Crisis op tv (tv-tips)

Morgen | 20:25 Corona-editie: Voor wie steek jij een kaarsje op?

01/06 - Informatief, NPO zendt vanavond een speciale editie het programma 'Voor wie steek jij een kaarsje op?' uit. ...

NPO zendt vanavond een speciale editie het programma 'Voor wie steek jij een kaarsje op?' uit. Anita Witzier brengt met portretten en verhalen een eerbetoon aan de mensen die zijn overleden tijdens de coronacrisis, extra hard moeten werken of juist teleurstellingen te verwerken hebben. In stilte begraven De makers roepen heel Nederland op om op deze tweede pinksterdag een kaarsje te branden voor het raam, op het balkon of in de voortuin. Duizenden Nederlanders worden tijdens de coronacrisis in stilte begraven. Het plotselinge, sobere afscheid maakt het verdriet voor de nabestaanden nog groter. Hard aan het werk Anita Witzier geeft de kille cijfers een gezicht. Naast portretten en verhalen over de overledenen vertelt ze de verhalen van mensen die een kaarsje willen branden voor de zwager, die hard aan het werk is in het ziekenhuis of voor het nichtje, dat nu geen eindexamen kan doen.

Wo 3 juni 2020 | 20:25 De Eindexamen Geschiedenis Quiz

03/06 - Informatief, Nu eindexamenscholieren de centrale examens hebben moeten missen vanwege de coronacrisis, zendt de ...

Nu eindexamenscholieren de centrale examens hebben moeten missen vanwege de coronacrisis, zendt de NTR een feestelijk alternatief uit: een kennisquiz vol leuke filmfragmenten, veelzeggende schilderijen en 'vreemde' objecten onder leiding van Jeroen Pauw. Eindexamenstof De vrolijke eindexamenquiz gaat over het vak geschiedenis en vindt plaats in de Eregalerij van het Rijksmuseum. Verschillende tijdvakken uit de eindexamenstof van dit jaar komen aan bod, zoals de 17e eeuw en de tijd van de wereldoorlogen. Deelnemers Fragmenten uit het rijke omroeparchief en objecten uit het Rijksmuseum komen voorbij en zijn onderdeel voor de vragen die een aantal eindexamenleerlingen en drie BN'ers (oud-politicus Alexander Pechtold, presentatrice Daphne Bunskoek en rapper Donnie) moeten beantwoorden. Experts Tijdens de pittige geschiedenisquiz vraagt presentator Jeroen Pauw experts Diederik van Vleuten, Astrid Sy en Maarten Prak voor extra informatie. Lees meer over deze quiz op gids.tv/8838/geschiedenis-quiz.

Je vindt hier de programma's van Crisis op tv We hebben de volgende programma's voor Crisis Corona-editie: Voor wie steek jij een kaarsje op?: 01/06 - Informatief, NPO zendt vanavond een speciale editie het programma 'Voor wie steek jij een kaarsje op?' uit.. De Eindexamen Geschiedenis Quiz: 03/06 - Informatief, Nu eindexamenscholieren de centrale examens hebben moeten missen vanwege de coronacrisis, zendt de. Op1: Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Vanavond doet NASA een nieuwe poging om de eerste commerciële. In tijden van Corona: Informatief, De Wallen Amsterdam In tijden van corona onderzoekt NH de impact van de crisis op het leven van de gewone. Pano: Nieuws, Seizoen 2020 Hotel Corona Krokusvakantie 2020: onbezorgd genieten duizenden Vlamingen van hun skivakantie in. Margreet: op anderhalve meter: Informatief, Hoe gaat onze regio om met de coronacrisis? Margreet zoekt het de komende weken uit door op bezoek te gaan. Frontberichten: Informatief, Seizoen 1 BNNVARA Mensen die de Nederlandse samenleving door deze crisis slepen houden via vlogs het land. In tijden van Corona: Informatief, De Wallen Amsterdam In tijden van corona onderzoekt NH de impact van de crisis op het leven van de gewone. Balie live - Stadsgesprek: Informatief, Een wekelijks gesprek over de impact van de Coronacrisis met Amsterdammers die hier dagelijks mee te maken. Margreet: op anderhalve meter: Informatief, Hoe gaat onze regio om met de coronacrisis? Margreet zoekt het de komende weken uit door op bezoek te gaan.

Crisis op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 13:05 Frontberichten

Seizoen 1 - BNNVARA Mensen die de Nederlandse samenleving door deze crisis slepen houden via vlogs het land op de hoogte van hoe zij deze periode beleven. Een dagelijkse update met berichten van de frontlinie.

Vandaag | 14:45 De Kennis van Nu

Herhaling. De aflevering van De Kennis van Nu van vanavond gaat over (het gebrek aan) knuffelen in de anderhalvemetersamenleving tijdens de coronacrisis. Knuffelvest Presentator Dirk de Bekker gaat op zoek naar een aanraking op afstand. Aan de Technische Universiteit onderzoeken Wijnand IJsselsteijn en Sima Ipakchian Askari of aanrakingen door bijvoorbeeld een robot dezelfde positieve effecten kunnen hebben als aanrakingen door een mens. Dirk stuit ook op een bedrijf dat een soort 'knuffelvest' kan aanbieden. Hoe werkt dat? En werkt het ook echt? Proefpersonen Experimenteel psycholoog Anouk Keizer onderzoekt aan de Universiteit Utrecht wat gebrek aan aanraking doet met een mens. Normaal met zeer kleine groepen, maar nu, tijdens de coronacrisis, is de hele wereld proefpersoon. Seks Seks op afstand. Sekswerker en voormalig Sekswerker van het Jaar Rosie Heart geeft workshops. Goed nieuws: er zijn middelen voor seksuele aanraking of gemeenschap op afstand. Maar hoe dan? Presentator Elisabeth van Nimwegen en Rosie onderzoeken samen de mogelijkheden. Muizen in isolatie Ook in deze aflevering: neurobiologe Ann Van der Jeugd van de KU Leuven ontdekte hoe muizen reageren op sociale isolatie: ze krijgen een slechter geheugen en worden depressief. Presentator Lieven Scheire spreekt met haar. Wat gebeurt er met de muizen ná de isolatie, komt het nog goed? Ook doet Lieven verschillende tests om zelf te ondervinden wat precies de waarde van fysiek contact is. Bekijk de vorige afleveringen van De Kennis van Nu via gids.tv/programma/de-kennis-van-nu.

