Je vindt hier de programma's van Chemie op tv We hebben de volgende programma's voor Chemie Die Simpsons: Der Oscar prämierte Musical Hit La La Land lässt grüßen: Lisa freut sich riesig auf die Wissenschaftskonferenz, die. Campus 12: Morgen - Vlaamse spannende fictiereeks over de stoere bokser Noah De Smidt die samen met zijn vrienden meegesleurd. Quarks: Morgen - Wissenschaftsmagazin, Immer schön das Gemüse abwaschen, da klebt ja schließlich Gift dran – so die. Campus 12: Overmorgen - Vlaamse spannende fictiereeks over de stoere bokser Noah De Smidt die samen met zijn vrienden meegesleurd. Campus 12: 21/11 - Vlaamse spannende fictiereeks over de stoere bokser Noah De Smidt die samen met zijn vrienden meegesleurd wordt. Z-Chemie: 21/11 - Magazine. SpongeBob: 23/11 - Seizoen 7 Aflevering 26 Grote Zus Sam / Perfecte Chemie: Patrick krijgt zijn long lost sister op bezoek. //.

Chemie op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 21:40 Die Simpsons

Der Oscar-prämierte Musical-Hit La La Land lässt grüßen: Lisa freut sich riesig auf die Wissenschaftskonferenz, die sie gemeinsam mit ihrer Familie besuchen will. Dort lernt sie den begabten jungen Jazz Pianisten Brendan kennen. Lisa ist vollkommen fasziniert von Brendan, sie beginnen gemeinsam zu musizieren. Unterdessen entdeckt Bart seine Liebe für Chemie. In seinem Baumhaus richtet er sich einen kleines Labor ein.

Morgen | 17:25 Campus 12

Vlaamse spannende fictiereeks over de stoere bokser Noah De Smidt die samen met zijn vrienden meegesleurd wordt in de mysterieuze wereld van alchemie en astronomie.

Morgen | 21:00 Quarks

Immer schön das Gemüse abwaschen, da klebt ja schließlich Gift dran – so die verbreitete Meinung. Zu DDT-Zeiten war das naheliegend und hat sich vor allem durch den schlechten Ruf von Ackergiften wie Glyphosat verfestigt. Mai Thi Nguyen-Kim prüft, was wirklich "dran" ist, welche Wirkung Pestizide auf die Umwelt haben und ob es auch mit weniger geht. Ein konventioneller Landwirt und ein Biobauer lassen sich dazu ein Jahr lang auf den Kartoffelacker begleiten. Die Knolle ist anfällig für Krankheiten und Schädlinge, beide Bauern setzen Gegenmittel ein – einer verwendet Chemie. Am Ende steht die spannende Frage, wer die bessere Ernte einfährt.

Overmorgen | 17:25 Campus 12

Vlaamse spannende fictiereeks over de stoere bokser Noah De Smidt die samen met zijn vrienden meegesleurd wordt in de mysterieuze wereld van alchemie en astronomie.

Do 21 november 2019 | 17:25 Campus 12

Vlaamse spannende fictiereeks over de stoere bokser Noah De Smidt die samen met zijn vrienden meegesleurd wordt in de mysterieuze wereld van alchemie en astronomie.

Do 21 november 2019 | 20:35 Z-Chemie

Za 23 november 2019 | 08:35 SpongeBob

Seizoen 7 - Aflevering 26 - Grote Zus Sam / Perfecte Chemie: Patrick krijgt zijn long lost sister op bezoek. // Plankton gebruikt Sandy voor zijn duivelse plannen. Hij wil een uitvinding van hem combineren met een vinding van haar.

Chemie gemist

Wo 17 oktober 2018 | 10:05 Brandpunt+: 7 vliegen in 1 klap

17/10/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond in Brandpunt+: 7 vliegen in 1 klap. Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de...

Herhaling. Vanavond in Brandpunt+: 7 vliegen in 1 klap. Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vormt volgens deskundigen ideaal voedsel voor vee, kippen en vis. Liesbeth Staats bezoekt een viskwekerij in Noorwegen waar geëxperimenteerd is met de made als visvoer. En in België zien we de mogelijkheden van deze insecten voor de chemie, biobrandstof, de cosmetica- en kledingindustrie.

Di 16 oktober 2018 | 21:00 Brandpunt+: 7 vliegen in 1 klap

16/10/18 - Actualiteitenmagazine, Vanavond in Brandpunt+: 7 vliegen in 1 klap. Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de...

Vanavond in Brandpunt+: 7 vliegen in 1 klap. Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vormt volgens deskundigen ideaal voedsel voor vee, kippen en vis. Liesbeth Staats bezoekt een viskwekerij in Noorwegen waar geëxperimenteerd is met de made als visvoer. En in België zien we de mogelijkheden van deze insecten voor de chemie, biobrandstof, de cosmetica- en kledingindustrie.

Zo 15 juli 2018 | 02:10 EenVandaag: o.a. tussenstand Rutte III

15/07/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Tussenstand Rutte III: Partijen zonder chemie, of juist een breed draagvlak? Het kabinet Rutte III is inmiddels negen maanden oud en de plannen krijgen...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: - Tussenstand Rutte III: Partijen zonder chemie, of juist een breed draagvlak? Het kabinet Rutte III is inmiddels negen maanden oud en de plannen krijgen langzaam vorm. Het grootste besluit heeft dit kabinet al in januari moeten nemen: het dichtdraaien van de gaskraan. Dat besluit drukt zo’n grote stempel op de begroting, dat de andere kabinetsplannen worden bijgesteld. De kosten voor het dichtdraaien van de gaskraan kunnen Rutte III nog duur komen te staan. Er is geen financiële ruimte meer om ergens extra bij te stoppen. Dus moet er geld naar de zorg komend jaar? Dan is dat er eigenlijk niet. Het kabinet rekent daarom op meevallers. Na vier jaar een kabinet met slechts twee partijen (kabinet Rutte II met VVD en PvdA) was het wel even wennen aan een kabinet met vier partijen (VVD, CDA, D66 en CU). Het zijn partijen met soms tegengestelde belangen en gezichtspunten en volgens critici haalt het huidige kabinet de eindstreep niet. Voorstanders zien juist een ploeg met een groot draagvlak die pragmatisch naar oplossingen zoekt. - Onvrede CDA-, CU- en D66-kiezers over partij in kabinet Kiezers van het CDA, D66 en de ChristenUnie zijn minder tevreden over hun partij in het kabinet dan drie maanden geleden. Een minderheid van deze kiezersgroepen ziet de standpunten van hun partij voldoende terug. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 24.000 leden van het Opiniepanel. Lachende vierde is de VVD: kiezers daarvan zijn onveranderd tevreden. - Vertrouwen kabinet terug op niveau start Het vertrouwen in het kabinet Rutte III is terug op het niveau van oktober 2017, toen het kabinet aantrad. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 24.000 leden van het Opiniepanel. Een derde (34%) heeft nu vertrouwen dat het kabinet z’n werk goed doet, tijdens de bordesscène was dat 35 procent. Het vertrouwen is niet altijd stabiel geweest. In april, vlak na het debat over de dividendmemo’s in april kreeg het een knauw: het zakte toen naar 28 procent. Nu is dat dus weer gestegen.

Za 14 juli 2018 | 18:25 EenVandaag: o.a. tussenstand Rutte III

14/07/18 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Tussenstand Rutte III: Partijen zonder chemie, of juist een breed draagvlak? Het kabinet Rutte III is inmiddels negen maanden oud en de plannen krijgen langzaam...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Tussenstand Rutte III: Partijen zonder chemie, of juist een breed draagvlak? Het kabinet Rutte III is inmiddels negen maanden oud en de plannen krijgen langzaam vorm. Het grootste besluit heeft dit kabinet al in januari moeten nemen: het dichtdraaien van de gaskraan. Dat besluit drukt zo’n grote stempel op de begroting, dat de andere kabinetsplannen worden bijgesteld. De kosten voor het dichtdraaien van de gaskraan kunnen Rutte III nog duur komen te staan. Er is geen financiële ruimte meer om ergens extra bij te stoppen. Dus moet er geld naar de zorg komend jaar? Dan is dat er eigenlijk niet. Het kabinet rekent daarom op meevallers. Na vier jaar een kabinet met slechts twee partijen (kabinet Rutte II met VVD en PvdA) was het wel even wennen aan een kabinet met vier partijen (VVD, CDA, D66 en CU). Het zijn partijen met soms tegengestelde belangen en gezichtspunten en volgens critici haalt het huidige kabinet de eindstreep niet. Voorstanders zien juist een ploeg met een groot draagvlak die pragmatisch naar oplossingen zoekt. - Onvrede CDA-, CU- en D66-kiezers over partij in kabinet Kiezers van het CDA, D66 en de ChristenUnie zijn minder tevreden over hun partij in het kabinet dan drie maanden geleden. Een minderheid van deze kiezersgroepen ziet de standpunten van hun partij voldoende terug. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 24.000 leden van het Opiniepanel. Lachende vierde is de VVD: kiezers daarvan zijn onveranderd tevreden. - Vertrouwen kabinet terug op niveau start Het vertrouwen in het kabinet Rutte III is terug op het niveau van oktober 2017, toen het kabinet aantrad. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 24.000 leden van het Opiniepanel. Een derde (34%) heeft nu vertrouwen dat het kabinet z’n werk goed doet, tijdens de bordesscène was dat 35 procent. Het vertrouwen is niet altijd stabiel geweest. In april, vlak na het debat over de dividendmemo’s in april kreeg het een knauw: het zakte toen naar 28 procent. Nu is dat dus weer gestegen.

Vr 1 juni 2018 | 22:45 Docu: The Doors - When You're Strange IMDb: 7.7

01/06/18 - IMDB * 7.7 - Muziekdocumentaire, The Doors was een van de invloedrijkste rockbands van de jaren zestig. Aan de hand van historisch, nooit eerder vertoond beeldmateriaal werpt de documentaire een nieuwe blik op leven en werk van The...

The Doors was een van de invloedrijkste rockbands van de jaren zestig. Aan de hand van historisch, nooit eerder vertoond beeldmateriaal werpt de documentaire een nieuwe blik op leven en werk van The Doors en de revolutionaire impact die het tot op de dag van vandaag heeft. De begeleidende teksten zijn ingesproken door Doors-fan Johnny Depp. The Doors waren in grote mate een band van hun tijd. Hun muziek reflecteert de sociale en politieke bewogenheid van de late jaren 60 en het begin van de jaren ’70. Toch heeft de groep ook nu nog een grote aantrekkingskracht, dankzij zijn hypnotiserende sound en de charismatische persoonlijkheid van leadzanger Jim Morrison, de rebelse profeet en 'poète maudit' van de seks, drugs & rock 'n roll. Morrison richtte The Doors in 1965 op, samen met gitarist Robby Krieger, toetsenist Ray Manzarek en drummer John Densmore. De eerste plaat kwam er in 1967 en toen ging het razend hard. Maar het was al even snel voorbij: door het overlijden van Jim Morrison in Parijs in 1971 was de band als het ware onthoofd en twee jaar later hield de groep ermee op. Aan de hand van zeldzame archiefbeelden reconstrueert de documentaire het verhaal van The Doors, van de wandelgangen in de filmschool van Los Angeles, waar Morrison en Manzarek elkaar in het midden van de jaren 60 ontmoetten, tot de coulissen van de uitverkochte concertzalen waar de groep in het begin van de jaren 70 zijn glorietijd beleefde.

Do 5 april 2018 | 13:48 RTLLN: o.a. Gerard Ekdom

05/04/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: Gerard Ekdom Vandaag maakte Gerard Ekdom bekend dat hij vertrekt bij NPO Radio 2. Vanaf september zal hij op Radio 10 beginnen aan een nieuw...

Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Gerard Ekdom Vandaag maakte Gerard Ekdom bekend dat hij vertrekt bij NPO Radio 2. Vanaf september zal hij op Radio 10 beginnen aan een nieuw ochtendradio-avontuur. Vanavond vertelt Ekdom waarom hij zijn geliefde zender verlaat. - Estelle Cruijff en Gordon Heuckeroth Gordon en Estelle Cruijff kennen elkaar al meer dan twintig jaar, maar zijn sinds hun gezamenlijke deelname aan Het Perfecte Plaatje onafscheidelijk. De chemie tussen de twee spatte van het scherm en daarom kon een tv-programma voor dit duo niet uitblijven. In 'Gordon & Estelle: Weg Ermee' gaan zij met uiteenlopende groepen mee op budgetvakantie. Vanavond vertellen de twee diva's alles over hun avonturen en ze nemen de eerste beelden mee. - Lucille Werner en Sinan Can Vandaag precies vijftig jaar geleden werd Martin Luther King doodgeschoten in Memphis, Tenessee. King is het symbool geworden van de geweldloze strijd tegen rassenscheiding en racisme. Hij inspireerde miljoenen mensen wereldwijd met zijn iconische toespraak 'I Have A Dream'. Vanavond zijn presentatrice Lucille Werner en documentairemaker Sinan Can bij ons die, geïnspireerd door King's nalatenschap, zelf ook een droom hebben. - Minister Cora van Nieuwenhuizen De ANWB luidt vandaag de noodklok in de Telegraaf. Volgens hen slibt Nederland dicht door het aanhoudende fileprobleem. Minister Cora van Nieuwenhuizen stelt 100 miljoen beschikbaar om de verstopping op de wegen te verlichten. Vanavond vertelt zij bij RTL Late Night wat voor maatregelen er nodig zijn om het groeiende fileprobleem tegen te gaan.

Do 5 april 2018 | 00:57 RTLLN: o.a. Gerard Ekdom

05/04/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: Gerard Ekdom Vandaag maakte Gerard Ekdom bekend dat hij vertrekt bij NPO Radio 2. Vanaf september zal hij op Radio 10 beginnen aan een nieuw...

Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Gerard Ekdom Vandaag maakte Gerard Ekdom bekend dat hij vertrekt bij NPO Radio 2. Vanaf september zal hij op Radio 10 beginnen aan een nieuw ochtendradio-avontuur. Vanavond vertelt Ekdom waarom hij zijn geliefde zender verlaat. - Estelle Cruijff en Gordon Heuckeroth Gordon en Estelle Cruijff kennen elkaar al meer dan twintig jaar, maar zijn sinds hun gezamenlijke deelname aan Het Perfecte Plaatje onafscheidelijk. De chemie tussen de twee spatte van het scherm en daarom kon een tv-programma voor dit duo niet uitblijven. In 'Gordon & Estelle: Weg Ermee' gaan zij met uiteenlopende groepen mee op budgetvakantie. Vanavond vertellen de twee diva's alles over hun avonturen en ze nemen de eerste beelden mee. - Lucille Werner en Sinan Can Vandaag precies vijftig jaar geleden werd Martin Luther King doodgeschoten in Memphis, Tenessee. King is het symbool geworden van de geweldloze strijd tegen rassenscheiding en racisme. Hij inspireerde miljoenen mensen wereldwijd met zijn iconische toespraak 'I Have A Dream'. Vanavond zijn presentatrice Lucille Werner en documentairemaker Sinan Can bij ons die, geïnspireerd door King's nalatenschap, zelf ook een droom hebben. - Minister Cora van Nieuwenhuizen De ANWB luidt vandaag de noodklok in de Telegraaf. Volgens hen slibt Nederland dicht door het aanhoudende fileprobleem. Minister Cora van Nieuwenhuizen stelt 100 miljoen beschikbaar om de verstopping op de wegen te verlichten. Vanavond vertelt zij bij RTL Late Night wat voor maatregelen er nodig zijn om het groeiende fileprobleem tegen te gaan.

Wo 4 april 2018 | 22:32 RTLLN: o.a. Gerard Ekdom

04/04/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Gerard Ekdom Vandaag maakte Gerard Ekdom bekend dat hij vertrekt bij NPO Radio 2. Vanaf september zal hij op Radio 10 beginnen aan een nieuw ochtendradio...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Gerard Ekdom Vandaag maakte Gerard Ekdom bekend dat hij vertrekt bij NPO Radio 2. Vanaf september zal hij op Radio 10 beginnen aan een nieuw ochtendradio-avontuur. Vanavond vertelt Ekdom waarom hij zijn geliefde zender verlaat. - Estelle Cruijff en Gordon Heuckeroth Gordon en Estelle Cruijff kennen elkaar al meer dan twintig jaar, maar zijn sinds hun gezamenlijke deelname aan Het Perfecte Plaatje onafscheidelijk. De chemie tussen de twee spatte van het scherm en daarom kon een tv-programma voor dit duo niet uitblijven. In 'Gordon & Estelle: Weg Ermee' gaan zij met uiteenlopende groepen mee op budgetvakantie. Vanavond vertellen de twee diva's alles over hun avonturen en ze nemen de eerste beelden mee. - Lucille Werner en Sinan Can Vandaag precies vijftig jaar geleden werd Martin Luther King doodgeschoten in Memphis, Tenessee. King is het symbool geworden van de geweldloze strijd tegen rassenscheiding en racisme. Hij inspireerde miljoenen mensen wereldwijd met zijn iconische toespraak 'I Have A Dream'. Vanavond zijn presentatrice Lucille Werner en documentairemaker Sinan Can bij ons die, geïnspireerd door King's nalatenschap, zelf ook een droom hebben. - Minister Cora van Nieuwenhuizen De ANWB luidt vandaag de noodklok in de Telegraaf. Volgens hen slibt Nederland dicht door het aanhoudende fileprobleem. Minister Cora van Nieuwenhuizen stelt 100 miljoen beschikbaar om de verstopping op de wegen te verlichten. Vanavond vertelt zij bij RTL Late Night wat voor maatregelen er nodig zijn om het groeiende fileprobleem tegen te gaan.

Di 19 december 2017 | 20:25 Terug: First Dates

19/12/17 - Datingprogramma, Een restaurant vol vrijgezellen, camera's en barman Victor is ook weer van de partij. In het nieuwe seizoen van First Dates kijk je mee hoe tientallen vrijgezellen aan het daten slaan. Weet je nog hoe...

Een restaurant vol vrijgezellen, camera's en barman Victor is ook weer van de partij. In het nieuwe seizoen van First Dates kijk je mee hoe tientallen vrijgezellen aan het daten slaan. Weet je nog hoe jij ooit awkward aan dat jus'tje zat te nippen? Of die keer dat de vonk juist onverwacht hard oversloeg? Of, ook zo'n fijne, die keer dat je uit ongemak net iéts te fanatiek met de wijn aan de haal ging? Bij First Dates spatten de zenuwen en kriebels van het scherm. Wie vindt z'n match made in heaven? En wie zoekt liever nog even door? Je ziet het in First Dates! Het seizoen start met twee Kerstspecials op 19 en 26 december. Het First Dates-restaurant opent haar deuren voor de feestdagen, want niemand wil een eenzame kerst. In deze feestelijke afleveringen ontvangt maître Sergio met zijn team ook oude bekenden, die een tweede kans wagen in hun zoektocht naar ware liefde. In de eerste aflevering komt Bobby voor de tweede keer langs, nadat hij de vorige keer door zijn date in de ‘friend zone’ werd geplaatst. Ook zien we Twan terug, die na de vorige keer veel meer zelfvertrouwen heeft gekregen in de liefde.

Ma 4 december 2017 | 20:25 Docu: Beerput Nederland

04/12/17 - Documentaire, Eind 2016 staan oliemaatschappij BP en een inzamelaar van scheepsafvalstoffen voor de rechter. Ze worden ervan verdacht 30 miljoen liter giftig afvalwater uit Angola illegaal naar Nederland te hebben...

Eind 2016 staan oliemaatschappij BP en een inzamelaar van scheepsafvalstoffen voor de rechter. Ze worden ervan verdacht 30 miljoen liter giftig afvalwater uit Angola illegaal naar Nederland te hebben verscheept en te hebben gesjoemeld met transportdocumenten. Op papier is de giftige substantie keurig verwerkt, maar het gros van de betrokken afvalverwerkers kan volgens het strafdossier niet goed uitleggen wat ze met het afval hebben gedaan. De politie vermoedt dat een groot deel in het milieu is beland, wellicht ook in het IJ in Amsterdam. De zaak is voor filmmaker-journalist Wilfried Koomen aanleiding voor een diepgaand onderzoek naar milieucriminaliteit in Nederland. Milieurechercheurs vertellen in de documentaire Beerput Nederland hoe frauduleuze afvalbedrijven al decennialang ongestoord hun gang kunnen gaan. Onderzoeken van inspecteurs naar milieumisdrijven worden gesaboteerd en verdachte bedrijven worden van hogerhand getipt over naderende politie-invallen. Rode draad in Beerput Nederland is de bescherming die vervuilende bedrijven krijgen van zowel lokale als nationale politici. Bij alle grote milieuschandalen van de afgelopen 50 jaar, waaronder die van de bedrijven Booy Clean, EMK (Exploitatie Maatschappij Krimpen), Uniser en TCR (Tanker Cleaning Rotterdam) zijn Nederlandse politici betrokken, sommige zeer prominent. Beerput Nederland kijkt mee met milieu-inspecteurs in de Rotterdamse haven en spreekt met criminologen, rechercheurs en politici. Angst voor aantasting van de economische reputatie van Nederland en marktwerking hebben de bedrijven ruim baan gegeven en onze gezondheid op het spel gezet. Ook bij recente milieuschandalen rond de bedrijven North Refinery, Odfjell en Chemie Pack knijpen politici willens en wetens een oogje dicht. Criminoloog Toine Spapens: "Iedereen profiteert, behalve het milieu en de leefomgeving van de mensen." Ben Ale, emeritus hoogleraar van de TU in Delft: "De overheid is er niet om de burger te beschermen tegen vervuilende bedrijven, maar om de winst van bedrijven te maximaliseren." Het beeld dat oprijst uit Beerput Nederland is verontrustend. Kabinet Rutte III heeft met de installatie van het nieuwe ministerie van Economie en Klimaat aangekondigd klimaatplannen te gaan ontwikkelen in samenwerking met het bedrijfsleven. Maar als er één les getrokken kan worden uit de documentaire is het dat de handhaving van milieuregels niet aan het bedrijfsleven kan worden overgelaten. Als de overheid moet kiezen tussen economie en milieu, dan delft de laatste altijd het onderspit, luidt de onmiskenbare conclusie van Beerput Nederland.

Vr 10 maart 2017 | 11:30 DWDD: o.a. Ben Feringa

10/03/17 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Slimme medicijnen Ben Feringa In één klap wereldberoemd: de Groningse hoogleraar chemie Ben Feringa. Hij werd in december onderscheiden met de...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Slimme medicijnen - Ben Feringa In één klap wereldberoemd: de Groningse hoogleraar chemie Ben Feringa. Hij werd in december onderscheiden met de Nobelprijs voor de scheikunde wegens zijn baanbrekende moleculaire machinetjes: moleculen die door UV-licht gaan bewegen. Als die gekoppeld worden aan medicijnen, zou Feringa’s wetenschappelijke droom in vervulling gaan: slimme en bestuurbare medicijnen. Hoog tijd voor een terugblik op de afgelopen hectische periode en een vooruitblik op ‘slimme medicijnen’. - Documentaire ‘Ausgerechnet Holland!’: Jeroen Wollaars Gisteravond werd de documentaire ‘Ausgerechnet Holland!’ op de Duitse televisie uitgezonden. Hierin gingen de makers op zoek naar een antwoord op de vraag waarom nu ‘uitgerekend’ in Nederland het populisme zo aan het groeien is. Wat is er in het tolerante Nederland aan de hand? De Duitsers kijken met extra belangstelling naar onze verkiezingen omdat zij wellicht het komende jaar een rechts populistische partij in het parlement krijgen met de AfP. Aan tafel: Jeroen Wollaars - Het Groot Nederlands Songbook - afl. 9 Vanavond weer een gloednieuwe editie van onze rubriek ‘Het Groot Nederlands Songbook’. Welke Nederlandse liedjes behoren absoluut tot ons culturele erfgoed? Wij stellen de canon van de Nederlandse liedkunst op. Wende Snijders, Trijntje Oosterhuis, Paul de Munnik, Janne Schra, Leona Philippo, Frank Boeijen, Jan Dulles, Rob Dekay, Ilse DeLange, Huub van der Lubbe, Nielson, Ellen ten Damme, Bart van der Weide (Racoon), Hadewych Minis, Maaike Ouboter en Alex Roeka gingen voor. Vanavond aan tafel Linde Schöne en Guus Meeuwis. - Muziek: Delv!s De Vlaamse Niels Delvaux maakt onder de naam Delv!s samen met zijn band soulnummers. Een mix van gospel, elektronische muziek en jazz. Ze stonden al in het voorprogramma van Jamie Lidell en Selah Sue, gaven een concert in Paradiso en stonden op Eurosonic Noorderslag. Vanavond speelt Delv!s bij DWDD hun nieuwste single 'Come My Way', waarmee de band een grote hit in Nederland en België heeft gescoord! - Tafelheer: Jamie Trenité Jamie Trenité studeerde Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast verdiept hij zich ook graag in de filosofie. Naast zijn studie bestond zijn leven vooral uit sport. Trenité wilde proftennisser worden, kreeg een sportbeurs en begon zijn studietijd in Nebraska, Amerika. Nu hij weer terug is in Nederland, begint Trenité zijn TV-carrière op nationale tv bij Jules Unlimited, het wetenschapsprogramma met spectaculaire experimenten dat vanaf 13 maart 2017 weer te zien is bij de VARA op NPO3.

Vr 10 maart 2017 | 03:05 DWDD: o.a. Ben Feringa

10/03/17 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Slimme medicijnen Ben Feringa In één klap wereldberoemd: de Groningse hoogleraar chemie Ben Feringa. Hij werd in december onderscheiden met de...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Slimme medicijnen - Ben Feringa In één klap wereldberoemd: de Groningse hoogleraar chemie Ben Feringa. Hij werd in december onderscheiden met de Nobelprijs voor de scheikunde wegens zijn baanbrekende moleculaire machinetjes: moleculen die door UV-licht gaan bewegen. Als die gekoppeld worden aan medicijnen, zou Feringa’s wetenschappelijke droom in vervulling gaan: slimme en bestuurbare medicijnen. Hoog tijd voor een terugblik op de afgelopen hectische periode en een vooruitblik op ‘slimme medicijnen’. - Documentaire ‘Ausgerechnet Holland!’: Jeroen Wollaars Gisteravond werd de documentaire ‘Ausgerechnet Holland!’ op de Duitse televisie uitgezonden. Hierin gingen de makers op zoek naar een antwoord op de vraag waarom nu ‘uitgerekend’ in Nederland het populisme zo aan het groeien is. Wat is er in het tolerante Nederland aan de hand? De Duitsers kijken met extra belangstelling naar onze verkiezingen omdat zij wellicht het komende jaar een rechts populistische partij in het parlement krijgen met de AfP. Aan tafel: Jeroen Wollaars - Het Groot Nederlands Songbook - afl. 9 Vanavond weer een gloednieuwe editie van onze rubriek ‘Het Groot Nederlands Songbook’. Welke Nederlandse liedjes behoren absoluut tot ons culturele erfgoed? Wij stellen de canon van de Nederlandse liedkunst op. Wende Snijders, Trijntje Oosterhuis, Paul de Munnik, Janne Schra, Leona Philippo, Frank Boeijen, Jan Dulles, Rob Dekay, Ilse DeLange, Huub van der Lubbe, Nielson, Ellen ten Damme, Bart van der Weide (Racoon), Hadewych Minis, Maaike Ouboter en Alex Roeka gingen voor. Vanavond aan tafel Linde Schöne en Guus Meeuwis. - Muziek: Delv!s De Vlaamse Niels Delvaux maakt onder de naam Delv!s samen met zijn band soulnummers. Een mix van gospel, elektronische muziek en jazz. Ze stonden al in het voorprogramma van Jamie Lidell en Selah Sue, gaven een concert in Paradiso en stonden op Eurosonic Noorderslag. Vanavond speelt Delv!s bij DWDD hun nieuwste single 'Come My Way', waarmee de band een grote hit in Nederland en België heeft gescoord! - Tafelheer: Jamie Trenité Jamie Trenité studeerde Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast verdiept hij zich ook graag in de filosofie. Naast zijn studie bestond zijn leven vooral uit sport. Trenité wilde proftennisser worden, kreeg een sportbeurs en begon zijn studietijd in Nebraska, Amerika. Nu hij weer terug is in Nederland, begint Trenité zijn TV-carrière op nationale tv bij Jules Unlimited, het wetenschapsprogramma met spectaculaire experimenten dat vanaf 13 maart 2017 weer te zien is bij de VARA op NPO3.

Vr 10 maart 2017 | 00:05 DWDD: o.a. Ben Feringa

10/03/17 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Slimme medicijnen Ben Feringa In één klap wereldberoemd: de Groningse hoogleraar chemie Ben Feringa. Hij werd in december onderscheiden met de...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Slimme medicijnen - Ben Feringa In één klap wereldberoemd: de Groningse hoogleraar chemie Ben Feringa. Hij werd in december onderscheiden met de Nobelprijs voor de scheikunde wegens zijn baanbrekende moleculaire machinetjes: moleculen die door UV-licht gaan bewegen. Als die gekoppeld worden aan medicijnen, zou Feringa’s wetenschappelijke droom in vervulling gaan: slimme en bestuurbare medicijnen. Hoog tijd voor een terugblik op de afgelopen hectische periode en een vooruitblik op ‘slimme medicijnen’. - Documentaire ‘Ausgerechnet Holland!’: Jeroen Wollaars Gisteravond werd de documentaire ‘Ausgerechnet Holland!’ op de Duitse televisie uitgezonden. Hierin gingen de makers op zoek naar een antwoord op de vraag waarom nu ‘uitgerekend’ in Nederland het populisme zo aan het groeien is. Wat is er in het tolerante Nederland aan de hand? De Duitsers kijken met extra belangstelling naar onze verkiezingen omdat zij wellicht het komende jaar een rechts populistische partij in het parlement krijgen met de AfP. Aan tafel: Jeroen Wollaars - Het Groot Nederlands Songbook - afl. 9 Vanavond weer een gloednieuwe editie van onze rubriek ‘Het Groot Nederlands Songbook’. Welke Nederlandse liedjes behoren absoluut tot ons culturele erfgoed? Wij stellen de canon van de Nederlandse liedkunst op. Wende Snijders, Trijntje Oosterhuis, Paul de Munnik, Janne Schra, Leona Philippo, Frank Boeijen, Jan Dulles, Rob Dekay, Ilse DeLange, Huub van der Lubbe, Nielson, Ellen ten Damme, Bart van der Weide (Racoon), Hadewych Minis, Maaike Ouboter en Alex Roeka gingen voor. Vanavond aan tafel Linde Schöne en Guus Meeuwis. - Muziek: Delv!s De Vlaamse Niels Delvaux maakt onder de naam Delv!s samen met zijn band soulnummers. Een mix van gospel, elektronische muziek en jazz. Ze stonden al in het voorprogramma van Jamie Lidell en Selah Sue, gaven een concert in Paradiso en stonden op Eurosonic Noorderslag. Vanavond speelt Delv!s bij DWDD hun nieuwste single 'Come My Way', waarmee de band een grote hit in Nederland en België heeft gescoord! - Tafelheer: Jamie Trenité Jamie Trenité studeerde Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast verdiept hij zich ook graag in de filosofie. Naast zijn studie bestond zijn leven vooral uit sport. Trenité wilde proftennisser worden, kreeg een sportbeurs en begon zijn studietijd in Nebraska, Amerika. Nu hij weer terug is in Nederland, begint Trenité zijn TV-carrière op nationale tv bij Jules Unlimited, het wetenschapsprogramma met spectaculaire experimenten dat vanaf 13 maart 2017 weer te zien is bij de VARA op NPO3.

