Je vindt hier de programma's van Cold Case op tv We hebben de volgende programma's voor Cold Case Cold Case Files: Morgen - Volg de twintig jaar durende jacht op de Green River Killer. Rechercheur Dave Reicher bespreekt de zaak, die. Cold Case Files: Morgen - Reportage. Cold Case Files: Morgen - Reportage. Cold Case Files: Morgen - Drie vrouwen zijn in hun appartement aangevallen. Omdat de drie aanvallen niet ver van elkaar plaatsvonden,. Cold Case Files: Overmorgen - Met nieuwe ontwikkelingen in DNA technologie kan een moordenaar meer dan tien jaar nadat hij een zesjarig. Cold Case: Overmorgen - Het gaat van kwaad naar erger met Vera: hij verdwijnt spoorloos. Om hem op het spoor te komen, heropent. Cold Case Files: Overmorgen - Meer dan 30 jaar na zijn eerste gruwelijke moord werd Dennis Rader, de BTK (Bind, Torture, Kill). Cold Case: Overmorgen - FBI agente Diane Yates roept de hulp in van John om de moord op Mel Shaver op te lossen. Die werd in 2009. Cold Case: Overmorgen - Het gaat van kwaad naar erger met Vera: hij verdwijnt spoorloos. Om hem op het spoor te komen, heropent. Cold Case: Overmorgen - FBI agente Diane Yates roept de hulp in van John om de moord op Mel Shaver op te lossen. Die werd in 2009.

Cold Case op tv (overige uitzendingen)

Morgen | 14:20 Cold Case Files

Volg de twintig jaar durende jacht op de Green River Killer. Rechercheur Dave Reicher bespreekt de zaak, die zijn leven en carrière bepaalde en uiteindelijk een obsessie voor hem werd.

Morgen | 14:20 Cold Case Files

Morgen | 15:15 Cold Case Files

Morgen | 15:15 Cold Case Files

Drie vrouwen zijn in hun appartement aangevallen. Omdat de drie aanvallen niet ver van elkaar plaatsvonden, vermoeden de rechercheurs dat er een verband bestaat. Kunnen ze echter een verdachte opsporen?

Overmorgen | 14:20 Cold Case Files

Met nieuwe ontwikkelingen in DNA-technologie kan een moordenaar meer dan tien jaar nadat hij een zesjarig meisje heeft verkracht en vermoord worden opgepakt en een gruwelijke moord wordt na zeven jaar door een vasthoudende rechercheur opgelost.

Overmorgen | 15:00 Cold Case

Het gaat van kwaad naar erger met Vera: hij verdwijnt spoorloos. Om hem op het spoor te komen, heropent het team een zaak waar Vera al een tijdje in het geheim aan bezig was.

Overmorgen | 15:15 Cold Case Files

Meer dan 30 jaar na zijn eerste gruwelijke moord werd Dennis Rader, de BTK (Bind, Torture, Kill)-moordenaar, veroordeeld voor meerdere brute moorden. Hoe werd hij uiteindelijk gepakt?

Overmorgen | 15:50 Cold Case

FBI-agente Diane Yates roept de hulp in van John om de moord op Mel Shaver op te lossen. Die werd in 2009 neergeschoten toen hij zijn hond uitliet. De FBI kon een verband leggen tussen deze moord en een seriemoordenaar die al sinds 1983 niets meer van zich liet horen.

Ma 16 december 2019 | 00:15 Cold Case

Het gaat van kwaad naar erger met Vera: hij verdwijnt spoorloos. Om hem op het spoor te komen, heropent het team een zaak waar Vera al een tijdje in het geheim aan bezig was.

Ma 16 december 2019 | 01:10 Cold Case

FBI-agente Diane Yates roept de hulp in van John om de moord op Mel Shaver op te lossen. Die werd in 2009 neergeschoten toen hij zijn hond uitliet. De FBI kon een verband leggen tussen deze moord en een seriemoordenaar die al sinds 1983 niets meer van zich liet horen.

Do 19 december 2019 | 21:00 Cold Case Files

Een forensische tandarts helpt een moordenaar te grijpen als de afdrukken op zijn armen overeenkomen met de tanden van een vermoorde jongen. Door bloedvlekken op een bandana wordt een oude moordzaak van een tienermeisje in Texas opgelost.

Za 21 december 2019 | 14:20 Cold Case Files

Een overspelige diaken werd dood aangetroffen aan de verkeerde kant van de Mexicaanse grens. De politie hield een bedrogen echtgenoot verantwoordelijk. Had de man echter een medeplichtige?

Za 21 december 2019 | 15:15 Cold Case Files

Twee decennia lang zaaide Coral Eugene Watts angst als de 'Sunday Morning Slasher' door vrouwen in het voorbijgaan in de borst te steken. Door samenwerking tussen rechercheurs uit verschillende staten werd Watts voor het gerecht gebracht.

Zo 22 december 2019 | 14:20 Cold Case Files

Cold Case Files volgt rechercheurs en familieleden die zich inzetten voor gerechtigheid voor slachtoffers van misdaden. Ze willen niet dat hun zaken in de la blijven liggen.

 Meer

Cold Case gemist

Wo 20 november 2019 | 12:05 Opsporing verzocht

20/11 - Magazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Opsporing Verzocht: Aan de Buitensingel werd op 1 oktober de 34 jarige Seif Ahmed zwaargewond aangetroffen in zijn auto. Hij overleed korte tijd later. Seifs...

Herhaling. Vanavond onder andere in Opsporing Verzocht: Aan de Buitensingel werd op 1 oktober de 34-jarige Seif Ahmed zwaargewond aangetroffen in zijn auto. Hij overleed korte tijd later. Seifs dochtertje zat op de achterbank en heeft waarschijnlijk moeten zien wat haar vader is aangedaan. Help alstublieft de politie deze zaak op te lossen. Alle aanknopingspunten waarover u kunt meedenken, vanavond in onze uitzending. Op 17 maart 1996 vonden buren van Nel Hanegraaff haar lichaam in haar appartement in de Ahornstraat in Den Haag. De 75-jarige vrouw bleek met geweld om het leven te zijn gebracht. De politie heeft uw hulp nodig om deze cold case alsnog op te lossen. Mogelijk was de persoon die verantwoordelijk is voor mevrouw Hanegraaffs dood, een bekende van haar. Alle aanwijzingen en vragen vanavond in onze uitzending.

Zo 18 augustus 2019 | 01:30 EenVandaag: o.a. getrouwde vrouwen mochten vroeger niet werken

18/08 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Werken na je huwelijk mocht vroeger niet, maar deze vrouwen deden het toch "Geen sprake van", kreeg Ninon Vis te horen toen ze in de jaren 50...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Werken na je huwelijk mocht vroeger niet, maar deze vrouwen deden het toch "Geen sprake van", kreeg Ninon Vis te horen toen ze in de jaren 50 solliciteerde bij de krant. Vrouwen gingen trouwen en kregen kinderen, opleiden was verspilde moeite. Ook onderwijzers Gery Otter werd geacht te stoppen toen ze trouwde. Het liep anders. Sinds de invoering van het kiesrecht voor vrouwen is er veel veranderd. Vooral na de Tweede Wereldoorlog ging het snel. Werden van vrouwen in de jaren 50 en 60 nog verwacht dat ze na hun huwelijk zouden stoppen met werken, in de jaren 70 was dit al compleet anders. Journalist Ninon Vis en onderwijzers Gery Otter maakten de veranderingen zelf mee. Jaar later zorgt doorbraak in zaak-Nicky Verstappen nog steeds voor hoop in andere cold cases Nabestaanden van de ruim 1500 cold cases hebben een jaar na de doorbraak in de zaak Nicky Verstappen hoop dat de zaak van hun dierbare ook wordt opgelost. "Onbewust doet het je toch verlangen dat er ook zo’n dag voor ons gaat komen" Eind augustus 2018 was daar ineens de doorbraak in de twintig jaar oude cold case van Nicky Verstappen. Er is een verdachte in beeld, de dan 55-jarige Jos B. Wicky van der Meijs, van wie de vader in 2002 werd doodgestoken door een onbekende, was 'ontzettend blij' voor de familie Verstappen. "Ik zat gewoon met tranen in mijn ogen. Ik was de hele dag echt van slag van blijdschap", vertelt ze. "Het was een complete ontlading toen ik hoorde dat er een verdachte was".

Za 29 juni 2019 | 01:15 EenVandaag: o.a. Jetten over klimaatplannen hadden eerder gemogen'

29/06 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: 'Klimaatdrammer' Rob Jetten (D66) blij met klimaatplannen, 'maar had eerder gemogen' "Het had wat mij betreft ook wel eerder gemogen", zegt D66...

Vanavond onder andere in EénVandaag: 'Klimaatdrammer' Rob Jetten (D66) blij met klimaatplannen, 'maar had eerder gemogen' "Het had wat mij betreft ook wel eerder gemogen", zegt D66-fractievoorzitter Rob Jetten over de klimaatmaatregelen van het kabinet die vandaag worden gepresenteerd. Toch is hij trots op de plannen die er nu liggen. Vandaag is het zo ver, de langverwachte klimaatplannen worden eindelijk gepresenteerd. Dit kabinet zou 'het groenste kabinet ooit' zijn. Toch duurde het ruim anderhalf jaar tot de klimaatmaatregelen er waren. En dat heeft Rob Jetten veel te lang geduurd. Veroordeelde in cold case Miriam Sharon opeens vrij, dochter geschokt De man die in 2017 veroordeeld werd tot een jarenlange celstraf voor de moord op Miriam Sharon in 1990 is op vrije voeten. Dat bevestigt het Gerechtshof aan EenVandaag. Miriam's dochter is geschokt. "Er is niet eens een inhoudelijke zitting geweest." De 36-jarige Israëlische Miriam Sharon is voor de liefde naar Nederland gekomen. Ze krijgt twee kinderen met haar Nederlandse man: een zoon en een dochter. Als de relatie op de klippen loopt, gaat ze met haar 7-jarige dochtertje aan de Haagse Regentesselaan wonen. Daar wordt ze op 8 oktober 1990 met messteken om het leven gebracht, terwijl haar dochtertje een kamer verderop ligt te slapen. Om deze redenen wordt er een AMBER Alert verstuurd Met behulp van een AMBER Alert verandert het hele land in één grote opsporingsposter. Daarbij worden er al snel ruim 12 miljoen mensen bereikt. Toch wordt er niet in alle gevallen gebruik gemaakt van de dienst. Wanneer wel en wanneer niet? Als de Nederlandse politie vreest voor het leven van een ontvoerd of vermist kind wordt het landelijk waarschuwingsbericht AMBER Alert uitgestuurd. Dit gebeurt gemiddeld 1 tot 2 keer per jaar, toch wordt niet in alle gevallen van vermissing of ontvoering gebruik gemaakt van de dienst.

Za 9 maart 2019 | 01:20 EenVandaag: o.a. klimaatmarcheerders verenigd in idealen

09/03 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EenVandaag: De klimaatmarcheerders hebben verschillende achtergronden, maar zijn verenigd in idealen Duizenden mensen protesteren zondag 10 maart samen tijdens de...

Herhaling. Vanavond onder andere in EenVandaag: - De klimaatmarcheerders hebben verschillende achtergronden, maar zijn verenigd in idealen Duizenden mensen protesteren zondag 10 maart samen tijdens de klimaatmars in Amsterdam. Iedereen komt met zijn eigen redenen. De demonstranten komen allemaal met hetzelfde doel: het klimaat redden. Maar ze komen vanuit een andere achtergond, en zijn daarmee versnipperd in 'blokken' - zo noemen ze het zelf. Het zijn groepen met elk een eigen aandachtsgebied. Het oceaanblok, het Amazoneblok, het Radicale blok, het vegan blok, het Groningse blok, het grootoudersblok, het GroeneKerkenblok, het vrouwenblok, het luchtvaartblok of het Fossielvrij blok. Een greep uit de vele blokken waarbij klimaatmarcheerders, een diverse verzameling, zich zondag kunnen aansluiten. In de verschillende blokken lopen ze samen de mars. - Hoogleraar wil aanpassing wet om 'foute scholen' sneller te sluiten De kinderen op een islamitische school zouden beïnvloed worden door mensen die banden hadden met terreurorganisatie 'Kaukasus Emiraat'. Minister Slob wil de school sluiten, maar niemand is bevoegd dat te doen. Noch gemeente Amsterdam, noch de Onderwijsinspectie, noch minister Slob van Onderwijs zijn bevoegd om de school te sluiten, vertelt Paul Zoontjens, hoogleraar onderwijsrecht in Tilburg. Volgens de AIVD geven docenten van het Cornelius Haga Lyceum les in salafistisch gedachtengoed en bestuursleden zouden banden hebben gehad met het 'Kaukasus Kalifaat', dat gelieerd was aan IS. De school zou een doorstart zijn van het Islamitisch College Amsterdam dat in 2011 moest sluiten. - Wicky hoopt op heropening cold case van haar vermoorde vader: ‘Het lijkt wel Russische roulette’ Families van vermoorde Nederlanders doen een klemmend beroep op politie en justitie om meer werk te maken van het oplossen van hun cold case. Want welke zaak wordt opgepakt lijkt voor nabestaanden soms willekeur. Morgen staat Jos B. opnieuw voor de rechter, omdat hij wordt verdacht van de moord op Nicky Verstappen. Door alle media-aandacht een van de bekendste cold cases van Nederland.

Vr 8 maart 2019 | 18:15 EenVandaag: o.a. klimaatmarcheerders verenigd in idealen

08/03 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EenVandaag: De klimaatmarcheerders hebben verschillende achtergronden, maar zijn verenigd in idealen Duizenden mensen protesteren zondag 10 maart samen tijdens de klimaatmars...

Vanavond onder andere in EenVandaag: - De klimaatmarcheerders hebben verschillende achtergronden, maar zijn verenigd in idealen Duizenden mensen protesteren zondag 10 maart samen tijdens de klimaatmars in Amsterdam. Iedereen komt met zijn eigen redenen. De demonstranten komen allemaal met hetzelfde doel: het klimaat redden. Maar ze komen vanuit een andere achtergond, en zijn daarmee versnipperd in 'blokken' - zo noemen ze het zelf. Het zijn groepen met elk een eigen aandachtsgebied. Het oceaanblok, het Amazoneblok, het Radicale blok, het vegan blok, het Groningse blok, het grootoudersblok, het GroeneKerkenblok, het vrouwenblok, het luchtvaartblok of het Fossielvrij blok. Een greep uit de vele blokken waarbij klimaatmarcheerders, een diverse verzameling, zich zondag kunnen aansluiten. In de verschillende blokken lopen ze samen de mars. - Hoogleraar wil aanpassing wet om 'foute scholen' sneller te sluiten De kinderen op een islamitische school zouden beïnvloed worden door mensen die banden hadden met terreurorganisatie 'Kaukasus Emiraat'. Minister Slob wil de school sluiten, maar niemand is bevoegd dat te doen. Noch gemeente Amsterdam, noch de Onderwijsinspectie, noch minister Slob van Onderwijs zijn bevoegd om de school te sluiten, vertelt Paul Zoontjens, hoogleraar onderwijsrecht in Tilburg. Volgens de AIVD geven docenten van het Cornelius Haga Lyceum les in salafistisch gedachtengoed en bestuursleden zouden banden hebben gehad met het 'Kaukasus Kalifaat', dat gelieerd was aan IS. De school zou een doorstart zijn van het Islamitisch College Amsterdam dat in 2011 moest sluiten. - Wicky hoopt op heropening cold case van haar vermoorde vader: ‘Het lijkt wel Russische roulette’ Families van vermoorde Nederlanders doen een klemmend beroep op politie en justitie om meer werk te maken van het oplossen van hun cold case. Want welke zaak wordt opgepakt lijkt voor nabestaanden soms willekeur. Morgen staat Jos B. opnieuw voor de rechter, omdat hij wordt verdacht van de moord op Nicky Verstappen. Door alle media-aandacht een van de bekendste cold cases van Nederland.

Vr 31 augustus 2018 | 01:20 EenVandaag: o.a. was vroeger alles beter?

31/08/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Volle kerken en veel respect, was vroeger alles beter? Op zondagochtend naar de kerk gaan is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Dominee Carel ter...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: - Volle kerken en veel respect, was vroeger alles beter? Op zondagochtend naar de kerk gaan is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Dominee Carel ter Linden, bekend als hofpredikant van de Koninklijke familie, en dominee van de zuidas Ruben van Zwieten, over religie vroeger en nu. Wat vinden zij, was vroeger alles beter? - 'Cold case-onderzoek nationaal coördineren' Zaak na zaak wordt opgelost door nieuwe DNA-technieken. Marianne Vaatstra, Milica van Doorn en recent nog de cold case Nicky Verstappen. Stuk voor stuk vastgelopen dossiers die na een match alsnog in beweging kwamen. DNA lijkt het ei van columbus voor de 1774 zaken die nog wachten op een oplossing. Hoe reëel is die verwachting? - Polio-patiënten: 'Wij zijn levende illustratie van gevaar van niet vaccineren' Patiënten die lijden aan de ziekte polio in Nederland doen een emotionele oproep aan ouders om hun kinderen in te enten. Dit doen ze in een open brief namens Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). Aanleiding hiervoor is de steeds verder oplopende discussie over vaccineren van de afgelopen tijd. De patientenvereniging schrijft in de brief: “Wij volgen de discussie over vaccineren met toenemende verbijstering. Wij weten namelijk uit ervaring wat het is om niet gevaccineerd te zijn en kampen ons hele leven al met de gevolgen al met de gevolgen daarvan. Wij werden namelijk door het poliovirus getroffen voordat het vaccin werd uitgevonden.” - VVD-Kamerlid Ten Broeke stapt op na relatie met jonge medewerkster: 'Het was niet oké' Tweede Kamerlid Han ten Broeke geeft zijn Kamerlidmaatschap voor de VVD per direct op. Hij heeft hiertoe besloten na berichtgeving in HP de Tijd over een relatie die hij in 2013 met een jongere medewerkster van de fractie heeft gehad. Uit het artikel blijkt dat de medewerkster van de VVD-fractie, die toen 25 jaar was, Han ten Broeke in 2013 beschuldigd heeft van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens Ten Broeke was daarvan geen sprake, maar hadden de twee wel een relatie.

Do 30 augustus 2018 | 18:15 EenVandaag: o.a. was vroeger alles beter?

30/08/18 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Volle kerken en veel respect, was vroeger alles beter? Op zondagochtend naar de kerk gaan is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Dominee Carel ter Linden,...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Volle kerken en veel respect, was vroeger alles beter? Op zondagochtend naar de kerk gaan is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Dominee Carel ter Linden, bekend als hofpredikant van de Koninklijke familie, en dominee van de zuidas Ruben van Zwieten, over religie vroeger en nu. Wat vinden zij, was vroeger alles beter? - 'Cold case-onderzoek nationaal coördineren' Zaak na zaak wordt opgelost door nieuwe DNA-technieken. Marianne Vaatstra, Milica van Doorn en recent nog de cold case Nicky Verstappen. Stuk voor stuk vastgelopen dossiers die na een match alsnog in beweging kwamen. DNA lijkt het ei van columbus voor de 1774 zaken die nog wachten op een oplossing. Hoe reëel is die verwachting? - Polio-patiënten: 'Wij zijn levende illustratie van gevaar van niet vaccineren' Patiënten die lijden aan de ziekte polio in Nederland doen een emotionele oproep aan ouders om hun kinderen in te enten. Dit doen ze in een open brief namens Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). Aanleiding hiervoor is de steeds verder oplopende discussie over vaccineren van de afgelopen tijd. De patientenvereniging schrijft in de brief: “Wij volgen de discussie over vaccineren met toenemende verbijstering. Wij weten namelijk uit ervaring wat het is om niet gevaccineerd te zijn en kampen ons hele leven al met de gevolgen al met de gevolgen daarvan. Wij werden namelijk door het poliovirus getroffen voordat het vaccin werd uitgevonden.” - VVD-Kamerlid Ten Broeke stapt op na relatie met jonge medewerkster: 'Het was niet oké' Tweede Kamerlid Han ten Broeke geeft zijn Kamerlidmaatschap voor de VVD per direct op. Hij heeft hiertoe besloten na berichtgeving in HP de Tijd over een relatie die hij in 2013 met een jongere medewerkster van de fractie heeft gehad. Uit het artikel blijkt dat de medewerkster van de VVD-fractie, die toen 25 jaar was, Han ten Broeke in 2013 beschuldigd heeft van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens Ten Broeke was daarvan geen sprake, maar hadden de twee wel een relatie.

Do 24 mei 2018 | 15:30 Pauw: o.a. Peter R. de Vries

24/05/18 - Actuele talkshow - herhaling, Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: Peter R. de Vries en Rozemarijn Cucovic de Heer Het zal je maar gebeuren. Er ligt een granaat voor je deur en je moet op last van de burgemeester je zaak...

Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Peter R. de Vries en Rozemarijn Cucovic-de Heer Het zal je maar gebeuren. Er ligt een granaat voor je deur en je moet op last van de burgemeester je zaak sluiten. Het overkwam Rozemarijn Cucovic-de Heer van restaurant Suzy Wong in Amsterdam. Horeca Nederland luidt de noodklok: er moet een noodfonds komen voor horecaondernemers die vanwege een geweldsincident buiten hun schuld om gedwongen worden de deuren te sluiten. Bij Pauw Rozemarijn Cucovic-de Heer en misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die in de bres springt voor haar. - Jeroen Stekelenburg Het WK voetbal staat voor de deur, maar voor het tweede eindtoernooi op rij ontbreekt Oranje. Het ooit zo vooraanstaande Nederlands voetbal zit in een diepe crisis. Sportjournalist Jeroen Stekelenburg onderzoekt voor de NOS-serie De staat van Oranje wat er moet veranderen. Bij Pauw legt hij vanavond uit wat we van andere voetballanden kunnen leren. - Carina van Leeuwen en Roel Wolfert Een nieuw wapen van de politie om mogelijk ruim vijftienhonderd cold case zaken op te lossen: Door het inzetten van speciale software met ’kunstmatige intelligentie’ verwacht de politie tientallen coldcase-zaken nieuw leven in te blazen en uiteindelijk bij daders terecht te komen. Het gaat hier om onopgeloste zaken waar een minimale gevangenisstraf op staat van twaalf jaar. Vijftienhonderd zaken, waarvan duizend moordzaken. De computer, die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie, is in staat om alle data te overzien en kent niet de beperking van het menselijk geheugen. Hierdoor kan de politie cold cases efficiënter verwerken en objectief prioriteren stellen naar de grootste forensische opsporingskansen. Vanavond zijn recherchekundige Roel Wolfert en Forensisch rechercheur Carina van Leeuwen te gast om hier ons alles over te vertellen. - Tineke de Nooij Tineke de Nooij heeft een Ere-Zilveren Reissmicrofoon gekregen, een zelden uitgereikte prestigieuze oeuvreprijs voor een grootheid op de radio. Ze schuift aan bij Pauw.

Do 24 mei 2018 | 00:25 Pauw: o.a. Peter R. de Vries

24/05/18 - Praatprogramma, Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: Peter R. de Vries en Rozemarijn Cucovic de Heer Het zal je maar gebeuren. Er ligt een granaat voor je deur en je moet op last van de burgemeester je zaak...

Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Peter R. de Vries en Rozemarijn Cucovic-de Heer Het zal je maar gebeuren. Er ligt een granaat voor je deur en je moet op last van de burgemeester je zaak sluiten. Het overkwam Rozemarijn Cucovic-de Heer van restaurant Suzy Wong in Amsterdam. Horeca Nederland luidt de noodklok: er moet een noodfonds komen voor horecaondernemers die vanwege een geweldsincident buiten hun schuld om gedwongen worden de deuren te sluiten. Bij Pauw Rozemarijn Cucovic-de Heer en misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die in de bres springt voor haar. - Jeroen Stekelenburg Het WK voetbal staat voor de deur, maar voor het tweede eindtoernooi op rij ontbreekt Oranje. Het ooit zo vooraanstaande Nederlands voetbal zit in een diepe crisis. Sportjournalist Jeroen Stekelenburg onderzoekt voor de NOS-serie De staat van Oranje wat er moet veranderen. Bij Pauw legt hij vanavond uit wat we van andere voetballanden kunnen leren. - Carina van Leeuwen en Roel Wolfert Een nieuw wapen van de politie om mogelijk ruim vijftienhonderd cold case zaken op te lossen: Door het inzetten van speciale software met ’kunstmatige intelligentie’ verwacht de politie tientallen coldcase-zaken nieuw leven in te blazen en uiteindelijk bij daders terecht te komen. Het gaat hier om onopgeloste zaken waar een minimale gevangenisstraf op staat van twaalf jaar. Vijftienhonderd zaken, waarvan duizend moordzaken. De computer, die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie, is in staat om alle data te overzien en kent niet de beperking van het menselijk geheugen. Hierdoor kan de politie cold cases efficiënter verwerken en objectief prioriteren stellen naar de grootste forensische opsporingskansen. Vanavond zijn recherchekundige Roel Wolfert en Forensisch rechercheur Carina van Leeuwen te gast om hier ons alles over te vertellen. - Tineke de Nooij Tineke de Nooij heeft een Ere-Zilveren Reissmicrofoon gekregen, een zelden uitgereikte prestigieuze oeuvreprijs voor een grootheid op de radio. Ze schuift aan bij Pauw.

Wo 23 mei 2018 | 23:05 Pauw: o.a. Peter R. de Vries

23/05/18 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in Pauw: Peter R. de Vries en Rozemarijn Cucovic de Heer Het zal je maar gebeuren. Er ligt een granaat voor je deur en je moet op last van de burgemeester je zaak sluiten. Het...