Vandaag | 16:25 Iedereen Verlicht

Seizoen 4 - Aflevering 10 van 15 - NTR Succesvol advocaat en vastgoedeigenaar Samuel Vermeulen groeide op in de ashram van de Bhagwan in India. Terug in Nederland werd hij door zijn ouders verwaarloosd. Op zijn zesde werd Samuel in een pleeggezin geplaatst. Hij wilde niets meer met de spiritualiteit van zijn ouders te maken hebben. Na een persoonlijke crisis hervond Samuel zich op een plek waar hij het niet verwachtte: in de ashram van de Bhagwan in India. * Margarita Rongen is al ruim vijftig jaar traditioneel heks. De heks van Appelscha wordt ze ook wel genoemd. Met haar heksenmuseum en heksenopleiding wil Margarita de meer spirituele kant van hekserij laten zien. * Neuroloog Steven Laureys doet al meer dan twintig jaar baanbrekend onderzoek naar het menselijk bewustzijn. Na een persoonlijke crisis kwam meditatie op zijn pad.

Vandaag | 22:00 Frontberichten

Seizoen 1 - BNNVARA Mensen die de Nederlandse samenleving door deze crisis slepen houden via vlogs het land op de hoogte van hoe zij deze periode beleven. Een dagelijkse update met berichten van de frontlinie.

Vandaag | 23:25 Frontberichten

Seizoen 1 - BNNVARA Mensen die de Nederlandse samenleving door deze crisis slepen houden via vlogs het land op de hoogte van hoe zij deze periode beleven. Een dagelijkse update met berichten van de frontlinie.

Morgen | 01:40 Even tot hier

Seizoen 3 - Aflevering 6 van 7 - BNNVARA Bijna was het 'even tot hier' voor het programma. Want hoe maak je een satirische zaterdagavondshow tijdens een intelligente lockdown? Een quiz met tweehonderd man publiek? Onmogelijk. Een musicalensemble? Ondenkbaar. Een complete band uit België? Niet te doen. En toch starten we 'gewoon'. In een aangepaste vorm: iets korter en zonder een paar vertrouwde gezichten. Maar met satire, met muziek, met een simpel liedje en met anderhalve meter afstand. Dus ook tijdens de coronacrisis nemen Jeroen Woe en Niels van der Laan weer de week door. Met aandacht voor alles wat er gebeurd is en, speciaal dit seizoen, ook alles wat er niet gebeurd is.

Morgen | 05:30 Op1

01/06 - Informatief, Seizoen 1 Aflevering 136 van 163 BNNVARA/EO/MAX/WNL PVV kamerlid Edgar Mulder stapte vandaag per ...

Seizoen 1 - Aflevering 136 van 163 - BNNVARA/EO/MAX/WNL PVV-kamerlid Edgar Mulder stapte vandaag per direct uit de commissie die onderzoek doet naar foute geldstromen van moskeeën: De 'Parlementaire Ondervragingscommissie ongewenste beïnvloeding uit onvrije landen'. Het rapport dat eind juni gepresenteerd wordt, is volgens Mulder 'zo slecht' dat hij er geen verantwoordelijkheid voor wil dragen. Hij is te gast. * Tieners keren zich af van de sigaretten, maar ook oudere rokers willen nu meer dan ooit van het roken af. Ze zijn bang dat ze extra zwaar ziek worden als ze besmet raken met het coronavirus. Gaan we door deze crisis gezonder leven? En waarom is het belangrijk dat we onze coronakilo's kwijt gaan raken? Daarover praten we met staatssecretaris van Volksgezondheid, Paul Blokhuis en met Frans Duijts, die een maagverkleining onderging. * Opiniemaker Jort Kelder riep dat de lockdown angstzaaierij was. Hij kreeg er veel kritiek op, maar krijgt er nu wel de Pim Fortuyn Prijs voor. Hij is te gast. * Amerika-verslaggever voor Nieuwsuur Eelco Bosch van Rosenthal en strafrechtadvocaat Gerald Roethof praten bij over protesten in onder andere Minneapolis na de dood van George Floyd, en de oorlog tussen president Trump en Twitter. * The Best Social Awards zijn uitgereikt aan de meest populaire mensen op social media, zoals Instagram en Tiktok. Je zou misschien verwachten dat jonge hippe influencers er met de prijzen vandoor gaan, maar dat is niet helemaal waar. Want 'Orgel Joke' wint in de categorie beste thuisbijfcontent. En Opa Gerrit met zijn kleinzoon Glenn winnen in de categorie beste TikTokker.

Morgen | 13:05 Frontberichten

Seizoen 1 - BNNVARA Mensen die de Nederlandse samenleving door deze crisis slepen houden via vlogs het land op de hoogte van hoe zij deze periode beleven. Een dagelijkse update met berichten van de frontlinie.

