Je vindt hier de programma's van Brussel op tv We hebben de volgende programma's voor Brussel De week van Bruzz: Nieuws/actualiteiten, Weekoverzicht van Bruzz, het programma van de Vlaams Brusselse Media. Stukken van Mensen: Amusement, Seizoen 2 Passeren vanavond de revue: een trouwjurk gemaakt uit Brussels lintjeskant, een unieke Spaanse. Wat een Jaar!: Amusement, Seizoen 1 1981 Jan Leyers en Herman Brusselmans 1981 was het jaar dat de Bicky Burger in de Belgische. Podium Dans: Morgen - Informatief, Aflevering 8 van 9 Sabine Molenaar NTR De Nederlandse Sabine Molenaar woont in Brussel. In 2012. Stukken van Mensen: Morgen - Amusement, Seizoen 2 Passeren vanavond de revue: een trouwjurk gemaakt uit Brussels lintjeskant, een unieke. Dvořák - Rusalka: Morgen - Muziek, Ádám Fischer dirigeert het orkest en koor van de Munt in een uitvoering van Antonín Dvořáks (1841. Vioolsonates - Debussy, Ravel & Beethoven: 02/12 - Muziek, In dit prachtige concert vanuit de Tsjaikovskizaal te Moskou presenteren twee exceptionele Russische. De Kennis van Nu: 02/12 - Informatief, Wetenschap, Seizoen 11 Aflevering 14 van 17 Accuhonger NTR Als het aan Brussel ligt, wordt Europa. Johan de Meij - Symfonie Nr. 1 ‘Lord of the Rings’: 03/12 - Muziek, Dit concert is het eindresultaat van een samenwerking tussen het 'Giuseppe Nicolini' Conservatorium van. Le tout nouveau testament: 04/12 - Comedy, Film, God bestaat echt: hij woont in Brussel samen met zijn vrouw en zijn tienjarige dochter Ea. Via zijn computer regelt of eerder ontregelt hij alles op aarde. Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar.

Brussel op tv (overige uitzendingen NL)

Wo 2 december 2020 | 22:20 De Kennis van Nu

Seizoen 11 - Aflevering 14 van 17 - Accuhonger - NTR Als het aan Brussel ligt, wordt Europa groot in accu's, nodig voor auto's, laptops en telefoons, en binnen tien jaar zelfvoorzienend. De Duitse sportwagen uit 1969 waar Elizabeth van Nimwegen in rijdt, is omgebouwd tot een elektrisch auto. Aan de TU Delft en Universiteit Twente wordt hard gewerkt aan nieuwe accu's, die veiliger en goedkoper zijn dan de huidige en langer meegaan en waarop misschien zelfs gevlogen kan worden.

Zo 6 december 2020 | 14:10 De Kennis van Nu

Seizoen 11 - Aflevering 14 van 17 - Accuhonger - NTR Als het aan Brussel ligt, wordt Europa groot in accu's, nodig voor auto's, laptops en telefoons, en binnen tien jaar zelfvoorzienend. De Duitse sportwagen uit 1969 waar Elizabeth van Nimwegen in rijdt, is omgebouwd tot een elektrisch auto. Aan de TU Delft en Universiteit Twente wordt hard gewerkt aan nieuwe accu's, die veiliger en goedkoper zijn dan de huidige en langer meegaan en waarop misschien zelfs gevlogen kan worden.

Brussel op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 12:05 De week van Bruzz

Weekoverzicht van Bruzz, het programma van de Vlaams-Brusselse Media.

Vandaag | 17:00 Stukken van Mensen

Seizoen 2 Passeren vanavond de revue: een trouwjurk gemaakt uit Brussels lintjeskant, een unieke Spaanse kickertafel uit de jaren 30, een Chinees decoratieraam én het allereerste Kuifjesalbum.

Vandaag | 20:35 Wat een Jaar!