Do 9 maart 2017 | 19:45 DWDD: o.a. Ben Feringa

09/03/17 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Slimme medicijnen Ben Feringa In één klap wereldberoemd: de Groningse hoogleraar chemie Ben Feringa. Hij werd in december onderscheiden met de...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Slimme medicijnen - Ben Feringa In één klap wereldberoemd: de Groningse hoogleraar chemie Ben Feringa. Hij werd in december onderscheiden met de Nobelprijs voor de scheikunde wegens zijn baanbrekende moleculaire machinetjes: moleculen die door UV-licht gaan bewegen. Als die gekoppeld worden aan medicijnen, zou Feringa’s wetenschappelijke droom in vervulling gaan: slimme en bestuurbare medicijnen. Hoog tijd voor een terugblik op de afgelopen hectische periode en een vooruitblik op ‘slimme medicijnen’. - Documentaire ‘Ausgerechnet Holland!’: Jeroen Wollaars Gisteravond werd de documentaire ‘Ausgerechnet Holland!’ op de Duitse televisie uitgezonden. Hierin gingen de makers op zoek naar een antwoord op de vraag waarom nu ‘uitgerekend’ in Nederland het populisme zo aan het groeien is. Wat is er in het tolerante Nederland aan de hand? De Duitsers kijken met extra belangstelling naar onze verkiezingen omdat zij wellicht het komende jaar een rechts populistische partij in het parlement krijgen met de AfP. Aan tafel: Jeroen Wollaars - Het Groot Nederlands Songbook - afl. 9 Vanavond weer een gloednieuwe editie van onze rubriek ‘Het Groot Nederlands Songbook’. Welke Nederlandse liedjes behoren absoluut tot ons culturele erfgoed? Wij stellen de canon van de Nederlandse liedkunst op. Wende Snijders, Trijntje Oosterhuis, Paul de Munnik, Janne Schra, Leona Philippo, Frank Boeijen, Jan Dulles, Rob Dekay, Ilse DeLange, Huub van der Lubbe, Nielson, Ellen ten Damme, Bart van der Weide (Racoon), Hadewych Minis, Maaike Ouboter en Alex Roeka gingen voor. Vanavond aan tafel Linde Schöne en Guus Meeuwis. - Muziek: Delv!s De Vlaamse Niels Delvaux maakt onder de naam Delv!s samen met zijn band soulnummers. Een mix van gospel, elektronische muziek en jazz. Ze stonden al in het voorprogramma van Jamie Lidell en Selah Sue, gaven een concert in Paradiso en stonden op Eurosonic Noorderslag. Vanavond speelt Delv!s bij DWDD hun nieuwste single 'Come My Way', waarmee de band een grote hit in Nederland en België heeft gescoord! - Tafelheer: Jamie Trenité Jamie Trenité studeerde Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast verdiept hij zich ook graag in de filosofie. Naast zijn studie bestond zijn leven vooral uit sport. Trenité wilde proftennisser worden, kreeg een sportbeurs en begon zijn studietijd in Nebraska, Amerika. Nu hij weer terug is in Nederland, begint Trenité zijn TV-carrière op nationale tv bij Jules Unlimited, het wetenschapsprogramma met spectaculaire experimenten dat vanaf 13 maart 2017 weer te zien is bij de VARA op NPO3.

Do 9 maart 2017 | 19:00 DWDD: o.a. Ben Feringa

09/03/17 - Praatprogramma, Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: Slimme medicijnen Ben Feringa In één klap wereldberoemd: de Groningse hoogleraar chemie Ben Feringa. Hij werd in december onderscheiden met de...

Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door: - Slimme medicijnen - Ben Feringa In één klap wereldberoemd: de Groningse hoogleraar chemie Ben Feringa. Hij werd in december onderscheiden met de Nobelprijs voor de scheikunde wegens zijn baanbrekende moleculaire machinetjes: moleculen die door UV-licht gaan bewegen. Als die gekoppeld worden aan medicijnen, zou Feringa’s wetenschappelijke droom in vervulling gaan: slimme en bestuurbare medicijnen. Hoog tijd voor een terugblik op de afgelopen hectische periode en een vooruitblik op ‘slimme medicijnen’. - Documentaire ‘Ausgerechnet Holland!’: Jeroen Wollaars Gisteravond werd de documentaire ‘Ausgerechnet Holland!’ op de Duitse televisie uitgezonden. Hierin gingen de makers op zoek naar een antwoord op de vraag waarom nu ‘uitgerekend’ in Nederland het populisme zo aan het groeien is. Wat is er in het tolerante Nederland aan de hand? De Duitsers kijken met extra belangstelling naar onze verkiezingen omdat zij wellicht het komende jaar een rechts populistische partij in het parlement krijgen met de AfP. Aan tafel: Jeroen Wollaars - Het Groot Nederlands Songbook - afl. 9 Vanavond weer een gloednieuwe editie van onze rubriek ‘Het Groot Nederlands Songbook’. Welke Nederlandse liedjes behoren absoluut tot ons culturele erfgoed? Wij stellen de canon van de Nederlandse liedkunst op. Wende Snijders, Trijntje Oosterhuis, Paul de Munnik, Janne Schra, Leona Philippo, Frank Boeijen, Jan Dulles, Rob Dekay, Ilse DeLange, Huub van der Lubbe, Nielson, Ellen ten Damme, Bart van der Weide (Racoon), Hadewych Minis, Maaike Ouboter en Alex Roeka gingen voor. Vanavond aan tafel Linde Schöne en Guus Meeuwis. - Muziek: Delv!s De Vlaamse Niels Delvaux maakt onder de naam Delv!s samen met zijn band soulnummers. Een mix van gospel, elektronische muziek en jazz. Ze stonden al in het voorprogramma van Jamie Lidell en Selah Sue, gaven een concert in Paradiso en stonden op Eurosonic Noorderslag. Vanavond speelt Delv!s bij DWDD hun nieuwste single 'Come My Way', waarmee de band een grote hit in Nederland en België heeft gescoord! - Tafelheer: Jamie Trenité Jamie Trenité studeerde Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast verdiept hij zich ook graag in de filosofie. Naast zijn studie bestond zijn leven vooral uit sport. Trenité wilde proftennisser worden, kreeg een sportbeurs en begon zijn studietijd in Nebraska, Amerika. Nu hij weer terug is in Nederland, begint Trenité zijn TV-carrière op nationale tv bij Jules Unlimited, het wetenschapsprogramma met spectaculaire experimenten dat vanaf 13 maart 2017 weer te zien is bij de VARA op NPO3.

Do 12 januari 2017 | 22:55 Docu: 10cc - I'm not in Love

12/01/17 - Muziekdocumentaire, Het Uur van de Wolf start het nieuwe jaar met een verzameling heerlijke internationale popdocumentaires. Met allereerst het verhaal over de bijzondere chemie van 10cc. Graham Gouldman, Eric Stewart,...

Het Uur van de Wolf start het nieuwe jaar met een verzameling heerlijke internationale popdocumentaires. Met allereerst het verhaal over de bijzondere chemie van 10cc. Graham Gouldman, Eric Stewart, Kevin Godley en Lol Creme experimenteerden er begin jaren zeventig, als exponenten van de vruchtbare muziekscene in Noord-Engeland, rustig op los in hun zelfgebouwde Strawberry Studio. De chemische reactie van hun individuele talenten en hun bereidheid al hun ideeën uit te proberen, vernieuwden de popmuziek en leidden tot grote hits als The Wallstreet Shuffle, The Things We Do for Love en Dreadlock Holiday. Met veel smaak en humor vertellen de vier originele leden de verhalen over hun korte samenwerking en de optredens met als hoogtepunt de creatie van hun superhit I’m Not In Love. Ze bleken uiteindelijk meer begaafde muzikanten, schrijvers, uitvinders en kunstenaars dan popsterren. Ze gingen al in 1976, op het hoogtepunt van hun roem, uit elkaar om ieder afzonderlijk nog vele artistieke successen te behalen. Met onder anderen Tim Rice, Graham Nash, Harvey Lisberg, Trevor Horn en Stewart Copeland.

Do 1 december 2016 | 00:52 RTLLN: o.a. Nick en Simon

01/12/16 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Nick en Simon Aanstaande vrijdag is een dag die veel rockfans al lang en breed hadden omcirkeld in hun agenda. Dan komt het album ‘Blue & Lonesome’ van The...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Nick en Simon Aanstaande vrijdag is een dag die veel rockfans al lang en breed hadden omcirkeld in hun agenda. Dan komt het album ‘Blue & Lonesome’ van The Rolling Stones uit, hun eerste album in élf jaar waar de Volendammers als eerste exclusief naar mochten luisteren afgelopen week. De rockhelden keren voor deze plaat terug naar een oude liefde: de blues. Liefhebbers Nick & Simon praten over deze sound en de chemie tussen Mick Jagger en Keith Richards. - Saskia Belleman Vandaag reageerde Willem Holleeder voor het eerst in het openbaar op het boek ‘Judas’ van zijn zus Astrid. Volgens hem liegen zijn zussen en terroriseerde hij zijn familie absoluut niet. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman was erbij in de rechtszaal en doet verslag. - Sander Splinter De Utrechtse Dom en Amsterdam Arena passen er gewoon onder. Zo groot is het bouwsel dat Mammoet afgelopen week over de kerncentrale in Tsjernobyl schoof. Zes jaar werkte het Nederlandse bedrijf met man en macht aan de stalen kap die de wereld voortaan tegens straling uit de daar lekkende reactor moet beschermen. Met succes, want gisteren volgde het absolute sluitstuk. Vanavond neemt Mammoet-baas Sander Splinter ons mee in dit staaltje topvakmanschap. - Wiggert Meerman Wiggert Meerman heeft een bijzonder verhaal. De ondernemer verbleef 6 weken bij een van de laatste en meest primitieve indianenstammen ter wereld in de jungle op de grens van Peru en Brazilië. Hij volgde daar een plantdieet en dronk het psychedelische ayahuasca. Het dieet gaf hem zijn levensmissie: leer de wereld hoe men weer een puur mens kan worden. Vanavond vertelt hij wat we van zijn avontuur kunnen leren.

Wo 30 november 2016 | 22:27 RTLLN: o.a. Nick en Simon

30/11/16 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Nick en Simon Aanstaande vrijdag is een dag die veel rockfans al lang en breed hadden omcirkeld in hun agenda. Dan komt het album ‘Blue & Lonesome’ van The...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Nick en Simon Aanstaande vrijdag is een dag die veel rockfans al lang en breed hadden omcirkeld in hun agenda. Dan komt het album ‘Blue & Lonesome’ van The Rolling Stones uit, hun eerste album in élf jaar waar de Volendammers als eerste exclusief naar mochten luisteren afgelopen week. De rockhelden keren voor deze plaat terug naar een oude liefde: de blues. Liefhebbers Nick & Simon praten over deze sound en de chemie tussen Mick Jagger en Keith Richards. - Saskia Belleman Vandaag reageerde Willem Holleeder voor het eerst in het openbaar op het boek ‘Judas’ van zijn zus Astrid. Volgens hem liegen zijn zussen en terroriseerde hij zijn familie absoluut niet. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman was erbij in de rechtszaal en doet verslag. - Sander Splinter De Utrechtse Dom en Amsterdam Arena passen er gewoon onder. Zo groot is het bouwsel dat Mammoet afgelopen week over de kerncentrale in Tsjernobyl schoof. Zes jaar werkte het Nederlandse bedrijf met man en macht aan de stalen kap die de wereld voortaan tegens straling uit de daar lekkende reactor moet beschermen. Met succes, want gisteren volgde het absolute sluitstuk. Vanavond neemt Mammoet-baas Sander Splinter ons mee in dit staaltje topvakmanschap. - Wiggert Meerman Wiggert Meerman heeft een bijzonder verhaal. De ondernemer verbleef 6 weken bij een van de laatste en meest primitieve indianenstammen ter wereld in de jungle op de grens van Peru en Brazilië. Hij volgde daar een plantdieet en dronk het psychedelische ayahuasca. Het dieet gaf hem zijn levensmissie: leer de wereld hoe men weer een puur mens kan worden. Vanavond vertelt hij wat we van zijn avontuur kunnen leren.

Ma 17 oktober 2016 | 20:29 Extra lang: 15 jaar Voetbal Inside

17/10/16 - Sportpraatprogramma, ‘Voetbal Inside’ bestaat 15 jaar. Vanavond staan, naast de dit weekend gespeelde wedstrijden, de hoogtepunten van de afgelopen 15 jaar centraal. Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen...

‘Voetbal Inside’ bestaat 15 jaar. Vanavond staan, naast de dit weekend gespeelde wedstrijden, de hoogtepunten van de afgelopen 15 jaar centraal. Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen duiken samen met Hans Kraaij jr. in het verleden. In de studio zijn vrienden van de show aanwezig. Zo nemen Peter R. de Vries, Gerard Joling, scheidsrechter Roelof Luinge en Gert-Jan Verbeek plaats aan de bar of in de zaal. Andere prominenten uit de televisie- en de voetbalwereld feliciteren de mannen via een videoboodschap. De extra lange uitzending is vanavond van 20.30 tot 22.30 uur. Het bijzondere huwelijk tussen de mannen liep soms “kleine” breukjes op, maar houdt nog altijd stand. De afgelopen 15 jaar stond bol van bijzondere momenten met als hoogtepunt de gewonnen Televizierring in 2011. Natuurlijk wordt er ook stilgestaan bij de vele bijzondere gasten die langskwamen, waaronder John de Mol die niet meer bijkwam toen Gijp de autostoel van Wesley Sneijder op de hak nam en hoe Marco van Basten in 2008 eens goed zijn mening verkondigde over Johan Derksen. Hoe het tot zoveel VI-jaren kon komen wordt besproken met verschillende betrokkenen. Hugo Borst, oud-VI-presentatrice Barbara Barend, toenmalig zenderdirecteur van RTL 5, Erland Galjaard en Wim Kieft geven hun visie op de evolutie van het programma en de soms zeer bijzondere chemie aan tafel.

Ma 9 mei 2016 | 21:00 Docu: Wonderouders

09/05/16 - Medisch documentaire, Vanavond zendt MAX de 2Doc Wonderouders uit. In vervolg op het aangrijpende Wonderkinderen komen in Wonderouders wederom ouders en hun kinderen aan het woord. Dit keer hebben echter de ouders een...

Vanavond zendt MAX de 2Doc Wonderouders uit. In vervolg op het aangrijpende Wonderkinderen komen in Wonderouders wederom ouders en hun kinderen aan het woord. Dit keer hebben echter de ouders een beperking en moeten de kinderen daarmee leven. “Een kind moet onbezorgd kind kunnen zijn”, een uitspraak die vaak gebruikt wordt als het om de opvoeding gaat, maar lukt dat ook als één van de ouders een geestelijke of lichamelijke beperking heeft? Het leven van de gezinnen uit Wonderouders kent tegenslagen en obstakels, maar de liefde voor elkaar overwint alles, of de ouders nu blind, spastisch of geestelijk gehandicapt zijn. Naast de aangrijpende levensverhalen toont Wonderouders vooral vechtlust, veerkracht en hoop en laat ieder verhaal een onvoorwaardelijke verbondenheid tussen ouder en kind zien. Net als in Wonderkinderen is in Wonderouders de setting van de interviews even eenvoudig als uniek: ouder en kind doen hun verhaal voor een kleurig gestileerde achtergrond. Hierdoor ligt de focus expliciet op hun verhaal en wordt de chemie en liefde tussen beiden sterk zichtbaar.

Za 13 juni 2015 | 02:30 Nieuwsuur: o.a. Europese opvang vluchtelingen

13/06/15 - Actualiteitenmagazine, Onderwerpen: Europese opvang vluchtelingen stokt De Europese Commissie praat komende week op een speciale asieltop opnieuw over het plan om veertigduizend vluchtelingen, die nu in Italië en...

Onderwerpen: -Europese opvang vluchtelingen stokt De Europese Commissie praat komende week op een speciale asieltop opnieuw over het plan om veertigduizend vluchtelingen, die nu in Italië en Griekenland verblijven, over andere EU-lidstaten te verdelen. Ondertussen blijft de onafgebroken stroom die naar Europa komt, groeien. Ruim zeshonderdduizend vluchtelingen kwamen vorig jaar Europa binnen. Nieuwsuur spreekt met Laurens Jolles, vertegenwoordiger van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR voor Zuid-Europa, en met correspondent Rop Zoutberg vanuit Milaan. -'Ik vind het een ontzettende erkenning voor mijn werk' Het is de meest prestigieuze wetenschapsprijs die ons land kent. De Spinozapremie. Bedoeld voor Nederlandse wetenschappers die ook internationaal tot de top van hun wetenschappelijke gemeenschap horen. Vandaag is de Spinozapremie toegekend aan vier Nederlandse wetenschappers, die elk op hun eigen onderzoek ‘baanbrekend, vernieuwend en inspirerend’ onderzoek doen. Zij krijgen ieder 2,5 miljoen euro voor verder onderzoek. Nieuwsuur sprak met twee winnaars: hoogleraar organische chemie Renee Janssen en hoogleraar genetica Cisca Wijmenga. -Rutte's 'grote dikke-ik'-speech in de praktijk Heeft Mark Rutte niet gewoon gelijk, met zijn oproep aan Nederlanders, om zich minder hufterig te gedragen? Nieuwsuur zocht de mensen op, die de premier twee weken geleden in zijn speech voor het VVD congres op de korrel nam. -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws

Za 13 juni 2015 | 01:30 Nieuwsuur: o.a. Europese opvang vluchtelingen

13/06/15 - Actualiteitenmagazine, Onderwerpen: Europese opvang vluchtelingen stokt De Europese Commissie praat komende week op een speciale asieltop opnieuw over het plan om veertigduizend vluchtelingen, die nu in Italië en...

Onderwerpen: -Europese opvang vluchtelingen stokt De Europese Commissie praat komende week op een speciale asieltop opnieuw over het plan om veertigduizend vluchtelingen, die nu in Italië en Griekenland verblijven, over andere EU-lidstaten te verdelen. Ondertussen blijft de onafgebroken stroom die naar Europa komt, groeien. Ruim zeshonderdduizend vluchtelingen kwamen vorig jaar Europa binnen. Nieuwsuur spreekt met Laurens Jolles, vertegenwoordiger van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR voor Zuid-Europa, en met correspondent Rop Zoutberg vanuit Milaan. -'Ik vind het een ontzettende erkenning voor mijn werk' Het is de meest prestigieuze wetenschapsprijs die ons land kent. De Spinozapremie. Bedoeld voor Nederlandse wetenschappers die ook internationaal tot de top van hun wetenschappelijke gemeenschap horen. Vandaag is de Spinozapremie toegekend aan vier Nederlandse wetenschappers, die elk op hun eigen onderzoek ‘baanbrekend, vernieuwend en inspirerend’ onderzoek doen. Zij krijgen ieder 2,5 miljoen euro voor verder onderzoek. Nieuwsuur sprak met twee winnaars: hoogleraar organische chemie Renee Janssen en hoogleraar genetica Cisca Wijmenga. -Rutte's 'grote dikke-ik'-speech in de praktijk Heeft Mark Rutte niet gewoon gelijk, met zijn oproep aan Nederlanders, om zich minder hufterig te gedragen? Nieuwsuur zocht de mensen op, die de premier twee weken geleden in zijn speech voor het VVD congres op de korrel nam. -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws

Vr 12 juni 2015 | 22:20 Nieuwsuur: o.a. Europese opvang vluchtelingen

12/06/15 - Actualiteitenmagazine, Onderwerpen: Europese opvang vluchtelingen stokt De Europese Commissie praat komende week op een speciale asieltop opnieuw over het plan om veertigduizend vluchtelingen, die nu in Italië en...

Onderwerpen: -Europese opvang vluchtelingen stokt De Europese Commissie praat komende week op een speciale asieltop opnieuw over het plan om veertigduizend vluchtelingen, die nu in Italië en Griekenland verblijven, over andere EU-lidstaten te verdelen. Ondertussen blijft de onafgebroken stroom die naar Europa komt, groeien. Ruim zeshonderdduizend vluchtelingen kwamen vorig jaar Europa binnen. Nieuwsuur spreekt met Laurens Jolles, vertegenwoordiger van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR voor Zuid-Europa, en met correspondent Rop Zoutberg vanuit Milaan. -'Ik vind het een ontzettende erkenning voor mijn werk' Het is de meest prestigieuze wetenschapsprijs die ons land kent. De Spinozapremie. Bedoeld voor Nederlandse wetenschappers die ook internationaal tot de top van hun wetenschappelijke gemeenschap horen. Vandaag is de Spinozapremie toegekend aan vier Nederlandse wetenschappers, die elk op hun eigen onderzoek ‘baanbrekend, vernieuwend en inspirerend’ onderzoek doen. Zij krijgen ieder 2,5 miljoen euro voor verder onderzoek. Nieuwsuur sprak met twee winnaars: hoogleraar organische chemie Renee Janssen en hoogleraar genetica Cisca Wijmenga. -Rutte's 'grote dikke-ik'-speech in de praktijk Heeft Mark Rutte niet gewoon gelijk, met zijn oproep aan Nederlanders, om zich minder hufterig te gedragen? Nieuwsuur zocht de mensen op, die de premier twee weken geleden in zijn speech voor het VVD congres op de korrel nam. -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws

Vr 12 juni 2015 | 22:00 Nieuwsuur: o.a. Europese opvang vluchtelingen

12/06/15 - Actualiteitenmagazine, Onderwerpen: Europese opvang vluchtelingen stokt De Europese Commissie praat komende week op een speciale asieltop opnieuw over het plan om veertigduizend vluchtelingen, die nu in Italië en...

Onderwerpen: -Europese opvang vluchtelingen stokt De Europese Commissie praat komende week op een speciale asieltop opnieuw over het plan om veertigduizend vluchtelingen, die nu in Italië en Griekenland verblijven, over andere EU-lidstaten te verdelen. Ondertussen blijft de onafgebroken stroom die naar Europa komt, groeien. Ruim zeshonderdduizend vluchtelingen kwamen vorig jaar Europa binnen. Nieuwsuur spreekt met Laurens Jolles, vertegenwoordiger van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR voor Zuid-Europa, en met correspondent Rop Zoutberg vanuit Milaan. -'Ik vind het een ontzettende erkenning voor mijn werk' Het is de meest prestigieuze wetenschapsprijs die ons land kent. De Spinozapremie. Bedoeld voor Nederlandse wetenschappers die ook internationaal tot de top van hun wetenschappelijke gemeenschap horen. Vandaag is de Spinozapremie toegekend aan vier Nederlandse wetenschappers, die elk op hun eigen onderzoek ‘baanbrekend, vernieuwend en inspirerend’ onderzoek doen. Zij krijgen ieder 2,5 miljoen euro voor verder onderzoek. Nieuwsuur sprak met twee winnaars: hoogleraar organische chemie Renee Janssen en hoogleraar genetica Cisca Wijmenga. -Rutte's 'grote dikke-ik'-speech in de praktijk Heeft Mark Rutte niet gewoon gelijk, met zijn oproep aan Nederlanders, om zich minder hufterig te gedragen? Nieuwsuur zocht de mensen op, die de premier twee weken geleden in zijn speech voor het VVD congres op de korrel nam. -Om ca. 22.40 uur het sportnieuws

Zo 15 maart 2015 | 18:00 Start: Veronica Formule 1

15/03/15 - Autosport, Samenvatting van de eerste Formule 1 race van het seizoen op het Albert Park circuit in Australië. Nu.nl blikt vooruit op de Formule 1 dit jaar: Dit weekeinde begint in Australië het Formule 1...

Samenvatting van de eerste Formule 1-race van het seizoen op het Albert Park-circuit in Australië. Nu.nl blikt vooruit op de Formule 1 dit jaar: Dit weekeinde begint in Australië het Formule 1-seizoen, met de pas 17-jarige Max Verstappen als jongste rijder ooit. Een vooruitblik aan de hand van vijf vragen en antwoorden. -Maakt Max Verstappen dit jaar kans op een podiumplaats? Hij heeft twintig races de kans, dus het zou zomaar kunnen. De omstandigheden moeten dan wel meezitten. Zijn team Toro Rosso strijdt normaliter in de middenmoot, al heeft Red Bulls opleidingsteam een goede voorbereiding achter de rug: tijdens de tests in Spanje werden veel kilometers én competitieve tijden gereden. Teambaas Franz Tost heeft zelfs een vijfde plaats (van de tien) in het constructeurskampioenschap voor ogen. Anderzijds reed de jonge Verstappen pas een jaar geleden zijn eerste autorace, na vele succesvolle jaren in het karten. In het Europees kampioenschap Formule 3 pakte de Nederlander tijdens het eerste raceweekend een podiumplaats en won hij twee weken later al een race. Verstappen besloot het seizoen als derde - maar wel met de meeste overwinningen. De Formule 1 is uiteraard veel complexer. Bij zijn debuut zondag in Melbourne wordt de Limburger met zijn slechts 17 jaar en 164 dagen bovendien de veruit jongste F1-coureur ooit. Zelf wil Verstappen vooral races uitrijden, punten pakken door in de top tien te finishen ("Ik denk dat we daar in Melbourne al om kunnen meedoen") en teamgenoot Carlos Sainz verslaan. Als het hem lukt een podiumplek te veroveren, treedt hij in de voetsporen van zijn vader Jos, die in zijn debuutjaar 1994 tweemaal een derde plaats behaalde. -Wat is er in 2015 op technisch gebied anders aan de Formule 1 zelf? De meest zichtbare verandering zijn de neuzen van de auto's: die moesten in 2014 al lager zijn, maar lopen nu nóg steiler af en hebben een lagere punt voor meer crashbestendigheid. De lelijke 'miereneterneuzen' hebben plaatsgemaakt voor bijvoorbeeld de 'surfboards' van McLaren en Ferrari en het 'duimpje' van Red Bull en Williams. Achter in de bolides liggen nog steeds de in 2014 geïntroduceerde V6-motoren met turbo’s, gekoppeld aan elektromotoren. Naar verluidt is geluisterd naar klachten over het weinig spectaculaire geluid, maar in de praktijk klinken ze niet heel anders. De compacte turbokrachtbronnen maken nu eenmaal minder herrie dan de schreeuwerige V8's van weleer. Nieuw is dat er per auto gedurende het hele seizoen maar vier krachtbronnen gebruikt mogen worden. Wel mogen deze vanaf heden tussentijds geüpdate worden door motorleveranciers Mercedes, Ferrari, Renault en het teruggekeerde Honda, al is dit gebonden aan tokens - een soort virtuele valuta die voorschrijven hoeveel er veranderd mag worden. -Fernando Alonso is van Ferrari naar McLaren gegaan, Sebastian Vettel heeft Red Bull juist ingeruild voor Ferrari. Wie heeft de beste keuze gemaakt? Vettel, vooralsnog. Na vier wereldtitels op rij was 2014 ontnuchterend voor hem: de Red Bull beviel de Duitser niet, de chemie met het team leek weg en teamgenoot Daniel Ricciardo was vaak sneller. Vettel vond het tijd voor verandering, waarna hij na zijn overstap in de winter direct al weer de oude leek. Voor titelsucces met Ferrari komt 2015 echter te vroeg; regerend kampioen Mercedes is buiten bereik, weet Vettel: "Maar we zitten wél in het groepje daarachter met Williams en Red Bull." McLaren had gehoopt daarbij aan te sluiten maar staat ondanks de terugkeer van stercoureur Alonso op achterstand. De Spanjaard zag geen perspectief bij Ferrari en heeft zijn hoop gevestigd op het Britse team en haar nieuwe motorleverancier Honda. De Japanse fabrikant bleek haar krachtbron tijdens de wintertests echter nog niet op orde te hebben, waardoor McLaren maar weinig kilometers kon maken. Om het nog erger te maken liep Alonso tijdens de testdagen bij een crash een hersenschudding op, waardoor hij de eerste race moet missen. -Wordt de strijd om het kampioenschap weer een duel tussen de Mercedes-coureurs? Gokkers doen er inderdaad verstandig aan op Lewis Hamilton of Nico Rosberg in te zetten, want Mercedes maakte een ijzersterke indruk tijdens de wintertests. Het reed veruit de meeste kilometers, waarmee het belangrijkste verbeterpunt - de betrouwbaarheid - aangepakt lijkt. Dat Hamilton en Rosberg niet steeds bovenaan stonden, is daarom ook geen reden tot zorg: ze reden immers steevast op de (langzamere) hardere banden om raceafstanden te oefenen, waardoor de ware snelheid verborgen bleef. Een moeilijker te beantwoorden vraag is wie van de twee de beste papieren heeft. Hamilton won vorig jaar de meeste races, maar Rosberg pakte de meeste pole positions. "En ik ben nu gewend aan het vechten om de titel", waarschuwt Rosberg zijn teamgenoot alvast. Voor de spanning in het WK is dat goed nieuws en de strijd binnen Mercedes is natuurlijk ook gunstig voor Red Bull-kopman Ricciardo, de Williams-coureurs Felipe Massa en Valtteri Bottas en Ferrari's Vettel en Kimi Raikkonen - de outsiders voor zeges. -Wat speelt er in de rest van de F1-wereld? Genoeg. Wat te denken van de rechtszaak die Giedo van der Garde heeft aangespannen tegen Sauber in een poging alsnog te racen in Melbourne? Onduidelijk is wat er gebeurt nu de Nederlander ook in een hoger beroep in het gelijk is gesteld. De Zwitserse renstal kampt al enige tijd met financiële problemen en hetzelfde is van toepassing op Force India en Lotus. Laatstgenoemde twee teams konden zelfs pas in een latere fase van de wintertests aansluiten en hebben beperkte middelen om hun auto's te verbeteren, wat goed nieuws is voor Verstappen en Toro Rosso. In de achterhoede spelen dezelfde problemen. Na weer een jaar kwakkelen is Caterham zelfs failliet gegaan. Manor, het vroegere Marussia, maakt dankzij enkele investeerders een doorstart met een inderhaast opgekalefaterde 2014-auto. Ook buiten de rijders en teams is er genoeg om de soap die Formule 1 heet spannend te houden. Zo is het nog onduidelijk of er dit jaar een Duitse Grand Prix plaatsvindt en staat er voor het eerst sinds 1992 weer een Grand Prix in Mexico op het programma, maar niet alvorens het F1-circus de inmiddels traditioneel geworden seizoenstart in het Australische Melbourne heeft afgewerkt.