Morgen | 17:10 Even tot hier

Seizoen 3 - Aflevering 6 van 7 - BNNVARA Bijna was het 'even tot hier' voor het programma. Want hoe maak je een satirische zaterdagavondshow tijdens een intelligente lockdown? Een quiz met tweehonderd man publiek? Onmogelijk. Een musicalensemble? Ondenkbaar. Een complete band uit België? Niet te doen. En toch starten we 'gewoon'. In een aangepaste vorm: iets korter en zonder een paar vertrouwde gezichten. Maar met satire, met muziek, met een simpel liedje en met anderhalve meter afstand. Dus ook tijdens de coronacrisis nemen Jeroen Woe en Niels van der Laan weer de week door. Met aandacht voor alles wat er gebeurd is en, speciaal dit seizoen, ook alles wat er niet gebeurd is.

Morgen | 20:29 New Kids Turbo IMDb: 6.4

01/06 - IMDB * 6.4 - Film, Spanning, actie, komedie, Bioscoopfilm die gebaseerd is op de Nederlandse komedieserie over een groep hangjongeren in het Noord Brabantse dorp Maaskantje. De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, ...

Bioscoopfilm die gebaseerd is op de Nederlandse komedieserie over een groep hangjongeren in het Noord-Brabantse dorp Maaskantje. De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand. Deze komedie is gebaseerd op de gelijknamige serie sketches die op televisie te zien was en die zich afspelen in Maaskantje. Door de populariteit van 'New Kids' is dit Noord-Brabantse plaatsje inmiddels een toeristentrekpleister geworden. De door Reinout Oerlemans geproduceerde film verbrak op de premièredag het omzetrecord van alle ooit in de bioscoop uitgebracht Nederlandse films en bereikte eveneens in recordtijd de status van Diamanten Film voor 1 miljoen bezoekers. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/new-kids-turbo

Morgen | 22:15 De Monitor

Seizoen 2020 - Aflevering 18 van 20 - Les aan kwetsbare leerlingen in coronatijd - KRO-NCRV Vanwege de coronacrisis zijn scholen gedwongen online onderwijs te geven aan thuiszittende leerlingen. Maar wat blijkt: de leerkrachten krijgen niet met alle kinderen contact, bijvoorbeeld omdat ze helemaal geen computer hebben of omdat er thuis allemaal problemen spelen. Kwetsbare leerlingen hebben het door corona zwaarder, omdat het normale contact met school is weggevallen. Dat blijkt ook uit een eerste onderzoek, half mei, van de onderwijsinspectie: er is een grote groep leerlingen voor wie onderwijs op afstand moeizaam verloopt of helemaal niet lukt. De Amsterdamse wethouder van onderwijs, Marjolein Moorman, maakt zich zorgen: 'School moet een gelijkmaker zijn voor kinderen. De plek waar het niet uitmaakt wat je achtergrond is. Maar door corona maakt de thuissituatie ineens nog meer het verschil'. Wij onderzoeken hoe de scholen daarmee omgaan. Wordt er hulp geregeld, is er goede samenwerking met jeugdhulpverlening?

Morgen | 22:45 Kruispunt

Seizoen 2020 - Aflevering 20 van 23 - De keuze van Kemp - KRO-NCRV Kruispunt staat op Tweede Pinksterdag in het teken van het afscheid van presentator Wilfred Kemp. Elf jaar lang was hij het gezicht van het tv-programma, waar hij ooit als redacteur begon en ook als verslaggever werkzaam was. In deze uitzending blikt hij terug, met een selectie van mooie, ontroerende en historische fragmenten uit het afgelopen decennium. Het beste van Kruispunt, waarin zingeving, geloof en maatschappelijke relevantie samenkomen. In deze uitzending onder andere aandacht voor 'De weg naar Santiago', waar Wilfred Kemp verhalen optekende van pelgrims, mensen onderweg, die om uiteenlopende redenen hun leven even op de pauzeknop zetten. 'Om ver van huis dichter bij zichzelf te komen', luidde de tekst waarmee hij de uitzendingen aankondigde. Natuurlijk ook veel aandacht voor de historische momenten waarop Wilfred voor Kruispunt in Rome was: het conclaaf dat in 2013 kardinaal Bergoglio uit Argentinië tot paus koos, het vertrek van paus Benedictus XVI uit Vaticaanstad, De eeuwige stad, het Pietersplein, waar het gevoel bij een wereldkerk te horen bij hem altijd sterk aanwezig is. Meermalen maakte Kruispunt uitzendingen over complexe ethische onderwerpen als voltooid leven. Kemp: 'Daarbij willen we een moreel kompas zijn. Niet om aan te geven hoe je erover zou moeten denken, maar door er vanuit onze traditie vragen bij te stellen.' Een hoofdstuk apart vormen de Kruispunt-uitzendingen met nabestaanden en slachtoffers van rampen, waarin de veerkracht van mensen steeds op indrukwekkende wijze naar voren komt. Dat was zo na de vliegramp met de MH17 en is nu weer zo, bij de huidige coronacrisis. 'Die uitzendingen zijn een ode aan de veerkracht van mensen en willen ook troost bieden, door hen te zien, te horen en de namen van hun overleden dierbaren te noemen en te vereeuwigen in ons programma.'

Overmorgen | 00:05 De Nachtzoen

Seizoen 2020 - Aflevering 35 van 90 - Abdelkader Benali - EO In de coronacrisis begraven we onze dierbaren in kleine kring. Dat geldt ook voor schrijver Abdelkader Benali, die op een andere manier afscheid had willen nemen van zijn bijzondere oma, ver weg.

