Je vindt hier de programma's van Burger op tv We hebben de volgende programma's voor Burger Bob's Burgers: Seizoen 7 Aflevering 18 The Laser Inth: Gene gaat met Bob mee naar de laatste rock en roll lasershow in het. SpongeBob: Seizoen 11 Aflevering 17 Shopping List/Mustard O’ Mine: SpongeBob is een vierkante gele zeespons en woont in een grote. Little Women: Gebaseerd op Louisa May Alcotts autobiografische roman uit 1868 over liefde, familie en de vrouwelijke geest binnen de familie March. Terwijl hun vader aan het front vecht van de Amerikaanse Burgeroorlog, groeien de zussen Jo, Amy, Meg en Beth op. Bob's Burgers: Seizoen 8 Aflevering 2 The Silence of the Louise: Wanneer Mr Fronds therapiepoppen aangevallen worden, wil Louise de. Bob's Burgers: Seizoen 8 Aflevering 3 The Wolf of Wharf Street: Op de avond van Halloween probeert Linda de kinderen te imponeren door. Burgers' Zoo En Waarom: Leerzaam kinderprogramma waarin kinderen zelf op zoek gaan naar antwoorden op hun vragen. The Humanity Bureau: In een grotendeels opgedroogde wereld, bepaalt het Bureau voor de Mensheid met koude precisie of burgers van waarde zijn voor de samenleving. Noah werkt voor het Bureau om burgers te deporteren die van onvoldoende waarde geacht worden. Enkele. Dagcarrousel: Met o.a. RegioNed en Óngerwaeg over bijzonder gewone Limburgers. Paw Patrol: Seizoen 4 Aflevering 1 Pups redden een blimp / Pups redden de chili competitie: PAW Patrol is een kinderserie over zes. Dagcarrousel: Met o.a. RegioNed en Óngerwaeg over bijzonder gewone Limburgers.

Burger op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 17:00 Burgers' Zoo En Waarom

Seizoen 5 - Aflevering 61 - Leerzaam kinderprogramma waarin kinderen zelf op zoek gaan naar antwoorden op hun vragen. Capibara's

Morgen | 17:00 Burgers' Zoo En Waarom

Seizoen 5 - Aflevering 62 - Leerzaam kinderprogramma waarin kinderen zelf op zoek gaan naar antwoorden op hun vragen. Man vrouw vis

Burger op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 06:00 Bob's Burgers

Seizoen 7 - Aflevering 18 - The Laser - Inth: Gene gaat met Bob mee naar de laatste rock en roll-lasershow in het planetarium, terwijl Linda en de meiden uit eten gaan in een gek restaurant.

Vandaag | 07:10 SpongeBob

Seizoen 11 - Aflevering 17 - Shopping List/Mustard O’ Mine: SpongeBob is een vierkante gele zeespons en woont in een grote ananas heel diep in de oceaan. In de plaats Bikinibroek woont hij met zijn vrienden en zijn huisdier, Gerrit de slak. Samen met Octo bakt SpongeBob krabburgers in de Krokante Krab, zijn lievelings werk! Voor een potje 'Catch a Bubble' mag je hem en Patrick absoluut wakker maken. Hij is naïef en optimistisch en heeft het beste met iedereen voor, maar werkt zich altijd weer in de nesten.

Vandaag | 09:15 Little Women

Gebaseerd op Louisa May Alcotts autobiografische roman uit 1868 over liefde, familie en de vrouwelijke geest binnen de familie March. Terwijl hun vader aan het front vecht van de Amerikaanse Burgeroorlog, groeien de zussen Jo, Amy, Meg en Beth op ...

Gebaseerd op Louisa May Alcotts autobiografische roman uit 1868 over liefde, familie en de vrouwelijke geest binnen de familie March. Terwijl hun vader aan het front vecht van de Amerikaanse Burgeroorlog, groeien de zussen Jo, Amy, Meg en Beth op onder de hoede van hun sterke moeder. Het zijn moeilijke tijden voor de vier jonge vrouwen die hun weg in de maatschappij moeten vinden. Met onder anderen Winona Ryder, Kirsten Dunst, Claire Danes, Susan Sarandon en Christian Bale.

Vandaag | 10:55 Bob's Burgers

Seizoen 8 - Aflevering 2 - The Silence of the Louise: Wanneer Mr Fronds therapiepoppen aangevallen worden, wil Louise de zaak oplossen met Millie. Teddy besluit inspirerende posters te gaan maken, maar de resultaten zijn niet alleen positief.

Vandaag | 11:20 Bob's Burgers

Seizoen 8 - Aflevering 3 - The Wolf of Wharf Street: Op de avond van Halloween probeert Linda de kinderen te imponeren door ze een wolf te laten zoeken die de stad terroriseert. Ondertussen denkt een gewonde en gemedicineerde Bob dat Teddy in een weerwolf is veranderd.

Vandaag | 11:55 Burgers' Zoo En Waarom

Leerzaam kinderprogramma waarin kinderen zelf op zoek gaan naar antwoorden op hun vragen.

Vandaag | 13:10 The Humanity Bureau

In een grotendeels opgedroogde wereld, bepaalt het Bureau voor de Mensheid met koude precisie of burgers van waarde zijn voor de samenleving. Noah werkt voor het Bureau om burgers te deporteren die van onvoldoende waarde geacht worden. Enkele ...

In een grotendeels opgedroogde wereld, bepaalt het Bureau voor de Mensheid met koude precisie of burgers van waarde zijn voor de samenleving. Noah werkt voor het Bureau om burgers te deporteren die van onvoldoende waarde geacht worden. Enkele collega's die jaloers zijn op zijn succes, zetten een valstrik op voor hem. Hij krijgt het bevel om een jonge moeder en haar zoontje te deporteren. Noah besluit hen echter te helpen en ontdekt een gruwelijk geheim binnen het Bureau. Hij moet al zijn kennis en gevechtservaring gebruiken om zijn leven en dat van Rachel en Lucas te redden.

Vandaag | 13:26 Dagcarrousel

Met o.a. RegioNed en Óngerwaeg over bijzonder gewone Limburgers.

Vandaag | 14:05 Paw Patrol

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Pups redden een blimp / Pups redden de chili competitie: PAW Patrol is een kinderserie over zes heldhaftige puppies; Chase, Marshall, Rocky, Zuma, Rubble en Sky die worden geleid door de tienjarige jongen genaamd Ryder. Met een unieke mix van probleemoplossende vaardigheden, coole voertuigen en veel schattige doggy humor, werkt de PAW Patrol samen tijdens hoogwaardige reddingsopdrachten om de Adventure Bay gemeenschap te beschermen. Van Marshall de brandweerpup naar Chase de politiepup naar Skye, die hoog vliegt in haar copter. Elke pup brengt een unieke persoonlijkheid en vaardigheid aan het team, waarbij teamwork en goed burgerschap van het grootste belang zijn. Ze hebben allemaal speciale Pup Packs op hun rug om direct ter hulp te schieten - van katten redden tot een trein redden van een rotswand! En hoe groot het avontuur ook, de PAW Patrol heeft altijd tijd voor een spel, een lach en een oorkras van Ryder. Leuk PAW Patrol feit: Ryder redde al de pups en leerde hen hun PAW Patrol vaardigheden.

Vandaag | 15:15 Dagcarrousel

Met o.a. RegioNed en Óngerwaeg over bijzonder gewone Limburgers.

Vandaag | 16:00 SpongeBob

Seizoen 11 - Aflevering 2 - Spot keert terug/De controle: SpongeBob SquarePants is een tekenfilmserie met de gele spons Spongebob die diep in de oceaan woont in de onderwaterstad genaamd Bikini Bottom. Samen met zijn vriend, de roze zeester Patrick, beleeft hij de gekste en meest spannende avonturen. Spongebob heeft een zeer energiek en optimistisch karakter en werkt als chef-kok in restaurant 'The Krusty Krab' waar hij de beste hamburgers van de bodem van de zee maakt.

Vandaag | 16:15 SpongeBob

Seizoen 11 - Aflevering 20 - Library Cards/Plankton Paranoia: SpongeBob is een vierkante gele zeespons en woont in een grote ananas heel diep in de oceaan. In de plaats Bikinibroek woont hij met zijn vrienden en zijn huisdier, Gerrit de slak. Samen met Octo bakt SpongeBob krabburgers in de Krokante Krab, zijn lievelings werk! Voor een potje 'Catch a Bubble' mag je hem en Patrick absoluut wakker maken. Hij is naïef en optimistisch en heeft het beste met iedereen voor, maar werkt zich altijd weer in de nesten.

Vandaag | 16:15 Bob's Burgers

Seizoen 8 - Aflevering 4 - Sit Me Baby One More Time: Wanneer Tina een oppasonderneming opzet, ontspoort deze snel nadat haar zakenrivaal Tammy wordt ingehuurd om met haar te werken. Intussen nemen Bob en Linda een kijkje bij hun concurrentie in een restaurant dat bekendstaat om zijn burgers.

Vandaag | 16:45 Bob's Burgers

Seizoen 8 - Aflevering 5 - Thanks-hoarding: Wanneer Teddy's familie onverwacht aankondigt dat ze met Thanksgiving langskomt, stemt de familie Belcher met tegenzin in om te helpen. De voorbereiding blijkt een veel grotere uitdaging dan verwacht, vooral wanneer ze erachter komen dat Teddy een verzamelstoornis heeft.

Vandaag | 18:25 SpongeBob

Seizoen 8 - Aflevering 25 - De Goede Naam Van De Krabburger / De Petitie: Meneer Krabs wil 2 procent meer klanten. // Volgens de gemeente horen twee restaurants minimaal 100 meter uit elkaar gelegen te zijn. De Maatemmer en de Krokante Krab liggen echter 99 meter uit elkaar.

Vandaag | 19:04 Burgers' Zoo En Waarom

Leerzaam kinderprogramma waarin kinderen zelf op zoek gaan naar antwoorden op hun vragen.

Vandaag | 19:05 Paw Patrol

Seizoen 4 - Aflevering 11 - Pups redden Grote Harige/Pups redden een vliegend katje: PAW Patrol is een kinderserie over zes heldhaftige puppies; Chase, Marshall, Rocky, Zuma, Rubble en Sky die worden geleid door de tienjarige jongen genaamd Ryder. Met een unieke mix van probleemoplossende vaardigheden, coole voertuigen en veel schattige doggy humor, werkt de PAW Patrol samen tijdens hoogwaardige reddingsopdrachten om de Adventure Bay gemeenschap te beschermen. Van Marshall de brandweerpup naar Chase de politiepup naar Skye, die hoog vliegt in haar copter. Elke pup brengt een unieke persoonlijkheid en vaardigheid aan het team, waarbij teamwork en goed burgerschap van het grootste belang zijn. Ze hebben allemaal speciale Pup Packs op hun rug om direct ter hulp te schieten - van katten redden tot een trein redden van een rotswand! En hoe groot het avontuur ook, de PAW Patrol heeft altijd tijd voor een spel, een lach en een oorkras van Ryder. Leuk PAW Patrol feit: Ryder redde al de pups en leerde hen hun PAW Patrol vaardigheden.

Vandaag | 21:15 SpongeBob

Seizoen 11 - Aflevering 2 - Spot keert terug/De controle: SpongeBob SquarePants is een tekenfilmserie met de gele spons Spongebob die diep in de oceaan woont in de onderwaterstad genaamd Bikini Bottom. Samen met zijn vriend, de roze zeester Patrick, beleeft hij de gekste en meest spannende avonturen. Spongebob heeft een zeer energiek en optimistisch karakter en werkt als chef-kok in restaurant 'The Krusty Krab' waar hij de beste hamburgers van de bodem van de zee maakt.

Morgen | 01:05 Bob's Burgers

Seizoen 8 - Aflevering 8 - Y Tu Ga-Ga Tambien: Op het schoolplein wordt een nieuw spel geïntroduceerd dat de sociale hiërarchie op z'n kop zet en Gene is hier niet blij mee. Linda valt in als verhalenverteller bij de bieb en haalt alles uit de kast om de perfecte verhalenverteller te worden.

Morgen | 01:35 Bob's Burgers

Seizoen 8 - Aflevering 9 - Y Tu Ga-Ga Tambien: De geanimeerde komedie show Bob's Burgers volgt de ups en downs van Bob. Bob runt een hamburger restaurant samen met zijn vrouw en drie kinderen. Bob heeft grote plannen met zijn zaak Bob's Burgers maar zijn familie handelt daar heel anders naar. Ondanks de met vet doordrenkte toonbank en gebrek aan klanten proberen ze elke her-her-heropening tot een groot succes te maken. Bob's vrouw, Linda, blijft aan de zijde van haar man staan hoewel ze snel is afgeleid. hun oudste dochter, de 13-jarige Tina, heeft minimale sociale vaardigheden en is een hopeloze romanticus met een dingetje voor zombies. De middelste zoon Gene, de enige zoon in de familie, is een ambitieuze muzikant met een dorst voor het leven en een honger naar het eten. Louise is de jongste van het trio. De konijnenoren dragende dochter heeft een ietwat apart gevoel voor humor waardoor zowel binnen als buiten de keuken onverantwoord is.

Morgen | 04:10 SpongeBob

Seizoen 5 - Aflevering 2 - De Kok Van Vroeger / Nachtlicht! : Jim, een kok die voor SpongeBob in de Krokante Krab werkte en een specialist is in het bakken van Krabburgers komt op bezoek. SpongeBob vreest voor zijn functie en wil de eer aan zichzelf houden. // SpongeBob is bang in het donker en schaft nachtlampjes aan.

Morgen | 06:00 Bob's Burgers

Seizoen 7 - Aflevering 19 - Thelma & Louise, Maar Dan Met Linda Als Thelma: Nadat Louise op school in de problemen komt, moet Linda op gesprek bij Mr Frond en loopt ze het risico haar zuurverdiende plek kwijt te raken als leider van de Wagstaff-gebakmarkt.

Morgen | 07:10 SpongeBob

Seizoen 11 - Aflevering 19 - Patnokkio/Chef Bob: SpongeBob SquarePants is een tekenfilmserie met de gele spons Spongebob die diep in de oceaan woont in de onderwaterstad genaamd Bikini Bottom. Samen met zijn vriend, de roze zeester Patrick, beleeft hij de gekste en meest spannende avonturen. Spongebob heeft een zeer energiek en optimistisch karakter en werkt als chef-kok in restaurant 'The Krusty Krab' waar hij de beste hamburgers van de bodem van de zee maakt.

Morgen | 10:55 Bob's Burgers

Seizoen 8 - Aflevering 4 - Sit Me Baby One More Time: Wanneer Tina een oppasonderneming opzet, ontspoort deze snel nadat haar zakenrivaal Tammy wordt ingehuurd om met haar te werken. Intussen nemen Bob en Linda een kijkje bij hun concurrentie in een restaurant dat bekendstaat om zijn burgers.

Morgen | 11:20 Bob's Burgers

Seizoen 8 - Aflevering 5 - Thanks-hoarding: Wanneer Teddy's familie onverwacht aankondigt dat ze met Thanksgiving langskomt, stemt de familie Belcher met tegenzin in om te helpen. De voorbereiding blijkt een veel grotere uitdaging dan verwacht, vooral wanneer ze erachter komen dat Teddy een verzamelstoornis heeft.

Morgen | 11:55 Burgers' Zoo En Waarom

Leerzaam kinderprogramma waarin kinderen zelf op zoek gaan naar antwoorden op hun vragen.

Morgen | 13:26 Dagcarrousel

Met o.a. RegioNed en Óngerwaeg over bijzonder gewone Limburgers.

Morgen | 13:50 SpongeBob

Seizoen 7 - Aflevering 21 - Verstoppen en daarna zien we wel / Gekke Gerrit: SpongeBob en Patrick spelen verstoppertje. Patrick begrijpt het niet en gaat naar huis. En SpongeBob maar zoeken. // Plankton vermomd zich als slak en hoopt het geheime recept van de Krabburger te kunnen stelen op "huisdier-meeneemdag".

Morgen | 15:15 Dagcarrousel

Met o.a. RegioNed en Óngerwaeg over bijzonder gewone Limburgers.

Morgen | 16:00 SpongeBob

Seizoen 11 - Aflevering 20 - Library Cards/Plankton Paranoia: SpongeBob is een vierkante gele zeespons en woont in een grote ananas heel diep in de oceaan. In de plaats Bikinibroek woont hij met zijn vrienden en zijn huisdier, Gerrit de slak. Samen met Octo bakt SpongeBob krabburgers in de Krokante Krab, zijn lievelings werk! Voor een potje 'Catch a Bubble' mag je hem en Patrick absoluut wakker maken. Hij is naïef en optimistisch en heeft het beste met iedereen voor, maar werkt zich altijd weer in de nesten.

Morgen | 16:15 Bob's Burgers

Seizoen 8 - Aflevering 8 - Y Tu Ga-Ga Tambien: Op het schoolplein wordt een nieuw spel geïntroduceerd dat de sociale hiërarchie op z'n kop zet en Gene is hier niet blij mee. Linda valt in als verhalenverteller bij de bieb en haalt alles uit de kast om de perfecte verhalenverteller te worden.

Morgen | 16:15 SpongeBob

Seizoen 11 - Aflevering 3 - Draai de fles rond/Er zit een spons in mijn soep: SpongeBob SquarePants is een tekenfilmserie met de gele spons Spongebob die diep in de oceaan woont in de onderwaterstad genaamd Bikini Bottom. Samen met zijn vriend, de roze zeester Patrick, beleeft hij de gekste en meest spannende avonturen. Spongebob heeft een zeer energiek en optimistisch karakter en werkt als chef-kok in restaurant 'The Krusty Krab' waar hij de beste hamburgers van de bodem van de zee maakt.

Morgen | 16:45 Bob's Burgers

Seizoen 8 - Aflevering 9 - Y Tu Ga-Ga Tambien: De geanimeerde komedie show Bob's Burgers volgt de ups en downs van Bob. Bob runt een hamburger restaurant samen met zijn vrouw en drie kinderen. Bob heeft grote plannen met zijn zaak Bob's Burgers maar zijn familie handelt daar heel anders naar. Ondanks de met vet doordrenkte toonbank en gebrek aan klanten proberen ze elke her-her-heropening tot een groot succes te maken. Bob's vrouw, Linda, blijft aan de zijde van haar man staan hoewel ze snel is afgeleid. hun oudste dochter, de 13-jarige Tina, heeft minimale sociale vaardigheden en is een hopeloze romanticus met een dingetje voor zombies. De middelste zoon Gene, de enige zoon in de familie, is een ambitieuze muzikant met een dorst voor het leven en een honger naar het eten. Louise is de jongste van het trio. De konijnenoren dragende dochter heeft een ietwat apart gevoel voor humor waardoor zowel binnen als buiten de keuken onverantwoord is.

Morgen | 19:04 Burgers' Zoo En Waarom

Leerzaam kinderprogramma waarin kinderen zelf op zoek gaan naar antwoorden op hun vragen.

Morgen | 19:45 Tijd voor Avontuur

Lemongrab sluipt steeds Bubbeliens kasteel binnen omdat hij eenzaam is. Bubbelien regelt nieuwe burgers voor hem, maar dat loopt niet goed af. Finn en Jake onderzoeken de zaak.

Morgen | 19:50 S.W.A.T

Hondo en zijn team worden ingeschakeld voor een interventie bij een opstand in een gevangenis. Een riskante missie, want de muitende gedetineerden houden enkele burgers gegijzeld. Daarnaast brengt Deacons vrouw Annie een bezoek aan het hoofdkwartier van het S.W.A.T.-team.

Morgen | 20:35 The Last Samurai

Morgen - Nathan Algren, een gerespecteerde veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, trekt in 1870 naar Japan om de soldaten van keizer Meji te trainen voor een gevecht om de laatste samoerai uit te roeien. De samoerai willen op hun beurt het land ...

Nathan Algren, een gerespecteerde veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, trekt in 1870 naar Japan om de soldaten van keizer Meji te trainen voor een gevecht om de laatste samoerai uit te roeien. De samoerai willen op hun beurt het land heroveren. Algren geeft opleidingen met moderne, Westerse wapens aan de troepen van de keizer. Wanneer Algren wordt ontvoerd door de samoerai, komt hij in nauw contact met hun cultuur. Zijn respect voor de samoerai groeit en hij ontgroeit steeds meer de Westerse waarden. Uiteindelijk moet hij kiezen tussen twee werelden en voor wie hij wil vechten.

Morgen | 21:15 SpongeBob

Seizoen 11 - Aflevering 3 - Draai de fles rond/Er zit een spons in mijn soep: SpongeBob SquarePants is een tekenfilmserie met de gele spons Spongebob die diep in de oceaan woont in de onderwaterstad genaamd Bikini Bottom. Samen met zijn vriend, de roze zeester Patrick, beleeft hij de gekste en meest spannende avonturen. Spongebob heeft een zeer energiek en optimistisch karakter en werkt als chef-kok in restaurant 'The Krusty Krab' waar hij de beste hamburgers van de bodem van de zee maakt.

Overmorgen | 00:35 Bob's Burgers

Seizoen 8 - Aflevering 10 - The Secret Ceramics Room of Secrets: Linda wil kosten wat kost een feest geven in het restaurant om de kerstsfeer te verspreiden. Als ze echter ontdekt dat haar waardevolle kerstboomversiering is gestolen, zijn alle gasten ineens verdachten, inclusief Marshmallows vriend, kunstenaar Art.

Overmorgen | 01:05 Bob's Burgers

Seizoen 8 - Aflevering 11 - Sleeping with the Frenemy: Als Linda's waardevolle kerstversiering ineens weg is tijdens een feestje in het restaurant, verdenkt ze de aanwezigen. De kinderen hebben echter hun eigen theorie: de diefstal zou gepleegd zijn door de anti-Kerstman - De Grauwert.

Overmorgen | 04:10 SpongeBob

Seizoen 5 - Aflevering 6 - Achtbaanhelden / De Renovatie van de Maatemmer: SpongeBob en Patrick gaan naar een pretpark want daar is een nieuwe achtbaan. Eigenlijk durven ze niet. // Plankton gaat de Maatemmer renoveren. SpongeBob, Octo en Patrick helpen een handje en hebben niet door dat het Plankton om het recept van de krabburger te doen is.

Overmorgen | 04:30 SpongeBob

Seizoen 5 - Aflevering 7 - Allerliefste Krabby / De nieuwe Octo: SpongeBob kookt een perfecte Krabburger. Hij neemt de burger en wordt er verliefd op. // Octo heeft een elektrische omheining geplaatst. Nadat hij een schok hiervan heeft gekregen, wordt hij vrienden met SpongeBob en Patrick.

Overmorgen | 08:15 Bob's Burgers

Seizoen 7 - Aflevering 18 - The Laser - Inth: Gene gaat met Bob mee naar de laatste rock en roll-lasershow in het planetarium, terwijl Linda en de meiden uit eten gaan in een gek restaurant.

Overmorgen | 08:45 Bob's Burgers

Seizoen 7 - Aflevering 19 - Thelma & Louise, Maar Dan Met Linda Als Thelma: Nadat Louise op school in de problemen komt, moet Linda op gesprek bij Mr Frond en loopt ze het risico haar zuurverdiende plek kwijt te raken als leider van de Wagstaff-gebakmarkt.

Overmorgen | 09:05 Bob's Burgers

Seizoen 7 - Aflevering 20 - Mom, Lies, and Videotape: Linda wordt vlak voor de Moederdagvoorstelling op Wagstaff snotverkouden. Omdat Bob's oubollige filmcamera dienst weigert, spelen de kinderen thuis een versie van de optredens na voor Linda.

Overmorgen | 09:15 SpongeBob

Seizoen 11 - Aflevering 7 - Monsterlijke Krabburgers/Klieren van de klas: SpongeBob SquarePants is een tekenfilmserie met de gele spons Spongebob die diep in de oceaan woont in de onderwaterstad genaamd Bikini Bottom. Samen met zijn vriend, de roze zeester Patrick, beleeft hij de gekste en meest spannende avonturen. Spongebob heeft een zeer energiek en optimistisch karakter en werkt als chef-kok in restaurant 'The Krusty Krab' waar hij de beste hamburgers van de bodem van de zee maakt.

Overmorgen | 09:30 Bob's Burgers

Seizoen 7 - Aflevering 21 - Paraders of the Lost Float: Wanneer er regen wordt voorspeld op de dag van de Veen Tot Strand-optocht, haalt Teddy Bob over om mee te doen zodat hij gemakkelijk kan winnen. De optocht loopt echter in de soep en Bob beseft dat hij zijn instelling moet veranderen.

Overmorgen | 10:00 Bob's Burgers

Seizoen 7 - Aflevering 22 - Into the Mild: Het is faillissementsuitverkoop bij de buitensportwinkel en Bob besluit dat hij eindelijk een outdoormens wil worden. Als een echte Belcher weet hij zich per ongeluk in te sluiten in de winkel, waardoor het survivallen levensecht wordt.

 Meer

Burger gemist

Di 3 september 2019 | 21:30 Terug: Voor de rechter

03/09 - Vanavond start een nieuw seizoen van het realityprogramma Voor De Rechter, waarin de confrontaties tussen burgers en de rechterlijke macht in Nederland worden gevolgd. Rechtbank Verschillende...

Vanavond start een nieuw seizoen van het realityprogramma Voor De Rechter, waarin de confrontaties tussen burgers en de rechterlijke macht in Nederland worden gevolgd. Rechtbank Verschillende Nederlandse rechtbanken openen de deuren om te laten zien hoe het eraan toegaat in de rechtbank. Confrontaties De verdachte, het slachtoffer of de burger die zijn recht wil halen hebben allemaal grote belangen. In Voor De Rechter is te zien welke confrontaties plaatsvinden in de rechtbank en hoe de mensen omgaan met de beslissingen van de rechters.

