Dakar, an den Stadtstränden entlang der Corniche trifft sich die Jugend auch zum Ringen, dem Nationalsport. Die Dokumentation begleitet einen jungen Ringer vom Training bis zum entscheidenden Kampf. Dakar präsentiert sich als eine weltoffene und liberale Metropole, in der das Leben rund um die Uhr pulsiert. Das mobile Kino beginnt seine Vorstellung nach Einbruch der Dunkelheit, später am Abend treffen sich die Frauen zum Tanzen, und in den frühen Morgenstunden öffnen die Clubs. Dann wird zum Mbalax getanzt, der westafrikanische Rhythmen mit westlichen Musikstilen wie Blues oder Funk verbindet. Die Konzerte dauern oft bis zum Sonnenaufgang.

Do 16 november 2017 | 18:35 Städte am Meer

Die Hafenstadt Dakar, die Hauptstadt Senegals, an der Westküste Afrikas ist ein Magnet und ein Moloch, kultureller Schmelztiegel und für viele das Tor zur Welt. Dakar ist auf eine eigene, sehr afrikanische Art modern. Das zeigen die Menschen, die in der Dokumentation vorgestellt werden. Die Frauen sind unabhängig und stolz, das gilt für die einzige schwarze Surferin des Landes ebenso wie für die Modedesignerin oder die Fischersfrau am Stadtstrand. Die Dokumentation hat junge Straßenkünstler und Rapper begleitet und zeigt, dass in Dakar Lebenslust und Überlebenskampf sich nicht ausschließen. Auf der vorgelagerten Insel Gorée, einem alten Handelsstützpunkt, der heute zum Weltkulturerbe zählt, lebt noch das alte Dakar, an den Stadtstränden entlang der Corniche trifft sich die Jugend auch zum Ringen, dem Nationalsport. Die Dokumentation begleitet einen jungen Ringer vom Training bis zum entscheidenden Kampf. Dakar präsentiert sich als eine weltoffene und liberale Metropole, in der das Leben rund um die Uhr pulsiert. Das mobile Kino beginnt seine Vorstellung nach Einbruch der Dunkelheit, später am Abend treffen sich die Frauen zum Tanzen, und in den frühen Morgenstunden öffnen die Clubs. Dann wird zum Mbalax getanzt, der westafrikanische Rhythmen mit westlichen Musikstilen wie Blues oder Funk verbindet. Die Konzerte dauern oft bis zum Sonnenaufgang.

Wo 8 november 2017 | 17:40 Senegal - Ladies' Turn

Seyni, die ehemalige Spielführerin der weiblichen Nationalmannschaft, ist im Senegal eine Vorreiterin in Sachen Frauenfußball. Sie will mit den Vorurteilen aufräumen und die Frauen an den Ball bringen - überall im Senegal. Die Geschichten der Protagonistinnen dieser Dokumentation zeichnen das Porträt einer im Wandel begriffenen, komplexen afrikanischen Gesellschaft. Die jungen Frauen wollen beim Frauenfußballturnier "Ladies' Turn" nicht nur einen sportlichen Sieg erringen, sondern auch mehr Freiheit und Gleichberechtigung für sich erkämpfen. Nach einem kurzen Überblick über die Situation des Frauenfußballs im Senegal begleitet die Dokumentation das Turnier des Jahres 2011 von den ersten Trainingsstunden in den Wohnvierteln von Dakar bis hin zum Endspiel im Stadion der Hauptstadt und stellt die jungen Frauen bei Trainingsspielen, in Alltagsszenen und Interviews vor. Das "Ladies' Turn" ist ein bemerkenswertes Ereignis in Senegal, denn es rückt eine bisher oft totgeschwiegene Sportart ins Rampenlicht und ermutigt die Frauen, sich einen gesellschaftlichen Platz zu erobern, der ihnen bisher verwehrt war. Dass diese Emanzipation umstritten ist und Unbehagen auslöst, wird in der Dokumentation allerdings auch sehr deutlich. Dabei bleibt der Ton jedoch stets unterhaltsam. Der Frauenfußball ruft Fragen und Widerstände hervor, die die Entwicklung der senegalesischen Gesellschaft beispielhaft veranschaulichen. Doch die Dokumentation will nicht eine Gesellschaft und ihre Widersprüche anprangern, vielmehr sollen die Porträts der Protagonistinnen, allen voran das von Seyni, dem Zuschauer den Kampfgeist, das Engagement und die Spielfreude der Fußballerinnen nahebringen. Jenseits des gängigen Rollenmodells erschließen sich diese jungen Frauen neue Lebensbereiche. Mit ihrem Sport stellen sie traditionelle Wertvorstellungen auf friedliche und entspannte Art infrage und tragen so zum Wandel ihres sozialen Umfelds bei.