Vanavond onder andere in Pauw: - Peter R. de Vries en Rozemarijn Cucovic-de Heer Het zal je maar gebeuren. Er ligt een granaat voor je deur en je moet op last van de burgemeester je zaak sluiten. Het overkwam Rozemarijn Cucovic-de Heer van restaurant Suzy Wong in Amsterdam. Horeca Nederland luidt de noodklok: er moet een noodfonds komen voor horecaondernemers die vanwege een geweldsincident buiten hun schuld om gedwongen worden de deuren te sluiten. Bij Pauw Rozemarijn Cucovic-de Heer en misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die in de bres springt voor haar. - Jeroen Stekelenburg Het WK voetbal staat voor de deur, maar voor het tweede eindtoernooi op rij ontbreekt Oranje. Het ooit zo vooraanstaande Nederlands voetbal zit in een diepe crisis. Sportjournalist Jeroen Stekelenburg onderzoekt voor de NOS-serie De staat van Oranje wat er moet veranderen. Bij Pauw legt hij vanavond uit wat we van andere voetballanden kunnen leren. - Carina van Leeuwen en Roel Wolfert Een nieuw wapen van de politie om mogelijk ruim vijftienhonderd cold case zaken op te lossen: Door het inzetten van speciale software met ’kunstmatige intelligentie’ verwacht de politie tientallen coldcase-zaken nieuw leven in te blazen en uiteindelijk bij daders terecht te komen. Het gaat hier om onopgeloste zaken waar een minimale gevangenisstraf op staat van twaalf jaar. Vijftienhonderd zaken, waarvan duizend moordzaken. De computer, die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie, is in staat om alle data te overzien en kent niet de beperking van het menselijk geheugen. Hierdoor kan de politie cold cases efficiënter verwerken en objectief prioriteren stellen naar de grootste forensische opsporingskansen. Vanavond zijn recherchekundige Roel Wolfert en Forensisch rechercheur Carina van Leeuwen te gast om hier ons alles over te vertellen. - Tineke de Nooij Tineke de Nooij heeft een Ere-Zilveren Reissmicrofoon gekregen, een zelden uitgereikte prestigieuze oeuvreprijs voor een grootheid op de radio. Ze schuift aan bij Pauw.

Wo 11 oktober 2017 | 20:30 Nieuw: Team Vermissingen

11/10/17 - Misdaadmagazine, Het nieuwe SBS6 programma Team Vermissingen gaat vermissingszaken oplossen met hulp van de kijker en een team van specialisten op het gebied van crime en cold case zaken. Team Vermissingen wordt...

Het nieuwe SBS6-programma Team Vermissingen gaat vermissingszaken oplossen met hulp van de kijker en een team van specialisten op het gebied van crime en cold case zaken. Team Vermissingen wordt gepresenteerd door Rik van de Westelaken. Thijs Zeeman, Gallyon van Vessem en misdaadjournalist Jens Olde Kalter maken de reportages op locatie en kunnen tijdens de live-uitzendingen langskomen om over specifieke cases te praten. Jaarlijks worden meer dan 40.000 vermissingen doorgegeven aan de politie. Na het stoppen van het programma Vermist, zijn de makers daarvan nu aan de slag gegaan om met Team Vermissingen achterblijvers te helpen bij het zoeken naar hun dierbaren.

Zo 1 oktober 2017 | 21:30 Nieuw: Cold Case: Dader Gezocht

01/10/17 - Magazine, Het nieuwe SBS6 programma Cold Case: Dader Gezocht brengt in samenwerking met de politie wekelijks een cold case onder de aandacht, met als doel deze oude moordzaak in samenwerking met het publiek...

Het nieuwe SBS6-programma Cold Case: Dader Gezocht brengt in samenwerking met de politie wekelijks een cold case onder de aandacht, met als doel deze oude moordzaak in samenwerking met het publiek alsnog op te lossen. Sandra Schuurhof presenteert Cold Case: Dader Gezocht vanuit de studio, waar ze ook de woordvoerder van de desbetreffende eenheid interviewt. Het werk van het coldcaseteam wordt gevolgd door de ogen van politiewoordvoerder Bernhard Jens. Nederland telt ongeveer 1.500 cold cases, onopgeloste levensdelicten of zeer ernstige misdrijven waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar staat. Een zaak wordt pas een cold case wanneer het als zodanig is aangemerkt door een lid van de korpsleiding en de rechercheofficier. Cold Case: Dader Gezocht is een van de middelen die de politie inzet om burgers te betrekken bij de opsporing en om potentiële getuigen te bewegen hun kennis te delen. Getuigen spelen vaak een cruciale rol en uit onderzoek blijkt dat in Nederland honderden mensen rondlopen met informatie over een cold case. Vaak dragen zij al jarenlang een groot geheim met zich mee. Cold Case: Dader Gezocht stelt elke aflevering één onopgeloste moordzaak centraal. Met de kennis van nu wordt elk bewijsstuk of spoor opnieuw bekeken. Dankzij moderne technieken kunnen oude aanwijzingen tot nieuwe doorbraken leiden. De kijker kijkt mee met onderzoeken die normaal achter gesloten deuren plaatsvinden. Daarnaast kan de kijker helpen door tips te geven, niet alleen over de zaak zelf maar ook als ergens specifieke expertise voor nodig is. Iets wat het onderzoeksteam niet heeft kunnen bedenken of over het hoofd heeft gezien. Denk aan vragen als: op wat voor manier had de dader binnen kunnen komen? Waar heeft men bepaalde kleding kunnen kopen? In deze aflevering volgen we het team dat aan de zaak van Cassandra van Schaijk werkt. Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat de 17-jarige Cassandra na een avond stappen verdween en drie weken later onder zeer verdachte omstandigheden dood werd gevonden in de Noorderplassen. De exacte doodsoorzaak is nooit achterhaald dus het is niet uit te sluiten of het hier gaat om een moord of een noodlottig ongeval. Het cold case team gaat terug naar de Noorderplassen. Ze willen meer duidelijkheid krijgen over de plek waar Cassandra in het water terecht is gekomen. En ook weten ze niet waar de inhoud van de rugtas is gebleven die Cassandra om had toen ze in het water werd gevonden.

Wo 27 september 2017 | 15:25 Pauw: o.a. Tania Kross

27/09/17 - Actuele talkshow - herhaling, Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: Tania Kross Een van de beroemdste opera's aller tijden, Carmen, in de meest vurige versie aller tijden. Dat is Carmen Revisited, met in de hoofdrol Tania...

Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Tania Kross Een van de beroemdste opera's aller tijden, Carmen, in de meest vurige versie aller tijden. Dat is Carmen Revisited, met in de hoofdrol Tania Kross. Waarbij het niet de bedoeling is om als publiek de voorstelling simpel te ondergaan, nee, als het aan Tania Kross ligt zit straks niemand meer op zijn stoel. Opera en publieksparticipatie, kan dat? Mag dat? Vanavond komt Kross er alles over vertellen. - Chris Oomen Chris Oomen is directeur van zorgverzekeraar DSW. Vanavond praat hij over de premie voor volgend jaar die vandaag gepresenteerd is. - Bernhard Jens en Sandra Schuurhof Bernhard Jens is woordvoerder van de politie Utrecht, samen met journalist Sandra Schuurhof, presenteert hij de zesdelige serie van SBS Cold Case - Dader gezocht. Hierin proberen zij politiezaken die al langer dan tien jaar onopgelost zijn, toch op te lossen. - Bastiaan Geleijnse en Jean-Marie van Tol Bastiaan Geleijnse en Jean-Marie van Tol zijn de makers van Fokke & Sukke, het broekloze vogelduo in NRC Handelsblad. Vandaag wonnen de heren de Inktspotprijs 2017, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste politieke tekening. - John van Lottum De Wimbledon-finale tussen de Zweed Björn Borg en de Amerikaan John McEnroe wordt nog steeds beschouwd als één van de meest legendarische tennisfinales ooit gespeeld. De wedstrijd uit 1980 is zelfs verfilmd. Die speelfilm, Borg/McEnroe, draait binnenkort in Nederland. Oud-proftennisser John van Lottum trainde met John McEnroe en vertelt waarom deze finale een klassieker is in de sportgeschiedenis.

Wo 27 september 2017 | 00:20 Pauw: o.a. Tania Kross

27/09/17 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: Tania Kross Een van de beroemdste opera's aller tijden, Carmen, in de meest vurige versie aller tijden. Dat is Carmen Revisited, met in de hoofdrol Tania...

Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Tania Kross Een van de beroemdste opera's aller tijden, Carmen, in de meest vurige versie aller tijden. Dat is Carmen Revisited, met in de hoofdrol Tania Kross. Waarbij het niet de bedoeling is om als publiek de voorstelling simpel te ondergaan, nee, als het aan Tania Kross ligt zit straks niemand meer op zijn stoel. Opera en publieksparticipatie, kan dat? Mag dat? Vanavond komt Kross er alles over vertellen. - Chris Oomen Chris Oomen is directeur van zorgverzekeraar DSW. Vanavond praat hij over de premie voor volgend jaar die vandaag gepresenteerd is. - Bernhard Jens en Sandra Schuurhof Bernhard Jens is woordvoerder van de politie Utrecht, samen met journalist Sandra Schuurhof, presenteert hij de zesdelige serie van SBS Cold Case - Dader gezocht. Hierin proberen zij politiezaken die al langer dan tien jaar onopgelost zijn, toch op te lossen. - Bastiaan Geleijnse en Jean-Marie van Tol Bastiaan Geleijnse en Jean-Marie van Tol zijn de makers van Fokke & Sukke, het broekloze vogelduo in NRC Handelsblad. Vandaag wonnen de heren de Inktspotprijs 2017, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste politieke tekening. - John van Lottum De Wimbledon-finale tussen de Zweed Björn Borg en de Amerikaan John McEnroe wordt nog steeds beschouwd als één van de meest legendarische tennisfinales ooit gespeeld. De wedstrijd uit 1980 is zelfs verfilmd. Die speelfilm, Borg/McEnroe, draait binnenkort in Nederland. Oud-proftennisser John van Lottum trainde met John McEnroe en vertelt waarom deze finale een klassieker is in de sportgeschiedenis.

Di 26 september 2017 | 23:05 Pauw: o.a. Tania Kross

26/09/17 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in Pauw: Tania Kross Een van de beroemdste opera's aller tijden, Carmen, in de meest vurige versie aller tijden. Dat is Carmen Revisited, met in de hoofdrol Tania Kross. Waarbij...

Vanavond onder andere in Pauw: - Tania Kross Een van de beroemdste opera's aller tijden, Carmen, in de meest vurige versie aller tijden. Dat is Carmen Revisited, met in de hoofdrol Tania Kross. Waarbij het niet de bedoeling is om als publiek de voorstelling simpel te ondergaan, nee, als het aan Tania Kross ligt zit straks niemand meer op zijn stoel. Opera en publieksparticipatie, kan dat? Mag dat? Vanavond komt Kross er alles over vertellen. - Chris Oomen Chris Oomen is directeur van zorgverzekeraar DSW. Vanavond praat hij over de premie voor volgend jaar die vandaag gepresenteerd is. - Bernhard Jens en Sandra Schuurhof Bernhard Jens is woordvoerder van de politie Utrecht, samen met journalist Sandra Schuurhof, presenteert hij de zesdelige serie van SBS Cold Case - Dader gezocht. Hierin proberen zij politiezaken die al langer dan tien jaar onopgelost zijn, toch op te lossen. - Bastiaan Geleijnse en Jean-Marie van Tol Bastiaan Geleijnse en Jean-Marie van Tol zijn de makers van Fokke & Sukke, het broekloze vogelduo in NRC Handelsblad. Vandaag wonnen de heren de Inktspotprijs 2017, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste politieke tekening. - John van Lottum De Wimbledon-finale tussen de Zweed Björn Borg en de Amerikaan John McEnroe wordt nog steeds beschouwd als één van de meest legendarische tennisfinales ooit gespeeld. De wedstrijd uit 1980 is zelfs verfilmd. Die speelfilm, Borg/McEnroe, draait binnenkort in Nederland. Oud-proftennisser John van Lottum trainde met John McEnroe en vertelt waarom deze finale een klassieker is in de sportgeschiedenis.

Ma 29 mei 2017 | 20:25 Docu: De jacht op de match

29/05/17 - Documentaire, Moet elke burger zijn DNA afstaan? Een film over de ethische en privacydilemma's aan de hand van de Utrechtse serieverkrachterzaak. Wat is de rol en het belang van DNA onderzoek in strafzaken? De...

Moet elke burger zijn DNA afstaan? Een film over de ethische en privacydilemma's aan de hand van de Utrechtse serieverkrachterzaak. Wat is de rol en het belang van DNA-onderzoek in strafzaken? De documentaire De jacht op de match onderzoekt de ethische en privacydilemma's aan de hand van de Utrechtse serieverkrachterzaak. Deze zaak zorgt vanaf midden jaren negentig voor veel onrust en ondanks een langdurig en grootschalig politieonderzoek blijft hij bijna twintig jaar onopgelost. Tot er in 2014 ineens een DNA-match is. Zou er eerder een doorbraak geweest kunnen zijn als mensen verplicht zouden zijn DNA af te staan? Nu gebeurt dat alleen op vrijwillige basis, een verplichting heeft verregaande gevolgen voor onze privacy. Willen we dat? Deze film over DNA-onderzoek ontstond rond een cold case zonder verdachte, maar werd begin 2017 actueel toen de verdachte in de Utrechtse serieverkrachterzaak in hoger beroep werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien jaar. Een reconstructie door regisseur Hans Pool, bekend van VPRO-reisseries als De wereld in zeven dagen, Droomland Amerika en Via Genua.

Za 11 maart 2017 | 22:40 Nieuwe detective: Unforgotten

11/03/17 - Misdaadserie, In een vervallen gebouw wordt een skelet gevonden. Detective Cassie Stuart wordt op de cold case gezet in Unforgotten, vanaf vanavond op NPO 2. In een vervallen gebouw wordt een lichaam gevonden. Op...

In een vervallen gebouw wordt een skelet gevonden. Detective Cassie Stuart wordt op de cold case gezet in Unforgotten, vanaf vanavond op NPO 2. In een vervallen gebouw wordt een lichaam gevonden. Op het lichaam vinden de detectives een dagboek, met achterin de namen en adressen van vier personen. Die blijken allemaal hun geheimen te hebben. Detective Cassie Stuart onderzoekt de moord die 39 jaar eerder heeft plaatsgevonden. DI Sunil Khan is haar assistent en samen komen ze erachter dat het om de 17-jarige Jimmy Sullivan gaat. De vier namen in zijn dagboek worden behandeld als verdachten. Als de geheimen van deze doodnormale gezinsmensen langzaam naar buiten komen, blijkt dat niets zwart-wit is. Kun je je dierbaren wel echt vertrouwen? Unforgotten bestaat uit zes afleveringen van drie kwartier.

Di 10 januari 2017 | 01:20 EenVandaag: o.a. cold case kalender gevangenis

10/01/17 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag Cold case kalender voor in de gevangenis Nederlandse gedetineerden krijgen een cold case kalender. Op de kalender staan 52 onopgeloste moorden en misdrijven....

Vanavond onder andere in EénVandaag - Cold case kalender voor in de gevangenis Nederlandse gedetineerden krijgen een cold case kalender. Op de kalender staan 52 onopgeloste moorden en misdrijven. Nederland telt ongeveer 1500 cold cases en hiermee hoopt de politie meer aandacht te krijgen voor deze zaken. In Amerika heeft men hele goeie ervaringen met het onder de aandacht brengen van cold cases bij gedetineerden. Daar gebeurt het met een kaartspel. Al tientallen moorden en andere ernstige zaken werden hierdoor opgelost. We spreken over deze ‘cold case kalender’ met Wim Perlot, leider van het cold case team Midden-Nederland. Getuigen spelen een belangrijke rol bij het oplossen van cold cases en de ervaring leert dat onder gedetineerden relatief veel kennis aanwezig is. - Kevin (24) is mantelzorger voor moeder, vader en oma Kevin van Stralen is 24 jaar. Hij studeert en heeft een bijbaantje. Maar dat is niet alles. Elke dag zorgt hij ook nog voor zijn zieke oma, moeder en vader. De groep jonge mantelzorgers groeit snel. Eén op de vier jongeren tussen 12 en 25 is nu mantelzorger, dat zijn 450.000 jongeren. Hun aantal stijgt niet alleen door bezuinigingen in de zorg, maar ook omdat meer mensen met kanker een langdurig ziekbed hebben. Ook het toenemende aantal scheidingen is een belangrijke oorzaak. Daardoor staan jongeren er vaker alleen voor om hun vader of moeder te verzorgen. EenVandaag spreekt psycholoog Albert Sonnevelt over de toename van jongeren die mantelzorg geven. - De kloof tussen flex en vast Nulurencontracten, payrollen, zzp'en en uitzendbanen: Nederland is in Europa koploper in flexibele contracten. Het krijgen van een vast contract is lang niet altijd meer vanzelfsprekend. Maar is die flexibiliteit voor iedereen wel gewenst? Hebben flexwerkers het minder comfortabel dan werknemers met een vast contract? En kunnen we eigenlijk nog wel terug? De flexibilisering vindt zijn oorsprong in de jaren '90. Tot die tijd heeft het merendeel van de werknemers een vast contract. Op dat moment geen probleem, want economisch gaat het Nederland voor de wind.Is er echt sprake van een kloof tussen mensen met een vast contract en flexwerkers? Volgens Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS, is het meer een uitvloeisel van andere zaken zoals bijvoorbeeld opleiding. Er is natuurlijk de zelfgekozen zzp’er die helemaal gelukkig is met die werkvorm. - Politici willen opheldering over informant 'Paul' Tweede Kamerleden willen opheldering van de minister over de verklaringen van drugscrimineel ‘Paul’, afgelopen vrijdag in EenVandaag. De Amsterdamse crimineel zegt dat grote hoeveelheden cocaïne met medeweten van de politie het land in worden gesmokkeld. 'Paul' (een schuilnaam die hij kreeg van Team Criminele Inlichtingen, kortweg TCI) woont in Colombia. Daar is hij gelieerd aan een groot drugskartel in Medellin. Tegelijkertijd geeft hij al jaren gedetailleerde tips aan de geheime politie TCI over containers met coke die vanuit Zuid-Amerika naar Nederland worden vervoerd. Hoogleraar criminologie Toine Spapens reageert in EenVandaag op het dossier. - Nieuwstrend: Hollywood en politieke boodschappen Actrice Meryl Streep maakte gisteren tijdens de uitreikingen van de filmprijs The Golden Globes gebruik van het podium om stevige kritiek te uiten op de aanstaande president Donald Trump van de Verenigde Staten. Haar speech, waarin ze haar afschuw laat blijken over Trump’s imitatie van een mindervalide journalist, gaat de wereld rond. Streep: ’Er was één optreden vorig jaar dat mij verbijsterd heeft. Het was het moment waarop de persoon die het meest gerespecteerde zitje in ons land zal bekleden, een mindervalide reporter imiteerde. Iemand waar hij in privileges en macht ver boven staat en iemand die niet kan terugslaan.’

Di 10 januari 2017 | 00:56 RTLLN: o.a. Dakota Fanning

10/01/17 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Dakota Fanning en Martin Koolhoven De western Brimstone is de nieuwe film van regisseur Martin Koolhoven met een internationale sterrencast bestaande uit Guy...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Dakota Fanning en Martin Koolhoven De western Brimstone is de nieuwe film van regisseur Martin Koolhoven met een internationale sterrencast bestaande uit Guy Pearce, Dakota Fanning, Kit Harrington en Carice van Houten. Actrice Dakota Fanning is ondanks dat ze pas 22 is, een oude rot in het vak. Al op haar zevende brak ze door met de Sean Penn film “I Am Sam”. Samen met Martin Koolhoven vertelt ze over haar carrière en over Brimstone, vanavond in RTL Late Night! - Simone Kleinsma De granddame van de Nederlandse musical, Simone Kleinsma, zit veertig jaar in het vak en dat wordt gevierd: donderdag krijgt ze tijdens het Musical Awards Gala de Oeuvre Award. Daarmee komt ze in hetzelfde rijtje te staan als Joop van den Ende, Willem Nijholt en het duo Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Vanavond vieren wij haar carrière. We blikken terug en we kijken vooruit. - Saskia van Werven Het nieuwe jaar van MS-patiënt Saskia van Werven begon met feest: ze trouwde met haar grote liefde Annette. Toch was het ook een dag met een zwarte rand. Want hoewel ze als MS-positivo meer dan 16000 kilometer reed op haar scootmobiel en twee boeken schreef over haar ziekte is ze nu moegestreden. Aan het eind van de maand pleegt ze euthanasie. Hoe beleeft ze deze laatste dagen? - Nicole Buch en Wim Perlot De politie heeft in vijf Nederlandse gevangenissen kalenders opgehangen, waarop 52 cold cases staan beschreven. Een cold case is een onopgelost misdrijf, waar geen recherchewerk meer naar wordt verricht. Daar zijn er momenteel zo’n 1500 van in Nederland en gehoopt wordt dat gevangenen nu een boekje zullen opendoen. Wim Perlot is voorzitter van het Cold Case Platform. Samen met tv-maker Nicole Buch, die in haar carrière heel wat gevangenen sprak, vertelt hij vanavond over de spraakmakende coldcasekalender. - Ronnie Flex Ronnie Flex is 2017 beter begonnen dan ooit. Zijn nieuwste single ‘Energie’ is de eerste nummer 1-hit van dit kalenderjaar. En alsof dat nog niet genoeg is, gaat de rapper in febuari en maart voor het eerst op tour met een band. Ronnie Flex en zijn Deuxperience Band geven vandaag alvast een voorproefje met hun kersverse hit ‘Energie’!

Ma 9 januari 2017 | 22:30 RTLLN: o.a. Dakota Fanning

09/01/17 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Dakota Fanning en Martin Koolhoven De western Brimstone is de nieuwe film van regisseur Martin Koolhoven met een internationale sterrencast bestaande uit Guy...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Dakota Fanning en Martin Koolhoven De western Brimstone is de nieuwe film van regisseur Martin Koolhoven met een internationale sterrencast bestaande uit Guy Pearce, Dakota Fanning, Kit Harrington en Carice van Houten. Actrice Dakota Fanning is ondanks dat ze pas 22 is, een oude rot in het vak. Al op haar zevende brak ze door met de Sean Penn film “I Am Sam”. Samen met Martin Koolhoven vertelt ze over haar carrière en over Brimstone, vanavond in RTL Late Night! - Simone Kleinsma De granddame van de Nederlandse musical, Simone Kleinsma, zit veertig jaar in het vak en dat wordt gevierd: donderdag krijgt ze tijdens het Musical Awards Gala de Oeuvre Award. Daarmee komt ze in hetzelfde rijtje te staan als Joop van den Ende, Willem Nijholt en het duo Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Vanavond vieren wij haar carrière. We blikken terug en we kijken vooruit. - Saskia van Werven Het nieuwe jaar van MS-patiënt Saskia van Werven begon met feest: ze trouwde met haar grote liefde Annette. Toch was het ook een dag met een zwarte rand. Want hoewel ze als MS-positivo meer dan 16000 kilometer reed op haar scootmobiel en twee boeken schreef over haar ziekte is ze nu moegestreden. Aan het eind van de maand pleegt ze euthanasie. Hoe beleeft ze deze laatste dagen? - Nicole Buch en Wim Perlot De politie heeft in vijf Nederlandse gevangenissen kalenders opgehangen, waarop 52 cold cases staan beschreven. Een cold case is een onopgelost misdrijf, waar geen recherchewerk meer naar wordt verricht. Daar zijn er momenteel zo’n 1500 van in Nederland en gehoopt wordt dat gevangenen nu een boekje zullen opendoen. Wim Perlot is voorzitter van het Cold Case Platform. Samen met tv-maker Nicole Buch, die in haar carrière heel wat gevangenen sprak, vertelt hij vanavond over de spraakmakende coldcasekalender. - Ronnie Flex Ronnie Flex is 2017 beter begonnen dan ooit. Zijn nieuwste single ‘Energie’ is de eerste nummer 1-hit van dit kalenderjaar. En alsof dat nog niet genoeg is, gaat de rapper in febuari en maart voor het eerst op tour met een band. Ronnie Flex en zijn Deuxperience Band geven vandaag alvast een voorproefje met hun kersverse hit ‘Energie’!

Ma 9 januari 2017 | 18:25 EenVandaag: o.a. cold case kalender gevangenis

09/01/17 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag Cold case kalender voor in de gevangenis Nederlandse gedetineerden krijgen een cold case kalender. Op de kalender staan 52 onopgeloste moorden en misdrijven....