Zo 1 september 2019 | 01:45 EenVandaag: weinig vertrouwen in koopkrachtplannen

01/09 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Weinig vertrouwen in koopkrachtplannen: 'Wij middeninkomens betalen alleen maar meer' Iedereen zou erop vooruit gaan: het was één van de beloften van...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Weinig vertrouwen in koopkrachtplannen: 'Wij middeninkomens betalen alleen maar meer' Iedereen zou erop vooruit gaan: het was één van de beloften van Rutte III. Toch merken de leden van het Opiniepanel hier maar bar weinig van in hun portemonnee. "Dat hele kleine plusje gaat rechtstreeks naar de supermarkt." Het is een van de grote hoofdpijndossiers van dit kabinet: de koopkracht van de burger. Want ondanks dat de economie al jaren behoorlijk groeit, merken lang niet alle Nederlanders dat. Deze week lekten er allerlei plannen uit om ervoor te zorgen dat de huishoudboekjes gespekt worden. Maar uit een rondgang langs leden van het Opiniepanel blijkt dat burgers er weinig vertrouwen in hebben dat ze het in het nieuwe jaar wél beter gaan krijgen. Wat heeft Rutte nou precies beloofd? En 4 andere vragen over koopkracht Het is deze dagen het meest uitgesproken woord op het Binnenhof: koopkracht. Maar waarom is het zo'n politiek beladen thema? En heeft Rutte nou echt zijn belofte geschonden? 5 vragen over koopkracht aan politiek commentator Joost Vullings. Rob Hadders is de winnaar van De Slimste Mens: 'Ik was al nerveus voor de oefenvragen' Het programma De Slimste Mens is gewonnen door EenVandaag Nieuwstrend-presentator Rob Hadders. In een spannende finale versloeg Rob cabaretier Kees van Amstel en schrijfster Niña Weijers. "Eigenlijk had niemand verwacht dat ik zo ver zou komen. Een vriend zei: 'Laten we wel wezen, je bent gewoon niet de slimste.' Ook mijn ouders waren iedere keer verrast dat ik door was. Maar iedereen vond het prachtig. Ik heb zoveel leuke reacties gehad."

Do 18 juli 2019 | 01:30 EenVandaag: o.a. vegetarisch voedsel voor huisdieren

18/07 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: 'Als je een vegetarisch huisdier wil, neem je maar een schildpad' Vegetarisch voedsel voor onze huisdieren is een groeimarkt. Maar wat voor mensen prima werkt,...

Vanavond onder andere in EénVandaag: 'Als je een vegetarisch huisdier wil, neem je maar een schildpad' Vegetarisch voedsel voor onze huisdieren is een groeimarkt. Maar wat voor mensen prima werkt, lijkt voor dieren niet altijd goed. "Als je echt vegetarisch wil, moet je je afvragen of je wel een kat in huis wil halen." Dierenarts Tjerk Bosje plaatst grote vraagtekens bij de trend om huisdieren alleen plantaardig te laten eten. "Dat is geen goede ontwikkeling." 5 jaar na de MH17-ramp maakte Gita de reis die haar moeder nooit afmaakte Gita Wiegel verloor op 13-jarige leeftijd haar moeder bij de MH17-ramp. Ze was in 2014 op weg naar Bali. In januari maakte Gita, helemaal alleen, de reis die haar moeder nooit heeft kunnen maken. Gita maakte 5 jaar geleden diepe indruk met haar toespraak tijdens de nationale herdenking, waarmee ze zelfs koningin Máxima tot tranen roerde. Op indrukwekkende wijze sprak ze over het verlies van haar moeder en hoe ze daar mee omgaat. Advocaat Michael P. blij dat agenten die hem arresteerden mogelijk worden vervolgd Michael P. heeft bij het gerechtshof afgedwongen dat de agenten die hem arresteerden mogelijk worden vervolgd. De man die Anne Faber verkrachtte en doodde zou in het arrestantenbusje ruw zijn aangepakt, waardoor hij schouderletsel opliep. Eigenlijk wilde het Openbaar Ministerie de agenten niet vervolgen, maar P. spande met succes een zogenoemde artikel 12-procedure aan. Hiermee kan je als burger toch vervolging afdwingen. Volgens het gerechtshof in Amsterdam is de klacht van P. gegrond en moet het OM alsnog onderzoeken of de agenten moeten worden vervolgd. 'Een dergelijke inbreuk op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid' kan volgens het gerechtshof niet zonder gevolgen blijven.

Vr 12 juli 2019 | 02:30 Nieuwsuur: o.a. moeizame relatie tussen burger en overheid

12/07 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Ombudsman: Nederlander geeft relatie met overheid een 6 De Nederlandse burger wil in 2030 te maken hebben met een overheid die eerlijk en begripvol is en die de...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Ombudsman: Nederlander geeft relatie met overheid een 6 De Nederlandse burger wil in 2030 te maken hebben met een overheid die eerlijk en begripvol is en die de mensen snel en met kennis van zaken helpt als er iets geregeld moet worden. Het liefst heeft de burger te maken met één loket om te voorkomen dat hij vastloopt in de bureaucratie. Op dit moment waardeert de Nederlander zijn relatie met de overheid met een 6 en typeert hij die met de termen noodzakelijk, ingewikkeld en ver weg. Het blijkt allemaal uit een onderzoek van de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, die vanavond te gast is. Misstanden: Slob wil nieuw bestuur Haga Lyceum Minister Arie Slob van Onderwijs vindt dat het bestuur van het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam moet opstappen en plaats moet maken voor een nieuw bestuur. Hij schrijft dat naar aanleiding van een rapport van de Inspectie van het Onderwijs dat vandaag openbaar is gemaakt. Dat gebeurde nadat de rechter vanochtend publicatie toestond. Het schoolbestuur probeerde via een kort geding publicatie tegen te houden, maar de rechter ging daar niet in mee. De Inspectie zette het rapport na de uitspraak onmiddellijk online. Aanleiding voor het rapport was een waarschuwing van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Nieuwsuur Sport Voetbal: toekomst vrouwenvoetbal VS

Vr 12 juli 2019 | 01:45 Nieuwsuur: o.a. moeizame relatie tussen burger en overheid

12/07 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Ombudsman: Nederlander geeft relatie met overheid een 6 De Nederlandse burger wil in 2030 te maken hebben met een overheid die eerlijk en begripvol is en die de...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Ombudsman: Nederlander geeft relatie met overheid een 6 De Nederlandse burger wil in 2030 te maken hebben met een overheid die eerlijk en begripvol is en die de mensen snel en met kennis van zaken helpt als er iets geregeld moet worden. Het liefst heeft de burger te maken met één loket om te voorkomen dat hij vastloopt in de bureaucratie. Op dit moment waardeert de Nederlander zijn relatie met de overheid met een 6 en typeert hij die met de termen noodzakelijk, ingewikkeld en ver weg. Het blijkt allemaal uit een onderzoek van de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, die vanavond te gast is. Misstanden: Slob wil nieuw bestuur Haga Lyceum Minister Arie Slob van Onderwijs vindt dat het bestuur van het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam moet opstappen en plaats moet maken voor een nieuw bestuur. Hij schrijft dat naar aanleiding van een rapport van de Inspectie van het Onderwijs dat vandaag openbaar is gemaakt. Dat gebeurde nadat de rechter vanochtend publicatie toestond. Het schoolbestuur probeerde via een kort geding publicatie tegen te houden, maar de rechter ging daar niet in mee. De Inspectie zette het rapport na de uitspraak onmiddellijk online. Aanleiding voor het rapport was een waarschuwing van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Nieuwsuur Sport Voetbal: toekomst vrouwenvoetbal VS

Wo 10 juli 2019 | 00:30 Jinek: o.a. Wopke Hoekstra

10/07 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in Jinek: Minister Wopke Hoekstra maakt halverwege de regeerperiode de balans op Met een economie die op volle toeren draait en akkoorden over pensioen en klimaat op zak, staat...

Vanavond onder andere in Jinek: Minister Wopke Hoekstra maakt halverwege de regeerperiode de balans op Met een economie die op volle toeren draait en akkoorden over pensioen en klimaat op zak, staat het kabinet er beter voor dan de hoofdrolspelers zelf ooit voor mogelijk hielden. Maar hoewel het geld bij de grote bedrijven tegen de plinten klotst, landt de economische groei bij de gewone burger nog altijd niet in de portemonnee. Halverwege de regeerperiode maken we de balans op met minister van Financiën Wopke Hoekstra. Rob Pieters en Arno Deege zijn de ‘Helden van het Máxima’ Een paar jaar geleden is het Prinses Máxima Centrum opgericht, voor alle kinderen die worden getroffen door kanker. Het nieuwe AVROTROS-programma 'Helden van Het Máxima' geeft een unieke kijk achter de schermen van dit kinderziekenhuis. Een jaar lang werden de werknemers van het centrum gevolgd. Zij staan dag en nacht paraat en kunnen het verschil maken tussen leven en dood. Vanavond schuiven directeur Rob Pieters en verpleegkundige Arno Deege aan om over hun bijzondere werk te vertellen. Marcella Mesker en John van Lottum over de ondergang van Boris Becker Tot en met donderdag kun je bieden op de spullen van tennis-fenomeen Boris Becker. Rackets, bekers, T-shirts, medailles en horloges: werkelijk waar alles wordt geveild. In rap tempo heeft hij zijn vermogen van 170 miljoen er doorheen gejaagd. De val is groot voor de ooit zo legendarische Boris Becker. Op 17-jarige leeftijd werd hij de jongste Wimbledon-winnaar ooit.

Za 6 juli 2019 | 13:10 Terug: Hollandse Zaken

06/07 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanaf vanavond presenteert Cees Grimbergen weer elke donderdag om 20:25 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen van het journalistieke discussieprogramma Hollandse Zaken. Dilemma's Het programma is live...

Vanaf vanavond presenteert Cees Grimbergen weer elke donderdag om 20:25 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen van het journalistieke discussieprogramma Hollandse Zaken. Dilemma's Het programma is live televisie over kwesties die verder gaan dan de actualiteit van de dag. Dilemma's rond liefde, opvoeding en relaties. Grote thema's waar heel Nederland vol van is, zoals de smartphone die velen steeds steviger in de greep krijgt. Leed en frustratie Maar ook onderwerpen die veel kijkers inzicht in het leven van mede-burgers bieden. Zoals het leed en de frustratie van nabestaanden in nooit opgeloste moordzaken. Gewone burger In Hollandse Zaken komt de gewone burger wekelijks aan het woord komt. In de komende weken gaat het onder andere over: - 'Gewone' Nederlandse burgers die vrezen dat hun verwarde, psychotische kind een nieuwe Michael P. kan worden. De hulp is niet toereikend. Wat kan je zelf doen? - De opmars van de Chinezen: moeten we er bang voor zijn of niet? - Ouderen die zich niet meer gezien voelen. Of: niet gezien wórden.

Vr 5 juli 2019 | 13:25 Terug: Hollandse Zaken

05/07 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanaf vanavond presenteert Cees Grimbergen weer elke donderdag om 20:25 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen van het journalistieke discussieprogramma Hollandse Zaken. Dilemma's Het programma is live...

Vanaf vanavond presenteert Cees Grimbergen weer elke donderdag om 20:25 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen van het journalistieke discussieprogramma Hollandse Zaken. Dilemma's Het programma is live televisie over kwesties die verder gaan dan de actualiteit van de dag. Dilemma's rond liefde, opvoeding en relaties. Grote thema's waar heel Nederland vol van is, zoals de smartphone die velen steeds steviger in de greep krijgt. Leed en frustratie Maar ook onderwerpen die veel kijkers inzicht in het leven van mede-burgers bieden. Zoals het leed en de frustratie van nabestaanden in nooit opgeloste moordzaken. Gewone burger In Hollandse Zaken komt de gewone burger wekelijks aan het woord komt. In de komende weken gaat het onder andere over: - 'Gewone' Nederlandse burgers die vrezen dat hun verwarde, psychotische kind een nieuwe Michael P. kan worden. De hulp is niet toereikend. Wat kan je zelf doen? - De opmars van de Chinezen: moeten we er bang voor zijn of niet? - Ouderen die zich niet meer gezien voelen. Of: niet gezien wórden.

Do 4 juli 2019 | 20:25 Terug: Hollandse Zaken

04/07 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanaf vanavond presenteert Cees Grimbergen weer elke donderdag om 20:25 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen van het journalistieke discussieprogramma Hollandse Zaken. Dilemma's Het programma is live...

Vanaf vanavond presenteert Cees Grimbergen weer elke donderdag om 20:25 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen van het journalistieke discussieprogramma Hollandse Zaken. Dilemma's Het programma is live televisie over kwesties die verder gaan dan de actualiteit van de dag. Dilemma's rond liefde, opvoeding en relaties. Grote thema's waar heel Nederland vol van is, zoals de smartphone die velen steeds steviger in de greep krijgt. Leed en frustratie Maar ook onderwerpen die veel kijkers inzicht in het leven van mede-burgers bieden. Zoals het leed en de frustratie van nabestaanden in nooit opgeloste moordzaken. Gewone burger In Hollandse Zaken komt de gewone burger wekelijks aan het woord komt. In de komende weken gaat het onder andere over: - 'Gewone' Nederlandse burgers die vrezen dat hun verwarde, psychotische kind een nieuwe Michael P. kan worden. De hulp is niet toereikend. Wat kan je zelf doen? - De opmars van de Chinezen: moeten we er bang voor zijn of niet? - Ouderen die zich niet meer gezien voelen. Of: niet gezien wórden.

Za 29 juni 2019 | 01:20 Nieuwsuur: o.a. presentatie klimaatakkoord

29/06 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Langverwachte klimaatakkoord gepresenteerd Drieënhalf jaar nadat bijna tweehonderd landen in Frankrijk het Parijse Klimaatakkoord sloten, presenteert Nederland...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Langverwachte klimaatakkoord gepresenteerd Drieënhalf jaar nadat bijna tweehonderd landen in Frankrijk het Parijse Klimaatakkoord sloten, presenteert Nederland vandaag een eigen klimaatakkoord. Het doel van de honderden maatregelen is om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan, om tegemoet te komen aan de Parijse afspraken. Een aantal maatregelen is al uitgelekt. Duidelijk is dat het akkoord grote gevolgen heeft en dat elke burger er iets van gaat merken. Toch hebben milieuorganisaties Greenpeace en Milieudefensie en vakbond FNV vanmorgen al laten weten dat zij vinden dat het akkoord onvoldoende is om tot een eerlijk en effectief klimaatbeleid te komen. In de uitzending zijn te gast minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat, minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Zij komen het akkoord uitleggen en reageren op kritiek.

Za 29 juni 2019 | 00:30 Nieuwsuur: o.a. presentatie klimaatakkoord

29/06 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Langverwachte klimaatakkoord gepresenteerd Drieënhalf jaar nadat bijna tweehonderd landen in Frankrijk het Parijse Klimaatakkoord sloten, presenteert Nederland...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Langverwachte klimaatakkoord gepresenteerd Drieënhalf jaar nadat bijna tweehonderd landen in Frankrijk het Parijse Klimaatakkoord sloten, presenteert Nederland vandaag een eigen klimaatakkoord. Het doel van de honderden maatregelen is om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan, om tegemoet te komen aan de Parijse afspraken. Een aantal maatregelen is al uitgelekt. Duidelijk is dat het akkoord grote gevolgen heeft en dat elke burger er iets van gaat merken. Toch hebben milieuorganisaties Greenpeace en Milieudefensie en vakbond FNV vanmorgen al laten weten dat zij vinden dat het akkoord onvoldoende is om tot een eerlijk en effectief klimaatbeleid te komen. In de uitzending zijn te gast minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat, minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Zij komen het akkoord uitleggen en reageren op kritiek.

Vr 31 mei 2019 | 20:05 Start: Six IMDb: 7.3

31/05 - IMDB * 7.3 - Dramaserie, De komende vrijdagen zendt FOX de twee seizoenen van de Amerikaanse dramaserie Six uit met wekelijks vanaf 20:00 uur vier afleveringen per avond. Bekijk op welk kanaal FOX bij jouw tv aanbieder te...

De komende vrijdagen zendt FOX de twee seizoenen van de Amerikaanse dramaserie Six uit met wekelijks vanaf 20:00 uur vier afleveringen per avond. Bekijk op welk kanaal FOX bij jouw tv-aanbieder te zien is op gids.tv/3733/zender-fox. In de serie Six moet SEAL-Team Six een Talibanleider in Afghanistan elimineren. Het team stuit daarbij op een Amerikaanse burger die voor de vijand werkt. In de eerste aflevering is te zien dat de commandant van Team Six, Rip Taggart, een dubieus besluit neemt bij een missie in Afghanistan. Twee jaar later is Rip in handen gevallen van Boko Haram. Zijn voormalige teamgenoten moeten hem redden.

Zo 28 april 2019 | 20:20 Slot: Moja Polska!

28/04 - Documentaire, Vanavond is de vijfde en laatste aflevering van Moja Polska!, de reisserie over Polen met Dore van Duivenbode. De oppositie komt in Polen niet vanuit de politiek, maar wordt door de burger...

Vanavond is de vijfde en laatste aflevering van Moja Polska!, de reisserie over Polen met Dore van Duivenbode. De oppositie komt in Polen niet vanuit de politiek, maar wordt door de burger geïnitieerd. Dore van Duivenbode reist mee met een rechter die op het punt staat zijn baan te verliezen en bezoekt een bibliothecaresse die gevangenen op andere gedachten brengt door hen boeken te lenen. Kleine burgerinitiatieven, terwijl het nationalisme massaal de straat opzoekt. Welke kant zal het land opgaan? In Moja Polska! vraagt Dore van Duivenbode zich af hoe het mogelijk is dat haar moederland gedurende haar leven zo sterk is veranderd. Wat is er gebeurd in de afgelopen dertig jaar toen Polen bij het vrije Westen ging horen en waarom sluit het land nu weer haar deuren? De Polen zijn een gesloten volk, maar met haar open blik weet Dore hun hart te raken en laat ze door hun ogen een wereld zien van melancholie, wodka en zoete dromen over een beter leven. Bekijk de vorige afleveringen van Moja Polska! op gids.tv/programma/moja-polska.

Do 25 april 2019 | 10:15 Zembla: Chaos bij het CBR

25/04 - Documentaire, Vandaag in Zembla: Chaos bij het CBR. Meer dan 650.000 mensen krijgen jaarlijks te maken met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, omdat ze een gezondheidsverklaring nodig hebben om hun...

Vandaag in Zembla: Chaos bij het CBR. Meer dan 650.000 mensen krijgen jaarlijks te maken met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, omdat ze een gezondheidsverklaring nodig hebben om hun rijbewijs te halen of te verlengen. Maar het afgelopen jaar was het een chaos bij het CBR. Beroepschauffeurs zaten werkloos thuis omdat ze hun rijbewijs niet op tijd verlengd kregen. En het verkrijgen van een gezondheidsverklaring duurt vaak meer dan een half jaar, waardoor vooral ouderen worden getroffen. 'Zembla' onderzoekt wat er achter de schermen fout gaat, hoeveel dat de burger kost en wat het betekent voor de verkeersveiligheid.

Do 18 april 2019 | 21:15 Zembla: Chaos bij het CBR

18/04 - Documentaire, Vanavond in Zembla: Chaos bij het CBR. Meer dan 650.000 mensen krijgen jaarlijks te maken met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, omdat ze een gezondheidsverklaring nodig hebben om hun...

Vanavond in Zembla: Chaos bij het CBR. Meer dan 650.000 mensen krijgen jaarlijks te maken met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, omdat ze een gezondheidsverklaring nodig hebben om hun rijbewijs te halen of te verlengen. Maar het afgelopen jaar was het een chaos bij het CBR. Beroepschauffeurs zaten werkloos thuis omdat ze hun rijbewijs niet op tijd verlengd kregen. En het verkrijgen van een gezondheidsverklaring duurt vaak meer dan een half jaar, waardoor vooral ouderen worden getroffen. 'Zembla' onderzoekt wat er achter de schermen fout gaat, hoeveel dat de burger kost en wat het betekent voor de verkeersveiligheid.

Vr 12 april 2019 | 01:20 EenVandaag: o.a. medicijnen moeten goedkoper

12/04 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Medicijnen moeten goedkoper, minister Bruins wil andere regels In de strijd om lagere medicijnprijzen is minister Bruins bereid ingrijpende maatregelen...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: - Medicijnen moeten goedkoper, minister Bruins wil andere regels In de strijd om lagere medicijnprijzen is minister Bruins bereid ingrijpende maatregelen te nemen. Hij stelt voor om de periode waarop fabrikanten geneesmiddelen exclusief op de markt mogen brengen in te korten van 10 naar 5 jaar. Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport wil zijn voorstel volgende maand hoog op de agenda van de nieuwe Europese Commissie krijgen. "Er bestaat nu Europese regelgeving die farmaceuten 10 jaar lang het recht geeft middelen exclusief op de markt te brengen. Soms is dat te rechtvaardigen, maar heel vaak ook niet. Waarom moet een fabrikant 10 jaar lang een monopolie hebben, als er geen hoge investeringskosten zijn?" - Koorjongens draaien overuren met Pasen door ledentekort bij jongenskoren Koorjongens draaien overuren. Er zijn steeds minder jongenskoren, maar de vraag naar optredens wordt niet minder. Zeker in deze tijd voor Pasen gaan jongens van het ene naar het andere koor om maar koren van voldoende grootte te krijgen. In de paastijd wordt in veel kerken en concertzalen de populaire Matthäus Passion uitgevoerd. Jongenskoren zijn daarvoor bijna onmisbaar. Componist Johann Sebastian Bach schreef het werk voor jongens- en mannenstemmen. Maar waren jongens in het koor vroeger heel gewoon, tegenwoordig melden zich steeds minder jongens. - Dat jij niks merkt van economische groei komt door alsmaar stijgende vaste lasten De economie bloeit, maar het is de vraag of jij het als burger ook merkt. Ondanks de aantrekkende economie zijn huishoudens steeds meer kwijt aan vaste lasten en boodschappen, terwijl we juist minder consumeren met z'n allen. Berekeningen van zowel het economisch bureau van ING als het Nibud tonen aan dat huishoudens meer kwijt zijn aan wonen, voeding, zorg en energie. En dan hebben we het nog niet eens over de benzineprijzen.

Di 15 januari 2019 | 22:45 Terug: De Hofbar

15/01 - Actualiteitenmagazine, Het politieke discussieprogramma De Hofbar keert vanavond terug op NPO 2. Het programma van PowNed is voortaan elke dinsdag om 22:45 uur live te zien. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de...

Het politieke discussieprogramma De Hofbar keert vanavond terug op NPO 2. Het programma van PowNed is voortaan elke dinsdag om 22:45 uur live te zien. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Do 10 januari 2019 | 01:50 Nieuwsuur: o.a. klimaatdebat over CO2-heffing

10/01 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Klimaatdebat over CO2 heffing Vanavond in Nieuwsuur een debat over de CO2 heffing en de rol van de burger en de industrie. Aan tafel zitten de voorzitter...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Klimaatdebat over CO2-heffing Vanavond in Nieuwsuur een debat over de CO2-heffing en de rol van de burger en de industrie. Aan tafel zitten de voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie, Bernard Wientjes, en Joris Thijssen van Greenpeace. - Zorgen over verkoop kunst door koninklijke familie Veilinghuis Sotheby's biedt deze maand in Londen en New York kunstwerken aan uit de collectie van het Koninklijk Huis. Het gaat in totaal om dertien tekeningen van oude meesters en twaalf kavels met Chinees porselein, serviesgoed en zilverwerk. Critici vragen zich af waarom de kunst niet eerst is aangeboden aan Nederlandse musea. Is het niet zonde als deze waardevolle kunst ons land 'zomaar' verlaat? - 'Farmaceut vraagt zesvoudige voor kankermedicijn' Opnieuw maakt een farmaceutisch bedrijf handig gebruik van de regelgeving rond weesgeneesmiddelen om een bestaand geneesmiddel zes keer duurder te maken. Het gaat om het kankermedicijn lutetium octreotaat. Dat meldt het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG). In de studio spreken we Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter Erasmus MC. - Nieuwsuur Sport Voetbal: Feyenoord op trainingskamp in Spanje

Do 10 januari 2019 | 01:05 Nieuwsuur: o.a. klimaatdebat over CO2-heffing

10/01 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Klimaatdebat over CO2 heffing Vanavond in Nieuwsuur een debat over de CO2 heffing en de rol van de burger en de industrie. Aan tafel zitten de voorzitter...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Klimaatdebat over CO2-heffing Vanavond in Nieuwsuur een debat over de CO2-heffing en de rol van de burger en de industrie. Aan tafel zitten de voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie, Bernard Wientjes, en Joris Thijssen van Greenpeace. - Zorgen over verkoop kunst door koninklijke familie Veilinghuis Sotheby's biedt deze maand in Londen en New York kunstwerken aan uit de collectie van het Koninklijk Huis. Het gaat in totaal om dertien tekeningen van oude meesters en twaalf kavels met Chinees porselein, serviesgoed en zilverwerk. Critici vragen zich af waarom de kunst niet eerst is aangeboden aan Nederlandse musea. Is het niet zonde als deze waardevolle kunst ons land 'zomaar' verlaat? - 'Farmaceut vraagt zesvoudige voor kankermedicijn' Opnieuw maakt een farmaceutisch bedrijf handig gebruik van de regelgeving rond weesgeneesmiddelen om een bestaand geneesmiddel zes keer duurder te maken. Het gaat om het kankermedicijn lutetium octreotaat. Dat meldt het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG). In de studio spreken we Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter Erasmus MC. - Nieuwsuur Sport Voetbal: Feyenoord op trainingskamp in Spanje

Wo 9 januari 2019 | 22:00 Nieuwsuur: o.a. klimaatdebat over CO2-heffing

09/01 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Klimaatdebat over CO2 heffing Vanavond in Nieuwsuur een debat over de CO2 heffing en de rol van de burger en de industrie. Aan tafel zitten de voorzitter van de...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Klimaatdebat over CO2-heffing Vanavond in Nieuwsuur een debat over de CO2-heffing en de rol van de burger en de industrie. Aan tafel zitten de voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie, Bernard Wientjes, en Joris Thijssen van Greenpeace. - Zorgen over verkoop kunst door koninklijke familie Veilinghuis Sotheby's biedt deze maand in Londen en New York kunstwerken aan uit de collectie van het Koninklijk Huis. Het gaat in totaal om dertien tekeningen van oude meesters en twaalf kavels met Chinees porselein, serviesgoed en zilverwerk. Critici vragen zich af waarom de kunst niet eerst is aangeboden aan Nederlandse musea. Is het niet zonde als deze waardevolle kunst ons land 'zomaar' verlaat? - 'Farmaceut vraagt zesvoudige voor kankermedicijn' Opnieuw maakt een farmaceutisch bedrijf handig gebruik van de regelgeving rond weesgeneesmiddelen om een bestaand geneesmiddel zes keer duurder te maken. Het gaat om het kankermedicijn lutetium octreotaat. Dat meldt het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG). In de studio spreken we Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter Erasmus MC. - Nieuwsuur Sport Voetbal: Feyenoord op trainingskamp in Spanje

Ma 24 december 2018 | 10:00 Buitenhof: o.a. Ahmed Aboutaleb

24/12/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds...

Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: - Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds vaker ligt de burgemeester als crimefighter in de vuurlinie. Wat merkt hij daar zelf van? En wat vindt hij van deze veranderende rol van de burgervader? In Buitenhof: een gesprek met burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. - De autoritaire verleiding Erdogan, Orban, Trump, Modi en Poetin: allemaal autoritair, allemaal democratisch verkozen en populair in eigen land. Hoe kunnen we hun aantrekkingskracht begrijpen? Is er een nieuw soort leider opgestaan? En wat zegt dat over de houdbaarheid van onze liberale democratie? Publicist Casper Thomas zocht antwoorden en schreef daarover het boek ‘De autoritaire verleiding. De antiliberale wereldorde is aan een opmars bezig.’ - Eenzaamheid In een tijd waarin we online steeds meer sociale contacten hebben, lijken we ons steeds eenzamer te voelen. Een op de drie Nederlanders zegt wel eens eenzaam te zijn. Worden we inderdaad steeds eenzamer? En hoe komt dat dan? In Buitenhof: een gesprek met Anja Machielse, hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek, en Paul Verhaeghe, hoogleraar Klinische psychologie en psychoanalyse aan de Universiteit Gent.

Ma 24 december 2018 | 02:15 Buitenhof: o.a. Ahmed Aboutaleb

24/12/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds...

Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: - Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds vaker ligt de burgemeester als crimefighter in de vuurlinie. Wat merkt hij daar zelf van? En wat vindt hij van deze veranderende rol van de burgervader? In Buitenhof: een gesprek met burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. - De autoritaire verleiding Erdogan, Orban, Trump, Modi en Poetin: allemaal autoritair, allemaal democratisch verkozen en populair in eigen land. Hoe kunnen we hun aantrekkingskracht begrijpen? Is er een nieuw soort leider opgestaan? En wat zegt dat over de houdbaarheid van onze liberale democratie? Publicist Casper Thomas zocht antwoorden en schreef daarover het boek ‘De autoritaire verleiding. De antiliberale wereldorde is aan een opmars bezig.’ - Eenzaamheid In een tijd waarin we online steeds meer sociale contacten hebben, lijken we ons steeds eenzamer te voelen. Een op de drie Nederlanders zegt wel eens eenzaam te zijn. Worden we inderdaad steeds eenzamer? En hoe komt dat dan? In Buitenhof: een gesprek met Anja Machielse, hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek, en Paul Verhaeghe, hoogleraar Klinische psychologie en psychoanalyse aan de Universiteit Gent.

Zo 23 december 2018 | 15:35 Buitenhof: o.a. Ahmed Aboutaleb

23/12/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds...

Herhaling. Vandaag onder andere in Buitenhof: - Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds vaker ligt de burgemeester als crimefighter in de vuurlinie. Wat merkt hij daar zelf van? En wat vindt hij van deze veranderende rol van de burgervader? In Buitenhof: een gesprek met burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. - De autoritaire verleiding Erdogan, Orban, Trump, Modi en Poetin: allemaal autoritair, allemaal democratisch verkozen en populair in eigen land. Hoe kunnen we hun aantrekkingskracht begrijpen? Is er een nieuw soort leider opgestaan? En wat zegt dat over de houdbaarheid van onze liberale democratie? Publicist Casper Thomas zocht antwoorden en schreef daarover het boek ‘De autoritaire verleiding. De antiliberale wereldorde is aan een opmars bezig.’ - Eenzaamheid In een tijd waarin we online steeds meer sociale contacten hebben, lijken we ons steeds eenzamer te voelen. Een op de drie Nederlanders zegt wel eens eenzaam te zijn. Worden we inderdaad steeds eenzamer? En hoe komt dat dan? In Buitenhof: een gesprek met Anja Machielse, hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek, en Paul Verhaeghe, hoogleraar Klinische psychologie en psychoanalyse aan de Universiteit Gent.

Zo 23 december 2018 | 12:10 Buitenhof: o.a. Ahmed Aboutaleb

23/12/18 - Actualiteitenmagazine, Vandaag onder andere in Buitenhof: Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds vaker ligt...

Vandaag onder andere in Buitenhof: - Ahmed Aboutaleb Hij is bijna 10 jaar burgemeester van de tweede grootste stad van Nederland. In deze tijd is de rol van de eerste burger veranderd. Steeds vaker ligt de burgemeester als crimefighter in de vuurlinie. Wat merkt hij daar zelf van? En wat vindt hij van deze veranderende rol van de burgervader? In Buitenhof: een gesprek met burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. - De autoritaire verleiding Erdogan, Orban, Trump, Modi en Poetin: allemaal autoritair, allemaal democratisch verkozen en populair in eigen land. Hoe kunnen we hun aantrekkingskracht begrijpen? Is er een nieuw soort leider opgestaan? En wat zegt dat over de houdbaarheid van onze liberale democratie? Publicist Casper Thomas zocht antwoorden en schreef daarover het boek ‘De autoritaire verleiding. De antiliberale wereldorde is aan een opmars bezig.’ - Eenzaamheid In een tijd waarin we online steeds meer sociale contacten hebben, lijken we ons steeds eenzamer te voelen. Een op de drie Nederlanders zegt wel eens eenzaam te zijn. Worden we inderdaad steeds eenzamer? En hoe komt dat dan? In Buitenhof: een gesprek met Anja Machielse, hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek, en Paul Verhaeghe, hoogleraar Klinische psychologie en psychoanalyse aan de Universiteit Gent.

Di 18 december 2018 | 23:35 Docu: Kap Nâh!! Het verhaal van Marnix Rueb

18/12/18 - Kunstdocumentaire, Campingsmoking, matje in z'n nek, fan van ADO, vloekend in het plat Haags, grof maar toch zacht van aard. Dat is in het kort wie de iconische stripheld Haagse Harry is. En dat is, gek genoeg, bijna...

Campingsmoking, matje in z'n nek, fan van ADO, vloekend in het plat Haags, grof maar toch zacht van aard. Dat is in het kort wie de iconische stripheld Haagse Harry is. En dat is, gek genoeg, bijna tegengesteld aan wie zijn geestelijk vader, Marnix Rueb, is. De documentaire Kap Nâh!! vertelt het verhaal van de bedenker, wiens leven is getekend door een onwaarschijnlijk trauma uit zijn jeugd. De film brengt leven en werk van Marnix Rueb bij elkaar; soms vol humor, soms schrijnend. De vrolijke en verlegen Rueb groeit op in het chique Benoordenhout als zoon van een kinderrechter. Zijn moeder overlijdt als hij nog jong is. Zijn vader komt in 1985 door een boek van schrijfster Yvonne Keuls in opspraak vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik. Dierbare naasten vertellen over de impact die dat heeft gehad op het leven van Marnix. Hij heeft nog weinig contact met zijn vader en hij heeft geregeld last van depressies die diep geworteld zijn in zijn jeugd. Rueb is helemaal gek van tekenen en maakt het gymnasium niet af; hij besluit illustrator te worden. Als hij later in de Haagse Schilderswijk komt te wonen raakt hij geïnspireerd door types in trainingspakken, met een matje in hun nek en met een 'schitterend accent' (Rueb zelf spreekt vlekkeloos ABN). En zo wordt Haagse Harry geboren, een werkloze Hagenees met een enorme buik, frequent bezoeker van gabberfeesten en ADO Den Haag die graag een blowtje mag roken. Vloekend in het plat Haags, maar ook met een bijna dichterlijke kant. Op geheel eigen wijze levert hij commentaar op actuele thema’s voor de 'gewone' burger. De strip dankt zijn populariteit, ook ver buiten Den Haag, aan de humor en Haagse taal, die fonetisch is opgeschreven: je begrijpt het alleen als je het hardop leest. De documentaire van regisseurs Bart Grimbergen en Roel Wijngaards-de Meij laat zien hoe alleen Rueb de figuur van Haagse Harry kon bedenken en waarom hij een geweldige tekenaar is. Rueb overlijdt in 2014 aan longkanker. In 2016 wordt in Den Haag een standbeeld van Haagse Harry onthuld; een eerbetoon aan zijn bijzondere schepper.

Vr 26 oktober 2018 | 15:35 Pauw: o.a. Akwasi

26/10/18 - Actuele talkshow - herhaling, Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: Akwasi Akwasi Owusu Ansah is acteur, rapper en theatermaker, maar nu ook schrijver. Deze week verschijnt zijn dichtbundel 'Laten we het er maar niet over...

Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Akwasi Akwasi Owusu-Ansah is acteur, rapper en theatermaker, maar nu ook schrijver. Deze week verschijnt zijn dichtbundel 'Laten we het er maar niet over hebben'. In het boek beschrijft Akwasi de ongemakkelijke momenten in zijn leven. - Maurits de Brauw De maagverkleining lijkt dé oplossing voor het obesitasprobleem in Nederland. Het aantal maagverkleiningen is in acht jaar tijd verdrievoudigd. Obesitaschirurg Maurits de Brauw voert regelmatig maagverkleinende operaties uit, maar zou willen dat zijn beroep overbodig was. Hij daagt politiek en overheid daarom uit om door middel van preventie obesitas terug te dringen. De chirurg schuift aan met Rick, Annette en Miranda. Zij ondergingen net als 55 duizend andere Nederlanders een zogenaamde ‘Gastric Bypass’. - Astrid Nienhuis, Fons Naterop, Mirande de Vries en Bert Blase Zit Nederland te wachten op een nieuwe politieke beweging? Vandaag presenteerde de burgemeester van Heerhugowaard en de oprichter van Code Oranje Bert Blase een nieuwe beweging die de burger meer invloed moet geven. Hij wil een open formatie en luisteren naar 100% van de kiezers. Blase krijgt veel steun van lokale politici. - Charles Groenhuijsen Ook vandaag werden er in de Verenigde Staten verdachte postpakketten aangetroffen. Dit keer aan het adres van acteur Robert de Niro en oud-vicepresident Joe Biden. Ze lijken op de brieven met pijpbommen die eerder deze week werden verstuurd naar andere critici van president Trump. Charles Groenhuijsen volgt het nieuws op de voet en is te gast.

Vr 26 oktober 2018 | 02:35 Nieuwsuur: o.a. waarom gaan ziekenhuizen failliet?

26/10/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Waarom gaan ziekenhuizen failliet? De in financiële nood verkerende IJsselmeerziekenhuizen zijn door de rechtbank failliet verklaard. Het gaat om de...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Waarom gaan ziekenhuizen failliet? De in financiële nood verkerende IJsselmeerziekenhuizen zijn door de rechtbank failliet verklaard. Het gaat om de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Urk en Dronten en een verloskundigenpraktijk. De reden: stijgende personeelskosten en tegenvallende inkomsten. Wat er met de ongeveer 200 patiënten gebeurt nu de ziekenhuizen failliet zijn verklaard, is niet duidelijk. Wel zou er een serieuze overnamekandidaat zijn voor de ziekenhuizen. Wat is er aan de hand in zorgland? En is het erg dat ziekenhuizen sluiten? - Willen we de winter- of de zomertijd? Als we zaterdag de klok weer een uur verzetten, is dat dan de laatste keer? De Europese Commissie wil dat iedere EU-lidstaat snel een keuze maakt. Maar het kabinet houdt eerst nog een peiling om te horen wat Nederlanders vinden. Kiest Nederland voor permanent de wintertijd, de zomertijd, of blijft het zoals het is? Wat het ook wordt, de keuze heeft invloed op iedereen. - In Tubbergen is de burger de baas Het is nog nergens in Nederland vertoond, maar in de gemeente Tubbergen experimenteren ze met een nieuwe democratische vorm. Niet de politici maar de burgers zijn er de baas. De inwoners van negen dorpen hebben hun wensen voor de toekomst verzameld, de gemeente wil er aan zoveel mogelijk gehoor geven. "We voelen ons gehoord." Is het dé toekomst van het openbaar bestuur? - Nieuwsuur Sport Tennis: interview met WTA-president Micky Lawler,die geboren werd in Nederland Handbal: Nederland-Estland (m)

Vr 26 oktober 2018 | 01:45 Nieuwsuur: o.a. waarom gaan ziekenhuizen failliet?

26/10/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Waarom gaan ziekenhuizen failliet? De in financiële nood verkerende IJsselmeerziekenhuizen zijn door de rechtbank failliet verklaard. Het gaat om de...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Waarom gaan ziekenhuizen failliet? De in financiële nood verkerende IJsselmeerziekenhuizen zijn door de rechtbank failliet verklaard. Het gaat om de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Urk en Dronten en een verloskundigenpraktijk. De reden: stijgende personeelskosten en tegenvallende inkomsten. Wat er met de ongeveer 200 patiënten gebeurt nu de ziekenhuizen failliet zijn verklaard, is niet duidelijk. Wel zou er een serieuze overnamekandidaat zijn voor de ziekenhuizen. Wat is er aan de hand in zorgland? En is het erg dat ziekenhuizen sluiten? - Willen we de winter- of de zomertijd? Als we zaterdag de klok weer een uur verzetten, is dat dan de laatste keer? De Europese Commissie wil dat iedere EU-lidstaat snel een keuze maakt. Maar het kabinet houdt eerst nog een peiling om te horen wat Nederlanders vinden. Kiest Nederland voor permanent de wintertijd, de zomertijd, of blijft het zoals het is? Wat het ook wordt, de keuze heeft invloed op iedereen. - In Tubbergen is de burger de baas Het is nog nergens in Nederland vertoond, maar in de gemeente Tubbergen experimenteren ze met een nieuwe democratische vorm. Niet de politici maar de burgers zijn er de baas. De inwoners van negen dorpen hebben hun wensen voor de toekomst verzameld, de gemeente wil er aan zoveel mogelijk gehoor geven. "We voelen ons gehoord." Is het dé toekomst van het openbaar bestuur? - Nieuwsuur Sport Tennis: interview met WTA-president Micky Lawler,die geboren werd in Nederland Handbal: Nederland-Estland (m)

Vr 26 oktober 2018 | 00:15 Pauw: o.a. Akwasi

26/10/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: Akwasi Akwasi Owusu Ansah is acteur, rapper en theatermaker, maar nu ook schrijver. Deze week verschijnt zijn dichtbundel 'Laten we het er maar niet over...

Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Akwasi Akwasi Owusu-Ansah is acteur, rapper en theatermaker, maar nu ook schrijver. Deze week verschijnt zijn dichtbundel 'Laten we het er maar niet over hebben'. In het boek beschrijft Akwasi de ongemakkelijke momenten in zijn leven. - Maurits de Brauw De maagverkleining lijkt dé oplossing voor het obesitasprobleem in Nederland. Het aantal maagverkleiningen is in acht jaar tijd verdrievoudigd. Obesitaschirurg Maurits de Brauw voert regelmatig maagverkleinende operaties uit, maar zou willen dat zijn beroep overbodig was. Hij daagt politiek en overheid daarom uit om door middel van preventie obesitas terug te dringen. De chirurg schuift aan met Rick, Annette en Miranda. Zij ondergingen net als 55 duizend andere Nederlanders een zogenaamde ‘Gastric Bypass’. - Astrid Nienhuis, Fons Naterop, Mirande de Vries en Bert Blase Zit Nederland te wachten op een nieuwe politieke beweging? Vandaag presenteerde de burgemeester van Heerhugowaard en de oprichter van Code Oranje Bert Blase een nieuwe beweging die de burger meer invloed moet geven. Hij wil een open formatie en luisteren naar 100% van de kiezers. Blase krijgt veel steun van lokale politici. - Charles Groenhuijsen Ook vandaag werden er in de Verenigde Staten verdachte postpakketten aangetroffen. Dit keer aan het adres van acteur Robert de Niro en oud-vicepresident Joe Biden. Ze lijken op de brieven met pijpbommen die eerder deze week werden verstuurd naar andere critici van president Trump. Charles Groenhuijsen volgt het nieuws op de voet en is te gast.

Do 25 oktober 2018 | 23:00 Pauw: o.a. Akwasi

25/10/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in Pauw: Akwasi Akwasi Owusu Ansah is acteur, rapper en theatermaker, maar nu ook schrijver. Deze week verschijnt zijn dichtbundel 'Laten we het er maar niet over hebben'. In het...

Vanavond onder andere in Pauw: - Akwasi Akwasi Owusu-Ansah is acteur, rapper en theatermaker, maar nu ook schrijver. Deze week verschijnt zijn dichtbundel 'Laten we het er maar niet over hebben'. In het boek beschrijft Akwasi de ongemakkelijke momenten in zijn leven. - Maurits de Brauw De maagverkleining lijkt dé oplossing voor het obesitasprobleem in Nederland. Het aantal maagverkleiningen is in acht jaar tijd verdrievoudigd. Obesitaschirurg Maurits de Brauw voert regelmatig maagverkleinende operaties uit, maar zou willen dat zijn beroep overbodig was. Hij daagt politiek en overheid daarom uit om door middel van preventie obesitas terug te dringen. De chirurg schuift aan met Rick, Annette en Miranda. Zij ondergingen net als 55 duizend andere Nederlanders een zogenaamde ‘Gastric Bypass’. - Astrid Nienhuis, Fons Naterop, Mirande de Vries en Bert Blase Zit Nederland te wachten op een nieuwe politieke beweging? Vandaag presenteerde de burgemeester van Heerhugowaard en de oprichter van Code Oranje Bert Blase een nieuwe beweging die de burger meer invloed moet geven. Hij wil een open formatie en luisteren naar 100% van de kiezers. Blase krijgt veel steun van lokale politici. - Charles Groenhuijsen Ook vandaag werden er in de Verenigde Staten verdachte postpakketten aangetroffen. Dit keer aan het adres van acteur Robert de Niro en oud-vicepresident Joe Biden. Ze lijken op de brieven met pijpbommen die eerder deze week werden verstuurd naar andere critici van president Trump. Charles Groenhuijsen volgt het nieuws op de voet en is te gast.

Do 25 oktober 2018 | 22:00 Nieuwsuur: o.a. waarom gaan ziekenhuizen failliet?

25/10/18 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Waarom gaan ziekenhuizen failliet? De in financiële nood verkerende IJsselmeerziekenhuizen zijn door de rechtbank failliet verklaard. Het gaat om de ziekenhuizen in...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Waarom gaan ziekenhuizen failliet? De in financiële nood verkerende IJsselmeerziekenhuizen zijn door de rechtbank failliet verklaard. Het gaat om de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Urk en Dronten en een verloskundigenpraktijk. De reden: stijgende personeelskosten en tegenvallende inkomsten. Wat er met de ongeveer 200 patiënten gebeurt nu de ziekenhuizen failliet zijn verklaard, is niet duidelijk. Wel zou er een serieuze overnamekandidaat zijn voor de ziekenhuizen. Wat is er aan de hand in zorgland? En is het erg dat ziekenhuizen sluiten? - Willen we de winter- of de zomertijd? Als we zaterdag de klok weer een uur verzetten, is dat dan de laatste keer? De Europese Commissie wil dat iedere EU-lidstaat snel een keuze maakt. Maar het kabinet houdt eerst nog een peiling om te horen wat Nederlanders vinden. Kiest Nederland voor permanent de wintertijd, de zomertijd, of blijft het zoals het is? Wat het ook wordt, de keuze heeft invloed op iedereen. - In Tubbergen is de burger de baas Het is nog nergens in Nederland vertoond, maar in de gemeente Tubbergen experimenteren ze met een nieuwe democratische vorm. Niet de politici maar de burgers zijn er de baas. De inwoners van negen dorpen hebben hun wensen voor de toekomst verzameld, de gemeente wil er aan zoveel mogelijk gehoor geven. "We voelen ons gehoord." Is het dé toekomst van het openbaar bestuur? - Nieuwsuur Sport Tennis: interview met WTA-president Micky Lawler,die geboren werd in Nederland Handbal: Nederland-Estland (m)

Zo 14 oktober 2018 | 21:05 Tegenlicht: Boyan Slat op plasticjacht

14/10/18 - Magazine, Boyan Slat zette de grootste plastic schoonmaakactie in de geschiedenis op touw. En dat alles na een profielwerkstuk over de plasticsoep in zee ruim vijf jaar geleden. Inmiddels heeft hij tachtig...

Boyan Slat zette de grootste plastic schoonmaakactie in de geschiedenis op touw. En dat alles na een profielwerkstuk over de plasticsoep in zee ruim vijf jaar geleden. Inmiddels heeft hij tachtig mensen in dienst en startte op 8 september de uitrol van zijn eerste Ocean Cleanup systeem in de Stille Oceaan. VPRO Tegenlicht volgt Boyan Slat op de voet in deze voor hem spannende tijden. Iedereen kent inmiddels de beelden van grote hoeveelheden plastic in de oceaan. Of zeedieren die verstrikt zijn geraakt in het afval van de mens. En iedereen is het erover eens dat er iets moet gebeuren. Maar wat er precies moet gebeuren en op welke wijze het plasticprobleem moet worden opgelost is minder duidelijk. Voor uitvinder en pionier Boyan Slat ligt de oplossing echter binnen handbereik. Op zaterdag 8 september jongstleden zagen Boyan en zijn mensen hun geesteskind 'System 001' onder de Golden Gate Bridge dóór de Stille Oceaan op gesleept worden. Naar verwachting zal de reuze-plasticvanger medio oktober zijn eindbestemming bereiken: de Great Pacific Garbage Patch, ergens in het midden tussen San Francisco en Hawaii, zo'n 1000 km uit de Amerikaanse Westkust. Met deze, vijf miljoen dollar kostende, drijvende installatie van 600 meter lang begint de grootste schoonmaakactie aller tijden. Een mijlpaal waar de 24-jarige ondernemer vijf jaar lang, dag en nacht, naartoe heeft gewerkt. Inmiddels werken bij zijn stichting The Ocean Cleanup tachtig mensen met slechts één missie: een plasticvrije oceaan in het jaar 2050. Om dat doel te bereiken zullen meer dan honderd installaties naar het midden van de vijf verschillende kolkstromingen gesleept worden. Die plekken in de oceanen waar plastic afval zich door de zeestromen verzamelt. Tegelijkertijd zal er bij de oorsprong een oplossing bedacht moeten worden om plastic afval überhaupt niet in zee te laten komen. Want met een wereldwijde plastic consumptie van ruim 320 miljoen ton per jaar zal immers ook aan de bron iets moeten veranderen. Achter de schermen bij Boyan tijdens zijn voorbereidingen voor de langverwachte lancering van zijn System 001. Wat drijft Boyan? Hoe groot is de kans dat zijn missie slaagt? En ligt de bal volgens Boyan bij de burger, de overheid of de technologie?

Vr 7 september 2018 | 22:45 Nieuw: De Hofbar

07/09/18 - Politieke magazine, In het wekelijkse politieke programma De Hofbar geeft presentator Rutger Castricum in de Hofbar aan het Haagse Plein ruimte voor emoties vanuit de samenleving over wat er in politiek Den Haag gebeurt....

In het wekelijkse politieke programma De Hofbar geeft presentator Rutger Castricum in de Hofbar aan het Haagse Plein ruimte voor emoties vanuit de samenleving over wat er in politiek Den Haag gebeurt. De uitzendingen zijn elke vrijdag om 22:50 uur te zien op NPO 2. Rutger is al jaren vertrouwd met de mores aan het Binnenhof en staat met verschillende andere programma's met twee benen midden in de samenleving. In de Hofbar mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om de zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actuele onderwerpen als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 28 augustus 2018 | 09:15 Hollandse Zaken: Eindelijk een dader

28/08/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Vandaag in Hollandse Zaken: Eindelijk een dader. Na twintig jaar is er een doorbraak in de zaak Nicky Verstappen. Wat doet dat met andere nabestaanden van onopgeloste zaken? Leeft bij hen de hoop op...

Vandaag in Hollandse Zaken: Eindelijk een dader. Na twintig jaar is er een doorbraak in de zaak Nicky Verstappen. Wat doet dat met andere nabestaanden van onopgeloste zaken? Leeft bij hen de hoop op dat zelfs twintig of dertig jaar na dato de dader wordt gevonden? Of hebben ze die moed al lang opgegeven? Omwille van hun zielenrust? Want hoe pijnlijk en frustrerend is de confrontatie met de dader en met de details van de moord? Zullen de rechercheurs in de vele Cold Case-zaken nieuwe inspiratie opdoen ook in hún zaak tot een oplossing te komen? Door nieuwe opsporingstechnieken onderzoekt de politie inmiddels 1500 onopgeloste zaken. In 1000 gevallen gaat het om een levensdelict. Nicky Verstappen, toen 11 jaar, werd tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide dood gevonden, na een dag zoek te zijn geweest. De speurtocht naar de dader werd een van de geruchtmakendste onopgeloste zaken in Nederland.