Za 28 oktober 2017 | 14:36 Dakar Series - China Rally

Seizoen 6 - Aflevering 1 - Rally: Verslag van de voorbereiding op de Dakar Rally, die in januari 2018 verreden zal worden. Veel deelnemers zijn naar Azië afgereisd. In de woestijn van Inner Mongolië strijden ze om de overwinning in de allereerste China Rally.

Zo 22 oktober 2017 | 14:48 Dakar Series - China Rally

Seizoen 6 - Aflevering 1 - Rally: Verslag van de voorbereiding op de Dakar Rally, die in januari 2018 verreden zal worden. Veel deelnemers zijn naar Azië afgereisd. In de woestijn van Inner Mongolië strijden ze om de overwinning in de allereerste China Rally.

Zo 22 oktober 2017 | 14:23 RTL GP Dakar Pre-Proloog Historie

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Terugblik op de hoogtepunten van de Pre-proloog

Zo 22 oktober 2017 | 12:15 Senegal - Ladies' Turn

Seyni, die ehemalige Spielführerin der weiblichen Nationalmannschaft, ist im Senegal eine Vorreiterin in Sachen Frauenfußball. Sie will mit den Vorurteilen aufräumen und die Frauen an den Ball bringen - überall im Senegal. Die Geschichten der Protagonistinnen dieser Dokumentation zeichnen das Porträt einer im Wandel begriffenen, komplexen afrikanischen Gesellschaft. Die jungen Frauen wollen beim Frauenfußballturnier "Ladies' Turn" nicht nur einen sportlichen Sieg erringen, sondern auch mehr Freiheit und Gleichberechtigung für sich erkämpfen. Nach einem kurzen Überblick über die Situation des Frauenfußballs im Senegal begleitet die Dokumentation das Turnier des Jahres 2011 von den ersten Trainingsstunden in den Wohnvierteln von Dakar bis hin zum Endspiel im Stadion der Hauptstadt und stellt die jungen Frauen bei Trainingsspielen, in Alltagsszenen und Interviews vor. Das "Ladies' Turn" ist ein bemerkenswertes Ereignis in Senegal, denn es rückt eine bisher oft totgeschwiegene Sportart ins Rampenlicht und ermutigt die Frauen, sich einen gesellschaftlichen Platz zu erobern, der ihnen bisher verwehrt war. Dass diese Emanzipation umstritten ist und Unbehagen auslöst, wird in der Dokumentation allerdings auch sehr deutlich. Dabei bleibt der Ton jedoch stets unterhaltsam. Der Frauenfußball ruft Fragen und Widerstände hervor, die die Entwicklung der senegalesischen Gesellschaft beispielhaft veranschaulichen. Doch die Dokumentation will nicht eine Gesellschaft und ihre Widersprüche anprangern, vielmehr sollen die Porträts der Protagonistinnen, allen voran das von Seyni, dem Zuschauer den Kampfgeist, das Engagement und die Spielfreude der Fußballerinnen nahebringen. Jenseits des gängigen Rollenmodells erschließen sich diese jungen Frauen neue Lebensbereiche. Mit ihrem Sport stellen sie traditionelle Wertvorstellungen auf friedliche und entspannte Art infrage und tragen so zum Wandel ihres sozialen Umfelds bei.

