Je vindt hier de programma's van Apen op tv We hebben de volgende programma's voor Apen Cheers: Komische serie, Seizoen 2 Aflevering 6 Amerikaanse komische serie. Affairs of the Heart. Sam en Diane proberen Carla. Bibbeltje Big: Animatiereeks, Seizoen 1 Aflevering 37 Britse animatieserie. Trein. Bibbeltje heeft een trein waar hij een feestje in. SpongeBob: Seizoen 10 Aflevering 4 Slapend verliezen / Krokante Katering: SpongeBob SquarePants is een tekenfilmserie met de gele. Phineas And Ferb: Doofapus/Norm Unleashed: Doofenshmirtz is een vogelbekdier. / Norm is een mega wapen. Pacific Rim Uprising: IMDB * 5.6 - Actie, Enkele jaren na de gebeurtenissen uit de eerste film is het Jaegerprogramma ten prooi gevallen aan corruptie en zijn de massavernietigingswapens in verkeerde handen gevallen. De machine Gipsy Avenger is hiervan een voorbeeld.. Kong - Koning van de Apen: Animatieserie, 'Kong in 3D.'. Border Control: Spain: Episode 3, Aflevering 3 Episode 3: Serie over het werk van de Spaanse douane en veiligheidsdiensten die constant paraat. Border Control: Spain: Episode 4, Seizoen 3 Aflevering 4 Episode 4: Serie over het werk van de Spaanse douane en veiligheidsdiensten die. Rated A for Awesome: Animatieserie, 'Voetballen met Burt/Uitslapende Apen.' Lars is aanvoerder geworden van het nationale Norgse. Zack & Quack: Seizoen 2 Aflevering 13 Pop Up Schaapjes Tellen / Pop Up Versnipper Bot: Zack, Quack en Kira gaan oppassen bij de.

Apen op tv (overige uitzendingen NL)

Vandaag | 06:25 Cheers

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Amerikaanse komische serie. Affairs of the Heart. Sam en Diane proberen Carla ervan af te brengen om bij haar nieuwe vriend te gaan slapen, als ze horen dat hij hartpatiënt is.

Vandaag | 06:50 Bibbeltje Big

Seizoen 1 - Aflevering 37 - Britse animatieserie. Trein. Bibbeltje heeft een trein waar hij een feestje in houdt. Maar als hij de andere biggen op wil gaan halen, blijkt er nog een trein te zijn die al het lekkers wil kapen.

Vandaag | 20:25 Tussen Kunst en Kitsch

Aflevering 10 - Cultuurmagazine waarin experts kunstvoorwerpen en curiosa taxeren. De Museumfabriek. Expert Joseph Estié taxeert zes 'Chine de Commande'-wapenborden, expert Willem de Winter een schilderij met voorstellingen aan de voor- en achterzijde en Emiel Aardewerk een zogenaamde Schraubthaler.

Morgen | 07:50 Apennoten

Aflevering 31 - Kinderprogramma. Alles kan in een droom. Een groepje kinderen heeft op school het liedje 'Alles kan in een droom' geleerd. Ze komen naar de studio waar ze samen met Pepijn fantaseren over hun mooiste dromen en luchtgitaar leren spelen. Loek Vellekoop komt langs met zelfgemaakte instrumenten, precies zoals hij er eerder over had gedroomd. Alles kan in een droom! En wat zit er toch in die kist?

Morgen | 10:54 B.O.Z.: LEGO Ninjago Special

Seizoen 10 - Aflevering 1 - Animatieserie. Kai, Zane, Cole en Jay lijken vier heel gewone jongens, maar ze hebben bijzondere krachten. Ze trainen hard om 'master van Spinjitzu' te worden. Van hun meester leren ze om te gaan met ninjawapens

Morgen | 14:12 Tashi

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Australische animatieserie. De kus van de apenprinses. De avontuurlijke Tashi en de intelligente Jack beleven met de vrolijke Lotus de gekste avonturen. Het drietal neemt het op tegen reuzen, spoken, heksen, bandieten en ander onguur gezelschap.