Za 18 oktober 2014 | 20:55 Nieuw: King & Maxwell

18/10/14 - Dramaserie, Vanaf vanavond is Rebecca Romijn te zien in de nieuwe Amerikaanse Net5 serie King & Maxwell. De actrice met Nederlandse roots speelt samen met Jon Tenny: Sean King en Michelle Maxwell. Zij zijn...

Vanaf vanavond is Rebecca Romijn te zien in de nieuwe Amerikaanse Net5-serie King & Maxwell. De actrice met Nederlandse roots speelt samen met Jon Tenny: Sean King en Michelle Maxwell. Zij zijn voormalig geheimagenten en werken nu samen om allerlei zaken op te lossen. Deze crimeserie is gebaseerd op de bestsellers van David Baldacci over de gelijknamige personages. King & Maxwell draait om de privé-detectives Sean King en Michelle Maxwell. Deze voormalig geheimagenten zijn aan elkaar gekoppeld om allerlei crimezaken op te lossen. Hun unieke vaardigheden en onmiskenbare chemie geven ze hierin vaak een voorsprong. In hun werk vullen ze elkaar naadloos aan, maar ze hebben ook vaak onenigheid; van de rommel die zij achterlaat in de auto tot zijn voorkeur voor wijn of bier. Rebecca Romijn vertolkt een van de hoofdrollen in King & Maxwell, maar ze is meer dan alleen actrice. Romijn is ook bekend als fotomodel (Victoria’s Secret en Sports Illustrated) en presentatrice (House of Style van MTV en MADtv van Fox). Ze is geboren in het zonnige Californië en is dus Amerikaanse, maar krijgt wat oranjespirit mee van haar Nederlandse vader. David Baldacci is met meer dan 100 miljoen verkochte boeken wereldwijd een succesvolle thrillerschrijver. Hij schrijft zowel series als losstaande thrillers. Een van zijn laatste boeken ‘King & Maxwell’ is het zesde boek in een reeks over de gelijknamige privé-detectives. Van deze reeks is een televisieserie gemaakt, bestaande uit één seizoen.

Zo 29 december 2013 | 22:15 De Nationale Wetenschapsquiz 2013

29/12/13 - Welke team gaat dit jubileumjaar met de eer strijken? Dit keer binden wetenschappers de strijd aan met de ‘slimmeriken’. De 20ste editie van de Nationale Wetenschapsquiz, georganiseerd door de...

Welke team gaat dit jubileumjaar met de eer strijken? Dit keer binden wetenschappers de strijd aan met de ‘slimmeriken’. De 20ste editie van de Nationale Wetenschapsquiz, georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de VPRO, gaat uitsluitsel geven. Vanavond speelt een team van topwetenschappers tegen een team van ‘slimmeriken’. Van beide teams worden creativiteit en kennis op de proef gesteld. De kijkers thuis kunnen live via internet meespelen en hun wetenschapskennis testen. De drie wetenschappers die de eer van de academische wereld verdedigen, zijn: Ton van der Steen, hoogleraar Biomedische Technologie in de cardiologie aan het Erasmus Medisch Centrum en STW-Simon Stevin Meester. Piek Vossen, hoogleraar Computationele Lexicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en NWO-Spinozalaureaat 2013. Bert Weckhuysen, hoogleraar Anorganische Chemie en Katalyse aan de Universiteit Utrecht en NWO-Spinozalaureaat 2013. De ´slimmeriken´, die het opnemen tegen het team van wetenschappers, zijn: Pieter Derks, cabaretier, columnist en winnaar ‘De slimste mens 2013’. Ionica Smeets, wetenschapsjournalist, columniste en ‘wiskundemeisje’. Jorrit Vervoordeldonk, student Lucht- & Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en manager van zonnewagen Nuna7 van het Nuon Solar Challenge team. Met zijn team won hij de World Solar Challenge 2013 in Australië. Presentatie van de Nationale Wetenschapsquiz is in handen van Lottie Hellingman en Rob van Hattum; de muziek wordt verzorgd door Dj St. Paul. Tijdens de uitzending kunt u ook hier live meespelen via internet. Meteen na de uitzending bekijken NWO en VPRO welke krantenlezer of tv-kijker de quiz het beste heeft gemaakt.

Vr 4 oktober 2013 | 20:30 Witse: Scherven

04/10/13 - Op een school wordt ’s ochtends het lijk gevonden van de leraar chemie, Frank Alpaerts. Alpaerts bleek een zeer populaire leraar te zijn, die echter nogal een druk liefdesleven had. Onder andere met...

Op een school wordt ’s ochtends het lijk gevonden van de leraar chemie, Frank Alpaerts. Alpaerts bleek een zeer populaire leraar te zijn, die echter nogal een druk liefdesleven had. Onder andere met de echtgenote van de turnleraar Dierckx. Maar dan blijkt dat Alpaerts een speciale band had met een probleemjongere in de school en het spook van de pedofilie doemt op. Alles krijgt een explosieve ontknoping waar Witse niet ongeschonden uit zal komen.

Do 23 mei 2013 | 20:30 Herhalingen De reünie

23/05/13 - De komende weken worden oude uitzendingen van het succesvolle tv programa De Reunië herhaald op donderdagavond. Vanavond de aflevering met het Katholiek Gelders Lyceum uit Arnhem. De een heeft het...

De komende weken worden oude uitzendingen van het succesvolle tv-programa De Reunië herhaald op donderdagavond. Vanavond de aflevering met het Katholiek Gelders Lyceum uit Arnhem. De een heeft het geschopt tot internationaal toparchitect, de ander ging bijna in het Witte Huis aan de slag en weer een ander werd docent scheikunde: in 1991 waren ze leerlingen die samen in de 4 vwo-klas van het Gelders Lyceum uit Arnhem zaten - Als David op het Gelders Lyceum zit, bouwen zijn ouders een eigen huis. Dat vindt hij fantastisch, hij wil dat ook! Zijn middelbare schooltijd blijft hij daar ook op gericht. Hij tekent heel veel, kiest technische vakken, mechanica, fysica, chemie en economie. Hij gaat naar de TU in Eindhoven en als vervolgens blijkt dat David talent heeft, weet hij dat zijn richting gevonden is. David is nu architect en partner binnen het kantoor van de beroemde architect Rem Koolhaas. In opdracht van laatstgenoemde heeft hij vestigingen in Hong Kong en Peking opgezet, die hij nu ook runt. David bouwt verspreid over het Verre Oosten en Australië het ene na het andere architectonische hoogstandje. De Reünie zoekt David op in Hong Kong - Jeroen slaagt er, na twee jaar studie in de VS, in om te gaan werken voor het campagneteam van Al Gore, tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2000. Het wordt dat jaar een nek-aan-nekrace tussen Al Gore en George Bush. Met het uiteindelijke verlies van Gore gaat ook zijn droom om in het Witte Huis te gaan werken in rook op. Jeroen heeft momenteel een goede baan in Nederland, maar hij blijft dromen van Amerika - Ali is een vrolijke jongen in de klas. Hij is een goede voetballer. Enkele klasgenoten vinden het bijzonder dat hij in de klas zit. Ali is Turks en samen met zijn broer zijn zij de enige allochtonen op school. Tijdens zijn schooltijd worstelt Ali met zijn Turkse en Nederlandse identiteit. Vooral met zijn vader botst het geregeld over studeren, meisjes en uitgaan.

Do 27 december 2012 | 22:45 Docu: El Bulli: cooking in progress

27/12/12 - Regie: Gereon Wetzel., Koken is kunst geworden en pure chemie bij El Bulli, het wereldberoemde exclusieve Spaanse restaurant met meerdere Michelin sterren. Slechts zes maanden per jaar zijn de deuren van het restaurant...

Koken is kunst geworden en pure chemie bij El Bulli, het wereldberoemde exclusieve Spaanse restaurant met meerdere Michelin-sterren. Slechts zes maanden per jaar zijn de deuren van het restaurant geopend en als je er wilt eten moet je vaak jaren van te voren reserveren. Wat gebeurt er die andere zes maanden? In het smaaklaboratorium wordt minutieus aandacht besteed aan experimenten met onder andere textuur, smaak en kleur die moeten leiden tot een nieuw avant-gardistisch 30-gangen menu. Het gaat om smaaksensaties die soms per toeval lijken te ontstaan, zoals olie gemengd met water, wat er in een cocktail voor zorgt dat er een lekker zacht laagje op je lippen achterblijft. Ook ingenieuze gerechten als een fluorescerende vislolly en pasta met de naam Vanishing Ravioli komen voorbij. Bij El Bulli gaat het allang niet meer alleen om eten, je moet het voelen en beleven. Zoals chef-kok en culinair genie Ferran Adria zelf zegt: ‘Hoe meer verwarring, hoe beter.' Adria heeft onlangs na 27 jaar de deuren van El Bulli gesloten, om pas in 2014 te heropenen. Maar dan als een 'stichting', wat betekent dat hij nog meer gaat experimenteren en dat je er alleen nog maar op uitnodiging kan eten.

Zo 25 november 2012 | 20:25 Terug: KRO De reünie

25/11/12 - Vanavond start een nieuwe dertiendelige serie van KRO De Reünie. De één heeft het geschopt tot internationaal toparchitect, de ander ging bijna in het Witte Huis aan de slag en weer een ander werd...

Vanavond start een nieuwe dertiendelige serie van KRO De Reünie. De één heeft het geschopt tot internationaal toparchitect, de ander ging bijna in het Witte Huis aan de slag en weer een ander werd docent scheikunde – in 1991 waren ze leerlingen die samen in de 4 VWO-klas van het Gelders Lyceum uit Arnhem zaten. In de eerste aflevering van de nieuwe, dertiendelige serie van KRO De Reünie ontmoeten de klasgenoten elkaar weer en praten ze met presentator Rob Kamphues over hun toekomstdromen en wat daarvan is uitgekomen. Als David op het Gelders Lyceum zit, bouwen zijn ouders een eigen huis. Dat vindt hij fantastisch, hij wil dat ook! Zijn middelbare schooltijd blijft hij daar ook op gericht. Hij tekent heel veel, kiest technische vakken, mechanica, fysica, chemie en economie. Hij gaat naar de TU in Eindhoven en als vervolgens blijkt dat David talent heeft, weet hij dat zijn richting gevonden is. David is nu architect en partner binnen het kantoor van de beroemde architect Rem Koolhaas. In opdracht van laatstgenoemde heeft hij vestigingen in Hong Kong en Peking opgezet, die hij nu ook runt. David bouwt verspreid over het Verre Oosten en Australië het ene na het andere architectonische hoogstandje. De Reünie zoekt David op in Hong Kong. Jeroen slaagt er, na twee jaar studie in de VS, in om te gaan werken voor het campagneteam van Al Gore, tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2000. Het wordt dat jaar een nek-aan-nek race tussen Al Gore en George Bush. Met het uiteindelijke verlies van Gore gaat ook zijn droom om in het Witte Huis te gaan werken in rook op. Jeroen heeft momenteel een goede baan in Nederland, maar hij blijft dromen van Amerika. Ali is een vrolijke jongen in de klas. Hij is een goede voetballer. Enkele klasgenoten vinden het bijzonder dat hij in de klas zit. Ali is Turks en samen met zijn broer zijn zij de enige allochtonen op school. Tijdens zijn schooltijd worstelt Ali met zijn Turkse en Nederlandse identiteit. Vooral met zijn vader botst het geregeld over studeren, meisjes en uitgaan. Samen met Rob Kamphues kijken Ali en zijn vader terug op die tijd. Inmiddels is Ali docent scheikunde.

Vr 29 juli 2011 | 20:30 Start seizoen 2: Top Gear Australia

29/07/11 - Autoprogramma, Het succesvolste autoprogramma ooit is het Britse ‘Top gear'. De kracht zit hem in de chemie tussen de drie presentatoren en het feit dat ze met alles en iedereen – en vooral zichzelf – de spot...

Het succesvolste autoprogramma ooit is het Britse ‘Top gear'. De kracht zit hem in de chemie tussen de drie presentatoren en het feit dat ze met alles en iedereen – en vooral zichzelf – de spot drijven. Jeremy Clarkson blinkt uit in bijtend sarcasme, James May is een mopperkont en Richard Hammond kan moeilijk zijn jongensachtige enthousiasme bedwingen. Dát, met die originele aanpak van de auto-onderwerpen, heeft ‘Top gear' groot gemaakt. Er is ook een ‘Top gear Australia'. Zelfde concept, ander land, andere presentatoren. Kunnen zij down under tippen aan hun Britse voorbeelden? Deze aflevering: Warren en James nemen het samen op tegen Steve in een race van Melbourne naar Portsea. Steve mag in een van de duurste auto's rijden van Australië en Warren en James krijgen een compacte auto.

Eerder Vandaag | 17:25 Campus 12

Vlaamse spannende fictiereeks over de stoere bokser Noah De Smidt die samen met zijn vrienden meegesleurd wordt in de mysterieuze wereld van alchemie en astronomie.

Zo 3 november 2019 | 16:30 planet e.

Deutschland - einst Primus im Klimaschutz - ist unter Druck. Die Klimaziele werden von der Politik krachend verfehlt. Dabei gibt es gerade in der Industrie machbare Ansätze. Der Klimaschutz-Index 2019 belegt: Inzwischen rangiert Deutschland im internationalen Vergleich auf Rang 27. Darauf, dass sich politisch etwas bewegt, warten einige Großkonzerne und Betriebe schon lange nicht mehr. Sie handeln selbst. Gerade in Schlüsselsektoren wie Stahl und Chemie wird ein Umlenken gefordert, ein klarer politischer Kurs beim Klima herbeigesehnt. Dabei geht es nicht ums Marketing, sondern um handfeste Wirtschaftsinteressen. Denn inzwischen liegt der Preis für eine Tonne CO2-Verschmutzung bei knapp 30 Euro - Tendenz steigend. Für einige führende Unternehmen könnte die Preisentwicklung das Aus herbeiführen. Bis 2050 soll deshalb die Kohle durch Wasserstoff aus regenerativen Energien ersetzt werden. So will

Zo 13 oktober 2019 | 21:30 See Dad Run

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Pap Bewijst Dat Hij Chemie Heeft: David en Janie doen auditie voor en reclame en Janie krijgt de rol, maar David ontbreekt het aan "Vader-Chemie" dus wil hij bewijzen dat hij de beste Pa is op het scherm, én backstage! Emily probeert indruk te maken met haar spontaniteit.

Di 8 oktober 2019 | 16:40 X:enius

Im Weinbau läuft nichts ohne Chemie. Bis zu zwölfmal jährlich wird gespritzt. Auch im ökologischen Anbau greift man auf Pflanzenschutzmittel zurück. Zwar werden keine synthetischen Produkte verwendet, dafür aber mineralische wie Kupfer oder Schwefel. Warum gibt es keine Methoden, die chemische Hilfsmittel verzichtbar machen? Ein großes Problem stellt für die Züchter der Mehltau dar. Die Pflanzenkrankheit kam im 19. Jahrhundert mit neuen Rebsorten aus Nordamerika nach Europa und hat sich explosionsartig ausgebreitet. Der Schweizer Rebzüchter und Winzer Valentin Blattner sucht nach Lösungen. So kreuzt er eine pilzresistente nordamerikanische Rebe mit einer hiesigen, anfälligen Rebe. Ergebnis sind sogenannte PIWI-Weine: Weine, die aus pilzresistenten Rebsorten gewonnen werden. Die Brüder Jérémy und Jonathan Ducourt testen die Methode in der Praxis. Auf ihrem Weingut in der Region Entre-Deux-Mers setzen sie auf pilzresistente Weinreben. Die "Xenius"-M

Zo 29 september 2019 | 00:10 Hamilton's Pharmacopeia

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Reportagereeks over de geschiedenis, chemie en maatschappelijke impact van drugs. A Clandestine Chemist's Tale. Hamilton ontmoet een miskende held van de psychedelische underground en luistert naar een tragisch verhaal over MDMA-synthese en chemiluminescentie.

Zo 22 september 2019 | 01:00 Hamilton's Pharmacopeia

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Reportagereeks over de geschiedenis, chemie en maatschappelijke impact van drugs. Ketamine: Realms and Realities. Hamilton bekijkt in India industriële ketaminesynthese. Hij praat met therapeuten en grootheden om inzicht te krijgen in de rol van dissociatieve anesthetica in de maatschappij.

Ma 9 september 2019 | 20:15 Eine neue Freundin

Zu Beginn lässt Ozon die Freundschaft von Claire und Laura kurz Revue passieren – bis zu Lauras frühem Tod. Claire (Anaïs Demoustier) verspricht, sich um Witwer David (Romain Duris) und Baby Lucie zu kümmern. Bei einem unangemeldeten Besuch entdeckt sie, dass David heimlich Frauenkleider trägt, "so zum Spaß". Claire ist zuerst empört ("Du bist pervers!"). Doch bald entwickelt sich eine prickelnde Freundschaft, die Claire aufblühen lässt. Vor Gatte Gilles hält sie die "neue Freundin" geheim... Mit ironischen Hitchcock-Verweisen ("Vertigo", "Psycho"), subtilem Humor, verspielter Erotik und einem Schuss Morbidität entwickelt der Film hypnotischen Sog. Die Chemie zwischen der scheuen Demoustier und Spielpartner Duris stimmt.

Zo 8 september 2019 | 01:00 Hamilton's Pharmacopeia

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Reportagereeks over de geschiedenis, chemie en maatschappelijke impact van drugs. Kratom: The Forbidden Leaf. Hamilton bestudeert de farmacologische eigenschappen en traditionele gebruiken van de kratom, een Thaise boom met opioïdenrijke bladeren.

Zo 8 september 2019 | 00:10 Hamilton's Pharmacopeia

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Reportagereeks over de geschiedenis, chemie en maatschappelijke impact van drugs. Wizards of DMT. Hamilton doorkruist Noord-Amerika, want hij wil weten waarom we DMT terugvinden in de natuur en in het laboratorium.

Za 7 september 2019 | 23:20 The Rolling Stones - Olé Olé Olé!: A Trip across Latin America

Documentaire over de voorjaarstournee uit 2016 van The Rolling Stones door Latijns-Amerika. Tourverslag van de Rolling Stones door Zuid-Amerika, met de vrijwel tastbare chemie tussen Mick, Keith, Charlie en Ronnie. Ze reflecteren op hun speciale band met de Zuid-Amerikaanse fans en maken tussen de concerten door uitstapjes naar lokale muzikanten en oude vrienden. Het gedroomde slot van de tour: hun - hét! - eerste grote buitenlandse popconcert op Cuba.

Vr 6 september 2019 | 16:40 Xenius

Es steckt in unserer Kleidung, in Verpackungen, sogar in Kosmetikprodukten – Plastik ist überall. Denn es ist vielseitig einsetzbar, günstig und vor allem beständig. Die Beständigkeit ist zugleich aber auch sein größter Nachteil: Kunststoff ist nicht biologisch abbaubar. Wenn wir unseren Plastikkonsum nicht ändern, werden wir über kurz oder lang im Müll ersticken. Experten schätzen, dass allein 13 Millionen Tonnen Plastikmüll jährlich in die Ozeane gespült werden. Wissenschaftler und Entwickler arbeiten deshalb an Konzepten, wie sie die Ozeane vom Plastik befreien können. Noch ist allerdings keine Lösung in Sicht. Bis dahin können wir nur verhindern, dass neuer Plastikmüll im Meer landet. Zum Beispiel, indem wir im Alltag komplett auf Kunststoff verzichten. Eine Familie hat das vier Wochen lang getestet und festgestellt: Ein Leben ohne Plastik ist gar nicht so einfach. Biokunststoff wäre die Lösung – ohne Chemie und bei Bedarf vollständig biologisch abbaubar. Aber geht das überhaupt? "Xenius" stellt verschiedene Kunststoff-Alternativen vor. Auch Dörthe Eickelberg und Pierre Girard wollen verhindern, dass neuer Müll im Meer landet. Zusammen mit einer Gruppe Jugendlicher holen sie Plastikflaschen und - tüten aus dem Wasser der Havel. Denn 80 Prozent des Plastikmülls im Meer gelangt über die Flüsse dorthin. Doch das Müllsammeln ist nur ein Projektziel der "Plastikpiraten". Darüber hinaus kartographieren sie exakt alle Fundorte und erstellen so erstmalig eine Müll-Map für Deutschland. Das Ziel: Künftig besser wissen, wo genau der Müll fließt, um gezielte Gegenmaßnahmen zu entwickeln.

Vr 30 augustus 2019 | 17:37 Ducktales S2

Seizoen 2 - Animatieserie. De gevaarlijke chemie van Sandra Gans

Ma 26 augustus 2019 | 00:10 Hamilton's Pharmacopeia

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Reportagereeks over de geschiedenis, chemie en maatschappelijke impact van drugs. Kratom: The Forbidden Leaf. Hamilton bestudeert de farmacologische eigenschappen en traditionele gebruiken van de kratom, een Thaise boom met opioïdenrijke bladeren.

Zo 25 augustus 2019 | 23:20 Hamilton's Pharmacopeia

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Reportagereeks over de geschiedenis, chemie en maatschappelijke impact van drugs. Wizards of DMT. Hamilton doorkruist Noord-Amerika, want hij wil weten waarom we DMT terugvinden in de natuur en in het laboratorium.

Wo 31 juli 2019 | 17:15 Victoria

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Britse historische dramaserie. Brocket Hall. Victoria's oom Leopold stelt Albert voor als echtgenoot, wat zorgt voor een stormloop aan aanbidders die met de koningin willen trouwen. Hoewel Victoria vastberaden is om alleen te heersen, vermoedt Leopold terecht dat haar onverschilligheid tegenover het huwelijk iets te maken heeft met de chemie tussen haar en Melbourne.

Ma 22 juli 2019 | 23:50 Buddy

Als der Limonadenerbe Eddie (Alexander Fehling, "Im Labyrinth des Schweigens") in seiner Luxuswohnung einen Eindringling stellt, glaubt der Playboy erst an Einbruch – und zweifelt dann an seinem Verstand: Buddy (Herbig) entpuppt sich als schräger – und für andere unsichtbarer – Schutzengel. Er steht Eddie fortan gegen Intriganten bei und hilft ihm, die aparte Lisa (Mina Tander) zu erobern... Trotz skurriler Gesangseinlagen meidet Bully hier lautstarken Klamauk und zotige Gags. So gelingt ihm eine gefühlvolle Komödie, in der das Timing und die Chemie der Stars stimmen.

Ma 22 juli 2019 | 20:15 Buddy

Als der Limonadenerbe Eddie (Alexander Fehling, "Im Labyrinth des Schweigens") in seiner Luxuswohnung einen Eindringling stellt, glaubt der Playboy erst an Einbruch – und zweifelt dann an seinem Verstand: Buddy (Herbig) entpuppt sich als schräger – und für andere unsichtbarer – Schutzengel. Er steht Eddie fortan gegen Intriganten bei und hilft ihm, die aparte Lisa (Mina Tander) zu erobern... Trotz skurriler Gesangseinlagen meidet Bully hier lautstarken Klamauk und zotige Gags. So gelingt ihm eine gefühlvolle Komödie, in der das Timing und die Chemie der Stars stimmen.

Zo 21 juli 2019 | 11:40 Schlager sucht Liebe

Ein Quotenknaller war Beatrice Eglis Kuppelei nicht und wurde daher ins Vormittagsprogramm verbannt, hat wenigstens die Chemie bei den verbandelten Schlagerstars gestimmt? Bei Tim scheint es heftig zu knistern, während Andi rausfinden muss, ob ihn mehr als Freundschaft mit seiner Auserwählten verbindet. Letzte Folge.

Zo 21 juli 2019 | 00:35 Hamilton's Pharmacopeia

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Reportagereeks over de geschiedenis, chemie en maatschappelijke impact van drugs. Wizards of DMT. Hamilton doorkruist Noord-Amerika, want hij wil weten waarom we DMT terugvinden in de natuur en in het laboratorium.

Za 20 juli 2019 | 13:45 Marie Curie

Der Film von Marie Noëlle konzentriert sich auf die Jahre zwischen 1903 und 1911, also die Zeitspanne zwischen dem Nobelpreis für Physik, den Marie Curie (Karolina Gruszka) gemeinsam mit ihrem Mann Pierre (Charles Berling) erhielt, und dem für Chemie, der Curie trotz großer Anfeindungen verliehen wurde. Denn nach dem frühen Tod ihres Mannes unterhielt die Forscherin zu der Zeit eine Affäre mit dem jüngeren Kollegen Paul Langevin (Arieh Worthalter), die mithilfe der Presse und Langevins eifersüchtiger Frau einen handfesten Skandal auslöste. Noëlles ("Ludwig II.") Biopic zollt zwar sowohl Curies Arbeiten zur Radioaktivität als auch ihrem Kampf gegen die chauvinistische Männerwelt Respekt, versinkt jedoch insgesamt zu sehr in pilcheresker Gefühligkeit, ohne emotional zu berühren.

Wo 17 juli 2019 | 17:00 Find Me in Paris

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Frans-Duitse jeugdserie. Chemie, afgunst en paso dobles. Een duo-opdracht brengt zowel Lena en Max als Ines en Dash dichter bij elkaar.

Ma 15 juli 2019 | 12:30 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 10 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Za 13 juli 2019 | 20:05 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 10 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Za 13 juli 2019 | 12:30 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 9 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Vr 12 juli 2019 | 20:50 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 9 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Do 11 juli 2019 | 10:30 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 8 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Wo 10 juli 2019 | 20:50 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 8 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Wo 10 juli 2019 | 12:30 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 7 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Di 9 juli 2019 | 20:50 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 7 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Di 9 juli 2019 | 12:30 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 6 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Ma 8 juli 2019 | 20:45 Switch

Seizoen 4 - Aflevering 6 - Quiz. Kandidaten deze week zijn leerkracht Engels en LO Dagmar uit Hulshout, student wiskunde Dieter uit Brasschaat, lector chemie Freya uit Gent, productieverantwoordelijke bij een koffiebranderij Geert uit Aalst en buschauffeur bij De Lijn Wouter uit Bilzen.

Ma 8 juli 2019 | 20:15 Lucky Loser

Bald kommt Claudia (Frier) zu ihm zurück! Daran glaubt Waschanlagenmitarbeiter Mike (Peter Trabner, der Rechtsmediziner im Dresdner "Tatort") ganz fest. Allerdings ist es schon neun Jahre her, dass sie die Beziehungspause eingeläutet hat. In der Zwischenzeit ist Claudia längst mit der gemeinsamen Tochter Hannah (Emma Bading) zu Spießer Thomas (Kai Wiesinger) gezogen. Als der der 15-Jährigen droht, sie ins Internat zu schicken, beschließt Hannah, bei Papa Mike einzuziehen. Doch der hat gerade seine Wohnung verloren. Unter dem Vorwand, sein Heim sei durch Schimmelbefall temporär unbewohnbar, fährt er mit seiner Tochter in einem winzigen Wohnwagen zum Camping. Als dort erst Hannahs heimlicher, 30-jähriger Freund Otto (Elvis Clausen) und dann auch noch die ahnungslose Claudia auftauchen, ist das Chaos perfekt... Die Geschichte klingt unspektakulär, doch die pointierten Dialoge und das präzise Timing der Darsteller lassen den Plot ohnehin zur Nebensache werden. Regisseur Nico Sommer ("Familienfieber") lässt seine Schauspieler am liebsten improvisieren. "Lucky Loser" ist sein erster Spielfilm, der nach einem ausgefeilten Drehbuch entstand. Der Spielfreude der Darsteller hat es nicht geschadet. Besonders Peter Trabner brilliert als Loser mit großem Herzen und noch größeren Träumen – vor allem im Zusammenspiel mit seinem "Schwiegersohn" und baldigen Kumpel Otto. Die Chemie stimmt einfach beim kompletten Ensemble – nur die Beziehung zwischen Claudia und Thomas fühlt sich zu keinem Zeitpunkt echt oder nachvollziehbar an. Im ganzen Ulk fehlen auch die leisen Töne nicht – seien es ekliger Alltagsrassismus oder kurze Momente, in denen die tiefe Einsamkeit durch Mikes Optimismus schimmert.

Wo 3 juli 2019 | 17:10 Magische Orte in aller Welt

Aflevering 14 - Die Verwandlung von Blei oder anderen unedlen Metallen zu Gold, die Suche nach dem Stein der Weisen und auch die nach dem ewigen Leben sind die Themen, die die Menschen seit dem Altertum umtreiben und faszinieren. Vom Mittelalter bis ins 18. Jahrhundert und noch darüber hinaus studierten Gelehrte, Philosophen und Ärzte in ganz Europa die Alchemie, die Vorläuferin der modernen Chemie und Pharmakologie. Sie war nur Eingeweihten zugänglich, die eine codierte Sprache verwendeten und zum Teil zu sehr ausgefallenen Deutungen der Wirklichkeit gelangten. In der tschechischen Hauptstadt Prag, der englischen Universitätsstadt Cambridge und der französischen Metropole Paris ergründet Philippe Charlier diesen über mehrere Jahrhunderte geführten Dialog zwischen Geist und Materie mit Unterstützung einiger seiner prominenten Vertreter.

Ma 1 juli 2019 | 20:15 Lommbock

Die bekifften Pizzaboten mit dem Spezialbelag und der eigenen Plantage im Wald sind jetzt um die vierzig: Jurist Stefan (Lucas Gregorowicz) lebt in Dubai, verkneift sich den Joint und will Freundin Yasemin (Melanie Winiger) heiraten, sein notorisch inhalierender Kumpel Kai (Moritz Bleibtreu) betreibt daheim in Würzburg den Asia-Lieferdienst "Lommbock". Als Stefan in Deutschland – zwecks Heirat – seine Geburtsurkunde abholen muss, trifft er auf seinen alten Kumpel – was gleich mit einem satten Joint gefeiert wird. Dumm nur, dass sich Stefan wegen seiner Hochzeitspläne im Reich der Scheichs einem Drogentest unterziehen muss, doch Schlitzohr Kai hat eine Idee, wie man die genussfeindlichen Controlettis überlisten kann... Wie sein kultiger Vorgänger von 2001 zehrt "Lommbock" von den absurden Wortgefechten der beiden Kumpel. Kais kryptische Verschwörungstheorien sind mit der Zeit noch absurder geworden, und die Chemie zwischen Bleibtreu und Gregorowicz stimmt nach wie vor. Auch Alexandra Neldel, Wotan Wilke Möhring, Elmar Wepper und Antoine Monot Jr. kehren in ihre Rollen zurück. Neu im Ensemble ist Louis Hofmann ("Dark") als Kais pubertierender Stiefsohn. Etwas rauer und dreckiger hätte das Update zwar ausfallen dürfen, ein entspannt-kauziger Trip bleibt es aber dennoch.