Overmorgen | 09:15 Op Adem

Seizoen 1 - Aflevering 47 van 51 - Samuel Lee - KRO-NCRV Als Theoloog des Vaderlands denkt Samuel Lee na over de betekenis en gevolgen van de coronacrisis. Een van de belangrijkste dingen is om aanwezig te zijn en gevoeliger om te gaan met elkaar en de wereld.

Overmorgen | 09:25 Furiki

Pindacrisis / ChillaxatieMaximalisatie André en Chobado stelen Gordon zijn tankwagen met pindaolie. / André neemt taken van Mouki over, maar creëert een totale chaos.

 Meer

Crisis op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 11:20 Op1

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Vanavond doet NASA een nieuwe poging om de eerste commerciële ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - Vanavond doet NASA een nieuwe poging om de eerste commerciële bemande ruimtevlucht, de Crew Dragon van SpaceX, te lanceren naar ruimtestation ISS. Bij Op1 is wetenschapsjournalist Anna Gimbrère te gast om te vertellen over de Crew Dragon en de moeilijkheden waar NASA mee te maken heeft gekregen rondom het ruimteschip. - Luchtvaartdeskundige Benno Baksteen is het zat dat de luchtvaart elke keer de schuld krijgt van de klimaatverandering. Vanavond bij Op1 gaat hij in gesprek met GroenLinks-kamerlid Suzanne Kröger. Zij wil de huidige coronacrisis juist aangrijpen om het aantal vluchten terug te dringen. - Presentatrice Anita Witzier brengt met haar programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’ een eerbetoon aan de mensen die overleden zijn aan het coronavirus. Ze reist door het land en gaat op zoek naar de mensen achter de statistieken. Wie waren deze zij? Hoe zag hun leven eruit, hoe gaan ze herinnerd worden en wie laten ze achter? Vanavond vertelt ze erover bij Op1. - De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra reageert vanavond bij Op1 op de grote onrust in zijn land naar aanleiding van de dood van de Afro-Amerikaanse George Floyd. Hij kwam om het leven door ernstig politiegeweld. Veel Amerikanen protesteren al dagen. Ze eisen gerechtigheid voor Floyd en een einde aan het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen. - Wat als het noodlot ineens toeslaat door een verkeersongeval, een ongelukkige val van de trap of een hersenbloeding? Dat liet de prijswinnende tv-serie ‘Stuk’ zien. De serie krijgt nu een vervolg op de radio. Waar we eerst meekeken in het revalidatiecentrum, horen we nu hoe het met de hoofdpersonen gaat als ze weer terug naar huis keren. Vanavond bij Op1 schuiven twee van hen aan: Daan Buringa en Basir Meijer zu Schlochtern. - Het leven zit vol onverwachtse gebeurtenissen, maar soms is de realiteit nog gekker dan een absurdist als Ronald Snijders zou kunnen bedenken. Vanavond bij Op1 bekijkt hij het coronanieuws van de afgelopen weken door zijn absurdistische bril.

Vandaag | 12:13 In tijden van Corona

De Wallen Amsterdam In tijden van corona onderzoekt NH de impact van de crisis op het leven van de gewone Noord-Hollander. Vandaag zijn we in De Wallen van Amsterdam. De rosse buurt veranderde in korte tijd van het drukste naar het stilste deel van de stad. Bewoner Willem Oosterbeek vindt dat echter helemaal niet erg

Vandaag | 12:22 Pano

Seizoen 2020 - Hotel Corona Krokusvakantie 2020: onbezorgd genieten duizenden Vlamingen van hun skivakantie in het Noorden van Italië. Eens terug thuis, komt de ongerustheid. Ze worden ziek. "Het was bijna onwezenlijk", vertelt Dennis die zelf ook ziek werd. "Het leek alsof het virus vanuit ons hotel België was binnengekomen. Dan begin je je wel vragen te stellen." Pano reconstrueert de eerste cruciale weken van de start van de epidemie in ons land. Experts geven grif toe de situatie onderschat te hebben. Het blijken cruciale dagen te worden, waarin mensen, als ze al een test kregen, soms lang moesten wachten op hun resultaat. Quarantaine was niet verplicht. Achteraf gezien hebben de skiërs vermoedelijk zo anderen besmet, zonder het te weten. Zoals Herman: "Ik wou absoluut niemand besmetten. Dat was niet mijn bedoeling. Maar ik heb er vermoedelijk veel besmet." De week na de krokusvakantie dachten we nog dat Covid-19 vergelijkbaar was met een zware griep. Welke lessen kunnen we trekken uit de eerste cruciale weken van de coronacrisis in ons land? Met reacties van Marc Van Ranst, Herman Goossens, Jan Stroobants, Maggie de Block en Sophie Quoilin van Sciensano.

Vandaag | 12:25 Margreet: op anderhalve meter

Hoe gaat onze regio om met de coronacrisis? Margreet zoekt het de komende weken uit door op bezoek te gaan bij oude bekenden. Vandaag is ze in de Utrechtse wijk Overvecht.

Vandaag | 13:13 In tijden van Corona

De Wallen Amsterdam In tijden van corona onderzoekt NH de impact van de crisis op het leven van de gewone Noord-Hollander. Vandaag zijn we in De Wallen van Amsterdam. De rosse buurt veranderde in korte tijd van het drukste naar het stilste deel van de stad. Bewoner Willem Oosterbeek vindt dat echter helemaal niet erg

Vandaag | 13:17 Balie live - Stadsgesprek

Een wekelijks gesprek over de impact van de Coronacrisis met Amsterdammers die hier dagelijks mee te maken hebben.