Do 23 augustus 2018 | 21:15 Hollandse Zaken: discussie over verzorgingsstaat

23/08/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond in het discussieprogramma Hollandse Zaken aandacht voor de Nederlandse verzorgingsstaat, die almaar complexer en ontoegankelijker wordt. Een groeiende groep mensen, zowel jong als oud, kan...

Vanavond in het discussieprogramma Hollandse Zaken aandacht voor de Nederlandse verzorgingsstaat, die almaar complexer en ontoegankelijker wordt. Een groeiende groep mensen, zowel jong als oud, kan het niet meer bijbenen. Dat geldt niet alleen voor laagopgeleide kwetsbare mensen die nauwelijks kunnen lezen of schrijven, maar ook voor de gewone, redelijk opgeleide burger. Post van de overheid komt bijna uitsluitend nog digitaal en is steevast razend ingewikkeld, juridisch aan alle kanten afgedekt en daardoor onbegrijpelijk. De overheid belooft de regels te vereenvoudigen en toegankelijk te communiceren. Van die belofte komt al vele jaren niets terecht. Waarom accepteren we dat? Kunnen we nog voorkomen dat een grote groep Nederlanders, de achterblijvers, afhaakt?

Wo 11 juli 2018 | 00:40 Jinek: Eric Wiebes over Klimaatakkoord

11/07/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: Ed Nijpels en Eric Wiebes praten ons bij over het kersverse Klimaatakkoord Na de Klimaatwet is er nu ook een Klimaatakkoord! Meer dan honderd partijen...

Herhaling. Vanavond onder andere in Jinek: - Ed Nijpels en Eric Wiebes praten ons bij over het kersverse Klimaatakkoord Na de Klimaatwet is er nu ook een Klimaatakkoord! Meer dan honderd partijen - waaronder Shell, Greenpeace, de NS en Bouwend Nederland - onderhandelden de afgelopen maanden over een reeks maatregelen op het gebied van woningbouw, mobiliteit, landbouw, industrie en elektriciteit. Dit is de eerste aanzet tot de praktische invulling van de doelstelling om in 2030 bijna de helft minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 1990. Maar, wat betekent dit akkoord? Wat gaat de burger hier de komende tijd concreet van merken? En vooral: wat gaat het kosten? Voorzitter van het Klimaatberaad Ed Nijpels en minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes schuiven vanavond aan voor de broodnodige uitleg. - Trotse Britt Dekker en haar paard Eve doen mee aan het NK-dressuur “Oh my god!!! Eve en ik zijn kampioen!” schreef Britt Dekker trots op Instagram toen bekend werd dat ze mee mag doen met het Nederlands Kampioenschap Dressuur. Britt deed afgelopen zondag mee aan de wedstrijden in Noord-Holland en werd daar kampioen. Ze was zó zenuwachtig dat ze de wedstrijden bijna had afgezegd. Gelukkig heeft ze dat niet gedaan want de presentatrice is extatisch over haar succes: “Mijn grootste droom is is uitgekomen!!!” Britt is al langer een gedreven dressuurruiter. Nu is het tijd om zich voor te bereiden op het NK-Dressuur dat plaatsvindt van 26 tot en met 29 juli in Ermelo. - Toparchitect Francine Houben over haar grootste project ooit Over de hele wereld staan gebouwen van toparchitect Francine Houben. Binnenkort verschijnt er een vierdelige documentaire over haar werk en leven. In het jaar dat ze werd gevolgd, moest ze herstellen van een zware hersenschudding. Tegelijkertijd was ze bezig met de meest prestigieuze opdracht van haar carrière: de renovatie van de New York Public Library. Het maken van een gebouw ziet ze als het schrijven van een verhaal. Waar haalt ze haar inspiratie vandaan en hoe worden haar dromen van de tekentafel een fysieke werkelijkheid? Ze vertelt het vanavond bij Jinek.

Di 10 juli 2018 | 23:05 Jinek: Eric Wiebes over Klimaatakkoord

10/07/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in Jinek: Ed Nijpels en Eric Wiebes praten ons bij over het kersverse Klimaatakkoord Na de Klimaatwet is er nu ook een Klimaatakkoord! Meer dan honderd partijen waaronder Shell,...

Vanavond onder andere in Jinek: - Ed Nijpels en Eric Wiebes praten ons bij over het kersverse Klimaatakkoord Na de Klimaatwet is er nu ook een Klimaatakkoord! Meer dan honderd partijen - waaronder Shell, Greenpeace, de NS en Bouwend Nederland - onderhandelden de afgelopen maanden over een reeks maatregelen op het gebied van woningbouw, mobiliteit, landbouw, industrie en elektriciteit. Dit is de eerste aanzet tot de praktische invulling van de doelstelling om in 2030 bijna de helft minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 1990. Maar, wat betekent dit akkoord? Wat gaat de burger hier de komende tijd concreet van merken? En vooral: wat gaat het kosten? Voorzitter van het Klimaatberaad Ed Nijpels en minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes schuiven vanavond aan voor de broodnodige uitleg. - Trotse Britt Dekker en haar paard Eve doen mee aan het NK-dressuur “Oh my god!!! Eve en ik zijn kampioen!” schreef Britt Dekker trots op Instagram toen bekend werd dat ze mee mag doen met het Nederlands Kampioenschap Dressuur. Britt deed afgelopen zondag mee aan de wedstrijden in Noord-Holland en werd daar kampioen. Ze was zó zenuwachtig dat ze de wedstrijden bijna had afgezegd. Gelukkig heeft ze dat niet gedaan want de presentatrice is extatisch over haar succes: “Mijn grootste droom is is uitgekomen!!!” Britt is al langer een gedreven dressuurruiter. Nu is het tijd om zich voor te bereiden op het NK-Dressuur dat plaatsvindt van 26 tot en met 29 juli in Ermelo. - Toparchitect Francine Houben over haar grootste project ooit Over de hele wereld staan gebouwen van toparchitect Francine Houben. Binnenkort verschijnt er een vierdelige documentaire over haar werk en leven. In het jaar dat ze werd gevolgd, moest ze herstellen van een zware hersenschudding. Tegelijkertijd was ze bezig met de meest prestigieuze opdracht van haar carrière: de renovatie van de New York Public Library. Het maken van een gebouw ziet ze als het schrijven van een verhaal. Waar haalt ze haar inspiratie vandaan en hoe worden haar dromen van de tekentafel een fysieke werkelijkheid? Ze vertelt het vanavond bij Jinek.

Gisteren 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 36 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Gisteren 00:25 #211

Gisteren - Actiedrama, Politieagent Mike Chandler en een jonge burger komen oog in oog te staan met een zwaarbewapend team aan bankovervallers. Het mondt uit in een bloederige en chaotische confrontatie.

Politieagent Mike Chandler en een jonge burger komen oog in oog te staan met een zwaarbewapend team aan bankovervallers. Het mondt uit in een bloederige en chaotische confrontatie.

Eergisteren 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 36 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Wo 27 november 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 34 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 26 november 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 34 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Wo 20 november 2019 | 15:50 Money Train

20/11 - De stiefbroers John en Charlie (Wesley Snipes en Woody Harrelson) werken bij de spoorwegpolitie waar ze in burger zakkenrollers uitlokken. Vanwege het personeelstekort rond kerst, moeten ze assistentie verlenen bij de geldtrein die de dagopbrengsten van alle stations ophaalt. Omdat een van de broers grote gokschulden heeft, bedenkt hij een plan om de trein te overvallen.

De stiefbroers John en Charlie (Wesley Snipes en Woody Harrelson) werken bij de spoorwegpolitie waar ze in burger zakkenrollers uitlokken. Vanwege het personeelstekort rond kerst, moeten ze assistentie verlenen bij de geldtrein die de dagopbrengsten van alle stations ophaalt. Omdat een van de broers grote gokschulden heeft, bedenkt hij een plan om de trein te overvallen.

Wo 20 november 2019 | 10:35 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 33 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 19 november 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 33 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Ma 18 november 2019 | 22:55 S.W.A.T

Seizoen 2 - Aflevering 21 - Amerikaanse actieserie. Day Of Dread. Het team wordt doorgelicht door Interne Zaken nadat een burger omkwam tijdens een poging om de meest gezochte crimineel in de stad aan te houden. Gaandeweg wordt Hondo's leiderschap in vraag gesteld.

Ma 18 november 2019 | 12:20 Dagelijkse kost

Seizoen 10 - Aflevering 2392 - Culinair magazine. Risottoburger met boschampignons en veldsla. Een goudgeel gebakken burger van risottorijst met een heerlijke ragout van boschampignons.

Zo 17 november 2019 | 23:30 De Handhavers

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Realityreeks over het werk van ordehandhavers op straat. In Heerlen brengen handhavers Sieger en Marco een bezoekje aan een woonwagenkamp en op Amsterdam Centraal station handhaven Frans en Anil in burger en lopen tegen tal van zaken aan. In Leiden is er overlast van opstandige hangjongeren.

Za 16 november 2019 | 01:45 Dagelijkse kost

Seizoen 10 - Aflevering 2392 - Culinair magazine. Risottoburger met boschampignons en veldsla. Een goudgeel gebakken burger van risottorijst met een heerlijke ragout van boschampignons.

Vr 15 november 2019 | 18:15 Dagelijkse kost

Seizoen 10 - Aflevering 2392 - Culinair magazine. Risottoburger met boschampignons en veldsla. Een goudgeel gebakken burger van risottorijst met een heerlijke ragout van boschampignons.

Vr 15 november 2019 | 15:00 De Handhavers

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Realityreeks over het werk van ordehandhavers op straat. In Heerlen brengen handhavers Sieger en Marco een bezoekje aan een woonwagenkamp en op Amsterdam Centraal station handhaven Frans en Anil in burger en lopen tegen tal van zaken aan. In Leiden is er overlast van opstandige hangjongeren.

Do 14 november 2019 | 20:30 De Handhavers

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Realityshow over het werk van ordehandhavers op straat. In Heerlen brengen handhavers Sieger en Marco een bezoekje aan een woonwagenkamp en op Amsterdam Centraal station handhaven Frans en Anil in burger en lopen tegen tal van zaken aan. In Leiden is er overlast van opstandige hangjongeren.

Do 14 november 2019 | 20:30 S.W.A.T

Seizoen 2 - Aflevering 21 - Amerikaanse actieserie. Day Of Dread. Het team wordt doorgelicht door Interne Zaken nadat een burger omkwam tijdens een poging om de meest gezochte crimineel in de stad aan te houden. Gaandeweg wordt Hondo's leiderschap in vraag gesteld.

Wo 13 november 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 32 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 12 november 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 32 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Zo 10 november 2019 | 13:05 Money Train

10/11 - De stiefbroers John en Charlie (Wesley Snipes en Woody Harrelson) werken bij de spoorwegpolitie waar ze in burger zakkenrollers uitlokken. Vanwege het personeelstekort rond kerst, moeten ze assistentie verlenen bij de geldtrein die de dagopbrengsten van alle stations ophaalt. Omdat een van de broers grote gokschulden heeft, bedenkt hij een plan om de trein te overvallen.

De stiefbroers John en Charlie (Wesley Snipes en Woody Harrelson) werken bij de spoorwegpolitie waar ze in burger zakkenrollers uitlokken. Vanwege het personeelstekort rond kerst, moeten ze assistentie verlenen bij de geldtrein die de dagopbrengsten van alle stations ophaalt. Omdat een van de broers grote gokschulden heeft, bedenkt hij een plan om de trein te overvallen.

Vr 8 november 2019 | 10:40 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Do 7 november 2019 | 21:45 De Vergelijkers

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Consumentenmagazine met praktische tips en nuttige inzichten voor een groenere levensstijl. Brave Burgers. Wat is de milieu-impact van een vegaburger en een biologische hamburger? Daan en Sofie zoeken het uit en vergelijken de brave burger. Daan onderzoekt de impact van wat een koe eet en poept. Gaat gras het klimaat probleem oplossen? En waarom is het erg als er geen koeien meer zouden zijn? Sofie zoekt uit wat een vegaburger nodig heeft om in de supermarkt te belanden. Is het waar dat de sojaburger de Amazone bedreigt? En waarom halen we überhaupt onze soja van ver?

Wo 6 november 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 31 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 5 november 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 31 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 5 november 2019 | 01:00 Locked Up Abroad

Seizoen 12 - Aflevering 4 - Mexican Cartel Hell: Carlos Quijas is een brave burger met een rustig leven, maar wordt in Mexico valselijk beschuldigd van drugssmokkel. In de gevaarlijke gevangenis aldaar moet hij veranderen in een keiharde gangster.

Do 31 oktober 2019 | 21:45 De Vergelijkers

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Consumentenmagazine met praktische tips en nuttige inzichten voor een groenere levensstijl. Kleding. Wat is de milieu-impact van synthetische kleding en kleding van katoen? Daan en Sofie zoeken het uit en vergelijken je outfit. Daan duikt in de wereld van katoen. Hoeveel water heeft een katoenplant nodig? En is de kleur van een T-shirt van belang bij je klimaat-impact? Sofie verdiept zich in het proces van olie tot synthetische kleding. Is het waar dat een synthetisch T-shirt bijdraagt aan de plastic soep? En welk witgoedapparaat kan je de deur uit doen als je alleen maar synthetische kleding in je kast hebt hangen?

Do 31 oktober 2019 | 09:15 VPRO Tegenlicht

Aflevering 18 - Reportagemagazine. De grote dataroof. Nederlandse reportage (2019) van Roland Duong waarin Harvard-professor Shoshana Zuboff Google en Facebook ontsluiert en een genadeloze nieuwe fase van het kapitalisme onthult, waarin de burger als grondstof fungeert. Hoe kan hij de zeggenschap over zijn data terugkrijgen?

Wo 30 oktober 2019 | 17:34 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Wo 30 oktober 2019 | 10:35 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 30 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 29 oktober 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 30 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 29 oktober 2019 | 09:00 Hairy Bikers: Route 66

Seizoen 1 - Aflevering 4 - For the fourth leg of their journey, Dave Myers and Si King travels the 400 miles from Amarillo, Texas to Albuquerque in New Mexico. In Amarillo, the pair visit the oldest burger joint in the city, before riding to Palo Duro Canyon to explore a ghost town. Finally arriving in Albuquerque, they join residents to watch a game at the local ballpark and bake a chili chocolate pie to celebrate their cross-country adventure.

Zo 27 oktober 2019 | 21:10 VPRO Tegenlicht

Aflevering 18 - Reportagemagazine. De grote dataroof. Nederlandse reportage (2019) van Roland Duong waarin Harvard-professor Shoshana Zuboff Google en Facebook ontsluiert en een genadeloze nieuwe fase van het kapitalisme onthult, waarin de burger als grondstof fungeert. Hoe kan hij de zeggenschap over zijn data terugkrijgen?

Zo 27 oktober 2019 | 06:30 Money Train

27/10 - De stiefbroers John en Charlie (Wesley Snipes en Woody Harrelson) werken bij de spoorwegpolitie waar ze in burger zakkenrollers uitlokken. Vanwege het personeelstekort rond kerst, moeten ze assistentie verlenen bij de geldtrein die de dagopbrengsten van alle stations ophaalt. Omdat een van de broers grote gokschulden heeft, bedenkt hij een plan om de trein te overvallen.

De stiefbroers John en Charlie (Wesley Snipes en Woody Harrelson) werken bij de spoorwegpolitie waar ze in burger zakkenrollers uitlokken. Vanwege het personeelstekort rond kerst, moeten ze assistentie verlenen bij de geldtrein die de dagopbrengsten van alle stations ophaalt. Omdat een van de broers grote gokschulden heeft, bedenkt hij een plan om de trein te overvallen.

Vr 25 oktober 2019 | 17:35 Money Train

25/10 - De stiefbroers John en Charlie (Wesley Snipes en Woody Harrelson) werken bij de spoorwegpolitie waar ze in burger zakkenrollers uitlokken. Vanwege het personeelstekort rond kerst, moeten ze assistentie verlenen bij de geldtrein die de dagopbrengsten van alle stations ophaalt. Omdat een van de broers grote gokschulden heeft, bedenkt hij een plan om de trein te overvallen.

De stiefbroers John en Charlie (Wesley Snipes en Woody Harrelson) werken bij de spoorwegpolitie waar ze in burger zakkenrollers uitlokken. Vanwege het personeelstekort rond kerst, moeten ze assistentie verlenen bij de geldtrein die de dagopbrengsten van alle stations ophaalt. Omdat een van de broers grote gokschulden heeft, bedenkt hij een plan om de trein te overvallen.

Do 24 oktober 2019 | 21:45 De Vergelijkers

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Consumentenmagazine met praktische tips en nuttige inzichten voor een groenere levensstijl. Vakantie. Wat is de milieu-impact van een vakantie in een hotel en op de camping? Daan en Sofie zoeken het uit en vergelijken jouw vakantie.

Do 24 oktober 2019 | 17:25 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Wo 23 oktober 2019 | 18:00 How I Met Your Mother

Seizoen 4 - Aflevering 2 - The Best Burger in New York: Marshall is nog steeds werkloos en krijgt een obsessie voor het vinden van de beste hamburger van New York... die hij 8 jaar geleden voor het eerst heeft gegeten.

Di 22 oktober 2019 | 22:30 How I Met Your Mother

Seizoen 4 - Aflevering 2 - The Best Burger in New York: Marshall is nog steeds werkloos en krijgt een obsessie voor het vinden van de beste hamburger van New York... die hij 8 jaar geleden voor het eerst heeft gegeten.

Di 22 oktober 2019 | 14:30 Money Train

22/10 - De stiefbroers John en Charlie (Wesley Snipes en Woody Harrelson) werken bij de spoorwegpolitie waar ze in burger zakkenrollers uitlokken. Vanwege het personeelstekort rond kerst, moeten ze assistentie verlenen bij de geldtrein die de dagopbrengsten van alle stations ophaalt. Omdat een van de broers grote gokschulden heeft, bedenkt hij een plan om de trein te overvallen.

De stiefbroers John en Charlie (Wesley Snipes en Woody Harrelson) werken bij de spoorwegpolitie waar ze in burger zakkenrollers uitlokken. Vanwege het personeelstekort rond kerst, moeten ze assistentie verlenen bij de geldtrein die de dagopbrengsten van alle stations ophaalt. Omdat een van de broers grote gokschulden heeft, bedenkt hij een plan om de trein te overvallen.

Wo 16 oktober 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 29 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 15 oktober 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 29 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Za 12 oktober 2019 | 22:30 In the Making: South Africa

Crowd-farming apps to meatless burger makers - meet some of the most dynamic businesses in South Africa and get a glimpse into established and burgeoning industries in the country.

Za 12 oktober 2019 | 13:00 Hairy Bikers: Route 66

Seizoen 1 - Aflevering 4 - For the fourth leg of their journey, Dave Myers and Si King travels the 400 miles from Amarillo, Texas to Albuquerque in New Mexico. In Amarillo, the pair visit the oldest burger joint in the city, before riding to Palo Duro Canyon to explore a ghost town. Finally arriving in Albuquerque, they join residents to watch a game at the local ballpark and bake a chili chocolate pie to celebrate their cross-country adventure.

Do 10 oktober 2019 | 21:00 Hairy Bikers: Route 66

Seizoen 1 - Aflevering 4 - For the fourth leg of their journey, Dave Myers and Si King travels the 400 miles from Amarillo, Texas to Albuquerque in New Mexico. In Amarillo, the pair visit the oldest burger joint in the city, before riding to Palo Duro Canyon to explore a ghost town. Finally arriving in Albuquerque, they join residents to watch a game at the local ballpark and bake a chili chocolate pie to celebrate their cross-country adventure.

Wo 9 oktober 2019 | 23:00 TopTen! Der Geschmacks-Countdown

Ob Fritten, Burger oder Currywurst - wir Deutschen sind verrückt nach Fast Food! Und zwar in allen Variationen: wie wäre es zur Abwechslung mal mit buntem Sushi, einer Bratwurst aus Alligatorfleisch oder einer frittierten Pizza? Unsere Sahneschnitte Alina Merkau tischt auf: Fast Food voll verrückt!

Wo 9 oktober 2019 | 10:35 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 28 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 8 oktober 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 28 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Wo 2 oktober 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 27 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 1 oktober 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 27 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Za 28 september 2019 | 10:00 Hairy Bikers: Route 66

Seizoen 1 - Aflevering 3 - The third leg of Dave Myers and Si King's trip sees them on the trail of Oklahoma's famous beef. In Oklahoma City, a classic T-bone steak is followed by a visit to the city's Vietnamese community, where they knock up their national dish pho - a broth made of beef or chicken. After checking out El Reno's unique onion burger the duo hook up with a couple of fire crews who like to cook - especially brisket. An organic sweet potato farm inspires Dave and Si to make sweet potato brownies, before they finish this stretch on a cattle ranch with America's most iconic custodian of the land - the cowboy.

Do 26 september 2019 | 21:00 Hairy Bikers: Route 66

Seizoen 1 - Aflevering 3 - The third leg of Dave Myers and Si King's trip sees them on the trail of Oklahoma's famous beef. In Oklahoma City, a classic T-bone steak is followed by a visit to the city's Vietnamese community, where they knock up their national dish pho - a broth made of beef or chicken. After checking out El Reno's unique onion burger the duo hook up with a couple of fire crews who like to cook - especially brisket. An organic sweet potato farm inspires Dave and Si to make sweet potato brownies, before they finish this stretch on a cattle ranch with America's most iconic custodian of the land - the cowboy.

Wo 25 september 2019 | 23:05 Law Abiding Citizen IMDb: 7.4

25/09 - IMDB * 7.4 - Thriller, Law Abiding Citizen is een Amerikaanse thriller en dramafilm uit het jaar 2009. Deze productie is geregisseerd door F. Gary Gray (Straight outta Compton). Met Gerard Butler, Jamie Foxx, Colm Meaney en Leslie Bibb in de hoofdrol. Wat staat je als brave burger te doen als justitie je in de steek laat? Clyde Shelton (Gerard Butler) is een wrak na de brute inbraak in zijn huis die hij als enige overleeft. Vanaf het moment dat doorheeft dat openbaar aanklager Nick Rice (Jamie Foxx) een akkoord heeft...

Law Abiding Citizen is een Amerikaanse thriller- en dramafilm uit het jaar 2009. Deze productie is geregisseerd door F. Gary Gray (Straight outta Compton). Met Gerard Butler, Jamie Foxx, Colm Meaney en Leslie Bibb in de hoofdrol. Wat staat je als brave burger te doen als justitie je in de steek laat? Clyde Shelton (Gerard Butler) is een wrak na de brute inbraak in zijn huis die hij als enige overleeft. Vanaf het moment dat doorheeft dat openbaar aanklager Nick Rice (Jamie Foxx) een akkoord heeft gesloten met de hoofdverdachte, zint Clyde op wraak. Al zijn woede en frustratie naar buiten als de dader door een juridische deal niet de straf krijgt die hij verdient. Tien jaar later neemt Clyde het recht alsnog in eigen hand en belandt hij in de cel. Tot verbijstering van aanklager Nick begint de wraak van Clyde dan pas echt, want in hoog tempo worden aanslagen gepleegd op advocaten en rechters die destijds bij de zaak betrokken waren. Filmcritici waren over het algemeen positief over deze film. Scenarioschrijver en regisseur Kurt Wimmer, bekend van de actiefilms Equilibrium en Ultraviolet, liet de regie van Law Abiding Citizen over aan collega F. Gary Gray. Gray maakte eerder films als Friday, The Negotiator, The Italian Job en Be Cool. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/law-abiding-citizen

Wo 25 september 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 26 - Politieke talkshow. Is het tijd om de vrijheid van onderwijs in te perken?. De vrijheid van onderwijs staat onder druk na nieuwe onthullingen over radicale invloeden in het islamitisch onderwijs. Is het tijd om artikel 23 van de grondwet af te schaffen?

Di 24 september 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 26 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Vr 20 september 2019 | 11:05 Puur En Plantaardig Met Miljuschka

Seizoen 1 - Aflevering 14 - Culinair magazine over de plantaardige keuken. De hippe vegetariër: burger

Do 19 september 2019 | 19:20 Puur En Plantaardig Met Miljuschka

Seizoen 1 - Aflevering 14 - Culinair magazine over de plantaardige keuken. De hippe vegetariër: burger

Do 19 september 2019 | 18:40 Money Train IMDb: 5.7

19/09 - IMDB * 5.7 - Actiekomedie, Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee...

Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee obstakels: hun job als agent en het feit dat hun baas Donald Patterson zijn job zeer ter harte neemt en de treinen en het geld zowat als zijn persoonlijk bezit beschouwt. Door de komst van een nieuwe, aantrekkelijke vrouwelijke collega, komt alles echter in een stroomversnelling terecht. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/money-train

Wo 18 september 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 25 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 17 september 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 25 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Ma 16 september 2019 | 22:00 Celebrity MasterChef

Seizoen 14 - Aflevering 7 - TV and radio presenter Rickie Haywood-Williams, legendary Motown singer Martha Reeves, Olympic gold medal-winning long jumper Greg Rutherford, actress Elizabeth Bourgine and heavyweight boxer Dillian Whyte take part, as the competition hosted by John Torode and Gregg Wallace continues. The first challenge for the five hopefuls is an Invention Test - the infamous test of imagination and creativity. The contestants are all given a mincer and a burger press and are tasked with making just one dish - a burger and fries - of their own design. Ingredients to choose from include tuna, mackerel, beef chuck, pork belly, lamb shoulder and turkey breast.

Do 12 september 2019 | 17:19 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Wo 11 september 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 24 - Politieke talkshow. Wat doet Den Haag tegen stalbranden. Er zijn dit jaar al meer dieren omgekomen door stalbranden dan in heel 2018. Hoe komt dat? We praten erover met boeren die hun bedrijf in vlammen op zagen gaan.