Do 27 juni 2019 | 00:00 Hamilton's Pharmacopeia

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Reportagereeks over de geschiedenis, chemie en maatschappelijke impact van drugs. The Cactus Apprentice. Diep in de hooglanden van de Andes in Peru leert Hamilton van een lokale sjamaan hoe je de 's nachts bloeiende San Pedro-cactus als medicijn kan gebruiken.

Do 20 juni 2019 | 00:00 Hamilton's Pharmacopeia

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Reportagereeks over de geschiedenis, chemie en maatschappelijke impact van drugs. Peyote: The Divine Messenger. Bijgestaan door een Indiaanse kenner bestudeert Hamilton de geschiedenis van de cactus pyote, van de broeikassen van Thaise cactuskwekers tot de Tamaulipase doornstruiken.

Zo 16 juni 2019 | 20:30 The Prince and Me IMDb: 5.9

16/06 - IMDB * 5.9 - Romantische komedie, The Prince and Me is een Amerikaanse romantische komedie uit 2004. De film is geregisseerd door Martha Coolidge. Met een hoofdrol voor Julia Stiles. Het verhaal gaat over Kroonprins Edvard van Denemarken. Hij vertrekt incognito en met zijn assistent Soren naar de Amerika om te bezinnen. Onder de schuilnaam Eddie gaat hij er les volgen aan de University of Wisconsin Madison. In het studentencafé ontmoet hij mooie studente Paige Morgan die daar werkt, maar die ontmoeting loopt slecht af. Later...

The Prince and Me is een Amerikaanse romantische komedie uit 2004. De film is geregisseerd door Martha Coolidge. Met een hoofdrol voor Julia Stiles. Het verhaal gaat over Kroonprins Edvard van Denemarken. Hij vertrekt incognito en met zijn assistent Soren naar de Amerika om te bezinnen. Onder de schuilnaam Eddie gaat hij er les volgen aan de University of Wisconsin-Madison. In het studentencafé ontmoet hij mooie studente Paige Morgan die daar werkt, maar die ontmoeting loopt slecht af. Later worden beiden aangewezen als partners in de les chemie, zeer tegen de zin van Paige die al precies weet waar ze met haar drukke leven naartoe wil en Eddie in de weg ziet staan. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-prince-and-me

Vr 14 juni 2019 | 05:05 What If IMDb: 6.8

14/06 - IMDB * 6.8 - Kookprogramma, What If is een Canadese en Ierse romantische dramafilm uit het jaar 2013. Met in de hoofdrol Daniel Radcliffe en Zoe Kazan. Wallace' hart werd al meerdere malen gebroken, maar toch blijft hij geloven in ware liefde en romantiek. Wanneer hij Chantry tegenkomt klikt het meteen en de twee raken bevriend. Chantry woont samen met haar vriend en Wallace komt net uit een relatie. Toch is de chemie tussen hen overduidelijk. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/what if 2013

What If is een Canadese en Ierse romantische dramafilm uit het jaar 2013. Met in de hoofdrol Daniel Radcliffe en Zoe Kazan. Wallace' hart werd al meerdere malen gebroken, maar toch blijft hij geloven in ware liefde en romantiek. Wanneer hij Chantry tegenkomt klikt het meteen en de twee raken bevriend. Chantry woont samen met haar vriend en Wallace komt net uit een relatie. Toch is de chemie tussen hen overduidelijk. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/what-if-2013

Do 13 juni 2019 | 21:45 Giftige Saat

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Seine Schwäche hat er lange ignoriert. Jetzt kann Michel nicht mehr. Der Landwirt ist an Leukämie erkrankt. Nicht nur seine Familie, auch sein politisch aktiver Freund Guillaume hält Limitrol für die Ursache. Täglich versprüht Michel das Pflanzengift auf seinen Feldern. Guillaume beginnt, im Parlament gegen den Hersteller vorzugehen. Studien, die seine These bestätigen, werden von dem Chemiekonzern Sastria zurückgehalten. Gleichzeitig hat Journalistin Claire (Alix Poisson) offensichtlich die Seiten gewechselt. Sie betreibt neuerdings Lobbyarbeit für den Limitrol-Hersteller. Chemie vergiftet hier nicht nur Felder, es vergiftet die Beziehungen zwischen Menschen. Michel und Claire sind nur zwei von etlichen Figuren, die Regisseur de Lestrade gegeneinander in Stellung bringt. Von A wie Alkoholsucht bis Z wie Zeugenbestechung hat dazu noch jeder sein privates Päckchen zu tragen. Das ist vermeintlich gut fürs Drama, verwässert aber den eigentlichen Konflikt. Eine Serie über die Mechanismen der Lobbyarbeit und die Machtlosigkeit der Politik wäre mit kerngesunden Gegnern sicher genauso spannend. Arte zeigt die Serie in Doppelfolgen, wöchentlich.

Do 13 juni 2019 | 20:30 The Prince and Me IMDb: 5.9

13/06 - IMDB * 5.9 - Romantische komedie, The Prince and Me is een Amerikaanse romantische komedie uit 2004. De film is geregisseerd door Martha Coolidge. Met een hoofdrol voor Julia Stiles. Het verhaal gaat over Kroonprins Edvard van Denemarken. Hij vertrekt incognito en met zijn assistent Soren naar de Amerika om te bezinnen. Onder de schuilnaam Eddie gaat hij er les volgen aan de University of Wisconsin Madison. In het studentencafé ontmoet hij mooie studente Paige Morgan die daar werkt, maar die ontmoeting loopt slecht af. Later...

The Prince and Me is een Amerikaanse romantische komedie uit 2004. De film is geregisseerd door Martha Coolidge. Met een hoofdrol voor Julia Stiles. Het verhaal gaat over Kroonprins Edvard van Denemarken. Hij vertrekt incognito en met zijn assistent Soren naar de Amerika om te bezinnen. Onder de schuilnaam Eddie gaat hij er les volgen aan de University of Wisconsin-Madison. In het studentencafé ontmoet hij mooie studente Paige Morgan die daar werkt, maar die ontmoeting loopt slecht af. Later worden beiden aangewezen als partners in de les chemie, zeer tegen de zin van Paige die al precies weet waar ze met haar drukke leven naartoe wil en Eddie in de weg ziet staan. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-prince-and-me

Ma 10 juni 2019 | 22:05 Zie mij graag

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Komische serie. Leve de chemie. Anna moet Lou inschrijven in zijn nieuwe school. Er staat al snel een lange wachtrij en Anna kan niet anders dan mee aan te schuiven en te overnachten op school. Ben komt haar onverwachts gezelschap houden. Sas heeft een PowerPoint-presentatie gemaakt met daarin de plus- en de minpunten van Gunther. Bij toeval leest Gunther de presentatie, maar hij leest enkel de eerste pagina waar de minpunten op staan. Hij is gekwetst en bluft dat hij Sas zal verlaten. De gigolo van Nicole vertelt haar dat hij uit het vak stapt.

Ma 10 juni 2019 | 17:00 Witse

Seizoen 4 - Aflevering 7 - Politieserie. Scherven. Op een school wordt 's ochtends het lijk gevonden van de leraar chemie, Frank Alpaerts. Alpaerts bleek een zeer populaire leraar te zijn, die echter nogal een druk liefdesleven had. Onder andere met de echtgenote van turnleraar Dierckx. Dan blijkt dat Alpaerts een speciale band had met een probleemjongere van de school. Alles krijgt een explosieve ontknoping waar Witse niet ongeschonden uit zal komen.

Vr 31 mei 2019 | 02:00 Urlaubsreif

Nach einem furchtbaren ersten Date hassen Jim und Lauren (Sandler, Barrymore) einander. Aber der "Zufall" führt die Alleinerziehenden in ein südafrikanisches Familienresort. Hier sorgen nicht zuletzt ihre Kinder dafür, dass sich alles den Erwartungen entsprechend entwickelt... Die Chemie stimmt wie in "Eine Hochzeit zum Verlieben" und "50 erste Dates". Die gut besetzten Kinder nerven nie, viele Dialoge sind göttlich. Wer sich nicht daran stört, dass jeder gute Gag mindestens einmal wiederholt oder von kopulierenden Nashörnern niedergetrampelt wird, wer die Afrika-Cluburlaub-Szenerie als parodistischen Wahnsinn einordnet und auch lärmenden Slapstick erträgt, hat hier harmlosen Spaß. Wobei nach fast zwei Stunden Laufzeit auch der Gutwilligste urlaubsreif ist.

Do 30 mei 2019 | 14:20 Die Aufnahmeprüfung

Exmann Ferdinand (Herbert Knaup) und die Kinder ätzen gegen den neuen Freund von Susanne (Birge Schade). Beim Urlaub in den Tiroler Bergen will Mathelehrer Markus (Jan-Gregor Kremp) die Kids endlich für sich gewinnen. Aber alles läuft schief... Seicht plätschert’s so dahin. Das große Manko ist, dass die Chemie zwischen den Liebenden gar nicht stimmt.

Wo 1 mei 2019 | 16:15 Mitten ins Herz – Ein Song für dich

"Deine Fans sind heiß auf dich!", tönt der Manager. Doch Alex Fletcher (Hugh Grant) weiß es besser: "Denen ist heiß, weil sie in den Wechseljahren sind." In den 80er-Jahren ließ er mit seiner Band PoP! (gemeint ist Wham!) Teengirls ausflippen, heute tingelt Alex durch die Provinz. Eine Comebackchance naht mit dem Job, einen Song für Superstar Cora (Haley Bennett) zu schreiben – in vier Tagen! Alex sieht schwarz, Texten war nie seine Sache. Zum Glück ist gerade Sophie (Drew Barrymore) da. Sie sollte in Alex’ Wohnung nur die Blumen gießen, erweist sich aber als lyrisches Naturtalent... Die Komödie ist so formelhaft wie ein Top-40-Schlager. Dafür stimmt die Chemie zwischen den Stars, und die flotten Dialoge bieten reichlich Wortwitz.

Di 30 april 2019 | 20:32 What If IMDb: 6.8

30/04 - IMDB * 6.8 - Romantische komedie, What If is een Canadese en Ierse romantische dramafilm uit het jaar 2013. Met in de hoofdrol Daniel Radcliffe en Zoe Kazan. Wallace' hart werd al meerdere malen gebroken, maar toch blijft hij geloven in ware liefde en romantiek. Wanneer hij Chantry tegenkomt klikt het meteen en de twee raken bevriend. Chantry woont samen met haar vriend en Wallace komt net uit een relatie. Toch is de chemie tussen hen overduidelijk. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/what if 2013

What If is een Canadese en Ierse romantische dramafilm uit het jaar 2013. Met in de hoofdrol Daniel Radcliffe en Zoe Kazan. Wallace' hart werd al meerdere malen gebroken, maar toch blijft hij geloven in ware liefde en romantiek. Wanneer hij Chantry tegenkomt klikt het meteen en de twee raken bevriend. Chantry woont samen met haar vriend en Wallace komt net uit een relatie. Toch is de chemie tussen hen overduidelijk. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/what-if-2013

Zo 28 april 2019 | 20:20 Hamilton's Pharmacopeia

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Reportagereeks. A Fungal Fairy Tale. Hamilton beklimt de Karpaten met een microscoop om te zien hoe Europeanen de vliegenzwam gebruiken. Hij ontdekt de chemie achter een op paddenstoelen geïnspireerd farmaceutisch product.

Ma 22 april 2019 | 19:05 Bauer sucht Frau – Was ist auf den Höfen los?

Zwölf Landwirte begaben sich 2018 auf die Suche nach der großen Liebe, was ist daraus geworden? Inka Bause schaut bei den beliebtesten Bauern vorbei: Vor gut zwanzig Jahren wanderte Andreas nach Kanada aus, wo er Herr über 32 Hektar Busch- und Weideland ist. Bei der ersten Auserwählten stimmte die Chemie nicht, bei Altenpflegerin Inge dagegen umso mehr. Weitere Paare auf Bauses Besuchsliste sind Jörn und Oliwia in Namibia sowie Stephan und Steffi, die sich bereits verlobt haben. – In diesem Jahr gibt es neben einer regulären neuen Staffel auch ein vierteiliges Special: "Bauer sucht Frau International" mit globalen Kuppelversuchen.

Zo 7 april 2019 | 16:00 Focus IMDb: 6.6

07/04 - IMDB * 6.6 - Thriller, Der Trickbetrüger Nicky (Smith) weiht Anfängerin Jess (Robbie) in die Geheimnisse seiner Kunst ein. Die unvermeidliche Affäre nimmt ihren Lauf, bis sich Nicky nach einem fetten Raubzug in New Orleans aus dem Staub macht. Aber bekanntlich sieht man sich immer zweimal im Leben... Fast so elegant wie "Ocean’s Eleven", leider nicht so flott: Obwohl die Chemie zwischen den beiden Stars stimmt, bremst die Romanze. Die anfangs genialen Tricksereien schlagen am Ende ein paar Haken zu viel, und langes...

Der Trickbetrüger Nicky (Smith) weiht Anfängerin Jess (Robbie) in die Geheimnisse seiner Kunst ein. Die unvermeidliche Affäre nimmt ihren Lauf, bis sich Nicky nach einem fetten Raubzug in New Orleans aus dem Staub macht. Aber bekanntlich sieht man sich immer zweimal im Leben... Fast so elegant wie "Ocean’s Eleven", leider nicht so flott: Obwohl die Chemie zwischen den beiden Stars stimmt, bremst die Romanze. Die anfangs genialen Tricksereien schlagen am Ende ein paar Haken zu viel, und langes Gerede lässt die gefühlte Laufzeit arg ansteigen.

Za 6 april 2019 | 20:15 Stirb langsam 4.0

06/04 - Actionthriller, Ein Hightechterrorist (Timothy Olyphant, "Justified") will die USA ruinieren und dreht ihnen digital den Saft ab. Ampeln, Handys, Strom – nix geht mehr. Aber er hat die Rechnung ohne den Computerverächter John McClane (Willis) gemacht. Der Cop schnappt sich den ängstlichen, aber smarten Hackerbubi Matt Foster (Justin Long) und rückt dem Bösen auf den Pelz... Die großspurigen Effekte sehen manchmal zu deutlich nach Trick aus (etwa in der Szene mit dem Kampfjet), aber die Chemie zwischen Altstar...

Ein Hightechterrorist (Timothy Olyphant, "Justified") will die USA ruinieren und dreht ihnen digital den Saft ab. Ampeln, Handys, Strom – nix geht mehr. Aber er hat die Rechnung ohne den Computerverächter John McClane (Willis) gemacht. Der Cop schnappt sich den ängstlichen, aber smarten Hackerbubi Matt Foster (Justin Long) und rückt dem Bösen auf den Pelz... Die großspurigen Effekte sehen manchmal zu deutlich nach Trick aus (etwa in der Szene mit dem Kampfjet), aber die Chemie zwischen Altstar Willis und Jungspund Long sorgt für Vergnügen.

Vr 5 april 2019 | 20:15 Focus IMDb: 6.6

05/04 - IMDB * 6.6 - Thriller, Der Trickbetrüger Nicky (Smith) weiht Anfängerin Jess (Robbie) in die Geheimnisse seiner Kunst ein. Die unvermeidliche Affäre nimmt ihren Lauf, bis sich Nicky nach einem fetten Raubzug in New Orleans aus dem Staub macht. Aber bekanntlich sieht man sich immer zweimal im Leben... Fast so elegant wie "Ocean’s Eleven", leider nicht so flott: Obwohl die Chemie zwischen den beiden Stars stimmt, bremst die Romanze. Die anfangs genialen Tricksereien schlagen am Ende ein paar Haken zu viel, und langes...

Der Trickbetrüger Nicky (Smith) weiht Anfängerin Jess (Robbie) in die Geheimnisse seiner Kunst ein. Die unvermeidliche Affäre nimmt ihren Lauf, bis sich Nicky nach einem fetten Raubzug in New Orleans aus dem Staub macht. Aber bekanntlich sieht man sich immer zweimal im Leben... Fast so elegant wie "Ocean’s Eleven", leider nicht so flott: Obwohl die Chemie zwischen den beiden Stars stimmt, bremst die Romanze. Die anfangs genialen Tricksereien schlagen am Ende ein paar Haken zu viel, und langes Gerede lässt die gefühlte Laufzeit arg ansteigen.

Zo 31 maart 2019 | 22:15 Stockholm Requiem

Seizoen 1 - Aflevering 1/5 (1) - Der Debütroman der Schwedin war 2009 der Auftakt zur erfolgreichen Thrillerreihe um die Musikerin und Kriminologin Fredrika Bergman (Liv Mjönes), die als Quereinsteigerin bei der Stockholmer Polizei zunächst einen schweren Stand hat. Gleich ihr erster Fall geht an die Nieren. Auf dem Hauptbahnhof verliert eine junge Mutter ihre Tochter aus den Augen. Die Fünfjährige bleibt verschwunden. Als kurz drauf ein zweites Kind verschleppt wird, fürchten Fredrika und ihre Kollegen Alex (Jonas Karlsson) und Peder (Alexej Manvelov) zu Recht, dass sie es mit einem Serientäter zu tun haben... Die Chemie zwischen den ungleichen Ermittlern stimmt, ansonsten lauern auf Nordic-Noir-Fans keine Überraschungen. Jeder Folge erzählt einen abgeschlossenen Fall.

Zo 31 maart 2019 | 15:05 planet e.

Die Reinigungsbranche in Deutschland boomt. Putzen ist nicht nur notwendiges Übel, sondern liegt im Trend. Doch viele Produkte enthalten gefährliche Chemie-Cocktails. Ihre Putzmittel lassen sich die Deutschen einiges kosten: 4,8 Milliarden Euro investierten Verbraucher im letzten Jahr in Haushaltspflege. Dabei werden die Gefahren für Mensch und Umwelt oft unterschätzt. Putzen ist heutzutage weit mehr, als nur das Zuhause vom lästigen Schmutz zu befreien. "Hyggelig" soll es sein, ein ordentlicher und sauberer Rückzugsort. Dabei helfen eine Vielzahl von Produkten zum Wischen, Schrubben, Sprühen und Polieren. Rund 60 000 Reinigungsmittel sind in den Ländern der europäischen Union auf dem Markt. In Deutschland findet man im Schnitt 15 verschiedene Reiniger in einem Haushalt. Eine Seite der Reinigungsmittel wird dabei oft unterschätzt: die mögliche Gefährdung von Mensch und Umwelt. In vielen Putzmitteln stecken Stoffe, die für Lunge und Haut schädlich sind. Wissenschaftler der norwegischen Universität Bergen haben in einer Langzeitstudie festgestellt: Menschen, die sehr viel putzen, haben eine deutlich schwächere Lunge als Menschen, die nie putzen. Putzmittel enthalten unterschiedliche chemische Substanzen, die durch Einatmen in die Lunge dringen und dort das Gewebe zerstören. Viele Experten halten deshalb besonders Sprühreiniger für problematisch. Denn: Durch den Sprühnebel gelangt der Reiniger nicht nur auf Waschbecken oder WC, sondern wird auch automatisch eingeatmet. Haushaltsberaterin Birgit Vetter will deshalb aufklären. Sie hilft Familien, "richtig" zu putzen. Sie sagt: "In Privathaushalten wird viel zu viel Chemie benutzt." Und oft auch viel zu viele Mittel auf einmal – in viel zu hohen Dosierungen. Besonders problematisch sind auch die beigefügten Duftstoffe. Sie haben keinen Reinigungseffekt und gelten als potenziell allergieauslösend. Für Betroffene eine echte Qual, denn Duftstoffe finden sich praktisch überall. Empfindliche Personen reagieren auf Duftstoffe mit Beschwerden wie Atemnot, Schwindel, Hautjucken oder Augentränen. Dabei gibt es zu den meisten Reinigungs- und Waschmitteln inzwischen duftstofffreie Alternativen. Ein weiteres Problem: Wasch- und Reinigungsmittel gelangen nach ihrem Gebrauch direkt ins Abwasser. Tenside, Phosphate, Duftstoffe, Aufheller und Silikone – auch hier ist es vor allem die Menge der Chemikalien, die für die Umwelt zur Gefahr werden kann. Konventionelle Kläranlagen können viele der Schadstoffe nicht mehr herausfiltern – letztendlich gelangen die Gifte in unser Grundwasser, in Bäche, Flüsse, Meere. Eva Frei vom Abwasserverband Langen-Egelsheim-Erzhausen in Hessen kennt das Problem. "Unsere Kläranlagen sind nicht mehr in der Lage, die Stoffe, die sich in Reinigungsmitteln oder Medikamentenresten befinden, komplett abzubauen." In ihrer Kläranlage läuft deshalb gerade ein Pilotprojekt. Wissenschaftler der TU Darmstadt testen eine vierte Reinigungsstufe mit Aktivkohlefilter. Doch Forscher Tomas Fundneider weiß: Die Kläranlagen alleine können es nicht richten. Es muss ein Umdenken bei Verbrauchern, Herstellern und Politik stattfinden. "planet e" untersucht, welchen Risiken sich die deutschen Verbraucher beim Putzen aussetzen und wie man sich und die Umwelt schützen kann.

Wo 6 maart 2019 | 00:20 Central Intelligence – Zwei Buddies gegen die CIA

Wiedersehen mit Folgen: Auf der Jubiläumsfeier seines Highschool-Jahrgangs trifft Buchhalter Calvin (Hart) auf seinen ehemaligen Mitschüler Robbie (Johnson). Aus dem dicken Außenseiter ist ein muskelbepackter CIA-Agent geworden. Und der bittet den Bürohengst nun, ihn bei einer gefährlichen Mission zu unterstützen... Johnson und Hart sind sympathische Gesellen, die durch gute Chemie für Lacher sorgen. Leider geht dem Drehbuch aber lange vor dem Ziel die Puste aus, und die Story beginnt sich zu ziehen. Faszinierend, aber etwas gruselig anzusehen: Für die Jugendszenen mit dem jungen, in der Schuldusche tanzenden Moppel Calvin wurde "The Rock" im Computer mit dem schwergewichtigen US-Tanztalent Sione Kelepi verschmolzen.

Ma 4 maart 2019 | 22:15 Central Intelligence – Zwei Buddies gegen die CIA

Wiedersehen mit Folgen: Auf der Jubiläumsfeier seines Highschool-Jahrgangs trifft Buchhalter Calvin (Hart) auf seinen ehemaligen Mitschüler Robbie (Johnson). Aus dem dicken Außenseiter ist ein muskelbepackter CIA-Agent geworden. Und der bittet den Bürohengst nun, ihn bei einer gefährlichen Mission zu unterstützen... Johnson und Hart sind sympathische Gesellen, die durch gute Chemie für Lacher sorgen. Leider geht dem Drehbuch aber lange vor dem Ziel die Puste aus, und die Story beginnt sich zu ziehen. Faszinierend, aber etwas gruselig anzusehen: Für die Jugendszenen mit dem jungen, in der Schuldusche tanzenden Moppel Calvin wurde "The Rock" im Computer mit dem schwergewichtigen US-Tanztalent Sione Kelepi verschmolzen.

Zo 3 maart 2019 | 01:35 Die richtige Chemie

Die junge Axelle ist in Brüssel als Escort-Girl tätig. Der wortkarge Julien ist ihr Chauffeur und Bodyguard. Er hat hohe Schulden und versucht mit allen Mitteln, den Kredithaien zu entkommen, die ihm auf den Fersen sind. Julien fährt Axelle zu ihren Verabredungen, wo er vor der Hoteltür zu warten hat, während sie ihre Kunden trifft. Ein Kunde erhält dabei eine Sonderbehandlung – Serge. Axelle ist überzeugt, dass zwischen ihnen alles anders ist und sie mit Serge eine Zukunft hat. Als die beiden Außenseiter der Gesellschaft in eine brenzlige Situation geraten, schweißt sie das enger zusammen.

Ma 18 februari 2019 | 17:40 Belize – Der Kakao-Pflanzer

Für die Maya war Kakao die Speise der Götter und ebenso wertvoll wie Gold. Heute sichern die begehrten Bohnen den Lebensunterhalt von Eladio Pop, seiner Frau und seinen 15 Kindern. Der Landwirt bearbeitet seine kleine Parzelle im Regenwald von Belize lieber mit der Machete als mit Chemie und träumt davon, die Plantage und die Traditionen seiner Vorfahren an seine Kinder weiterzugeben. Doch diese zweifeln daran, dass die Maya-Philosophie mit der modernen Weltwirtschaft kompatibel ist, und gehen lieber ihren eigenen Weg. Einfühlsam beschreibt der sri-lankische Filmemacher Rohan Fernando die Generationenkonflikte in einer sich wandelnden Welt, den mutigen Kampf eines Mannes für seine Kultur und die Problematik des "fairen Handels" in der milliardenschweren Schokoladenindustrie. Der überwältigenden Schönheit des tropischen Regenwalds stellt er das ungesunde Stadtleben gegenüber, das die Söhne von ihren Eltern und ihrer Heimat zu entfremden scheint. Welche Chancen haben nachhaltige Landwirtschaft und uralte Traditionen in der modernen Welt?

Do 14 februari 2019 | 03:10 Krebs: Das Geschäft mit der Angst

Bittere Aprikosenkerne, Kaffeeeinläufe, Stromtherapie: Abstruse Behandlungsmethoden für Schwerkranke, denen eine Heilung ohne Chemie und ohne Nebenwirkungen versprochen wird. Über gefährliche Folgen alternativer Behandlung.

Ma 4 februari 2019 | 09:45 Krebs: Das Geschäft mit der Angst

Bittere Aprikosenkerne, Kaffeeeinläufe, Stromtherapie: Abstruse Behandlungsmethoden für Schwerkranke, denen eine Heilung ohne Chemie und ohne Nebenwirkungen versprochen wird. Über gefährliche Folgen alternativer Behandlung.

Di 29 januari 2019 | 19:30 First Dates

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Britse datingshow. Frankie heeft geen zin meer in afspraken met de verkeerde types en heeft een blind date met collega-danseres Muhala, die het te gek vindt om te daten met een gelijkgestemde ziel. De chemie tussen de twee is overduidelijk. Leerling vroedvrouw Kate vindt een geestverwant in paramedicus Liam. Romantische Tim heeft genoeg van online daten en zijn date Jenny had op de grote datingsites ook geen succes. Voormalig jockey Scott hoopt dat Natasha de vrouw is met wie hij de rest van zijn leven kan doorbrengen. Sav is op zoek naar een mooi intelligente vrouw.

Za 26 januari 2019 | 20:15 Urlaubsreif

Ihr erstes Date war eine Katastrophe. Doch hoppla: In einem Familienresort in Südafrika treffen die Alleinerziehenden Jim und Lauren "ganz zufällig" aufeinander. Trotz vieler Pleiten und Pannen sorgen nicht zuletzt ihre Kinder dafür, dass sich alles zum Guten entwickelt... Die Chemie zwischen den Stars stimmt wie in "Eine Hochzeit zum Verlieben" und "50 erste Dates". Die gut besetzten Kinder nerven nie, einige Dialoge sind klasse. Wer sich nicht daran stört, dass jeder gute Gag mindestens einmal wiederholt oder von kopulierenden Nashörnern niedergetrampelt wird, sollte sich amüsieren.

Vr 18 januari 2019 | 14:40 Victoria

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Britse historische dramaserie. Brocket Hall. Victoria's oom Leopold stelt Albert voor als echtgenoot, wat zorgt voor een stormloop aan aanbidders die met de koningin willen trouwen. Hoewel Victoria vastberaden is om alleen te heersen, vermoedt Leopold terecht dat haar onverschilligheid tegenover het huwelijk iets te maken heeft met de chemie tussen haar en Melbourne.

Wo 16 januari 2019 | 20:15 Der Bachelor

Gleich zwei Gruppendates stehen dieses Mal auf dem Programm, Andrej lädt sechs Ladys zu einem Reitausflug ein und sechs weitere zu einem Segeltrip. Beim Wellness-Date mit Massage und Whirlpool will der Ex-Profibasketballer dann eine der Kandidatinnen näher kennenlernen. Am Ende steht wie immer die Frage, wer eine Rose bekommt und in Mexiko weiter um den Single buhlen darf. Manchmal läuft’s aber auch anders. Wenn die Chemie so gar nicht stimmt, haben sich schon einige Ladys freiwillig verabschiedet. Wem das alles sexistisch erscheint: 2019 wird es auch wieder eine neue Staffel von "Die Bachelorette" geben.

Zo 13 januari 2019 | 21:30 See Dad Run

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Pap Bewijst Dat Hij Chemie Heeft: David en Janie doen auditie voor en reclame en Janie krijgt de rol, maar David ontbreekt het aan "Vader-Chemie" dus wil hij bewijzen dat hij de beste Pa is op het scherm, én backstage! Emily probeert indruk te maken met haar spontaniteit.

Zo 13 januari 2019 | 10:30 The Prince and Me IMDb: 5.9

13/01 - IMDB * 5.9 - Romantische komedie, The Prince and Me is een Amerikaanse romantische komedie uit 2004. De film is geregisseerd door Martha Coolidge. Met een hoofdrol voor Julia Stiles. Het verhaal gaat over Kroonprins Edvard van Denemarken. Hij vertrekt incognito en met zijn assistent Soren naar de Amerika om te bezinnen. Onder de schuilnaam Eddie gaat hij er les volgen aan de University of Wisconsin Madison. In het studentencafé ontmoet hij mooie studente Paige Morgan die daar werkt, maar die ontmoeting loopt slecht af. Later...

The Prince and Me is een Amerikaanse romantische komedie uit 2004. De film is geregisseerd door Martha Coolidge. Met een hoofdrol voor Julia Stiles. Het verhaal gaat over Kroonprins Edvard van Denemarken. Hij vertrekt incognito en met zijn assistent Soren naar de Amerika om te bezinnen. Onder de schuilnaam Eddie gaat hij er les volgen aan de University of Wisconsin-Madison. In het studentencafé ontmoet hij mooie studente Paige Morgan die daar werkt, maar die ontmoeting loopt slecht af. Later worden beiden aangewezen als partners in de les chemie, zeer tegen de zin van Paige die al precies weet waar ze met haar drukke leven naartoe wil en Eddie in de weg ziet staan. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-prince-and-me

Do 10 januari 2019 | 22:35 The Prince and Me IMDb: 5.9

10/01 - IMDB * 5.9 - Romantische komedie, The Prince and Me is een Amerikaanse romantische komedie uit 2004. De film is geregisseerd door Martha Coolidge. Met een hoofdrol voor Julia Stiles. Het verhaal gaat over Kroonprins Edvard van Denemarken. Hij vertrekt incognito en met zijn assistent Soren naar de Amerika om te bezinnen. Onder de schuilnaam Eddie gaat hij er les volgen aan de University of Wisconsin Madison. In het studentencafé ontmoet hij mooie studente Paige Morgan die daar werkt, maar die ontmoeting loopt slecht af. Later...