Vandaag | 13:25 Margreet: op anderhalve meter

Hoe gaat onze regio om met de coronacrisis? Margreet zoekt het de komende weken uit door op bezoek te gaan bij oude bekenden. Vandaag is ze in de Utrechtse wijk Overvecht.

Vandaag | 13:56 Tot overmaat van ramp

Podium voor Limburgse kunstenaars nu ze door coronacrisis nergens terecht kunnen.

Vandaag | 14:13 In tijden van Corona

De Wallen Amsterdam In tijden van corona onderzoekt NH de impact van de crisis op het leven van de gewone Noord-Hollander. Vandaag zijn we in De Wallen van Amsterdam. De rosse buurt veranderde in korte tijd van het drukste naar het stilste deel van de stad. Bewoner Willem Oosterbeek vindt dat echter helemaal niet erg

Vandaag | 14:25 Margreet: op anderhalve meter

Hoe gaat onze regio om met de coronacrisis? Margreet zoekt het de komende weken uit door op bezoek te gaan bij oude bekenden. Vandaag is ze in de Utrechtse wijk Overvecht.

Vandaag | 15:13 In tijden van Corona

De Wallen Amsterdam In tijden van corona onderzoekt NH de impact van de crisis op het leven van de gewone Noord-Hollander. Vandaag zijn we in De Wallen van Amsterdam. De rosse buurt veranderde in korte tijd van het drukste naar het stilste deel van de stad. Bewoner Willem Oosterbeek vindt dat echter helemaal niet erg

Vandaag | 15:25 Margreet: op anderhalve meter

Hoe gaat onze regio om met de coronacrisis? Margreet zoekt het de komende weken uit door op bezoek te gaan bij oude bekenden. Vandaag is ze in de Utrechtse wijk Overvecht.

Vandaag | 15:30 Tot overmaat van ramp

Podium voor Limburgse kunstenaars nu ze door coronacrisis nergens terecht kunnen.

Vandaag | 16:13 In tijden van Corona

De Wallen Amsterdam In tijden van corona onderzoekt NH de impact van de crisis op het leven van de gewone Noord-Hollander. Vandaag zijn we in De Wallen van Amsterdam. De rosse buurt veranderde in korte tijd van het drukste naar het stilste deel van de stad. Bewoner Willem Oosterbeek vindt dat echter helemaal niet erg

Vandaag | 17:00 Tot overmaat van ramp

Podium voor Limburgse kunstenaars nu ze door coronacrisis nergens terecht kunnen.

Vandaag | 17:13 In tijden van Corona

De Wallen Amsterdam In tijden van corona onderzoekt NH de impact van de crisis op het leven van de gewone Noord-Hollander. Vandaag zijn we in De Wallen van Amsterdam. De rosse buurt veranderde in korte tijd van het drukste naar het stilste deel van de stad. Bewoner Willem Oosterbeek vindt dat echter helemaal niet erg

Vandaag | 18:13 In tijden van Corona

De Wallen Amsterdam In tijden van corona onderzoekt NH de impact van de crisis op het leven van de gewone Noord-Hollander. Vandaag zijn we in De Wallen van Amsterdam. De rosse buurt veranderde in korte tijd van het drukste naar het stilste deel van de stad. Bewoner Willem Oosterbeek vindt dat echter helemaal niet erg

Vandaag | 22:00 Tot overmaat van ramp

Podium voor Limburgse kunstenaars nu ze door coronacrisis nergens terecht kunnen.

Morgen | 01:00 Racing: F1 Esports Virtual Grand Prix Monaco

samenvatting van de officiele Formule 1 Esports GP van Monaco vanuit het Gfinity Esports Arena in Londen. Dit is de eerste in een reeks van Esports races, georganiseerd door de Formule 1 organisatie zolang de coronacrisis duurt. Verschillende Formule 1 rijders zullen het virtueel tegen elkaar en tegen andere sim-racers opnemen.

Morgen | 04:35 Racing: F1 Esports Virtual Grand Prix Monaco

samenvatting van de officiele Formule 1 Esports GP van Monaco vanuit het Gfinity Esports Arena in Londen. Dit is de eerste in een reeks van Esports races, georganiseerd door de Formule 1 organisatie zolang de coronacrisis duurt. Verschillende Formule 1 rijders zullen het virtueel tegen elkaar en tegen andere sim-racers opnemen.

Morgen | 11:17 Balie live - Stadsgesprek

Een wekelijks gesprek over de impact van de Coronacrisis met Amsterdammers die hier dagelijks mee te maken hebben.

Morgen | 11:20 GLD Onderweg

Tijdens de coronacrisis staat er één belangrijke boodschap centraal: blijf thuis! Gelderlanders lijken hier gehoor aan te geven; we nemen je mee naar de lege straten in Gelderland en vertellen je interessante weetjes over de dorpen waar we doorheen rijden.

Morgen | 11:46 Quarantaine Sessies

Door de coronacrisis zitten er heel veel artiesten thuis. Daar hebben we iets voor bedacht: de quarantaine-sessies. Artiesten uit Amsterdam en de rest van Noord-Holland kunnen zo alsnog voor jou optreden!

Morgen | 11:50 GLD Onderweg

Tijdens de coronacrisis staat er één belangrijke boodschap centraal: blijf thuis! Gelderlanders lijken hier gehoor aan te geven; we nemen je mee naar de lege straten in Gelderland en vertellen je interessante weetjes over de dorpen waar we doorheen rijden.

