Je vindt hier de programma's van Buiten Spelen op tv We hebben de volgende programma's voor Buiten Spelen BuitenSpelen kort: Morgen - Muziekprogramma. BuitenSpelen kort: Morgen - Muziekprogramma. BuitenSpelen kort: Morgen - Muziekprogramma. BuitenSpelen kort: Overmorgen - Muziekprogramma. BuitenSpelen kort: Overmorgen - Muziekprogramma. BuitenSpelen kort: Overmorgen - Muziekprogramma. BuitenSpelen kort: Overmorgen - Muziekprogramma. 2 Kleine Kleutertjes: 05/07 - Jeugdprogramma, Seizoen 2 Aflevering 6 Educatief programma. Buiten spelen. VPRO Vrije Geluiden: 06/07 - Muziekprogramma, Aflevering 9 Muziekmagazine dat een platform biedt aan muzikale diversiteit op radio, internet.

Buiten Spelen op tv (overige uitzendingen NL)

Vr 5 juli 2019 | 08:37 2 Kleine Kleutertjes

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Educatief programma. Buiten spelen

Za 6 juli 2019 | 09:00 VPRO Vrije Geluiden

Aflevering 9 - Muziekmagazine dat een platform biedt aan muzikale diversiteit op radio, internet en tv. Benny Sings, Remy van Kesteren, Lisa Jacobs. Giovanca ontvangt zanger Benny Sings, harpist Remy van Kesteren en violiste Lisa Jacobs. In de serie 'Buiten Spelen': Tarmonica.

Buiten Spelen gemist

Wo 18 april 2018 | 01:15 EenVandaag: o.a. speciale woongroepen onder druk

18/04/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Speciale woongroepen onder druk: 'Het is mijn vangnet als het even niet gaat' Ouders van kinderen met een verstandelijke, psychische of meervoudige...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: - Speciale woongroepen onder druk: 'Het is mijn vangnet als het even niet gaat' Ouders van kinderen met een verstandelijke, psychische of meervoudige beperking, die zelf een woongroep oprichten en samen de zorg inkopen. Halverwege de jaren 90 kwamen deze initiatieven voor het eerst van de grond. Ontstaan om zelf de regie te houden over zorg, of omdat een zorginstelling niet aan de behoeften voldoet. Inmiddels zijn er tussen de 300 en 500 wooninitiatieven van ouders voor kinderen. Het Sociaal Cultureel Planbureau deed er onderzoek naar en pleit voor meer ondersteuning. - Seniorenhypotheek moet woningmarkt in beweging krijgen Het moet makkelijker worden voor senioren om een hypotheek te krijgen. Dat vindt de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, verantwoordelijk voor de Nationale Hypotheek Garanties (NHG). NHG introduceert vandaag een NHG-garantie waardoor ouderen die een huis willen kopen onder bepaalde voorwaarden ruimere mogelijkheden krijgen. “We zien nu teveel ouderen die graag willen verhuizen naar een kleinere toekomstbestendige woning, maar moeite hebben met de financiering bij de bank”, zegt Arjen Gielen, directeur van NHG bij EenVandaag. - Raad voor de Rechtspraak: Gang naar de rechter wordt onbetaalbaar Meer en meer mensen en bedrijven zien af van een gang naar de rechter, simpelweg omdat de kosten daarvan te hoog zijn. De kosten, griffierechten genoemd, wegen vaak niet op tegen het bedrag dat men via de rechter wil opeisen. Griffierechten zouden daarom drastisch verlaagd moeten worden, aldus Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak. De Raad voor de Rechtspraak constateert een flinke afname van het aantal rechtszaken, vooral daar waar een klein financieel belang in het geding is. Volgens de Raad zijn de hoge kosten een belangrijke reden om niet naar de rechter te stappen. Dit terwijl het kabinet juist pleit voor een laagdrempelige toegang tot het rechtssysteem. - Erik Scherder: 'Kinderen, ga buiten spelen' Kinderen spelen nauwelijks nog buiten. Dat blijkt uit onderzoek van Kantal Public in opdracht van stichting Jantje Beton. Het aantal kinderen dat iedere dag buiten speelt is gedaald van 20 procent naar 14 procent. Zorgelijk, vindt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Ongeveer 30 procent van de kinderen speelt nooit of maar één keer per week buiten. Vijf jaar geleden was dat nog 20 procent. Jantje Beton wil dat kinderen minstens een uur per dag buiten spelen. Scherder is het daar helemaal mee eens. "Buiten spelen is ontzettend belangrijk. Er is in het verleden onderzoek gedaan naar de relatie tussen buiten spelen en de ontwikkeling van het kind. Hieruit blijkt dat kinderen zich door buiten te spelen sociaal en emotioneel sterker ontwikkelen. Zo moeten kinderen bijvoorbeeld ruzies die ontstaan bij het spelen weer bijleggen. Juist de ontwikkeling van het invoelend vermogen is heel belangrijk voor kinderen."

