Cricket

Cricket op tv

De BBC maakt regelmatig uitzendingen van internationale cricketwedstrijden op tv. Ook bij NOS Studio Sport kun je samenvattingen zien in de uitzending op NPO 1.

Cricket

Cricket is een sport die gespeeld wordt tussen twee teams van elf spelers op een cricketveld. In het midden van het veld is een rechthoekige 22-yard-lange baan met een wicket (een set van drie houten paaltjes), gelegen aan elk uiteinde . Eén team, aangeduid als het 'batting team' probeert zoveel mogelijk runs te scoren, terwijl hun tegenstanders 'fielden'. Elke fase van het spel heet een inning. Nadat ofwel tien batsmen zijn verslagen, of een bepaald aantal 'overs' zijn afgerond, eindigt de inning en wisselen de twee teams van rol. Het winnende team is degene die de meeste runs scoort, met inbegrip van eventuele 'extra's' opgedaan tijdens hun één of twee innings.

De grootste tweejaarlijkse wedstrijd in cricket is The Ashes, een wedstrijd-serie gespeeld tussen Engeland en Australië.

Cricket op tv (overige uitzendingen NL)

Zo 23 mei 2021 | 15:51 Groen in de Grote Stad

Gabriella's gozer Als Crickets vlam terugkeert, grijpt Remy de kans aan om Cricket te helpen om haar te leren kennen.

Cricket op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 14:50 Midsomer Murders

Seizoen 3 - Aflevering 1 van 8 - Dead Man's Eleven: Part 1 Deel 1/2. Er doet zich een tragedie voor voor Robert Cavendish, aanvoerder van het Fletcher Cross Cricket-team als het lichaam van zijn vermiste vrouw in de buurt van een oude steengroeve wordt gevonden.

Vandaag | 15:50 Midsomer Murders

Seizoen 3 - Aflevering 2 van 8 - Dead Man's Eleven: Part 2 Deel 2/2. Barnaby en Troy verdenken Roberts zoon die zich openlijk verzette tegen zijn vaders vrouw en die de eigenaar was van de cricket bat waarmee ze vermoord is.

Vandaag | 16:52 Groen in de Grote Stad

Tilly Tour / Feestdiner Tilly neemt Omie mee om een dagje de toerist uit te hangen. / Cricket en Remy organiseren een feestdiner zodat iedereen elkaar kan leren kennen.

Morgen | 09:55 Butterbean's Café

Seizoen 2 - Aflevering 17 - Crickets eerste Feeën Finesse! / Kleverige Kaneel Broodjes! Cricket mag van Butterbean voor het eerst helemaal zelf de feeën finesse doen, maar dat blijkt nog best lastig te zijn. // Dazzle en Poppy geven samen een les in kaneel broodjes bakken. Eén probleem: ze doen allebei alles op een hele andere manier.

Morgen | 10:59 Groen in de Grote Stad

Belangrijk nieuws Bill heeft een megameloen geteeld en Cricket nodigt de nieuwszender uit om te komen kijken.

Morgen | 17:23 Groen in de Grote Stad

Gabriella's gozer/ de krent Als Crickets vlam terugkeert, grijpt Remy de kans aan om Cricket te helpen om haar te leren kennen./ De familie wil naar een rommelmarkt, maar Bill wil thuisblijven om geld te besparen.

Morgen | 20:35 Groen in de Grote Stad

Indianenverhalen / De wenswasbak .mie houdt niet van bezoek van buren, dus doet ze alsof ze een gevaarlijke moerasheks is. / Cricket denkt makkelijk te kunnen verdienen door mensen geld in zijn wenswasbak te laten gooien.

Overmorgen | 00:05 Meurtres au paradis

Seizoen 6 - Aflevering 4 van 8 - Une victoire de courte durée Jérôme Martin, membre du Cricket Club d'Honoré, est retrouvé mort sur le terrain de jeu, tué d'une balle en plein coeur. La veille, il avait participé à un match de bienfaisance au profit de son fils, paralysé à la suite d'un accident de la route. Le commandant Patterson, qui a participé à la rencontre, demande à Humphrey de tout faire pour retrouver le coupable

Overmorgen | 09:50 Butterbean's Café

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Een pizzafeestje Reuben is jarig en hij wil zijn feestje graag vieren in Butterbean's café. Cricket is de gastvrouw en zij heeft als taak het iedereen naar de zin te maken. Dit valt nog niet mee omdat iedereen wat anders op zijn pizza wil.