Morgen | 13:00 Nederland strijdt tegen corona

Seizoen 1 - Aflevering 1 Een kijkje achter de schermen bij het personeel van Defensie in de strijd tegen COVID-19. Hoe worden de verschillende defensieonderdelen ingezet in tijden van crisis?

Morgen | 13:50 Nederland strijdt tegen corona

Seizoen 1 - Aflevering 2 Een kijkje achter de schermen bij het personeel van Defensie in de strijd tegen COVID-19. Hoe worden de verschillende defensieonderdelen ingezet in tijden van crisis?

Morgen | 14:40 Nederland strijdt tegen corona

Seizoen 1 - Aflevering 3 Een kijkje achter de schermen bij het personeel van Defensie in de strijd tegen COVID-19. Hoe worden de verschillende defensieonderdelen ingezet in tijden van crisis?

Morgen | 15:30 Nederland strijdt tegen corona

Seizoen 1 - Aflevering 4 Een kijkje achter de schermen bij het personeel van Defensie in de strijd tegen COVID-19. Hoe worden de verschillende defensieonderdelen ingezet in tijden van crisis?

Morgen | 20:50 Public Enemy

Seizoen 2 - Aflevering 8 van 10 - KRO-NCRV Chloé bedenkt een plan om de ketamine te volgen en zo dichter bij Paul te komen, maar daarvoor moet de veearts wel meewerken. Émile beleeft een zeer emotioneel weerzien met zijn moeder. Een medewerker van de bisschop bezoekt het klooster na de dood van de abt met een onaangename mededeling en Lucas maakt een geloofscrisis door. Michaël leidt een riskante politieactie, maar alles loopt heel anders dan gedacht.

Overmorgen | 01:00 Public Enemy

Seizoen 2 - Aflevering 8 van 10 - KRO-NCRV Chloé bedenkt een plan om de ketamine te volgen en zo dichter bij Paul te komen, maar daarvoor moet de veearts wel meewerken. Émile beleeft een zeer emotioneel weerzien met zijn moeder. Een medewerker van de bisschop bezoekt het klooster na de dood van de abt met een onaangename mededeling en Lucas maakt een geloofscrisis door. Michaël leidt een riskante politieactie, maar alles loopt heel anders dan gedacht.

Overmorgen | 07:05 De Pinguïns van Madagascar

Seizoen 1 - Aflevering 23 - Miss verstand / Over Phil Skipper heeft een identiteitscrisis...

Overmorgen | 09:25 Furiki

Pindacrisis / ChillaxatieMaximalisatie André en Chobado stelen Gordon zijn tankwagen met pindaolie. / André neemt taken van Mouki over, maar creëert een totale chaos.

Overmorgen | 09:45 Quarantaine Sessies

Door de coronacrisis zitten er heel veel artiesten thuis. Daar hebben we iets voor bedacht: de quarantaine-sessies. Artiesten uit Amsterdam en de rest van Noord-Holland kunnen zo alsnog voor jou optreden!

Overmorgen | 11:20 GLD Onderweg

Tijdens de coronacrisis staat er één belangrijke boodschap centraal: blijf thuis! Gelderlanders lijken hier gehoor aan te geven; we nemen je mee naar de lege straten in Gelderland en vertellen je interessante weetjes over de dorpen waar we doorheen rijden.

Overmorgen | 11:25 KLAAR

Seizoen 1 - Aflevering 35 België staat in de top 10 van landen waar robots het meest gebruikt worden. En door de coronacrisis worden er nu nog meer robots ingezet. Bram Vanderborght, professor robotica aan de VUB, legt ons uit wat zo'n robot allemaal kan en hoe het werkt.

 Meer

Crisis gemist

Eerder Vandaag | 10:50 Nieuwsuur

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Onrust in de VS na dood ongewapende zwarte arrestant Opnieuw ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Onrust in de VS na dood ongewapende zwarte arrestant Opnieuw zijn in tientallen Amerikaanse steden mensen de straat op gegaan naar aanleiding van de dood van een ongewapende zwarte arrestant, eerder deze week in Minneapolis. We spreken met Clarence B. Jones, de rechterhand van Martin Luther King en met correspondent Marieke de Vries over het laatste nieuws. De nieuwe media-strategie van de Amerikaanse presidentskandidaten Door de coronacrisis kunnen de Amerikaanse presidentskandidaten nauwelijks speeches geven, handen schudden en langs de de deuren. De campagnes vinden vrijwel helemaal online plaats. Doordat zowel de kandidaten als de kiezers vooral binnen zitten en er nauwelijks publiciteitsmomenten zijn, moesten de campagneteams een volledig nieuwe media-strategie verzinnen. Vanavond een reportage. Corona overleefd, en daarna? Duizenden Nederlanders zijn inmiddels aan het coronavirus overleden. Duizenden anderen overleefden de ziekte, soms na een lang verblijf op de intensive care. Hen wacht een langdurige herstelperiode. Daarbij is het onzeker of ze ooit weer de oude zullen worden. Nieuwsuur volgt dit jaar twee patiënten tijdens hun herstel. Beiden lagen ze zo'n twee weken op de intensive care.