The Prince and Me is een Amerikaanse romantische komedie uit 2004. De film is geregisseerd door Martha Coolidge. Met een hoofdrol voor Julia Stiles. Het verhaal gaat over Kroonprins Edvard van Denemarken. Hij vertrekt incognito en met zijn assistent Soren naar de Amerika om te bezinnen. Onder de schuilnaam Eddie gaat hij er les volgen aan de University of Wisconsin-Madison. In het studentencafé ontmoet hij mooie studente Paige Morgan die daar werkt, maar die ontmoeting loopt slecht af. Later worden beiden aangewezen als partners in de les chemie, zeer tegen de zin van Paige die al precies weet waar ze met haar drukke leven naartoe wil en Eddie in de weg ziet staan. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-prince-and-me

Za 5 januari 2019 | 22:40 Fasten und Heilen

Obwohl die Lebenserwartung in den westlichen Ländern steigt und die Menschen heute älter werden als je zuvor, nehmen gleichzeitig auch die Fälle von Diabetes, Bluthochdruck, Fettleibigkeit und Krebs unablässig zu und der Medikamentenkonsum steigt exponentiell. Bleibt den Menschen also nichts anderes übrig, als immer mehr Chemie zu schlucken, um gesund zu bleiben oder es wieder zu werden? Oder gibt es auch andere Möglichkeiten, sich vor Krankheiten zu schützen oder diese zu therapieren? Seit mehr als 50 Jahren erforschen Wissenschaftler in Russland, Deutschland und den Vereinigen Staaten eine alternative Heilmethode, das Fasten. Und sie kommen zu erstaunlichen Ergebnissen. Russische Forscher haben beispielsweise eine Reihe höchst aufschlussreicher klinischer Studien durchgeführt, die jedoch nur in russischer Sprache veröffentlicht worden und deswegen im Westen weitgehend unbeachtet geblieben sind. Nun räumen junge Biologen der University of Los Angeles mit alten Klischees auf. Mit Hilfe der Molekularbiologie belegen sie die weitreichende Wirkung des Heilfastens. Damit eröffnen sich der Medizin und insbesondere der Krebstherapie ganz neue Perspektiven. Wenn diese Wissenschaftler recht haben, wird die Schulmedizin grundsätzlich umdenken müssen.

Zo 16 december 2018 | 12:40 Das Supertalent

In der dreizehnten Castingshow von 'Das Supertalent' sind dabei: Sie sind beruflich und privat ein Paar. Nicht zuletzt deswegen ist es für Louis-Marc Bruneau (27) und Camille Tremblay (25) wichtig, dass die Chemie auf der Bühne stimmt. 'Wenn es Unstimmigkeiten zwischen uns gibt, klären wir das immer vor unserem nächsten Auftritt', erklärt Louis-Marc. Geboren und aufgewachsen in Kanada, wusste Louis-Marc bereits als kleiner Junge, dass er zum Zirkus wollte und überredete seine Eltern, ihn im Alter von neun Jahren auf der Artistenschule anzumelden. Dort absolvierte er eine zehnjährige Ausbildung und lernte auch Camille kennen. Nachdem Camille 2012 ihren Abschluss machte, beschlossen die beiden zusammen zu arbeiten. Bei 'Das Supertalent' wollen die beiden mit einer Nummer an den Strapaten begeistern. 'Das war pure Erotik', findet Sylvie Meis nach dem Auftritt. 'Ich habe schon sehr früh angefangen, Klavier zu spielen', erklärt Konzertpianistin Ingeborg Prause (25) aus Wien. Das Talent wurde ihr in die Wiege gelegt, denn beide Eltern sind ebenfalls Konzertpianisten. 'Da hat sich das einfach ergeben', lacht die 25-Jährige. Inges Vater unterrichtet außerdem an der Privatuniversität der Stadt Wien für Musik und Kunst. Neben ihrer Leidenschaft für die Musik geht die Österreicherin seit vier Jahren einer weiteren Leidenschaft nach: Dem Pole Dance. Seitdem stand Inge bereits für Musikvideos, Fotoshootings vor der Kamera oder als Model auf der Bühne. Für ihren Auftritt hat sie ihre beiden Talente in einer Performance verbunden und möchte damit zeigen, dass auch sehr unterschiedliche Formen von Kunst trotzdem zusammenpassen können. Als Inge am Piano Platz nimmt, freuen sich Bruce Darnell, Sylvie Meis und Dieter Bohlen auf ein klassisches Musikstück von Chopin – und ahnen noch nicht, was Inge darüber hinaus noch zeigen wird. Geboren und aufgewachsen in Hamburg, lebt Donial Kalex (23) mittlerweile als freiberuflicher Künstler in Berlin. Nach dem Besuch einer Artistenschule in Australien, entschied sich Donial für eine Karriere als Akrobat und Künstler und schloss 2015 die staatliche Schule für Ballett und Artistik in Berlin ab. Bei 'Das Supertalent' zeigt er eine Lightshow, die er selbst kreiert hat und seit drei Jahren stetig weiterentwickelt. 'Inzwischen ist der Act ausgereift', glaubt Donial. 'Ich freue mich total, das vor einem großen Publikum zu zeigen.' Das 'House of Melody' aus Berlin ist die erste deutsche Tanzcompany und Künstlercrew, die das sogenannte 'Voguing' in Deutschland etabliert, tanzt und unterrichtet. Der Fokus bei diesem Tanzstil liegt auf dem Spaß am Spiel mit Rollen, Körperbildern und Geschlechterklischees. Gegründet hat sich die Crew im April 2012 und bringt seitdem die geballte Leidenschaft für ihre Kunst auf die Bühne. Das Credo von Gründerin und Pionierin Georgina Philp: 'Voguing ist mehr als ein Tanz.' Mit ihren Auftritten möchte Georginas Crew ihren Tanzstil in Deutschland etablieren und finden in Bruce Darnell einen Kenner und Fan: 'Ich liebe dieses old school Voguing!' Ob das für die nächste Runde reicht? Unter dem Künstlernamen 'Salomon' tritt Hypnotiseur Heinz-Walter Igl (61) aus Essen seit 35 Jahren mit seiner Show 'Traum und Realität' in ganz Europa auf. 'Zweifler gibt es immer', gibt der 61-Jährige zu und lacht: 'Aber das sind mir die Liebsten! Was meinst du, wie schnell die am Boden liegen und den größten Mist machen.' Für Salohmons Hypnose-Show auf der Supertalent-Bühne wählt Dieter Bohlen die Freiwilligen höchstpersönlich aus, u.a. schickt er auch seinen Bodyguard auf die Bühne: 'Wenn das bei dir klappt, weiß ich wenigstens, dass es echt ist.' Ob der Hypnotiseur überzeugen kann? Katrin Wettin (44) aus Medingen will Jury und Publikum mit ihrer Geige überzeugen: 'Ich liebe es, wenn Menschen weinen, wenn ich Geige spiele. Das berührt auch mein Herz.' Vorher stürzt sie die Jury allerdings in einen Gewissenskonflikt, denn sie tritt ausgerechnet an ihrem 44. Geburtstag auf: 'Herzlichen Glückwunsch', gratuliert Dieter Bohlen. ' Ich wünsche dir viel Glück! Aber das ist ja auch gemein für uns als Juroren. Jetzt können wir dir den Geburtstag versauen. Das hättest du uns vielleicht nach der Bewertung sagen sollen.' Katrin sieht's gelassen: 'Ich gebe mir einfach ganz viel Mühe.' Katrin spielt den Queen-Klassiker 'Bohemian Rhapsody' und hat diesen ganz besonders inszeniert: Nach und nach bekommt sie aus jeder Ecke des Saals Unterstützung von weiteren Musikern mit Geige, Cello, E-Gitarre und Schlagzeug. Was die Jury zu diesem überraschenden Konzerterlebnis sagen wird? Mit seinem dritten Anlauf bei 'Das Supertalent' will Yogalehrer und Musiker Peter Bayreuther (63), aus Melle endlich überzeugen: Zweimal ist er mit seinen Auftritten bereits vor der Jury gescheitert. Dieses Jahr hat er sich deswegen mit seinen Musikerkollegen und Freunden Dirk am Piano und Frank am Harmonium Verstärkung mitgebracht. 'Ich singe ein Lied, das ich selbst komponiert und getextet habe und spiele Gitarre.' Seinen Song mit dem Titel 'Es wird alles immer besser' hat eine wichtige Message, wie Peter erklärt: 'Er handelt davon, dass wir auf unsere Selbstheilungskräfte vertrauen können und es immer möglich ist, gesund zu werden.' Ob Peter damit überzeugen wird? 'Ich werde auf dem Seil tanzen und Tricks zeigen', stellt Ameli Bilyk (13) aus der Ukraine ihr Talent vor. Ihr Ziel: 'Ich möchte einmal Zirkusartistin werden.' Vor ihrem Auftritt ist Ameli zwar sehr aufgeregt, aber als sie auf dem Drahtseil steht, ist ihre Nervosität wie weggeblasen. Scheinbar schwerelos balanciert die 13-Jährige auf dem Seil und jongliert dazu noch mit Hula Hoop-Reifen. 'Du bist ein Wunder', staunt Dieter Bohlen. 'Ich bin Deutschlands jüngste Zirkusdirektor', so Emilio Bernardo Brumbach (9). Emilio gehört zur Zirkusfamilie Brumbach, einem Zirkus in der siebten Generation. 'Das ist ein reiner Artistenzirkus, also ohne Tiere', erklärt der Neunjährige. 'Wir sind momentan nur zu dritt, meine Mutter, mein Vater und ich.' Und das hat einen traurigen Hintergrund, denn ursprünglich bestand der Familienzirkus aus Mama Manuela, Papa Stefan und ihren Kindern Dominik, Johnny, Janina und Emilio. Vor fünf Jahren jedoch starb Dominik, der Direktor des Zirkus, bei einem tragischen Autounfall. Emilios Geschwister Johnny und Janina sind nie über den Tod von Dominik hinweggekommen: Sie kehrten dem Zirkusleben den Rücken. Seitdem kämpft Emilio um den Erhalt des Zirkus und will alles dafür tun, den kleinen Familienzirkus bekannter zu machen. Deswegen hat er sich bei 'Das Supertalent' beworben. Hier will der kleine Artist nicht nur seinen Zirkus vorstellen, sondern auch sein Talent als Jongleur und auf dem Rola Rola zeigen. 'Ich bin fasziniert von deinem Ehrgeiz', staunt Bruce Darnell. 'Und du hast solchen Spaß dabei, du bist ein richtig kleiner Showmaster.' Geboren und aufgewachsen im georgischen Tiflis, lebt Jura-Studentin Mariam Ivardava (21) heute mit ihrer Tochter Elena (1,5 Jahre) bei ihrer Tante und ihrem Cousin in München. Mariam träumt davon, als Musikerin ein neues Leben zu beginnen: 'Daran arbeite ich seit meiner frühesten Kindheit.' Aktuell verdient sie ihren Lebensunterhalt mit Auftritten als Sängerin in ihrer eigenen Band. Bei 'Das Supertalent' singt sie 'Flashlight' von Jessie J und trifft damit genau Sylvie Meis' Geschmack: 'Das ist einer meiner Lieblingssongs. Mein Sohn Damian liebt diesen Song, deswegen habe ich ihn schon oft gehört.' Ob das ein gutes Zeichen für Mariam ist? Jannine Weigel (18) wurde als jüngstes von vier Geschwistern in Steinfurt geboren. Im Alter von zehn Jahren wanderte sie mit ihrer Familie nach Thailand aus und lebt heute in Bangkok. 'Schon als kleines Mädchen war es mein Traum, Sängerin zu werden', erinnert sich die 18-Jährige. 'Aber ich hätte nie gedacht, dass der wahr wird.' Doch genau so war es: 2011 nahm sie in Thailand an der Castingshow 'Singing Kids' teil und erhielt als Drittplatzierte einen Plattenvertrag. Seitdem hat die Tochter eines Deutschen und einer Thailänderin viel für ihre Bühnenkarriere getan: Zurzeit ist Jannine in drei Serien im thailändischen Fernsehen zu sehen, ihre Coversongs werden von Megastars wie Ashton Kutcher oder Lil' Wayne auf den Social Media Plattformen geteilt, die 18-Jährige selbst hat rund 3 Millionen Follower bei Facebook, ca. 2,9 Millionen Abonnenten bei YouTube und 1,3 Millionen Follower bei Instagram. Nun will das Multitalent (spricht neben Thai, Englisch und Deutsch auch Mandarin und Vietnamesisch) auch in Deutschland durchstarten: 'Ich bin ja hier geboren und aufgewachsen.' Dieter Bohlen erkennt die junge Sängerin, Schauspielerin und YouTuberin sofort: 'Ich glaube ich habe einen Film von dir gesehen. Du bist doch in Asien ganz berühmt und hast Fans ohne Ende.' Auf der Supertalent-Bühne will Jannine mit dem Katy Perry-Songs 'Roar' punkten. Silvia Accossato (29) und Andrea Bosonotto Negro (33) aus Rom tanzen schon seit ihrer Kindheit. 2008 lernten sie sich in einer Latein-Formation kennen und lieben. Zwei Jahre später heirateten sie und gründeten ihre eigene Tanzschule für Bachata, einem Paartanz aus der Dominikanischen Republik. Am Samstag wollen die dreifachen Bachata-Weltmeister mit ihrem dynamischen Tanz auch die Supertalent-Jury beeindrucken, und Sylvie Meis findet: 'Da ist auf jeden Fall Amore auf der Bühne!' Tobias Struwe (33) aus Hünfeld ist hauptberuflich Staubsaugerverkäufer: Im Umkreis von 150 Kilometer fährt er von Haus zu Haus und stellt Hausfrauen neue Staubsauger vor. Er liebt seinen Job, hat aber auch eine weitere Leidenschaft: Kindern ein Lachen ins Gesicht zu zaubern! Aus diesem Grund tritt Tobias in seiner Freizeit als Zauberclown auf. Zusammen mit Kindern bastelt er Ballon-Modelle, zaubert mit ihnen und tritt ehrenamtlich z.B. im Kinderhospiz auf. Auf der Supertalent-Bühne bittet er um Unterstützung von Zauber-Assistentin Sylvie Meis: 'Weil du zauberhaft schön bist.' Und diese Kandidaten wollen für Stimmung sorgen: Ingo ohne Flamingo ist Berliner Partykünstler. Sein Markenzeichen sind Entenmaske und Flamingoanzug. Bei 'Das Supertalent' will er mit seinem Song 'Saufen' für Party-Stimmung sorgen. Ob er damit bei der Jury punkten kann? Villi Leongardt (61) wurde in Russland geboren und lebt seit 17 Jahren in Hamburg. Auf der Supertalent-Bühne singt er seine eigene Version des Kult-Songs 'König von Mallorca' und wird dabei von den drei Tänzerinnen Elena (39), Julia (34) und Dina (68) unterstützt. Geboren in Serbien, lebt Aleksandra Kettner (41) seit 18 Jahren in Österreich. Sie singt gerne serbische Volksmusik oder englischsprachige Popsongs. Zu ihren absoluten Favoriten zählt der Song 'Simply the Best' von Tina Turner, den sie auf der Supertalent-Bühne performen möchte.

Do 13 december 2018 | 22:25 Hamilton's Pharmacopeia

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Reportagereeks. A Fungal Fairy Tale. Hamilton beklimt de Karpaten met een microscoop om te zien hoe Europeanen de vliegenzwam gebruiken. Hij ontdekt de chemie achter een op paddenstoelen geïnspireerd farmaceutisch product.

Do 15 november 2018 | 21:00 scobel

Die schlechte Luftqualität in Deutschland ist eine Bedrohung für die Gesundheit aller. Die Ursachen sind seit Jahrzehnten bekannt. Was tun gegen die "dicke Luft"? Wie das globale Problem der Luftverschmutzung in den Griff bekommen? Welche Maßnahmen wirken am schnellsten und effektivsten, welche Weichen müssten Politik und Industrie stellen? Darüber diskutiert Gert Scobel mit seinen Gästen. Das Verwaltungsgericht in Wiesbaden hat nun auch Frankfurt ein Fahrverbot für ältere Diesel auferlegt – die hessische Landesregierung will in Berufung gehen. In Bayern verweigert die Politik bisher die Durchsetzung der Beschlüsse. Aber reichen die Maßnahmen überhaupt aus, um das Problem der schädlichen Luft in den Griff zu bekommen? Und ist wirklich nur der Verkehr daran schuld, dass Krankheiten wie Bluthochdruck, Lungenkrebs, Bronchitis und Herzinfarkte zunehmen? Die "dicke Luft" ist ein globales Problem mit einer Fülle von Ursachen. Neun von zehn Menschen auf der Erde atmen laut WHO Luft mit einem hohen Schadstoffgehalt. Geschätzte sieben Millionen sterben im Jahr vorzeitig durch schlechte Luft. Schadstoffe wie Feinstaub, Stickstoffdioxide und Ozon entstehen durch Transport und Verkehr, Energiegewinnung, in der Landwirtschaft und der Tierhaltung, durch Müllverbrennung und maßgeblich auch durch Verfeuerung von Holz und Kohle in Privathaushalten. Eine Erkenntnis, nicht nur der Forscher am Max-Planck-Institut für Chemie in Mainz, die von der Politik scheinbar übersehen wird: "Obwohl in der westlichen Welt Verkehr und Energiegewinnung eine wichtige Rolle bei der Verschmutzung spielen, sind in Deutschland und Europa landwirtschaftliche Emissionen mit 45 Prozent die stärksten Verursacher von Feinstaub. Entscheidend sind Stickoxide und Ammoniak, die in der Atmosphäre eine chemische Verbindung eingehen. Sie bilden sekundäre Feinstaubteilchen. Ammoniak kommt vor allem durch die Landwirtschaft in die Luft." Aber wer hat den Mut, diese Schadstoffursache konsequent politisch in den Blick zu nehmen und zu bekämpfen? Und was bedeutet das für den Lebensstil der Menschen wohlhabender Länder?

Do 8 november 2018 | 17:10 Mit Kompass und Köpfchen auf hoher See

Aflevering 9 - Auf dem Weg zu den Malediven erleidet die "Nomade des Mers" einen Schaden. Eine Woche, nachdem die junge Crew die Küste von Madagaskar verlassen hatte, kam mitten im Indischen Ozean in stockfinsterer Nacht plötzlich starker Wind auf. Wenig später lag der gebrochene Mast im Wasser. Zum Glück schaffte es die "Nomade des Mers" noch bis nach Victoria, die Hauptstadt der Seychellen. Bei ihrer Ankunft wartet leider schon die nächste Schwierigkeit: Die Gesundheitsbehörden auf den Seychellen sind sehr streng. Sie kontrollieren, dass keine Krankheiten eingeschleppt werden. Als sie die Hühner, die Würmer und den Kompost auf dem Katamaran entdecken, wird das Team unter Quarantäne gestellt. Die Hühner müssen abgegeben werden und auch die Pflanzen – ein sehr trauriger Moment für die Crew. Doch davon lassen sich die Lowtech-Begeisterten nicht entmutigen. Sie wollen den Mast reparieren lassen, machen sich auf die Suche nach neuen Pflanzen und Lowtech-Lösungen. Auf den paradiesischen, üppig grünen Inseln treffen sie Menschen, die lokale Umweltschutzaktionen unterstützen. Patrick Logan beispielsweise stellt aus altem Speiseöl Biodiesel her. An der Universität der Seychellen erfährt Corentin von einem Dozenten für Chemie, wie man richtig guten Biodiesel herstellen kann. Eine großartige Innovation, die Corentin umso mehr zu schätzen weiß, da es der Katamaran ohne Diesel-Treibstoff nicht bis nach Victoria geschafft hätte.

Wo 7 november 2018 | 23:10 The Mysteries of Laura

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Amerikaanse misdaadserie. The Mystery of the Fateful Fire. Brandstichting zorgt voor chemie tussen Jake en zijn voormalige vlam. Ondertussen probeert Laura onder haar politiewerk uit te komen om het winterevenement van de tweeling meer aandacht te kunnen geven.

Ma 5 november 2018 | 21:25 The Mysteries of Laura

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Amerikaanse misdaadserie. The Mystery of the Fateful Fire. Brandstichting zorgt voor chemie tussen Jake en zijn voormalige vlam. Ondertussen probeert Laura onder haar politiewerk uit te komen om het winterevenement van de tweeling meer aandacht te kunnen geven.

Za 27 oktober 2018 | 00:45 Die Brücke III – Transit in den Tod (1)

In einer Musterwohnung entdecken Arbeiter einen Tisch mit Schaufensterpuppen: einen Mann, zwei Kinder. Auf dem vierten Stuhl sitzt Helle Anker: tot, ohne Herz! Die lesbische Chefin einer Kinderwunschklinik war Verfechterin geschlechtsneutraler Vorschulen und hatte viele Feinde. Aber Mord? Saga Norén (Sofia Helin) muss mit der Kripo Kopenhagen kooperieren, denn Anker war Dänin... Die Geschichte ist so verwickelt und wendungsreich wie gewohnt, die Chemie zwischen der aspergerkranken Kommissarin und dem Neuen stimmt. Spannend und komplex.

Za 20 oktober 2018 | 20:15 Alle gegen Einen

Wie weit kann ein Motorradfahrer auf dem Wasser fahren? Wie lange braucht man, um im Windkanal einen Smoking anzuziehen? 15 Experimente warten auf den Zuschauer. Sagt der Kandidat die Ergebnisse besser voraus als die Zuschauer, kann er bis zu 100?000 Euro gewinnen. Wir sprachen mit Elton: Warum passt das Format zu dir? Elton: Es ist kein typisches Quiz, sondern es geht um Schätzfragen, die in zum Teil spektakulären Experimenten in der Show aufgelöst werden. Dabei kann es auch mal ordentlich krachen. Ich war in Chemie eine totale Pfeife, aber die Experimente fand ich immer sehr sehr spannend. Was macht dich als Moderator aus? Das weiß ich immer nicht. Ich bezeichne mich eigentlich gar nicht als Moderator, sondern als einer, der durch die Sendung führt und die Regeln vorliest. Das ist aber vielleicht auch das Geheimnis, weil ich nicht dieser Roboter bin, der alles heruntermoderiert. Ich bin halt so, wie ich bin. Ob ich moderiere oder zu Hause bin, ich muss da nicht den Knopf umschalten. Machst du gern Liveshows? Ja, der Thrill ist da noch anders. Es zeigt oft den wahren Menschen und die wahre Show. Nach welchem deiner Ex-Formate hast du ein wenig Sehnsucht? Also, die "elton.tv"-Nummer, diese nette kleine Internet-Talkshow, da hätte ich noch mal Bock drauf. "Elton vs. Simon" war auch super, ist aber nicht mehr zeitgemäß. Ich kann nicht mit Ende 40 noch irgendwelche Spielchen mit Simon machen. Du bist ein Star, klar! Fühlt es sich für dich auch so an? Ich bin ein bekanntes Gesicht, aber ich bin kein Star, ganz im Ernst! Ein Star ist für mich Robbie Williams. Du hast eine Million Facebook-Fans. Wie wichtig ist dir dieses Medium? Es war bisher sehr wichtig, weil es Kontakt zum Fan herstellt. Aber Facebook ist leider ein Portal geworden, wo viel Hass verbreitet wird ist und oft nur geschrieben wird: Du bist doof, Sendung war Scheiße. Konstruktive Kritik gern, die aber gibt’s da kaum noch.

Za 20 oktober 2018 | 13:00 Find Me in Paris

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Frans-Duitse jeugdserie. Chemie, afgunst en paso dobles. Een duo-opdracht brengt zowel Lena en Max als Ines en Dash dichter bij elkaar.

Di 16 oktober 2018 | 17:40 Find me in Paris

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Frans-Duitse jeugdserie. Chemie, afgunst en paso dobles. Een duo-opdracht brengt zowel Lena en Max als Ines en Dash dichter bij elkaar.

Vr 12 oktober 2018 | 21:25 Hamilton's Pharmacopeia

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Reportagereeks. A Fungal Fairy Tale. Hamilton beklimt de Karpaten met een microscoop om te zien hoe Europeanen de vliegenzwam gebruiken. Hij ontdekt de chemie achter een op paddenstoelen geïnspireerd farmaceutisch product.

Ma 1 oktober 2018 | 19:30 First Dates

Seizoen 6 - Aflevering 14 - Britse datingshow. Tandartsassistente Cece (22) zoekt iemand die inziet dat haar schoonheid niet alleen aan de buitenkant zit. Laborant Ian is nog nooit op date geweest en heeft nog nooit chemie met iemand gevoeld.

Zo 30 september 2018 | 18:30 Terra Xpress

"Terra Xpress" geht aufs Land: Wie lebt es sich auf unseren Dörfern und Höfen? Wie bestehen bäuerliche Familienbetriebe im globalen Wettbewerb? Wie belastet die Agrarwirtschaft unsere Umwelt? Deutschland ist drittgrößter Agrarexporteur der Welt. Trotzdem stehen immer mehr Kleinbetriebe vor dem Aus. Die zunehmende Industrialisierung der Landwirtschaft stößt an ihre Grenzen. Mit fatalen Folgen für Böden, Luft, Gewässer und Artenvielfalt. "Terra Xpress" zeigt am Beispiel des sogenannten Schweinegürtels in Niedersachsen, welche Folgen moderne Massentierhaltung für unsere Atemluft hat. Denn dort übersteigen die Feinstaubwerte immer wieder den europäischen Grenzwert. Aber auch unsere Gewässer werden durch Überdüngung und intensiven Einsatz von Chemie immer stärker belastet. "Terra Xpress" geht in einem der größten Trinkwasser-Gewinnungsgebiete Deutschlands auf Spurensuche: Welche chemischen Rückstände landen in Fluss- und Grundwasser? Und welchen Aufwand müssen Wasserwerke betreiben, damit unser Trinkwasser auch in Zukunft sauber bleibt? Immer mehr Landwirte fühlen sich als Getriebene in einem System des "höher, schneller, weiter" – vor allem bäuerliche Familienbetriebe können im Wettlauf mit Megafarmen in China oder den USA kaum noch mithalten. Um zu überleben, müssen sie sich eine eigene wirtschaftliche Nische suchen. "Terra Xpress" zeigt am Beispiel zweier Landwirte, wie viele Hindernisse auf dem Weg zu mehr Tierwohl, Umweltschutz und Nachhaltigkeit auf die Bauern warten, die diesen Schritt wagen.

Do 27 september 2018 | 20:15 Instinct

Seizoen 1 - Aflevering 1/13 (1) - Schriftsteller ("Castle"), Illusionisten ("The Mentalist"), sogar der Leibhaftige ("Lucifer"): In US-Krimis kommt die Polizei schon lange nicht mehr ohne externe Berater aus. Meist sind es schillernde Paradiesvögel, wie auch in diesem Fall. Der offen homosexuelle Professor Dylan Reinhart (Alan Cumming, "Good Wife") doziert mit Funkeln im Blick über die Verführbarkeit zur Gewalt. Doch in der abgeschotteten Welt des Hörsaals kann der liebenswert arrogante Snob allein nicht glücklich werden. Schon bald erfährt man auch, warum. Willkommene Abwechslung verspricht daher die nassforsche Polizistin Lizzie Needham (Bojana Novakovic), die ihn um Rat bittet: Ein Serienkiller inszeniert seine Taten nach Reinharts letztem Buch "Freaks". Lassen sich weitere Morde durch Instinkt und intellektuellen Scharfsinn vermeiden? Die Adaption von Vielschreiber James Pattersons "Murder Games" ist nicht eben originell, aber der charmante Cumming eine sichere Bank – und die Chemie zwischen ihm und Novakovic stimmt auch. Den Auftakt drehte Regisseur Marc Webb ("500 Days of Summer"), Whoopi Goldberg tritt ab und zu als Reinharts Verlegerin auf. Staffel zwei ist schon bestellt.

Ma 3 september 2018 | 14:35 The Mysteries of Laura

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Amerikaanse misdaadserie. The Mystery of the Fateful Fire. Brandstichting zorgt voor chemie tussen Jake en zijn voormalige vlam. Ondertussen probeert Laura onder haar politiewerk uit te komen om het winterevenement van de tweeling meer aandacht te kunnen geven.

Ma 27 augustus 2018 | 00:35 Heer & Meester

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Misdaadserie. Kwestie van Chemie. Een zeer gevaarlijk virus blijkt spoorloos te zijn verdwenen uit een medische faculteit. Valentijn besluit op bezoek te gaan bij zijn oud-studiegenoot van de Sorbonne, Jean-Paul van Garderen, die net hoofd is geworden van de medische faculteit waar het virus is verdwenen.

Di 14 augustus 2018 | 20:32 What If IMDb: 6.8

14/08/18 - IMDB * 6.8 - Romantische komedie, Iers Canadese romantische komedie. Wallace' hart werd al meerdere malen gebroken, maar toch blijft hij geloven in ware liefde en romantiek. Wanneer hij Chantry tegenkomt klikt het meteen en de twee raken bevriend. Chantry woont samen met haar vriend en Wallace komt net uit een relatie. Toch is de chemie tussen hen overduidelijk.

Iers-Canadese romantische komedie. Wallace' hart werd al meerdere malen gebroken, maar toch blijft hij geloven in ware liefde en romantiek. Wanneer hij Chantry tegenkomt klikt het meteen en de twee raken bevriend. Chantry woont samen met haar vriend en Wallace komt net uit een relatie. Toch is de chemie tussen hen overduidelijk.

Di 14 augustus 2018 | 19:30 The Mysteries of Laura

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Amerikaanse misdaadserie. The Mystery of the Fateful Fire. Brandstichting zorgt voor chemie tussen Jake en zijn voormalige vlam. Ondertussen probeert Laura onder haar politiewerk uit te komen om het winterevenement van de tweeling meer aandacht te kunnen geven.

Di 24 juli 2018 | 22:55 Hamilton's Pharmacopeia

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Reportagereeks. A Fungal Fairy Tale. Hamilton beklimt de Karpaten met een microscoop om te zien hoe Europeanen de vliegenzwam gebruiken. Hij ontdekt de chemie achter een op paddenstoelen geïnspireerd farmaceutisch product.