Overmorgen | 09:56 Butterbean's Café

Seizoen 2 - Aflevering 18 - Fijne verjaardag, Cricket! / Dolle Doug! Cricket is jarig en ze mag een verjaardagwens opschrijven! // Butterbean's café geeft een 'Blije klanten barbecue', en het is een groot succes!

Overmorgen | 10:59 Groen in de Grote Stad

Feestdiner Cricket en Remy organiseren een feestdiner zodat iedereen elkaar kan leren kennen.

Overmorgen | 15:40 Documentaire: Sporting Greats Brendon McCullum

Een documentaireserie over enkele van de grootste namen in de sportwereld. Vol met adembenemende beelden en exclusieve nieuwe interviews, is dit een serie die sportfans over de hele wereld zal aanspreken omdat de vraag is en blijft: wie is de grootste sportster aller tijden? In deze serie zullen de kolossale prestaties worden benadrukt van enkele van de grootste sportsterren op het wereldtoneel. Deze sterren hebben records gebroken, ongeëvenaarde successen behaald en soms ongekende nederlagen geleden. Maar bovenal zijn het Sporting Greats. Met in deze aflevering de cricketer Brendon McCullum.

Overmorgen | 17:22 Groen in de Grote Stad

Groen scherm / Ticket van Cricket Als de familie Groen naar Grote Tech gaat, ontdekt Tilly hoe ze haar chaotische familie kan verbeteren. / Cricket wint kaartjes voor een voorstelling en moet kiezen of hij Tilly of Remy meeneemt.

Wo 19 mei 2021 | 03:50 Celebrity Crystal Maze

Seizoen 8 - Aflevering 2 Actress Tamzin Outhwaite takes on the role of captain as she and former cricket star Phil Tufnell, Dr Ranj Singh, reality star Francis Boulle and comedian Joel Dommett tackle the maze. Richard Ayoade is their guide as they face an assortment of skill, physical, mystery and mental challenges, where their aim is to win as much time as possible in the Crystal Dome.

Wo 19 mei 2021 | 09:56 Butterbean's Café

Seizoen 2 - Aflevering 19 - De Grote Verjaardags Hik! / Skater'Taters! De directeur van Cricket's school is vandaag jarig, en daarom plant het Bean-team een verrassing. // Jasper wil voor zijn skate vrienden zijn bekende skater-taters maken. Maar dan blijkt dat er nog heel veel bestellingen bezorgd moeten worden.

Wo 19 mei 2021 | 11:01 Groen in de Grote Stad

Feestdiner Cricket en Remy organiseren een feestdiner zodat iedereen elkaar kan leren kennen.

Wo 19 mei 2021 | 17:25 Groen in de Grote Stad

De halverstraat / Super Omie Tilly en Remy voeren een toneelstukje op terwijl Cricket zijn favoriete superhelden ontmoet. / Cricket en Tilly proberen Omie te helpen als zij tijdelijk haar zicht verliest.

Do 20 mei 2021 | 05:35 Documentaire: Homage The Rivals

Documentaire: Homage The Rivals. Een eerbetoon aan grote sporticonen. In deze aflevering: The Rivals. America's Cup (VS vs Nieuw-Zeeland), cricket (India vs Pakistan) en Ryder Cup (VS vs Europa).

Do 20 mei 2021 | 09:56 Butterbean's Café

Seizoen 2 - Aflevering 20 - De Fonkelbessen Fee / Hallo Marma Team De eerste frambozen van het seizoen zijn rijp! Cricket heeft een boek waarin staat dat dan die nacht de Fonkelbessen Fee langs komt. // Het Bean-team viert hun jubileum, maar mevrouw Marmalady is heel jaloers op het team.

Do 20 mei 2021 | 11:02 Groen in de Grote Stad

Goedkope slang Cricket maakt een impulsief besluit om een slang te kopen als huisdier.