Eerder Vandaag | 10:20 EenVandaag: o.a. foodtrucks voorzien hele wijken van eten

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Foodtrucks voorzien hele wijken van eten: 'De eerste avond ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Foodtrucks voorzien hele wijken van eten: 'De eerste avond werden er meer dan 100 pizza's verkocht' Ieder ander jaar zouden er nu elk weekend op festivals en in parken door heel Nederland allerlei kleurrijke foodtrucks opduiken. De coronacrisis gooide roet in het eten, maar Jeroen Janssen zag een kans: buurtkeukens. De foodtrucks zijn de afgelopen jaren snel opgekomen. Met steeds meer soorten aanbod en festivals zoals Rrrollend werd de foodtruck een dominant gegeven op festivals en evenementen. Hoewel veel horeca-ondernemers met de handen in het haar zitten door de coronacrisis, lijken de foodtrucks ook nu een uitweg te hebben gevonden. Politiegeweld tegen zwarte mensen in de VS wordt veroordeeld en tóch gebeurt het steeds opnieuw: 'Uiteindelijk verandert er niets' New York, Las Vegas, Dallas, Los Angeles, Chicago: in de VS wordt fel geprotesteerd na de dood van een onschuldige zwarte man door een witte politieagent. Dit is niet voor het eerst: "Politiegeweld tegen zwarte mensen is er al decennia." Columnist en schrijver Arjen van Veelen woonde jarenlang in de Amerikaanse stad St. Louis en schreef hierover het boek Amerikanen lopen niet. De dood van George Floyd is voor hem een déjà vu. Opvallend: veel stellen die niet op natuurlijke wijze zwanger raakten, nu tóch in verwachting Het is even afwachten, maar de kans is groot dat er over 7 maanden veel 'quarantainebaby's' worden geboren. Opvallend: bij fertiliteitsarts Frederika Prak melden zich dagelijks stellen die niet natuurlijk zwanger raakten, en nu tóch in verwachting zijn. Jaarlijks starten zo'n 13.000 stellen met een onvervulde kinderwens een ivf-traject. Deze behandelingen werden stilgezet vanwege de veiligheid van patiënten en om zo de bedden en menskracht op de ic's in te kunnen zetten. Nu melden zich bij fertiliteitsarts Frederika Prak van het UMC Utrecht bijna dagelijks patiënten die juist in deze periode zwanger zijn geraakt. "Op een natuurlijke manier. Normaal gesproken gebeurt dat sporadisch." Wéér gaan de huurprijzen voor nieuwe woningen omhoog, 'Ollongren is gezwicht voor de investeerder' Als ze níét zelf de prijs van nieuwe huurcontracten mogen bepalen, gaan verschillende grote bouwprojecten in Amsterdam niet door. Daar dreigen professionele investeerders mee. "Ze willen winst maken ten koste van starters." De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (SP) krijgt talloze brieven van onder andere leraren en zorgmedewerkers die geen betaalbare huurwoning kunnen vinden in de stad. "Vastgoedeigenaren willen winst maken ten koste van starters", zegt hij. "En het lijkt erop dat ze het gevecht gewonnen hebben." Volgens Ivens is minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken "gezwicht voor de investeerders".

Eerder Vandaag | 06:00 Op1: Anna Gimbrère, Anita Witzier en meer

Informatief, Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending Vanavond doet NASA een nieuwe poging om de eerste commerciële ...

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending - Vanavond doet NASA een nieuwe poging om de eerste commerciële bemande ruimtevlucht, de Crew Dragon van SpaceX, te lanceren naar ruimtestation ISS. Bij Op1 is wetenschapsjournalist Anna Gimbrère te gast om te vertellen over de Crew Dragon en de moeilijkheden waar NASA mee te maken heeft gekregen rondom het ruimteschip. - Luchtvaartdeskundige Benno Baksteen is het zat dat de luchtvaart elke keer de schuld krijgt van de klimaatverandering. Vanavond bij Op1 gaat hij in gesprek met GroenLinks-kamerlid Suzanne Kröger. Zij wil de huidige coronacrisis juist aangrijpen om het aantal vluchten terug te dringen. - Presentatrice Anita Witzier brengt met haar programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’ een eerbetoon aan de mensen die overleden zijn aan het coronavirus. Ze reist door het land en gaat op zoek naar de mensen achter de statistieken. Wie waren deze zij? Hoe zag hun leven eruit, hoe gaan ze herinnerd worden en wie laten ze achter? Vanavond vertelt ze erover bij Op1. - De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra reageert vanavond bij Op1 op de grote onrust in zijn land naar aanleiding van de dood van de Afro-Amerikaanse George Floyd. Hij kwam om het leven door ernstig politiegeweld. Veel Amerikanen protesteren al dagen. Ze eisen gerechtigheid voor Floyd en een einde aan het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen. - Wat als het noodlot ineens toeslaat door een verkeersongeval, een ongelukkige val van de trap of een hersenbloeding? Dat liet de prijswinnende tv-serie ‘Stuk’ zien. De serie krijgt nu een vervolg op de radio. Waar we eerst meekeken in het revalidatiecentrum, horen we nu hoe het met de hoofdpersonen gaat als ze weer terug naar huis keren. Vanavond bij Op1 schuiven twee van hen aan: Daan Buringa en Basir Meijer zu Schlochtern. - Het leven zit vol onverwachtse gebeurtenissen, maar soms is de realiteit nog gekker dan een absurdist als Ronald Snijders zou kunnen bedenken. Vanavond bij Op1 bekijkt hij het coronanieuws van de afgelopen weken door zijn absurdistische bril.

Eerder Vandaag | 11:25 Margreet: op anderhalve meter

Hoe gaat onze regio om met de coronacrisis? Margreet zoekt het de komende weken uit door op bezoek te gaan bij oude bekenden. Vandaag is ze in de Utrechtse wijk Overvecht.