Di 10 september 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 24 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Ma 9 september 2019 | 10:03 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Zo 8 september 2019 | 21:40 Chicago P.D

Seizoen 6 - Aflevering 4 - Amerikaanse misdaadserie. Ride Along. Burgess neemt tijdens haar dienst een burger mee die een politieopleiding wil volgen. Wanneer hij na een schietpartij vermist wordt, raakt Burgess in paniek. Later moet ze een kant kiezen wanneer de zaak voor de beoordelingscommissie komt. Dawson begint te worstelen met een verslaving aan pijnstillers.

Wo 4 september 2019 | 21:30 Chicago P.D

Seizoen 6 - Aflevering 4 - Amerikaanse misdaadserie. Ride Along. Burgess neemt tijdens haar dienst een burger mee die een politieopleiding wil volgen. Wanneer hij na een schietpartij vermist wordt, raakt Burgess in paniek. Later moet ze een kant kiezen wanneer de zaak voor de beoordelingscommissie komt. Dawson begint te worstelen met een verslaving aan pijnstillers.

Wo 4 september 2019 | 16:10 Die Rosenheim-Cops

Seizoen 12 - Aflevering 23/24 (267) - Die Rosenheimer Kommissare Sven Hansen und Tobias Hartl werden zum Einsatz in die Anwaltskanzlei von Dr. Wolfgang Jentsch gerufen: Mitarbeiter Marco Rehm liegt erschlagen in seinem Büro. Die Cops ermitteln zunächst im beruflichen Umfeld des Opfers und erfahren, dass der Sessel von Kanzleichef Jentsch neu besetzt werden sollte. Dass Kollege Sebastian Burger seinen Konkurrenten aus dem Weg geräumt hat, können sich Hansen und Hartl gut vorstellen. Als sich herausstellt, dass Rehm in der Vergangenheit ein Verhältnis mit Larissa Pohl, der Verlobten von Dr. Jentsch, hatte, gerät der Kanzlei-Besitzer selbst unter Verdacht. Oder hat dessen Zukünftige kurzen Prozess gemacht, nachdem Rehm zu aufdringlich wurde? In der Musikakademie sorgt eine Ausstellung für Wirbel. Weil "Kuratorin" Isolde Daritz um die Exponate besorgt ist, rekrutiert sie Polizeihauptmeister Mohr zum Sicherheitsexperten. Damit bringt sie jedoch nicht nur die Kommissare in Verlegenheit, die unterdessen auf ihren Kollegen verzichten müssen, sondern auch Marie und Polizeichef Achtziger. Die beiden haben vergessen, Frau Daritz zu sagen, dass deren aufwendiges Ausstellungskonzept aus Kostengründen nicht realisiert werden kann. Für Frau Daritz ist der Misserfolg ihrer Ausstellung programmiert.

Wo 4 september 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 23 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 3 september 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 23 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 3 september 2019 | 22:15 Money Train IMDb: 5.6

03/09 - IMDB * 5.6 - Actiekomedie, Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee...

Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee obstakels: hun job als agent en het feit dat hun baas Donald Patterson zijn job zeer ter harte neemt en de treinen en het geld zowat als zijn persoonlijk bezit beschouwt. Door de komst van een nieuwe, aantrekkelijke vrouwelijke collega, komt alles echter in een stroomversnelling terecht. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/money-train

Vr 30 augustus 2019 | 14:15 die nordstory

John Rapaglia lebt in der tollen Stadt New York, hat einen tollen Job, er ist Professor für Meeresbiologie, und viele tolle Freunde. Trotzdem kündigt er seinen Job und sein Apartment und will auswandern. Der Mittdreißiger möchte noch einmal sein Glück versuchen, ganz von vorn anfangen: am Grill in Kiel, mit Hackfleisch und Hamburgern. John hat während seines Studiums als Doktorand zwei Jahre lang an der Förde gelebt und schon damals, zur Begeisterung seiner Studenten, gelegentlich gegrillt. Nun will er mit den Freunden von einst seinen Traum wahrmachen und ein eigenes Burger-Restaurant eröffnen. Allerdings gibt es reichlich Hürden und Hemmnisse: Die alte Bäckerei, in die John einziehen will, muss entkernt werden. Das Lärmschutzgutachten kommt nicht pünktlich, das Brandschutzgutachten auch nicht, die Fliesen sind zu groß und die Eingangstür ist zu klein. Nach spätestens drei Monaten Bauzeit muss John aber eröffnen und Burger verkaufen, sonst reicht das Geld nicht. Er hat drei Monate Zeit, um beim Biobauern aus der Region die Fleischpreise zu "drücken", den richtigen Schafkäse für die Cheeseburger oder ein überzeugendes Rezept für den vegetarischen Burger zu finden. Drei Monate, in denen eines nicht passieren darf: John darf seine Begeisterung nicht verlieren. "die nordstory" begleitet John Rapaglia an seinen letzten Tagen in New York bis zur Eröffnung von John's Burgers in seiner Traumstadt Kiel. Was halten seine Uni-Kollegen von seiner Auswanderung und der Burger-Idee? Einige Freunde machen sogar mit bei seinem Abenteuer. Und am Ende seiner unglaublichen Geschichte stellen sich John die Fragen: Hat sich das alles gelohnt? Ein neues Leben in Norddeutschland? Und: Ist sie noch da, die Begeisterung?

Do 29 augustus 2019 | 00:15 De nachtzoen

Aflevering 75 - Talkshow waarin een bekende of minder bekende gast Nederland op bed legt. Janneke Burger. De nacht betrapt je soms op eigenschappen die je bij daglicht liever verborgen houdt. Deze theoloog en schrijver doet een openhartig boekje open. Een nachtzoen van Janneke Burger.

Di 27 augustus 2019 | 18:40 Money Train IMDb: 5.6

27/08 - IMDB * 5.6 - Actiekomedie, Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee...

Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee obstakels: hun job als agent en het feit dat hun baas Donald Patterson zijn job zeer ter harte neemt en de treinen en het geld zowat als zijn persoonlijk bezit beschouwt. Door de komst van een nieuwe, aantrekkelijke vrouwelijke collega, komt alles echter in een stroomversnelling terecht. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/money-train

Ma 26 augustus 2019 | 20:15 Lecker an Bord

Eerste aflevering. In diesem Jahr schippert das Hausboot Una One vom Niederrhein ins nördliche Ruhrgebiet. An Bord sind die beiden Starköche Björn Freitag und Frank Buchholz und natürlich der Kapitän Heinz Dieter Fröse. Über die Kanäle geht es entlang der Römerroute – von Wesel bis Hamm. Für das Finale nimmt das selbstgebaute Boot Kurs auf Dortmund und macht noch einen Zwischenstopp am historischen Schiffshebewerk Henrichenburg. An Land erkunden die zwei Köche mit ihren E-Bikes nicht nur die grüne Seele des Potts, sondern auch ihre Heimat. Björn Freitag zeigt den Zuschauerinnen und Zuschauern seine Heimatstadt Dorsten und Frank Buchholz, der in Dortmund geboren wurde, freut sich auf das Finale in seiner Geburtsstadt. Immer auf der Suche nach den besten Produkten der Region besuchen sie Menschen, die zeigen für was sie stehen: von Hand und mit Herz und Leidenschaft erzeugte hochwertige Lebensmittel. Inspiriert von der Schönheit der Landschaft und der Vielfältigkeit der Produkte wird aus dem jeweiligen "Fang des Tages" eine frische, kreative Sommerküche gezaubert: einfach, regional und köstlich. Den ersten Anker setzt das Hausboot in Friedrichsfeld bei Wesel, dem westlichsten Hafen des Wesel-Datteln-Kanals kurz vor dem Rhein. In der mittelalterlichen Stadt Xanten besucht Frank den Bäckermeister Rolf Peter Weichold, der vor Jahren eine alte Windmühle restauriert hat. Neben feinstem Roggenmehl kann Frank sich noch über eine weitere Spezialität der Kriemhild-Mühle freuen: frisch gemahlener Mohn, der an Bord zu einem köstlichen Quark-Mohn-Kuchen verarbeitet wird. Björn erfährt im Garten des Archäologischen Parks, welche Kräuter mit den Römern nach Nordrhein-Westfalen kamen und woher man das so genau weiß. Das neu erlernte Wissen fließt mit den Kräutern in eine grüne Sauce, die abends zu "Franks Spezial- Burger" gereicht wird. Der gepökelte Schweinenacken für den Burger stammt von einem Archehof. Betreiberin Astrid Gerdes zeigt Frank, wie man die Ferkel eines Bentheimer Schweins fängt und warum sie nur happy ist, wenn ihre Schweine happy sind. Auf dem Biobauernhof Groß-Weege holt sich Björn die letzte Zutat: Rinderfilet für ein Carpaccio und Schaschlik Spießchen. Nebenbei erfährt er, warum Wasserbüffel in der Dingdener Heide besonders für die Landschaftspflege geeignet sind und dass diese großen Tiere ihren ganz eigenen Kopf haben.

Za 24 augustus 2019 | 17:35 plan b

Massentierhaltung ist der größte CO2-Verursacher. "Anders essen fürs Klima" wäre angesagt. Wer auf Burger oder Grillsteak nicht verzichten will, findet immer bessere pflanzliche Alternativen – sogar "blutige"...

Do 22 augustus 2019 | 18:40 Money Train IMDb: 5.6

22/08 - IMDB * 5.6 - Actiekomedie, Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee...

Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee obstakels: hun job als agent en het feit dat hun baas Donald Patterson zijn job zeer ter harte neemt en de treinen en het geld zowat als zijn persoonlijk bezit beschouwt. Door de komst van een nieuwe, aantrekkelijke vrouwelijke collega, komt alles echter in een stroomversnelling terecht. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/money-train

Do 15 augustus 2019 | 22:20 Money Train IMDb: 5.6

15/08 - IMDB * 5.6 - Actiekomedie, Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee...

Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee obstakels: hun job als agent en het feit dat hun baas Donald Patterson zijn job zeer ter harte neemt en de treinen en het geld zowat als zijn persoonlijk bezit beschouwt. Door de komst van een nieuwe, aantrekkelijke vrouwelijke collega, komt alles echter in een stroomversnelling terecht. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/money-train

Do 15 augustus 2019 | 19:55 Jaïr in Goed Gezelschap

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Reportagereeks over succesvolle en ondernemende Nederlanders. Marlies Dekkers & Richard Burger. Jaïr ontmoet Nederlands bekendste lingerieontwerpster Marlies Dekkers. Een aantal jaar geleden moest ze nog haar faillissement aanvragen, maar nu is ze helemaal terug. De 27-jarige Richard Burger heeft met studiegenoten Swap-fiets opgericht. Richard vertelt hoe het idee is ontstaan om fietsen te leasen.

Do 15 augustus 2019 | 17:34 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Zo 11 augustus 2019 | 22:10 Money Train IMDb: 5.6

11/08 - IMDB * 5.6 - Actiekomedie, Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee...

Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee obstakels: hun job als agent en het feit dat hun baas Donald Patterson zijn job zeer ter harte neemt en de treinen en het geld zowat als zijn persoonlijk bezit beschouwt. Door de komst van een nieuwe, aantrekkelijke vrouwelijke collega, komt alles echter in een stroomversnelling terecht. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/money-train

Zo 11 augustus 2019 | 20:15 Das Traumschiff

Aflevering 76 - Die Reiseroute führt "Das Traumschiff" dieses Mal nach Palau. Kapitän Victor Burger, seiner Crew und den Passagieren an Bord steht eine ereignisreiche Reise bevor. Für den tauchbegeisterten Victor kommt diese Reise wie gerufen. Nicht nur, dass er endlich einmal wieder seinem Hobby nachgehen kann – er trifft dort auch seinen alten Freund, den bekannten Naturfilmer Dirk Steffens, wieder. Gemeinsam erkunden sie die wunderschöne und einzigartige Unterwasserwelt Palaus. Doch ihr Ausflug kostet Dirk fast das Leben. Beim Auftauchen wird er von einer Bootsschraube erwischt. Zum Glück sind Romy und Lars Felber, zwei Passagiere des "Traumschiffs", in der Nähe und können Dirk und Victor an Land und zu einem Arzt bringen. Doch das Verhalten des jungen Ehepaars kommt Victor seltsam vor, und ihm kommen immer mehr Zweifel an der Richtigkeit ihrer Aussagen. Was haben die beiden zu verbergen? Mithilfe von Beatrice arrangiert Tobias einen romantischen Heiratsantrag für Mia an Bord. Auch wenn die beiden noch nicht lange zusammen sind, weiß Tobias: Sie ist die Frau seines Lebens. Mia ist überglücklich, bis sie von ihrer Vergangenheit eingeholt wird. In ihrer Studienzeit arbeitete sie bei einem Escort-Service und trifft an Bord einen ihrer Kunden wieder. Günther Strobel reist mit seiner Ehefrau Angelika und erkennt Mia sofort wieder. Da ihm die junge Frau damals nicht alles gegeben hat, was ihm seiner Auffassung nach zustand, lässt er jetzt keine Möglichkeit aus, ihr entsprechende Avancen zu machen. Tobias, der von Mias Vergangenheit nichts ahnt, ist irritiert und stellt Mia zur Rede. Die gemeinsame Zukunft der beiden wackelt. Evelyn begleitet ihren Vater Martin auf der Reise, wohl wissend, dass es vielleicht die letzte sein wird. Martin hat fortschreitende vaskuläre Demenz. Doch im Gegensatz zu Evelyn verdrängt Martin seine Krankheit. Nach einem Streit beim Landausflug verschwindet Martin, und nur mithilfe von Dr. Sander kann Evelyn ihren Vater im "Dorf des Vergessens" wiederfinden.

Wo 7 augustus 2019 | 21:00 Heimatküche

Sechs Hobbyköche laden gegenseitig auf ihre Höfe und kredenzen Drei-Gänge- Menüs. Zum Start zeigt Bärbel Feddersen in Nordfriesland u. a. ihre Wasserbüffel. Als Burger landen die Tiere dann auch auf dem Tisch. ?6 neue Folgen, mittwochs

Di 6 augustus 2019 | 20:30 Money Train IMDb: 5.6

06/08 - IMDB * 5.6 - Actiekomedie, Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee...

Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee obstakels: hun job als agent en het feit dat hun baas Donald Patterson zijn job zeer ter harte neemt en de treinen en het geld zowat als zijn persoonlijk bezit beschouwt. Door de komst van een nieuwe, aantrekkelijke vrouwelijke collega, komt alles echter in een stroomversnelling terecht. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/money-train

Do 1 augustus 2019 | 19:40 Parks and Recreation

Seizoen 5 - Aflevering 19 - Amerikaanse komische serie. Article Two. Een bezorgde burger vecht de pogingen van Leslie aan om enkele verouderde wetten van Pawnee te schrappen. April en Ron worden gedwongen om de managementcursus van Chris te volgen.

Do 1 augustus 2019 | 10:15 Zembla

Seizoen 26 - Aflevering 8 - Reportagemagazine met opiniërende onderzoeksjournalistiek. Chaos bij het CBR. Meer dan 650.000 mensen krijgen jaarlijks te maken met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, omdat ze een gezondheidsverklaring nodig hebben om hun rijbewijs te halen of te verlengen. Maar het afgelopen jaar was het een chaos bij het CBR. Beroepschauffeurs zaten werkloos thuis omdat ze hun rijbewijs niet op tijd verlengd kregen. En het verkrijgen van een gezondheidsverklaring duurt vaak meer dan een half jaar, waardoor vooral ouderen worden getroffen. 'Zembla' onderzoekt wat er achter de schermen fout gaat, hoeveel dat de burger kost en wat het betekent voor de verkeersveiligheid.

Do 25 juli 2019 | 19:15 Jaïr in Goed Gezelschap

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Reportagereeks over succesvolle en ondernemende Nederlanders. Marlies Dekkers & Richard Burger. Jaïr ontmoet Nederlands bekendste lingerieontwerpster Marlies Dekkers. Een aantal jaar geleden moest ze nog haar faillissement aanvragen, maar nu is ze helemaal terug. De 27-jarige Richard Burger heeft met studiegenoten Swap-fiets opgericht. Richard vertelt hoe het idee is ontstaan om fietsen te leasen.

Do 25 juli 2019 | 00:55 De nachtzoen

Aflevering 75 - Talkshow waarin een bekende of minder bekende gast Nederland op bed legt. Janneke Burger. De nacht betrapt je soms op eigenschappen die je bij daglicht liever verborgen houdt. Deze theoloog en schrijver doet een openhartig boekje open. Een nachtzoen van Janneke Burger.

Di 23 juli 2019 | 17:57 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Do 18 juli 2019 | 04:15 Locked Up Abroad

Seizoen 12 - Aflevering 4 - Mexican Cartel Hell: Carlos Quijas is een brave burger met een rustig leven, maar wordt in Mexico valselijk beschuldigd van drugssmokkel. In de gevaarlijke gevangenis aldaar moet hij veranderen in een keiharde gangster.

Zo 14 juli 2019 | 21:50 Moja Polska!

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Reportagereeks (2019) met Dore van Duivenbode. Weerwoord. De oppositie komt in Polen niet vanuit de politiek, maar wordt door de burger geïnitieerd. Dore van Duivenbode reist mee met een rechter die op het punt staat zijn baan te verliezen en bezoekt een bibliothecaresse die gevangenen op andere gedachten brengt door hen boeken te lenen. Kleine burgerinitiatieven, terwijl het nationalisme massaal de straat opzoekt. Welke kant zal het land opgaan?

Vr 12 juli 2019 | 13:30 Dagelijkse zomerkost

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Culinair magazine waarin Jeroen Meus bij een gastvrije Vlaming een portie dagelijkse zomerkost klaarmaakt. Hamburger met curryketchup en frietjes. Echt comfortfood: een klassieke burger met zelfgemaakte curryketchup en krokant gebakken frietjes.

Do 11 juli 2019 | 23:05 Dagelijkse zomerkost

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Culinair magazine waarin Jeroen Meus bij een gastvrije Vlaming een portie dagelijkse zomerkost klaarmaakt. Hamburger met curryketchup en frietjes. Echt comfortfood: een klassieke burger met zelfgemaakte curryketchup en krokant gebakken frietjes.

Do 11 juli 2019 | 19:40 Dagelijkse zomerkost

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Culinair magazine waarin Jeroen Meus bij een gastvrije Vlaming een portie dagelijkse zomerkost klaarmaakt. Hamburger met curryketchup en frietjes. Echt comfortfood: een klassieke burger met zelfgemaakte curryketchup en krokant gebakken frietjes.

Vr 5 juli 2019 | 22:15 Jaïr in Goed Gezelschap

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Reportagereeks over succesvolle en ondernemende Nederlanders. Marlies Dekkers & Richard Burger. Jaïr ontmoet Nederlands bekendste lingerieontwerpster Marlies Dekkers. Een aantal jaar geleden moest ze nog haar faillissement aanvragen, maar nu is ze helemaal terug. De 27-jarige Richard Burger heeft met studiegenoten Swap-fiets opgericht. Richard vertelt hoe het idee is ontstaan om fietsen te leasen.

Wo 3 juli 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 22 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 2 juli 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 22 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 2 juli 2019 | 09:32 Flodder

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Nederlandse komische serie. De dubbelgangster. Er zijn twee Franse gemeenteraadsleden op werkbezoek en Sjakie krijgt de opdracht om ze in de 'modelwijk' Zonnedael een rondleiding te geven. In datzelfde Zonnedael beramen enkele buurtbewoners intussen een duivels plan. Ze willen met een nep-Ma Flodder het allerlaatste beetje goodwill voor de familie Flodder wegwerken. Ze hopen dat de buurt eindelijk van de Flodders zal worden verlost.

Ma 1 juli 2019 | 17:21 Flodder

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Nederlandse komische serie. De dubbelgangster. Er zijn twee Franse gemeenteraadsleden op werkbezoek en Sjakie krijgt de opdracht om ze in de 'modelwijk' Zonnedael een rondleiding te geven. In datzelfde Zonnedael beramen enkele buurtbewoners intussen een duivels plan. Ze willen met een nep-Ma Flodder het allerlaatste beetje goodwill voor de familie Flodder wegwerken. Ze hopen dat de buurt eindelijk van de Flodders zal worden verlost.

Wo 26 juni 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 21 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 25 juni 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 21 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Wo 19 juni 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 20 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 18 juni 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 20 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Ma 17 juni 2019 | 16:00 Jane the Virgin

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Amerikaanse dramaserie. Chapter Twenty-Seven. Jane denkt dat ze eindelijk klaar is om een beslissing te nemen in verband met haar liefdesleven. Alba heeft de juiste stappen gezet om een burger te worden.

Wo 12 juni 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 19 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 11 juni 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 19 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Vr 7 juni 2019 | 09:59 Flodder

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Nederlandse komische serie. Doodziek. Ma Flodder krijgt van de dokter te horen dat ze ongeneeslijk ziek is en nog maar een aantal weken te leven heeft. De familie verneemt het slechte nieuws op de verjaardag van Toet en is er helemaal kapot van. Ma wil na een sober leven wel in stijl begraven worden en daarom regelt ze samen met de begrafenisondernemer haar eigen afscheid, met alles erop en eraan. Johnnie rouwt vooral om het prijskaartje, maar fleurt helemaal op wanneer Kareltje hem wijst op de verzekeringsmogelijkheden.

Do 6 juni 2019 | 17:49 Flodder

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Nederlandse komische serie. Doodziek. Ma Flodder krijgt van de dokter te horen dat ze ongeneeslijk ziek is en nog maar een aantal weken te leven heeft. De familie verneemt het slechte nieuws op de verjaardag van Toet en is er helemaal kapot van. Ma wil na een sober leven wel in stijl begraven worden en daarom regelt ze samen met de begrafenisondernemer haar eigen afscheid, met alles erop en eraan. Johnnie rouwt vooral om het prijskaartje, maar fleurt helemaal op wanneer Kareltje hem wijst op de verzekeringsmogelijkheden.

Wo 5 juni 2019 | 10:25 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 18 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 4 juni 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 18 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Zo 2 juni 2019 | 16:00 Lecker an Bord

Aflevering 2 - "Lecker an Bord" ist weiter auf großer Fahrt! Die beiden Freunde und Köche Björn Freitag und Frank Buchholz schippern diesen Sommer auf der Weser. Ihre kulinarische Sommerreise führt von Beverungen über Höxter, Hameln, Vlotho bis nach Petershagen. Mit an Bord Skipper Heinz-Dieter Fröse, der sein selbstgebautes Hausboot "unaone" und die Bordmannschaft sicher in die Häfen steuert. Auf Landgängen entdecken die Starköche aus Dortmund und Dorsten Köstlichkeiten der regionalen Küche. Sie radeln per E-Bike durch das schöne Dreiländereck von Nordrhein-Westfalen, Hessen und Niedersachsen und sammeln im Umkreis bis 15 km ein, was selbstgemacht, gepflanzt oder gezüchtet ist. Dabei lernen sie die Menschen kennen, deren Herz für hochwertige Produkte und Spezialitäten schlägt. Aus ihrer "Beute" bereiten Björn Freitag und Frank Buchholz an Bord kreative Gerichte zu, die Vielfalt und Geschmack der Region auf den Teller bringen. Leckere Sommerküche – einfach und köstlich! Die "unaone" legt in Höxter an und die Köche schwingen sich auf ihre Räder. Im Fachwerkdorf Reileifzen trifft Frank Buchholz den Züchter Friedrich Stapel. Er züchtet rotes Höhenvieh, eine fast ausgestorbene rötliche Rinderrasse, die schon die Kelten kannten. Die Tiere mit ihren kompakten Körpern liefern Frank das Fleisch für einen perfekten Burger. Verfeinert wird das edle Hack später mit Björns Entdeckung! Er ist den Weserradweg entlang geradelt und hat in dem Familienbetrieb der Ölmühle Solling Senföl aus regionalen Pflanzen erstanden. Auf dem Wildhäuser Hof lernt Björn Anna-Sophie kennen, die mit ihren 29 Jahren den Familienhof führt und die Kunst des Einmachens beherrscht. Björn ergattert Gurken für seinen Spezialburger, der mit Zwiebelchutney und Joghurtmayonnaise zu einer regionalen Spezialität der Extraklasse wird. Als Nachtisch gibt's geschichteten Pflaumen-Crumble-Pudding. Für den Kick im Pudding sorgt ein edler Obstbrand, den der Heimatverein in Bellersen aus heimischen Streuobst selbst produziert.