Seizoen 1 - 1981 - Jan Leyers en Herman Brusselmans 1981 was het jaar dat de Bicky Burger in de Belgische frituren verscheen, voormalig acteur Ronald Reagan president van de VS werd en de Prins van Wales trouwde met ene Lady Diana Spencer. Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas Van Geel ontvangen 20 verschillende Delilahs in de studio, verkleed als Griekse godin, met een uitdagende split. Want in 1981 stuurde ons land Emly Starr naar het Eurovisiesongfestival, met 'Samson', de held die op zoek was naar zijn Delilah. Hoe zit Emly er 37 jaar later uit? En wordt ze door gasten Herman Brusselmans en Jan Leyers herkend?

Morgen | 07:30 Podium Dans

Aflevering 8 van 9 - Sabine Molenaar - NTR De Nederlandse Sabine Molenaar woont in Brussel. In 2012 richtte zij haar eigen productiehuis Sandman op. Sandman werkt cross-disciplinair en creëert zowel performances als films. Sabine maakt beeldrijke voorstellingen waarin ze personages laat transformeren en waarin de associatieve logica van het dromen regeert. Met haar lenige ledematen en halsbrekende stunts lijkt ze soms net een slangenmens. Het lichaam is haar gereedschap en het geeft haar personages diepgang en zeggingskracht. We zoeken haar op in Antwerpen.

Morgen | 12:45 Stukken van Mensen

Seizoen 2 Passeren vanavond de revue: een trouwjurk gemaakt uit Brussels lintjeskant, een unieke Spaanse kickertafel uit de jaren 30, een Chinees decoratieraam én het allereerste Kuifjesalbum.

Overmorgen | 00:00 Dvořák - Rusalka

Ádám Fischer dirigeert het orkest en koor van de Munt in een uitvoering van Antonín Dvořáks (1841-1904) Rusalka, een sprookjesopera in drie akten. Rusalka is de negende opera van de componist en is nog altijd een van de hoekstenen van Tsjechische operahuizen. De hoofdrollen worden gezongen door Myrtò Papatanasiu (Rusalka), Pavel Černoch (Prins), Annalena Persson (Prinses), Willard White (Vodnik) en Renée Morloc (Ježi Baba). Een ‘rusalka’ is een wezen uit de Slavische mythologie, voornamelijk te vinden rondom meren en rivieren. In dit verhaal wenst de jonge Rusalka zich in de mensenwereld te begeven om zo de liefde van de prins voor haar te winnen. Rusalka wendt zich tot de heks Ježi Baba, die Rusalka vraagt haar stem in te leveren in ruil voor een leven in de mensenwereld. Echter, mocht Rusalka's geliefde ontrouw zijn dan zal de betovering verbroken worden en zal Rusalka voor eeuwig uitgestoten blijven. Geregisseerd door Stefan Herheim en opgenomen in de Munt te Brussel in 2016.

Wo 2 december 2020 | 17:37 Vioolsonates - Debussy, Ravel & Beethoven

In dit prachtige concert vanuit de Tsjaikovskizaal te Moskou presenteren twee exceptionele Russische solisten een programma met werken van Debussy, Ravel en Beethoven. Violist Vadim Repin werd in 1989 op 17-jarige leeftijd de jongste winnaar van het Koningin Elizabeth Concours in Brussel. Samen met pianist Nikolaï Luganski presenteert hij een programma vol virtuositeit. Op het programma staan Debussy's Vioolsonate in G (L 140), Ravels Vioolsonate Nr. 2 en Beethovens Vioolsonate in A groot, Op. 47. Dit concertprogramma is geproduceerd door de Moscow Philharmonic Society, welke volgens de in St. Petersburg geboren componist Sjostakovitsj een significante rol speelde in de ontwikkeling van het Russische artistieke leven. De evenementen van het instituut zijn in de loop der jaren bezocht door miljoenen muziekliefhebbers en duizenden musici. De Moscow Philharmonic Society is opgericht in 1922 door de toenmalige commissaris van cultuur Anatoly Lunacharski en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste concertinstituut van Rusland.