Vanavond onder andere in EénVandaag - Cold case kalender voor in de gevangenis Nederlandse gedetineerden krijgen een cold case kalender. Op de kalender staan 52 onopgeloste moorden en misdrijven. Nederland telt ongeveer 1500 cold cases en hiermee hoopt de politie meer aandacht te krijgen voor deze zaken. In Amerika heeft men hele goeie ervaringen met het onder de aandacht brengen van cold cases bij gedetineerden. Daar gebeurt het met een kaartspel. Al tientallen moorden en andere ernstige zaken werden hierdoor opgelost. We spreken over deze ‘cold case kalender’ met Wim Perlot, leider van het cold case team Midden-Nederland. Getuigen spelen een belangrijke rol bij het oplossen van cold cases en de ervaring leert dat onder gedetineerden relatief veel kennis aanwezig is. - Kevin (24) is mantelzorger voor moeder, vader en oma Kevin van Stralen is 24 jaar. Hij studeert en heeft een bijbaantje. Maar dat is niet alles. Elke dag zorgt hij ook nog voor zijn zieke oma, moeder en vader. De groep jonge mantelzorgers groeit snel. Eén op de vier jongeren tussen 12 en 25 is nu mantelzorger, dat zijn 450.000 jongeren. Hun aantal stijgt niet alleen door bezuinigingen in de zorg, maar ook omdat meer mensen met kanker een langdurig ziekbed hebben. Ook het toenemende aantal scheidingen is een belangrijke oorzaak. Daardoor staan jongeren er vaker alleen voor om hun vader of moeder te verzorgen. EenVandaag spreekt psycholoog Albert Sonnevelt over de toename van jongeren die mantelzorg geven. - De kloof tussen flex en vast Nulurencontracten, payrollen, zzp'en en uitzendbanen: Nederland is in Europa koploper in flexibele contracten. Het krijgen van een vast contract is lang niet altijd meer vanzelfsprekend. Maar is die flexibiliteit voor iedereen wel gewenst? Hebben flexwerkers het minder comfortabel dan werknemers met een vast contract? En kunnen we eigenlijk nog wel terug? De flexibilisering vindt zijn oorsprong in de jaren '90. Tot die tijd heeft het merendeel van de werknemers een vast contract. Op dat moment geen probleem, want economisch gaat het Nederland voor de wind.Is er echt sprake van een kloof tussen mensen met een vast contract en flexwerkers? Volgens Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS, is het meer een uitvloeisel van andere zaken zoals bijvoorbeeld opleiding. Er is natuurlijk de zelfgekozen zzp’er die helemaal gelukkig is met die werkvorm. - Politici willen opheldering over informant 'Paul' Tweede Kamerleden willen opheldering van de minister over de verklaringen van drugscrimineel ‘Paul’, afgelopen vrijdag in EenVandaag. De Amsterdamse crimineel zegt dat grote hoeveelheden cocaïne met medeweten van de politie het land in worden gesmokkeld. 'Paul' (een schuilnaam die hij kreeg van Team Criminele Inlichtingen, kortweg TCI) woont in Colombia. Daar is hij gelieerd aan een groot drugskartel in Medellin. Tegelijkertijd geeft hij al jaren gedetailleerde tips aan de geheime politie TCI over containers met coke die vanuit Zuid-Amerika naar Nederland worden vervoerd. Hoogleraar criminologie Toine Spapens reageert in EenVandaag op het dossier. - Nieuwstrend: Hollywood en politieke boodschappen Actrice Meryl Streep maakte gisteren tijdens de uitreikingen van de filmprijs The Golden Globes gebruik van het podium om stevige kritiek te uiten op de aanstaande president Donald Trump van de Verenigde Staten. Haar speech, waarin ze haar afschuw laat blijken over Trump’s imitatie van een mindervalide journalist, gaat de wereld rond. Streep: ’Er was één optreden vorig jaar dat mij verbijsterd heeft. Het was het moment waarop de persoon die het meest gerespecteerde zitje in ons land zal bekleden, een mindervalide reporter imiteerde. Iemand waar hij in privileges en macht ver boven staat en iemand die niet kan terugslaan.’

Ma 9 januari 2017 | 18:15 EenVandaag: o.a. cold case kalender gevangenis

09/01/17 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag Cold case kalender voor in de gevangenis Nederlandse gedetineerden krijgen een cold case kalender. Op de kalender staan 52 onopgeloste moorden en misdrijven....

Vanavond onder andere in EénVandaag - Cold case kalender voor in de gevangenis Nederlandse gedetineerden krijgen een cold case kalender. Op de kalender staan 52 onopgeloste moorden en misdrijven. Nederland telt ongeveer 1500 cold cases en hiermee hoopt de politie meer aandacht te krijgen voor deze zaken. In Amerika heeft men hele goeie ervaringen met het onder de aandacht brengen van cold cases bij gedetineerden. Daar gebeurt het met een kaartspel. Al tientallen moorden en andere ernstige zaken werden hierdoor opgelost. We spreken over deze ‘cold case kalender’ met Wim Perlot, leider van het cold case team Midden-Nederland. Getuigen spelen een belangrijke rol bij het oplossen van cold cases en de ervaring leert dat onder gedetineerden relatief veel kennis aanwezig is. - Kevin (24) is mantelzorger voor moeder, vader en oma Kevin van Stralen is 24 jaar. Hij studeert en heeft een bijbaantje. Maar dat is niet alles. Elke dag zorgt hij ook nog voor zijn zieke oma, moeder en vader. De groep jonge mantelzorgers groeit snel. Eén op de vier jongeren tussen 12 en 25 is nu mantelzorger, dat zijn 450.000 jongeren. Hun aantal stijgt niet alleen door bezuinigingen in de zorg, maar ook omdat meer mensen met kanker een langdurig ziekbed hebben. Ook het toenemende aantal scheidingen is een belangrijke oorzaak. Daardoor staan jongeren er vaker alleen voor om hun vader of moeder te verzorgen. EenVandaag spreekt psycholoog Albert Sonnevelt over de toename van jongeren die mantelzorg geven. - De kloof tussen flex en vast Nulurencontracten, payrollen, zzp'en en uitzendbanen: Nederland is in Europa koploper in flexibele contracten. Het krijgen van een vast contract is lang niet altijd meer vanzelfsprekend. Maar is die flexibiliteit voor iedereen wel gewenst? Hebben flexwerkers het minder comfortabel dan werknemers met een vast contract? En kunnen we eigenlijk nog wel terug? De flexibilisering vindt zijn oorsprong in de jaren '90. Tot die tijd heeft het merendeel van de werknemers een vast contract. Op dat moment geen probleem, want economisch gaat het Nederland voor de wind.Is er echt sprake van een kloof tussen mensen met een vast contract en flexwerkers? Volgens Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS, is het meer een uitvloeisel van andere zaken zoals bijvoorbeeld opleiding. Er is natuurlijk de zelfgekozen zzp’er die helemaal gelukkig is met die werkvorm. - Politici willen opheldering over informant 'Paul' Tweede Kamerleden willen opheldering van de minister over de verklaringen van drugscrimineel ‘Paul’, afgelopen vrijdag in EenVandaag. De Amsterdamse crimineel zegt dat grote hoeveelheden cocaïne met medeweten van de politie het land in worden gesmokkeld. 'Paul' (een schuilnaam die hij kreeg van Team Criminele Inlichtingen, kortweg TCI) woont in Colombia. Daar is hij gelieerd aan een groot drugskartel in Medellin. Tegelijkertijd geeft hij al jaren gedetailleerde tips aan de geheime politie TCI over containers met coke die vanuit Zuid-Amerika naar Nederland worden vervoerd. Hoogleraar criminologie Toine Spapens reageert in EenVandaag op het dossier. - Nieuwstrend: Hollywood en politieke boodschappen Actrice Meryl Streep maakte gisteren tijdens de uitreikingen van de filmprijs The Golden Globes gebruik van het podium om stevige kritiek te uiten op de aanstaande president Donald Trump van de Verenigde Staten. Haar speech, waarin ze haar afschuw laat blijken over Trump’s imitatie van een mindervalide journalist, gaat de wereld rond. Streep: ’Er was één optreden vorig jaar dat mij verbijsterd heeft. Het was het moment waarop de persoon die het meest gerespecteerde zitje in ons land zal bekleden, een mindervalide reporter imiteerde. Iemand waar hij in privileges en macht ver boven staat en iemand die niet kan terugslaan.’

Za 31 december 2016 | 03:20 EenVandaag: wie vermoordde Petra van den Berg?

31/12/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Wie vermoordde Petra van den Berg nieuwjaarsnacht 1982? Het is nieuwjaarsnacht van 1981 op 1982. De in Rotterdam woonachtige familie Van den Berg viert in...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Wie vermoordde Petra van den Berg nieuwjaarsnacht 1982? Het is nieuwjaarsnacht van 1981 op 1982. De in Rotterdam woonachtige familie Van den Berg viert in huiselijke kring oud en nieuw. Het is een komen en gaan van vrienden en familie. De 17-jarige Petra van den Berg zegt om 03.00 uur ’s nachts dat ze nog een klein rondje maakt langs vrienden over de Oostzeedijk in Rotterdam. Haar ouders gaan naar bed en moeder wordt een uur later wakker. “Waar is Petra?”, vraagt ze aan haar man. Petra’s jas hangt niet beneden en moeder Nel van den Berg voelt dat er iets verschrikkelijk mis is. Buiten op straat is veel politie en als ze naar buiten wil gaan, wordt ze door een paar agenten gevraagd weer naar binnen te gaan. Dan horen pa en ma Van den Berg het vreselijke nieuws: Petra is dood, vermoord, op nog geen vijftig meter van haar ouderlijk huis. EenVandaag staat vandaag geheel in het teken van deze zaak. We kijken terug op de moord met de familie van Petra, met oud-rechercheurs, met een getuige die de moordenaar achtervolgde en met het Cold Case Team Rotterdam.

Vr 30 december 2016 | 18:40 EenVandaag: wie vermoordde Petra van den Berg?

30/12/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Wie vermoordde Petra van den Berg nieuwjaarsnacht 1982? Het is nieuwjaarsnacht van 1981 op 1982. De in Rotterdam woonachtige familie Van den Berg viert in...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Wie vermoordde Petra van den Berg nieuwjaarsnacht 1982? Het is nieuwjaarsnacht van 1981 op 1982. De in Rotterdam woonachtige familie Van den Berg viert in huiselijke kring oud en nieuw. Het is een komen en gaan van vrienden en familie. De 17-jarige Petra van den Berg zegt om 03.00 uur ’s nachts dat ze nog een klein rondje maakt langs vrienden over de Oostzeedijk in Rotterdam. Haar ouders gaan naar bed en moeder wordt een uur later wakker. “Waar is Petra?”, vraagt ze aan haar man. Petra’s jas hangt niet beneden en moeder Nel van den Berg voelt dat er iets verschrikkelijk mis is. Buiten op straat is veel politie en als ze naar buiten wil gaan, wordt ze door een paar agenten gevraagd weer naar binnen te gaan. Dan horen pa en ma Van den Berg het vreselijke nieuws: Petra is dood, vermoord, op nog geen vijftig meter van haar ouderlijk huis. EenVandaag staat vandaag geheel in het teken van deze zaak. We kijken terug op de moord met de familie van Petra, met oud-rechercheurs, met een getuige die de moordenaar achtervolgde en met het Cold Case Team Rotterdam.

Vr 30 december 2016 | 18:20 EenVandaag: wie vermoordde Petra van den Berg?

30/12/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Wie vermoordde Petra van den Berg nieuwjaarsnacht 1982? Het is nieuwjaarsnacht van 1981 op 1982. De in Rotterdam woonachtige familie Van den Berg viert in...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Wie vermoordde Petra van den Berg nieuwjaarsnacht 1982? Het is nieuwjaarsnacht van 1981 op 1982. De in Rotterdam woonachtige familie Van den Berg viert in huiselijke kring oud en nieuw. Het is een komen en gaan van vrienden en familie. De 17-jarige Petra van den Berg zegt om 03.00 uur ’s nachts dat ze nog een klein rondje maakt langs vrienden over de Oostzeedijk in Rotterdam. Haar ouders gaan naar bed en moeder wordt een uur later wakker. “Waar is Petra?”, vraagt ze aan haar man. Petra’s jas hangt niet beneden en moeder Nel van den Berg voelt dat er iets verschrikkelijk mis is. Buiten op straat is veel politie en als ze naar buiten wil gaan, wordt ze door een paar agenten gevraagd weer naar binnen te gaan. Dan horen pa en ma Van den Berg het vreselijke nieuws: Petra is dood, vermoord, op nog geen vijftig meter van haar ouderlijk huis. EenVandaag staat vandaag geheel in het teken van deze zaak. We kijken terug op de moord met de familie van Petra, met oud-rechercheurs, met een getuige die de moordenaar achtervolgde en met het Cold Case Team Rotterdam.

Do 29 december 2016 | 01:50 EenVandaag: o.a. het jaar van Tim Hoffman

29/12/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Het jaar van Tim Hofman Hij won ‘Wie is de Mol’, sprak de Tweede Kamer toe, stond op de cover van de l’Homo, maakte een indrukwekkend verslag over de drugsoorlog...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Het jaar van Tim Hofman Hij won ‘Wie is de Mol’, sprak de Tweede Kamer toe, stond op de cover van de l’Homo, maakte een indrukwekkend verslag over de drugsoorlog in Mexico en was dit jaar het breekijzer voor vele jongeren in zijn youtube-programma #BOOS. In de eindejaarsserie ‘Het jaar van...’ blikken we vandaag terug op het jaar van Tim Hofman. Zijn internetserie #BOOS kreeg in de afgelopen maanden meer dan tweehonderdduizend abonnees. Hofman maakt dit BNN programma niet voor televisie maar biedt het aan via youtube. Een constructie die de NPO niet aanmoedigt, maar wel gedoogt gezien het enorme succes van Hofman onder jongeren. Ook stond hij dit jaar in de Tweede Kamer om namens het burgerinitiatief van Spuiten en Slikken: ‘Een pil teveel maakt nog geen crimineel’ te pleiten voor een soepeler en vooral duidelijker drugsbeleid. Daarnaast stond hij als hetero zoenend met collega Jan Versteegh op de cover van de l’Homo, als statement na de gebeurtenissen in Orlando. In EenVandaag een gesprek met Tim Hofman over jezelf blijven, de wereld veranderen en de kracht van boosheid zonder woede. - De viral voorbij: Frits en Claar 2,5 miljoen Nederlanders raakten dit jaar ontroerd door een filmpje van een dementerend echtpaar, gemaakt door EenVandaag. Het gaat om Claar en Frits Groosjohan. Ze zijn elkaars jeugdliefde. Door hun ziekte wonen ze nu allebei in een verpleeghuis van Humanitas in Rotterdam. De vergeetachtigheid zorgt ervoor dat ze elkaar elke dag opnieuw terugvinden. We kijken samen met het echtpaar terug op het filmpje dat hen even beroemd maakte. Zelf hebben ze er geen weet van dat miljoenen mensen hun dagelijkse ontmoeting hebben gezien en gedeeld op Facebook en Twitter. Voor zoon Frits junior en schoondochter Marie-José betekende de aandacht heel veel. 'Ze gingen er ineens weer toe doen. Iedereen had het over ze', legt Marie-José uit. Ouderenpsycholoog Sarah Blom begrijpt wel waarom juist dit filmpje zo’n hit is geworden op sociale media. - Wie vermoordde Petra van den Berg nieuwjaarsnacht 1982? Het is nieuwjaarsnacht van 1981 op 1982. De in Rotterdam woonachtige familie Van den Berg viert in huiselijke kring oud en nieuw. Het is een komen en gaan van vrienden en familie. De 17-jarige Petra van den Berg zegt om 03.00 uur ’s nachts dat ze nog een klein rondje maakt langs vrienden over de Oostzeedijk in Rotterdam. Haar ouders gaan naar bed en moeder wordt een uur later wakker. “Waar is Petra?”, vraagt ze aan haar man. Petra’s jas hangt niet beneden en moeder Nel van den Berg voelt dat er iets verschrikkelijk mis is. Buiten op straat is veel politie en als ze naar buiten wil gaan, wordt ze door een paar agenten gevraagd weer naar binnen te gaan. Dan horen pa en ma Van den Berg het vreselijke nieuws: Petra is dood, vermoord, op nog geen vijftig meter van haar ouderlijk huis. EenVandaag staat vrijdag 30 december geheel in het teken van deze zaak. We kijken terug op de moord met de familie van Petra, met oud-rechercheurs, met een getuige die de moordenaar achtervolgde en met het Cold Case Team Rotterdam. Wie vermoordde Petra van den Berg nieuwjaarsnacht 1982? - 'Terrorist Berlijn was in Nederland' Terrorist Anis Amri is na zijn aanslag op 19 december in Berlijn in Nederland geweest. Volgens Italiaanse en Franse media zou Amri via Nederland met de bus naar Frankrijk zijn gereisd en het OM geeft aan dat hij 'zeer waarschijnlijk' in Nijmegen is geweest. Dit baseren ze op camerabeelden die gemaakt zijn op het station. Volgens die beelden zou Amri op 21 december, twee dagen na de aanslag in Berlijn, om 11:30 uur op het station zijn geweest. Welke route Amri hij daarna heeft gevolgd is onduidelijk. Mogelijk is hij naar Amsterdam gereisd en heeft hij vanaf station Sloterdijk de bus naar Lyon hebben genomen. Het OM zegt dat het 'allerminst zeker' is dat deze route de gevolgde route van Amri is.

Wo 28 december 2016 | 18:50 EenVandaag: o.a. het jaar van Tim Hoffman

28/12/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Het jaar van Tim Hofman Hij won ‘Wie is de Mol’, sprak de Tweede Kamer toe, stond op de cover van de l’Homo, maakte een indrukwekkend verslag over de drugsoorlog...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Het jaar van Tim Hofman Hij won ‘Wie is de Mol’, sprak de Tweede Kamer toe, stond op de cover van de l’Homo, maakte een indrukwekkend verslag over de drugsoorlog in Mexico en was dit jaar het breekijzer voor vele jongeren in zijn youtube-programma #BOOS. In de eindejaarsserie ‘Het jaar van...’ blikken we vandaag terug op het jaar van Tim Hofman. Zijn internetserie #BOOS kreeg in de afgelopen maanden meer dan tweehonderdduizend abonnees. Hofman maakt dit BNN programma niet voor televisie maar biedt het aan via youtube. Een constructie die de NPO niet aanmoedigt, maar wel gedoogt gezien het enorme succes van Hofman onder jongeren. Ook stond hij dit jaar in de Tweede Kamer om namens het burgerinitiatief van Spuiten en Slikken: ‘Een pil teveel maakt nog geen crimineel’ te pleiten voor een soepeler en vooral duidelijker drugsbeleid. Daarnaast stond hij als hetero zoenend met collega Jan Versteegh op de cover van de l’Homo, als statement na de gebeurtenissen in Orlando. In EenVandaag een gesprek met Tim Hofman over jezelf blijven, de wereld veranderen en de kracht van boosheid zonder woede. - De viral voorbij: Frits en Claar 2,5 miljoen Nederlanders raakten dit jaar ontroerd door een filmpje van een dementerend echtpaar, gemaakt door EenVandaag. Het gaat om Claar en Frits Groosjohan. Ze zijn elkaars jeugdliefde. Door hun ziekte wonen ze nu allebei in een verpleeghuis van Humanitas in Rotterdam. De vergeetachtigheid zorgt ervoor dat ze elkaar elke dag opnieuw terugvinden. We kijken samen met het echtpaar terug op het filmpje dat hen even beroemd maakte. Zelf hebben ze er geen weet van dat miljoenen mensen hun dagelijkse ontmoeting hebben gezien en gedeeld op Facebook en Twitter. Voor zoon Frits junior en schoondochter Marie-José betekende de aandacht heel veel. 'Ze gingen er ineens weer toe doen. Iedereen had het over ze', legt Marie-José uit. Ouderenpsycholoog Sarah Blom begrijpt wel waarom juist dit filmpje zo’n hit is geworden op sociale media. - Wie vermoordde Petra van den Berg nieuwjaarsnacht 1982? Het is nieuwjaarsnacht van 1981 op 1982. De in Rotterdam woonachtige familie Van den Berg viert in huiselijke kring oud en nieuw. Het is een komen en gaan van vrienden en familie. De 17-jarige Petra van den Berg zegt om 03.00 uur ’s nachts dat ze nog een klein rondje maakt langs vrienden over de Oostzeedijk in Rotterdam. Haar ouders gaan naar bed en moeder wordt een uur later wakker. “Waar is Petra?”, vraagt ze aan haar man. Petra’s jas hangt niet beneden en moeder Nel van den Berg voelt dat er iets verschrikkelijk mis is. Buiten op straat is veel politie en als ze naar buiten wil gaan, wordt ze door een paar agenten gevraagd weer naar binnen te gaan. Dan horen pa en ma Van den Berg het vreselijke nieuws: Petra is dood, vermoord, op nog geen vijftig meter van haar ouderlijk huis. EenVandaag staat vrijdag 30 december geheel in het teken van deze zaak. We kijken terug op de moord met de familie van Petra, met oud-rechercheurs, met een getuige die de moordenaar achtervolgde en met het Cold Case Team Rotterdam. Wie vermoordde Petra van den Berg nieuwjaarsnacht 1982? - 'Terrorist Berlijn was in Nederland' Terrorist Anis Amri is na zijn aanslag op 19 december in Berlijn in Nederland geweest. Volgens Italiaanse en Franse media zou Amri via Nederland met de bus naar Frankrijk zijn gereisd en het OM geeft aan dat hij 'zeer waarschijnlijk' in Nijmegen is geweest. Dit baseren ze op camerabeelden die gemaakt zijn op het station. Volgens die beelden zou Amri op 21 december, twee dagen na de aanslag in Berlijn, om 11:30 uur op het station zijn geweest. Welke route Amri hij daarna heeft gevolgd is onduidelijk. Mogelijk is hij naar Amsterdam gereisd en heeft hij vanaf station Sloterdijk de bus naar Lyon hebben genomen. Het OM zegt dat het 'allerminst zeker' is dat deze route de gevolgde route van Amri is.

Wo 28 december 2016 | 18:20 EenVandaag: o.a. het jaar van Tim Hoffman

28/12/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Het jaar van Tim Hofman Hij won ‘Wie is de Mol’, sprak de Tweede Kamer toe, stond op de cover van de l’Homo, maakte een indrukwekkend verslag over de drugsoorlog...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Het jaar van Tim Hofman Hij won ‘Wie is de Mol’, sprak de Tweede Kamer toe, stond op de cover van de l’Homo, maakte een indrukwekkend verslag over de drugsoorlog in Mexico en was dit jaar het breekijzer voor vele jongeren in zijn youtube-programma #BOOS. In de eindejaarsserie ‘Het jaar van...’ blikken we vandaag terug op het jaar van Tim Hofman. Zijn internetserie #BOOS kreeg in de afgelopen maanden meer dan tweehonderdduizend abonnees. Hofman maakt dit BNN programma niet voor televisie maar biedt het aan via youtube. Een constructie die de NPO niet aanmoedigt, maar wel gedoogt gezien het enorme succes van Hofman onder jongeren. Ook stond hij dit jaar in de Tweede Kamer om namens het burgerinitiatief van Spuiten en Slikken: ‘Een pil teveel maakt nog geen crimineel’ te pleiten voor een soepeler en vooral duidelijker drugsbeleid. Daarnaast stond hij als hetero zoenend met collega Jan Versteegh op de cover van de l’Homo, als statement na de gebeurtenissen in Orlando. In EenVandaag een gesprek met Tim Hofman over jezelf blijven, de wereld veranderen en de kracht van boosheid zonder woede. - De viral voorbij: Frits en Claar 2,5 miljoen Nederlanders raakten dit jaar ontroerd door een filmpje van een dementerend echtpaar, gemaakt door EenVandaag. Het gaat om Claar en Frits Groosjohan. Ze zijn elkaars jeugdliefde. Door hun ziekte wonen ze nu allebei in een verpleeghuis van Humanitas in Rotterdam. De vergeetachtigheid zorgt ervoor dat ze elkaar elke dag opnieuw terugvinden. We kijken samen met het echtpaar terug op het filmpje dat hen even beroemd maakte. Zelf hebben ze er geen weet van dat miljoenen mensen hun dagelijkse ontmoeting hebben gezien en gedeeld op Facebook en Twitter. Voor zoon Frits junior en schoondochter Marie-José betekende de aandacht heel veel. 'Ze gingen er ineens weer toe doen. Iedereen had het over ze', legt Marie-José uit. Ouderenpsycholoog Sarah Blom begrijpt wel waarom juist dit filmpje zo’n hit is geworden op sociale media. - Wie vermoordde Petra van den Berg nieuwjaarsnacht 1982? Het is nieuwjaarsnacht van 1981 op 1982. De in Rotterdam woonachtige familie Van den Berg viert in huiselijke kring oud en nieuw. Het is een komen en gaan van vrienden en familie. De 17-jarige Petra van den Berg zegt om 03.00 uur ’s nachts dat ze nog een klein rondje maakt langs vrienden over de Oostzeedijk in Rotterdam. Haar ouders gaan naar bed en moeder wordt een uur later wakker. “Waar is Petra?”, vraagt ze aan haar man. Petra’s jas hangt niet beneden en moeder Nel van den Berg voelt dat er iets verschrikkelijk mis is. Buiten op straat is veel politie en als ze naar buiten wil gaan, wordt ze door een paar agenten gevraagd weer naar binnen te gaan. Dan horen pa en ma Van den Berg het vreselijke nieuws: Petra is dood, vermoord, op nog geen vijftig meter van haar ouderlijk huis. EenVandaag staat vrijdag 30 december geheel in het teken van deze zaak. We kijken terug op de moord met de familie van Petra, met oud-rechercheurs, met een getuige die de moordenaar achtervolgde en met het Cold Case Team Rotterdam. Wie vermoordde Petra van den Berg nieuwjaarsnacht 1982? - 'Terrorist Berlijn was in Nederland' Terrorist Anis Amri is na zijn aanslag op 19 december in Berlijn in Nederland geweest. Volgens Italiaanse en Franse media zou Amri via Nederland met de bus naar Frankrijk zijn gereisd en het OM geeft aan dat hij 'zeer waarschijnlijk' in Nijmegen is geweest. Dit baseren ze op camerabeelden die gemaakt zijn op het station. Volgens die beelden zou Amri op 21 december, twee dagen na de aanslag in Berlijn, om 11:30 uur op het station zijn geweest. Welke route Amri hij daarna heeft gevolgd is onduidelijk. Mogelijk is hij naar Amsterdam gereisd en heeft hij vanaf station Sloterdijk de bus naar Lyon hebben genomen. Het OM zegt dat het 'allerminst zeker' is dat deze route de gevolgde route van Amri is.