Wo 29 mei 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 17 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 28 mei 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 17 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Ma 27 mei 2019 | 01:05 Terra X: Der erste Freund des Menschen

Die Freundschaft zwischen Mensch und Hund ist legendär. In atemberaubenden Bildern zeigt "Terra X", was Wissenschaftler über die Beziehung der ungleichen Partner herausgefunden haben. Wann wurde der erste Wolf gezähmt? Warum blieb das mächtige Raubtier beim Menschen? Wie beeinflusste der Hund die Entwicklung des Menschen? Neueste Ergebnisse der Paläogenetik, Verhaltensforschung und Zoologie geben erstaunliche Antworten auf diese Fragen. Dass der Hund das erste Haustier des Menschen war, hatten Wissenschaftler schon lange vermutet, aber das Team von Prof. Burger war dann doch sehr erstaunt, dass Menschen und Wölfe offenbar viel früher zusammenlebten als bisher angenommen. "Unsere Daten haben ergeben, dass der Zeitraum, der am wahrscheinlichsten für die Domestikation ist, zwischen 20 000 und 40 000 Jahren lag", fasst Burger die Ergebnisse seines Teams zusammen. "Das ist geradezu ein unwahrscheinliches Ergebnis! Es ist ja relativ einfach, ein Tier zu domestizieren, wenn man es an das Haus binden kann. Aber diesen Vorteil hatten die Jäger und Sammler nicht. Sie lebten in hochmobilen Gruppen, die ihren Beutetieren hinterherziehen mussten. Unter diesen Umständen die Konstanz für eine Domestizierung aufzubringen und Züchtung zu betreiben, das ist eine besonders große Leistung." Eine Leistung, die offenbar nicht nur zu gravierenden Veränderungen im Leben des Hundes führte, sondern auch den Menschen veränderte. Prof. Kurt Kotrschall vom Wolfsforschungszentrum Ernstbrunn in Österreich ist sich sicher: "Man kann durchaus sagen, dass Hunde während des Sesshaftwerdens des Menschen eine große Rolle gespielt haben. Zu dieser Zeit wurden auch Schaf, Rind und Ziege domestiziert. Die Leute begannen, halbnomadisch mit diesen Tieren zu leben, was ja wirtschaftlich sehr erfolgreich war, und das wäre ohne den Hund nicht gegangen. Damals gab es überall, wo Vieh gehalten wurde – also im fruchtbaren Halbmond, im Nahen Osten, bis in die zentralasiatischen Steppen – viele Wölfe. Das heißt, es wäre völlig undenkbar gewesen, dass Menschen ohne die Hilfe des Hundes Schaf und Rind domestiziert hätten. So gesehen, haben Hunde einen riesigen Beitrag für die folgenden Kulturentwicklungen geleistet. Heute unterstützt der Hund den Menschen noch immer als Hütehund, übernimmt aber auch immer höher spezialisierte Aufgaben als Spür-, Jagd-, Minen-, Schlitten- und sogar als Therapiehund. Die meisten der freundlichen Vierbeiner werden allerdings gezüchtet, um Teil einer menschlichen Familie zu werden. Längst haben sie ihre Kommunikation auf den Menschen umgestellt. Kein anderes Tier versteht die Mimik und Gestik des Menschen so gut wie der Hund. Sogar das Bellen sehen die Forscher als Antwort auf den "redseligen" Partner Mensch an.

Za 25 mei 2019 | 13:00 The Hairy Bikers' Comfort Food

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Feel Good Meals: Si King and Dave Myers share a few health-conscious recipes, including a wholesome soup, a low-calorie pudding and even a low-fat version of a family favourite - burger and fries.

Wo 22 mei 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 16 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 21 mei 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 16 - Politieke talkshow. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 21 mei 2019 | 19:25 Die Rosenheim-Cops

Seizoen 16 - Aflevering 7/30 (359) - Am Morgen nach einem Kegelabend im "Gasthof zur Linde" ermitteln die Kommissare Hofer und Hansen. Denn Martin Amberger wird erschlagen in der Kegelbahn gefunden. Jedes Jahr liefern sich die Freiwilligen Feuerwehren Rosenheim und Schössing einen Kegelwettstreit. Mit dabei: Mohr, dem dieser Abend unvergesslich bleiben wird, weil er den Sieg seiner Mannschaft vergeigt hat. Drei seiner Kegelbrüder geraten unter Mordverdacht. Da ist zum einen der Rosenheimer Kegelbruder Daniel Burger, mit dessen Frau der Tote ein Verhältnis hatte. Hat Burger aus Eifersucht nun kurzen Prozess gemacht? Zum anderen verdächtigen Hofer und Hansen den Kegler Jakob Friedel, der als einziger Schössinger mit Amberger in Rosenheim übernachtet hat. Auf die Liste der Tatverdächtigen gerät zudem Reinhold Schläder. Der Bankdirektor war der Vorgesetzte des Opfers. Wie sich herausstellt, wollte Amberger den Posten von Schläder übernehmen. Hat der Bankdirektor daraufhin zugeschlagen? Während Hofer und Hansen dem Täter immer näher kommen, ist Mohr gezwungen, unter seinen Kegelfreunden zu ermitteln, was nicht ohne Folgen bleibt.

Do 16 mei 2019 | 09:32 Flodder

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Komische serie. Computerkoorts. Henkie blijkt een computerexpert te zijn. Betalingsproblemen van de Flodders worden spontaan opgelost. Het wordt in Zonnedael ook opvallend druk met werklieden die, tegen de zin van de buurtbewoners, allerlei vreemde voorzieningen treffen. De techniek staat voor niets, de familie Flodder uiteraard ook niet en de ellende is niet te overzien.

Wo 15 mei 2019 | 17:20 Flodder

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Komische serie. Computerkoorts. Henkie blijkt een computerexpert te zijn. Betalingsproblemen van de Flodders worden spontaan opgelost. Het wordt in Zonnedael ook opvallend druk met werklieden die, tegen de zin van de buurtbewoners, allerlei vreemde voorzieningen treffen. De techniek staat voor niets, de familie Flodder uiteraard ook niet en de ellende is niet te overzien.

Wo 15 mei 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 15 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 14 mei 2019 | 22:50 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 15 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 14 mei 2019 | 18:00 How I Met Your Mother

Seizoen 4 - Aflevering 2 - The Best Burger in New York: Marshall is nog steeds werkloos en krijgt een obsessie voor het vinden van de beste hamburger van New York... die hij 8 jaar geleden voor het eerst heeft gegeten.

Ma 13 mei 2019 | 22:55 How I Met Your Mother

Seizoen 4 - Aflevering 2 - The Best Burger in New York: Marshall is nog steeds werkloos en krijgt een obsessie voor het vinden van de beste hamburger van New York... die hij 8 jaar geleden voor het eerst heeft gegeten.

Za 4 mei 2019 | 08:55 Moja Polska!

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Reportagereeks (2019) met Dore van Duivenbode. Weerwoord. De oppositie komt in Polen niet vanuit de politiek, maar wordt door de burger geïnitieerd. Dore van Duivenbode reist mee met een rechter die op het punt staat zijn baan te verliezen en bezoekt een bibliothecaresse die gevangenen op andere gedachten brengt door hen boeken te lenen. Kleine burgerinitiatieven, terwijl het nationalisme massaal de straat opzoekt. Welke kant zal het land opgaan?

Za 27 april 2019 | 20:00 211 IMDb: 4.4

27/04 - IMDB * 4.4 - Actiefilm, 211 is een Amerikaanse drama en actiefilm uit het jaar. Deze film is geregisseerd door York Alec Shackleton. Met onder andere Nicolas Cage in de hoofdrol. Mike Chandler (Nicolas Cage) is politieagent van beroep. Op een dag komt hij samen met een jonge burger terecht in een bankoverval. Deze wordt gepleegd door enkele zwaar bewapende mannen die ook nog eens extreem goed getraind blijken te zijn. Hoe zal dit aflopen? Zal Chandler erin slagen de boel te redden? Kijk waar je deze film kunt streamen...

211 is een Amerikaanse drama- en actiefilm uit het jaar. Deze film is geregisseerd door York Alec Shackleton. Met onder andere Nicolas Cage in de hoofdrol. Mike Chandler (Nicolas Cage) is politieagent van beroep. Op een dag komt hij samen met een jonge burger terecht in een bankoverval. Deze wordt gepleegd door enkele zwaar bewapende mannen die ook nog eens extreem goed getraind blijken te zijn. Hoe zal dit aflopen? Zal Chandler erin slagen de boel te redden? Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/211

Wo 24 april 2019 | 10:35 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 14 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 23 april 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 14 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Ma 22 april 2019 | 17:57 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Zo 21 april 2019 | 23:55 Zembla

Seizoen 27 - Aflevering 8 - Reportagemagazine (2019). Chaos bij het CBR. Meer dan 650.000 mensen krijgen jaarlijks te maken met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, omdat ze een gezondheidsverklaring nodig hebben om hun rijbewijs te halen of te verlengen. Maar het afgelopen jaar was het een chaos bij het CBR. Beroepschauffeurs zaten werkloos thuis omdat ze hun rijbewijs niet op tijd verlengd kregen. En het verkrijgen van een gezondheidsverklaring duurt vaak meer dan een half jaar, waardoor vooral ouderen worden getroffen. 'Zembla' onderzoekt wat er achter de schermen fout gaat, hoeveel dat de burger kost en wat het betekent voor de verkeersveiligheid.

Za 20 april 2019 | 23:30 Flikken Rotterdam

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Nederlandse politieserie. Rip. Een vrachtwagenchauffeur vermoedt dat sommige van zijn transporten uit de haven cocaïne bevatten. Hij biedt zich aan bij de rechercheurs om de daders op heterdaad te betrappen. Maar daar moet officier van justitie Berg over beslissen. Die heeft geen zin om een burger in gevaar te brengen, maar de man zelf en de rechercheurs dringen aan. Stan begint te begrijpen dat er meer aan de hand is met zijn vroegere partner Ben en dat de geheimzinnige Van Nieuwerbroek daar mee te maken heeft. Officieel kan hij echter niets tegen de man beginnen.

Vr 19 april 2019 | 22:20 Money Train IMDb: 5.6

19/04 - IMDB * 5.6 - Actiekomedie, Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee...

Money Train is een Amerikaanse actiekomedie uit het jaar 1995. Deze film is geregisseerd door Joseph Ruben. Met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez in de hoofdrol. John en Charlie zijn stiefbroers. Ze werken als agenten in burger bij de metropolitie, maar erg gemotiveerd zijn ze niet. Wat hen wel mateloos boeit, is de gepantserde 'geldtrein' die de dagelijkse recettes van de metrostations oppikt. Ze dromen er al lang van het geldtransport te overvallen. Er zijn echter twee obstakels: hun job als agent en het feit dat hun baas Donald Patterson zijn job zeer ter harte neemt en de treinen en het geld zowat als zijn persoonlijk bezit beschouwt. Door de komst van een nieuwe, aantrekkelijke vrouwelijke collega, komt alles echter in een stroomversnelling terecht. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/money-train

Wo 17 april 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 13 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. Jongerenbeweging Exxpose wil dat het in de toekomst strafbaar wordt om te betale. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 16 april 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 13 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Za 13 april 2019 | 18:35 Game Shakers

Seizoen 3 - Aflevering 5 - Super Lelijk hoofd: Double G vernielt zijn eigen standbeeld en Kenzie ziet het als haar plicht als burger om dit te melden bij de politie. Kenzie is torn whether to tell on Dub after she sees him tear down his own statue.

Do 11 april 2019 | 04:15 Locked Up Abroad

Seizoen 12 - Aflevering 4 - Mexican Cartel Hell: Carlos Quijas is een brave burger met een rustig leven, maar wordt in Mexico valselijk beschuldigd van drugssmokkel. In de gevaarlijke gevangenis aldaar moet hij veranderen in een keiharde gangster.

Wo 10 april 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 12 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 9 april 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 12 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Wo 3 april 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 11 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. Kiest de politiek voor veiligheid of voor het recht op privacy?. Het rapport over Michael P., de moordenaar van Anne Faber, is vernietigend: het systeem heeft gefaald. Kiest de politiek voor veiligheid of voor het recht op privacy?

Di 2 april 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 11 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 2 april 2019 | 20:15 Das Traumschiff

Aflevering 72 - Kapitän Burger (Sascha Hehn) schippert nach "Mauritius", wo ihn nicht nur eitel Sonnenschein erwartet: Für die BKA-Beamtin Preiss (Gesine Cukrowski) soll er einen Piraten identifizieren... Hehns Nachfolger Florian Silbereisen sticht erstmals an Weihnachten 2019 in See. Dann geht die Reise nach Kolumbien.

Ma 1 april 2019 | 09:27 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Za 30 maart 2019 | 18:15 kochen & backen

Aflevering 5 - Julias sündige Pulled Pork Burger, der angesagte Burger-Trend, mit asiatischer Eisbergsalat-Füllung und gebackenen Süßkartoffeln treffen auf Maries fruchtige und leichte Tequila Sunrise Torte mit Keksbröselboden – es schmeckt nach Sommer, Sonne, Süden. Alle Rezepte sind inspirierend und spannend, erinnern an Leichtigkeit, Cocktails und sommerliche Grillpartys.

Vr 29 maart 2019 | 17:30 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Wo 27 maart 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 26 maart 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Zo 24 maart 2019 | 15:00 Die Bestimmung – Divergent

Beatrice (Woodley) lebt in einer Zukunft, in der die Menschen in fünf Kategorien eingeteilt sind: die Furchtlosen (Ferox), die Selbstlosen (Altruan), die Freimütigen (Candor), die Wissenden (Ken) und die Friedfertigen (Amite). Aufgewachsen in der Obhut der Altruan, muss sich Beatrice mit sechzehn Jahren entscheiden, in welcher der Fraktionen sie leben will. Sie entscheidet sich für die mutigen Ferox – wohl wissend, dass sie eine Unbestimmte ist, eine Person, die mehrere Tugenden in sich trägt. Damit wird Tris, wie sie sich nennt, zur Gefahr für Ken-Anführerin Jeanine (Kate Winslet)... Auch wenn vieles bei der Veronica-Roth-Verfilmung an "Panem" erinnert: Regisseur Burger ("The Illusionist") gelingt es, Young-Adult- und Sci-Fi-Motive zu einem Mix aus Survivalabenteuer und Lovestory zu verknüpfen.

Za 23 maart 2019 | 20:15 Die Bestimmung – Divergent

Beatrice (Woodley) lebt in einer Zukunft, in der die Menschen in fünf Kategorien eingeteilt sind: die Furchtlosen (Ferox), die Selbstlosen (Altruan), die Freimütigen (Candor), die Wissenden (Ken) und die Friedfertigen (Amite). Mit sechzehn muss sich Beatrice entscheiden, in welcher Kategorie sie leben will. Sie wählt die mutigen Ferox, wohl wissend, dass sie eine Unbestimmte ist, eine Person, die mehrere Tugenden in sich trägt. Damit ist sie eine Bedrohung für das strenge System... Der kraftvolle Auftakt einer gefälligen Teen-Reihe, die aber nie so erfolgreich war wie "Hunger Games" oder "Maze Runner".

Wo 20 maart 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 19 maart 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Wo 13 maart 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 12 maart 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Politieke talkshow (2019) met Rutger Castricum. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Wo 6 maart 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 5 maart 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 5 maart 2019 | 17:52 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Ma 4 maart 2019 | 16:25 De Handhavers

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Nederlandse realityshow

Ma 4 maart 2019 | 09:30 Andere Tijden

Herhaling. Vandaag in Andere Tijden: Heel Nederland aan het aardgas. Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidelijk. En wie voor de kosten gaat opdraaien al helemaal niet. Nederland maakte eerder een energietransitie mee, in de jaren zestig. Toen moest het hele land juist aan het aardgas, de nieuwe energiebron die in grote hoeveelheden was aangeboord bij Slochteren in Groningen. De overheid zette een geraffineerde campagne op. In een operatie van vijf jaar werd door heel Nederland een gasleidingnetwerk uitgerold en leerden huisvrouwen koken op nieuwe fornuizen. Een terugblik op hoe het leven toen was, zonder en met gas.

Zo 3 maart 2019 | 20:30 De Handhavers

Seizoen 3 - Aflevering 2 - Nederlandse realityshow

Zo 3 maart 2019 | 14:45 Andere Tijden

Vandaag in Andere Tijden: Heel Nederland aan het aardgas. Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidelijk. En wie voor de kosten gaat opdraaien al helemaal niet. Nederland maakte eerder een energietransitie mee, in de jaren zestig. Toen moest het hele land juist aan het aardgas, de nieuwe energiebron die in grote hoeveelheden was aangeboord bij Slochteren in Groningen. De overheid zette een geraffineerde campagne op. In een operatie van vijf jaar werd door heel Nederland een gasleidingnetwerk uitgerold en leerden huisvrouwen koken op nieuwe fornuizen. Een terugblik op hoe het leven toen was, zonder en met gas.

Za 2 maart 2019 | 16:00 Locked Up Abroad

Seizoen 12 - Aflevering 4 - Mexican Cartel Hell: Carlos Quijas is een brave burger met een rustig leven, maar wordt in Mexico valselijk beschuldigd van drugssmokkel. In de gevaarlijke gevangenis aldaar moet hij veranderen in een keiharde gangster.

Wo 27 februari 2019 | 21:25 Andere Tijden

Vanavond in Andere Tijden: Heel Nederland aan het aardgas. Als het aan de overheid ligt moet Nederland binnen afzienbare tijd van het aardgas af en overschakelen op klimaatvriendelijker methoden. Hoe het na deze energietransitie verder moet met stoken en koken is voor de burger nog niet echt duidelijk. En wie voor de kosten gaat opdraaien al helemaal niet. Nederland maakte eerder een energietransitie mee, in de jaren zestig. Toen moest het hele land juist aan het aardgas, de nieuwe energiebron die in grote hoeveelheden was aangeboord bij Slochteren in Groningen. De overheid zette een geraffineerde campagne op. In een operatie van vijf jaar werd door heel Nederland een gasleidingnetwerk uitgerold en leerden huisvrouwen koken op nieuwe fornuizen. Een terugblik op hoe het leven toen was, zonder en met gas.

Wo 20 februari 2019 | 10:25 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Politiek discussieprogramma. Geblunder met de energierekening door kabinet. Met: de blunder van het kabinet met de energierekening, complete verwarring over klimaatcijfers en SP-fractievoorzitter Marijnissen over levensgevaarlijke situaties door lange aanrijtijden van ambulances.

Di 19 februari 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Do 14 februari 2019 | 16:10 Verrückt nach Meer

Aflevering 325 - Endlich New York! Die Skyline von Manhattan versetzt Crew und Passagiere ins Schwärmen. Doch wer darf wirklich an Land? Eine Ausgangssperre droht den großen Traum vom Big Apple platzen zu lassen. Entertainment-Manager Rainer darf sich seinen Herzenswunsch erfüllen: Er haut mit der Blue Man Group auf die Pauke! Auch die Praktikanten gehen auf große Entdeckungsreise. Während Deck-Kadettin Carla mit Jungköchin Steffi auf Coney Island in die Luft geht, machen sich drei Kollegen auf die Suche nach dem besten Burger der Stadt, der allerdings erstmal gefunden werden will.

Wo 13 februari 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 12 februari 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Ma 11 februari 2019 | 09:30 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Vr 8 februari 2019 | 17:30 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Wo 6 februari 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Politiek discussieprogramma. Gedoe om straatnamen en beaurocratie in de zorg. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn, Sport) is in De Hofbar te gast om te praten over bureaucratie in de zorg.

Di 5 februari 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Zo 3 februari 2019 | 20:30 Hawaii Five-0

Seizoen 9 - Aflevering 9 - Amerikaanse misdaadserie. Mai Ka Po Mai Ka 'oia'i'o (From Night to Day). Een buurtwaker wordt vermoord na de arrestatie van een burger. Het team duikt in de wereld van superhelden en strips om de moordenaar te vinden.

Za 2 februari 2019 | 23:55 Party Girl IMDb: 6.4

02/02 - IMDB * 6.4 - Drama, Party Girl is een Franse dramafilm uit het jaar 2014. De film werd geregisseerd door Marie Amachoukeli Barsacq, Claire Burger en Samuel Theis. De hoofdrollen worden vertolkt door Sonia Theis Litzemburger, Joseph Bour en Mario Theis. Angélique heeft inmiddels de 60 jaar bereikt. Ze houdt van feesten en mannen en heeft beide gevonden in een nachtclub aan de Frans Duitse grens. Met succes weet zij de mannen zo ver te krijgen dat ze haar steeds drankjes kopen, al is het aantal mannen dat toehapt...

Party Girl is een Franse dramafilm uit het jaar 2014. De film werd geregisseerd door Marie Amachoukeli-Barsacq, Claire Burger en Samuel Theis. De hoofdrollen worden vertolkt door Sonia Theis-Litzemburger, Joseph Bour en Mario Theis. Angélique heeft inmiddels de 60 jaar bereikt. Ze houdt van feesten en mannen en heeft beide gevonden in een nachtclub aan de Frans-Duitse grens. Met succes weet zij de mannen zo ver te krijgen dat ze haar steeds drankjes kopen, al is het aantal mannen dat toehapt doorheen de jaren wel wat kleiner geworden. Vandaag is het vooral Michel (ook zestig jaar), die haar mooi gezelschap nog afkoopt. Hij wil zelfs met haar trouwen. Maar is Angélique wel klaar het nachtleven vaarwel te zeggen en eindelijk voor huisje, boompje, beestje te gaan? Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/party-girl-2014

Vr 1 februari 2019 | 21:00 Jamie and Jimmy's Friday Night Feast

Cookery series presented by Jamie Oliver and Jimmy Doherty from their cafe at the end of Southend pier. The boys bring back fond food memories for actor Sir Patrick Stewart, tracking down the restaurant where he first fell in love with Mexican food 30 years ago, and making delicious mole chicken enchiladas with green rice and corn salsa. Jamie indulges in the perfect burger, making a slow-cooked oxtail topping and the ultimate gravy for dipping. And Jimmy helps a family with limited outside space create a vertical, rotating garden that makes the most of the sunlight. And finally, the boys find out how grain that is wasted during the craft brewing process can be put to good use.

Wo 30 januari 2019 | 16:40 Gordon Ramsay: Oorlog in de keuken!

Seizoen 5 - Aflevering 7 - Amerikaanse realityreeks waarin Gordon Ramsay verlieslatende restaurants uit de nood helpt. Burger Kitchen (part 2). Na dertig jaar heeft de Australische Alan zijn droom verwezenlijkt door een nieuw hamburgerrestaurant te openen in Los Angeles, Burger Kitchen. Hij heeft daar geld van zijn zoon Daniel voor gebruikt. Zoonlief ambieerde geen restaurantbestaan, maar vanwege het geïnvesteerde geld dwong vader Alan hem mee te werken in de zaak. Dat leverde de nodige problemen op. Ondanks de geweldige locatie, loopt het restaurant niet. De hamburgers zijn niet lekker, het menu is al twintig keer veranderd en er zijn al twaalf chef-koks geweest. Aan Chef Ramsay de zware taak, de problemen tussen vader en zoon op te lossen, voordat het restaurant ten onder gaat.

Wo 30 januari 2019 | 10:30 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 29 januari 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 29 januari 2019 | 17:03 Gordon Ramsay: Oorlog in de keuken!

Seizoen 5 - Aflevering 6 - Amerikaanse realityreeks waarin Gordon Ramsay verlieslatende restaurants uit de nood helpt. Burger Kitchen (part 1). Chef-kok Gordon Ramsay staat opnieuw voor een loodzware opdracht. Hij brengt een bezoekje aan 'Burger Kitchen' in Los Angeles en gooit er het roer helemaal om. De menukaart krijgt een nieuwe invulling en het gedateerde meubilair wordt opgefrist. Maar zullen deze inspanningen volstaan om de zaak opnieuw op het juiste spoor te krijgen?

Di 29 januari 2019 | 09:30 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Wo 23 januari 2019 | 10:35 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 22 januari 2019 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Zo 20 januari 2019 | 15:00 Jane the Virgin

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Amerikaanse dramaserie. Chapter Twenty-Seven. Jane denkt dat ze eindelijk klaar is om een beslissing te nemen in verband met haar liefdesleven. Alba heeft de juiste stappen gezet om een burger te worden.

Wo 16 januari 2019 | 10:35 De Hofbar

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Di 15 januari 2019 | 21:00 My Million Pound Menu

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Baba G's, Krapow, XXVI - New Asian: Three new restaurant ideas battle for a life-changing investment - an Indian burger stall seeking £300k, a Thai concept after £300k and an Indian-Nepalese pop-up, asking for £500k.

Di 15 januari 2019 | 10:00 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Ma 14 januari 2019 | 17:20 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Za 12 januari 2019 | 19:10 Game Shakers

Seizoen 3 - Aflevering 5 - Super Lelijk hoofd: Double G vernielt zijn eigen standbeeld en Kenzie ziet het als haar plicht als burger om dit te melden bij de politie. Kenzie is torn whether to tell on Dub after she sees him tear down his own statue.

Za 5 januari 2019 | 21:00 Locked Up Abroad

Seizoen 12 - Aflevering 4 - Mexican Cartel Hell: Carlos Quijas is een brave burger met een rustig leven, maar wordt in Mexico valselijk beschuldigd van drugssmokkel. In de gevaarlijke gevangenis aldaar moet hij veranderen in een keiharde gangster.

Zo 30 december 2018 | 15:45 Unterwegs zwischen den Jahren

Jeder kennt den Schwebezustand, den Gefühlsmix zwischen Weihnachten und Neujahr, in dem das neue Jahr noch nicht begonnen hat und das alte noch nicht verraucht ist, "zwischen den Jahren" eben. Der Film zeichnet diese Seelenlage und Gefühlswelt von verschiedenen Menschen nach. Eine Momentaufnahme: Erleichterung nach dem überstandenen Festtagsstress, Besinnlichkeit nach einem anstrengenden Jahr, Vorfreude auf den Silvesterurlaub. Das typische Gefühl von Reisenden, einmal sinnbildlich, aber auch in der Realität, Und dazu auch noch ganz aktuell. Denn mit "Unterwegs zwischen den Jahren" wagt der NDR ein TV-Experiment: Gedreht wird erst am 27. Dezember in Dagebüll (Schleswig-Holstein) und auf der Autobahnraststätte Schönberger Land (Mecklenburg-Vorpommern). Die Durchreisenden halten inne auf ihrer ganz persönlichen, emotionalen Reise zum nächsten Ziel. Weil der Druck zunimmt, der Hunger kneift oder die Bandscheibe zwickt. Sie halten kurz inne auf der Raststätte Schönberger Land Süd in Mecklenburg- Vorpommern. Was haben sie zu erzählen zwischen A20, Zapfsäule, Toilette und Burger mit Pommes, bevor es weitergeht nach Rügen, Usedom oder Dänemark? Berichten sie von angebrannten Weihnachtsgänsen, mürrischen Schwiegereltern, Ehestreitereien oder misslungenen Geschenkideen? Und wie war ihr Jahr 2018? Was hat sie bewegt? Was wird das neue Jahr bringen? Etwas länger verweilen die Reisenden am Fähranleger Dagebüll an der schleswig-holsteinischen Nordseeküste. Bevor die Fähre sie in den Kurzurlaub auf ihre "Trauminsel der Ruhe" schippert, nach Föhr oder Amrum. Jede Menge Vor- und Nachfreude sprudelt aus ihnen. Zeit, um in ihre Koffer zu schauen: wie kitschig ist das Weihnachtsgeschenk der Schwiegereltern? Das Mitgefühl kommt, wenn die Durchreisenden auspacken: Was hat sie glücklich gemacht im fast vergangenen Jahr, was haben sie erreicht, wen haben sie verloren? Die wichtigste Frage zwischen den Jahren ist für alle dieselbe: für die Reisenden, die vor Ort arbeitenden Menschen und die Zuschauerinnen und Zuschauer: Wie sieht meine ganz persönliche Jahresbilanz aus, wie mein Ausblick aufs neue Jahr? Und: In dieser Unterhaltungsreportage ist nichts planbar, wurde niemand gecastet, nichts gescriptet.