Zo 22 juli 2018 | 22:20 Mr. Right

Als sie im Supermarkt buchstäblich aufeinanderstoßen, regnet’s Kondome: Prompt funkt es zwischen der schwer neurotischen Martha (Kendrick, "Pitch Perfect") und dem namenlosen Bartträger (Rockwell, "Three Billboards..."). Doch Marthas "Mr. Right" entpuppt sich als Auftragsmörder. Wenn auch kein normaler... Anarchisch verspielt feiern der spanische Serienregisseur Paco Cabezas ("Into the Badlands") und Skriptautor Max Landis ("American Ultra") das Genre der romantischen Komödie. Das Geschehen bleibt immer schön an der Oberfläche, aber die Chemie zwischen den beiden Hauptdarstellern stimmt absolut. Etwas schade allerdings, dass der spannende Dreh-ort New Orleans nicht effektvoller in die Geschichte eingebunden wurde.

Za 21 juli 2018 | 20:30 Hamilton's Pharmacopeia

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Reportagereeks. A Fungal Fairy Tale. Hamilton beklimt de Karpaten met een microscoop om te zien hoe Europeanen de vliegenzwam gebruiken. Hij ontdekt de chemie achter een op paddenstoelen geïnspireerd farmaceutisch product.

Za 16 juni 2018 | 20:15 Die Aufnahmeprüfung

Exmann Ferdinand (Herbert Knaup) und die Kinder ätzen gegen den neuen Freund von Susanne (Birge Schade). Beim Urlaub in den Tiroler Bergen will Mathelehrer Markus (Jan-Gregor Kremp) die Kids endlich für sich gewinnen. Aber alles läuft schief... Seicht plätschert’s so dahin. Das große Manko ist, dass die Chemie zwischen den Liebenden gar nicht stimmt.

Zo 3 juni 2018 | 16:30 planet e.

Während in Supermärkten immer mehr "Bio" angeboten wird, ist im Garten oder auf dem Balkon häufig Chemie im Einsatz. Statt Kompost wird als Dünger, aber auch zur Unkrautvernichtung und Schädlingsbekämpfung jede Menge Gift versprüht. "planet e." zeigt auf, wie Hobbygärtner der Umwelt schaden.

Ma 21 mei 2018 | 12:15 Fußball: Landespokal

Anpfiff 12:30 Uhr: BSG Chemie Leipzig (Regionalliga) - FC Oberlausitz Neugersdorf (Regionalliga), Kommentator: Torsten Püschel, SpVgg. Drochtersen/Assel (Regionalliga) - SSV Jeddeloh II (Regionalliga), Kommentator: Hendrik Deichmann, 1. CfR Pforzheim (Oberliga) - Karlsruher SC (3. Liga), Kommentator: Martin Maibücher, TuS Koblenz (Regionalliga) - TuS RW Koblenz (Oberliga), Kommentator: Tom Bartels, TuS Dassendorf (Oberliga) - Niendorfer TSV (Oberliga), Kommentator: Gerd Gottlob, VfR Wormatia Worms (Regionalliga) - SV Alemannia Waldalgesheim (Verbandsliga), Kommentator: Florian Winkler, 1. FC Lok Stendal (Oberliga) - 1. FC Magdeburg (3. Liga), Kommentator: Stephan Weidlin; Anpfiff 14:30 Uhr: TuS Erndtebrück (Regionalliga) - SC Paderborn 07 (3. Liga), Kommentator: Marc Schlömer, Blumenthaler SV (Oberliga) - BSC Hastedt (Oberliga), Kommentator: Stephan Schiffner, SpVgg Bayreuth (Regionalliga) - 1. FC Schweinfurt 05 (Regionalliga), Kommentator: Bernd Schmelzer, FCM Schwerin (Oberliga) - Hansa Rostock (3. Liga), Kommentator: Wilfried Hark, BSG Wismut Gera (Oberliga) - FC Carl Zeiss Jena (3. Liga), Kommentator: Eik Galley, FC 08 Villingen (Oberliga) - SV Linx (Verbandsliga), Kommentator: Kommentator: Michael Bollenbacher, Husumer SV (Landesliga) - SC Weiche Flensburg 08 (Regionalliga), Kommentator: Jan Neumann; Anpfiff 17:00 Uhr: RW Oberhausen (Regionalliga) - RW Essen (Regionalliga), Kommentator: Claus Lufen, SV Babelsberg 03 (Regionalliga) - FC Energie Cottbus (Regionalliga), Kommentator: Andreas Witte, TSV Steinbach (Regionalliga) - KSV Hessen Kassel (Regionalliga), Kommentator: Florian Naß BFC Dynamo (Regionalliga) - Berliner SC (Verbandsliga), Kommentator: Stephanie Baczyk, SV Elversberg (Regionalliga) - 1. FC Saarbrücken (Regionalliga), Kommentator: Frank Grundhevver, TSV Ilshofen (Verbandsliga) - SSV Ulm (Regionalliga), Kommentator: Stefan Kiss, TSV Alemannia Aachen (Regionalliga) - FC Viktoria Köln (Regionalliga), Kommentator: Jürgen Bergener

Ma 21 mei 2018 | 11:00 Urlaubsreif

Nach einem furchtbaren ersten Date hassen Jim und Lauren (Sandler, Barrymore) einander. Aber der "Zufall" führt die Alleinerziehenden in ein südafrikanisches Familienresort. Hier sorgen nicht zuletzt ihre Kinder dafür, dass sich alles den Erwartungen entsprechend entwickelt... Die Chemie stimmt wie in "Eine Hochzeit zum Verlieben" und "50 erste Dates". Die gut besetzten Kinder nerven nie, viele Dialoge sind göttlich. Wer sich nicht daran stört, dass jeder gute Gag mindestens einmal wiederholt oder von kopulierenden Nashörnern niedergetrampelt wird, wer die Afrika-Cluburlaub-Szenerie als parodistischen Wahnsinn einordnet und auch lärmenden Slapstick erträgt, hat hier harmlosen Spaß. Wobei nach fast zwei Stunden Laufzeit auch der Gutwilligste urlaubsreif ist.

Vr 18 mei 2018 | 20:15 Meine Mutter ist unmöglich

Als der neue Restaurantführer erscheint, wird im Kühlschrank der Kölner "Kupferkanne" beinahe die Milch sauer: Meisterkoch Rufus (Luca) ist seinen Stern los. Nichts ahnend hauen derweil nur einige Autohalbestunden entfernt im Eifel-Landgasthof "Kupferkanne" Antonia Jansen (schön rotzig: Amft) und ihre resolute Mutter Heidi (Margarita Broich) ordentlich Mayo in den Salat. Durch die Namensgleichheit hat Toni auf einmal einen Stern! Und ist genervt vom einsetzenden Trubel und dem Gerangel ihrer Verehrer (Nikolaus Benda, Hanno Friedrich). Rufus bangt indes um seine Existenz, denn die Gäste bleiben aus. Eine TV-Kochshow mit den beiden soll die Verhältnisse geraderücken. Doch während Toni naiv an Teamarbeit glaubt, will der Sender Quote durch Bloßstellung. Das weckt Tonis Kämpferherz... Filmfeinschmecker aufgepasst: Am Freitag darf’s ja wohl mal ehrlicher "Erpelschlot" sein statt Irgendwas vom Irgendwas an Zitronengras. So bodenständig wie die gut getimten, zwischen schön trocken und gut gewürzt pendelnden Dialoge wird auch der Rest der leicht verdaulichen Screwballkomödie gekocht, großstädtische Schickeria durch den Kakao gezogen und die TV-Landschaft karikiert. Auch die Chemie zwischen den Stars stimmt.

Wo 16 mei 2018 | 21:00 Der Haushalts-Check mit Yvonne Willicks

Die ganze Welt is t unterwegs. Und zwar Lebensmittel auf die Hand, sogenannte To-go-Produkte. Wir Deutsche haben sich das mobile Essen im letzten Jahr über 2,3 Milliarden Euro kosten lassen. Die Tendenz ist steigend. Dass es mit der Qualität der Produkte dabei nicht immer zum Besten steht, findet Verbraucherexpertin Yvonne Willicks gemeinsam mit dem WDR-Vorkoster Björn Freitag heraus. Der Spitzenkoch zaubert mit Yvonne leckere und schnelle To-go-Mahlzeiten, die die Industrieprodukte alt aussehen lassen. Denn der schnelle Snack kommt gut ohne Zusatzstoffe und Chemie aus. Das erfährt Yvonne auch bei einem echten To-go-Pionier im westfälischen Kempen. Dort packt sie bei Bauer Funken mit an und erfährt, wie die Profis täglich über 1.000 Wraps per Hand rollen. Doch der To-go-Trend hat auch seine Schattenseiten. In Deutschland nimmt der Verpackungsmüll massiv zu. Über 18,5 Millionen Tonnen Verpackungsmüll sind es insgesamt in 2016, fast zwei Drittel davon entfallen auf Lebensmittelverpackungen. Und mobile Mahlzeiten machen das Problem noch größer. Denn die Lebensmittel auf die Hand sind oft dreifach in Plastik verpackt. Yvonne Willicks will's wissen und trifft Michael Meyer-Krotz von Greenpeace. "Der" Mr. Plastik der Umweltorganisation ist weltweit zum Thema Müll unterwegs und kennt die Problematik bestens.

Za 5 mei 2018 | 00:00 Käpt’ns Dinner

Auf der Kommandobrücke eines alten U-Boots im Hamburger Hafen empfängt Michel Abdollahi einen Promi, um ihm bei Tee, Rollmops und Leberwurstschnittchen auf die Pelle zu rücken. Stimmt die Chemie, sorgt das enge Ambiente für wunderbar intime Momente, stimmt sie nicht, können 30 Minuten auch ziemlich lang sein.

Do 26 april 2018 | 20:15 Wir Putzmuffel

Ob Frühjahrsputz oder Kehrwoche: Der Kampf gegen den Schmutz trägt manchmal manische Züge – und ist doch lästige Pflichtübung. Wer es sich leisten kann, delegiert die Drecksarbeit an private Hilfen, Profis oder Putzroboter. Weil altbewährte Hausmittel wie Essig, Soda oder Natron in Vergessenheit geraten, wird Fett, Flecken und Keimen oft mit aggressiver Chemie zu Leibe gerückt. Schnell und gründlich, so die Devise. Viele Mittel in den bunten Plastikflaschen sind nicht nur überflüssig, sondern belasten die Umwelt. Und: Übertriebene Hygiene ist ungesund, schädigt womöglich das Immunsystem und begünstigt Allergien. Drei Grundputzmittel reichen, weiß die Haushaltsexpertin Elke Wieczorek und gibt Nachhilfe. Danach geht’s bei "scobel" um Geschäfte mit der Hausarbeit.

Za 14 april 2018 | 12:45 Berberteppiche ? Geknüpfte Zauberzeichen

Echte Berberteppiche haben mit der weißen Fabrikware, die in Europa verkauft wird, nichts zu tun. Im Gegenteil, sie sind oft leuchtend rot, mit einer Vielfalt von Mustern geschmückt, kein Stück gleicht dem anderen. Von diesen Teppichen berichtet der Film. Zwischen Atlas und Sahara, auf 2.000 Metern Höhe, liegt das Dorf Amassine. Die Frauen dieses marokkanischen Dorfes sind Meisterinnen der Teppichherstellung. In der jahrhundertealten Tradition der Berber sind Teppiche viel mehr als ein Alltagsgegenstand, ein wärmender Bodenbelag oder eine Decke. Sie sind angefüllt mit "Baraka", einer göttlichen Kraft, die auf den Benutzer übergeht. Die Motive, die in den Teppich hineingeknüpft werden, schützen gegen den "bösen Blick" oder sollen Segen und Fruchtbarkeit bringen. Aicha und Fadma arbeiten für das Projekt "Ait Kozema". Es wurde von dem Teppichforscher Wilfried Stanzer als wissenschaftliches Experiment ins Leben gerufen. Er wollte dem Glanz alter Teppiche auf die Schliche kommen und lässt sie so produzieren, wie man es vor 200 Jahren gemacht hat, völlig ohne Chemie. Das bedeutet harte Arbeit: Die Rohwolle wird gewaschen, von Hand und im kalten Bach. Um die langen von den kurzen Haaren der Wolle zu trennen, gibt es eine spezielle Art des Kämmens, gefärbt wird mit Pflanzenfarben, und nach dem Weben machen sich Aicha und Fadma an die liebevolle, aufwändige Endfertigung. Jedes Jahr entstehen hier so etwa 150 Teppiche. Während sich die Teppichproduktion an der Vergangenheit orientiert, ist das Dorf Amassin auf dem Weg in die Moderne. Noch nicht lange gibt es hier elektrischen Strom und Wasser aus dem Hahn. Das halbnomadische Leben der Einwohner, die wie seit Jahrhunderten jeden Sommer in ein höher gelegenes Dorf ziehen, beginnt sich zu verändern.

Wo 11 april 2018 | 16:55 Victoria

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Britse historische dramaserie: Brocket Hall: Victoria's oom Leopold stelt Albert voor als echtgenoot, wat zorgt voor een stormloop aan aanbidders die met de koningin willen trouwen. Hoewel Victoria vastberaden is om alleen te heersen, vermoedt Leopold terecht dat haar onverschilligheid tegenover het huwelijk iets te maken heeft met de chemie tussen haar en Melbourne.

Za 31 maart 2018 | 17:15 Es begann im September

Die ganze New Yorker Frauenwelt liegt dem charmanten Restaurantbesitzer Will zu Füßen. Der vögelt sich nonchalant durchs Leben und bricht zahllose Herzen, leidet er doch wie viele seiner Geschlechtsgenossen an panischer Bindungsangst. Bis Will eines Tages in den Augen der blutjungen Charlotte versinkt, die sein erkaltetes Herz zum Schmelzen bringen. Pech gehabt: Denn für die todkranke Charlotte kann jeder Tag der letzte sein... Richard Gere als unwiderstehlicher Womanizer im besten "Pretty Woman"-Stil, Winona Ryder als rehäugige Unschuld: Schon in der ersten Minute weiß man, wo das alles hinführt. Dem Drehbuch fehlt jegliche Originalität, zwischen den Darstellern stimmt die Chemie nicht. Wenigstens das notorische Happyend bleibt uns erspart.

Vr 30 maart 2018 | 21:00 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. Quaaludes worden nu alleen nog in Zuid-Afrika gevonden. Hamilton bestudeert de drug en ontdekt een duistere geschiedenis.

Do 29 maart 2018 | 22:25 Es begann im September

Die ganze New Yorker Frauenwelt liegt dem charmanten Restaurantbesitzer Will zu Füßen. Der vögelt sich nonchalant durchs Leben und bricht zahllose Herzen, leidet er doch wie viele seiner Geschlechtsgenossen an panischer Bindungsangst. Bis Will eines Tages in den Augen der blutjungen Charlotte versinkt, die sein erkaltetes Herz zum Schmelzen bringen. Pech gehabt: Denn für die todkranke Charlotte kann jeder Tag der letzte sein... Richard Gere als unwiderstehlicher Womanizer im besten "Pretty Woman"-Stil, Winona Ryder als rehäugige Unschuld: Schon in der ersten Minute weiß man, wo das alles hinführt. Dem Drehbuch fehlt jegliche Originalität, zwischen den Darstellern stimmt die Chemie nicht. Wenigstens das notorische Happyend bleibt uns erspart.

Do 29 maart 2018 | 22:20 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. Hamilton reist door Amerika en ontmoet verslaafden, dealers en chemici, en traceert PCP's geschiedenis van de apotheek naar de straat.

Vr 23 maart 2018 | 21:00 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. Hamilton reist door Amerika en ontmoet verslaafden, dealers en chemici, en traceert PCP's geschiedenis van de apotheek naar de straat.

Zo 11 maart 2018 | 23:15 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. In de laatste aflevering ontmoeten we de beroemde LSD-chemicus Casey Hardison in de Nevadawoestijn en bezoeken een ondergewaardeerde held van psychedelische historie, Darrell Lemaire.

Zo 11 maart 2018 | 01:05 Die richtige Chemie

"Die richtige Chemie" gewann 2017 beim internationalen Festival des frankophonen Films in Namur den Preis des belgischen Rundfunks RTBF und den ARTE-Preis. Der Film ist außerdem als bester Kurzfilm für den belgischen Filmpreis Magritte nominiert.

Zo 11 maart 2018 | 00:10 Kurzschluss - Das Magazin

(1): Das Haus in den Bäumen Kurzfilm von Juan Sebastián Quebrada, Frankreich/Kolumbien 2016, Erstausstrahlung Vero und Mateo leben in Bogotá und sind ein Paar Mitte 20. Nun wollen sie in ihre erste gemeinsame Wohnung ziehen. Schnell wird Veros Freude dadurch getrübt, dass Mateos Mutter direkt gegenüber wohnt und sie den Umzug allein stemmen muss. Mateo geht unterdessen mit einem Hund spazieren, den Vero überhaupt nicht wollte. Auch ihre Leidenschaft verwandelt sich in der kleinen Wohnung in Aggressivität. Es stellt sich die Frage, ob das Zusammenleben gutgehen kann. Juan Sebastián Quebrada, Jahrgang 1987, studierte an der Filmhochschule von Buenos Aires. 2015 schloss er das Studium mit dem Spielfilm "Días extraños" ab, der auf zahlreichen Festivals zu sehen war. (2): Zoom - Das Haus in den Bäumen Der kolumbianische Regisseur Juan Sebastián Quebrada, der als Abschlussprojekt an der Filmhochschule den Spielfilm "Días extraños" drehte, spricht über seinen Kurzfilm "Das Haus in den Bäumen". (3): Auf einen Drink Kurzfilm von Marc-Antoine Lemire, Kanada 2017, Erstausstrahlung Alexe ist eine junge transsexuelle Frau, die kurz vor der Umwandlungsoperation steht, Carl ein schwuler Mann. Die beiden sind beste Freunde, solange sie denken können. Eines Abends sind sie verabredet, um sich mit weiteren Freunden in einem Club zu treffen. Alexe lädt Carl ein, vorher noch etwas bei ihr zu trinken. Aus dem angeheiterten Geplänkel baut sich allmählich sexuelle Spannung auf. Schließlich willigt Alexe ein, zum ersten Mal mit Carl zu schlafen. Der Film gewann 2017 den Preis für den besten kanadischen Kurzfilm beim internationalen Filmfestival von Toronto (TIFF). (4): Privatvorführung - Auf einen Drink Die transsexuelle Regisseurin Christine Rougemont kommentiert den Kurzfilm "Auf einen Drink". (5): Postkarte Ein Regisseur schickt erste Bilder eines Films, den "Kurzschluss - Das Magazin" demnächst in voller Länge zeigen wird. (6): Zoom - Die richtige Chemie Die Regisseure Bérangère McNeese und Guillaume de Ginestel stellen ihren Kurzspielfilm "Die richtige Chemie" vor, den ARTE im direkten Anschluss an die Sendung zeigt.

Di 20 februari 2018 | 01:05 De spa

Seizoen 1 - Aflevering 77 - Nederlandse dramaserie: Nina krijgt een pakketje van Pekka met een bijzondere inhoud. De chemie tussen Tess en Thomas neemt toe. Ondertussen zet Bastiaan harde tactieken in om Douglas te helpen.

Ma 19 februari 2018 | 23:45 De spa

Seizoen 1 - Aflevering 77 - Nederlandse dramaserie: Nina krijgt een pakketje van Pekka met een bijzondere inhoud. De chemie tussen Tess en Thomas neemt toe. Ondertussen zet Bastiaan harde tactieken in om Douglas te helpen.

Za 17 februari 2018 | 00:30 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. In de laatste aflevering ontmoeten we de beroemde LSD-chemicus Casey Hardison in de Nevadawoestijn en bezoeken een ondergewaardeerde held van psychedelische historie, Darrell Lemaire.

Do 15 februari 2018 | 00:20 De spa

Seizoen 1 - Aflevering 75 - Nederlandse dramaserie: Tess en Thomas werken goed samen, maar hun chemie wordt onderbroken als een controleur De Spa komt onderzoeken. Melody wordt steeds gebeld door Berend en weet niet hoe ze er mee om moet gaan.

Wo 14 februari 2018 | 23:50 De spa

Seizoen 1 - Aflevering 75 - Nederlandse dramaserie: Tess en Thomas werken goed samen, maar hun chemie wordt onderbroken als een controleur De Spa komt onderzoeken. Melody wordt steeds gebeld door Berend en weet niet hoe ze er mee om moet gaan.

Do 8 februari 2018 | 00:25 Wie schreibt man Liebe?

Einst gewann sein Drehbuch zu "Paradise Misplaced" einen Oscar. Seither ging es mit der Karriere und auch mit seiner Ehe bergab. Aus Geldnot nimmt Keith Michaels (Grant) das Angebot an, als Gastdozent am College von Binghamton zu unterrichten, einer regengeplagten Ostküsten-Kleinstadt. Keith hat eigentlich keine Lust, wählt seine Seminarteilnehmerinnen eher nach Aussehen als nach Talent aus und macht sich schon am ersten Tag bei Professorin Weldon (Allison Janney, "Mom") unbeliebt. Wenn die wüsste, dass er mit Studentin Karen (Bella Heathcote) ins Bett steigt, wäre seine Dozentenlaufbahn beendet. Dabei findet Keith gerade Gefallen am Unterrichten. Die Studenten bringen ihn auf neue Ideen, und besonders mit der alleinerziehenden Holly (Marisa Tomei) stimmt die Chemie... Zusammenarbeit Nr. 4 mit Autor und Regisseur Marc Lawrence gibt Grant die Gelegenheit, erneut den linkischen Charmeur mit trockenem Humor zu spielen. Besonders die Dialoge zwischen ihm und Tomei prickeln. Als Fakultätsleiter: J. K. Simmons ("Whiplash").

Wo 7 februari 2018 | 20:15 Wie schreibt man Liebe?

Einst gewann sein Drehbuch zu "Paradise Misplaced" einen Oscar. Seither ging es mit der Karriere und auch mit seiner Ehe bergab. Aus Geldnot nimmt Keith Michaels (Grant) das Angebot an, als Gastdozent am College von Binghamton zu unterrichten, einer regengeplagten Ostküsten-Kleinstadt. Keith hat eigentlich keine Lust, wählt seine Seminarteilnehmerinnen eher nach Aussehen als nach Talent aus und macht sich schon am ersten Tag bei Professorin Weldon (Allison Janney, "Mom") unbeliebt. Wenn die wüsste, dass er mit Studentin Karen (Bella Heathcote) ins Bett steigt, wäre seine Dozentenlaufbahn beendet. Dabei findet Keith gerade Gefallen am Unterrichten. Die Studenten bringen ihn auf neue Ideen, und besonders mit der alleinerziehenden Holly (Marisa Tomei) stimmt die Chemie... Zusammenarbeit Nr. 4 mit Autor und Regisseur Marc Lawrence gibt Grant die Gelegenheit, erneut den linkischen Charmeur mit trockenem Humor zu spielen. Besonders die Dialoge zwischen ihm und Tomei prickeln. Als Fakultätsleiter: J. K. Simmons ("Whiplash").

Ma 5 februari 2018 | 20:15 Lethal Weapon

Schon im Kino war alles auf das ungleiche Polizistengespann zugeschnitten. So kokettierte Crawford (39) zum Serienstart denn auch, dass er gar nicht wisse, ob er überhaupt der Richtige für die Rolle sei. Er ist es! Zuletzt im herausragenden US-Außenseiterdrama "Rectify" zu sehen, spielt er mit vollem Körpereinsatz den durchgeknallten Kriegsveteran Martin Riggs. Seinen spießigen Widerpart, den treu sorgenden Familienvater Roger Murtaugh, gibt ausgerechnet Damon Wayans (57) ? jahrelang auf coole Typen abonniert. Die Chemie zwischen den beiden stimmt. Da kann man der Buddyactionkomödie so manch allzu platten Gag verzeihen. Zum Auftakt kracht?s in Mexiko: "El Gringo Loco".

Ma 22 januari 2018 | 00:25 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. In de laatste aflevering ontmoeten we de beroemde LSD-chemicus Casey Hardison in de Nevadawoestijn en bezoeken een ondergewaardeerde held van psychedelische historie, Darrell Lemaire.

Zo 21 januari 2018 | 23:30 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. Hamilton begint aan een aquatisch avontuur naar Reunion Island en Madagaskar om ichthyoallyeinovergiftiging en een verdraaide historie van geestverruimende vis te onderzoeken.

Vr 19 januari 2018 | 22:00 NDR Talk Show

Sie bezeichnen sich als "sehr glückliches Arbeitsehepaar", dass die Chemie stimmt, zeigen Barbara Schöneberger und Hubertus Meyer-Burckhardt als Moderatoren des Talkklassikers seit zehn Jahren. Zum ?Jubiläum? gratulieren u. a. Komiker Bastian Pastewka, TV-Koch Horst Lichter, Produzent Til Schweiger, Schauspieler Hans Sigl und NDR-Intendant Lutz Marmor höchstpersönlich. Ab 0.15 Uhr blickt das Dream-Team zurück auf "10 Jahre Barbara und Hubertus".

Wo 17 januari 2018 | 23:40 Die Bayer-Story

Die Dokumentation erzählt die Erfolgsstory eines deutschen Chemiegiganten und die Geschichte einer industriellen Zeitenwende - von der berühmten "Bayer-Familie" zur "strategischen Holding" mit weltweitem Portfolio-Management. Es ist der unaufhaltsame Aufstieg eines kleinen Farbengeschäftes an der Wupper zum mächtigen Weltkonzern mit über 110.000 Mitarbeitern und fast 40 Milliarden Euro Jahresumsatz. Bayer ist eine deutsche Weltmarke wie Thyssen und Krupp, Siemens und AEG, Volkswagen und Mercedes. Mit seinem Jahrhundertmedikament "Aspirin" hat Bayer es sogar zum weltweiten Markensynonym für eine ganze Produktgruppe gebracht. Doch Bayer hat, wie viele andere deutsche Traditionsunternehmen auch, in den vergangenen Jahren einen grundlegenden Wandel vollzogen. Vom patriarchalisch geführten Arbeitgeber, der seine Mitarbeiter gleichzeitig umsorgte und kontrollierte und eine ganze Region städtebaulich, soziologisch und kulturell prägte, hin zum "Global Player", für den der Profit scheinbar über alles geht. Die Bayer AG fährt mehr als 150 Jahre nach ihrer Gründung Rekordumsätze ein. Doch altgediente Mitarbeiter und Pensionäre trauern der Sicherheit jahrzehntelang gewachsener Strukturen eines Familienunternehmens nach. Damit erzählt die Bayer-Story ein Paradebeispiel für die Zeitenwende in unserer Arbeitswelt und Industrielandschaft. Das Unternehmen war auch einer der großen Motoren des deutschen Wirtschaftswunders und traf mit seinen Produkten perfekt den Zeitgeist der jungen Bundesrepublik: Industriefasern für bunte Mode und Pflanzenschutz fürs Eigenheim, Pillen für jede Lebenslage und Kunststoffe für das heranbrechende Autozeitalter. Die schöne neue Welt der Chemie machte die großen Sündenfälle in der Unternehmensgeschichte, die Bereitstellung von Giftgasen im Ersten Weltkrieg und die einträgliche Kollaboration der Bayer-Werke als Teil der IG Farben AG mit den Nazis, für die meisten Menschen schnell vergessen. Auch dem permanenten Kreuzfeuer der Kritik, in das Bayer durch die Umweltbewegung in den siebziger Jahren geriet, konnte Bayer - teils mit tatsächlichen Kurskorrekturen, teils über den Weg juristischer Auseinandersetzungen, standhalten. "Bayer geht für Profit über Leichen", das behaupten seine Kritiker allerdings bis heute. Und machen Pestizide aus dem Hause Bayer für das Bienensterben verantwortlich. Oder verweisen auf die Antibabybillen "Yaz" und "Yasmin", die mit lebensgefährlichen Nebenwirkungen in Verbindung gebracht werden und den Konzern Vergleichszahlungen in Milliardenhöhe kosten.

Wo 17 januari 2018 | 22:10 Die Saat der Gier - Wie Bayer mit Monsanto die Landwirtschaf

Es soll die größte Fusion der deutschen Wirtschaftsgeschichte werden: Für unglaubliche 66 Milliarden Euro will Bayer aus Leverkusen den US-Konzern Monsanto übernehmen. Ein neuer Rekord, ein Riesen-Deal. Der Bayer-Vorstandsvorsitzende Werner Baumann würde dann den weltweit größten Anbieter für Agrarchemie lenken. Bayer und Monsanto - ein deutsches Traditionsunternehmen mit solidem Ruf schluckt den amerikanischen Konzern, der den umstrittenen Unkrautvernichter Glyphosat herstellt. Für viele Landwirte ein effektives Mittel; für Kritiker jedoch ein Stoff, der aus ihrer Sicht krebserregend ist. In Brüssel wurde der Einsatz von Glyphosat gerade für weitere fünf Jahre zugelassen. Aller Bedenken zum Trotz. Und aus deutscher Sicht im Alleingang von Landwirtschaftsminister Christian Schmidt (CSU), der damit den Koalitionspartner SPD und die Kanzlerin düpierte. Welche Folgen sein Abstimmungsverhalten auf die Regierungsbildung in Berlin und sein Amt hat, ist noch gar nicht absehbar. Die Unternehmen setzen weiter auf Chemie in der Landwirtschaft, wenn auch moderner und effektiver als bisher: "Digital Farming" heißt das Zauberwort. Die digitale Landwirtschaft liefert den Bauern per App alle wichtigen Daten für Aussaat und Ernte direkt aufs Smartphone oder Tablet im Traktor - auch Daten für den Chemieeinsatz. Und natürlich werden dabei die eigenen Produkte beworben und verkauft. Auf dem Weg zur Fusion lauern große Risiken: Warum nimmt Bayer-Chef Werner Baumann in Kauf, dass das Negativ-Image von Monsanto auf die Traditionsmarke Bayer abfärbt? Was bedeutet das alles für Verbraucher, für die Bauern - oder gar die Welternährung? Die Story-Autoren Ingolf Gritschneder und Michael Heussen haben mit Befürwortern und Kritikern der Mega-Fusion gesprochen und in den Forschungslaboren von Monsanto in den USA gedreht. In Südamerika und Indien trafen sie Wissenschaftler und Bauern, die bereits eigene Erfahrungen mit Monokulturen, Monsanto-Saatgut und - Pestiziden gemacht haben.

Ma 15 januari 2018 | 00:50 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. Hamilton onderzoekt Salvia divinorum, van de hemelse nevelwouden van Oaxaca tot een viraal van Miley Cyrus.

Zo 7 januari 2018 | 22:20 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. Hamilton reist door Amerika en ontmoet verslaafden, dealers en chemici, en traceert PCP's geschiedenis van de apotheek naar de straat.