Do 3 december 2020 | 11:49 Johan de Meij - Symfonie Nr. 1 ‘Lord of the Rings’

Dit concert is het eindresultaat van een samenwerking tussen het 'Giuseppe Nicolini' Conservatorium van Piacenza en het 'Giuseppe Verdi' Conservatorium van Milaan als onderdeel van het project "MIlanoPIACEnza ... suonare insieme”. Op het programma staan werken van de Nederlandse dirigent en componist Johan de Meij. Zijn Symfonie Nr. 1 voor harmonieorkest met als titel ‘Lord of the Rings’ is geïnspireerd op de gelijknamige trilogie van J.R.R Tolkien en bestaat uit vijf afzonderlijke delen, elk gewijd aan karakter of passage uit het verhaal: Gandalf, Lothlórien, Gollum, Journey in the Dark en Hobbits. De symfonie werd voor het eerst uitgevoerd in Brussel in 1988. In 2001 werd een symfonische versie opgenomen door het London Symphony Orchestra. Dit concert is opgenomen in de Sala dei Teatini van het Teatri di Piacenza in 2018. Geregisseerd door Pietro Tagliaferri.

Vr 4 december 2020 | 08:20 Le tout nouveau testament

04/12 - Comedy, Film, God bestaat echt: hij woont in Brussel samen met zijn vrouw en zijn tienjarige dochter Ea. Via zijn computer regelt of eerder ontregelt hij alles op aarde. Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar ...

God bestaat echt: hij woont in Brussel samen met zijn vrouw en zijn tienjarige dochter Ea. Via zijn computer regelt of eerder ontregelt hij alles op aarde. Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar vader. Ze hackt zijn computer en verspreidt de sterfdata van iedereen op aarde. Een actie die grote gevolgen heeft voor de mensheid. Voor God is er geen enkele andere optie meer dan zich onder de bevolking te mengen en daar ontdekt hij wat voor een lelijke wereld hij geschapen heeft.

Vr 4 december 2020 | 08:25 Vioolsonates - Debussy, Ravel & Beethoven

In this beautiful concert from the Tchaikovsky Concert Hall of Moscow, two exceptional Russian soloists join forces to interpret pieces for violin and piano by Debussy, Ravel and Beethoven. Violinist Vadim Repin, who at the age of 17 became the youngest winner of the violinist section of the Queen Elisabeth Music Competition 1987 in Brussels, is specialized in interpreting works of Russian composers. Together with renowned pianist Nikolay Lugansky, he brings to the stage a performance of prestige and virtuosity. The programme features Debussy's Sonata for Violin and Piano in G-minor (L 140), Ravel's Sonata No. 2 for Violin and Piano in G-major, Beethoven's Sonata No.9 in A-major, Op. 47. It is produced by the Moscow Philharmonic Society, which Saint Petersburg-born composer Dmitri Shostakovich himself once described as playing a significant role "in the development of musical life [in Russia]. It is a kind of university which is attended by millions of music lovers and thousands of musicians.” The Moscow Philharmonic Society was founded in 1922 by then-Commissar for Culture, Anatoly Lunacharsky, and has over the years come to be Russia's leading concert organizing institution.

Za 5 december 2020 | 12:05 De week van Bruzz

Weekoverzicht van Bruzz, het programma van de Vlaams-Brusselse Media.

Za 5 december 2020 | 21:30 Matroesjka's 2

Seizoen 2 Waar is Ray Van Mechelen? Niemand heeft hem nog gezien in Thailand en hij neemt zijn telefoon niet op. Feit is wel dat Jan Verplancke en Eddy Stoefs halsoverkop zijn teruggekeerd naar Antwerpen. Verplancke geeft Bob Sels de helft van zijn voorschot terug en vertelt dat hij er niet op moet rekenen dat er tegen volgende week Thaise meisjes geleverd worden. Maar dat is buiten Carlo Dubois gerekend, die Thip en Pat naar België begeleidt. Bob Sels vindt dat Sveta te lastig is geworden na haar bezoekje aan de politie en hij verkoopt haar aan de Brusselse pooier Jean-Paul. Haar vriendin Nastya blijft achter in de Pussycat.

Ma 7 december 2020 | 00:00 Verdi - Aida

De experimentele theaterregisseur Robert Wilson verleent Verdi’s grote opera Aida een Zen-achtige rust. Wilsons zorgvuldig gestileerde en intens dramatische opvoering geeft uitdrukking aan de wrijving tussen de ambities van een individu, plicht, en traditie. In deze visueel rustige, maar emotioneel geladen uitvoering stijgen de cast, het Symfonieorkest, en Koor van de Munt – onder de muzikale leiding van Kazushi Ono – tot grote hoogten. Deze live-registratie werd opgenomen in de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel.