Vr 2 december 2016 | 01:20 EénVandaag: o.a. stormloop kunstgrasvelden zonder SBR-rubber

02/12/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Stormloop op nieuwe kunstgrasvelden zonder SBR rubber Kun je nog met een gerust hart een potje voetballen op kunstgras? Het iets wat veel ouders en...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Stormloop op nieuwe kunstgrasvelden zonder SBR-rubber Kun je nog met een gerust hart een potje voetballen op kunstgras? Het iets wat veel ouders en voetbalverenigingen zich afvragen sinds het programma Zembla berichtte over de hoge concentratie van kankerverwekkende stoffen in de rubberen korrels die op dit soort velden liggen. Toch vallen ook deze hoge concentraties binnen de wettelijke normen, omdat de rubberkorrels niet worden gezien als consumentenproduct. Veel wetenschappers zijn het daar echter niet mee eens. Dat de stoffen schadelijk zijn staat dus niet ter discussie, maar waar nog wel veel onduidelijkheid over bestaat is hoe groot de blootstelling mag zijn voordat het ook echt gezondheidsproblemen veroorzaakt. Om hier antwoord op te krijgen heeft het RIVM een officieel onderzoek ingesteld dat nog voor het einde van dit jaar moet zijn afgerond. - Samsom versus Asscher: wie kiezen de PvdA-leden? Binnen de PvdA woedt een strijd om het lijsttrekkerschap bij de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. PvdA-leden mogen hun stem uitbrengen op Diederik Samsom of zijn uitdager, vice-premier Lodewijk Asscher. In een reeks debatten ‘in het land’ proberen de kandidaten duidelijk te maken dat er iets te kiezen valt, ook al waren beiden nauw betrokken bij het kabinetsbeleid van de afgelopen vier jaar. De stembussen zijn inmiddels geopend, en op vrijdag 9 december maakt het partijbestuur van de PvdA de winnaar bekend. - DNA match, case closed? Terwijl haar dochtertje in bed lag, werd de jonge moeder Miriam Sharon vermoord in haar eigen huis. 26 jaar geleden in Den Haag. Het leek er op dat de dader nooit gepakt zou worden. Maar onlangs zorgde een DNA-match opnieuw voor de doorbraak in een vastgelopen onderzoek. Het is daarmee de oudste cold casezaak waarin een verdachte werd aangehouden. Net als in steeds meer coldcases, dankzij nieuwe DNA-technieken. Maar is de zaak daarmee opgelost? Het is de zoveelste cold case zaak die opgelost lijkt te worden met DNA. Alleen al in de maand november werden in twee zaken verdachten gearresteerd die door DNA-afname alsnog tegen de lamp liepen. Zo lijkt de Postbank-moord na dertien jaar opgelost doordat de verdachte alsnog in de databank belandde na een ander misdrijf. Ook in de zaak van de in 2001 vermoordde Jan van Mosselvelde kon in België een arrestatie worden verricht. - Veteranen protesteren tegen pensioenproblemen Uit protest sturen meer dan 84 ex-militairen hun medaille naar de Tweede Kamer. Ze doen dit als protest tegen pensioenproblemen. Ze sturen brieven, onderscheidingen en medailles om hun ontevredenheid te uiten over het uitblijven van de sluitende oudedagsvoorziening. Ruim 16.000 ex-militairen of ambtenaren in dienst van Defensie hebben problemen met hun pensioenen. Door de ophoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar valt er een gat voor veteranen en ex-burgermedewerkers. Over dit zogenoemde AOW-gat wordt volgende week gestemd en met de protesten proberen de veteranen en hun naasten de druk op te voeren. - Nieuwstrend: Terlouw heeft een boodschap voor Nederland 'De kinderen konden gewoon de voordeuren opentrekken en bij elkaar binnenlopen. Volwassenen ook. We vertrouwden elkaar. Er hangen tegenwoordig geen touwtjes meer uit de brievenbus. We vertrouwen elkaar niet meer.' Oud-politicus en (kinder)boekenschrijver Jan Terlouw kreeg in De Wereld Draait door gisteren ruim baan om een emotionele boodschap aan de kijker af te leveren. Het verhaal van de nu 85-jarige Terlouw gaat over vertrouwen, het klimaat en democratie. Zijn lezing wordt op sociale media alom geprezen.

Do 1 december 2016 | 18:15 EénVandaag: o.a. stormloop kunstgrasvelden zonder SBR-rubber

01/12/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Stormloop op nieuwe kunstgrasvelden zonder SBR rubber Kun je nog met een gerust hart een potje voetballen op kunstgras? Het iets wat veel ouders en...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Stormloop op nieuwe kunstgrasvelden zonder SBR-rubber Kun je nog met een gerust hart een potje voetballen op kunstgras? Het iets wat veel ouders en voetbalverenigingen zich afvragen sinds het programma Zembla berichtte over de hoge concentratie van kankerverwekkende stoffen in de rubberen korrels die op dit soort velden liggen. Toch vallen ook deze hoge concentraties binnen de wettelijke normen, omdat de rubberkorrels niet worden gezien als consumentenproduct. Veel wetenschappers zijn het daar echter niet mee eens. Dat de stoffen schadelijk zijn staat dus niet ter discussie, maar waar nog wel veel onduidelijkheid over bestaat is hoe groot de blootstelling mag zijn voordat het ook echt gezondheidsproblemen veroorzaakt. Om hier antwoord op te krijgen heeft het RIVM een officieel onderzoek ingesteld dat nog voor het einde van dit jaar moet zijn afgerond. - Samsom versus Asscher: wie kiezen de PvdA-leden? Binnen de PvdA woedt een strijd om het lijsttrekkerschap bij de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. PvdA-leden mogen hun stem uitbrengen op Diederik Samsom of zijn uitdager, vice-premier Lodewijk Asscher. In een reeks debatten ‘in het land’ proberen de kandidaten duidelijk te maken dat er iets te kiezen valt, ook al waren beiden nauw betrokken bij het kabinetsbeleid van de afgelopen vier jaar. De stembussen zijn inmiddels geopend, en op vrijdag 9 december maakt het partijbestuur van de PvdA de winnaar bekend. - DNA match, case closed? Terwijl haar dochtertje in bed lag, werd de jonge moeder Miriam Sharon vermoord in haar eigen huis. 26 jaar geleden in Den Haag. Het leek er op dat de dader nooit gepakt zou worden. Maar onlangs zorgde een DNA-match opnieuw voor de doorbraak in een vastgelopen onderzoek. Het is daarmee de oudste cold casezaak waarin een verdachte werd aangehouden. Net als in steeds meer coldcases, dankzij nieuwe DNA-technieken. Maar is de zaak daarmee opgelost? Het is de zoveelste cold case zaak die opgelost lijkt te worden met DNA. Alleen al in de maand november werden in twee zaken verdachten gearresteerd die door DNA-afname alsnog tegen de lamp liepen. Zo lijkt de Postbank-moord na dertien jaar opgelost doordat de verdachte alsnog in de databank belandde na een ander misdrijf. Ook in de zaak van de in 2001 vermoordde Jan van Mosselvelde kon in België een arrestatie worden verricht. - Veteranen protesteren tegen pensioenproblemen Uit protest sturen meer dan 84 ex-militairen hun medaille naar de Tweede Kamer. Ze doen dit als protest tegen pensioenproblemen. Ze sturen brieven, onderscheidingen en medailles om hun ontevredenheid te uiten over het uitblijven van de sluitende oudedagsvoorziening. Ruim 16.000 ex-militairen of ambtenaren in dienst van Defensie hebben problemen met hun pensioenen. Door de ophoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar valt er een gat voor veteranen en ex-burgermedewerkers. Over dit zogenoemde AOW-gat wordt volgende week gestemd en met de protesten proberen de veteranen en hun naasten de druk op te voeren. - Nieuwstrend: Terlouw heeft een boodschap voor Nederland 'De kinderen konden gewoon de voordeuren opentrekken en bij elkaar binnenlopen. Volwassenen ook. We vertrouwden elkaar. Er hangen tegenwoordig geen touwtjes meer uit de brievenbus. We vertrouwen elkaar niet meer.' Oud-politicus en (kinder)boekenschrijver Jan Terlouw kreeg in De Wereld Draait door gisteren ruim baan om een emotionele boodschap aan de kijker af te leveren. Het verhaal van de nu 85-jarige Terlouw gaat over vertrouwen, het klimaat en democratie. Zijn lezing wordt op sociale media alom geprezen.

Wo 14 september 2016 | 01:20 EénVandaag: o.a. SP en D66 willen kleinere klassen

14/09/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: SP en D66 willen kleinere klassen Het is een zeldzame combinatie in de politiek: de SP en D66. De partijen komen samen met een initiatiefwet om te zorgen voor...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - SP en D66 willen kleinere klassen Het is een zeldzame combinatie in de politiek: de SP en D66. De partijen komen samen met een initiatiefwet om te zorgen voor kleinere klassen. Al jarenlang is het een probleem in het onderwijs: de grote klassen. De SP en D66 willen nu per wet regelen dat klassen niet groter zijn dan 29 leerlingen. Daarnaast willen ze dit aantal in zes jaar tijd terugbrengen naar 23 leerlingen. Op deze manier moeten enorme klassen, met soms 35 leerlingen, worden voorkomen. Emile Roemer (SP) en Alexander Pechtold (D66) hebben hiervoor de handen ineen geslagen en dienen vandaag het initiatiefwetsvoorstel in. In EenVandaag spreken we met Roemer en Pechtold over deze samenwerking. EenVandaag is ook op basischool De Westhoek in Ouddorp. - Waarom werd Miriam Sharon 26 jaar geleden vermoord? Het is nog altijd een raadsel voor de politie: wie pleegde 26 jaar geleden de moord op Miriam Sharon. En vooral: waarom? Op 8 oktober 1990 werd de alleenstaande jonge moeder met messteken om het leven gebracht in haar eigen huis. Het leek erop dat de dader nooit gepakt zou worden, maar onlangs leidde een DNA-match tot een doorbraak in de zaak. Een 52-jarige man kon worden aangehouden in Amsterdam. Maar de zaak is hiermee nog lang niet opgelost. Het Cold Case Team van de politie tast namelijk nog altijd in het duister over het motief. De 36-jarige moeder woonde op de Regentesselaan in Den Haag. Zij kwam naar Nederland toen zij een relatie kreeg met een Nederlandse man. Ze kregen een zoon en een dochter. Nadat de relatie strandde, ging Miriam op de Regentesselaan wonen. Haar 7-jarige dochtertje woonde bij haar. - ‘Aanleg Blankenburgtunnel niet nodig’ De aanleg van de Blankenburgtunnel en de A24 is niet nodig. Dat stelt onderzoeksbureau CE Delft in een rapport. Uit nieuwe voorspellingen blijkt dat de verkeersdrukte in de toekomst lager uitvalt; de aanleg van de tunnel is gebaseerd op cijfers van tien jaar terug, en die blijken nu achterhaald. De onderbouwing van de aanleg van de Blankenburgtunnel is daardoor achterhaald. Het nut van de geplande weg, die 1,2 miljard euro kost, is veel kleiner dan het ministerie van Infrastructuur en Milieu verondersteld. Natuurmonumenten, Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Midden-Delfland Vereniging en diverse bewonersorganisaties lieten een nieuw onderzoek, dat vandaag verschijnt, uitvoeren door onderzoeksbureau CE Delft. - Brugwachter fataal ongeluk Zaandam voor de rechter Vorig jaar verongelukte een 57-jarige fietser op de Den Uylbrug in Zaandam omdat deze openging op de plek waar de vrouw stond. De verantwoordelijke brugwachter die de brug op afstand opende wordt vervolgd voor dood door schuld en staat vandaag voor de rechter in Alkmaar. De gemeente Zaandam, waar de brugwachter als ambtenaar op dat moment in dienst was, wordt niet vervolgd voor het dodelijke ongeval. Op het moment van het ongeluk bevond de 57-jarige vrouw zich, zonder dat zij het wist, op het bewegende gedeelte van de brug. De vrouw zag het eerste waarschuwingssignaal over het hoofd. Bij het tweede signaal stopte zij wel, alleen daardoor stond zij op het bewegende deel van de brug. Toen de brug openging, viel de vrouw 15 meter naar beneden. Ze overleed ter plekke. - Kamer stemt in met wetsvoorstel orgaandonatie Na een jarenlange politieke strijd heeft de Tweede Kamer ingestemd met het donorplan van Pia Dijkstra (D66). Het voorstel kreeg 75 stemmen voor en 74 stemmen tegen. Na een jarenlange politieke strijd heeft de Tweede Kamer ingestemd met het donorplan van Pia Dijkstra (D66). Het voorstel kreeg 75 stemmen voor en 74 stemmen tegen. Maar ook zijn er veel negatieve reacties, van mensen die het niet eens zijn met het voorstel. Het leek er lang op dat er niet genoeg steun voor dit plan zou zijn. D66 had het voorstel voor de stemming van vandaag nog aangepast om genoeg partijen over de streep te trekken. Initiatiefnemer Dijkstra reageerde emotioneel op de uitslag van de stemming. Ze is al jaren bezig het donorsysteem te veranderen. In EenVandaag een reactie van Dijkstra.

Di 13 september 2016 | 18:15 EénVandaag: o.a. SP en D66 willen kleinere klassen

13/09/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: SP en D66 willen kleinere klassen Het is een zeldzame combinatie in de politiek: de SP en D66. De partijen komen samen met een initiatiefwet om te zorgen voor...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - SP en D66 willen kleinere klassen Het is een zeldzame combinatie in de politiek: de SP en D66. De partijen komen samen met een initiatiefwet om te zorgen voor kleinere klassen. Al jarenlang is het een probleem in het onderwijs: de grote klassen. De SP en D66 willen nu per wet regelen dat klassen niet groter zijn dan 29 leerlingen. Daarnaast willen ze dit aantal in zes jaar tijd terugbrengen naar 23 leerlingen. Op deze manier moeten enorme klassen, met soms 35 leerlingen, worden voorkomen. Emile Roemer (SP) en Alexander Pechtold (D66) hebben hiervoor de handen ineen geslagen en dienen vandaag het initiatiefwetsvoorstel in. In EenVandaag spreken we met Roemer en Pechtold over deze samenwerking. EenVandaag is ook op basischool De Westhoek in Ouddorp. - Waarom werd Miriam Sharon 26 jaar geleden vermoord? Het is nog altijd een raadsel voor de politie: wie pleegde 26 jaar geleden de moord op Miriam Sharon. En vooral: waarom? Op 8 oktober 1990 werd de alleenstaande jonge moeder met messteken om het leven gebracht in haar eigen huis. Het leek erop dat de dader nooit gepakt zou worden, maar onlangs leidde een DNA-match tot een doorbraak in de zaak. Een 52-jarige man kon worden aangehouden in Amsterdam. Maar de zaak is hiermee nog lang niet opgelost. Het Cold Case Team van de politie tast namelijk nog altijd in het duister over het motief. De 36-jarige moeder woonde op de Regentesselaan in Den Haag. Zij kwam naar Nederland toen zij een relatie kreeg met een Nederlandse man. Ze kregen een zoon en een dochter. Nadat de relatie strandde, ging Miriam op de Regentesselaan wonen. Haar 7-jarige dochtertje woonde bij haar. - ‘Aanleg Blankenburgtunnel niet nodig’ De aanleg van de Blankenburgtunnel en de A24 is niet nodig. Dat stelt onderzoeksbureau CE Delft in een rapport. Uit nieuwe voorspellingen blijkt dat de verkeersdrukte in de toekomst lager uitvalt; de aanleg van de tunnel is gebaseerd op cijfers van tien jaar terug, en die blijken nu achterhaald. De onderbouwing van de aanleg van de Blankenburgtunnel is daardoor achterhaald. Het nut van de geplande weg, die 1,2 miljard euro kost, is veel kleiner dan het ministerie van Infrastructuur en Milieu verondersteld. Natuurmonumenten, Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Midden-Delfland Vereniging en diverse bewonersorganisaties lieten een nieuw onderzoek, dat vandaag verschijnt, uitvoeren door onderzoeksbureau CE Delft. - Brugwachter fataal ongeluk Zaandam voor de rechter Vorig jaar verongelukte een 57-jarige fietser op de Den Uylbrug in Zaandam omdat deze openging op de plek waar de vrouw stond. De verantwoordelijke brugwachter die de brug op afstand opende wordt vervolgd voor dood door schuld en staat vandaag voor de rechter in Alkmaar. De gemeente Zaandam, waar de brugwachter als ambtenaar op dat moment in dienst was, wordt niet vervolgd voor het dodelijke ongeval. Op het moment van het ongeluk bevond de 57-jarige vrouw zich, zonder dat zij het wist, op het bewegende gedeelte van de brug. De vrouw zag het eerste waarschuwingssignaal over het hoofd. Bij het tweede signaal stopte zij wel, alleen daardoor stond zij op het bewegende deel van de brug. Toen de brug openging, viel de vrouw 15 meter naar beneden. Ze overleed ter plekke. - Kamer stemt in met wetsvoorstel orgaandonatie Na een jarenlange politieke strijd heeft de Tweede Kamer ingestemd met het donorplan van Pia Dijkstra (D66). Het voorstel kreeg 75 stemmen voor en 74 stemmen tegen. Na een jarenlange politieke strijd heeft de Tweede Kamer ingestemd met het donorplan van Pia Dijkstra (D66). Het voorstel kreeg 75 stemmen voor en 74 stemmen tegen. Maar ook zijn er veel negatieve reacties, van mensen die het niet eens zijn met het voorstel. Het leek er lang op dat er niet genoeg steun voor dit plan zou zijn. D66 had het voorstel voor de stemming van vandaag nog aangepast om genoeg partijen over de streep te trekken. Initiatiefnemer Dijkstra reageerde emotioneel op de uitslag van de stemming. Ze is al jaren bezig het donorsysteem te veranderen. In EenVandaag een reactie van Dijkstra.

Vr 9 september 2016 | 11:25 DWDD: o.a. Peter R. de Vries

09/09/16 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Cold case Petra van den Berg Daders van onopgeloste moordzaken blijken vaak een bekentenis te doen. Niet aan de politie, maar aan bijvoorbeeld partners...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Cold case Petra van den Berg Daders van onopgeloste moordzaken blijken vaak een bekentenis te doen. Niet aan de politie, maar aan bijvoorbeeld partners of vrienden. Dat betekent dat in Nederland heel wat mensen rondlopen met een verschrikkelijk geheim. Veel ‘cold cases’ worden na jaren opgelost dankzij tips van mensen die de behoefte voelen hun geheim te delen. De moord op de 17-jarige Petra van de Berg in 1982 is een cold case. Hugo Borst en Peter R. de Vries hebben in het verleden geprobeerd een doorbraak te forceren door artikelen te publiceren. Zij zitten aan tafel met Hans van den Berg, broer van Petra. - Joost Zwagerman en muziek: Peter Buwalda Het is precies een jaar geleden dat Joost Zwagerman overleed. Joost was een groot liefhebber van literatuur, beeldende kunst en popmuziek. Peter Buwalda was zijn ‘sparring partner’ op muziekgebied. Zij hadden lange, gepassioneerde gesprekken en Joost was in 2008 eenmalig gasthoofdredacteur van Peters literaire poptijdschrift Wah Wah. We blikken met Peter terug op hun vriendschap en de muziek die ze bespraken. Indian Askin zal één van die nummers spelen in de studio. - Beste programma ooit: The Simpsons Volgens de gezaghebbende bijbel TV (The Book) is The Simpsons het allerbeste programma ooit gemaakt. Rob Wijnberg is het daar hartgrondig mee eens. Hij legt uit waarom The Simpsons zo briljant zijn. - Muziek: Daniil Trifonov De Russische pianist en componist Daniil Trifonov is pas 26 jaar oud, maar nu al een muzikale grootmeester. Hij haalde verschillende prijzen binnen, waaronder de eerste prijs bij de befaamde Tchaikovsky, Chopin en Rubinstein Competities. Vanavond treedt hij op bij ons in de studio! - Tafelheer: Hugo Borst Hugo is vanavond de sidekick van Matthijs.

Vr 9 september 2016 | 02:40 DWDD: o.a. Peter R. de Vries

09/09/16 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Cold case Petra van den Berg Daders van onopgeloste moordzaken blijken vaak een bekentenis te doen. Niet aan de politie, maar aan bijvoorbeeld partners...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Cold case Petra van den Berg Daders van onopgeloste moordzaken blijken vaak een bekentenis te doen. Niet aan de politie, maar aan bijvoorbeeld partners of vrienden. Dat betekent dat in Nederland heel wat mensen rondlopen met een verschrikkelijk geheim. Veel ‘cold cases’ worden na jaren opgelost dankzij tips van mensen die de behoefte voelen hun geheim te delen. De moord op de 17-jarige Petra van de Berg in 1982 is een cold case. Hugo Borst en Peter R. de Vries hebben in het verleden geprobeerd een doorbraak te forceren door artikelen te publiceren. Zij zitten aan tafel met Hans van den Berg, broer van Petra. - Joost Zwagerman en muziek: Peter Buwalda Het is precies een jaar geleden dat Joost Zwagerman overleed. Joost was een groot liefhebber van literatuur, beeldende kunst en popmuziek. Peter Buwalda was zijn ‘sparring partner’ op muziekgebied. Zij hadden lange, gepassioneerde gesprekken en Joost was in 2008 eenmalig gasthoofdredacteur van Peters literaire poptijdschrift Wah Wah. We blikken met Peter terug op hun vriendschap en de muziek die ze bespraken. Indian Askin zal één van die nummers spelen in de studio. - Beste programma ooit: The Simpsons Volgens de gezaghebbende bijbel TV (The Book) is The Simpsons het allerbeste programma ooit gemaakt. Rob Wijnberg is het daar hartgrondig mee eens. Hij legt uit waarom The Simpsons zo briljant zijn. - Muziek: Daniil Trifonov De Russische pianist en componist Daniil Trifonov is pas 26 jaar oud, maar nu al een muzikale grootmeester. Hij haalde verschillende prijzen binnen, waaronder de eerste prijs bij de befaamde Tchaikovsky, Chopin en Rubinstein Competities. Vanavond treedt hij op bij ons in de studio! - Tafelheer: Hugo Borst Hugo is vanavond de sidekick van Matthijs.

Vr 9 september 2016 | 01:25 DWDD: o.a. Peter R. de Vries

09/09/16 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Cold case Petra van den Berg Daders van onopgeloste moordzaken blijken vaak een bekentenis te doen. Niet aan de politie, maar aan bijvoorbeeld partners...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Cold case Petra van den Berg Daders van onopgeloste moordzaken blijken vaak een bekentenis te doen. Niet aan de politie, maar aan bijvoorbeeld partners of vrienden. Dat betekent dat in Nederland heel wat mensen rondlopen met een verschrikkelijk geheim. Veel ‘cold cases’ worden na jaren opgelost dankzij tips van mensen die de behoefte voelen hun geheim te delen. De moord op de 17-jarige Petra van de Berg in 1982 is een cold case. Hugo Borst en Peter R. de Vries hebben in het verleden geprobeerd een doorbraak te forceren door artikelen te publiceren. Zij zitten aan tafel met Hans van den Berg, broer van Petra. - Joost Zwagerman en muziek: Peter Buwalda Het is precies een jaar geleden dat Joost Zwagerman overleed. Joost was een groot liefhebber van literatuur, beeldende kunst en popmuziek. Peter Buwalda was zijn ‘sparring partner’ op muziekgebied. Zij hadden lange, gepassioneerde gesprekken en Joost was in 2008 eenmalig gasthoofdredacteur van Peters literaire poptijdschrift Wah Wah. We blikken met Peter terug op hun vriendschap en de muziek die ze bespraken. Indian Askin zal één van die nummers spelen in de studio. - Beste programma ooit: The Simpsons Volgens de gezaghebbende bijbel TV (The Book) is The Simpsons het allerbeste programma ooit gemaakt. Rob Wijnberg is het daar hartgrondig mee eens. Hij legt uit waarom The Simpsons zo briljant zijn. - Muziek: Daniil Trifonov De Russische pianist en componist Daniil Trifonov is pas 26 jaar oud, maar nu al een muzikale grootmeester. Hij haalde verschillende prijzen binnen, waaronder de eerste prijs bij de befaamde Tchaikovsky, Chopin en Rubinstein Competities. Vanavond treedt hij op bij ons in de studio! - Tafelheer: Hugo Borst Hugo is vanavond de sidekick van Matthijs.

Do 8 september 2016 | 23:55 DWDD: o.a. Peter R. de Vries

08/09/16 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Cold case Petra van den Berg Daders van onopgeloste moordzaken blijken vaak een bekentenis te doen. Niet aan de politie, maar aan bijvoorbeeld partners...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Cold case Petra van den Berg Daders van onopgeloste moordzaken blijken vaak een bekentenis te doen. Niet aan de politie, maar aan bijvoorbeeld partners of vrienden. Dat betekent dat in Nederland heel wat mensen rondlopen met een verschrikkelijk geheim. Veel ‘cold cases’ worden na jaren opgelost dankzij tips van mensen die de behoefte voelen hun geheim te delen. De moord op de 17-jarige Petra van de Berg in 1982 is een cold case. Hugo Borst en Peter R. de Vries hebben in het verleden geprobeerd een doorbraak te forceren door artikelen te publiceren. Zij zitten aan tafel met Hans van den Berg, broer van Petra. - Joost Zwagerman en muziek: Peter Buwalda Het is precies een jaar geleden dat Joost Zwagerman overleed. Joost was een groot liefhebber van literatuur, beeldende kunst en popmuziek. Peter Buwalda was zijn ‘sparring partner’ op muziekgebied. Zij hadden lange, gepassioneerde gesprekken en Joost was in 2008 eenmalig gasthoofdredacteur van Peters literaire poptijdschrift Wah Wah. We blikken met Peter terug op hun vriendschap en de muziek die ze bespraken. Indian Askin zal één van die nummers spelen in de studio. - Beste programma ooit: The Simpsons Volgens de gezaghebbende bijbel TV (The Book) is The Simpsons het allerbeste programma ooit gemaakt. Rob Wijnberg is het daar hartgrondig mee eens. Hij legt uit waarom The Simpsons zo briljant zijn. - Muziek: Daniil Trifonov De Russische pianist en componist Daniil Trifonov is pas 26 jaar oud, maar nu al een muzikale grootmeester. Hij haalde verschillende prijzen binnen, waaronder de eerste prijs bij de befaamde Tchaikovsky, Chopin en Rubinstein Competities. Vanavond treedt hij op bij ons in de studio! - Tafelheer: Hugo Borst Hugo is vanavond de sidekick van Matthijs.