Ma 2 oktober 2017 | 16:30 Achter gesloten deuren

Seizoen 2 - Aflevering 25 - Nederlandse scripted realityreeks over mensen die een groot geheim met zich meedragen: Gigolo: Julian is gelukkig getrouwd met Mireille. Samen hebben ze een grote, maar kostbare passie: rallyrijden. Julian en Mireille streven hetzelfde doel na en willen ooit meedoen aan Parijs Dakar. Julian heeft echter een geheime manier gevonden om hun gezamenlijke droom te kunnen betalen.

Vr 29 september 2017 | 17:30 Achter gesloten deuren

Seizoen 2 - Aflevering 25 - Nederlandse scripted realityreeks over mensen die een groot geheim met zich meedragen: Gigolo: Julian is gelukkig getrouwd met Mireille. Samen hebben ze een grote, maar kostbare passie: rallyrijden. Julian en Mireille streven hetzelfde doel na en willen ooit meedoen aan Parijs Dakar. Julian heeft echter een geheime manier gevonden om hun gezamenlijke droom te kunnen betalen.

Do 28 september 2017 | 17:40 Senegal - Ladies' Turn

Seyni, die ehemalige Spielführerin der weiblichen Nationalmannschaft, ist im Senegal eine Vorreiterin in Sachen Frauenfußball. Sie will mit den Vorurteilen aufräumen und die Frauen an den Ball bringen - überall im Senegal. Die Geschichten der Protagonistinnen dieser Dokumentation zeichnen das Porträt einer im Wandel begriffenen, komplexen afrikanischen Gesellschaft. Die jungen Frauen wollen beim Frauenfußballturnier "Ladies' Turn" nicht nur einen sportlichen Sieg erringen, sondern auch mehr Freiheit und Gleichberechtigung für sich erkämpfen. Nach einem kurzen Überblick über die Situation des Frauenfußballs im Senegal begleitet die Dokumentation das Turnier des Jahres 2011 von den ersten Trainingsstunden in den Wohnvierteln von Dakar bis hin zum Endspiel im Stadion der Hauptstadt und stellt die jungen Frauen bei Trainingsspielen, in Alltagsszenen und Interviews vor. Das "Ladies' Turn" ist ein bemerkenswertes Ereignis in Senegal, denn es rückt eine bisher oft totgeschwiegene Sportart ins Rampenlicht und ermutigt die Frauen, sich einen gesellschaftlichen Platz zu erobern, der ihnen bisher verwehrt war. Dass diese Emanzipation umstritten ist und Unbehagen auslöst, wird in der Dokumentation allerdings auch sehr deutlich. Dabei bleibt der Ton jedoch stets unterhaltsam. Der Frauenfußball ruft Fragen und Widerstände hervor, die die Entwicklung der senegalesischen Gesellschaft beispielhaft veranschaulichen. Doch die Dokumentation will nicht eine Gesellschaft und ihre Widersprüche anprangern, vielmehr sollen die Porträts der Protagonistinnen, allen voran das von Seyni, dem Zuschauer den Kampfgeist, das Engagement und die Spielfreude der Fußballerinnen nahebringen. Jenseits des gängigen Rollenmodells erschließen sich diese jungen Frauen neue Lebensbereiche. Mit ihrem Sport stellen sie traditionelle Wertvorstellungen auf friedliche und entspannte Art infrage und tragen so zum Wandel ihres sozialen Umfelds bei.

Za 26 augustus 2017 | 14:37 GT4 European Series

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Verslag van het GT4 European Series-racekampioenschap

Zo 20 augustus 2017 | 14:31 GT4 European Series

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Verslag van het GT4 European Series-racekampioenschap

Za 19 augustus 2017 | 15:04 Dakar Series - Merzouga Rally 2017

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Rally: Verslag van de vijfdaagse Merzouga Rally in Marokko. De eindeloze zandduinen in het adembenemende woestijnlandschap van de Sahara zijn het decor van dit gevecht van mens en machine. Maar liefst 170 deelnemers, waaronder 6 Nederlanders strijden om de winst met als prijs een startbewijs in de Dakar Rally.