Ma 7 december 2020 | 18:03 Stravinsky, Webern and Debussy

Dit concert van het Brussels Philharmonic richt zich op de diverse muziekstijlen die hun stempel drukten op de eerste helft van de 20e eeuw. Naast het impressionisme van Claude Debussy's Jeux (1913) richten dirigent Michel Tabachnik en zijn orkest zich op één van de belangrijkste componisten van de hedendaagse muziek: Igor Stravinsky. Diens eerste compositie voor een ballet, De Vuurvogel (1910), vormt een hoogtepunt binnen dit concert. Het concert begint met Anton Weberns Fünf Orchesterstücke Op. 10 (1913). Het ontbreekt deze vijf ultrakorte werkjes aan onderling thematisch of tonaal verband, of enige andere traditionele opbouw: dat belooft een spannende luisterervaring!

Di 8 december 2020 | 19:30 Stukken van Mensen

Seizoen 2 Wim heeft een uitzonderlijk object meegenomen: een opgezette leeuw die een natuurlijke dood is gestorven en begin jaren 70 is opgezet. Wim hoopt nu afscheid te nemen van de Koning der dieren, maar zal dat ook lukken tegen de hoge prijs die hij in gedachten heeft? Willy verrast de dealers met een eetbaar stukje kunst en heeft een kleedje vervaardigd uit 3000 pralines meegebracht dat onlangs te bezichtigen was op het Brusselse chocoladesalon. Kris waagt zijn kans met een bijzondere commode van Belgische makelij uit 1987 en kunstenaar Steve verkoopt een van zijn eigen werken, een schedel op canvas.

Wo 9 december 2020 | 01:30 Thanks for the Memories

Seizoen 1 - Aflevering 2 Joyce is happy staying with her father while her boyfriend Conor is in Brussels, but cannot understand why she can suddenly speak Italian. Noticing the unspoken attraction between her and Justin, Joyce's boss at the radio station invites him to an office outing at the karaoke evening in the local pub.

Do 10 december 2020 | 09:15 Le tout nouveau testament

10/12 - Comedy, Film, God bestaat echt: hij woont in Brussel samen met zijn vrouw en zijn tienjarige dochter Ea. Via zijn computer regelt of eerder ontregelt hij alles op aarde. Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar ...

God bestaat echt: hij woont in Brussel samen met zijn vrouw en zijn tienjarige dochter Ea. Via zijn computer regelt of eerder ontregelt hij alles op aarde. Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar vader. Ze hackt zijn computer en verspreidt de sterfdata van iedereen op aarde. Een actie die grote gevolgen heeft voor de mensheid. Voor God is er geen enkele andere optie meer dan zich onder de bevolking te mengen en daar ontdekt hij wat voor een lelijke wereld hij geschapen heeft.

Do 10 december 2020 | 14:03 Dvořák - Rusalka

Ádám Fischer dirigeert het orkest en koor van de Munt in een uitvoering van Antonín Dvořáks (1841-1904) Rusalka, een sprookjesopera in drie akten. Rusalka is de negende opera van de componist en is nog altijd een van de hoekstenen van Tsjechische operahuizen. De hoofdrollen worden gezongen door Myrtò Papatanasiu (Rusalka), Pavel Černoch (Prins), Annalena Persson (Prinses), Willard White (Vodnik) en Renée Morloc (Ježi Baba). Een ‘rusalka’ is een wezen uit de Slavische mythologie, voornamelijk te vinden rondom meren en rivieren. In dit verhaal wenst de jonge Rusalka zich in de mensenwereld te begeven om zo de liefde van de prins voor haar te winnen. Rusalka wendt zich tot de heks Ježi Baba, die Rusalka vraagt haar stem in te leveren in ruil voor een leven in de mensenwereld. Echter, mocht Rusalka's geliefde ontrouw zijn dan zal de betovering verbroken worden en zal Rusalka voor eeuwig uitgestoten blijven. Geregisseerd door Stefan Herheim en opgenomen in de Munt te Brussel in 2016.

 Meer