Do 8 september 2016 | 19:45 DWDD: o.a. Peter R. de Vries

08/09/16 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Cold case Petra van den Berg Daders van onopgeloste moordzaken blijken vaak een bekentenis te doen. Niet aan de politie, maar aan bijvoorbeeld partners...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Cold case Petra van den Berg Daders van onopgeloste moordzaken blijken vaak een bekentenis te doen. Niet aan de politie, maar aan bijvoorbeeld partners of vrienden. Dat betekent dat in Nederland heel wat mensen rondlopen met een verschrikkelijk geheim. Veel ‘cold cases’ worden na jaren opgelost dankzij tips van mensen die de behoefte voelen hun geheim te delen. De moord op de 17-jarige Petra van de Berg in 1982 is een cold case. Hugo Borst en Peter R. de Vries hebben in het verleden geprobeerd een doorbraak te forceren door artikelen te publiceren. Zij zitten aan tafel met Hans van den Berg, broer van Petra. - Joost Zwagerman en muziek: Peter Buwalda Het is precies een jaar geleden dat Joost Zwagerman overleed. Joost was een groot liefhebber van literatuur, beeldende kunst en popmuziek. Peter Buwalda was zijn ‘sparring partner’ op muziekgebied. Zij hadden lange, gepassioneerde gesprekken en Joost was in 2008 eenmalig gasthoofdredacteur van Peters literaire poptijdschrift Wah Wah. We blikken met Peter terug op hun vriendschap en de muziek die ze bespraken. Indian Askin zal één van die nummers spelen in de studio. - Beste programma ooit: The Simpsons Volgens de gezaghebbende bijbel TV (The Book) is The Simpsons het allerbeste programma ooit gemaakt. Rob Wijnberg is het daar hartgrondig mee eens. Hij legt uit waarom The Simpsons zo briljant zijn. - Muziek: Daniil Trifonov De Russische pianist en componist Daniil Trifonov is pas 26 jaar oud, maar nu al een muzikale grootmeester. Hij haalde verschillende prijzen binnen, waaronder de eerste prijs bij de befaamde Tchaikovsky, Chopin en Rubinstein Competities. Vanavond treedt hij op bij ons in de studio! - Tafelheer: Hugo Borst Hugo is vanavond de sidekick van Matthijs.

Do 8 september 2016 | 19:00 DWDD: o.a. Peter R. de Vries

08/09/16 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Cold case Petra van den Berg Daders van onopgeloste moordzaken blijken vaak een bekentenis te doen. Niet aan de politie, maar aan bijvoorbeeld partners...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Cold case Petra van den Berg Daders van onopgeloste moordzaken blijken vaak een bekentenis te doen. Niet aan de politie, maar aan bijvoorbeeld partners of vrienden. Dat betekent dat in Nederland heel wat mensen rondlopen met een verschrikkelijk geheim. Veel ‘cold cases’ worden na jaren opgelost dankzij tips van mensen die de behoefte voelen hun geheim te delen. De moord op de 17-jarige Petra van de Berg in 1982 is een cold case. Hugo Borst en Peter R. de Vries hebben in het verleden geprobeerd een doorbraak te forceren door artikelen te publiceren. Zij zitten aan tafel met Hans van den Berg, broer van Petra. - Joost Zwagerman en muziek: Peter Buwalda Het is precies een jaar geleden dat Joost Zwagerman overleed. Joost was een groot liefhebber van literatuur, beeldende kunst en popmuziek. Peter Buwalda was zijn ‘sparring partner’ op muziekgebied. Zij hadden lange, gepassioneerde gesprekken en Joost was in 2008 eenmalig gasthoofdredacteur van Peters literaire poptijdschrift Wah Wah. We blikken met Peter terug op hun vriendschap en de muziek die ze bespraken. Indian Askin zal één van die nummers spelen in de studio. - Beste programma ooit: The Simpsons Volgens de gezaghebbende bijbel TV (The Book) is The Simpsons het allerbeste programma ooit gemaakt. Rob Wijnberg is het daar hartgrondig mee eens. Hij legt uit waarom The Simpsons zo briljant zijn. - Muziek: Daniil Trifonov De Russische pianist en componist Daniil Trifonov is pas 26 jaar oud, maar nu al een muzikale grootmeester. Hij haalde verschillende prijzen binnen, waaronder de eerste prijs bij de befaamde Tchaikovsky, Chopin en Rubinstein Competities. Vanavond treedt hij op bij ons in de studio! - Tafelheer: Hugo Borst Hugo is vanavond de sidekick van Matthijs.

Wo 22 juni 2016 | 22:00 Special: Killing Fields - The Case Continues

22/06/16 - In deze speciale aflevering van The Killing Fields krijgen kijkers nooit eerder vertoonde beelden te zien en delen rechercheurs die aan de zaak hebben gewerkt en aanwijzingen hebben gevolgd hun...

In deze speciale aflevering van The Killing Fields krijgen kijkers nooit eerder vertoonde beelden te zien en delen rechercheurs die aan de zaak hebben gewerkt en aanwijzingen hebben gevolgd hun kennis. Toen de jonge Eugine Boisfontaine in 1997 dood werd gevonden in de moeraslanden van Louisiana, beloofde toenmalig detective Rodie Sanchez haar moeder dat hij de dader zou vinden. Dat was een gevaarlijk belofte, aangezien het lichaam al vijf maanden in het water van deze 'killing fields' had gelegen, waardoor alle mogelijke sporen waren uitgewist. Na al die jaren weigert Sanchez op te geven. Hij is inmiddels met pensioen, maar wil met behulp van modernere opsporingstechnieken deze gruwelijke cold case nu toch weer onderzoeken. In de 6-delige serie Killing Fields is te zien hoe hij samen met detective Aubrey St. Angelo en anderen deze zaak eindelijk probeert op te lossen.

Zo 12 juni 2016 | 02:30 Nieuwsuur: o.a. Nederlandse vrouw al maanden vast in Qatar

12/06/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Nederlandse vrouw al maanden vast in Qatar Een 22 jarige vrouw uit Utrecht zit sinds maart vast in Qatar. De advocaat van haar familie, Brian Lokollo, zegt dat...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Nederlandse vrouw al maanden vast in Qatar Een 22-jarige vrouw uit Utrecht zit sinds maart vast in Qatar. De advocaat van haar familie, Brian Lokollo, zegt dat Laura is gearresteerd nadat ze aangifte had gedaan van een verkrachting. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de arrestatie, maar benadrukt dat er nog geen tenlastelegging is. Lokollo zegt in het NOS Radio 1 Journaal dat Laura wakker werd in een vreemd appartement, mogelijk nadat ze was gedrogeerd. "Ze was uit geweest in een hotel waar je alcohol mocht drinken. Ze was de dansvloer opgegaan en toen ze daarna terug kwam bij haar drankje, was haar na de eerste slok al duidelijk dat er iets in was gedaan." - 'Er wordt te weinig onderzoek gedaan naar cold cases' Duizend onopgeloste moordzaken en nog eens vijfhonderd andere, zeer ernstige onopgeloste misdrijven zoals verkrachtingen en overvallen. Zoveel zaken staan volgens schattingen van de Nationale Politie als cold case te boek. Nieuwsuur volgde het Cold Case Team van de politie Rotterdam-Rijnmond in de laatste, cruciale fase van het onderzoek naar twee moorden op een homo-ontmoetingsplaats in het Kralingse Bos in 1993.

Zo 12 juni 2016 | 01:50 Nieuwsuur: o.a. Nederlandse vrouw al maanden vast in Qatar

12/06/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Nederlandse vrouw al maanden vast in Qatar Een 22 jarige vrouw uit Utrecht zit sinds maart vast in Qatar. De advocaat van haar familie, Brian Lokollo, zegt dat...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Nederlandse vrouw al maanden vast in Qatar Een 22-jarige vrouw uit Utrecht zit sinds maart vast in Qatar. De advocaat van haar familie, Brian Lokollo, zegt dat Laura is gearresteerd nadat ze aangifte had gedaan van een verkrachting. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de arrestatie, maar benadrukt dat er nog geen tenlastelegging is. Lokollo zegt in het NOS Radio 1 Journaal dat Laura wakker werd in een vreemd appartement, mogelijk nadat ze was gedrogeerd. "Ze was uit geweest in een hotel waar je alcohol mocht drinken. Ze was de dansvloer opgegaan en toen ze daarna terug kwam bij haar drankje, was haar na de eerste slok al duidelijk dat er iets in was gedaan." - 'Er wordt te weinig onderzoek gedaan naar cold cases' Duizend onopgeloste moordzaken en nog eens vijfhonderd andere, zeer ernstige onopgeloste misdrijven zoals verkrachtingen en overvallen. Zoveel zaken staan volgens schattingen van de Nationale Politie als cold case te boek. Nieuwsuur volgde het Cold Case Team van de politie Rotterdam-Rijnmond in de laatste, cruciale fase van het onderzoek naar twee moorden op een homo-ontmoetingsplaats in het Kralingse Bos in 1993.

Za 11 juni 2016 | 23:10 Nieuwsuur: o.a. Nederlandse vrouw al maanden vast in Qatar

11/06/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Nederlandse vrouw al maanden vast in Qatar Een 22 jarige vrouw uit Utrecht zit sinds maart vast in Qatar. De advocaat van haar familie, Brian Lokollo, zegt dat...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Nederlandse vrouw al maanden vast in Qatar Een 22-jarige vrouw uit Utrecht zit sinds maart vast in Qatar. De advocaat van haar familie, Brian Lokollo, zegt dat Laura is gearresteerd nadat ze aangifte had gedaan van een verkrachting. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de arrestatie, maar benadrukt dat er nog geen tenlastelegging is. Lokollo zegt in het NOS Radio 1 Journaal dat Laura wakker werd in een vreemd appartement, mogelijk nadat ze was gedrogeerd. "Ze was uit geweest in een hotel waar je alcohol mocht drinken. Ze was de dansvloer opgegaan en toen ze daarna terug kwam bij haar drankje, was haar na de eerste slok al duidelijk dat er iets in was gedaan." - 'Er wordt te weinig onderzoek gedaan naar cold cases' Duizend onopgeloste moordzaken en nog eens vijfhonderd andere, zeer ernstige onopgeloste misdrijven zoals verkrachtingen en overvallen. Zoveel zaken staan volgens schattingen van de Nationale Politie als cold case te boek. Nieuwsuur volgde het Cold Case Team van de politie Rotterdam-Rijnmond in de laatste, cruciale fase van het onderzoek naar twee moorden op een homo-ontmoetingsplaats in het Kralingse Bos in 1993.

Za 11 juni 2016 | 22:45 Nieuwsuur: o.a. Nederlandse vrouw al maanden vast in Qatar

11/06/16 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Nederlandse vrouw al maanden vast in Qatar Een 22 jarige vrouw uit Utrecht zit sinds maart vast in Qatar. De advocaat van haar familie, Brian Lokollo, zegt dat...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Nederlandse vrouw al maanden vast in Qatar Een 22-jarige vrouw uit Utrecht zit sinds maart vast in Qatar. De advocaat van haar familie, Brian Lokollo, zegt dat Laura is gearresteerd nadat ze aangifte had gedaan van een verkrachting. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de arrestatie, maar benadrukt dat er nog geen tenlastelegging is. Lokollo zegt in het NOS Radio 1 Journaal dat Laura wakker werd in een vreemd appartement, mogelijk nadat ze was gedrogeerd. "Ze was uit geweest in een hotel waar je alcohol mocht drinken. Ze was de dansvloer opgegaan en toen ze daarna terug kwam bij haar drankje, was haar na de eerste slok al duidelijk dat er iets in was gedaan." - 'Er wordt te weinig onderzoek gedaan naar cold cases' Duizend onopgeloste moordzaken en nog eens vijfhonderd andere, zeer ernstige onopgeloste misdrijven zoals verkrachtingen en overvallen. Zoveel zaken staan volgens schattingen van de Nationale Politie als cold case te boek. Nieuwsuur volgde het Cold Case Team van de politie Rotterdam-Rijnmond in de laatste, cruciale fase van het onderzoek naar twee moorden op een homo-ontmoetingsplaats in het Kralingse Bos in 1993.

Za 14 mei 2016 | 23:00 Start: Killing Fields

14/05/16 - A Body in the Bayou, Toen de jonge Eugine Boisfontaine in 1997 dood werd gevonden in de moeraslanden van Louisiana, beloofde toenmalig detective Rodie Sanchez haar moeder dat hij de dader zou vinden. Dat was een...

Toen de jonge Eugine Boisfontaine in 1997 dood werd gevonden in de moeraslanden van Louisiana, beloofde toenmalig detective Rodie Sanchez haar moeder dat hij de dader zou vinden. Dat was een gevaarlijk belofte, aangezien het lichaam al vijf maanden in het water van deze 'killing fields' had gelegen, waardoor alle mogelijke sporen waren uitgewist. Na al die jaren weigert Sanchez op te geven. Hij is inmiddels met pensioen, maar wil met behulp van modernere opsporingstechnieken deze gruwelijke cold case nu toch weer onderzoeken. In de 6-delige serie Killing Fields is te zien hoe hij samen met detective Aubrey St. Angelo en anderen deze zaak eindelijk probeert op te lossen.

Zo 16 november 2014 | 22:50 HvNL Special: dubbele moord Amsterdam-Noord

16/11/14 - Nieuwsuitzending, Na de special over de zoektocht naar Ruben en Julian geeft Hart van Nederland opnieuw een unieke kijk in het werk van de Nederlandse recherche en justitie. Na vijftien jaar wist de politie in...

Na de special over de zoektocht naar Ruben en Julian geeft Hart van Nederland opnieuw een unieke kijk in het werk van de Nederlandse recherche en justitie. Na vijftien jaar wist de politie in Amsterdam-Noord de gruwelijke moord op het bejaarde stel Henk Opentij (79 jaar) en Mary Run (73 jaar) op te lossen. Hart van Nederland spreekt aan de hand van het politiedossier met direct betrokkenen van deze zaak en geeft een kijk in de wereld van de betrokken rechercheurs en officieren van justitie. Op 24 november 1997 komt er een alarmerend telefoontje binnen bij de politie in Amsterdam. De tipgever zegt dat zijn buren Henk Opentij en Mary Run zijn vermoord. Uit sectie blijkt dat het stel op brute wijze om het leven is gebracht. Wie heeft Henk en Mary vermoord? De politie start een onderzoek onder de naam Noorderbreedte. Het onderzoek leidt echter tot niets en de zaak belandt in de kast vanwege gebrek aan aanwijzingen. Dankzij de inspanningen van het Cold Case en Review Team wordt in 2008 op het met bloed doordrenkte overhemd van Henk Opentij een nieuw DNA-spoor aangetroffen, een mogelijk daderspoor. Politie en Justitie heropenen het onderzoek. Een nieuw team leest zich in, doet opnieuw buurtonderzoek en trekt zoveel mogelijk tips na. Het leidt zelfs tot een (onbedoelde) arrestatie in Chili. Een aldaar opgepakte Nederlander blijkt onschuldig. Als alle sporen dood lijken te lopen en er geen verdachten meer in het vizier zijn, wendt het onderzoeksteam zich tot een grootschalig DNA-onderzoek. Ondanks alle inspanningen leidt dit niet tot een doorbraak. De zaak gaat opnieuw op de plank. Net als het team (in 2011) de nabestaanden hierover heeft geïnformeerd, meldt misdaadverslaggever Peter R. de Vries zich. Naar aanleiding van zijn televisieprogramma meldt een anonieme tipgever zich. Die noemt namen en schetst hoe de twee daders de woning van Henk Opentij en Mary Run zijn binnengetreden. Het zal uiteindelijk de gouden tip zijn. Politie en justitie zetten een grootschalige tap-, afluister- en observatie-operatie op touw. In oktober 2012 pakt een arrestatieteam de twee -door de tipgever genoemde- mannen op: Melvin R. en Miquel K. Hart van Nederland spreekt met de rechercheurs die na vijftien jaar zwijgen een bekentenis weten af te dwingen bij de daders. Melvin R. en Miquel K. worden veroordeeld tot vijftien jaar cel. Het Openbaar Ministerie is in hoger beroep gegaan. Afgelopen vijdag deed het Gerechtshof in Amsterdam uitspraak in deze zaak. De Hart van Nederland special laat zien hoe intens de rechercheurs en officieren de zaak hebben beleefd. Een special over bevlogenheid, doorzettingsvermogen, teleurstelling en saamhorigheid. Ook worden nooit eerder vertoonde foto’s uit het dossier getoond en kreeg Hart van Nederland de beschikking over het originele beeldmateriaal van het doorslaggevende politieverhoor.

Di 23 september 2014 | 21:25 Terug: Vermist

23/09/14 - Show, Vanaf vanavond presenteert Jaap Jongbloed voor het 19e jaar een nieuwe reeks van het AVROTROS opsporingsprogramma Vermist. Dit seizoen staat de achterblijver centraal. De impact die een vermissing...

Vanaf vanavond presenteert Jaap Jongbloed voor het 19e jaar een nieuwe reeks van het AVROTROS-opsporingsprogramma Vermist. Dit seizoen staat de achterblijver centraal. De impact die een vermissing heeft op de achterblijver komt aan bod en Jaap Jongbloed neemt de familie mee op locatie om te zoeken naar hun dierbare. In de studio maakt wekelijks een Bekende Nederlander de tips bekend die tijdens de live uitzending binnenkomen en de speurneuzen onder de kijkers worden uitgenodigd om gedurende het programma mee te zoeken via de sociale media. Cold case zaken van langdurende vermissingen worden in samenwerking met de politie opnieuw onder de loep genomen en zoals altijd is er ruim aandacht voor ontvoerde kinderen, jonge weglopers, loverboyslachtoffers en zorgwekkende vermissingen. -Iris in Spanje op zoek naar haar vader Op haar twaalfde ziet de Almeerse Iris haar vader Ed voor het eerst. Ze is op familiebezoek wanneer haar moeder plots tegen een onbekende gast zegt: "Nou Ed dit is je dochter Iris". Zowel vader als dochter zijn totaal overrompeld. "Door de schrik heb ik hem niets kunnen vragen", zegt Iris met spijt in haar stem. Sindsdien heeft ze haar vader niet meer gezien. Inmiddels heeft ze zelf kinderen die ze dolgraag kennis wil laten maken met hun opa. Vader Ed is verdwenen in het schimmige circuit van de timesharing zo blijkt. Voor Vermist blijft hij ongrijpbaar tot er deze zomer iemand uit Spanje met een tip zich meldt. Reden voor het team van Vermist om af te reizen met een nerveuze, maar nieuwsgierige Iris. -Heeft moeder leprozendorp overleefd? Dolores is in 1974 geboren in Agua de Dios, een Colombiaans dorp dat nu een plaats is als zovelen, maar toen het grootste leprozendorp ter wereld was. Dolores is als baby afgestaan en ze vermoedt dat het is gebeurd om haar te vrijwaren van lepra of dat ze slachtoffer is van de kinderhandel die destijds in het lepradorp welig tierde. Dolores schakelt Vermist in maar is huiverig voor wat het onderzoek oplevert. Zou er nog iemand leven van haar familie of is deze grotendeels uitgeroeid door de lepra? "Ik heb geluk gehad dat ik in Nederland ben behandeld, want anders had ik het misschien niet overleefd. Maar mijn geluk is niet compleet zonder moeder". -Wat is er echt gebeurd met Kris en Lisanne: een update De ouders van de in Panama verdwenen Kris en Lisanne zijn in de studio te gast. Deze zomer veranderde de hoop in wanhoop voor hen toen bleek dat de gevonden botresten van Kris en Lisanne zijn. Omdat er voor de Panamese en Nederlandse autoriteiten geen reden is om te denken aan een misdrijf, werd de 'zaak gesloten'. Heel anders is dat voor Hans en Roelie Kremers, de ouders van Kris, die wel geloven in een misdrijf: "Op het pad waar ze voor het laatst gezien zijn, kun je geen ongeluk krijgen, want je kunt geen kant op", zegt Hans. Ook blijft het voor hen een raadsel hoe het kan dat de telefoons nog dagen na hun verdwijning gebruikt zijn en waarom de botten en kledingresten zo ver uit elkaar zijn gevonden. De resten zijn inmiddels aan de familie overgedragen, maar Hans en Roelie hopen dat er meer lichaamsdelen worden getraceerd. Hans: "Ik kan alleen een lege schoen cremeren, een bot en een korte broek. Dat maakt het moeilijk afscheid te nemen van je dochter".

Za 12 juli 2014 | 21:50 KRO Detectivemaand: Waking the Dead

12/07/14 - Misdaadserie, Vanavond in de KRO Detectivemaand: Waking the dead serie 9, aflevering Waterloo. Boyd wordt door zijn meerderen weggehaald bij het Cold Case Team. Dit komt erg hard aan. Hij wil als laatste daad met...

Vanavond in de KRO Detectivemaand: Waking the dead - serie 9, aflevering Waterloo. Boyd wordt door zijn meerderen weggehaald bij het Cold Case Team. Dit komt erg hard aan. Hij wil als laatste daad met zijn team een zaak uit 1982 oplossen waarbij 16 dakloze jonge jongens verdwenen.

Wo 19 maart 2014 | 20:25 Seizoen 9: Waking the Dead

19/03/14 - Misdaadserie, Vanavond start het negende seizoen van de Engelse detective 'Waking the Dead' met in de hoofdrol Trevor Eve als hoofdinspecteur Peter Boyd. Hij staat aan het hoofd van de Metropolitan Police’s Cold...

Vanavond start het negende seizoen van de Engelse detective 'Waking the Dead' met in de hoofdrol Trevor Eve als hoofdinspecteur Peter Boyd. Hij staat aan het hoofd van de Metropolitan Police’s Cold Case Squad. Deze eenheid is speciaal belast met het oplossen van moordzaken uit het verleden. In de eerste aflevering krijgt Boyd Sarah Cavendish aan zijn team toegewezen ter vervanging van Kat. Hij is hier niet blij mee vooral omdat hij geen enkele zeggenschap heeft bij haar aanstelling. Toch moeten zij direct samen met collega's Eve en Spencer aan de slag als de auto van de rijke bankier Donald Rees is gevonden. Rees is al 3 jaar vermist. Kort nadat zijn jongste dochter aan kanker is overleden is niets meer van hem vernomen. Er is geen lichaam gevonden, of Rees zelfmoord heeft gepleegd of er een misdrijf heeft plaatsgevonden blijft vooralsnog onduidelijk.

Wo 9 oktober 2013 | 21:20 Slot: Waking The Dead

09/10/13 - Het slot van het achtste seizoen van Waking the dead is bloedstollend. Een seriemoordenares weet te ontsnappen en zet Boyd en zijn team op scherp. De Engelse detective Waking the dead draait om...

Het slot van het achtste seizoen van Waking the dead is bloedstollend. Een seriemoordenares weet te ontsnappen en zet Boyd en zijn team op scherp. De Engelse detective Waking the dead draait om hoofdinspecteur Peter Boyd. Hij staat aan het hoofd van de Metropolitan Police’s Cold Case Squad. Deze eenheid is speciaal belast met het oplossen van moordzaken uit het verleden. De KRO brengt vanavond het slot van alweer het achtste seizoen van de serie. Hierin krijgt Boyd te maken met een oude bekende. Deze schurk is voor de verandering geen man, maar een koelbloedige vrouw. Het is seriemoordenares Linda Cummings die de hoofdinspecteur uitdaagt om twee moorden op te lossen. Linda verblijft op dat moment in een zwaar beveiligd psychiatrisch ziekenhuis waar volgens haar twee moorden hebben plaatsgevonden. Die zouden door het ziekenhuispersoneel worden verzwegen. Terwijl Boyd en zijn de gruwelijke waarheid achterhalen weet Linda te ontsnappen. BRON: tvgids.nl

Vr 23 augustus 2013 | 21:40 400ste aflevering Vermist

23/08/13 - Jaap Jongbloed start een nieuw ontroerend seizoen met de 400ste aflevering: ’In de afgelopen achttien jaar hebben we honderden vermisten teruggebracht naar huis en in totaal 1000 zaken opgelost.’ Met...

Jaap Jongbloed start een nieuw ontroerend seizoen met de 400ste aflevering: ’In de afgelopen achttien jaar hebben we honderden vermisten teruggebracht naar huis en in totaal 1000 zaken opgelost.’ Met name het lot van verdwenen kinderen is voor Jongbloed hartverscheurend: ’Vermist kent tragisch genoeg niet louter successtory’s. Sommige kinderen blijven voor altijd weg. Maar dankzij ons Please Peace Plan gaan we contact leggen tussen de naar het buitenland ontvoerde kinderen en achterblijvers.’ Het Please Peace Plan is opgezet om naar het buitenland ontvoerde kinderen de mogelijkheid te geven een bericht te sturen naar hun achtergebleven ouders en dierbaren. Op die manier kunnen ze laten weten waar ze zitten en hoe het met hen gaat. Tevens dient het Please Peace Plan als platform voor achterblijvers en kinderen om ervaringen uit te wisselen. In het nieuwe seizoen wordt in actuele vermissingszaken het live-element optimaal benut. De rol van de kijker is belangrijker dan ooit. Het doel is om via het telefoonpanel, sociale media en de actieve website het slagingspercentage van 40% te verhogen. Maar ook langlopende vermissingen komen aan bod. Deze zomer zijn talloze oude dossiers afgestoft en met een ter zake kundig team worden cold case zaken opnieuw tegen het licht gehouden. In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen zoeken we naar de familie van een onbekende jonge vrouw die in 1999 werd aangetroffen in een met beton volgestorte klikobak. Daarnaast wordt voor Jina gespeurd naar haar moeder in Colombia. Deze werd ’de klompvoet’ genoemd omdat ze met een verminkte voet werkte als prostituee. Maar de baby was ’la chunca’ een blok aan het been en ze liet Jina achter in een verlaten huis om in een zwoele nacht te verdwijnen.