Zo 13 augustus 2017 | 15:05 Dakar Series - Merzouga Rally 2017

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Rally: Verslag van de vijfdaagse Merzouga Rally in Marokko. De eindeloze zandduinen in het adembenemende woestijnlandschap van de Sahara zijn het decor van dit gevecht van mens en machine. Maar liefst 170 deelnemers, waaronder 6 Nederlanders strijden om de winst met als prijs een startbewijs in de Dakar Rally.

Za 15 juli 2017 | 15:00 Dakar Series - Merzouga Rally 2017

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Rally: Verslag van de vijfdaagse Merzouga Rally in Marokko. De eindeloze zandduinen in het adembenemende woestijnlandschap van de Sahara zijn het decor van dit gevecht van mens en machine. Maar liefst 170 deelnemers, waaronder 6 Nederlanders strijden om de winst met als prijs een startbewijs in de Dakar Rally.

Zo 9 juli 2017 | 15:01 Dakar Series - Merzouga Rally 2017

Seizoen 5 - Aflevering 1 - Rally: Verslag van de vijfdaagse Merzouga Rally in Marokko. De eindeloze zandduinen in het adembenemende woestijnlandschap van de Sahara zijn het decor van dit gevecht van mens en machine. Maar liefst 170 deelnemers, waaronder 6 Nederlanders strijden om de winst met als prijs een startbewijs in de Dakar Rally.

Za 8 juli 2017 | 17:15 Riding Morocco: Chasing The Dakar

Professionele racer Christophe Barrièrre-Varju en model Laura Csortan trotseren ruw terrein om ongerepte historische plaatsen te bezoeken.

Za 27 mei 2017 | 13:15 Riding Morocco: Chasing The Dakar

Professionele racer Christophe Barrièrre-Varju en model Laura Csortan trotseren ruw terrein om ongerepte historische plaatsen te bezoeken.

Di 16 mei 2017 | 19:40 Achter gesloten deuren

Julian is gelukkig getrouwd met Mireille. Samen hebben ze een grote, maar kostbare passie: rallyrijden. Julian en Mireille streven hetzelfde doel na en willen ooit meedoen aan Parijs Dakar. Julian heeft echter een geheime manier gevonden om hun gezamenlijke droom te kunnen betalen.

Zo 1 januari 2017 | 18:56 Docu: Dakar, I Love It, I Hate It

Documentaire over wat Tom Coronel allemaal meemaakte tijdens de Dakar-rally van 2015. Tom zwoer na zijn deelname in 2009 dat hij nooit meer mee zou doen aan de rally. In 2015 deed hij dat toch, maar dan als racende reporter voor RTL 7.

Ma 11 januari 2016 | 17:59 Dakar 2016

Verslag van de legendarische Dakar-woestijnrally. In het jaar 2016 start de rally op 3 januari in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De deelnemers wacht een loodzware tocht van ongeveer 9000 kilometer.