Eerder Vandaag | 11:13 In tijden van Corona

De Wallen Amsterdam In tijden van corona onderzoekt NH de impact van de crisis op het leven van de gewone Noord-Hollander. Vandaag zijn we in De Wallen van Amsterdam. De rosse buurt veranderde in korte tijd van het drukste naar het stilste deel van de stad. Bewoner Willem Oosterbeek vindt dat echter helemaal niet erg

Eerder Vandaag | 11:00 Corona Dialogen

Verslag over het omgaan met de Coronacrisis van Amsterdammers.

Eerder Vandaag | 10:25 Margreet: op anderhalve meter

Hoe gaat onze regio om met de coronacrisis? Margreet zoekt het de komende weken uit door op bezoek te gaan bij oude bekenden. Vandaag is ze in de Utrechtse wijk Overvecht.

Eerder Vandaag | 10:13 In tijden van Corona

De Wallen Amsterdam In tijden van corona onderzoekt NH de impact van de crisis op het leven van de gewone Noord-Hollander. Vandaag zijn we in De Wallen van Amsterdam. De rosse buurt veranderde in korte tijd van het drukste naar het stilste deel van de stad. Bewoner Willem Oosterbeek vindt dat echter helemaal niet erg

Eerder Vandaag | 09:25 Margreet: op anderhalve meter

Hoe gaat onze regio om met de coronacrisis? Margreet zoekt het de komende weken uit door op bezoek te gaan bij oude bekenden. Vandaag is ze in de Utrechtse wijk Overvecht.

Eerder Vandaag | 09:13 In tijden van Corona

De Wallen Amsterdam In tijden van corona onderzoekt NH de impact van de crisis op het leven van de gewone Noord-Hollander. Vandaag zijn we in De Wallen van Amsterdam. De rosse buurt veranderde in korte tijd van het drukste naar het stilste deel van de stad. Bewoner Willem Oosterbeek vindt dat echter helemaal niet erg

Eerder Vandaag | 08:25 Margreet: op anderhalve meter

Hoe gaat onze regio om met de coronacrisis? Margreet zoekt het de komende weken uit door op bezoek te gaan bij oude bekenden. Vandaag is ze in de Utrechtse wijk Overvecht.

Eerder Vandaag | 08:15 FC Utrecht TV: Club in crisistijd

FC Utrecht TV: Club in crisistijd. Seizoen 2019-2020 - Aflevering 33 van 45 Speciale aflevering van FC Utrecht TV waarin de maatschappelijke rol van een club in crisistijd belicht wordt.

Eerder Vandaag | 08:13 In tijden van Corona

De Wallen Amsterdam In tijden van corona onderzoekt NH de impact van de crisis op het leven van de gewone Noord-Hollander. Vandaag zijn we in De Wallen van Amsterdam. De rosse buurt veranderde in korte tijd van het drukste naar het stilste deel van de stad. Bewoner Willem Oosterbeek vindt dat echter helemaal niet erg

Eerder Vandaag | 07:25 Boer zoekt Vrouw Special: impact corona

Herhaling. In de tweede aflevering van Boer zoekt Vrouw Special praat Yvon Jaspers bij met boer Herman en bezoekt bloemenboer Jaap. Beiden hebben duidelijk last van de gevolgen van het coronavirus. Boer Herman Yvon gaat langs bij Fleur en videochat met boer Herman in Frankrijk. De coronacrisis heeft een lelijke streep gehaald door hun plannen. Na drieëneenhalf jaar op en neer reizen besloot het jonge stel begin dit jaar dat Fleur voorgoed bij Herman op de boerderij zou intrekken. Grenzen op slot Maar helaas. De grenzen gingen op slot en sindsdien zit Fleur alleen thuis en Herman op afstand in Frankrijk. Een flinke domper voor het stel. Ondanks die tegenvaller prijst Fleur zich enorm gelukkig: door Herman is ze een totaal andere, zelfverzekerdere vrouw geworden. Gemengde gevoelens Ook voor de Noord-Hollandse boer Jaap, die in 2018 een oproep deed om zijn droomvrouw te vinden, heeft corona grote impact. Zijn snijbloemkwekerij heeft last van het exportverbod en hij ziet zich gedwongen zijn bloemen te vernietigen. Jaap kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn Boer zoekt Vrouw-avontuur. Geluk Achteraf schaamt hij zich voor zijn aanpak tijdens de logeerweek. Gelukkig heeft hij er veel van geleerd en inmiddels gaat het goed in de liefde. Jaap heeft zijn geluk gevonden bij Helle die met haar ontwapenende kerstkaart Jaaps leven op z'n kop zette. Zal hij dit keer de liefde wel de tijd geven die het verdient? Bekijk de eerste Boer zoekt Vrouw Special terug via gids.tv/programma/boer-zoekt-vrouw-special.

Eerder Vandaag | 07:25 Margreet: op anderhalve meter

Hoe gaat onze regio om met de coronacrisis? Margreet zoekt het de komende weken uit door op bezoek te gaan bij oude bekenden. Vandaag is ze in de Utrechtse wijk Overvecht.

Eerder Vandaag | 07:13 In tijden van Corona

De Wallen Amsterdam In tijden van corona onderzoekt NH de impact van de crisis op het leven van de gewone Noord-Hollander. Vandaag zijn we in De Wallen van Amsterdam. De rosse buurt veranderde in korte tijd van het drukste naar het stilste deel van de stad. Bewoner Willem Oosterbeek vindt dat echter helemaal niet erg

Eerder Vandaag | 06:00 Margreet: op anderhalve meter

Hoe gaat onze regio om met de coronacrisis? Margreet zoekt het de komende weken uit door op bezoek te gaan bij oude bekenden. Vandaag is ze in de Utrechtse wijk Overvecht.

 Meer