Do 20 mei 2021 | 11:19 Groen in de Grote Stad

Oogstmaaltijd Bill en Nancy bereiden een speciale oogstmaaltijd voor, terwijl Cricket en Omie Tilly willen verslaan in een race om een missend ingredient.

Do 20 mei 2021 | 17:25 Groen in de Grote Stad

Stresspartij / Motormijder Cricket doet zijn best om het beste cadeau voor zijn beste vriend, Remy, te regelen. Als Cricket ter nauwernood aan een motorongeluk ontkomt, besluit hij om de rest van zijn leven te schuilen.

Do 20 mei 2021 | 20:35 Groen in de Grote Stad

Geen popster / Footballkamp Cricket blijkt waanzinnig te lijken op tieneridool Zillon Brax. Zonder het van elkaar te weten wisselen ze van plek. / Remy wil zijn vader imponeren op diens prestigieuze American Football kamp.

Vr 21 mei 2021 | 07:50 Documentaire: Homage The Rivals

Documentaire: Homage The Rivals. Een eerbetoon aan grote sporticonen. In deze aflevering: The Rivals. America's Cup (VS vs Nieuw-Zeeland), cricket (India vs Pakistan) en Ryder Cup (VS vs Europa).

Vr 21 mei 2021 | 09:56 Butterbean's Café

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Haantje de voorste! / Koekjes Kanjer Jasper en Cricket zijn vandaag verantwoordelijk voor het ontbijt, maar dan is ineens Lou, de haan van boerin Carly, in het café. // Cricket's vriendinnetje Zara komt langs in het café met haar familie, en ze willen heel graag speciale koekjes!

Vr 21 mei 2021 | 10:58 Groen in de Grote Stad

Hallo Henry Tilly wil buikspreken voor het open podium bij Grote Koffie, maar Cricket vindt haar pop doodeng.

Vr 21 mei 2021 | 11:21 Groen in de Grote Stad

Pijntandje Cricket probeert de tandarts te ontwijken, terwijl Bill met een puzzel in de wachtkamer worstelt.

Vr 21 mei 2021 | 15:55 New Tricks

Seizoen 12 - Aflevering 5 van 10 - Prodigal Sons UCOS onderzoekt de dood door een ongeluk van een cricketwonderkind. Nieuwe sporen leiden naar steggelende, overijverige handtekeningenjagers en buitenechtelijke affaires.

Vr 21 mei 2021 | 17:20 Groen in de Grote Stad

Stilte graag / Chipbreuk De familie Groen zoekt een boek voor Cricket, maar de bibliothecaresse is er streng op dat ze stil moeten zijn. Chip overweegt of hij werkelijk de mislukking is die Cricket zegt dat hij is.

Vr 21 mei 2021 | 20:40 Groen in de Grote Stad

Hittekloppers / Bill-ovig Remy wil Cricket verslaan met Ezelen tijdens een hittegolf, terwijl de familie Groen binnen zit opgesloten met een op hol geslagen airco. / Cricket overtuigd zijn vader dat er aliens bestaan.

Za 22 mei 2021 | 06:55 New Tricks

Seizoen 12 - Aflevering 5 van 10 - Prodigal Sons UCOS onderzoekt de dood door een ongeluk van een cricketwonderkind. Nieuwe sporen leiden naar steggelende, overijverige handtekeningenjagers en buitenechtelijke affaires.

Za 22 mei 2021 | 07:00 Groen in de Grote Stad

Gabriella's gozer Als Crickets vlam terugkeert, grijpt Remy de kans aan om Cricket te helpen om haar te leren kennen.

Za 22 mei 2021 | 15:05 Documentaire: Temples of Sports Lord's

Temples of Sport is een negendelige serie over de meest iconische stadions en plekken in de wereld van de topsport. Met historische momenten en unieke opnames verkennen we het verleden, het heden en de toekomst om te ontdekken wat deze plekken betekenen voor degenen die hen het meest aanbidden: de fans. In deze aflevering staat de cricket-tempel Lord's Cricket Ground centraal.

Za 22 mei 2021 | 16:55 Groen in de Grote Stad

Koffie Queeste / Phoenix herrijst Mevrouw Cho daagt Cricket en Gloria uit om één van de laatste zakken koffiebonen te halen voor Grote Koffie. / Als Phoenix wegrent van huis gaat de familie Groen eropuit om haar te zoeken.