Zo 10 januari 2016 | 23:25 Andere Tijden

Vandaag: Het drama DAF in Dakar. Terwijl de bloedstollende Dakar race 2016 aan de gang is, staat deze aflevering stil bij de Nederlandse glorie én het fatale ongeluk in de jaren ’80. Toen maakte de Brabantse rallyracer Jan de Rooy furore. In een omgebouwde DAF truck ging ‘de Beer’ - zoals De Rooy in Afrika genoemd werd - de strijd aan met de grote jongens in de Parijs-Dakar rally. Het avontuur eindigde dramatisch, in de onbarmhartige woestijn. Jan de Rooy had nog nooit van Dakar gehoord toen DAF hem vroeg deel te nemen aan de woestijnrace. Maar na één dag was hij verkocht. De vrachtwagen werd elk jaar verder opgevoerd, met als beslissende stap de dubbele motor. En ieder jaar werd De Rooy sneller. In 1987 won hij zelfs met straatlengtes voorsprong het vrachtwagenklassement in een vrachtwagen die met snelheden tot zo’n 180 km per uur door de woestijn raasde. Onverantwoord hard ging het. Het succes smaakte naar meer. In 1988 wilde De Rooy de strijd aangaan met de auto’s in het algemeen klassement. Een tweede DAF werd ingezet om het vrachtwagenklassement te winnen en De Rooy kreeg vrij spel. Zó oppermachtig was het Eindhovense team. Zelfs Ari Vatanen, de vliegende Fin en leider in het klassement, werd op een dag voorbijgereden in de woestijn. Een onvergetelijk gezicht; Vatanen wist niet wat hem overkwam. Maar toen ging het mis. Theo van de Rijt, de bestuurder van de tweede DAF, sloeg over de kop en zijn teamgenoot Kees van Loevezijn werd gelanceerd uit de vrachtwagen. Van Loevezijn overleefde het ongeluk niet en Van de Rijt raakte zwaargewond. DAF trok zich onmiddellijk terug uit de Parijs-Dakar rally. Maarten Nuyts en Job van der Zon van Omroep Brabant verzamelden alle hoofdrolspelers voor een documentaire over de emotionele avonturen van Jan de Rooy en het DAF team. Andere Tijden bewerkte het verhaal.

Zo 10 januari 2016 | 14:10 Andere Tijden

Vandaag: Het drama DAF in Dakar. Terwijl de bloedstollende Dakar race 2016 aan de gang is, staat deze aflevering stil bij de Nederlandse glorie én het fatale ongeluk in de jaren ’80. Toen maakte de Brabantse rallyracer Jan de Rooy furore. In een omgebouwde DAF truck ging ‘de Beer’ - zoals De Rooy in Afrika genoemd werd - de strijd aan met de grote jongens in de Parijs-Dakar rally. Het avontuur eindigde dramatisch, in de onbarmhartige woestijn. Jan de Rooy had nog nooit van Dakar gehoord toen DAF hem vroeg deel te nemen aan de woestijnrace. Maar na één dag was hij verkocht. De vrachtwagen werd elk jaar verder opgevoerd, met als beslissende stap de dubbele motor. En ieder jaar werd De Rooy sneller. In 1987 won hij zelfs met straatlengtes voorsprong het vrachtwagenklassement in een vrachtwagen die met snelheden tot zo’n 180 km per uur door de woestijn raasde. Onverantwoord hard ging het. Het succes smaakte naar meer. In 1988 wilde De Rooy de strijd aangaan met de auto’s in het algemeen klassement. Een tweede DAF werd ingezet om het vrachtwagenklassement te winnen en De Rooy kreeg vrij spel. Zó oppermachtig was het Eindhovense team. Zelfs Ari Vatanen, de vliegende Fin en leider in het klassement, werd op een dag voorbijgereden in de woestijn. Een onvergetelijk gezicht; Vatanen wist niet wat hem overkwam. Maar toen ging het mis. Theo van de Rijt, de bestuurder van de tweede DAF, sloeg over de kop en zijn teamgenoot Kees van Loevezijn werd gelanceerd uit de vrachtwagen. Van Loevezijn overleefde het ongeluk niet en Van de Rijt raakte zwaargewond. DAF trok zich onmiddellijk terug uit de Parijs-Dakar rally. Maarten Nuyts en Job van der Zon van Omroep Brabant verzamelden alle hoofdrolspelers voor een documentaire over de emotionele avonturen van Jan de Rooy en het DAF team. Andere Tijden bewerkte het verhaal.

Zo 22 november 2015 | 15:00 Verslag: Dakar Pre-Proloog 2015

Op zondag 8 november is op het Eurocircuit in Valkenswaard de 12e editie gehouden van het grootste eendaagse Dakar-evenement ter wereld: de RTL GP Dakar Pre-proloog. Deze terugblik geeft een impressie van wat voor de echte Dakar-fan een van de mooiste dagen van het jaar is. Meer dan 23.500 Dakar-fans, een aangename temperatuur van 17 graden en een spannende strijd om de podiumplaatsen. Dé ingrediënten voor een nieuwe, succesvolle RTL GP Dakar Pre-proloog. De twaalfde editie van het evenement zorgde voor veel blije gezichten op het Eurocircuit in Valkenswaard. De uitzendingen van de Dakar Rally 2016 bij RTL 7 starten op zaterdag 2 januari 2016.