Wo 30 januari 2013 | 19:00 Hart van Nederland - Vroege editie

30/01/13 - Wanstaltig gedrag supporters Den Bosch Vrouw om het leven gebracht in Geleen Vals geld in omloop in de Bollenstreek Cold case zaak voor de rechter

Wanstaltig gedrag supporters Den Bosch Vrouw om het leven gebracht in Geleen Vals geld in omloop in de Bollenstreek Cold case zaak voor de rechter

Di 9 oktober 2012 | 22:30 Hart van Nederland - Late editie

09/10/12 - Vandaag: Hoeveel slachtoffertjes heeft Stefan P. gemaakt Twee 17 jarige jongens gepakt met houten cabrio Mogelijke doorbraak in cold case door nieuwe tips Patisserietalenten strijden om de gouden gard

Vandaag: -Hoeveel slachtoffertjes heeft Stefan P. gemaakt -Twee 17-jarige jongens gepakt met houten cabrio -Mogelijke doorbraak in cold case door nieuwe tips -Patisserietalenten strijden om de gouden gard

Do 7 juni 2012 | 01:00 Nieuwsuur

07/06/12 - Onderwerpen: Auschwitz maakt indruk op spelers De spelers van het Nederlands elftal bezochten vandaag voormalige vernietigingskamp Auschwitz. Het maakte diepe indruk op de spelers. Sap lijsttrekker...

Onderwerpen: -Auschwitz maakt indruk op spelers De spelers van het Nederlands elftal bezochten vandaag voormalige vernietigingskamp Auschwitz. Het maakte diepe indruk op de spelers. -Sap lijsttrekker GroenLinks Jolande Sap is de nieuwe lijsttrekker van GroenLinks. In een referendum onder de leden haalde ze 84 procent van de stemmen. Jolande Sap reageert in de studio. -Wie zijn de onbekende doden? Ruim 90 onbekende doden liggen begraven in Amsterdam. Het team Review & Cold Case probeert - met behulp van nieuwe technieken - te achterhalen wie zij zijn. Nieuwsuur volgt het Cold Case Team. -Trichet over de eurocrisis Nieuwsuur spreekt met voormalig voorzitter van de Europese Centrale Bank Jean-Claude Trichet over zijn visie op de eurocrisis. -Charkov: een impressie Het Nederlands voetbalteam speelt er slechts drie dagen: in Charkov, het oosten van Oekraïne, vlakbij Rusland. Nu is Charkov Oranje, maar straks weer alleen de stad met de vele, vaak extreme, verhalen. -Met ca. 22.40 uur NOS Sportnieuws: -Voetbal: aandacht voor de training van het Nederlands elftal en de persconferentie van bondscoach Bert van Marwijk in Krakau, Polen, met een bijdrage van verslaggever Bert Maalderink over Oranje en een van Jeroen Stekelenburg over de eerste tegenstander, Denemarken. -Tennis: korte samenvatting van de vandaag gespeelde partijen op Roland Garros in Parijs. -Aandacht voor het overige sportnieuws.

Wo 6 juni 2012 | 22:00 Nieuwsuur

06/06/12 - Onderwerpen: Auschwitz maakt indruk op spelers De spelers van het Nederlands elftal bezochten vandaag voormalige vernietigingskamp Auschwitz. Het maakte diepe indruk op de spelers. Sap lijsttrekker...

Onderwerpen: -Auschwitz maakt indruk op spelers De spelers van het Nederlands elftal bezochten vandaag voormalige vernietigingskamp Auschwitz. Het maakte diepe indruk op de spelers. -Sap lijsttrekker GroenLinks Jolande Sap is de nieuwe lijsttrekker van GroenLinks. In een referendum onder de leden haalde ze 84 procent van de stemmen. Jolande Sap reageert in de studio. -Wie zijn de onbekende doden? Ruim 90 onbekende doden liggen begraven in Amsterdam. Het team Review & Cold Case probeert - met behulp van nieuwe technieken - te achterhalen wie zij zijn. Nieuwsuur volgt het Cold Case Team. -Trichet over de eurocrisis Nieuwsuur spreekt met voormalig voorzitter van de Europese Centrale Bank Jean-Claude Trichet over zijn visie op de eurocrisis. -Charkov: een impressie Het Nederlands voetbalteam speelt er slechts drie dagen: in Charkov, het oosten van Oekraïne, vlakbij Rusland. Nu is Charkov Oranje, maar straks weer alleen de stad met de vele, vaak extreme, verhalen. -Met ca. 22.40 uur NOS Sportnieuws: -Voetbal: aandacht voor de training van het Nederlands elftal en de persconferentie van bondscoach Bert van Marwijk in Krakau, Polen, met een bijdrage van verslaggever Bert Maalderink over Oranje en een van Jeroen Stekelenburg over de eerste tegenstander, Denemarken. -Tennis: korte samenvatting van de vandaag gespeelde partijen op Roland Garros in Parijs. -Aandacht voor het overige sportnieuws.

Za 31 maart 2012 | 19:30 BB: moord op Willem v. Oranje

31/03/12 - Royaltyprogramma, Deze uitzending staat grotendeels in het teken van een uniek onderzoek: dat naar de toedracht van en de omstandigheden rond de moord op Willem van Oranje. Na vier jaar research in deze cold case...

Deze uitzending staat grotendeels in het teken van een uniek onderzoek: dat naar de toedracht van en de omstandigheden rond de moord op Willem van Oranje. Na vier jaar research in deze cold case onthult Blauw Bloed de antwoorden op twee belangrijke vragen: zijn de woorden die Willem van Oranje vlak voor hij stierf heeft uitgesproken, echt afkomstig van de Vader des Vaderlands? En zijn de gaten in de muur van het Prinsenhof in Delft ontstaan door de kogels waarmee Willem werd gedood of zijn ze van latere datum? Ruim vierhonderd jaar nadat Balthasar Gerards Willem van Oranje met drie kogelschoten doodde, blijft de moord op de Vader des Vaderlands tot de verbeelding spreken. De afgelopen vier jaar heeft Blauw Bloed het onderzoek naar deze historische politieke moord op de voet gevolgd. Het onderzoek is uitgevoerd door DelftTech in samenwerking met Museum Het Prinsenhof. Onderzoeksleider Willem van Spanje wilde een beeld schetsen van de moord op Willem van Oranje. Een ambitieus plan, want welke sporen zijn er nog te vinden van een moord die vierhonderd jaar geleden plaatsvond? Van Spanje heeft zijn onderzoek breed aangepakt. Al in een vroeg stadium legde hij contact met forensische experts van de politie. Zij onderzochten de baan van de kogels die door het lichaam van Willem van Oranje zijn gegaan. Een bouwhistorisch onderzoek moest duidelijkheid geven over de echtheid van de kogelgaten in de muur van Het Prinsenhof. Tenslotte hebben medici zich gebogen over de vraag of Willem de Zwijger zijn fameuze laatste woorden (Mijn God, mijn God, heb medelijden met mijn ziel en met dit arme volk) heeft kunnen uitspreken. In Blauw Bloed spreken de onderzoekers en emeritus hoogleraar Historische Nederlandse Letterkunde Herman Pleij met presentator Jeroen Snel over de resultaten van het onderzoek en de gevolgen hiervan. Moet het welbekende moordverhaal op de Vader des Vaderlands worden aangepast in de geschiedenisboeken? Verder in deze uitzending twee reportages over het bezoek van de Britse kroonprins Charles en zijn vrouw Camilla aan Denemarken. De Britse royals maken sinds vorige week een tournee langs Noorwegen, Zweden en Denemarken, waar zij tot en met morgen verblijven. Presentator Jeroen Snel volgt Charles en Camilla tijdens hun ontmoetingen met de Deense koninklijke familie en doet uitgebreid verslag.

Di 29 november 2011 | 22:30 Hart van Nederland - Late editie

29/11/11 - Vandaag: Moordzaak Tamara Wolvers moet mogelijk over Cold Case team onderzoekt oude vermissingszaak Brons van Utrechtse begraafplaats gestolen Orca Morgan op weg naar Tenerife

Vandaag: - Moordzaak Tamara Wolvers moet mogelijk over - Cold Case team onderzoekt oude vermissingszaak - Brons van Utrechtse begraafplaats gestolen - Orca Morgan op weg naar Tenerife

Di 20 september 2011 | 21:25 Terug: Cougar Town

20/09/11 - Dramaserie, In de komische Net5 serie Cougar Town schittert Courteney Cox als Jules Cobb, een recent gescheiden veertiger die zich weer in het uitgaansleven stort. Onder het motto ‘40 is het nieuwe 20' jaagt ze...

In de komische Net5-serie Cougar Town schittert Courteney Cox als Jules Cobb, een recent gescheiden veertiger die zich weer in het uitgaansleven stort. Onder het motto ‘40 is het nieuwe 20' jaagt ze als een echte cougar (poema) op jongere mannen. Jules' omgeving reageert verdeeld op haar avonturen als nieuwbakken single. Jules is een succesvolle makelaar in een kleine stad in Florida. Ze is onlangs gescheiden van Bobby (Brian Van Holt), met wie ze de inmiddels 17-jarige zoon Travis (Dan Byrd, Heroes) kreeg. Jules heeft het gevoel dat ze niet alles uit het leven heeft gehaald wat erin zat. Ze kreeg al jong een relatie en is gestopt met haar studie toen ze in verwachting raakte. Uiteindelijk is Jules wel een eigen bedrijf gestart, maar ze wil de schade inhalen wat daten betreft. Daarbij stort ze zich als een poema op mannen die veel jonger zijn dan zijzelf. Jules wordt in haar mannenjacht bijgestaan door haar vrolijke collega Laurie (Busy Philipps, Dawson's Creek & ER), die haar aanmoedigt vooral veel lol te hebben. Dit wekt jaloezie op bij Jules' buurvrouw en beste vriendin Ellie (Christa Miller, Scrubs). Ellie is gelukkig getrouwd met de goedmoedige Andy (Ian Gomez, The Drew Carey Show), die weer goed bevriend is met Jules' ex-echtgenoot Bobby. De ambitieloze Bobby neemt tot afschuw van hun tienerzoon Travis een baan aan als tuinman op zijn middelbare school. Tot slot is er nog Grayson (Josh Hopkins, Cold Case & Private Practice), een andere buurman van Jules, die ook net gescheiden is en helemaal los gaat met allerlei piepjonge vrouwen. Behalve deze vaste cast, is ook Courteney's oud-collega van Friends, Lisa Kudrow, te zien in Cougar Town. Lisa speelt de rol van de meedogenloze dermatoloog Amy Evans. De serie is sinds het najaar van 2009 te zien in de Verenigde Staten. Niet toevallig riep het gerenommeerde Amerikaanse magazine Newsweek 2009 uit tot ‘het jaar van de cougar'. Courteney zelf is al jaren gelukkig getrouwd met de zeven jaar jongere David Arquette met wie ze het bedrijf Coquette Productions runt, dat ook de productie voor Cougar Town verzorgt. Aflevering: No reason to cry Jules is een succesvolle makelaar in een kleine stad in Florida. Ze is onlangs gescheiden van Bobby en samen hebben ze de inmiddels zeventienjarige zoon Travis gekregen. Jules heeft het gevoel dat ze niet alles uit het leven heeft gehaald wat erin zat. Dus wil ze de schade inhalen, wat daten betreft. Daarbij stort ze zich als een poema op mannen die veel jonger zijn dan zijzelf. Jules' omgeving reageert verdeeld op haar avonturen als nieuwbakken single.

Za 4 september 2010 | 21:25 Cold case start weer

04/09/10 - Detectiveserie, Seizoen 7 gaat vanavond van start. Het team heropent de zaak van een graffiti artiest die in 1983 werd vermoord. Ondertussen kampen Rush, Miller en Valens met persoonlijke problemen.

Seizoen 7 gaat vanavond van start. Het team heropent de zaak van een graffiti artiest die in 1983 werd vermoord. Ondertussen kampen Rush, Miller en Valens met persoonlijke problemen.

Gisteren 21:00 Cold Case Files

Als een New Yorker zijn huis verkoopt, ontdekt hij in de kruipruimte een vat met het lichaam van een zwangere vrouw. Nadat een stel in Nevada eist dat de baby die ze hebben verkocht wordt teruggegeven, wordt het verbrande lijkje in Arizona gevonden.

Gisteren 21:00 Cold Case Files

Do 21 november 2019 | 22:00 Vera

Herhaling. Detective drama series set in the north east of England. DCI Vera Stanhope must open up a familiar cold case to find the connection between a skeleton discovered underneath the site of a notorious, burnt-out nightclub and a present-day murder. With Brenda Blethyn, Kenny Doughty, Jon Morrison, Ibinabo Jack, and Kathleen Cranham.(2019)

Zo 27 oktober 2019 | 22:20 NCIS: New Orleans

Seizoen 6 - Aflevering 3 - Amerikaanse misdaadserie. Bad Apple. Pride reist naar New York City nadat nieuw DNA-bewijs is gekoppeld aan een 20 jaar oude cold case uit zijn verleden.

Za 26 oktober 2019 | 20:30 NCIS: New Orleans

Seizoen 6 - Aflevering 3 - Amerikaanse misdaadserie. Bad Apple. Pride reist naar New York City nadat nieuw DNA-bewijs is gekoppeld aan een 20 jaar oude cold case uit zijn verleden.

Do 10 oktober 2019 | 21:00 Vera

Herhaling. Detective drama series set in the north east of England. DCI Vera Stanhope must open up a familiar cold case to find the connection between a skeleton discovered underneath the site of a notorious, burnt-out nightclub and a present-day murder. With Brenda Blethyn, Kenny Doughty, Jon Morrison, Ibinabo Jack, and Kathleen Cranham.(2019)

Zo 6 oktober 2019 | 14:05 Cold Case Files

Een forensische tandarts helpt een moordenaar te grijpen als de afdrukken op zijn armen overeenkomen met de tanden van een vermoorde jongen. Door bloedvlekken op een bandana wordt een oude moordzaak van een tienermeisje in Texas opgelost.

Za 21 september 2019 | 00:15 New Tricks

Seizoen 11 - Aflevering 9 - Breadcrumbs: An elderly amateur sleuth who was a friend of Danny's is murdered, and he ends up embroiled in the case when his photo is found at the scene. However, the cold case copper becomes convinced that the secret to uncovering her real killer lies within the last case she was working on. Picking up where she left off, he travels to the village of Minchampton, where a woman was said to have been murdered by a local lad 25 years previously. Meanwhile, Sasha is left to cope with the investigating officer on the modern-day Miss Marple's murder - an overbearing contemporary from her Hendon training, by the name of DCI Grace Mackie - and Steve lets Gerry stay with him when he is evicted, but soon comes to regret the act of kindness.

Wo 18 september 2019 | 23:10 Cold Case Hammarskjöld IMDb: 7.8

18/09 - IMDB * 7.8 - Documentaire, Cold Case Hammarskjöld is een Noorse, Deense, Zweedse en Belgische documentaire uit het jaar 2019. Deze docu is gemaakt door de Deense regisseur Mads Brügger ('The Ambassador'). De regisseur Mads Brügger en de Zweedse privé detective Göran Björkdahl proberen de mysterieuze dood van Dag Hammarskjöld op te lossen. Naarmate hun onderzoek steeds dichter tot een einde komt, ontdekken ze een misdaad die veel erger is dan het doden van de secretaris generaal van de Verenigde Naties. Kijk waar je deze...

Cold Case Hammarskjöld is een Noorse, Deense, Zweedse en Belgische documentaire uit het jaar 2019. Deze docu is gemaakt door de Deense regisseur Mads Brügger ('The Ambassador'). De regisseur Mads Brügger en de Zweedse privé-detective Göran Björkdahl proberen de mysterieuze dood van Dag Hammarskjöld op te lossen. Naarmate hun onderzoek steeds dichter tot een einde komt, ontdekken ze een misdaad die veel erger is dan het doden van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/cold-case-hammarskjold

Zo 15 september 2019 | 21:55 Cold Case Hammarskjöld IMDb: 7.8

15/09 - IMDB * 7.8 - Documentaire, Cold Case Hammarskjöld is een Noorse, Deense, Zweedse en Belgische documentaire uit het jaar 2019. Deze docu is gemaakt door de Deense regisseur Mads Brügger ('The Ambassador'). De regisseur Mads Brügger en de Zweedse privé detective Göran Björkdahl proberen de mysterieuze dood van Dag Hammarskjöld op te lossen. Naarmate hun onderzoek steeds dichter tot een einde komt, ontdekken ze een misdaad die veel erger is dan het doden van de secretaris generaal van de Verenigde Naties. Kijk waar je deze...

Cold Case Hammarskjöld is een Noorse, Deense, Zweedse en Belgische documentaire uit het jaar 2019. Deze docu is gemaakt door de Deense regisseur Mads Brügger ('The Ambassador'). De regisseur Mads Brügger en de Zweedse privé-detective Göran Björkdahl proberen de mysterieuze dood van Dag Hammarskjöld op te lossen. Naarmate hun onderzoek steeds dichter tot een einde komt, ontdekken ze een misdaad die veel erger is dan het doden van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/cold-case-hammarskjold

Za 14 september 2019 | 00:15 New Tricks

Seizoen 11 - Aflevering 8 - The English Defence: Steve McAndrew brings his dying father to London so he can spend his final days in a nearby hospice, but how much time he can spend with his parent is anyone's guess - the Ucos team is hard at work investigating the cold case murder of 55-year-old interpreter Agnes Bradley. A DNA sample provides a link to a rebellious teenager, and the team wonders if the killer could be related to him. But a whole new can of worms is opened when investigators discover the lad's mother was raped - could the same person have killed Agnes? Gerry and Steve hope that interviewing her friends from a local chess club may shed new light on the matter, but it's a possible professional issue that could hold the key to unlocking the mystery. Denis Lawson and Dennis Waterman star.

Zo 1 september 2019 | 09:40 Who Killed Jane Doe?

Seizoen 2 - Aflevering 1 - The Doe In The Desert: In Californië vinden landarbeiders op een afgelegen landweg het lichaam van een vrouw. Tien jaar later onderzoeken rechercheurs de cold case met nieuwe forensische technieken.

Vr 30 augustus 2019 | 03:30 Who Killed Jane Doe?

Seizoen 2 - Aflevering 1 - The Doe In The Desert: In Californië vinden landarbeiders op een afgelegen landweg het lichaam van een vrouw. Tien jaar later onderzoeken rechercheurs de cold case met nieuwe forensische technieken.

Do 29 augustus 2019 | 18:00 Who Killed Jane Doe?

Seizoen 2 - Aflevering 1 - The Doe In The Desert: In Californië vinden landarbeiders op een afgelegen landweg het lichaam van een vrouw. Tien jaar later onderzoeken rechercheurs de cold case met nieuwe forensische technieken.

Wo 7 augustus 2019 | 23:10 Unforgotten

Herhaling. Six-part crime drama centred around a historical crime that links four seemingly unconnected suspects, unravelling secrets left buried for years. DCI Cassie Stuart and DS Sunil 'Sunny' Khan reopen a cold case when a skeleton is discovered in the foundations of a demolished building, launching a murder hunt that could date back decades. The discovery of a car key near the body is the only clue to the identity of the victim, igniting a search to find out who he is and how, when and why he died. With Nicola Walker, Sanjeev Bhaskar, Tom Courtenay, Trevor Eve, and Bernard Hill.(2015)

Zo 4 augustus 2019 | 15:10 Who Killed Jane Doe?

Seizoen 2 - Aflevering 1 - The Doe In The Desert: In Californië vinden landarbeiders op een afgelegen landweg het lichaam van een vrouw. Tien jaar later onderzoeken rechercheurs de cold case met nieuwe forensische technieken.

Do 1 augustus 2019 | 12:25 Who Killed Jane Doe?

Seizoen 2 - Aflevering 1 - The Doe In The Desert: In Californië vinden landarbeiders op een afgelegen landweg het lichaam van een vrouw. Tien jaar later onderzoeken rechercheurs de cold case met nieuwe forensische technieken.

Za 27 juli 2019 | 00:20 New Tricks

Seizoen 11 - Aflevering 1 - Bermondsey Boy: Back home in Bermondsey for his youngest daughter's wedding, Gerry is visited by Ralph Paxton, an old friend recently released from prison who wants him investigate the murder of his grandson. Meanwhile, a newly divorced Sasha is forced to work with ex-husband Ned Hancock, Danny puts the body language skills he has acquired on an FBI course to the test, and Gerry's daughter Caitlin gets upset when her father interrogates her fiance about his credentials. Cold case drama, starring Dennis Waterman, Tamzin Outhwaite and Nicholas Lyndhurst, with a guest appearance by David Hayman (Trial & Retribution).

Ma 15 juli 2019 | 01:45 Department Q: The Absent One

Two detectives who run the Copenhagen police's cold case division are driven to reopen a child murder that occurred at an exclusive boarding school in the 1990s after the victims' father commits suicide. Crime thriller based on the novel by Jussi Adler-Olsen, starring Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares and Pilou Asbaek. In French and Danish.

Ma 18 februari 2019 | 21:25 Person of Interest

Seizoen 4 - Aflevering 20 - Amerikaanse misdaadserie. Terra Incognita. Terwijl Finch, Root en Fusco een zaak tussen de bendes van Elias en Dominic onderzoeken, hoopt Reese de carrière van Carter te eren door een cold case op te lossen. Volgens het oude onderzoek werd een volledige familie uitgemoord, maar Carter is er voor haar dood niet in geslaagd de moordenaar te vatten.

Zo 17 februari 2019 | 22:00 Alcatraz Escape: The Lost Evidence

Documentaire. De ontsnapping uit Alcatraz in 1962 is de grootste ontsnapping ooit en de beruchtste cold case van Amerika. Ondanks een klopjacht werden de drie gevangenen nooit gevonden. Deze special bekijkt een nieuwe aanwijzing die de geschiedenis kan veranderen.

Di 12 februari 2019 | 18:00 Alcatraz Escape: The Lost Evidence

Documentaire. De ontsnapping uit Alcatraz in 1962 is de grootste ontsnapping ooit en de beruchtste cold case van Amerika. Ondanks een klopjacht werden de drie gevangenen nooit gevonden. Deze special bekijkt een nieuwe aanwijzing die de geschiedenis kan veranderen.

Di 12 februari 2019 | 09:00 Alcatraz Escape: The Lost Evidence

Documentaire. De ontsnapping uit Alcatraz in 1962 is de grootste ontsnapping ooit en de beruchtste cold case van Amerika. Ondanks een klopjacht werden de drie gevangenen nooit gevonden. Deze special bekijkt een nieuwe aanwijzing die de geschiedenis kan veranderen.

Ma 11 februari 2019 | 21:00 Alcatraz Escape: The Lost Evidence

Documentaire. De ontsnapping uit Alcatraz in 1962 is de grootste ontsnapping ooit en de beruchtste cold case van Amerika. Ondanks een klopjacht werden de drie gevangenen nooit gevonden. Deze special bekijkt een nieuwe aanwijzing die de geschiedenis kan veranderen.

Zo 3 februari 2019 | 21:00 Vera

Detective drama series set in the north east of England. DCI Vera Stanhope must open up a familiar cold case to find the connection between a skeleton discovered underneath the site of a notorious, burnt-out nightclub and a present-day murder. With Brenda Blethyn, Kenny Doughty, Jon Morrison, and Ibinabo Jack.(2019)

Do 3 januari 2019 | 21:00 Cold Case Files

Cold Case Files volgt rechercheurs en familieleden die zich inzetten voor gerechtigheid voor slachtoffers van misdaden. Ze willen niet dat hun zaken in de la blijven liggen.

Do 27 december 2018 | 21:00 Cold Case Files

Cold Case Files volgt rechercheurs en familieleden die zich inzetten voor gerechtigheid voor slachtoffers van misdaden. Ze willen niet dat hun zaken in de la blijven liggen.

Do 27 december 2018 | 19:10 North Woods Law

Seizoen 5 - Aflevering 14 - Cold Case: Jachtopzieners Bronson en Lucas helpen de staatspolitie bij een 19 jaar oude vermissingszaak. Jachtopziener Towne redt een gewonde havik.

Zo 9 december 2018 | 21:40 Professor T

Seizoen 3 - Aflevering 13 - Misdaadserie. De ontknoping. Nieuwe bewijsstukken zorgen ervoor dat de cold case van de zelfmoord van de vader van professor T. wordt heropend. De speurders van de FGP Antwerpen twijfelen er nu openlijk aan of het wel om zelfmoord gaat. Professor T. beseft langzaam dat hij al heel zijn leven herinneringen aan die bewuste dag heeft verdrongen. Samen met psychiater Helena Gijselbrecht zal hij proberen in zijn onderbewustzijn te gaan graven om de waarheid te ontdekken. En die waarheid zou wel eens verbijsterend kunnen zijn.

Do 8 november 2018 | 21:00 Cold Case Files

Cold Case Files volgt de rechercheurs en familieleden die per se gerechtigheid voor slachtoffers willen en willen voorkomen dat de zaak in een la verdwijnt.