Di 17 april 2018 | 18:15 EenVandaag: o.a. speciale woongroepen onder druk

17/04/18 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Speciale woongroepen onder druk: 'Het is mijn vangnet als het even niet gaat' Ouders van kinderen met een verstandelijke, psychische of meervoudige beperking, die...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Speciale woongroepen onder druk: 'Het is mijn vangnet als het even niet gaat' Ouders van kinderen met een verstandelijke, psychische of meervoudige beperking, die zelf een woongroep oprichten en samen de zorg inkopen. Halverwege de jaren 90 kwamen deze initiatieven voor het eerst van de grond. Ontstaan om zelf de regie te houden over zorg, of omdat een zorginstelling niet aan de behoeften voldoet. Inmiddels zijn er tussen de 300 en 500 wooninitiatieven van ouders voor kinderen. Het Sociaal Cultureel Planbureau deed er onderzoek naar en pleit voor meer ondersteuning. - Seniorenhypotheek moet woningmarkt in beweging krijgen Het moet makkelijker worden voor senioren om een hypotheek te krijgen. Dat vindt de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, verantwoordelijk voor de Nationale Hypotheek Garanties (NHG). NHG introduceert vandaag een NHG-garantie waardoor ouderen die een huis willen kopen onder bepaalde voorwaarden ruimere mogelijkheden krijgen. “We zien nu teveel ouderen die graag willen verhuizen naar een kleinere toekomstbestendige woning, maar moeite hebben met de financiering bij de bank”, zegt Arjen Gielen, directeur van NHG bij EenVandaag. - Raad voor de Rechtspraak: Gang naar de rechter wordt onbetaalbaar Meer en meer mensen en bedrijven zien af van een gang naar de rechter, simpelweg omdat de kosten daarvan te hoog zijn. De kosten, griffierechten genoemd, wegen vaak niet op tegen het bedrag dat men via de rechter wil opeisen. Griffierechten zouden daarom drastisch verlaagd moeten worden, aldus Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak. De Raad voor de Rechtspraak constateert een flinke afname van het aantal rechtszaken, vooral daar waar een klein financieel belang in het geding is. Volgens de Raad zijn de hoge kosten een belangrijke reden om niet naar de rechter te stappen. Dit terwijl het kabinet juist pleit voor een laagdrempelige toegang tot het rechtssysteem. - Erik Scherder: 'Kinderen, ga buiten spelen' Kinderen spelen nauwelijks nog buiten. Dat blijkt uit onderzoek van Kantal Public in opdracht van stichting Jantje Beton. Het aantal kinderen dat iedere dag buiten speelt is gedaald van 20 procent naar 14 procent. Zorgelijk, vindt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Ongeveer 30 procent van de kinderen speelt nooit of maar één keer per week buiten. Vijf jaar geleden was dat nog 20 procent. Jantje Beton wil dat kinderen minstens een uur per dag buiten spelen. Scherder is het daar helemaal mee eens. "Buiten spelen is ontzettend belangrijk. Er is in het verleden onderzoek gedaan naar de relatie tussen buiten spelen en de ontwikkeling van het kind. Hieruit blijkt dat kinderen zich door buiten te spelen sociaal en emotioneel sterker ontwikkelen. Zo moeten kinderen bijvoorbeeld ruzies die ontstaan bij het spelen weer bijleggen. Juist de ontwikkeling van het invoelend vermogen is heel belangrijk voor kinderen."

Za 22 juni 2019 | 08:55 VPRO Vrije Geluiden Zomer

Aflevering 4 - Muziekmagazine dat terugblikt op het afgelopen seizoen van 'Vrije Geluiden'. Compilatie Buiten spelen. Met: Wende en Robin Berlijn, het Londens jazzkwartet Dinosaur, cellist Gabriel Royal, Theon Cross Tarmonica, Oi Va Voi, Anat Spiegel, Tawiah ft. Alex Reeve, Beraadgeslagen en zangeres Elina Duni.

Zo 16 juni 2019 | 10:30 VPRO Vrije Geluiden Zomer

Aflevering 4 - Muziekmagazine dat terugblikt op het afgelopen seizoen van 'Vrije Geluiden'. Compilatie Buiten spelen. Met: Wende en Robin Berlijn, het Londens jazzkwartet Dinosaur, cellist Gabriel Royal, Theon Cross Tarmonica, Oi Va Voi, Anat Spiegel, Tawiah ft. Alex Reeve, Beraadgeslagen en zangeres Elina Duni.

Ma 3 juni 2019 | 15:25 American Dad!