Zo 30 december 2018 | 07:50 This Farming Life

Seizoen 2 - Aflevering 11 - An insight into modern farming life. The sun is out and in the south of Scotland, dairy farmers the Roans are struck down by silage fever, Janet and Alastair take a road trip to the mainland and find something very unusual in a group of young female sheep, crofters Robin and Penny's hopes for making money rest on sales of meat and pies at the biggest local food event of the year, and Stevie test-drives his new burger grill at Perth Races Ladies' Day.

Do 27 december 2018 | 09:00 Pietje Bell II: De jacht op de tsarenkroon IMDb: 5.2

27/12/18 - IMDB * 5.2 - Familiefilm, Nederlandse familiefilm. Krantenmagnaat Stark doet samen met de boeven Klok en Teun een poging te ontsnappen uit de gevangenis om de beroemde tsarenkroon vol met diamanten te stelen. Pietje Bell zou Pietje Bell niet zijn als hij hier niet samen met de bende van de Zwarte Hand een stokje voor steekt. Kan Pietje de plannen van Stark opnieuw dwarsbomen?

Nederlandse familiefilm. Krantenmagnaat Stark doet samen met de boeven Klok en Teun een poging te ontsnappen uit de gevangenis om de beroemde tsarenkroon vol met diamanten te stelen. Pietje Bell zou Pietje Bell niet zijn als hij hier niet samen met de bende van de Zwarte Hand een stokje voor steekt. Kan Pietje de plannen van Stark opnieuw dwarsbomen?

Di 25 december 2018 | 14:15 Das Traumschiff

Aflevering 73 - Den Gästen an Bord steht eine traumhafte Reise mit atemberaubenden Landschaften und der wohl berühmtesten Attraktion der Provinz Ontario bevor – den Niagarafällen. Simone Klarenfeld begleitet Thomas Roll, den Assistenten ihres verstorbenen Mannes, nach Kanada. Ihr Mann ist dort bei seinem letzten Auftrag angeblich ums Leben gekommen. Thomas präsentiert an Bord des Schiffes seinen ersten eigenen Kanada-Bildband. Gewidmet hat er diesen seinem toten Freund und großen Vorbild, dem bekannten Naturfotografen Doktor Martin Klarenfeld. Doch Martin Klarenfeld lebt. Mit seinem Auftauchen an Bord stürzt er nicht nur seine Frau Simone in ein emotionales Chaos. Er wird auch die Wahrheit über seinen "Freund" ans Licht bringen. Beatrice erwischt Lena Küppers, die gerade erst ihren neuen Job als Kabinenstewardess angetreten hat. Lena ist auf dem Weg zur Brücke, um "ihren" Vater, Kapitän Burger, aufzusuchen. Victor sieht sich einer Situation gegenüber, mit der viele Männer heutzutage konfrontiert sind. Man ist mit einer Frau zusammen, die Kinder hat, wird Teil der Familie, trennt sich wieder. Aber was ist mit den Kindern? Für Lena war Victor Burger während einer wichtigen Phase ihres Lebens der Mann, der mit ihrer Mutter eine Beziehung und die Vaterrolle übernommen hatte. Einmal mehr wird Beatrice zur klugen Beraterin für Victor. Er stellt sich der Situation und macht sich zusammen mit Lena auf die Suche nach ihrem leiblichen Vater, der mit seiner Familie in Quebec lebt. Mit an Bord gehen auch die streitbaren und unterschiedlichen Freunde Julius Dornfelder und Walter König. Sie haben sich geschworen, sich nie wieder auf eine Frau einzulassen. Sie wollen ihre alte Freundschaft pflegen und um die Reize der weiblichen Passagiere einen weiten Bogen machen. Vielleicht hätten sie ihren Schwur sogar gehalten, wenn nicht Josephine Mellert, eine Freundin von Beatrice, an Bord wäre, die sich ihrer Reize mehr als bewusst ist und für ihr Leben gern flirtet.

Wo 19 december 2018 | 09:30 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Do 13 december 2018 | 23:05 Kort!: Ga niet naar zee

13/12/18 - Drama, Seizoen 18 Kort Nederlands drama. Wanneer een eenzame, kinderloze man een ballon met een kaartje eraan vindt, grijpt hij zijn kans om de onbekende kleuter van wie de ballon afkomstig is, zijn moeizaam vergaarde levenslessen over te dragen.

Seizoen 18 - Kort Nederlands drama. Wanneer een eenzame, kinderloze man een ballon met een kaartje eraan vindt, grijpt hij zijn kans om de onbekende kleuter van wie de ballon afkomstig is, zijn moeizaam vergaarde levenslessen over te dragen.

Di 11 december 2018 | 13:00 How I Met Your Mother

Seizoen 4 - Aflevering 2 - The Best Burger in New York: Marshall is nog steeds werkloos en krijgt een obsessie voor het vinden van de beste hamburger van New York... die hij 8 jaar geleden voor het eerst heeft gegeten.

Ma 10 december 2018 | 17:30 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Ma 10 december 2018 | 17:30 How I Met Your Mother

Seizoen 4 - Aflevering 2 - The Best Burger in New York: Marshall is nog steeds werkloos en krijgt een obsessie voor het vinden van de beste hamburger van New York... die hij 8 jaar geleden voor het eerst heeft gegeten.

Zo 9 december 2018 | 23:25 How I Met Your Mother

Seizoen 4 - Aflevering 2 - The Best Burger in New York: Marshall is nog steeds werkloos en krijgt een obsessie voor het vinden van de beste hamburger van New York... die hij 8 jaar geleden voor het eerst heeft gegeten.

Do 6 december 2018 | 18:40 Private practice

Private Practice is een spin-off van het succesvolle Grey's Anatomy. De serie draait om een privékliniek in Los Angeles, Oceanside - Wellness Group, waar dokter Addison Montgomery en haar collega's werken. Er wordt onderling wat aangerommeld in de kliniek en dit zorgt voor de nodige problemen.Het team behandelt een illegale, zwangere immigrant die uit alle macht probeert haar kindje een Amerikaanse burger te maken.

Zo 2 december 2018 | 18:55 Game Shakers

Seizoen 3 - Aflevering 5 - Super Lelijk hoofd: Double G vernielt zijn eigen standbeeld en Kenzie ziet het als haar plicht als burger om dit te melden bij de politie. Kenzie is torn whether to tell on Dub after she sees him tear down his own statue.

Do 29 november 2018 | 10:01 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Do 22 november 2018 | 16:45 The Hairy Bikers' Comfort Food

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Classics: Dave Myers and Simon King cook some of their favourite comfort food. The Hairy Bikers are cooking dishes that will always hit the spot and which are guaranteed to bring smiles to the table. They reveal the secret behind their ultimate biker burger and cook two of their favourite desserts - a show-stopping meringue and a modern take on a classic banana split.

Ma 5 november 2018 | 22:30 Traffic Cops

Seizoen 13 - Aflevering 3 - Control: Nia Russell wordt benaderd door een burger, die de politie belt omdat twee mannen zich verdacht gedragen in z'n achtertuin.

Wo 31 oktober 2018 | 09:32 Flodder

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Komische serie. Computerkoorts. Henkie blijkt een computerexpert te zijn. Betalingsproblemen van de Flodders worden spontaan opgelost. Het wordt in Zonnedael ook opvallend druk met werklieden die, tegen de zin van de buurtbewoners, allerlei vreemde voorzieningen treffen. De techniek staat voor niets, de familie Flodder uiteraard ook niet en de ellende is niet te overzien.

Di 30 oktober 2018 | 20:30 Voor de rechter

Seizoen 3 - Aflevering 1 - Nederlandse realityreeks. Een man moet voorkomen die de nieuwe vriend van zijn ex -vriendin bedreigd zou hebben. De gemoederen lopen hoog op wanneer de man de beschuldigingen tegen hem geuit hoort worden. Een pasgetrouwde man moet zich verantwoorden vanwege het invoeren van illegale vruchtbaarheidspillen van zijn Chinese schoonouders. En een rechter in Assen heeft zijn handen vol aan een man die verdacht wordt van het rijden onder invloed op een bromfiets.

Zo 28 oktober 2018 | 23:00 Navy Seals

Documentairereeks. Combat Rescue. Of het nu gaat om een van hun eigen kameraden of om een burger die verstrikt raakt in de chaos van oorlog, reddingsacties in oorlogsgebied behoren tot de belangrijkste en gevaarlijkste bezigheden van de SEALs.

Zo 28 oktober 2018 | 01:45 Navy Seals

Documentairereeks. Combat Rescue. Of het nu gaat om een van hun eigen kameraden of om een burger die verstrikt raakt in de chaos van oorlog, reddingsacties in oorlogsgebied behoren tot de belangrijkste en gevaarlijkste bezigheden van de SEALs.

Za 27 oktober 2018 | 22:00 Navy Seals

Documentairereeks. Combat Rescue. Of het nu gaat om een van hun eigen kameraden of om een burger die verstrikt raakt in de chaos van oorlog, reddingsacties in oorlogsgebied behoren tot de belangrijkste en gevaarlijkste bezigheden van de SEALs.

Vr 26 oktober 2018 | 21:27 Voor de rechter

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Realityreeks. Een hoogbejaarde man bewaart een geladen pistool in zijn huis met de intentie om de man dood te schieten die op zijn zoon schoot. Het wapen wordt echter door politie in beslag genomen en nu moet hij zich tegenover de rechter verantwoorden. Ook staat een jongeman terecht die verboden vuurwerk mee naar Walibi had genomen. Hij was zich van geen kwaad bewust en moet ook de rechter hiervan zien te overtuigen. En een vrouw die gepakt is met veel te veel alcohol achter het stuur, zegt haar leven gebeterd te hebben.

Do 25 oktober 2018 | 17:22 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Di 23 oktober 2018 | 20:32 Voor de rechter

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Realityreeks. Een hoogbejaarde man bewaart een geladen pistool in zijn huis met de intentie om de man dood te schieten die op zijn zoon schoot. Het wapen wordt echter door politie in beslag genomen en nu moet hij zich tegenover de rechter verantwoorden. Ook staat een jongeman terecht die verboden vuurwerk mee naar Walibi had genomen. Hij was zich van geen kwaad bewust en moet ook de rechter hiervan zien te overtuigen. En een vrouw die gepakt is met veel te veel alcohol achter het stuur, zegt haar leven gebeterd te hebben.

Ma 22 oktober 2018 | 22:00 Navy Seals

Documentairereeks. Combat Rescue. Of het nu gaat om een van hun eigen kameraden of om een burger die verstrikt raakt in de chaos van oorlog, reddingsacties in oorlogsgebied behoren tot de belangrijkste en gevaarlijkste bezigheden van de SEALs.

Zo 21 oktober 2018 | 12:30 Martha & Snoop's Potluck Dinner Party

Seizoen 2 - Aflevering 13 - WHAT’S YOUR BEEF?: RUPAUL en FAITH EVANS hebben een appeltje te schillen met Martha en Snoop - of eigenlijk gaat het vooral om vlees. Later onthullen Martha en Snoop de duurste burger ter wereld: de Douche Burger.

Vr 19 oktober 2018 | 21:32 Voor de rechter

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Realityreeks. Drugs in het verkeer is nooit een goed idee! In Almelo wordt een man van de weg gehaald met te veel THC in zijn bloed. En hoewel hij zich van geen kwaad bewust is, toont de rechter geen genade. Ook staat een jongeman terecht die met te veel alcohol achter het stuur is gekropen. En een rechter in Lelystad krijgt te maken met een zelfbenoemd 'simpele boer' die weigert zijn boerenverstand te gebruiken.

Vr 19 oktober 2018 | 20:15 die nordstory

"die nordstory" steht in dieser Ausgabe unter dem Motto: Multikulti, der Norden hat viele Farben. Nahezu jeder Vierte in Deutschland hat ausländische Wurzeln. Menschen aus verschiedenen Regionen der Welt und unterschiedlicher Kulturen bereichern auch in den norddeutschen Bundesländern das Zusammenleben: Hamburg: Syrisch für Hamburger Der Syrer Hanna Saliba ist ein erfolgreicher Unternehmer. 1971 kam Hanna Saliba aus Latakia an der syrischen Mittelmeerküste nach Hamburg. Er ging zunächst zur Seemannsschule, fuhr dann auch zur See, eröffnete aber schon bald sein erstes Saliba-Restaurant, weil er nicht mehr ständig unterwegs sein wollte. Aus einem wurden nach und nach viele erfolgreiche Restaurants. Eines hat er heute noch, die anderen hat er verkauft. Seit drei Jahren kamen und kommen immer wieder syrische Flüchtlinge in sein Lokal, suchen Arbeit und Hilfe in der Fremde. Hanna Saliba hatte die Idee, einen kleinen Imbiss mit Niveau zu eröffnen, betrieben von den Flüchtlingen, die er zuvor angelernt hatte. Zwei Imbissläden gibt es schon, einen im Eppendorfer Weg, den anderen am Großmarkt beim Mehr! Theater. Hanna Saliba zeigt seinen neuen Geschäftspartnern, wie so etwas funktionieren kann und hilft bei allen auftauchenden Problemen. Mecklenburg-Vorpommern: zwischen Afrika und Mecklenburg Die Familie von Caspar Venter lebt seit Generationen, seit mehr als 300 Jahren, in Südafrika. Doch den 45-jährigen Caspar hat es nach Mecklenburg-Vorpommern verschlagen. Seit 15 Jahren ist er in Neubrandenburg deutschlandweit der Spezialist für Afrika-Reisen. Ob Namibia, Sambia, Kenia oder der Kongo: Caspar Venter und sein Team sorgen für maßgeschneiderte Erlebnistouren. Dass der Südafrikaner heute in Neubrandenburg lebt, hat er einer Begegnung auf einem Bahnhof in London zu verdanken. Dort traf der Sohn eines Diplomaten vor mehr als 20 Jahren auf die etwas verloren wirkende Studentin Katja aus Mecklenburg-Vorpommern. Er, ganz Gentleman, half ihr beim Koffertragen. Am Ende hatte er ihre Telefonnummer. Es entwickelte sich eine Freundschaft, aus der Jahre später Liebe wurde. Mittlerweile sind die beiden verheiratet, haben drei Kinder, feiern das 15-jährige Bestehen ihres Reisebüros. Mit kurz über 40 haben sie auch noch den Triathlon für sich entdeckt. Alles klingt nach heiler Familienwelt. Doch seit einiger Zeit gehen Caspar und Katja auch eigene Wege. Aus ihrem Slogan "Mein. Dein. Afrika" wird jetzt "Mein. Dein. ... Unser Afrika." Niedersachsen: der "bunte Vogel von Osnabrück" Seine Heimat ist Osnabrück, Wurzeln hat er in der Welt: Karim McLeod ist als "bunter Vogel" des Grünflächenamtes Osnabrück bekannt. Er hat einen iranischen Vater, ist in England aufgewachsen und wegen des Brexits hat er jetzt einen deutschen Pass. Sein Tag beginnt früh um vier mit Gymnastik und Vokabeln üben. Denn er lernt ständig neue Fremdsprachen. So beherrscht er auch Plattdeutsch. Er liebt das Gärtnern und ist nicht auf den Mund gefallen, wenn die Bürger sich über die Grünanlagen beschweren. Im Zweifelsfall mimt er dann den Ausländer. In der Stadt ist er auch bekannt fürs Dudelsack spielen. Mit seinen Bandkollegen organisiert er regelmäßig Charitykonzerte. Schleswig-Holstein: "Einge-Burger-t": John Rapaglia and Friends Bis jetzt hat John Rapaglia alles richtig gemacht: den sicheren Job als Professor für Meeresbiologie an der US-Ostküste an den Nagel gehängt und in seiner deutschen Lieblingsstadt Kiel ein Burgerrestaurant eröffnet. Der Laden brummt! Nicht nur wegen John, auch wegen Sophie aus England, David aus Neuseeland, Aaron aus den USA und den anderen Leuten aus aller Welt. Ein fairer Job für Studenten und Arbeitssuchende und ein "Place to be" für die Kieler! Allerdings ist John selbst an der Belastungsgrenze angelangt: Wer soll den neuen Foodtruck fahren? Gibt es genug Personal für einen kleinen zweiten Laden? Wie soll er gleich zwei Stände auf der Kieler Woche betreiben? Einer soll helfen: Takashi Kanno, Johns japanischer Freund seit der Kindheit, in New York hochdotierter Banker an der Wallstreet. Takashi hat das Burger-Experiment so lange beobachtet, bis er bei der deutschen Einwanderungsbehörde einen Antrag auf Arbeitserlaubnis gestellt hat. Der wurde bewilligt, Takashi ist in Kiel. Mit seiner Hilfe könnte aus der originellen Idee ein echter Businessplan werden und aus John's Burger eine lukrative Begegnungsstätte der Kulturen.

Do 18 oktober 2018 | 09:25 VPRO Tegenlicht

Aflevering 20 - Documentairemagazine. Boyan Slat op plasticjacht. Boyan Slat (24) zette de grootste plasticschoonmaakactie in de geschiedenis op touw. En dat alles na een profielwerkstuk over de plasticsoep in zee. Inmiddels heeft hij tachtig mensen in dienst en heeft hij in september 2018 zijn eerste Ocean Cleanup systeem uitgerold in de Stille Oceaan. Tussen San Francisco en Hawaii werd zijn geesteskind op z'n plaats gelegd: System 001. Met deze, vijf miljoen dollar kostende, drijvende installatie van 600 meter lang begint de grootste schoonmaakactie aller tijden. Een mijlpaal waar de ondernemer vijf jaar lang, dag en nacht, naartoe heeft gewerkt. 'VPRO Tegenlicht' volgt Boyan Slat tijdens zijn voorbereidingen van dichtbij. Hoe groot is de kans dat zijn missie slaagt? Wie zijn zijn voorbeelden en financiers? En ligt de bal volgens Slat bij de burger, de overheid of de technologie?

Di 16 oktober 2018 | 20:32 Voor de rechter

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Realityreeks. Drugs in het verkeer is nooit een goed idee! In Almelo wordt een man van de weg gehaald met te veel THC in zijn bloed. En hoewel hij zich van geen kwaad bewust is, toont de rechter geen genade. Ook staat een jongeman terecht die met te veel alcohol achter het stuur is gekropen. En een rechter in Lelystad krijgt te maken met een zelfbenoemd 'simpele boer' die weigert zijn boerenverstand te gebruiken.

Ma 15 oktober 2018 | 22:25 Kinder machen

Von "Social Freezing" bis Präimplantationsdiagnostik: Barbara Burger taucht in die Welt der künstlichen Befruchtung ein. Sie zeigt den Stand der Technik und was im Reagenzglas passiert. Sie trifft Ärztin Elisabeth Berger-Menz in Bern und Reproduktionsmediziner Jörg Puchta in München und schaut hinter die Labortüren. Sie reißt ethische Fragen nur an, aber die würden wohl einen eigenen Film füllen. Viel Diskussionsstoff!

Zo 14 oktober 2018 | 00:25 The Illusionist

Wien um 1900: Der gefeierte Illusionskünstler Eisenheim (Norton) fesselt die Zuschauer mit unglaublichen Tricks. In einer Vorstellung trifft er seine Jugendliebe Sophie (Biel) wieder. Beide entflammen erneut füreinander. Doch die Herzogin ist bereits Österreichs Kronprinz Leopold (Rufus Sewell) versprochen. Der hält Eisenheim für einen Scharlatan und versucht ihn mithilfe des Chefinspektors Uhl (fantastisch: Paul Giamatti) zu entzaubern... Zeitgleich mit dem vermeintlichen Konkurrenzfilm "Prestige" entstanden, kam "The Illusionist" hier nie in die Kinos. Schade, denn die sepiagetönten, Oscar-nominierten Bilder und die trickreiche Story verbreiten nostalgisch-magisches Flair.

Za 13 oktober 2018 | 23:15 Het grote debat

Debat n.a.v. de verkiezingen op 25 mei. Ivan De Vadder en Goedele Devroy leiden het debat in goede banen.Op het scherp van de snee en in een ultieme poging om de kiezer alsnog te overtuigen van hun partijprogramma leggen zes partijkopstukken elkaar het vuur aan de schenen: Kris Peeters (CD&V), Bart De Wever (N-VA), Gwendolyn Rutten (Open VLD), Bruno Tobback (sp.a), Wouter Van Besien (Groen) en Gerolf Annemans (Vlaams Belang). Elke partij krijgt de kans om haar eigen kernthema's naar voor te schuiven, en aan de hand van die hete hangijzers wordt het debat gevoerd. Met welke thema's willen de zes partijen de burger overtuigen en waarom? In welk Europa, België en Vlaanderen willen we leven na 25 mei?

Za 13 oktober 2018 | 21:15 Het grote debat

Debat n.a.v. de lokale verkiezingen van 14 oktober. Op de avond vóór de verkiezingsdag brengt de VRT alle partijvoorzitters samen rond de tafel voor 'Het grote debat'. Ivan De Vadder gaat met hen in discussie nu de campagne achter de rug is en de verkiezingsdag voor de deur staat. De partijvoorzitters krijgen elk het woord om voor de laatste keer de kiezer te overtuigen van zijn of haar programma. Ivan en de partijvoorzitters bereiden zich ten slotte voor op de grote dag en bespreken wat winst of verlies zal betekenen.

Za 13 oktober 2018 | 21:05 Het grote debat

Debat n.a.v. de verkiezingen op 25 mei. Ivan De Vadder en Goedele Devroy leiden het debat in goede banen.Op het scherp van de snee en in een ultieme poging om de kiezer alsnog te overtuigen van hun partijprogramma leggen zes partijkopstukken elkaar het vuur aan de schenen: Kris Peeters (CD&V), Bart De Wever (N-VA), Gwendolyn Rutten (Open VLD), Bruno Tobback (sp.a), Wouter Van Besien (Groen) en Gerolf Annemans (Vlaams Belang). Elke partij krijgt de kans om haar eigen kernthema's naar voor te schuiven, en aan de hand van die hete hangijzers wordt het debat gevoerd. Met welke thema's willen de zes partijen de burger overtuigen en waarom? In welk Europa, België en Vlaanderen willen we leven na 25 mei?

Za 13 oktober 2018 | 17:00 Beste Heimathäppchen – regional, lecker, einfach!

Aflevering 5 - Saftige Burger schön dick belegt mit Zutaten aus der Region, so kommt das beliebte Fingerfood bei den Besten Heimathäppchen daher. Sie glauben ja gar nicht, was wir so alles zum Burger machen! Zwiebel- und Sauerbraten oder der Dortmunder Rosenkranz – alles landet bei uns zwischen Brothälften. Auch Hechtklöße sind im Rheinland ein Traditionsgericht, wir machen daraus einen Fischburger. Und die knusprig pikante Veggievariante besteht aus Tofu aus nordrhein-westfälischer Herstellung. Bei der fünften Folge des Kochformats "Beste Heimathäppchen" präsentiert Claudia Lodorf die Top7 der besten NRW-Burger. Freuen Sie sich auf selbstgemachte Burgerbrötchen mit Pumpernickelstückchen. Auch regionale Spezialitäten wie Senf, Rübenkraut und Kappes kommen nicht zu kurz. Anja Tanas verarbeitet in der Heimathäppchen-Küche ganz besonders gesunde Körnchen zu einem echten Power-Burger! Quinoa ist das Korn der Inka, wird aber auch im Münsterland angebaut! Mit einer würzigen Mayo und vielen Zwiebeln wird der Patty so lecker, dass niemand das Fleisch vermissen wird. Beim kurzweiligen Plausch während des Kochens gibt Regio-Expertin Johanna Meier zu allen heimischen Zutaten spannende Anekdoten zum Besten. Die Heimathäppchen setzen einen Gegentrend zum herzlosen Fastfood und industrieller Fertigkost. Mit unseren Sehnsuchts-Gerichten stärken wir die Wertschätzung für saisonale, heimische Küche.

Vr 12 oktober 2018 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Vr 12 oktober 2018 | 21:29 Voor de rechter

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Realityreeks. In Maastricht moet een man voorkomen, omdat hij twee mensen zou hebben bedreigd met verschillende zelfgemaakte wapens. De verdachte blijkt doodsbang voor honden. Hij houdt er bijzondere manieren op na om hondeneigenaren duidelijk te maken dat zij hun hond beter aangelijnd kunnen houden wanneer hij in de buurt is. Een jongeman krijgt de wind van voren, omdat hij maar liefs 100 km te hard in zijn vaders auto heeft gereden. En verder buigt een rechter zich over een zaak waarbij een man niet voor het eerst zonder rijbewijs gereden heeft. Als hij hiervoor naar de gevangenis moet, raakt hij alles kwijt.

Wo 10 oktober 2018 | 17:26 Flodder

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Komische serie. De hondlanger. Whisky, de hond van de Flodders, heeft al heel wat meegemaakt in zijn leven. Hoe zou het zijn om de familie te zien door de ogen van het huisdier? Is het beestje altijd tevreden en blij? Wie zal het zeggen. Eén ding staat wel vast: een hond is een trouw beest.