Zo 11 januari 2015 | 22:35 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Zo 11 januari 2015 | 18:00 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Za 10 januari 2015 | 22:30 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Za 10 januari 2015 | 18:00 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Vr 9 januari 2015 | 23:07 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Vr 9 januari 2015 | 17:47 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Do 8 januari 2015 | 22:37 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Do 8 januari 2015 | 17:45 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Wo 7 januari 2015 | 22:33 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Wo 7 januari 2015 | 17:44 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Di 6 januari 2015 | 23:09 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Di 6 januari 2015 | 17:45 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Ma 5 januari 2015 | 22:30 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Ma 5 januari 2015 | 17:45 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Zo 4 januari 2015 | 23:30 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Zo 4 januari 2015 | 20:00 Dakar 2015

Verslag van de Dakarrally 2015.

Zo 4 januari 2015 | 18:00 Dakar 2015

De Dakar is al decennia de zwaarste woestijnrally ter wereld. De editie van 2015 begint en eindigt in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, waarbij onderweg ook Chili en Bolivia worden aangedaan. De verdedigend kampioenen zijn Nani Roma bij de auto's, Marc Coma bij de motoren en Andrej Karginov bij de vrachtwagens.

Za 25 januari 2014 | 16:00 Dakar 2014

Verslag van de rally. 'Samenvatting. (16/)' De hoogtepunten van de editie van 2014 komen nog eenmaal voorbij, waarbij de Nederlandse deelnemers uiteraard niet vergeten worden. Kun jij beter wedstrijden voorspellen dan je vrienden? Ontdek het binnen 30 seconden. Download gratis onze nieuwe app Predict-A-Ball: http://predict-a-ball-app.com/nl

Ma 10 juni 2013 | 21:35 Dakar - Madness in the Desert

Documentaire. BBC-documentaire van JL Matthews and Richard Heap over de meest beroemde en tegelijk beruchte rally ter wereld: Parijs-Dakar. In 1977 raakte de Franse motorrijder Thierry Sabine in de problemen tijdens een expeditie in de Libische woestijn. Maar in plaats van zich zorgen te maken over de manier waarop hij weer thuis zou raken, maakte hij al plannen om het jaar daarop terug te keren, met een heuse woestijnrally nog wel. En zo werd de 9.000 kilometer lange Parijs-Dakar geboren. Het werd de speeltuin, of liever de zandbak van excentrieke avonturiers die in zelf verbouwde vehikels de Sahara doorkruisten in een waanzinnige race naar Senegalese hoofdstad Dakar. Ze werden gedreven door sportieve competitie en de drang naar het extreme avontuur, of door de schoonheid, de romantiek en de exotiek van de woestijn. Maar in 30 jaar tijd raakte de Parijs-Dakar stilaan overschaduwd door controverse, schandalen en commerciële belangen. De rally kostte het leven aan zestig mensen, onder wie heel wat plaatselijke bewoners en zelfs kinderen. De wedstrijd werd door een deel van de publieke opinie verguisd als een kapitalistische vulgariteit en ten slotte, in 2008, tot stilstand gebracht door de dreiging van het terrorisme. Deze documentaire vertelt het hele verhaal van ’de Dakar’, met prachtige archiefbeelden en getuigenissen van onder meer de voormalige winnaars Cyril Neveu, Hubert Auriol, Jean Louis Schlesser, Ari Vatanen, Stephane Peterhansel en Martine De Cortanze, en Sir Mark Thatcher (de zoon van), die tijdens de rally van 1982 zes dagen lang vermist was.