Wo 24 oktober 2018 | 12:05 Opsporing verzocht

Herhaling. Vanavond onder andere in Opsporing Verzocht: - Schiedam: Reconstructie gezicht in cold case vermoorde vrouw. Op de Thorbeckesingel in Schiedam werd in oktober 2005 een onbekende, dode vrouw aangetroffen. Haar lichaam, gewikkeld in dekbedovertrekken, was in een rode koffer gestopt. De politie hoopt met een nieuwe techniek de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. - Afgelopen woensdag werd aan de Willem Ruyslaan in Rotterdam een 64-jarige man in zijn auto onder vuur genomen door een schutter op 'n motorscooter. - In de Eindhovense Sintenbuurt is twee keer een pakketbezorger aangevallen. De dader is gefilmd.

Di 23 oktober 2018 | 20:35 Opsporing verzocht

Vanavond onder andere in Opsporing Verzocht: - Schiedam: Reconstructie gezicht in cold case vermoorde vrouw. Op de Thorbeckesingel in Schiedam werd in oktober 2005 een onbekende, dode vrouw aangetroffen. Haar lichaam, gewikkeld in dekbedovertrekken, was in een rode koffer gestopt. De politie hoopt met een nieuwe techniek de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. - Afgelopen woensdag werd aan de Willem Ruyslaan in Rotterdam een 64-jarige man in zijn auto onder vuur genomen door een schutter op 'n motorscooter. - In de Eindhovense Sintenbuurt is twee keer een pakketbezorger aangevallen. De dader is gefilmd.

Do 18 oktober 2018 | 21:00 Cold Case Files

Cold Case Files volgt rechercheurs en familieleden die zich inzetten voor gerechtigheid voor slachtoffers van misdaden. Ze willen niet dat hun zaken in de la blijven liggen.

Do 27 september 2018 | 21:00 Cold Case Files

Cold Case Files volgt rechercheurs en familieleden die zich inzetten voor gerechtigheid voor slachtoffers van misdaden. Ze willen niet dat hun zaken in de la blijven liggen.

Do 20 september 2018 | 21:00 Cold Case Files

Cold Case Files volgt rechercheurs en familieleden die zich inzetten voor gerechtigheid voor slachtoffers van misdaden. Ze willen niet dat hun zaken in de la blijven liggen.

Do 13 september 2018 | 10:35 True Crime with Aphrodite Jones

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Cold Case in Hotlanta: Een inwoner van Alabama was slechts een paar uur in de stad voordat hij werd vermoord. Was het zakelijk of persoonlijk? Aphrodite vertelt het hele verhaal.

Ma 10 september 2018 | 22:00 Footsteps In the Snow

Het waargebeurde verhaal van de koudste cold case die ooit is opgelost in de Amerikaanse geschiedenis. Op een sneeuwachtige avond in december 1957 verdwijnt een meisje van zeven. Wat volgt is een pakkend verhaal over moord, familiegeheimen en wraak.

Zo 9 september 2018 | 12:25 True Crime with Aphrodite Jones

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Cold Case in Hotlanta: Een inwoner van Alabama was slechts een paar uur in de stad voordat hij werd vermoord. Was het zakelijk of persoonlijk? Aphrodite vertelt het hele verhaal.

Do 6 september 2018 | 21:00 Cold Case Files

Cold Case Files volgt rechercheurs en familieleden die zich inzetten voor gerechtigheid voor slachtoffers van misdaden. Ze willen niet dat hun zaken in de la blijven liggen.

Do 6 september 2018 | 17:05 True Crime with Aphrodite Jones

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Cold Case in Hotlanta: Een inwoner van Alabama was slechts een paar uur in de stad voordat hij werd vermoord. Was het zakelijk of persoonlijk? Aphrodite vertelt het hele verhaal.

Za 25 augustus 2018 | 23:00 Footsteps In the Snow

Het waargebeurde verhaal van de koudste cold case die ooit is opgelost in de Amerikaanse geschiedenis. Op een sneeuwachtige avond in december 1957 verdwijnt een meisje van zeven. Wat volgt is een pakkend verhaal over moord, familiegeheimen en wraak.

Zo 12 augustus 2018 | 09:25 Hunting Hitler

Seizoen 1 - Reeks waarin wordt onderzocht of Adolf Hitler wel degelijk zelfmoord heeft gepleegd. Recap Special - Anatomy Of A Manhunt. Bob Bear en z'n team bieden een inkijkje in het onderzoek naar het lot van Adolf Hitler. Naast vooruitblikken op de komende fase delen ze geruchtmakend bewijs en leggen ze uit hoe ze de beroemdste cold case ooit willen oplossen.

Do 9 augustus 2018 | 00:55 Hunting Hitler

Seizoen 1 - Reeks waarin wordt onderzocht of Adolf Hitler wel degelijk zelfmoord heeft gepleegd. Recap Special - Anatomy Of A Manhunt. Bob Bear en z'n team bieden een inkijkje in het onderzoek naar het lot van Adolf Hitler. Naast vooruitblikken op de komende fase delen ze geruchtmakend bewijs en leggen ze uit hoe ze de beroemdste cold case ooit willen oplossen.

Wo 8 augustus 2018 | 21:00 Hunting Hitler

Seizoen 1 - Reeks waarin wordt onderzocht of Adolf Hitler wel degelijk zelfmoord heeft gepleegd. Recap Special - Anatomy Of A Manhunt. Bob Bear en z'n team bieden een inkijkje in het onderzoek naar het lot van Adolf Hitler. Naast vooruitblikken op de komende fase delen ze geruchtmakend bewijs en leggen ze uit hoe ze de beroemdste cold case ooit willen oplossen.

Ma 11 juni 2018 | 01:00 Who Killed Jane Doe?

Seizoen 2 - Aflevering 1 - The Doe In The Desert: In Californië vinden landarbeiders op een afgelegen landweg het lichaam van een vrouw. Tien jaar later onderzoeken rechercheurs de cold case met nieuwe forensische technieken.

Wo 6 juni 2018 | 02:00 Who Killed Jane Doe?

Seizoen 2 - Aflevering 1 - The Doe In The Desert: In Californië vinden landarbeiders op een afgelegen landweg het lichaam van een vrouw. Tien jaar later onderzoeken rechercheurs de cold case met nieuwe forensische technieken.

Di 5 juni 2018 | 22:00 Who Killed Jane Doe?

Seizoen 2 - Aflevering 1 - The Doe In The Desert: In Californië vinden landarbeiders op een afgelegen landweg het lichaam van een vrouw. Tien jaar later onderzoeken rechercheurs de cold case met nieuwe forensische technieken.

Zo 3 juni 2018 | 22:00 Unforgotten

Herhaling. Six-part crime drama centred around a historical crime that links four very different and seemingly unconnected suspects, unravelling secrets left buried for years. DCI Cassie Stuart and DS Sunil 'Sunny' Khan reopen a cold case when a skeleton is discovered in the foundations of a demolished building, launching a murder hunt that could potentially date back decades. The discovery of a car key near the body is the only clue to the identity of the victim, igniting a search to find out who he is and how, when and why he died. With Nicola Walker, Sanjeev Bhaskar, Tom Courtenay, Trevor Eve, and Bernard Hill.(2015)

Zo 8 april 2018 | 21:00 True Conviction

Seizoen 1 - Aflevering 4 - The Witching Hour: In 1986 werd in Birmingham, Alabama studente Tracey Schoettlin vermoord. Rechercheurs vertellen hoe de heropening van de cold case uiteindelijk tot een veroordeling leidde.

Vr 6 april 2018 | 01:30 True Conviction

Seizoen 1 - Aflevering 4 - The Witching Hour: In 1986 werd in Birmingham, Alabama studente Tracey Schoettlin vermoord. Rechercheurs vertellen hoe de heropening van de cold case uiteindelijk tot een veroordeling leidde.

Do 5 april 2018 | 22:00 True Conviction

Seizoen 1 - Aflevering 4 - The Witching Hour: In 1986 werd in Birmingham, Alabama studente Tracey Schoettlin vermoord. Rechercheurs vertellen hoe de heropening van de cold case uiteindelijk tot een veroordeling leidde.

Do 8 maart 2018 | 10:35 Killing Fields

Seizoen 1 - Aflevering 4 - The Manhunt: Volg een team rechercheurs als ze een 18-jarige cold case heropenen, die zich voordeed op één van Amerika's beruchte dumpplaatsen voor lichamen.

Zo 4 maart 2018 | 12:25 Killing Fields

Seizoen 1 - Aflevering 4 - The Manhunt: Volg een team rechercheurs als ze een 18-jarige cold case heropenen, die zich voordeed op één van Amerika's beruchte dumpplaatsen voor lichamen.

Do 1 maart 2018 | 17:05 Killing Fields

Seizoen 1 - Aflevering 4 - The Manhunt: Volg een team rechercheurs als ze een 18-jarige cold case heropenen, die zich voordeed op één van Amerika's beruchte dumpplaatsen voor lichamen.

Do 22 februari 2018 | 22:00 Death in Paradise

Ardal O'Hanlon, Danny John-Jules, Josephine Jobert, Tobi Bakare, Delroy Brown, Clint Dyer. Dir: Sarah Walker. Detective drama series set on a Caribbean island. When the lead guitarist of a popular reggae band is murdered, Jack and his team must crack a cold case that has haunted the commissioner for years, before they can arrest the killer.

Zo 11 februari 2018 | 18:00 Cold Case Files

Cold Case Files volgt rechercheurs en familieleden die zich inzetten voor gerechtigheid voor slachtoffers van misdaden. Ze willen niet dat hun zaken in de la blijven liggen.

Do 25 januari 2018 | 03:00 Hunting Hitler

Bob Bear en z'n team bieden een inkijkje in het onderzoek naar het lot van Adolf Hitler. Naast vooruitblikken op de komende fase delen ze geruchtmakend bewijs en leggen ze uit hoe ze de beroemdste cold case ooit willen oplossen.

Wo 24 januari 2018 | 22:00 Hunting Hitler

Bob Bear en z'n team bieden een inkijkje in het onderzoek naar het lot van Adolf Hitler. Naast vooruitblikken op de komende fase delen ze geruchtmakend bewijs en leggen ze uit hoe ze de beroemdste cold case ooit willen oplossen.

Di 23 januari 2018 | 18:00 Hunting Hitler

Bob Bear en z'n team bieden een inkijkje in het onderzoek naar het lot van Adolf Hitler. Naast vooruitblikken op de komende fase delen ze geruchtmakend bewijs en leggen ze uit hoe ze de beroemdste cold case ooit willen oplossen.

Ma 22 januari 2018 | 01:00 Hunting Hitler

Bob Bear en z'n team bieden een inkijkje in het onderzoek naar het lot van Adolf Hitler. Naast vooruitblikken op de komende fase delen ze geruchtmakend bewijs en leggen ze uit hoe ze de beroemdste cold case ooit willen oplossen.

Zo 21 januari 2018 | 21:00 Hunting Hitler

Bob Bear en z'n team bieden een inkijkje in het onderzoek naar het lot van Adolf Hitler. Naast vooruitblikken op de komende fase delen ze geruchtmakend bewijs en leggen ze uit hoe ze de beroemdste cold case ooit willen oplossen.

Do 18 januari 2018 | 21:00 Footsteps in the Snow

Misdaaddocumentaire. Het waargebeurde verhaal van de koudste cold case die ooit is opgelost in de Amerikaanse geschiedenis. Op een sneeuwachtige avond in december 1957 verdwijnt een meisje van zeven. Wat volgt is een pakkend verhaal over moord, familiegeheimen en wraak.

Wo 3 januari 2018 | 20:00 Cold Case Files

Documentaireserie. Documentaireserie. Een forensische tandarts helpt een moordenaar te grijpen als de afdrukken op zijn armen overeenkomen met de tanden van een vermoorde jongen. Door bloedvlekken op een bandana wordt een oude moordzaak van een tienermeisje in Texas opgelost.

Za 30 december 2017 | 23:00 Sin City Justice

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Making A Statement: Een cold case wordt heropend als via DNA de verkrachter wordt gevonden, maar het verhaal van het slachtoffer rammelt. Twee strippers in een club in Las Vegas vechten om een klant.

Do 28 december 2017 | 01:30 Sin City Justice

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Making A Statement: Een cold case wordt heropend als via DNA de verkrachter wordt gevonden, maar het verhaal van het slachtoffer rammelt. Twee strippers in een club in Las Vegas vechten om een klant.

Wo 27 december 2017 | 22:00 Sin City Justice

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Making A Statement: Een cold case wordt heropend als via DNA de verkrachter wordt gevonden, maar het verhaal van het slachtoffer rammelt. Twee strippers in een club in Las Vegas vechten om een klant.

Wo 13 december 2017 | 20:15 Aktenzeichen XY... ungelöst

Gefährlicher Kunde Ein Geschäft, kurz vor Ladenschluss. Ein Kunde gibt vor, bezahlen zu wollen. Doch der Mann hat etwas ganz anderes im Sinn. Cold Case 1991 wird in einem Park ein zehnjähriges Mädchen von einem unbekannten Mann angesprochen. Noch in derselben Nacht wird es ermordet. Über 25 Jahre später gibt es eine neue Spur. Mordversuch am Nachmittag Das Paar ist frisch verliebt, erwartet ein Kind. Eines Nachmittags wird der Mann brutal niedergeschossen. Das Motiv für die Bluttat: Irgendwer hat wohl etwas gegen die neue Beziehung. Opfer eines Verbrechens? Eine Postbotin verschwindet spurlos. Sie hat nichts bei sich: weder Handy noch Geld oder Papiere. Auch ihr Auto steht wie immer vor dem Haus. Die Polizei befürchtet das Schlimmste. Täter mit Insiderwissen Mutter und Tochter haben ein Geheimnis: Sie haben viel Geld im Lotto gewonnen. In einem kleinen Möbeltresor verwahren sie den Gewinn. Doch irgendwie erfahren Ganoven von dem Geld.

Di 12 december 2017 | 15:15 Armchair Detectives

What Became of Miranda? With Stephen Billington, Roger Nsengiyumva, Sarah Baxendale. Susan Calman hosts as three amateur sleuths head to the fictional town of Mortcliff to solve a deadly crime. In today's story, the sleuths attempt to identify the killer when the local police delve into a 15-year-old cold case.

Vr 1 december 2017 | 11:50 True Crime with Aphrodite Jones

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Cold Case in Hotlanta: Een inwoner van Alabama was slechts een paar uur in de stad voordat hij werd vermoord. Was het zakelijk of persoonlijk? Aphrodite vertelt het hele verhaal.

Vr 24 november 2017 | 19:15 True Crime with Aphrodite Jones

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Cold Case in Hotlanta: Een inwoner van Alabama was slechts een paar uur in de stad voordat hij werd vermoord. Was het zakelijk of persoonlijk? Aphrodite vertelt het hele verhaal.

Vr 24 november 2017 | 19:00 True Crime with Aphrodite Jones

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Cold Case in Hotlanta: Een inwoner van Alabama was slechts een paar uur in de stad voordat hij werd vermoord. Was het zakelijk of persoonlijk? Aphrodite vertelt het hele verhaal.

Zo 19 november 2017 | 04:00 Murder Book

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Whispers from the Woods: Cold case rechercheurs sporen een sadistische moordenaar op die verdacht wordt van de moord en verdwijning van ten minste twee vrouwen - en vinden zijn geheime dagboeken.

Do 16 november 2017 | 14:30 CSI: New York

Een cold case wordt heropend nadat de hoofdverdachte van een twintig jaar oude ontvoeringszaak dood wordt gevonden op de herdenkingsdag van de vermiste jongen. Flacks vrije dag wordt opgeslokt door slepende familieperikelen.

Wo 15 november 2017 | 00:45 Murder Book

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Whispers from the Woods: Cold case rechercheurs sporen een sadistische moordenaar op die verdacht wordt van de moord en verdwijning van ten minste twee vrouwen - en vinden zijn geheime dagboeken.

Di 14 november 2017 | 21:00 Murder Book

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Whispers from the Woods: Cold case rechercheurs sporen een sadistische moordenaar op die verdacht wordt van de moord en verdwijning van ten minste twee vrouwen - en vinden zijn geheime dagboeken.

Ma 13 november 2017 | 17:35 CSI: New York

Een cold case wordt heropend nadat de hoofdverdachte van een twintig jaar oude ontvoeringszaak dood wordt gevonden op de herdenkingsdag van de vermiste jongen. Flacks vrije dag wordt opgeslokt door slepende familieperikelen.

Zo 12 november 2017 | 14:05 CSI: New York

Een cold case wordt heropend nadat de hoofdverdachte van een twintig jaar oude ontvoeringszaak dood wordt gevonden op de herdenkingsdag van de vermiste jongen. Flacks vrije dag wordt opgeslokt door slepende familieperikelen.

Vr 10 november 2017 | 22:25 CSI: New York

Een cold case wordt heropend nadat de hoofdverdachte van een twintig jaar oude ontvoeringszaak dood wordt gevonden op de herdenkingsdag van de vermiste jongen. Flacks vrije dag wordt opgeslokt door slepende familieperikelen.

Zo 5 november 2017 | 23:25 Cold Case: Dader Gezocht

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Opsporings- en misdaadmagazine: Ger Bindi, de moord op oma Bindi: In deze aflevering volgen we het cold case team van Midden-Nederland die met de zaak van Ger Bindi bezig zijn.

Zo 5 november 2017 | 21:30 Cold Case: Dader Gezocht

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Opsporings- en misdaadmagazine: 'Cold Case: Dader Gezocht' brengt in samenwerking met de politie wekelijks een cold case onder de aandacht, met als doel deze oude moordzaak in samenwerking met het publiek alsnog op te lossen.

Ma 30 oktober 2017 | 21:00 Cold Case Files

Cold Case Files volgt de rechercheurs en familieleden die per se gerechtigheid voor slachtoffers willen en willen voorkomen dat de zaak in een la verdwijnt.

Zo 29 oktober 2017 | 23:30 Cold Case: Dader Gezocht

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Opsporings- en misdaadmagazine: Maarten Redeker, de moord op de bejaardenverzorger: In deze aflevering volgen we het Cold Case team van de regio Den Haag die het dossier van de moord op Maarten Redeker heeft heropend.

Zo 29 oktober 2017 | 21:30 Cold Case: Dader Gezocht

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Opsporings- en misdaadmagazine: 'Cold Case: Dader Gezocht' brengt in samenwerking met de politie wekelijks een cold case onder de aandacht, met als doel deze oude moordzaak in samenwerking met het publiek alsnog op te lossen.

Zo 22 oktober 2017 | 23:30 Cold Case: Dader Gezocht

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Opsporings- en misdaadmagazine: Patricia van Blarcum & Bertus Broek, de dubbele moord: Het dolverliefde stelletje Patricia van Blarcum en Bertus Broek is op 16 maart 1991 in de woning van Bertus om het leven gebracht. Bertus was woonachtig in een flat in Rotterdam. Beide slachtoffers zijn door schoten om het leven gebracht maar zijn daarna ook nog met een mes bewerkt. De recherche wil graag weten of het gebruik van twee moordwapens nog iets over de mogelijke dader kan vertellen.

Zo 22 oktober 2017 | 21:30 Cold Case: Dader Gezocht

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Opsporings- en misdaadmagazine: Patricia van Blarcum & Bertus Broek, de dubbele moord: 'Cold Case: Dader Gezocht' brengt in samenwerking met de politie wekelijks een cold case onder de aandacht, met als doel deze oude moordzaak in samenwerking met het publiek alsnog op te lossen.

Zo 15 oktober 2017 | 23:25 Cold Case: Dader Gezocht

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Opsporings- en misdaadmagazine: Rudolphine de Ranitz, de moord op de jonkvrouw: 'Cold Case: Dader Gezocht' brengt in samenwerking met de politie wekelijks een cold case onder de aandacht, met als doel deze oude moordzaak in samenwerking met het publiek alsnog op te lossen.

Zo 15 oktober 2017 | 21:30 Cold Case: Dader Gezocht

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Opsporings- en misdaadmagazine: Rudolphine de Ranitz, de moord op de jonkvrouw: 'Cold Case: Dader Gezocht' brengt in samenwerking met de politie wekelijks een cold case onder de aandacht, met als doel deze oude moordzaak in samenwerking met het publiek alsnog op te lossen.

Zo 8 oktober 2017 | 21:30 Cold Case: Dader Gezocht

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Opsporings- en misdaadmagazine: Hugo Bootsma, de sinterklaasmoord: 'Cold Case: Dader Gezocht' brengt in samenwerking met de politie wekelijks een cold case onder de aandacht, met als doel deze oude moordzaak in samenwerking met het publiek alsnog op te lossen.

Di 1 augustus 2017 | 20:30 Flikken Maastricht

Als Wolfs en Eva horen dat er een man verdwenen is uit een dorpje in de buurt van Maastricht, koppelen ze dat al snel aan een cold case onderzoek. Jaren geleden werd in dat dorp een kind verkracht en vermoord. Die zaak proberen ze nu op te lossen met een DNA test onder alle mannelijke bewoners. Wat heeft de verdwijning van de man met die zaak te maken? Marion en Romeo krijgen te maken met een escalerende burenruzie. Sophia Arletti, een Italiaanse rechercheur verschijnt op het bureau. Ze wil dat Wolfs haar assisteert bij een onderzoek. Gastrollen: Lien van de Kelder, Mike Weerts, Johnny Kraaikamp, Chris Tates, Wilke Durand en Martijn Nieuwerf. Regie: Martin Schwab

Vr 21 juli 2017 | 23:00 Luther

Na de schokkende dood van zijn partner Ripley heeft politie-inspecteur John Luther ontslag genomen en is hij op een stil plekje gaan wonen. Hij heeft niet veel meer om voor te leven, vindt hij zelf. Dan ontdekt hij ook nog dat de enige voor wie hij nog wél iets voelt misschien dood is. Vanaf dat moment heeft hij nog maar één doel: de dader opsporen en wraak nemen. Intussen doen de inspecteurs Theo Bloom en Emma Lane onderzoek naar een reeks gruwelijke moorden. Er is een beestachtige killer actief die zijn slachtoffers verslindt en hun identiteit aanneemt, om vervolgens weer een nieuwe prooi uit te zoeken. Maar hoe verder de politie doordringt tot het hart van de zaak, hoe duisterder het allemaal wordt. Naarmate de seriemoordenaar in een steeds hoger tempo slachtoffers maakt, begint Luther te beseffen dat hij toch zal moeten ingrijpen. Terwijl John Luther geschorst is en letterlijk ergens op de rand leeft, bereikt hem nieuws over iemand waardoor hij weer wordt teruggeroepen naar de hoofdstad. Intussen maakt een hongerige seriemoordenaar Londen onveilig. Op het spoor van een gruwelijke kannibalistische moordenaar, wordt Luther achtervolgd bij elke stap door spoken uit zijn verleden. Geïsoleerd en op de rand, het duurt elke vezel van het wezen van Luthers om het bij elkaar te houden. Kan een cold case hulp een mysterie dat is kwellende hem om afleiding te openen? Intussen is de seriemoordenaar nog steeds op vrije voeten. Benny's hacking vaardigheden hebben een lijst van honderden potentiële slachtoffers onthuld, maar met een snel stijgende aantal delict, moet Luther al zijn vindingrijkheid te gebruiken om uit te vinden waar de moordenaar volgende wordt geleid. Het ontdekken van het is allemaal onderdeel van een macabere eindspel, is Luther gedwongen om zichzelf en zijn nieuwe collega Emma naar het hart van gevaar brengen om te proberen en stoppen met de moorden waanzin.

Do 22 juni 2017 | 17:30 2Doc: De jacht op de match

Wat is de rol en het belang van DNA-onderzoek in strafzaken? Moet elke burger zijn DNA afstaan? Een onderzoek naar de ethische en privacy-dilemma's aan de hand van de Utrechtse serieverkrachter zaak. Deze zaak zorgt vanaf midden jaren negentig voor veel onrust en ondanks een langdurig en grootschalig politieonderzoek blijft hij bijna twintig jaar onopgelost. Tot er in 2014 als uit het niets een DNA-match is. Zou er eerder een doorbraak geweest kunnen zijn als mensen verplicht zouden zijn DNA af te staan? Nu gebeurt dat alleen op vrijwillige basis, een verplichting heeft verregaande gevolgen voor onze privacy. Willen we dat? Deze film over DNA-onderzoek ontstond rond een cold case zonder verdachte, maar werd begin 2017 actueel toen de verdachte in de Utrechtse serieverkrachter zaak in hoger beroep werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien jaar. Een reconstructie.

Di 20 juni 2017 | 22:10 2Doc: De jacht op de match

Wat is de rol en het belang van DNA-onderzoek in strafzaken? Moet elke burger zijn DNA afstaan? Een onderzoek naar de ethische en privacy-dilemma's aan de hand van de Utrechtse serieverkrachter zaak. Deze zaak zorgt vanaf midden jaren negentig voor veel onrust en ondanks een langdurig en grootschalig politieonderzoek blijft hij bijna twintig jaar onopgelost. Tot er in 2014 als uit het niets een DNA-match is. Zou er eerder een doorbraak geweest kunnen zijn als mensen verplicht zouden zijn DNA af te staan? Nu gebeurt dat alleen op vrijwillige basis, een verplichting heeft verregaande gevolgen voor onze privacy. Willen we dat? Deze film over DNA-onderzoek ontstond rond een cold case zonder verdachte, maar werd begin 2017 actueel toen de verdachte in de Utrechtse serieverkrachter zaak in hoger beroep werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien jaar. Een reconstructie.

Zo 7 mei 2017 | 17:05 True Crime with Aphrodite Jones

Seizoen 5 - Aflevering 8 - Cold Case in Hotlanta: Een inwoner van Alabama was slechts een paar uur in de stad voordat hij werd vermoord. Was het zakelijk of persoonlijk? Aphrodite vertelt het hele verhaal.