Za 22 mei 2021 | 19:50 Groen in de Grote Stad

Op date / De kamer Bill begeleidt de eerste date van Cricket en Gabriella. Een onenigheid tussen Cricket en Tilly mondt uit in een soort reality televisievermaak voor Gloria en Omie.

Zo 23 mei 2021 | 07:00 Groen in de Grote Stad

Ticket van Cricket Cricket wint kaartjes voor een voorstelling en moet kiezen of hij Tilly of Remy meeneemt.

Zo 23 mei 2021 | 07:10 Groen in de Grote Stad

De halverstraat Tilly en Remy voeren een toneelstukje op terwijl Cricket zijn favoriete superhelden ontmoet.

Zo 23 mei 2021 | 07:20 Groen in de Grote Stad

Super Omie Cricket en Tilly proberen Omie te helpen als zij tijdelijk haar zicht verliest.

Zo 23 mei 2021 | 15:51 Groen in de Grote Stad

Gabriella's gozer Als Crickets vlam terugkeert, grijpt Remy de kans aan om Cricket te helpen om haar te leren kennen.

Zo 23 mei 2021 | 16:55 Groen in de Grote Stad

Goede Deal (Blackfriday/Thanksgiving? / Clandestiene Kat (Blackfriday/Thanksgiving) Cricket haalt de familie over om naar een Thanksgiving-uitverkoop te gaan om voor een goede deal een nieuwe televisie te scoren. / Tilly kan het goed vinden met Anoush, de buurtkat.

Zo 23 mei 2021 | 19:50 Groen in de Grote Stad

Ruimtekip / Steak avond Om indruk op de buren te maken, stuurt Cricket een kip de ruimte in. / Cricket verliest steaks in de metro. Hoe gaat hij de avond redden?

Ma 24 mei 2021 | 07:55 New Tricks

Seizoen 12 - Aflevering 5 van 10 - Prodigal Sons UCOS onderzoekt de dood door een ongeluk van een cricketwonderkind. Nieuwe sporen leiden naar steggelende, overijverige handtekeningenjagers en buitenechtelijke affaires.

Ma 24 mei 2021 | 11:21 Groen in de Grote Stad

Huize Heibel Cricket past op het huis van Remy, maar als de familie Groen terugkomt, gaat alles mis.

Ma 24 mei 2021 | 20:40 Groen in de Grote Stad

Gehaaid / Dromenwever Nancy is vandaag de verantwoordelijke ouder./Cricket vermaakt zichzelf door de dromen van zijn familie te manipuleren. Maar als de dromen nachtmerries worden, moet Cricket zijn familie zien te redden.

Di 25 mei 2021 | 10:58 Groen in de Grote Stad

Groene straten Cricket werkt samen met Officier Sleutel om de rommelkant van de buurt op te sporen.

Di 25 mei 2021 | 11:21 Groen in de Grote Stad

Cricket wil koekjes Oma maakt speciale koekjes voor de kinderen als ze pijn hebben, maar als ze beter zijn, wil ze die niet meer maken.

Di 25 mei 2021 | 17:20 Groen in de Grote Stad

Huurbescherming / Watergoud Als de ouders van Gloria op bezoek komen, spant ze de familie Groen voor haar karretje om te liegen over haar succes. Cricket gaat op een queste om het beste zwembad van Grote Stad te vinden.

Di 25 mei 2021 | 20:40 Groen in de Grote Stad

Hoger niveau / Wilde kant Bill raakt verslaafd aan een computerspelletje. / De wilde kant van Cricket is niet te houden als Bill er niet in slaagt hun oude kampeertripjes goed te organiseren.

Wo 26 mei 2021 | 10:58 Groen in de Grote Stad

Gestinkdierd Cricket schopt herrie in het café door stinkdieren binnen te laten, maar dan loopt alles uit de hand.

 Meer

Cricket gemist

Eerder Vandaag | 07:03 Groen in de Grote Stad

Belazerd Cricket krijgt per ongeluk honderd dollar en stopt dat gelijk in een piramideconstructie.