Do 7 februari 2013 | 21:00 Metropolis

Aflevering: Blind zijn Deze week tast Metropolis in het duister. We gaan mee in het wel en wee van de blinde wereldburger. In Nederland proberen we het onze blinde landgenoten op allerlei manieren zo makkelijk mogelijk te maken, met blindenpaden en tikkende stoplichten bijvoorbeeld. Maar jager Carey in het Noord-Amerikaanse stadje Fargo moet zijn eigen boontjes doppen. Hoewel hij geen hand voor ogen ziet, lukt het hem wel om loslopend wild in het vizier te krijgen en zo voor eten op tafel te zorgen. Met een beetje hulp van zijn collega-schutters levert Carey's jachttalent hem al jaren een volle vriezer met hertenvlees op. Dit naar grote tevredenheid van zijn vrouw, die maar wat trots is op haar kostwinnende blinde scherpschutter. De tienjarige Abdul Shakur in Tanzania heeft het heel wat lastiger als blinde jongen. Vlak na zijn geboorte ontdekten zijn ouders de visuele handicap van hun zoon, waarop zijn vader het jonge gezin in de steek liet. Het krijgen van een blind kind wordt in Tanzania vaak nog als schande gezien. Gelukkig beginnen de voorzieningen voor blinde kinderen in Tanzania langzaam op gang te komen en krijgt Abdul nu les van een leraar-aan-huis. En hij blijkt een bijzonder slim mannetje te zijn. In Nederland bestaan er wel veel voorzieningen voor slechtzienden. De 61-jarige voetbalfan Swiep uit Zoetermeer is al dertig jaar blind en reeds zijn hele leven ADO-fan. Hij heeft het nieuwe stadion van zijn Haagse club nog nooit gezien, maar hij zit er wel tijdens alle wedstrijden langs de lijn. Want in Nederland zijn er drie voetbalclubs met een speciale blindentribune in hun stadion en ADO is er één van. Swiep zit op zijn exclusieve tribune lekker dichtbij het veld en er is zelfs een speciale verslaggever voor de blinde voetbalfans. En in Senegal vond onze correspondent Alhamdou een bijzonder getalenteerde blinde automonteur. Pape Seck heeft zijn ogen tijdens zijn werk helemaal niet nodig, want hij kan als een auto aan komt rijden al horen wat er mis mee is. Iedere maandag vertrekt hij van het platteland naar zijn werkplaats in de hoofdstad Dakar. 'Ik ben zo dol op mijn baan, dat ik op vrijdag al uitkijk naar de volgende werkweek', aldus Pape terwijl hij op de tast aan een kapotte vrachtwagenmotor sleutelt.

Ma 16 januari 2012 | 23:00 RTL GP: Dakar 2012

De laatste dagen van de Dakar Rally 2012 zijn ingegaan. Hoe zal het de Nederlanders vergaan in de mooiste woestijnrally ter wereld? Zulllen Frans Verhoeven en Henk Knuiman bij de motoren nog kunnen stunten met een dagzege? Bij de auto's zijn het de mannen in de Mitsubishi Racing Lancers die hun top 10 positie proberen te behouden. En uiteraard is er veel aandacht voor Gerard de Rooy die op het punt staat het vrachtwagenklassement winnend af te sluten. De Dakar editie 2012 kan een onvergetelijk evenement worden.

Ma 16 januari 2012 | 18:55 RTL GP: Dakar 2012

De laatste dagen van de Dakar Rally 2012 zijn ingegaan. Hoe zal het de Nederlanders vergaan in de mooiste woestijnrally ter wereld? Zulllen Frans Verhoeven en Henk Knuiman bij de motoren nog kunnen stunten met een dagzege? Bij de auto's zijn het de mannen in de Mitsubishi Racing Lancers die hun top 10 positie proberen te behouden. En uiteraard is er veel aandacht voor Gerard de Rooy die op het punt staat het vrachtwagenklassement winnend af te sluten. De Dakar editie 2012 kan een onvergetelijk evenement worden.

