Badminton

Badminton op tv

NOS Studio Sport toont tijdens de uitzendingen geregeld samenvattingen van de Nederlandse Badminton-competitie op NPO 1. Ook tijdens de Olympische Spelen is het toernooi live of in samenvatting op tv te zien.

Badminton

Badminton is een racketsport waarbij met behulp van rackets een shuttle over een net moet worden geslagen. Hoewel het kan worden gespeeld met grotere teams, zijn de meest voorkomende vormen van het spel "singles" (met één speler per kant) en "doubles" (met twee spelers per zijde). Officiële wedstrijden worden gespeeld op een rechthoekig indoor veld.

Het werd een officiële Olympische sport op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 en de gouden medailles worden nu gezien als de meeste begeerde prijzen van de sport voor individuele spelers.

De Badminton World Federation (BWF) is het internationaal erkende bestuursorgaan van de sport die verantwoordelijk is voor de organisatie van de toernooien en stimulatie van fair play.

Badminton op tv (overige uitzendingen NL)

Vr 2 oktober 2020 | 06:45 Sesamstraat

Seizoen 40 - Zingen - NTR Tommie is aan het badmintonnen tegen de hele straat. Hij wint van iedereen.

Badminton op tv (overige uitzendingen)

Do 1 oktober 2020 | 10:00 Vachement normand !

Portrait de jeunes femmes passionnées Portrait de trois jeunes Normandes qui ont fait de leur passion un métier. À Dieppe, Vincent rencontre Anaïs, sauveteuse bénévole de la SNSM. Au Centre sportif de Normandie, il fait la connaissance de Téa, championne de badminton. Enfin, Aude, soigneuse animalière au zoo de Cerza, lui fait partager son quotidien

Vr 2 oktober 2020 | 18:45 Sesamstraat

Seizoen 40 - Zingen - NTR Tommie is aan het badmintonnen tegen de hele straat. Hij wint van iedereen.