Za 6 januari 2018 | 22:40 Fasten und Heilen

Obwohl die Lebenserwartung in den westlichen Ländern steigt und die Menschen heute älter werden als je zuvor, nehmen gleichzeitig auch die Fälle von Diabetes, Bluthochdruck, Fettleibigkeit und Krebs unablässig zu, und der Medikamentenkonsum steigt exponentiell. Bleibt den Menschen also nichts anderes übrig, als immer mehr Chemie zu schlucken, um gesundzubleiben oder es wieder zu werden? Oder gibt es auch andere Möglichkeiten, sich vor Krankheiten zu schützen oder diese zu therapieren? Seit über 50 Jahren erforschen Wissenschaftler in Russland, Deutschland und den Vereinigen Staaten eine alternative Heilmethode, das Fasten. Und sie kommen zu erstaunlichen Ergebnissen. Russische Forscher haben beispielsweise eine Reihe höchst aufschlussreicher klinischer Studien durchgeführt, die jedoch nur in russischer Sprache veröffentlicht wurden und deswegen im Westen weitgehend unbeachtet geblieben sind. Nun räumen junge Biologen der University of Los Angeles mit alten Klischees auf. Mit Hilfe der Molekularbiologie belegen sie die weitreichende Wirkung des Heilfastens. Damit eröffnen sich der Medizin und insbesondere der Krebstherapie ganz neue Perspektiven. Wenn diese Wissenschaftler recht haben, wird die Medizin grundsätzlich umdenken müssen.

Vr 29 december 2017 | 21:15 The Rolling Stones - Olé Olé Olé!: A Trip across Latin America

Documentaire over de voorjaarstournee van The Rolling Stones door Latijns-Amerika: Tourverslag van de Rolling Stones door Zuid-Amerika, met de vrijwel tastbare chemie tussen Mick, Keith, Charlie en Ronnie. Ze reflecteren op hun speciale band met de Zuid-Amerikaanse fans en maken tussen de concerten door uitstapjes naar lokale muzikanten en oude vrienden. Het gedroomde slot van de tour: hun - hét! - eerste grote buitenlandse popconcert op Cuba.

Ma 25 december 2017 | 00:10 First Dates

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Britse datingshow: Frankie heeft geen zin meer in afspraken met de verkeerde types en heeft een blind date met collega-danseres Muhala, die het te gek vindt om te daten met een gelijkgestemde ziel. De chemie tussen de twee is overduidelijk. Leerling vroedvrouw Kate vindt een geestverwant in paramedicus Liam. Romantische Tim heeft genoeg van online daten en zijn date Jenny had op de grote datingsites ook geen succes. Voormalig jockey Scott hoopt dat Natasha de vrouw is met wie hij de rest van zijn leven kan doorbrengen. Sav is op zoek naar een mooi intelligente vrouw.

Zo 10 december 2017 | 23:35 Lieber verliebt

Laufzeit: 88 Min. Nach der Trennung von ihrem untreuen Ehemann zieht Sandy, eine gut aussehende Frau von 40 Jahren, mit ihren beiden Kindern nach New York, um ein neues Leben zu beginnen. Sie findet einen guten Job und in dem jungen Kellner Aram auch einen zuverlässigen Babysitter. Dann aber geschieht das Unvermeidliche: Die lebenserfahrene Sandy und der 16 Jahre jüngere Aram verlieben sich ineinander. Die Beziehung scheint trotz des Altersunterschieds zu funktionieren - bis Sandy schwanger wird. Oscar-Preisträgerin Catherine Zeta-Jones und Justin Bartha spielen die Hauptrollen in der heiteren Großstadtromanze „Lieber verliebt". * Sandy (Catherine Zeta-Jones), 40, verheiratet und Mutter zweier Kinder, fällt aus allen Wolken, als sie durch einen Zufall herausfindet, dass ihr Ehemann (Sam Robards) sie betrügt. Von einem Moment zum anderen zerbricht das wohlsituierte Vorstadtidyll. Nach einer Trennung im Eiltempo zieht die resolute Frau mit ihrem siebenjährigen Sohn Frank jr. (Andrew Cherry) und ihrer neunjährigen Tochter Sadie (Kelly Gould) nach New York. Die hektische Metropole hält für das Trio aus der Provinz zwar manchen Kulturschock bereit, aber den Wechsel von der biederen Hausfrau zur urbanen Single-Mum meistert Sandy spielend: Wohnung, Job, Schule für die Kinder und Fitnessstudio-Verabredungen mit der besten Freundin – alles wird im Handumdrehen organisiert. Allerdings lassen Karriere und Mutterpflichten sich nicht so leicht verbinden wie gedacht. Ein Babysitter muss her. In dem College-Absolventen Aram (Justin Bartha), der als Kellner in einem Coffeeshop arbeitet, findet sie den passenden Kandidaten: Er ist sympathisch, sensibel und kinderlieb. Außerdem hat der Mittzwanziger ebenfalls eine schmerzhafte Trennung hinter sich, da seine französische Ehefrau ihn nur heiratete, um eine Green Card zu bekommen. Frank jr. und Sadie verstehen sich auf Anhieb prächtig mit ihrem neuen „Kindermädchen". Es dauert jedoch nicht lange, bis es zwischen Sandy und Aram funkt. Allen Gegensätzen und dem Altersunterschied von 16 Jahren zum Trotz, beginnen sie eine feste Beziehung. Die Kinder gewöhnen sich schnell daran, dass ihr Babysitter plötzlich der neue Lebenspartner ihrer Mutter ist. Das Glück der Patchwork-Familie scheint perfekt. Erst als Sandy schwanger wird, beginnt sie zu zweifeln, ob Aram und sie eine gemeinsame Zukunft haben können. Eine Frau mittleren Alters, die in jeder Hinsicht fest im Leben steht, verliebt sich in einen wesentlich jüngeren Mann – aus dieser zeitlosen Ausgangssituation macht Regisseur Bart Freundlich eine Romantikkomödie, die nicht zuletzt von der prickelnden Chemie zwischen den beiden Hauptdarstellern lebt. Als zupackende Sandy zeigt Catherine Zeta-Jones, dass 40 noch lange kein Alter für Torschlusspanik ist. Gemeinsam mit dem Newcomer Justin Bartha bildet sie ein charmant ungleiches Traumpaar. Eine Nebenrolle spielt Musiker Art Garfunkel als Arams Vater.

Do 7 december 2017 | 23:15 Countdown - Die Jagd beginnt

In der Tiefgarage einer Kölner Berufsschule wird eine männliche Leiche gefunden. Das Opfer, Paul Reinhardt, Lehrer für Bio und Chemie, wurde offenbar mit einem Radkreuz erschlagen, während er versuchte, einen aufgeschlitzten Reifen an seinem Sportwagen zu wechseln. Brenner und Leo vermuten zunächst, dass es sich bei der Tat um den Racheakt eines Schülers handeln könnte. Doch Paul Reinhardt erfreute sich bei seinen Schülern großer Beliebtheit, selbst Sascha Allendorf, den coolen Anführer der Klasse, konnte Reinhardt durch seine unkonventionellen Unterrichtsmethoden für die Schule begeistern. Als Reinhardts Klasse von dessen Tod unterrichtet wird, fällt Brenner die junge Schülerin Ria Adam ins Auge. Diese scheint durch die Todesnachricht förmlich den Boden unter den Füßen zu verlieren und kann kaum die Fassung wahren. Brenner hat einen Verdacht: Hatte der tote Lehrer eine Affäre mit einer Schülerin?

Vr 1 december 2017 | 20:15 Giftige Kosmetik ? Chemie, die unter die Haut geht

Duschgels, Shampoos und Cremes verwendet fast jeder. Einige Chemikalien darin beeinflussen das Hormonsystem, Brust- oder Prostatakrebs können die Folge sein. ? Keine Ökohysterie, sondern Befund von Toxikologen. Auch die Weltgesundheitsorganisation beschäftigt sich mit "Chemie, die unter die Haut geht".

Za 25 november 2017 | 20:55 The Mysteries of Laura

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Amerikaanse misdaadserie: The Mystery of the Fateful Fire: Brandstichting zorgt voor chemie tussen Jake en zijn voormalige vlam. Ondertussen probeert Laura onder haar politiewerk uit te komen om het winterevenement van de tweeling meer aandacht te kunnen geven.

Zo 19 november 2017 | 19:00 America's Next Top Model

Seizoen 20 - Aflevering 4 - Amerikaanse realityreeks: De deelnemers krijgen tips hoe ze ervoor kunnen zorgen dat er een duidelijke chemie zichtbaar is tussen hen en de partner met wie ze gefotografeerd worden. Daarna worden ze uitgedaagd om het geleerde in de praktijk te brengen. Een aantal modellen weet voor vuurwerk te zorgen, maar dat geldt niet voor iedereen.

Vr 17 november 2017 | 00:25 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. Hamilton begint aan een aquatisch avontuur naar Reunion Island en Madagaskar om ichthyoallyeinovergiftiging en een verdraaide historie van geestverruimende vis te onderzoeken.

Do 16 november 2017 | 23:35 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. Van het Aztecrijk tot het ondergrondse laboratorium onderzoekt Hamilton met de hulp van sjamanen, clandestiene kwekers en ethnomycologisten magische champignons.

Ma 13 november 2017 | 21:32 America's Next Top Model

Seizoen 20 - Aflevering 4 - Amerikaanse realityreeks: De deelnemers krijgen tips hoe ze ervoor kunnen zorgen dat er een duidelijke chemie zichtbaar is tussen hen en de partner met wie ze gefotografeerd worden. Daarna worden ze uitgedaagd om het geleerde in de praktijk te brengen. Een aantal modellen weet voor vuurwerk te zorgen, maar dat geldt niet voor iedereen.

Zo 12 november 2017 | 16:45 Metropolis

* Metropole Tiflis - Metropole der Gegensätze In den Techno-Clubs von Tbilisi versuchen junge Georgier, Muff und Unfreiheit wegzutanzen. Das Stadtbild wird beherrscht von einer Mischung aus Zerfall, Jugendstil, architektonischem Größenwahn und radikaler Modernisierung. Der Künstler und Kurator Wato Tsereteli glaubt, dass Tbilisi international einen Platz erobern kann, der der Lage als Vermittler zwischen Ost und West entspricht. * Louvre Abu Dhabi eröffnet endlich Ambitioniert, teuer und sehr Sinn-umstritten. Der Plan eines Louvre Abu Dhabi hat zehn Jahre lang die Kunstwelt kritisch nachdenklich gemacht. Am 11. November wird das von Jean Nouvel gebaute Museum prominent eröffnet und zeigt sich betörend verführerisch als moderne Synthese zwischen arabischer Architektur und internationaler Weltkunst. Metropolis ist bei der Eröffnung dabei. * Die Stadt als Festung? Der Eiffelturm wird demnächst durch eine Glaswand abgeschirmt. In London entsteht die neue US-Botschaft nach dem Vorbild einer mittelalterlichen Festung. Und in Berlin hat sich der Bundesnachrichtendienst ein gigantisches Bürozentrum bauen lassen, das nach demselben Prinzip funktioniert. Europas Städte rüsten sich gegen Terrorattacken, und Experten sehen das kritisch. * Innovativer Jazz von Three Fall & Melane Sie gehören zu den innovativsten Musikern des jungen, deutschen Jazz - das Trio Three Fall. Sie spielen ohne gängiges Bass- und Akkordinstrument, nur Schlagzeug und zwei Bläser. Für ihr viertes Album "Four" haben sich die Kölner erweitert: Die kongolesisch-deutsche Sängerin Melane bringt Hip-Hop, Afrobeat, Soul und Reggae in den ohnehin schon vielfältigen Sound des Trios. * Tipps fürs Glücklichsein Der gebürtige Österreicher Stefan Sagmeister beschäftigt sich seit Langem mit der Suche nach dem Glück. Seine Erkenntnisse hat er in der Züricher Ausstellung "The Happy Show" zusammengefasst. Das pure Glück mag man nicht erhaschen, aber Tipps, wie man mit mehr Freude durchs Leben geht. Es ist wie immer im Leben: Man ändert nur etwas, wenn man es selber in die Hand nimmt! * Hicham Berrada: Wissenschaft oder Kunst? Wissenschaft oder Kunst? Bei Hicham Berrada gehört beides zusammen. Ohne umfassende Kenntnisse der Chemie sind seine Werke einerseits nicht herstellbar. Andererseits werden die Versuchsanordnungen außerhalb des Labors zu "lebenden Bildern". Bei einem Atelierbesuch kann man dem außergewöhnlichen Entstehungsprozess beiwohnen.

Vr 10 november 2017 | 00:30 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. Quaaludes worden nu alleen nog in Zuid-Afrika gevonden. Hamilton bestudeert de drug en ontdekt een duistere geschiedenis.

Do 9 november 2017 | 23:40 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. Hamilton reist door Amerika en ontmoet verslaafden, dealers en chemici, en traceert PCP's geschiedenis van de apotheek naar de straat.

Wo 1 november 2017 | 00:45 First Dates

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Britse datingshow: Frankie heeft geen zin meer in afspraken met de verkeerde types en heeft een blind date met collega-danseres Muhala, die het te gek vindt om te daten met een gelijkgestemde ziel. De chemie tussen de twee is overduidelijk. Leerling vroedvrouw Kate vindt een geestverwant in paramedicus Liam. Romantische Tim heeft genoeg van online daten en zijn date Jenny had op de grote datingsites ook geen succes. Voormalig jockey Scott hoopt dat Natasha de vrouw is met wie hij de rest van zijn leven kan doorbrengen. Sav is op zoek naar een mooi intelligente vrouw.

Di 31 oktober 2017 | 20:25 First Dates

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Britse datingshow: Frankie heeft geen zin meer in afspraken met de verkeerde types en heeft een blind date met collega-danseres Muhala, die het te gek vindt om te daten met een gelijkgestemde ziel. De chemie tussen de twee is overduidelijk. Leerling vroedvrouw Kate vindt een geestverwant in paramedicus Liam. Romantische Tim heeft genoeg van online daten en zijn date Jenny had op de grote datingsites ook geen succes. Voormalig jockey Scott hoopt dat Natasha de vrouw is met wie hij de rest van zijn leven kan doorbrengen. Sav is op zoek naar een mooi intelligente vrouw.

Wo 25 oktober 2017 | 20:15 Die nackte Wahrheit

Gebildet, erfolgreich, Klassik- und Kuschelfan ? TV-Produzentin und Single Abby (Heigl) hat hohe Ansprüche an Männer. Kein einziges Attribut davon besitzt ihr neuer Machokollege Mike (Butler), dessen Sextipps für Quoten in ihrer schwächelnden Frühstückssendung sorgen sollen. Wenigstens hilft der selbst ernannte Experte für "Begierde, Verführung und Manipulation" Abby dabei, ihren Traumprinzen zu erobern. Dreimal dürfen Sie raten... Regisseur Robert Luketic ("Natürlich blond") schlägt zwar einen für romantische Komödien ungewöhnlich rustikalen Ton an, recycelt aber letztlich doch nur altbekannte Leinwandplattitüden (siehe Heißluftballon-Finale). Statt echter Charaktere kreiert er Stereotypen, die sich ihre flapsigen Wortduelle immerhin mit sichtlicher Spielfreude und der richtigen Chemie liefern.

Zo 1 oktober 2017 | 13:35 When in Rome ? Fünf Männer sind vier zu viel

Auf der Hochzeit ihrer Schwester fischt die beschwipste Beth (Bell) fünf Münzen aus einem römischen Brunnen. Sie ahnt nicht, dass sie damit einen Fluch heraufbeschwört: Die ehemaligen Besitzer (u. a. Danny DeVito, Will Arnett) verlieben sich unsterblich in die schöne Blonde. Prompt umgarnen sie Beth so sehr, dass die ihren Job als Kunstkuratorin kaum noch ausüben kann. Allerdings reiht sich auch Schönling Nick (Josh Duhamel) in die Stalkerriege ein, was für weiteres (Gefühls-)Chaos sorgt... Der Ausflug ins Romantikgenre ist Regisseur Mark Steven Johnson ("Ghost Rider", "Daredevil") nur zum Teil geglückt: Das Spiel der liebestollen Verehrer löst eher Fremdschämen als Lacher aus. Die Chemie der attraktiven Hauptdarsteller stimmt jedenfalls.

Do 14 september 2017 | 02:45 ZDFzeit - Die Tricks der Lebensmittelindustrie

Wie gelingt es der Industrie, Lebensmittel mit möglichst wenig Zeit- und Kostenaufwand herzustellen? Und wie sehr leidet dabei die Qualität? Branchen-Insider Sebastian Lege klärt auf. Zeit ist Geld, auch beim Essen. Da sind sich Kunden und Hersteller einig. Die einen wollen eine schnelle Mahlzeit für wenig Geld, die anderen möglichst fix Geld verdienen. Teils simple, teils ausgebuffte Tricks sorgen dafür, dass beide Seiten auf ihre Kosten kommen. Trotz des Bio-Trends regiert in Deutschland immer noch vor allem ein zeitloses Duo: schnell & billig. Kein Wunder also, dass sich zum Beispiel Tiefkühlgerichte nach wie vor ungeheuer gut verkaufen: Rund 3300 Millionen Kilogramm davon verputzen wir Deutschen durchschnittlich pro Jahr, das sind knapp 41 Kilogramm pro Kopf. Heute kommen doppelt so viele Tiefkühllebensmittel auf den Tisch wie noch 1985, vor allem, weil Hektik und Zeitnot den Alltag bestimmten, sagen Verbraucher in Umfragen. Hinzu kommen Fertiggerichte aus der Konserve wie Königsberger Klopse oder Rouladen sowie Klassiker wie Dosenobst und - gemüse. Außerdem beliebt - auch am Arbeitsplatz - sind Tütensuppen oder Mikrowellengerichte. Das Angebot ist riesig, die Konkurrenz hart, und der Kunde schaut auf jeden Cent. Für Hersteller eine echte Herausforderung, auf diesem umkämpften Markt zu bestehen. Wie schaffen es die Anbieter, immer neue preisgünstige Nahrungsmittel zu entwickeln, die möglichst schnell verzehrfertig sein sollen, aber auch noch gut schmecken? Sie greifen tief in die Schublade von Chemie, Physik und Psychologie und nutzen teils kuriose, teils simple Tricks. Produktentwickler Sebastian Lege kennt die Tricks der Lebensmittelindustrie. Für "ZDFzeit" nimmt er die industriellen Gaumenfreuden genauer unter die Lupe. Und er demonstriert, was das Motto "Zeit ist Geld" zum Beispiel bei der Salami-Herstellung bedeutet. Künstliche sogenannte "Reifebeschleuniger" verkürzen die Herstellungszeit so drastisch, dass traditionelle Metzger nur den Kopf schütteln. Doch schmeckt die Turbo-Wurst deshalb wirklich schlechter als eine ordentlich lang gereifte und luftgetrocknete Salami? Und warum haben Kartoffeln in Fertiggerichten oft eine besonders gelbe Farbe oder einen seltsamen Beigeschmack? Experimente im Testlabor, Geschmackstests auf der Straße und Besuche bei industriellen Herstellern illustrieren, welche Tricks dafür sorgen, dass wir schnell und preiswert satt werden - und welcher üble Beigeschmack dabei manchmal bleibt.

Di 12 september 2017 | 20:15 Buddy

Für Limonadenerbe Eddie (Alexander Fehling) ist das Leben eine einzige Party. Als er in seiner Luxuswohnung einen Eindringling stellt, glaubt Eddie erst an Einbruch ? und zweifelt dann an seinem Verstand: Buddy (Herbig) entpuppt sich als Schutzengel ? und nur er kann ihn sehen! Eddie will den aufdringlichen Begleiter loswerden, hat aber Schutz bitter nötig. Seine "Sprudel-Factory" blubbert kraftlos, und gegen Eddie braut sich im Management was zusammen. Buddy legt sich ins Zeug ? auch damit der Playboy bei der hübschen Altenpflegerin Lisa (Mina Tander) landen kann... Trotz schräger Gesangseinlagen meidet Herbig ("Bullyparade ? Der Film") lautstarken Klamauk und Witze unter der Gürtellinie. So gelingt ihm ein gefühlvoller Spaß, in dem das Timing der Gags und die Chemie der Stars stimmen.

Vr 8 september 2017 | 11:35 The Bold And The Beautiful

Seizoen 32 - Aflevering 7614 - Amerikaanse soap: Tijdens een zakenlunch bij Il Giardino wordt Brooke verrast door een oude vijand die vergeving zoekt. Bill maakt grappen over de doodsbedreigingen aan Quinn, maar Wyatt kan er niet om lachen. Tijdens een vergadering bij Forrester Creations ziet iedereen de chemie tussen Ridge en Quinn, behalve Eric.

Do 7 september 2017 | 18:05 The Bold and the Beautiful

Seizoen 32 - Aflevering 7614 - Amerikaanse soap: Tijdens een zakenlunch bij Il Giardino wordt Brooke verrast door een oude vijand die vergeving zoekt. Bill maakt grappen over de doodsbedreigingen aan Quinn, maar Wyatt kan er niet om lachen. Tijdens een vergadering bij Forrester Creations ziet iedereen de chemie tussen Ridge en Quinn, behalve Eric.

Do 10 augustus 2017 | 17:10 Magische Orte in aller Welt

Die Verwandlung von Blei oder anderen unedlen Metallen zu Gold, die Suche nach dem Stein der Weisen und auch die nach dem ewigen Leben sind die Themen, die die Menschen seit dem Altertum umtreiben und faszinieren. Vom Mittelalter bis ins 18. Jahrhundert und noch darüber hinaus studierten Gelehrte, Philosophen und Ärzte in ganz Europa die Alchemie, die Vorläuferin der modernen Chemie und Pharmakologie. Sie war nur Eingeweihten zugänglich, die eine codierte Sprache verwendeten und zum Teil zu sehr ausgefallenen Deutungen der Wirklichkeit gelangten. In der tschechischen Hauptstadt Prag, der englischen Universitätsstadt Cambridge und der französischen Metropole Paris ergründet Philippe Charlier diesen über mehrere Jahrhunderte geführten Dialog zwischen Geist und Materie mit Unterstützung einiger seiner prominenten Vertreter.

Zo 23 juli 2017 | 16:40 Wie schreibt man Liebe?

Einst gewann sein Drehbuch zu "Paradise Misplaced" einen Oscar. Doch seither ging es mit der Karriere und auch mit seiner Ehe bergab. Aus Geldnot nimmt Keith Michaels (Grant) das Angebot an, als Gastdozent am College von Binghamton zu unterrichten, einer von Dauerregen geplagten Ostküsten-Kleinstadt. Keith hat eigentlich keine Lust, wählt seine Seminarteilnehmerinnen eher nach Aussehen als nach Talent aus und macht sich schon am ersten Tag bei Professorin Weldon (Allison Janney), Jane-Austen-Expertin und Leiterin des Ethikkomitees, unbeliebt. Wenn die wüsste, dass er mit Studentin Karen (Bella Heathcote) ins Bett steigt, wäre seine Laufbahn als Skriptdozent beendet. Dabei findet Keith gerade Gefallen am Unterrichten. Die Studenten bringen ihn auf neue Ideen, und besonders mit der alleinerziehenden Holly (Marisa Tomei) stimmt die Chemie... Zusammenarbeit Nr. 4 mit Autor und Regisseur Marc Lawrence gibt Grant die Gelegenheit, erneut den Herzensbrecher mit Dackelblickcharme und trockenem Humor zu spielen. Besonders die Dialoge zwischen Grant und Tomei prickeln. J. K. Simmons (Oscar für "Whiplash") spielt den Fakultätsleiter.

Za 22 juli 2017 | 20:15 Wie schreibt man Liebe?

Einst gewann sein Drehbuch zu "Paradise Misplaced" einen Oscar. Doch seither ging es mit der Karriere und auch mit seiner Ehe bergab. Aus Geldnot nimmt Keith Michaels (Grant) das Angebot an, als Gastdozent am College von Binghamton zu unterrichten, einer von Dauerregen geplagten Ostküsten-Kleinstadt. Keith hat eigentlich keine Lust, wählt seine Seminarteilnehmerinnen eher nach Aussehen als nach Talent aus und macht sich schon am ersten Tag bei Professorin Weldon (Allison Janney), Jane-Austen-Expertin und Leiterin des Ethikkomitees, unbeliebt. Wenn die wüsste, dass er mit Studentin Karen (Bella Heathcote) ins Bett steigt, wäre seine Laufbahn als Skriptdozent beendet. Dabei findet Keith gerade Gefallen am Unterrichten. Die Studenten bringen ihn auf neue Ideen, und besonders mit der alleinerziehenden Holly (Marisa Tomei) stimmt die Chemie... Zusammenarbeit Nr. 4 mit Autor und Regisseur Marc Lawrence gibt Grant die Gelegenheit, erneut den Herzensbrecher mit Dackelblickcharme und trockenem Humor zu spielen. Besonders die Dialoge zwischen Grant und Tomei prickeln. J. K. Simmons (Oscar für "Whiplash") spielt den Fakultätsleiter.

Wo 19 juli 2017 | 23:55 Elite-Hochschulen Europas - Die ETH in Zürich

In Zürich befindet sich eine der zehn besten Hochschulen der Welt: die Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, kurz ETH. Stolze 21 Nobelpreisträger in Physik, Chemie und Medizin sind ETH-Alumni - darunter auch Albert Einstein. Gegründet wurde sie 1855 als Eidgenössisches Polytechnikum, um Architekten und Ingenieure für den Aufbau des jungen Bundesstaates Schweiz auszubilden. Heute ist die Elitehochschule internationaler Forschungsstandort für Wissenschaft und Technologie. Charakteristisch ist die Mischung aus Grundlagenforschung und Top-Engineering. Der Leitspruch der ETH, "Wo Zukunft entsteht", fasst prägnant die Ambitionen der ETH Zürich zusammen: bei der Gestaltung der Zukunft eine tragende Rolle zu spielen. Ende der 80er Jahre eröffnete die ETH Zürich als erste Hochschule in Europa den Fachbereich Umweltnaturwissenschaften. Dabei will die ETH die Krise, in der sich der Planet Erde befindet, nicht einfach aus ihrem Elfenbeinturm heraus beobachten, sondern sich durch den Fortschritt in Wissenschaft und Technik den Herausforderungen des 20. Jahrhunderts stellen. So forscht sie nach Lösungen für akute Probleme: Wie kann man 2050 eine auf neun Milliarden Menschen angestiegene Weltbevölkerung ernähren? Wie dämmt man die Vergeudung natürlicher Ressourcen ein? Wie gestaltet man Städte der Zukunft lebensfreundlicher? Wie bekämpft man effizient den Klimawandel? Nach den Antworten auf diese Fragen wird aber nicht nur in den Forschungslaboren der Universität gesucht, sondern auch durch Feldexperimente: die Gründung von Start-ups, 330 Stück in 20 Jahren, oder das Entsenden hochkarätiger Experten in internationale Organisationen.

Ma 17 juli 2017 | 01:55 Glück auf Umwegen

Laufzeit: 83 Min. Julien ist für Frauen so etwas wie die schwarze Katze, die von rechts kommt: Er bringt nur Unglück. Sobald sie sich verlieben, passiert ihnen ein skurriles Missgeschick nach dem anderen. Damit schlägt Julien jede Freundin in die Flucht. Dennoch hat er das Talent, Frauen glücklich zu machen – allerdings nur mit anderen Männern, denn er ist einer der erfolgreichsten Eheberater von Paris. Als er die Werbedesignerin Joanna kennenlernt, scheint sich alles zum Guten zu wenden. Zumal Joanna nichts so leicht erschüttert. Bis sie Juliens Eltern kennenlernt, und die Katastrophe ihren Lauf nimmt. Eine mitreißende Komödie mit viel französischem Charme und Esprit, Wortwitz und genialer Situationskomik. * Alle Liebesbeziehungen von Julien (François-Xavier Demaison) enden in einer Katastrophe. Und das im wörtlichen Sinn. Ein Kuss von ihm, und die Frau bekommt Ausschlag. Sex in der Küche: brandgefährlich, denn da glühen nicht nur die Leidenschaften, sondern auch die Herdplatten. Und all die Alices, Patricias oder Audreys verlassen ihn fluchtartig. Statt sich weiter um eigene frustrierende Beziehungen zu kümmern, richtet Julien sein Augenmerk lieber auf fremde, denn da ist er richtig gut. Als Eheberater, mit einer Erfolgsquote von nahezu 100 Prozent. Auf einer Hochzeit, die dank seines Verhandlungsgeschicks nicht schon vor dem Jawort gescheitert ist, lernt er Joanna (Virginie Efira) kennen. Purer Zufall, denn Joanna ist auf der falschen Hochzeitsfeier. Gute Voraussetzungen, um mit Juliens schrägem Fluch klarzukommen. Und tatsächlich, sie mögen sich auf Anhieb, aber trotz aller Faszination verkneift es sich Julien, der attraktiven Werbedesignerin hinterherzulaufen. Doch die verheiratete Joanna macht ihn ausfindig, denn ihre Ehe steckt in einer Krise. Statt die Beziehung zu retten, öffnet er Joanna - nicht frei von Eigennutz - die Augen über ihren lieblosen Ehemann. Prompt verlässt sie ihn und trifft sich mit Julien. Sie verlieben sich, alles passt, und Pechvogel Julien scheint sein Schicksal gebannt zu haben. Bis Joanna bei einem Katastrophen-Wochenende im Haus seiner Eltern erste Zweifel kommen. Als sie dann auch noch die Aktentaschen verwechselt und die wichtigste Präsentation ihres Lebens in den Sand setzt, gibt es nur eine Lösung: die Trennung. Ein Glückspilz wird er wohl nie, zutiefst ernüchtert geht Julien ins Kloster, 747 Kilometer von Paris und Joanna entfernt. Hier, unter 58 Mönchen, sieht er die Vorteile einer frommen Männergesellschaft: Auf sie warten keine Liebesprobleme und kein Essen bei Schwiegermüttern. Und Joanna erkennt unterdessen, dass manchmal sogar im Unglück das große Glück liegen kann. Eine Perle französischer Komödien, bei der alles auf den Punkt stimmt: witzige Dialoge, Timing, Situationskomik und die Chemie der Hauptdarsteller François-Xavier Demaison und der Belgierin Virginie Efira. Demaison studierte Schauspiel, aber auch Jura und entschied sich für die juristische Laufbahn. Als er für eine internationale Kanzlei arbeitete und vom Büro in Manhattan die Anschläge am 11. September 2001 erlebte, hängte er seinen Job für immer an den Nagel und widmet sich seitdem der Schauspielerei.