Wo 11 januari 2017 | 12:05 Opsporing Verzocht

Vanavond in de uitzending van Opsporing Verzocht nieuwe informatie rond de dood van Martien van der Meijs in 2002 in Hilversum. Op 30 januari dat jaar werd de 72-jarige meneer van der Meijs, een gepensioneerde bakker, in zijn rug gestoken op de Admiraal de Ruyterlaan toen hij zijn hondje uitliet. Meneer van der Meijs wist nog net naar huis te strompelen en bij de intercom van zijn appartement aan te bellen, maar overleed later in het ziekenhuis zonder te kunnen vertellen wat er was gebeurd. Een cold case-team heeft onlangs nieuwe informatie over de mogelijke dader binnengekregen. Deze onbekende man zou nog altijd in de buurt van Hilversum wonen. De aandacht voor deze cold case sluit aan bij een grote campagne van de Nationale Politie om getuigen van dit soort oudere levensdelicten te bereiken. Uit onderzoek vorig jaar blijkt dat er honderden mensen in Nederland rondlopen die meer weten over niet-opgeloste moorden. De politie hoopt deze getuigen onder andere te bereiken door het verspreiden van een speciale kalender in gevangenissen waarin 52 van die cold cases worden besproken. Ook Opsporing Verzocht legt komend jaar meerdere van deze misdrijven aan het grote publiek voor. Voor de gouden tip over de moord op Martien van der Meijs is een beloning van 20.000 euro. Daarnaast aandacht voor de brute overval op een 80-jarige dame aan de Spoorstraat in Roosendaal. Afgelopen zomer werd ze besprenkeld met een vloeistof door een man die daarna dreigde haar in brand te steken. Verder worden de eerste vragen gesteld over het doodschieten van een 60-jarige man afgelopen weekend in Breda.

Di 10 januari 2017 | 20:30 Opsporing Verzocht

Vanavond in de uitzending van Opsporing Verzocht nieuwe informatie rond de dood van Martien van der Meijs in 2002 in Hilversum. Op 30 januari dat jaar werd de 72-jarige meneer van der Meijs, een gepensioneerde bakker, in zijn rug gestoken op de Admiraal de Ruyterlaan toen hij zijn hondje uitliet. Meneer van der Meijs wist nog net naar huis te strompelen en bij de intercom van zijn appartement aan te bellen, maar overleed later in het ziekenhuis zonder te kunnen vertellen wat er was gebeurd. Een cold case-team heeft onlangs nieuwe informatie over de mogelijke dader binnengekregen. Deze onbekende man zou nog altijd in de buurt van Hilversum wonen. De aandacht voor deze cold case sluit aan bij een grote campagne van de Nationale Politie om getuigen van dit soort oudere levensdelicten te bereiken. Uit onderzoek vorig jaar blijkt dat er honderden mensen in Nederland rondlopen die meer weten over niet-opgeloste moorden. De politie hoopt deze getuigen onder andere te bereiken door het verspreiden van een speciale kalender in gevangenissen waarin 52 van die cold cases worden besproken. Ook Opsporing Verzocht legt komend jaar meerdere van deze misdrijven aan het grote publiek voor. Voor de gouden tip over de moord op Martien van der Meijs is een beloning van 20.000 euro. Daarnaast aandacht voor de brute overval op een 80-jarige dame aan de Spoorstraat in Roosendaal. Afgelopen zomer werd ze besprenkeld met een vloeistof door een man die daarna dreigde haar in brand te steken. Verder worden de eerste vragen gesteld over het doodschieten van een 60-jarige man afgelopen weekend in Breda.

Wo 8 juni 2016 | 11:35 Opsporing verzocht

Vanavond onder andere de volgende zaken in Opsporing Verzocht: - Amsterdam: Mislukte overval op geldloper aan het Buikslotermeerplein Op maandag 7 maart, om 11.40 uur, verlaat een medewerkster van een waardetransport de ING bank aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam. Als ze richting de geldauto loopt wordt ze door twee mannen beetgepakt en een witte VW bestelbus ingesleurd. De daders bedreigen haar met een explosief en eisen dat ze geld haalt. Als dat mislukt, vluchten ze op een scooter. In onze uitzending tonen we bewakingsbeelden van de daders. - Tilburg: Overval op coffeeshop Crackers aan de Bredaseweg Op vrijdagavond 11 maart 2016 wordt coffeeshop Crackers in aan de Bredaseweg in Tilburg overvallen. In onze uitzending van vanavond tonen we bewakingsbeelden van de daders. - Woerden: Cold Case dood Rudolphine de Ranitz aan de Zaan Op woensdag 13 maart 1991 wordt in Woerden het levenloze lichaam van Ruud de Ranitz (53) gevonden. Ze wordt door de politie in haar slaapkamer aangetroffen en blijkt vermoord. In onze uitzending een reconstructie van deze gruwelijke moord, die na 25 jaar nog steeds niet is opgelost. - Schiedam: Dodelijk verkeersongeval op de Laan van Bol’es Op vrijdagavond 6 november vorig jaar rond 22.10 uur steekt Hamidou Laiti (21) uit Schiedam het zebrapad op de Laan van Bol’es over als hij wordt geschept door een zwarte Seat Leon. Hij overlijdt ter plekke. In onze aankomende uitzending tonen we een reconstructie van die fatale avond en vragen we uw hulp om de daders te vinden.

Di 7 juni 2016 | 20:30 Opsporing verzocht

Vanavond onder andere de volgende zaken in Opsporing Verzocht: - Amsterdam: Mislukte overval op geldloper aan het Buikslotermeerplein Op maandag 7 maart, om 11.40 uur, verlaat een medewerkster van een waardetransport de ING bank aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam. Als ze richting de geldauto loopt wordt ze door twee mannen beetgepakt en een witte VW bestelbus ingesleurd. De daders bedreigen haar met een explosief en eisen dat ze geld haalt. Als dat mislukt, vluchten ze op een scooter. In onze uitzending tonen we bewakingsbeelden van de daders. - Tilburg: Overval op coffeeshop Crackers aan de Bredaseweg Op vrijdagavond 11 maart 2016 wordt coffeeshop Crackers in aan de Bredaseweg in Tilburg overvallen. In onze uitzending van vanavond tonen we bewakingsbeelden van de daders. - Woerden: Cold Case dood Rudolphine de Ranitz aan de Zaan Op woensdag 13 maart 1991 wordt in Woerden het levenloze lichaam van Ruud de Ranitz (53) gevonden. Ze wordt door de politie in haar slaapkamer aangetroffen en blijkt vermoord. In onze uitzending een reconstructie van deze gruwelijke moord, die na 25 jaar nog steeds niet is opgelost. - Schiedam: Dodelijk verkeersongeval op de Laan van Bol’es Op vrijdagavond 6 november vorig jaar rond 22.10 uur steekt Hamidou Laiti (21) uit Schiedam het zebrapad op de Laan van Bol’es over als hij wordt geschept door een zwarte Seat Leon. Hij overlijdt ter plekke. In onze aankomende uitzending tonen we een reconstructie van die fatale avond en vragen we uw hulp om de daders te vinden.

Vr 30 augustus 2013 | 21:30 Vermist

In juni 2007 verdween de 38-jarige Tom Torbeijns in Spanje, samen met zijn Amsterdamse vriend Rob Bouwmeester. De mannen voeren die dag uit Alicante weg op Toms boot, om nooit terug te keren. Na zes jaar onderzoek en onzekerheid is er nog niets bekend over het lot van de vrienden die botenwas verkochten in Spanje. Bouwmeester was bekend in het drugscircuit en de Spaanse politie gaat uit van een drugsdeal met fatale afloop. Het is stil rond de zaak wanneer bij VERMIST een mail binnenkomt van Cristiane uit Brazilië. Ze heeft op de site van VERMIST gezien dat Tom Torbeijns wordt vermist en ook zij heeft al jaren niets van hem gehoord: “Ik heb Tom en Rob ontmoet in Alicante en Tom en ik werden verliefd op elkaar. Toen ik zwanger van hem raakte, ben in april 2007 teruggekeerd naar Brazilië om daar te bevallen. Tom zou in augustus bij me komen wonen, maar ik hoorde nooit meer iets van hem. Ik dacht dat hij ons had verlaten”. In VERMIST een gesprek met Christiane over haar tijd met Tom in Spanje en de reactie van Toms moeder Lucienne op het nieuws dat haar doodgewaande zoon een kind naliet. -Verder in VERMIST: zusjes willen alles weten over doodgeschoten moeder “We zouden er alles in de wereld voor over te hebben om -al is het maar één dag- te weten wie onze moeder was. Om haar foto te zien of iets tastbaars te hebben. We hebben helemaal niets, nooit iets van haar gezien en het is onze moeder, onze moeder...” Deze hartenkreet van Vanessa en Paloma roept op tot actie en VERMIST gaat in Brazilië op zoek. De twintigjarige Marcia, moeder van een peuter en een baby van vier maanden werd in 1994 doodgeschoten tijdens een overval op het restaurant waar ze werkte. De kinderen komen daarna in een gruwelijk circuit van misbruik en mishandeling terecht en worden uiteindelijk ondervoed door de politie naar een kindertehuis gebracht. Na de nodige problemen in Nederland willen de meisjes nu wel eens weten wie hun moeder was en wie hun familie is. -Politie doet oproep in VERMIST voor Cassandra van Schayk Drie weken na haar verdwijning werd op 14 april 2007 het ontzielde lichaam van de 17-jarige Cassandra van Schayk in haar woonplaats Almere gevonden. Nog altijd tasten familie en politie in het duister over het hoe en waarom van haar dood. In VERMIST vraagt het cold case team van de politie de kijker om medewerking en toont beelden van mogelijke daders en/of getuigen.

Ma 18 maart 2013 | 09:25 Brandpunt

In deze uitzending van KRO Brandpunt; Waarom liet de politie bewust een verdachte lopen in de zaak Ina Post? Fons de Poel vertelt het verhaal van een cold case die niemand op wilde lossen. En Wouter Kurpershoek over de erfenis van de inval in Irak. Is de wereld er sindsdien veiliger op geworden? Verder een reportage uit Rome van Hella van der Wijst over de nieuwe paus. -EEN VERGETEN MOORD? Halverwege de jaren tachtig worden in Leidschendam twee hoogbejaarde vrouwen om het leven gebracht. Een van die moorden werd ooit Ina Post in de schoenen geschoven. Ze zat vier jaar vast, vocht 25 jaar lang tegen die veroordeling en werd in 2010 uiteindelijk vrijgesproken. Brandpunt is in het bezit gekomen van de politiejournaals uit die tijd. En daaruit blijkt dat de politie destijds zo verbeten uit was op de veroordeling van Ina Post, dat rechercheurs in een tunnelvisie een serieuze andere verdachte hebben laten lopen. Een vrouw die nog steeds in Leidschendam woont. Fons de Poel vertelt het verhaal van een cold case die niemand op wilde lossen. -DE ERFENIS VAN IRAK Het is deze maand precies tien jaar geleden dat de Amerikanen en de Britten Irak binnenvielen, op zoek naar massavernietigingswapens en al Qaida-terroristen. Inmiddels zijn we meer dan 100.000 doden verder, is Osama bin Laden geliquideerd en Saddam Hoessein opgehangen. Maar is de wereld er veiliger op geworden? Wouter Kurpershoek gaat in gesprek met Robert Fisk; vermaard journalist en fenomeen in het Midden-Oosten. Wat is de erfenis van de inval in Irak? -HET NIEUWE GELUID Tot grote verrassing van velen werd deze week de relatief onbekende kardinaal Jorge Mario Bergoglio gekozen tot paus. Hij is de eerste paus uit Latijns-Amerika en vertegenwoordigt daarmee een deel van de achterban van de katholieke kerk die tot nu toe weinig macht had binnen het Vaticaan. Hella van der Wijst gaat in Rome op zoek naar de mensen die achter dat nieuwe geluid schuil gaan.

Zo 17 maart 2013 | 22:15 Brandpunt

In deze uitzending van KRO Brandpunt; Waarom liet de politie bewust een verdachte lopen in de zaak Ina Post? Fons de Poel vertelt het verhaal van een cold case die niemand op wilde lossen. En Wouter Kurpershoek over de erfenis van de inval in Irak. Is de wereld er sindsdien veiliger op geworden? Verder een reportage uit Rome van Hella van der Wijst over de nieuwe paus. -EEN VERGETEN MOORD? Halverwege de jaren tachtig worden in Leidschendam twee hoogbejaarde vrouwen om het leven gebracht. Een van die moorden werd ooit Ina Post in de schoenen geschoven. Ze zat vier jaar vast, vocht 25 jaar lang tegen die veroordeling en werd in 2010 uiteindelijk vrijgesproken. Brandpunt is in het bezit gekomen van de politiejournaals uit die tijd. En daaruit blijkt dat de politie destijds zo verbeten uit was op de veroordeling van Ina Post, dat rechercheurs in een tunnelvisie een serieuze andere verdachte hebben laten lopen. Een vrouw die nog steeds in Leidschendam woont. Fons de Poel vertelt het verhaal van een cold case die niemand op wilde lossen. -DE ERFENIS VAN IRAK Het is deze maand precies tien jaar geleden dat de Amerikanen en de Britten Irak binnenvielen, op zoek naar massavernietigingswapens en al Qaida-terroristen. Inmiddels zijn we meer dan 100.000 doden verder, is Osama bin Laden geliquideerd en Saddam Hoessein opgehangen. Maar is de wereld er veiliger op geworden? Wouter Kurpershoek gaat in gesprek met Robert Fisk; vermaard journalist en fenomeen in het Midden-Oosten. Wat is de erfenis van de inval in Irak? -HET NIEUWE GELUID Tot grote verrassing van velen werd deze week de relatief onbekende kardinaal Jorge Mario Bergoglio gekozen tot paus. Hij is de eerste paus uit Latijns-Amerika en vertegenwoordigt daarmee een deel van de achterban van de katholieke kerk die tot nu toe weinig macht had binnen het Vaticaan. Hella van der Wijst gaat in Rome op zoek naar de mensen die achter dat nieuwe geluid schuil gaan.

Vr 2 november 2012 | 21:25 Vermist

-61-jarige Joost Zuurveen zoekt broers en zussen “Waarom schopte moeder ons alle vier uit huis?” Dat blijft de grote vraag voor de 61-jarige Joost Zuurman die na jaren probeert de familie bij elkaar te krijgen: “Onze moeder Wibbechien werkte bij een huisarts in Hilversum, maar liet ons direct na de geboorte opbergen. Ze hield van mannen, maar van kinderen moest ze niets weten”. Toen Joost oud genoeg was om op zoek te gaan naar familie bleek zijn moeder overleden. Joost: “Ze is bij het ramen wassen uit het raam gelazerd met haar hoofd op een vuilnisbak”. Over de dood van Wibbechien is Joost nuchter hoewel hij nu niet meer kan vragen wie hun vader is. Maar zijn twee broers en zus mist hij: “Misschien kunnen we toch ooit één familie vormen. Daar ga ik voor!” VERMIST volgt het spoor vanaf de archieven van ’De Vereeniging Kinderhulp’. Verder in VERMIST: -Moeder van sinds 2008 vermiste Frank verliest hoop “Mijn terugreis is gecanceld”, dat is het laatste wat Joke in april 2008 hoorde van haar zoon Frank van de Groenendaal vanuit Mexico. Hij was er voor zaken, maar geen gewone zaken, weet zijn moeder Joke nu: “Frank zat in het drugscircuit, daar ben ik inmiddels achter. Maar het was een keigoede jongen voor iedereen. En als ze hem hebben kapotgeschoten, dan wil ik weten waar zijn lichaam is!” Naar aanleiding va een tip blijkt dat Franks naam genoemd wordt bij een liquidatie in Bergeijk, kort voor zijn verdwijning. Tijd voor een cold case onderzoek, vindt VERMIST. -Adoptiedochter vindt moeder in Braziliaanse cel Veel weet de 22-jarige Alucianne niet van haar moeder als ze in contact opneemt met de redactie van VERMIST. Ze is in februari 1990 geboren in Brazilië en haar moeder Cassia Soares da Silva was toen zojuist twaalf jaar geworden. Vier weken later is Alucianne geadopteerd door een gezin in Groningen. “Ik wil weten wie mijn familie is, zijn er broertjes en zusjes, hoe kan het dat mijn moeder als kind al beviel van mij?”. Het zijn de vragen waarmee Alucianne worstelt en VERMIST gaat op onderzoek uit. De familie van Cassia wordt gevonden en er blijken nog vijf jongere broertjes en zusjes te zijn, maar Cassia zelf is er niet. Ze zit een straf uit van achttien jaar in de gevangenis voor drugshandel. Samen met Alucianne tracht VERMIST een bezoek te regelen in de zwaarst bewaakte gevangenis van Brazilië.

Zo 6 mei 2012 | 21:30 Peter R. de Vries, misdaadverslaggever

De verdwijning van Ilham Benchelh. Wat is er gebeurd met de 36-jarige Ilham Benchelch uit Siddeburen? Die vraag stellen de nabestaanden van de jonge vrouw zich nog elke dag sinds Ilham op 10 januari 2010 spoorloos verdween. Hoofdverdachte in de zaak was lange tijd haar man Kasem M. Hij ontkent tot op de dag van vandaag ook maar iets met de verdwijning van zijn vrouw te maken te hebben. Dexter In samenwerking met de politie Groningen onderzoekt Peter de verdwijning van de Marokkaanse vrouw. In de uitzending is onder meer te zien onder welke verdachte omstandigheden haar verdwijning heeft plaatsgevonden. Ook besteden we uitgebreid aandacht aan de rol van haar man Kasem. Heeft hij iets te maken met de verdwijning van zijn vrouw, de moeder van zijn kind? En waarom is de recherche zo geïnteresseerd in de Amerikaanse serie Dexter? Anonieme beller Naar aanleiding van een eerdere uitzending van deze reportage is er een persoon geweest die met de politie heeft gebeld en informatie heeft gegeven over de plaats waar het lichaam van Ilham zou zijn achtergelaten. De politie zou graag nogmaals in contact komen met deze anonieme beller. Bent of kent u diegene? Neemt u dan contact op met het cold case team van de politie in Groningen op telefoonnummer 06-50274104. Overige tips De politie komt via dit mobiele nummer natuurlijk ook graag in contact met andere mensen die meer weten over de verdwijning van Ilham en zich nog niet gemeld hebben. Als u liever anoniem wilt blijven, kan dat ook en kunt u bellen met de Criminele Inlichtingen Eenheid op telefoonnummer 079-3458999 of met MeldMisdaadAnoniem op 0800-7000. Als u om wat voor reden dan ook liever niet met de politie belt, kunt u ook contact opnemen met onze redactie. Alle informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Beloning Voor de tip die leidt tot de oplossing in deze zaak heeft de hoofdofficier van justitie in Groningen een beloning van 10.000 euro uitgeloofd.

Di 14 februari 2012 | 11:10 Brandpunt

Onderwerpen: -Speuren met de lange adem Nederland kent honderden onopgeloste kapitale delicten. Moord en doodslag waar de dader ongestraft mee wegkomt. Slechts enkele politiekorpsen maken serieus werk van deze oude onopgeloste moordzaken, zoals het korps Rotterdam-Rijnmond. Het Cold Case Team van dit korps is bijzonder succesvol: meer dan 90% van de zaken die dit team aanneemt wordt opgelost. Met de komst van de nationale politie dreigen Cold Case Teams echter te verdwijnen. In de nieuwe opzet van de politie is namelijk alleen plek ingeruimd voor een teamleider, een projectleider en een adminsitratief medewerker, maar geen team. Aart Zeeman bericht over de noodzaak om nationale Cold Case Teams in te voeren. -Helden van de koude grond Op de dag dat Nederland langzaam letterlijk ontdooit uit de ijskoorts, stelt Fons de Poel zich de vraag waarom we toch zo in de ban raakten van die Tocht. Was het de plotselinge verbondenheid? De wereld die eventjes verandert in een speeltuin? Of toch ons hartstochtelijke verlangen naar helden van de koude grond. Een zoektocht naar Hollandse helden in een winters decor. -Ingrjpen achter de voordeur Broertjes en zusjes van jonge criminelen verplicht onder toezicht van Jeugdzorg. Verslaafde moeders moeten na de geboorte direct hun kind afstaan. En verstandelijk gehandicapten die niet voor hun kinderen kunnen zorgen verplicht aan de prikpil. Deze drie zeer controversiële uitspraken komen uit de mond van Erik Gerritsen, directeur Bureau Jeugdzorg Amsterdam. Volgens hem moet er veel sneller vooraf ingrepen worden in plaats van wachten totdat een kind al beschadigd is. Liesbeth Staats over de keuze om in te grijpen of toe te kijken.

Zo 12 februari 2012 | 22:15 Brandpunt

Onderwerpen: -Speuren met de lange adem Nederland kent honderden onopgeloste kapitale delicten. Moord en doodslag waar de dader ongestraft mee wegkomt. Slechts enkele politiekorpsen maken serieus werk van deze oude onopgeloste moordzaken, zoals het korps Rotterdam-Rijnmond. Het Cold Case Team van dit korps is bijzonder succesvol: meer dan 90% van de zaken die dit team aanneemt wordt opgelost. Met de komst van de nationale politie dreigen Cold Case Teams echter te verdwijnen. In de nieuwe opzet van de politie is namelijk alleen plek ingeruimd voor een teamleider, een projectleider en een adminsitratief medewerker, maar geen team. Aart Zeeman bericht over de noodzaak om nationale Cold Case Teams in te voeren. -Helden van de koude grond Op de dag dat Nederland langzaam letterlijk ontdooit uit de ijskoorts, stelt Fons de Poel zich de vraag waarom we toch zo in de ban raakten van die Tocht. Was het de plotselinge verbondenheid? De wereld die eventjes verandert in een speeltuin? Of toch ons hartstochtelijke verlangen naar helden van de koude grond. Een zoektocht naar Hollandse helden in een winters decor. -Ingrjpen achter de voordeur Broertjes en zusjes van jonge criminelen verplicht onder toezicht van Jeugdzorg. Verslaafde moeders moeten na de geboorte direct hun kind afstaan. En verstandelijk gehandicapten die niet voor hun kinderen kunnen zorgen verplicht aan de prikpil. Deze drie zeer controversiële uitspraken komen uit de mond van Erik Gerritsen, directeur Bureau Jeugdzorg Amsterdam. Volgens hem moet er veel sneller vooraf ingrepen worden in plaats van wachten totdat een kind al beschadigd is. Liesbeth Staats over de keuze om in te grijpen of toe te kijken.

Wo 29 juni 2011 | 23:27 Cold case

Aflevering: One small step Als het team nieuw bewijs ontvangt omtrent een zaak uit 1969, wordt de dood van een twaalfjarig jongetje opnieuw onderzocht.

Ma 23 mei 2011 | 23:15 Cold case

Aflevering: It takes a village Er worden vier lichamen gevonden in een container. Lilly komt erachter dat deze mensen in de periode van 1999 tot 2003 als vermist zijn opgegeven en realiseert zich dat ze te maken heeft met een seriemoordenaar.

Di 5 april 2011 | 23:20 Cold case

Aflevering: Knuckle up In 2006 is een zeventienjarige student als vermist opgegeven. Als op het internet een video van hem opduikt, heropent het team de zaak.

Ma 10 januari 2011 | 23:15 Cold case

Aflevering: Detention Lilly Rush werkt bij de politie in Philadelphia voor de afdeling moordzaken. Ze houdt zich samen met haar team met speciale moorden bezig; namelijk zaken uit het verleden. Deze worden heropend en tot de bodem uitgezocht, zodat misdadigers hun straf niet ontlopen en alsnog achter de tralies verdwijnen.

Zo 12 december 2010 | 21:30 Amstelveen, moord op de 63-jarige Lydie Baneke

Een moord die qua gruwelijkheid nauwelijks zijn gelijke kent in Nederland, maar desondanks nooit landelijk de pers heeft gehaald. Ons programma besteedt zondagavond uitvoerig aandacht aan de moord op de 63-jarige Lydie Baneke-Knap uit Amstelveen, die in 1994 in het toilet (!) van haar woning met tientallen messteken letterlijk werd afgeslacht. De moord is nooit opgelost. In samenwerking met het Cold Case Team van de politie Amsterdam-Amstelland probeert Peter dit gruwelijke misdrijf nu alsnog op te helderen. Uit de reportage komt naar voren dat het onderzoek in 1994 op veel punten onvolledig is geweest, maar dat de politie wel over een aantal interessante aanknopingspunten beschikt. Lydie Baneke, een voormalig maatschappelijk werkster, werd op de middag van 9 februari 1994 in haar woning aan de Amstelveense Haagkerslaan vermoord, toen haar echtgenoot boodschappen was gaan doen. Lydie werd door hem bij terugkeer op het toilet gevonden. Zij was 37 keer gestoken met een mes. Over het motief van de moord is niets bekend. Uit de woning werd niks vermist. Het excessieve geweld wijst in de richting van een wraakactie of represailles, maar Lydie had geen echte vijanden. Getuigen hebben bij de woning een man met een staartje zien wegrennen. Peter, die zelf in Amstelveen is opgegroeid, heeft 11 jaar geleden al bij politie en justitie aangeven dat hij aandacht aan deze gruwelijke zaak wilde besteden, maar dat werd toen om allerlei redenen steeds afgehouden. Nu is het alsnog zo ver en werken Peter en het Cold Case Team samen in de hoop nieuwe tips binnen te krijgen. Peter: “Veel mensen denken dat wij met de politie een kat en hond relatie hebben, maar dat is niet zo. We werken vrij veel samen. Het is belangrijk dat dit soort zaken een groot publiek bereiken, waardoor de kans op een oplossing toeneemt. De politie ziet dat ook in en dat heeft de laatste jaren tot een zeer constructieve samenwerking geleid.”

 Meer