Zo 15 januari 2012 | 22:35 RTL GP: Dakar 2012

De laatste dagen van de Dakar Rally 2012 zijn ingegaan. Hoe zal het de Nederlanders vergaan in de mooiste woestijnrally ter wereld? Zulllen Frans Verhoeven en Henk Knuiman bij de motoren nog kunnen stunten met een dagzege? Bij de auto's zijn het de mannen in de Mitsubishi Racing Lancers die hun top 10 positie proberen te behouden. En uiteraard is er veel aandacht voor Gerard de Rooy die op het punt staat het vrachtwagenklassement winnend af te sluten. De Dakar editie 2012 kan een onvergetelijk evenement worden.

Zo 15 januari 2012 | 18:55 RTL GP: Dakar 2012

De laatste dagen van de Dakar Rally 2012 zijn ingegaan. Hoe zal het de Nederlanders vergaan in de mooiste woestijnrally ter wereld? Zulllen Frans Verhoeven en Henk Knuiman bij de motoren nog kunnen stunten met een dagzege? Bij de auto's zijn het de mannen in de Mitsubishi Racing Lancers die hun top 10 positie proberen te behouden. En uiteraard is er veel aandacht voor Gerard de Rooy die op het punt staat het vrachtwagenklassement winnend af te sluten. De Dakar editie 2012 kan een onvergetelijk evenement worden.

Za 14 januari 2012 | 22:30 RTL GP: Dakar 2012

De laatste dagen van de Dakar Rally 2012 zijn ingegaan. Hoe zal het de Nederlanders vergaan in de mooiste woestijnrally ter wereld? Zulllen Frans Verhoeven en Henk Knuiman bij de motoren nog kunnen stunten met een dagzege? Bij de auto's zijn het de mannen in de Mitsubishi Racing Lancers die hun top 10 positie proberen te behouden. En uiteraard is er veel aandacht voor Gerard de Rooy die op het punt staat het vrachtwagenklassement winnend af te sluten. De Dakar editie 2012 kan een onvergetelijk evenement worden.

Za 14 januari 2012 | 18:55 RTL GP: Dakar 2012

De laatste dagen van de Dakar Rally 2012 zijn ingegaan. Hoe zal het de Nederlanders vergaan in de mooiste woestijnrally ter wereld? Zulllen Frans Verhoeven en Henk Knuiman bij de motoren nog kunnen stunten met een dagzege? Bij de auto's zijn het de mannen in de Mitsubishi Racing Lancers die hun top 10 positie proberen te behouden. En uiteraard is er veel aandacht voor Gerard de Rooy die op het punt staat het vrachtwagenklassement winnend af te sluten. De Dakar editie 2012 kan een onvergetelijk evenement worden.

Vr 13 januari 2012 | 23:00 RTL GP: Dakar 2012

De laatste dagen van de Dakar Rally 2012 zijn ingegaan. Hoe zal het de Nederlanders vergaan in de mooiste woestijnrally ter wereld? Zulllen Frans Verhoeven en Henk Knuiman bij de motoren nog kunnen stunten met een dagzege? Bij de auto’s zijn het de mannen in de Mitsubishi Racing Lancers die hun top 10 positie proberen te behouden. En uiteraard is er veel aandacht voor Gerard de Rooy die op het punt staat het vrachtwagenklassement winnend af te sluten. De Dakar editie 2012 kan een onvergetelijk evenement worden.

Vr 13 januari 2012 | 19:00 RTL GP: Dakar 2012

De laatste dagen van de Dakar Rally 2012 zijn ingegaan. Hoe zal het de Nederlanders vergaan in de mooiste woestijnrally ter wereld? Zulllen Frans Verhoeven en Henk Knuiman bij de motoren nog kunnen stunten met een dagzege? Bij de auto’s zijn het de mannen in de Mitsubishi Racing Lancers die hun top 10 positie proberen te behouden. En uiteraard is er veel aandacht voor Gerard de Rooy die op het punt staat het vrachtwagenklassement winnend af te sluten. De Dakar editie 2012 kan een onvergetelijk evenement worden.

 Meer