Di 9 oktober 2018 | 20:32 Voor de rechter

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Realityreeks. In Maastricht moet een man voorkomen, omdat hij twee mensen zou hebben bedreigd met verschillende zelfgemaakte wapens. De verdachte blijkt doodsbang voor honden. Hij houdt er bijzondere manieren op na om hondeneigenaren duidelijk te maken dat zij hun hond beter aangelijnd kunnen houden wanneer hij in de buurt is. Een jongeman krijgt de wind van voren, omdat hij maar liefs 100 km te hard in zijn vaders auto heeft gereden. En verder buigt een rechter zich over een zaak waarbij een man niet voor het eerst zonder rijbewijs gereden heeft. Als hij hiervoor naar de gevangenis moet, raakt hij alles kwijt.

Di 9 oktober 2018 | 09:31 Flodder

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Komische serie. De promotie. Sjakie maakt, mede dankzij een heel aparte spoedcursus, onverwacht promotie. De Flodders maken kennis met zijn plaatsvervanger, helaas niet tot wederzijds genoegen. Er dreigen zelfs ernstige moeilijkheden te ontstaan. De afdeling "list en bedrog" van de familie moet dan ook op volle toeren draaien om de juiste man terug op de juiste plaats te krijgen.

Vr 5 oktober 2018 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Vr 5 oktober 2018 | 21:28 Voor de rechter

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Realityreeks. Een man die een winkelmedewerker heeft gebeten, zegt dat hij handelde uit paniek, maar volgens de officier van justitie is dit een kletsverhaal. Een rechter verbaast zich over een man die ondanks de aanwezigheid van politie in gevecht raakt tijdens een avondje uit. Een man wiens rijbewijs is ingevorderd, besluit toch in de auto te stappen. Hij krijgt een werkstraf. Een man uit Zwolle, die veel te hard heeft gereden, verzet zich tegen een boete.

Di 2 oktober 2018 | 20:32 Voor de rechter

Seizoen 2 - Aflevering 5 - Realityreeks. Een man die een winkelmedewerker heeft gebeten, zegt dat hij handelde uit paniek, maar volgens de officier van justitie is dit een kletsverhaal. Een rechter verbaast zich over een man die ondanks de aanwezigheid van politie in gevecht raakt tijdens een avondje uit. Een man wiens rijbewijs is ingevorderd, besluit toch in de auto te stappen. Hij krijgt een werkstraf. Een man uit Zwolle, die veel te hard heeft gereden, verzet zich tegen een boete.

Vr 28 september 2018 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Vr 21 september 2018 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Vr 14 september 2018 | 22:45 De Hofbar

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Politiek discussieprogramma. In de Hofbar tegenover de Tweede Kamer mag de burger zijn vinger op de zere plek leggen en krijgen politici het podium om zorgen in de samenleving weg te nemen, vertrouwen te winnen en hun eerlijke verhaal te vertellen. Zowel actualiteiten als agendapunten rechtstreeks vanuit de samenleving komen hier aan bod. En bij ieder onderwerp geldt de belangrijkste spelregel: geen Haagse vragen, geen Haagse antwoorden.

Wo 12 september 2018 | 16:10 Die Rosenheim-Cops

Seizoen 3 - Aflevering 6/7 (34) - Die Opernsängerin Corinna Burger wird während ihres Aufenthalts in Rosenheim leblos im Hotel aufgefunden. Eine Flasche Champagner und zwei Gläser deuten darauf hin, dass sie Besuch hatte. Hatte die launische Primadonna einen Verehrer? Vor allem der leichtlebige Barpianist und Gigolo Fred Hunstein, der sich seit einiger Zeit von der Burger aushalten ließ, gerät in das Visier der Cops. Aber auch der Hotelier Josef Hofegger hätte ein Tatmotiv. Als eine Zeugin auftaucht, die Hofegger kurz vor der Tatzeit vor Frau Burgers Suite gesehen hat, scheint der Täter schon gefasst. Da entdecken Korbinian Hofer und Ulrich Satori, dass ein kostbares Collier fehlt. Warum hatte die Assistentin von Frau Burger, Katja Mayerhofer, das gar nicht erwähnt? Katja aber hat ein hieb- und stichfestes Alibi. Doch was für eine Bewandtnis hat es mit dem Schlafmittel, das man in Corinna Burgers Magen gefunden hat? Im Kommissariat herrscht große Aufregung, denn auch die Öffentlichkeit interessiert sich sehr für Frau Burgers gewaltsamen Tod. Nur Miriam Stockl, die nichts so sehr liebt wie Klatsch und Glamour, scheint endlich einmal auf ihre Kosten zu kommen. Ebenso Korbinian: Zwischen der feschen Hotel-Hausdame Irene Bauer und ihm bahnt sich eine Liebesgeschichte an. Ein ungewöhnliches Hobby und eine Routineermittlung von Michi Mohr bringen schließlich die überraschende Lösung des Falls.

Ma 10 september 2018 | 14:55 Ondersteboven - Nederland in de jaren 60

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Documentairereeks over de veranderingen die Nederland in de jaren 60 doormaakte. Our house. Nederland ondergaat in de jaren 60 een uiterlijke metamorfose. Nieuwe snelwegen kriskras door het land, moderne woon- en winkelkolossen worden uit de grond gestampt. Ook het boerenbedrijf ontkomt niet aan schaalvergroting. Planologen, architecten en stedenbouwkundigen weten het zeker: Nederland is maakbaar. Maar toch niet helemaal, de mondige burger staat op. Met een onvermijdelijke clash als gevolg.

Za 8 september 2018 | 14:30 Tom Kerridge's Proper Pub Food

Aflevering 2 - Outdoor Food: Tom Kerridge demonstrates how to cook outdoor dishes properly. When it comes to cooking outdoors, Tom feels Britain is doing something wrong - there is no excuse for burnt burgers or raw sausages. He believes that outdoor cooking should be given the same love and attention as cooking in the kitchen and he wants to show people how to do it properly. He pays homage to the retro classic chicken in a basket that he enjoyed eating as a teenager, and cooks his version with a southern-fried twist. Then, he heads to Cornwall, where he shows off how to make a fishy alternative to a regular burger using freshly caught mackerel, pollack and lobster grilled on a beachside barbie. Tom's got more surprises up his sleeve with his delicious maple cake baked on the barbecue. Plus, for an extra special show-stopping bit of meat, Tom heads to his butcher for some beef short ribs that he cooks in a sweet sticky barbecue glaze and serves up with a delicious warm tomato salad. episode 2.

Do 6 september 2018 | 09:32 Flodder

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Komische serie. Computerkoorts. Henkie blijkt een computerexpert te zijn. Betalingsproblemen van de Flodders worden spontaan opgelost. Het wordt in Zonnedael ook opvallend druk met werklieden die, tegen de zin van de buurtbewoners, allerlei vreemde voorzieningen treffen. De techniek staat voor niets, de familie Flodder uiteraard ook niet en de ellende is niet te overzien.

Do 6 september 2018 | 09:30 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Wo 5 september 2018 | 17:30 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Za 1 september 2018 | 17:15 Meisterküche

Für Yvonne Willicks ist die Reihe "Meisterküche" der Platz zum Präsentieren und zum Ausprobieren. Vorgestellt werden hier die Lieblingsrezepte der WDR-Kollegen Martina Meuth und Bernd "Moritz" Neuner-Duttenhofer sowie von Vorkoster und Spitzenkoch Björn Freitag – thematisch abgestimmt und unumstritten köstlich. Mit dabei ist natürlich auch Barkeeper Nic Shanker, der mit seinen Cocktail-Klassikern und bunten Eigenkreationen die Meisterküche gekonnt abrundet. Probieren darf Yvonne Willicks aber auch, heute gemeinsam mit Heimathäppchen-Köchin Anja Tanas. Heimathäppchen steht für die unübersehbare Vielfalt der Küche im Westen. Diesmal mit Bergischen Akzenten, das Schweinemedaillon mit Burger Brezel-Kruste und Spitzkohlgemüse. Die Kultköche Martina und Moritz zeigen, dass Schweinefleisch nicht nur in Deutschland geschätzt wird, mit geschmorten Schweinebäckchen auf provenzalische Art. Und Björn Freitag bleibt heimisch mit seinem Mini-Schweinerollbraten mit Kräuter-Senf-Füllung und westfälischer Zwiebelsoße. Bartender Nic Shanker hat mit feinen Drinks auf Weinbasis die geeigneten Begleiter gefunden.

Za 1 september 2018 | 16:30 Lecker an Bord

Aflevering 2 - Die "unaone" legt in Höxter an und die Köche schwingen sich auf ihre Räder. Im Fachwerkdorf Reileifzen trifft Frank Buchholz den Züchter Friedrich Stapel. Er züchtet rotes Höhenvieh, eine fast ausgestorbene rötliche Rinderrasse, die schon die Kelten kannten. Die Tiere mit ihren kompakten Körpern liefern Frank das Fleisch für einen perfekten Burger. Verfeinert wird das edle Hack später mit Björns Entdeckung! Er ist den Weserradweg entlang geradelt und hat in dem Familienbetrieb der Ölmühle Solling Senföl aus regionalen Pflanzen erstanden. Auf dem Wildhäuser Hof lernt Björn Anna-Sophie kennen, die mit ihren 29 Jahren den Familienhof führt und die Kunst des Einmachens beherrscht. Björn ergattert Gurken für seinen Spezialburger, der mit Zwiebelchutney und Joghurtmayonnaise zu einer regionalen Spezialität der Extraklasse wird. Als Nachtisch gibt's geschichteten Pflaumen-Crumble-Pudding. Für den Kick im Pudding sorgt ein edler Obstbrand, den der Heimatverein in Bellersen aus heimischen Streuobst selbst produziert.

Do 30 augustus 2018 | 15:10 Sturm der Liebe

Aflevering 2985 - Ungewohntes Erlebnis für Xenia: Christoph sucht den Schulterschluss mit seiner Exfrau. Boris versucht, die Wogen zu glätten, doch Viktor hält dies für aussichtslos ... Michael erfährt, dass er Natascha Unrecht getan hat, und will sich entschuldigen. Doch er kommt zu spät ... Joe hofft auf einen Job im Fitnessbereich des "Fürstenhofs". Als er sich die Stelle mit Hilfe einer Intrige sichern will, wird er von André erwischt. Dieser wittert prompt eine Lösung für sein eigenes Problem und schlägt Joe kurzerhand einen Deal vor. Jessica möchte das Image von Burger Bräu aufpolieren – doch Alfons ist von ihrer Idee gar nicht begeistert.

Ma 27 augustus 2018 | 20:15 Lecker an Bord – Eine kulinarische Sommerreise

Aflevering 2 - Die "unaone" legt in Höxter an und die Köche schwingen sich auf ihre Räder. Im Fachwerkdorf Reileifzen trifft Frank Buchholz den Züchter Friedrich Stapel. Er züchtet rotes Höhenvieh, eine fast ausgestorbene rötliche Rinderrasse, die schon die Kelten kannten. Die Tiere mit ihren kompakten Körpern liefern Frank das Fleisch für einen perfekten Burger. Verfeinert wird das edle Hack später mit Björns Entdeckung! Er ist den Weserradweg entlang geradelt und hat in dem Familienbetrieb der Ölmühle Solling Senföl aus regionalen Pflanzen erstanden. Auf dem Wildhäuser Hof lernt Björn Anna-Sophie kennen, die mit ihren 29 Jahren den Familienhof führt und die Kunst des Einmachens beherrscht. Björn ergattert Gurken für seinen Spezialburger, der mit Zwiebelchutney und Joghurtmayonnaise zu einer regionalen Spezialität der Extraklasse wird. Als Nachtisch gibt's geschichteten Pflaumen-Crumble-Pudding. Für den Kick im Pudding sorgt ein edler Obstbrand, den der Heimatverein in Bellersen aus heimischen Streuobst selbst produziert.

Ma 27 augustus 2018 | 14:15 die nordstory

John Rapaglia lebt in der tollen Stadt New York, hat einen tollen Job, er ist Professor für Meeresbiologie, und viele tolle Freunde. Trotzdem kündigt er seinen Job und sein Apartment und will auswandern. Der Mittdreißiger möchte noch einmal sein Glück versuchen, ganz von vorn anfangen: am Grill in Kiel, mit Hackfleisch und Hamburgern. John hat während seines Studiums als Doktorand zwei Jahre lang an der Förde gelebt und schon damals, zur Begeisterung seiner Studenten, gelegentlich gegrillt. Nun will er mit den Freunden von einst seinen Traum wahrmachen und ein eigenes Burger-Restaurant eröffnen. Allerdings gibt es reichlich Hürden und Hemmnisse: Die alte Bäckerei, in die John einziehen will, muss entkernt werden. Das Lärmschutzgutachten kommt nicht pünktlich, das Brandschutzgutachten auch nicht, die Fliesen sind zu groß und die Eingangstür ist zu klein. Nach spätestens drei Monaten Bauzeit muss John aber eröffnen und Burger verkaufen, sonst reicht das Geld nicht. Er hat drei Monate Zeit, um beim Biobauern aus der Region die Fleischpreise zu "drücken", den richtigen Schafkäse für die Cheeseburger oder ein überzeugendes Rezept für den vegetarischen Burger zu finden. Drei Monate, in denen eines nicht passieren darf: John darf seine Begeisterung nicht verlieren. "die nordstory" begleitet John Rapaglia an seinen letzten Tagen in New York bis zur Eröffnung von John's Burgers in seiner Traumstadt Kiel. Was halten seine Uni-Kollegen von seiner Auswanderung und der Burger-Idee? Einige Freunde machen sogar mit bei seinem Abenteuer. Und am Ende seiner unglaublichen Geschichte stellen sich John die Fragen: Hat sich das alles gelohnt? Ein neues Leben in Norddeutschland? Und: Ist sie noch da, die Begeisterung?

Ma 27 augustus 2018 | 00:30 Supermarket Shopping Secrets

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Health: Series in which Gregg Wallace and journalist Babita Sharma get the inside track on the latest tactics in the supermarket wars to help people stay one step ahead. In this edition looking at health, Gregg discovers the exotic ingredient being used to produce a healthier burger and explores spiralised vegetables, now a major health trend. And Babita examines how the public is being manipulated by food health labels.

Di 14 augustus 2018 | 07:50 How I Met Your Mother

Seizoen 4 - Aflevering 2 - The Best Burger in New York: Marshall is nog steeds werkloos en krijgt een obsessie voor het vinden van de beste hamburger van New York... die hij 8 jaar geleden voor het eerst heeft gegeten.

Zo 12 augustus 2018 | 11:20 How I Met Your Mother

Seizoen 4 - Aflevering 2 - The Best Burger in New York: Marshall is nog steeds werkloos en krijgt een obsessie voor het vinden van de beste hamburger van New York... die hij 8 jaar geleden voor het eerst heeft gegeten.

Vr 10 augustus 2018 | 23:25 How I Met Your Mother

Seizoen 4 - Aflevering 2 - The Best Burger in New York: Marshall is nog steeds werkloos en krijgt een obsessie voor het vinden van de beste hamburger van New York... die hij 8 jaar geleden voor het eerst heeft gegeten.

Vr 10 augustus 2018 | 20:45 Martha & Snoop's Potluck Dinner Party

Seizoen 2 - Aflevering 13 - WHAT’S YOUR BEEF?: RUPAUL en FAITH EVANS hebben een appeltje te schillen met Martha en Snoop - of eigenlijk gaat het vooral om vlees. Later onthullen Martha en Snoop de duurste burger ter wereld: de Douche Burger.

Vr 10 augustus 2018 | 17:53 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Za 28 juli 2018 | 00:10 Blue Bloods

Seizoen 5 - Aflevering 17 - Amerikaanse misdaadserie. Occupational Hazards. Er wordt ingebroken in Erins appartement. Jamie en Eddie ontdekken dat er een bom werd geplaatst in het huis van een bejaarde burger.

Vr 20 juli 2018 | 23:21 Le voyage de monsieur Perrichon IMDb: 6.4

20/07/18 - IMDB * 6.4 - Komische tv-film, Tv komedie. Perrichon is het schoolvoorbeeld van de eerlijke burger. Op het einde van de 19de eeuw gaat hij met pensioen en trekt hij met zijn familie naar een verblijfsplaats nabij de Mont Blanc in de Alpen. Twee jonge mannen, die uitermate gecharmeerd zijn door Perrichons dochter, volgen de familie.

Tv-komedie. Perrichon is het schoolvoorbeeld van de eerlijke burger. Op het einde van de 19de eeuw gaat hij met pensioen en trekt hij met zijn familie naar een verblijfsplaats nabij de Mont Blanc in de Alpen. Twee jonge mannen, die uitermate gecharmeerd zijn door Perrichons dochter, volgen de familie.

Vr 20 juli 2018 | 17:22 Flodder

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Nederlandse komische serie. De dubbelgangster. Er zijn twee Franse gemeenteraadsleden op werkbezoek en Sjakie krijgt de opdracht om ze in de 'modelwijk' Zonnedael een rondleiding te geven. In datzelfde Zonnedael beramen enkele buurtbewoners intussen een duivels plan. Ze willen met een nep-Ma Flodder het allerlaatste beetje goodwill voor de familie Flodder wegwerken. Ze hopen dat de buurt eindelijk van de Flodders zal worden verlost.

Wo 18 juli 2018 | 18:39 Le voyage de monsieur Perrichon IMDb: 6.4

18/07/18 - IMDB * 6.4 - Komische tv-film, Tv komedie. Perrichon is het schoolvoorbeeld van de eerlijke burger. Op het einde van de 19de eeuw gaat hij met pensioen en trekt hij met zijn familie naar een verblijfsplaats nabij de Mont Blanc in de Alpen. Twee jonge mannen, die uitermate gecharmeerd zijn door Perrichons dochter, volgen de familie.

Tv-komedie. Perrichon is het schoolvoorbeeld van de eerlijke burger. Op het einde van de 19de eeuw gaat hij met pensioen en trekt hij met zijn familie naar een verblijfsplaats nabij de Mont Blanc in de Alpen. Twee jonge mannen, die uitermate gecharmeerd zijn door Perrichons dochter, volgen de familie.

Wo 18 juli 2018 | 18:25 The Simpsons

Seizoen 20 - Aflevering 21 - Amerikaanse komische animatieserie. Coming To Homerica. De nieuwe vegetarische Krusty Burger zorgt ervoor dat bijna iedereen in Springfield een voedselvergiftiging oploopt. De oorzaak ligt bij bedorven gerst dat in het naburige Ogdenville werd geteeld. Daardoor stort de economie in Ogdenville in, en zien de inwoners zich verplicht om naar Springfield te verhuizen, waar ze op zoek gaan naar werk.

Wo 18 juli 2018 | 18:00 Ondersteboven - Nederland in de jaren 60

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Documentairereeks over de veranderingen die Nederland in de jaren 60 doormaakte. Our house. Nederland ondergaat in de jaren 60 een uiterlijke metamorfose. Nieuwe snelwegen kriskras door het land, moderne woon- en winkelkolossen worden uit de grond gestampt. Ook het boerenbedrijf ontkomt niet aan schaalvergroting. Planologen, architecten en stedenbouwkundigen weten het zeker: Nederland is maakbaar. Maar toch niet helemaal, de mondige burger staat op. Met een onvermijdelijke clash als gevolg.

Wo 18 juli 2018 | 02:10 Million Pound Menu

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Black Bear Burger and Naked Dough: Twelve restaurant concepts seek major investment to launch their brand. Fred Sirieix welcomes Naked Dough, a raw cookie dough parlour, and Black Bear Burger, a premium burger idea, to Manchester.

Wo 18 juli 2018 | 01:40 The Simpsons

Seizoen 20 - Aflevering 21 - Amerikaanse komische animatieserie. Coming To Homerica. De nieuwe vegetarische Krusty Burger zorgt ervoor dat bijna iedereen in Springfield een voedselvergiftiging oploopt. De oorzaak ligt bij bedorven gerst dat in het naburige Ogdenville werd geteeld. Daardoor stort de economie in Ogdenville in, en zien de inwoners zich verplicht om naar Springfield te verhuizen, waar ze op zoek gaan naar werk.

Di 17 juli 2018 | 19:10 The Simpsons

Seizoen 20 - Aflevering 21 - Amerikaanse komische animatieserie. Coming To Homerica. De nieuwe vegetarische Krusty Burger zorgt ervoor dat bijna iedereen in Springfield een voedselvergiftiging oploopt. De oorzaak ligt bij bedorven gerst dat in het naburige Ogdenville werd geteeld. Daardoor stort de economie in Ogdenville in, en zien de inwoners zich verplicht om naar Springfield te verhuizen, waar ze op zoek gaan naar werk.

Zo 15 juli 2018 | 09:00 Pietje Bell II: De jacht op de tsarenkroon IMDb: 5.1

15/07/18 - IMDB * 5.1 - Familiefilm, Nederlandse familiefilm: Krantenmagnaat Stark doet samen met de boeven Klok en Teun een poging te ontsnappen uit de gevangenis om de beroemde tsarenkroon vol met diamanten te stelen. Pietje Bell zou Pietje Bell niet zijn als hij hier niet samen met de bende van de Zwarte Hand een stokje voor steekt. Kan Pietje de plannen van Stark opnieuw dwarsbomen?

Nederlandse familiefilm: Krantenmagnaat Stark doet samen met de boeven Klok en Teun een poging te ontsnappen uit de gevangenis om de beroemde tsarenkroon vol met diamanten te stelen. Pietje Bell zou Pietje Bell niet zijn als hij hier niet samen met de bende van de Zwarte Hand een stokje voor steekt. Kan Pietje de plannen van Stark opnieuw dwarsbomen?

Wo 11 juli 2018 | 16:10 Die Rosenheim-Cops

Seizoen 12 - Aflevering 23/24 (267) - Die Rosenheimer Kommissare Sven Hansen und Tobias Hartl werden zum Einsatz in die Anwaltskanzlei von Dr. Wolfgang Jentsch gerufen: Mitarbeiter Marco Rehm liegt erschlagen in seinem Büro. Die Cops ermitteln zunächst im beruflichen Umfeld des Opfers und erfahren, dass der Sessel von Kanzleichef Jentsch neu besetzt werden sollte. Dass Kollege Sebastian Burger seinen Konkurrenten aus dem Weg geräumt hat, können sich Hansen und Hartl gut vorstellen. Als sich herausstellt, dass Rehm in der Vergangenheit ein Verhältnis mit Larissa Pohl, der Verlobten von Dr. Jentsch, hatte, gerät der Kanzleibesitzer selbst unter Verdacht. Oder hat dessen Zukünftige kurzen Prozess gemacht, nachdem Rehm zu aufdringlich wurde? In der Musikakademie sorgt eine Ausstellung für Wirbel. Weil "Kuratorin" Isolde Daritz um die Exponate besorgt ist, rekrutiert sie Polizeihauptmeister Mohr zum Sicherheitsexperten. Damit bringt sie jedoch nicht nur die Kommissare in Verlegenheit, die unterdessen auf ihren Kollegen verzichten müssen, sondern auch Marie und Polizeichef Achtziger. Die beiden haben vergessen, Frau Daritz zu sagen, dass deren aufwändiges Ausstellungskonzept aus Kostengründen nicht realisiert werden kann. Für Frau Daritz ist der Misserfolg ihrer Ausstellung programmiert.

Ma 9 juli 2018 | 19:50 De IJzeren Eeuw

Aflevering 10 - Historische documentairereeks over de 19de eeuw. Een nieuwe wereld. In de late 19de eeuw voltrok zich een revolutie op wetenschappelijk gebied. Nederlanders deden ontdekkingen die voorgoed het inzicht in de wereld om ons heen veranderden. Het gaat over materie en licht, over de evolutie van de mens. De revolutie begint met een nieuw schooltype, bedacht door staatsman Thorbecke. Zijn HBS, ofwel Hogere Burger School, moet vanaf 1864 een nieuwe mens voortbrengen, mannen die het land vooruit zullen helpen. Een van die HBS'ers is theoretisch natuurkundige Hendrik Lorentz, wiens ideeën de grote inspiratie voor Einstein worden.

Wo 27 juni 2018 | 10:00 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Di 26 juni 2018 | 18:00 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Zo 24 juni 2018 | 18:30 Million Pound Menu

Black Bear Burger and Naked Dough: Twelve restaurant concepts seek major investment to launch their brand. Fred Sirieix welcomes Naked Dough, a raw cookie-dough parlour, and Black Bear Burger, a premium burger idea, to Manchester.

Do 21 juni 2018 | 22:00 Million Pound Menu

Black Bear Burger and Naked Dough: Twelve restaurant concepts seek major investment to launch their brand. Fred Sirieix welcomes Naked Dough, a raw cookie-dough parlour, and Black Bear Burger, a premium burger idea, to Manchester.

Di 19 juni 2018 | 10:01 Flodder

Seizoen 1 - Aflevering 12 - Nederlandse komische serie. Goed gedrag. Door een ongelukje raakt zoon Kees zijn geheugen kwijt en gaat hij zich plotseling als een voorbeeldige burger gedragen. De Flodders raken hiervan danig in de war en proberen tevergeefs op alle mogelijke manieren Kees weer op z'n 'oude niveau' te brengen. Ongevraagd verricht Kees voor de buurtgenoten veel goede diensten. Net wanneer de buurt hem daarvoor wil bedanken, krijgt hij Kees zijn 'verstand' terug, met alle gevolgen vandien.

Za 16 juni 2018 | 23:00 The League of Gentlemen

Herhaling. Award-winning black comedy series set in a remote town which is populated by a range of bizarre characters. A glamorous-looking lady is flirting with a muscular bare-chested workman. Les McQueen is once again reminiscing about his rock and roll past and is asked to guest present a hospital radio show. Iain is desperate to find a girlfriend, desperate enough to visit Olive at Attachments. Pauline has an interview with Ross about why she lost her job at Burger Me. And Tubbs and Edward are having their annual stocktake. With Mark Gatiss, Steve Pemberton, and Reece Shearsmith.

 Meer