Seizoen 10 - Aflevering 13 - I Ain't No Holodeck Boy: Stan is gefrustreerd omdat Steve en zijn vrienden nooit buiten spelen. Hij drogeert ze en neemt ze mee naar het holodeck van de CIA, wat natuurlijk misgaat. Hayley koopt Rogers thuisplaneet en beweert dat ze zijn koningin is.

Vr 26 april 2019 | 07:22 Pim & Pom

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Animatieserie. Kees. Pim wil graag buiten spelen, maar Pom heeft daar geen zin in. Hij wil binnen een spelletje doen. Daar heeft Pim helemaal geen zin in. Hij gaat liever met Kees de buurhond spelen.

Do 18 april 2019 | 12:25 BinnensteBuiten

Aflevering 77 - Lifestylemagazine. Chef-kok Ramon Brugman mag buiten spelen. Hij is bij een oude bekende: chocolademaker Mark Schimmel. Marniek en Roy wonen samen in een Gelders dorpje. Samen met hun vaders knappen ze een nieuwbouwhuis op. In Lettele, Overijssel, bestieren Rick en Arjuna een biologische boerderij met Maas-Rijn-IJsselkoeien, die het hele jaar naar buiten kunnen.

Wo 17 april 2019 | 18:45 BinnensteBuiten

Aflevering 77 - Lifestylemagazine. Chef-kok Ramon Brugman mag buiten spelen. Hij is bij een oude bekende: chocolademaker Mark Schimmel. Marniek en Roy wonen samen in een Gelders dorpje. Samen met hun vaders knappen ze een nieuwbouwhuis op. In Lettele, Overijssel, bestieren Rick en Arjuna een biologische boerderij met Maas-Rijn-IJsselkoeien, die het hele jaar naar buiten kunnen.

Wo 17 april 2019 | 17:30 Beachfront Bargain Hunt

Seizoen 20 - Aflevering 13 - From The Big City To The Beach: Een echtpaar uit Houston, Texas wil dat de kinderen meer buiten spelen. Ze zoeken een vakantiehuis aan het strand in Galveston.

Ma 4 maart 2019 | 13:40 Raad eens hoeveel ik van je hou

Seizoen 2 - Aflevering 12 - Animatieserie. Het lentelied. De lente breekt aan en Hazeltje kan weer buiten spelen, hij hoort een raar geluid dat hij een beetje eng vindt. Grote haas zegt dat het het lentelied is en spoort Hazeltje aan dit te gaan uitzoeken.

Do 17 januari 2019 | 13:40 Raad eens hoeveel ik van je hou

Seizoen 2 - Aflevering 12 - Animatieserie. Het lentelied. De lente breekt aan en Hazeltje kan weer buiten spelen, hij hoort een raar geluid dat hij een beetje eng vindt. Grote haas zegt dat het het lentelied is en spoort Hazeltje aan dit te gaan uitzoeken.

Di 18 september 2018 | 10:50 Raad eens hoeveel ik van je hou

Seizoen 2 - Aflevering 12 - Animatieserie. Het lentelied. De lente breekt aan en Hazeltje kan weer buiten spelen, hij hoort een raar geluid dat hij een beetje eng vindt. Grote haas zegt dat het het lentelied is en spoort Hazeltje aan dit te gaan uitzoeken.

Za 8 september 2018 | 09:00 Vrije Geluiden

Aflevering 18 - Muziekmagazine dat een platform biedt aan muzikale diversiteit op radio, internet en tv. Buiten spelen. Sessies met binnen- en buitenlandse artiesten die hun muziek buiten ten gehore brengen. Met: Park Jiha en haar band, Sekou Kouyaté, The Mystery of the Bulgarian Voices, Sudan Archives, Jim White en de band Cycada Rhythm, Het Dudok Quartet, Meindert Talma met zijn band, Niels Broos samen met Jamie Peet, en Thijs Kuijken.

Zo 2 september 2018 | 10:30 Vrije Geluiden

Aflevering 18 - Muziekprogramma dat een platform biedt aan muzikale diversiteit op radio, internet en tv. Buiten spelen. Sessies met binnen- en buitenlandse artiesten die hun muziek buiten ten gehore brengen. Met: Park Jiha en haar band, Sekou Kouyaté, The Mystery of the Bulgarian Voices, Sudan Archives, Jim White en de band Cycada Rhythm, Het Dudok Quartet, Meindert Talma met zijn band, Niels Broos samen met Jamie Peet, en Thijs Kuijken.

Do 10 mei 2018 | 12:19 Pim & Pom

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Animatieserie. Kees. Pim wil graag buiten spelen, maar Pom heeft daar geen zin in. Hij wil binnen een spelletje doen. Daar heeft Pim helemaal geen zin in. Hij gaat liever met Kees de buurhond spelen.

 Meer