Zo 16 juli 2017 | 16:35 Urlaubsreif

Nach einem furchtbaren ersten Date hassen Jim und Lauren (Sandler, Barrymore) einander. Aber der "Zufall" führt die Alleinerziehenden in ein südafrikanisches Familienresort. Hier sorgen nicht zuletzt ihre Kinder dafür, dass sich alles den Erwartungen entsprechend entwickelt... Die Chemie stimmt wie in "Eine Hochzeit zum Verlieben" und "50 erste Dates". Die gut besetzten Kinder nerven nie, viele Dialoge sind göttlich. Wer sich nicht daran stört, dass jeder gute Gag mindestens einmal wiederholt oder von kopulierenden Nashörnern niedergetrampelt wird, wer die Afrika-Cluburlaub-Szenerie als parodistischen Wahnsinn einordnet und auch lärmenden Slapstick erträgt, hat hier harmlosen Spaß. Wobei nach fast zwei Stunden Laufzeit auch der Gutwilligste urlaubsreif ist.

Za 15 juli 2017 | 22:30 Meet the Parents

Während das Kennenlernen der Eltern für die meisten Paare den nächsten großen Schritt bedeutet, fängt das Daten bei 'Meet the Parents' genau damit an. In jeder Folge trifft jeweils ein männlicher und ein weiblicher Single auf je drei Elternpaare, die ihr Bestes geben, ein Date für den Sohn bzw. die Tochter an Land zu ziehen. Deren Sprösslinge können das Geschehen backstage genau mitverfolgen und sich so ein erstes Bild von ihrem potenziellen Date machen. Der Single-Mann oder die Single-Lady im Studio ist jedoch auf die Auskunftsfreudigkeit der Eltern angewiesen. Er oder sie darf die Verwandtschaft mit allerhand Fragen löchern, um sich einen Eindruck von dem Single-Nachwuchs machen zu können. Und wer kennt es nicht? Wenn Eltern einmal aus dem Nähkästchen plaudern, kann es ganz schön unangenehm werden: Kosenamen aus der Kindheit, peinliche Macken oder andere Anekdoten, die einem die Schamesröte ins Gesicht treiben. Wenn es den Singles, die backstage auf ein Date hoffen, zu bunt wird, haben sie das einmalige Recht, Einspruch zu erheben und ihre Eltern zum Schweigen zu bringen: Per Telefon können sie sich direkt mit Mama oder Papa im Studio verbinden lassen und darum bitten, keine weiteren Details preiszugeben. Doch das Veto will weise überlegt sein, denn pro Show ist nur ein einziger Anruf erlaubt! Am Ende darf der Single im Studio entscheiden, wessen Nachwuchs er bei einem ersten Date näher - und vor allem persönlich - kennenlernen will. Welche Eltern haben das Interesse für ihren Sohn oder ihre Tochter geweckt und wer hat den Schwiegersohn bzw. die Schwiegertochter in spe direkt wieder vergrault? Hat sich der Single im Studio für ein Date entschieden, geht es für die zwei direkt im Anschluss zu einem romantischen Candle-Light-Dinner. Wie das verläuft und ob die Chemie zwischen den beiden auch stimmt, ist jeweils in der darauffolgenden Sendung zu sehen.

Zo 9 juli 2017 | 21:03 Sex Academy

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Nederlandse realityreeks waarin zes koppels hun seksleven een nieuwe boost leren geven: Deze aflevering gaat over de chemie achter seksuele aantrekkingskracht en hoe je die zelf kunt beïnvloeden. De studenten komen erachter dat ze met simpele ingrepen meer zin in seks kunnen krijgen.

Za 8 juli 2017 | 22:30 Meet the Parents

Während das Kennenlernen der Eltern für die meisten Paare den nächsten großen Schritt bedeutet, fängt das Daten bei 'Meet the Parents' genau damit an. In jeder Folge trifft jeweils ein männlicher und ein weiblicher Single auf je drei Elternpaare, die ihr Bestes geben, ein Date für den Sohn bzw. die Tochter an Land zu ziehen. Deren Sprösslinge können das Geschehen backstage genau mitverfolgen und sich so ein erstes Bild von ihrem potenziellen Date machen. Der Single-Mann oder die Single-Lady im Studio ist jedoch auf die Auskunftsfreudigkeit der Eltern angewiesen. Er oder sie darf die Verwandtschaft mit allerhand Fragen löchern, um sich einen Eindruck von dem Single-Nachwuchs machen zu können. Und wer kennt es nicht? Wenn Eltern einmal aus dem Nähkästchen plaudern, kann es ganz schön unangenehm werden: Kosenamen aus der Kindheit, peinliche Macken oder andere Anekdoten, die einem die Schamesröte ins Gesicht treiben. Wenn es den Singles, die backstage auf ein Date hoffen, zu bunt wird, haben sie das einmalige Recht, Einspruch zu erheben und ihre Eltern zum Schweigen zu bringen: Per Telefon können sie sich direkt mit Mama oder Papa im Studio verbinden lassen und darum bitten, keine weiteren Details preiszugeben. Doch das Veto will weise überlegt sein, denn pro Show ist nur ein einziger Anruf erlaubt! Am Ende darf der Single im Studio entscheiden, wessen Nachwuchs er bei einem ersten Date näher - und vor allem persönlich - kennenlernen will. Welche Eltern haben das Interesse für ihren Sohn oder ihre Tochter geweckt und wer hat den Schwiegersohn bzw. die Schwiegertochter in spe direkt wieder vergrault? Hat sich der Single im Studio für ein Date entschieden, geht es für die zwei direkt im Anschluss zu einem romantischen Candle-Light-Dinner. Wie das verläuft und ob die Chemie zwischen den beiden auch stimmt, ist jeweils in der darauffolgenden Sendung zu sehen.

Do 6 juli 2017 | 21:30 Sex Academy

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Nederlandse realityreeks waarin zes koppels hun seksleven een nieuwe boost leren geven: Deze aflevering gaat over de chemie achter seksuele aantrekkingskracht en hoe je die zelf kunt beïnvloeden. De studenten komen erachter dat ze met simpele ingrepen meer zin in seks kunnen krijgen.

Za 1 juli 2017 | 23:40 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. Hamilton reist door Amerika en ontmoet verslaafden, dealers en chemici, en traceert PCP's geschiedenis van de apotheek naar de straat.

Vr 23 juni 2017 | 20:15 Nachsitzen! Promis zurück auf die Schulbank

Was war noch mal der Satz des Pythagoras? Und wofür steht das F in Chemie? Wer weiß noch was aus seiner Schulzeit? Es wird höchste Zeit, das Wissen von fünf Promis mal wieder abzufragen. Ein Lehrerkollegium aus zehn Kindern und einer Direktoren-Handpuppe, gespielt von Deutschlands erfolgreichstem Puppenspieler Martin Reinl, prüft die Promis mit klassischem Schulwissen und verrückten Schulaufgaben aus aller Welt. Der Stundenplan, den die Promi-Schüler durchlaufen, umfasst neun Fächer, darunter Klassiker wie Mathe, seit eh und je der natürliche Feind fast aller Schüler. Genauso unbeliebt: Chemie. In Einspielfilmen wird gezeigt, was man so alles machen kann, wenn es gut geplant ist. Aber auch, wozu Inkompetenz am Reagenzglas führen kann. Personenschäden bei unseren Promi-Prüfungen versuchen wir natürlich weitestgehend zu vermeiden. Am Ende jeder Prüfung hagelt es Zensuren. Ganz klassisch von 1 bis 6. Die 'Schul-Pausen' bestehen aus Bonusrunden, in denen die Promi-Schüler in witzigen Aktionsspielen gefordert werden. Neben den Spielen zeigt 'Nachsitzen! Promis zurück auf die Schulbank' in Einspielfilmen, wie Schule funktioniert - früher & heute. Wie lernen Kinder rund um den Globus? Und es gibt ein Ranking der verrücktesten Fakten der Welt, von denen man bisher garantiert nichts wusste: die verrücktesten Schulwege und die verrücktesten Schulen. Außerdem spricht Daniel Hartwich mit den Promis über ihre Schulzeit: über Lieblingsfächer, die strengsten Lehrer, über Jungs und Mädchen, schlechte und gute Klassenarbeiten, die Einschulung, Klassenfahrten und Abschlussbälle. Und selbstverständlich gibt es am Ende der Show Zeugnisse. Welcher Promi hat das Klassenziel erreicht? Wer war stets bemüht, muss aber trotzdem nachsitzen? Und welcher Promi entpuppt sich als Streber und wird Klassenbester?

Ma 12 juni 2017 | 22:00 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. In de laatste aflevering ontmoeten we de beroemde LSD-chemicus Casey Hardison in de Nevadawoestijn en bezoeken een ondergewaardeerde held van psychedelische historie, Darrell Lemaire.

Ma 5 juni 2017 | 22:00 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. Hamilton begint aan een aquatisch avontuur naar Reunion Island en Madagaskar om ichthyoallyeinovergiftiging en een verdraaide historie van geestverruimende vis te onderzoeken.

Vr 2 juni 2017 | 20:15 Die nackte Wahrheit

Gebildet, erfolgreich, Klassik- und Kuschelfan ? TV-Produzentin und Single Abby (Heigl) hat hohe Ansprüche an Männer. Kein einziges Attribut davon besitzt ihr neuer Machokollege Mike (Butler), dessen Sextipps für Quoten in ihrer Frühstückssendung sorgen sollen. Wenigstens hilft der selbst ernannte Experte für "Begierde, Verführung, Manipulation" Abby dabei, ihren Traumprinzen zu erobern... Regisseur Luketic ("Natürlich blond") hat stereotype statt echte Charaktere kreiert, die sich ihre flapsigen Wortduelle immerhin mit sichtlicher Spielfreude und der richtigen Chemie liefern.

Wo 31 mei 2017 | 21:00 Der Haushalts-Check mit Yvonne Willicks

Alles ok in Bad & WC? So werden Sie Schmutz, Schimmel und verstopfte Rohre nachhaltig los! Kamille, Aloe Vera oder Mandelmilch. Feuchtes Toilettenpapier - extra sanft und dermatologisch getestet! Viele Hersteller versprechen: Diese Tücher lösen sich nach dem Spülen in der Toilette ganz einfach und schnell auf! Doch wie sieht das in der Praxis aus? In ganz Deutschland schlagen Klärwerker in diesen Tagen Alarm: Feuchtes Toilettenpapier verstopft Pumpen und legt ganze Klärwerke lahm! Was ist dran an diesen Vorwürfen? Exklusiv testet Verbraucherexpertin Yvonne Willicks an der RWTH Aachen, wie lange feuchtes Toilettenpapier tatsächlich braucht, bis es sich komplett auflöst. Putzen wie die Profis: Perfekte Sauberkeit in Bad und WC. Und das mit so wenig Zeit und Aufwand wie möglich! Für die Housekeeping-Mitarbeiter eines bekannten Kölner Nobelhotels ist das Tagesgeschäft. Yvonne Willicks testest im Selbstversuch die besten Putztricks der Profis und ist beeindruckt, mit wie wenig Chemie sie im Bad auskommen! Kampf dem Schimmel: Knapp fünf Millionen Deutsche leiden unter Schimmelallergien. In über der Hälfte aller Fälle ist das Badezimmer die Quelle der heimtückischen schwarzen Plage. Wie lässt sich geschickt verhindern, dass Schimmel überhaupt entsteht? Und wie wird man den lästigen Pilz los, bevor die Sporen zum Problem für die Gesundheit werden? Gemeinsam mit Schimmelexperten zeigt Yvonne Willicks die besten Tipps!

Ma 29 mei 2017 | 22:00 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. Van het Aztecrijk tot het ondergrondse laboratorium onderzoekt Hamilton met de hulp van sjamanen, clandestiene kwekers en ethnomycologisten magische champignons.

Zo 28 mei 2017 | 00:40 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. Hamilton onderzoekt Salvia divinorum, van de hemelse nevelwouden van Oaxaca tot een viraal van Miley Cyrus.

Za 27 mei 2017 | 22:00 Hamilton's Pharmacopeia

Documentaireserie over de geschiedenis, chemie en sociale impact van drugs. Hamilton onderzoekt Salvia divinorum, van de hemelse nevelwouden van Oaxaca tot een viraal van Miley Cyrus.

Do 25 mei 2017 | 01:00 ZDFzeit - Die Tricks der Gesundheitsbranche

Erkältung, Schmerzen oder kleine Blessuren: Gegen vieles gibt es frei verkäufliche Hilfsmittel. Doch wie wirken sie? Und worauf sollte man beim Kauf in der Apotheke oder Drogerie achten? Die Gesundheitsbranche macht Jahresumsätze in Milliardenhöhe. Eine wichtige Rolle spielen dabei frei verkäufliche Produkte im Angebot von Apotheke und Drogeriemarkt. "ZDFzeit" untersucht, wie Hersteller ihre Waren entwickeln und an den Mann oder die Frau bringen. Wie oft heißt es in der Fernsehwerbung: "Fragen Sie Ihren Arzt oder Apotheker." "ZDFzeit" nimmt die Aufforderung beim Wort. In der Dokumentation über "Die Tricks der Gesundheitsbranche" gewähren die resolute Ärztin Sandra Niggemann und der streitbare Apotheker Gregor Huesmann Einblicke in die Welt der Arzneimittel. Wie funktionieren Wärmepflaster? Was zeichnet einen guten Erkältungstee aus? Wie wird aus einem rezeptpflichtigen Medikament plötzlich ein frei verkäufliches? Manchmal stoßen selbst Ärztin und Apotheker an ihre Grenzen, dann muss man auch den Chemiker, Physiker oder Juristen bemühen. Hinter vielen Produkten stecken geniale Kniffe und bewährte Rezepturen. Aber es gibt auch Tricks, über die man nur den Kopf schütteln kann. Wärmepflaster sind ein Beispiel für clevere Tricks aus der Chemie und Biologie: Weil eine Wärmflasche unterwegs oder im Büro doch etwas unpraktisch wäre, sind dünne Pflaster, die unauffällig und zuverlässig denselben Effekt erzielen, sehr beliebt. Was kaum jemand weiß: Viele Wärmepflaster werden überhaupt nicht warm, sondern erzeugen durch Chili-Extrakt nur die Illusion von Hitze auf der Haut. Wirkt das trotzdem? Beispiel Erkältungs-Tees: Das Bild eines Doktors, ein Heilbad im Namen, und schon wird aus einem simplen Kräutertee ein scheinbar gesundheitsförderndes Produkt. Aber wann darf es sich auch "Erkältungstee" nennen? So viel sei bereits verraten: Den Nachweis einer Wirksamkeit gegen Husten, Schnupfen und Heiserkeit muss dafür niemand erbringen. Die Dokumentation macht den Test, stellt nach allen Regeln der Kunst einen scheinbar besonders edlen Tee her und fragt Kunden: Was würden Sie für diese Ware zahlen? Wenn es um unsere Gesundheit geht, sind wir oft bereit, für gute Versprechen viel zu viel zu zahlen. Aber muss der Hersteller denn gar nicht nachweisen, dass sein Tee auch gegen Erkältung hilft? Der Film liefert dazu die Fakten. Die Gesundheitsbranche kennt noch ganz andere Tricks. An konkreten Beispielen zeigt die Dokumentation, wie altbekannte Medikamente mit neuem Namen noch einmal auf dem Markt kommen. Das einzige Ziel: sie durch ein neues Zulassungsverfahren von der Rezeptpflicht zu befreien. Denn sobald Präparate frei verkäuflich sind, steigen die Umsätze signifikant. Und auch der Hinweis auf Risiken und Nebenwirkungen entfällt. Gut und nützlich - oder teuer und gefährlich? Die unabhängigen "ZDFzeit"-Experten bewerten und erklären alltägliche Medizinprodukte. Eine Dokumentation mit echtem Nutzwert - denn gesund bleiben will schließlich jeder.

Di 23 mei 2017 | 20:15 ZDFzeit - Die Tricks der Gesundheitsbranche

Erkältung, Schmerzen oder kleine Blessuren: Gegen vieles gibt es frei verkäufliche Hilfsmittel. Doch wie wirken sie? Und worauf sollte man beim Kauf in der Apotheke oder Drogerie achten? Die Gesundheitsbranche macht Jahresumsätze in Milliardenhöhe. Eine wichtige Rolle spielen dabei frei verkäufliche Produkte im Angebot von Apotheke und Drogeriemarkt. "ZDFzeit" untersucht, wie Hersteller ihre Waren entwickeln und an den Mann oder die Frau bringen. Wie oft heißt es in der Fernsehwerbung: "Fragen Sie Ihren Arzt oder Apotheker." "ZDFzeit" nimmt die Aufforderung beim Wort. In der Dokumentation über "Die Tricks der Gesundheitsbranche" gewähren die resolute Ärztin Sandra Niggemann und der streitbare Apotheker Gregor Huesmann Einblicke in die Welt der Arzneimittel. Wie funktionieren Wärmepflaster? Was zeichnet einen guten Erkältungstee aus? Wie wird aus einem rezeptpflichtigen Medikament plötzlich ein frei verkäufliches? Manchmal stoßen selbst Ärztin und Apotheker an ihre Grenzen, dann muss man auch den Chemiker, Physiker oder Juristen bemühen. Hinter vielen Produkten stecken geniale Kniffe und bewährte Rezepturen. Aber es gibt auch Tricks, über die man nur den Kopf schütteln kann. Wärmepflaster sind ein Beispiel für clevere Tricks aus der Chemie und Biologie: Weil eine Wärmflasche unterwegs oder im Büro doch etwas unpraktisch wäre, sind dünne Pflaster, die unauffällig und zuverlässig denselben Effekt erzielen, sehr beliebt. Was kaum jemand weiß: Viele Wärmepflaster werden überhaupt nicht warm, sondern erzeugen durch Chili-Extrakt nur die Illusion von Hitze auf der Haut. Wirkt das trotzdem? Beispiel Erkältungs-Tees: Das Bild eines Doktors, ein Heilbad im Namen, und schon wird aus einem simplen Kräutertee ein scheinbar gesundheitsförderndes Produkt. Aber wann darf es sich auch "Erkältungstee" nennen? So viel sei bereits verraten: Den Nachweis einer Wirksamkeit gegen Husten, Schnupfen und Heiserkeit muss dafür niemand erbringen. Die Dokumentation macht den Test, stellt nach allen Regeln der Kunst einen scheinbar besonders edlen Tee her und fragt Kunden: Was würden Sie für diese Ware zahlen? Wenn es um unsere Gesundheit geht, sind wir oft bereit, für gute Versprechen viel zu viel zu zahlen. Aber muss der Hersteller denn gar nicht nachweisen, dass sein Tee auch gegen Erkältung hilft? Der Film liefert dazu die Fakten. Die Gesundheitsbranche kennt noch ganz andere Tricks. An konkreten Beispielen zeigt die Dokumentation, wie altbekannte Medikamente mit neuem Namen noch einmal auf dem Markt kommen. Das einzige Ziel: sie durch ein neues Zulassungsverfahren von der Rezeptpflicht zu befreien. Denn sobald Präparate frei verkäuflich sind, steigen die Umsätze signifikant. Und auch der Hinweis auf Risiken und Nebenwirkungen entfällt. Gut und nützlich - oder teuer und gefährlich? Die unabhängigen "ZDFzeit"-Experten bewerten und erklären alltägliche Medizinprodukte. Eine Dokumentation mit echtem Nutzwert - denn gesund bleiben will schließlich jeder.

Di 9 mei 2017 | 10:40 The Hills

Lauren beseft dat de chemie die ze voelde voor Doug tijdens haar middelbare schoolperiode verdwenen is. Ondertussen is Whitney gespannen vanwege haar nieuwe job in New York, een date met een knap model zorgt echter voor verademing. Spencer raakt vastbesloten om Stephanie uit zijn leven te verbannen, zelfs wanneer zij het met hem wil goedmaken.

Ma 26 december 2016 | 21:50 Docu: The Rolling Stones - A Trip across Latin America IMDb: 7.9

De Rolling Stones maakten dit jaar een bruisende trip door Zuid Amerika. In dit sfeervolle en kleurrijke tourverslag reizen we in hun zelfgecreëerde circus mee door Chili, Argentinië, Brazilië, Peru, Uruguay en Mexico. De vertrouwdheid en de muzikale chemie tussen Mick, Keith, Charlie en Ronnie zijn bijna tastbaar. Ze reflecteren op hun ervaringen en op hun speciale band met de Zuid-Amerikaanse fans. Rock was voor de Zuid-Amerikanen tijdens de dictatoriale regimes een verbindende vorm van rebellie. Tussen de concerten door maken de Stones inspirerende uitstapjes naar lokale muzikanten en zoeken ze oude vrienden op. Als een rode draad door de film loopt de gecompliceerde organisatie van het gedroomde slot van de tour: het eerste grote buitenlandse popconcert op Cuba. Een bezoek van Obama en een protest van de paus lijken roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk beleven de Cubanen met de Stones iets dat ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Aansluitend wordt het verslag van het volledige concert op Cuba uitgezonden onder de titel ‘Havana Moon’.

Zo 30 oktober 2016 | 22:27 Van Der Vorst Ziet Sterren

In het nieuwe seizoen van ‘Van der Vorst ziet Sterren’ reist Peter van der Vorst weer de hele wereld over om op bezoek te gaan bij uiteenlopend Nederlands talent. In de eerste aflevering is Peter te gast bij Babette van Veen. De soapster vertelt over de goede en slechte tijden in haar eigen privéleven. Daarnaast heeft Peter een openhartig gesprek met voetbalanalist René van de Gijp over onder andere het plotseling overlijden van zijn vriendin Daniëlle en de chemie met beide zoons Sanny en Nicky.

Ma 16 maart 2015 | 00:15 Start: Veronica Formule 1

Samenvatting van de eerste Formule 1-race van het seizoen op het Albert Park-circuit in Australië. Nu.nl blikt vooruit op de Formule 1 dit jaar: Dit weekeinde begint in Australië het Formule 1-seizoen, met de pas 17-jarige Max Verstappen als jongste rijder ooit. Een vooruitblik aan de hand van vijf vragen en antwoorden. -Maakt Max Verstappen dit jaar kans op een podiumplaats? Hij heeft twintig races de kans, dus het zou zomaar kunnen. De omstandigheden moeten dan wel meezitten. Zijn team Toro Rosso strijdt normaliter in de middenmoot, al heeft Red Bulls opleidingsteam een goede voorbereiding achter de rug: tijdens de tests in Spanje werden veel kilometers én competitieve tijden gereden. Teambaas Franz Tost heeft zelfs een vijfde plaats (van de tien) in het constructeurskampioenschap voor ogen. Anderzijds reed de jonge Verstappen pas een jaar geleden zijn eerste autorace, na vele succesvolle jaren in het karten. In het Europees kampioenschap Formule 3 pakte de Nederlander tijdens het eerste raceweekend een podiumplaats en won hij twee weken later al een race. Verstappen besloot het seizoen als derde - maar wel met de meeste overwinningen. De Formule 1 is uiteraard veel complexer. Bij zijn debuut zondag in Melbourne wordt de Limburger met zijn slechts 17 jaar en 164 dagen bovendien de veruit jongste F1-coureur ooit. Zelf wil Verstappen vooral races uitrijden, punten pakken door in de top tien te finishen ("Ik denk dat we daar in Melbourne al om kunnen meedoen") en teamgenoot Carlos Sainz verslaan. Als het hem lukt een podiumplek te veroveren, treedt hij in de voetsporen van zijn vader Jos, die in zijn debuutjaar 1994 tweemaal een derde plaats behaalde. -Wat is er in 2015 op technisch gebied anders aan de Formule 1 zelf? De meest zichtbare verandering zijn de neuzen van de auto's: die moesten in 2014 al lager zijn, maar lopen nu nóg steiler af en hebben een lagere punt voor meer crashbestendigheid. De lelijke 'miereneterneuzen' hebben plaatsgemaakt voor bijvoorbeeld de 'surfboards' van McLaren en Ferrari en het 'duimpje' van Red Bull en Williams. Achter in de bolides liggen nog steeds de in 2014 geïntroduceerde V6-motoren met turbo’s, gekoppeld aan elektromotoren. Naar verluidt is geluisterd naar klachten over het weinig spectaculaire geluid, maar in de praktijk klinken ze niet heel anders. De compacte turbokrachtbronnen maken nu eenmaal minder herrie dan de schreeuwerige V8's van weleer. Nieuw is dat er per auto gedurende het hele seizoen maar vier krachtbronnen gebruikt mogen worden. Wel mogen deze vanaf heden tussentijds geüpdate worden door motorleveranciers Mercedes, Ferrari, Renault en het teruggekeerde Honda, al is dit gebonden aan tokens - een soort virtuele valuta die voorschrijven hoeveel er veranderd mag worden. -Fernando Alonso is van Ferrari naar McLaren gegaan, Sebastian Vettel heeft Red Bull juist ingeruild voor Ferrari. Wie heeft de beste keuze gemaakt? Vettel, vooralsnog. Na vier wereldtitels op rij was 2014 ontnuchterend voor hem: de Red Bull beviel de Duitser niet, de chemie met het team leek weg en teamgenoot Daniel Ricciardo was vaak sneller. Vettel vond het tijd voor verandering, waarna hij na zijn overstap in de winter direct al weer de oude leek. Voor titelsucces met Ferrari komt 2015 echter te vroeg; regerend kampioen Mercedes is buiten bereik, weet Vettel: "Maar we zitten wél in het groepje daarachter met Williams en Red Bull." McLaren had gehoopt daarbij aan te sluiten maar staat ondanks de terugkeer van stercoureur Alonso op achterstand. De Spanjaard zag geen perspectief bij Ferrari en heeft zijn hoop gevestigd op het Britse team en haar nieuwe motorleverancier Honda. De Japanse fabrikant bleek haar krachtbron tijdens de wintertests echter nog niet op orde te hebben, waardoor McLaren maar weinig kilometers kon maken. Om het nog erger te maken liep Alonso tijdens de testdagen bij een crash een hersenschudding op, waardoor hij de eerste race moet missen. -Wordt de strijd om het kampioenschap weer een duel tussen de Mercedes-coureurs? Gokkers doen er inderdaad verstandig aan op Lewis Hamilton of Nico Rosberg in te zetten, want Mercedes maakte een ijzersterke indruk tijdens de wintertests. Het reed veruit de meeste kilometers, waarmee het belangrijkste verbeterpunt - de betrouwbaarheid - aangepakt lijkt. Dat Hamilton en Rosberg niet steeds bovenaan stonden, is daarom ook geen reden tot zorg: ze reden immers steevast op de (langzamere) hardere banden om raceafstanden te oefenen, waardoor de ware snelheid verborgen bleef. Een moeilijker te beantwoorden vraag is wie van de twee de beste papieren heeft. Hamilton won vorig jaar de meeste races, maar Rosberg pakte de meeste pole positions. "En ik ben nu gewend aan het vechten om de titel", waarschuwt Rosberg zijn teamgenoot alvast. Voor de spanning in het WK is dat goed nieuws en de strijd binnen Mercedes is natuurlijk ook gunstig voor Red Bull-kopman Ricciardo, de Williams-coureurs Felipe Massa en Valtteri Bottas en Ferrari's Vettel en Kimi Raikkonen - de outsiders voor zeges. -Wat speelt er in de rest van de F1-wereld? Genoeg. Wat te denken van de rechtszaak die Giedo van der Garde heeft aangespannen tegen Sauber in een poging alsnog te racen in Melbourne? Onduidelijk is wat er gebeurt nu de Nederlander ook in een hoger beroep in het gelijk is gesteld. De Zwitserse renstal kampt al enige tijd met financiële problemen en hetzelfde is van toepassing op Force India en Lotus. Laatstgenoemde twee teams konden zelfs pas in een latere fase van de wintertests aansluiten en hebben beperkte middelen om hun auto's te verbeteren, wat goed nieuws is voor Verstappen en Toro Rosso. In de achterhoede spelen dezelfde problemen. Na weer een jaar kwakkelen is Caterham zelfs failliet gegaan. Manor, het vroegere Marussia, maakt dankzij enkele investeerders een doorstart met een inderhaast opgekalefaterde 2014-auto. Ook buiten de rijders en teams is er genoeg om de soap die Formule 1 heet spannend te houden. Zo is het nog onduidelijk of er dit jaar een Duitse Grand Prix plaatsvindt en staat er voor het eerst sinds 1992 weer een Grand Prix in Mexico op het programma, maar niet alvorens het F1-circus de inmiddels traditioneel geworden seizoenstart in het Australische Melbourne heeft afgewerkt.

Vr 25 juli 2014 | 23:48 RTL Boulevard

-Paul de Leeuw: Ranking the Stars leuker dan ooit -Droom komt uit voor Berget Lewis -Goede chemie tussen acteurs 50 Shades of Grey

Vr 25 juli 2014 | 18:34 RTL Boulevard

-Paul de Leeuw: Ranking the Stars leuker dan ooit -Droom komt uit voor Berget Lewis -Goede chemie tussen acteurs 50 Shades of Grey

Ma 14 oktober 2013 | 21:15 Spoorloos

Zoektocht (tt888) naar uit het oog verloren personen. Afl.: Het wonderbaarlijke verhaal van Rodrigo van Rutte en Matthijs Mostert. Het zou zo het scenario van een spannende film kunnen zijn. Wat is precies gebeurd in dat ziekenhuis, 32 jaar geleden? Zou het kunnen dat Rodrigo en Matthijs als baby's verwisseld zijn? Noem het intuitie. Rodrigo van Rutte kon het gewoonweg niet geloven dat de vrouw die volgens zijn adoptiepapieren zijn biologische moeder was, de vrouw was die hem baarde. In 2008 vond hij de vrouw die op papier zijn biologische moeder is: de Colombiaanse Isabel Delgado. Isabel en Rodrigo (toen 27) ontmoeten elkaar in 2008 in een hotel in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Ondanks de warme ontmoeting, krijgt Rodrigo al snel het gevoel dat er iets niet klopt. Isabels familie had een lichtere huidskleur dan ik, was langer en grover gebouwd. En ook al had ik een klik met Isabel, ik miste de chemie die ik heb gezien tussen andere adoptiekinderen en hun biologische ouders. Rodrigo besluit dat hij een DNA-test wil laten uitvoeren. Na verschillende testuitslagen werd Spoorloos ingeschakeld en uit het onderzoek blijkt later dat Rodrigo en Isabel inderdaad niet verwant zijn. Als Rodrigo zijn adoptiepapieren weer induikt, vindt hij een lijst met namen van Colombiaanse kinderen die in hetzelfde vliegtuig naar Nederland zaten als ik. Er was een naam die mij meteen opviel, die van Matthijs. Hij was een dag na mij in hetzelfde ziekenhuis geboren. Langzaam begint hij het onmogelijke te denken. Na een verwantschapsonderzoek tussen Matthijs en Isabel blijkt dat de moederschapswaarschijnlijkheid 99,999 procent was. Matthijs was in shock. Rodrigo daarentegen was heel blij. 'Eindelijk kreeg ik de bevestiging dat ik niet gek was. Mijn intuitie bleek te kloppen'. Er blijft wel een vraag over: Wie is dan de moeder van Rodrigo? Presentatie: Derk Bolt. Zie ook spoorloos.kro.nl.

 Meer