Overmorgen | 01:45 The Strain

Seizoen 4 - Aflevering 3 - Amerikaanse horrorserie. One Shot. Quinlan en Fet merken dat het stelen van een kernkop niet zo eenvoudig is. Eph en Alex komen met een nieuw wapen tegen de strigoi. Een in afzondering levende Zack wordt verliefd.

Overmorgen | 07:09 Telekids Mini's: Fien & Teun

Seizoen 2 - Aflevering 18 - Kinderprogramma. Schapenwol

Overmorgen | 07:50 Apennoten

Aflevering 32 - Kinderprogramma. Sambaballenlied. Een groepje kinderen heeft op school het 'Sambaballenlied' geleerd. Ze komen naar de studio waar ze samen met Pepijn vertellen over grote feesten. De kinderen thuis leren hoe mee te klappen op de maat. Paula James komt langs met een steeldrum waarop de kinderen ook mogen proberen te spelen. Het wordt één groot feest met sambaballen.

Overmorgen | 08:50 Nelli en Nora

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Animatieserie. Lenteschaapjes. Het is lente en erg warm buiten. Moeder knipt het haar van vader en de meisjes gaan naar buiten zonder jasje aan. De schapen in de wei hebben het erg warm, maar ze kunnen hun jasje niet zelf uitdoen.

Overmorgen | 10:56 B.O.Z.: LEGO Ninjago Special

Seizoen 10 - Aflevering 2 - Animatieserie. Kai, Zane, Cole en Jay lijken vier heel gewone jongens, maar ze hebben bijzondere krachten. Ze trainen hard om 'master van Spinjitzu' te worden. Van hun meester leren ze om te gaan met ninjawapens

Overmorgen | 14:05 Het Perfecte Plaatje

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Fotografiewedstrijd waarin bekende Nederlanders buiten hun comfortzone treden. De zes bekende hobbyfotografen brengen een ode aan het insect en gaan gewapend met macrolenzen de natuur in. Voor de een is dit een droom die uitkomt, maar voor de ander blijkt het een ware nachtmerrie. Het wordt helemaal een beestenboel bij de fashionshoot waarbij het model op een mechanische stier moet blijven zitten. Wederom krijgt één fotograaf van presentator Tijl Beckand te horen dat hij of zij helaas naar huis moet.

Overmorgen | 17:00 Married With Children

Seizoen 10 - Aflevering 23 - Amerikaanse komische serie. Bud hits the books. Ariel, het vriendinnetje van Bud, blijft voor de eerste keer bij hem slapen. Omdat hij al zijn vrije tijd met haar heeft doorgebracht, heeft Bud niet genoeg kunnen studeren voor een belangrijk examen. Om toch nog te slagen, besluit hij naar de bibliotheek te trekken. Hier zijn geen knappe vrouwen te bespeuren en hij kan zich volledig concentreren op de leerstof. Tot blijkt dat de bibliothecaresse een boontje voor hem heeft.

 Meer

Apen op tv (overige uitzendingen)

Vandaag | 08:20 SpongeBob

Seizoen 10 - Aflevering 4 - Slapend verliezen / Krokante Katering: SpongeBob SquarePants is een tekenfilmserie met de gele spons Spongebob die diep in de oceaan woont in de onderwaterstad genaamd Bikini Bottom. Samen met zijn vriend, de roze zeester Patrick, beleeft hij de gekste en meest spannende avonturen. Spongebob heeft een zeer energiek en optimistisch karakter en werkt als chef-kok in restaurant 'The Krusty Krab' waar hij de beste hamburgers van de bodem van de zee maakt.

Vandaag | 12:45 Phineas And Ferb

Doofapus/Norm Unleashed: Doofenshmirtz is een vogelbekdier. / Norm is een mega-wapen.

Vandaag | 13:55 Pacific Rim Uprising IMDb: 5.6

IMDB * 5.6 - Actie, Enkele jaren na de gebeurtenissen uit de eerste film is het Jaegerprogramma ten prooi gevallen aan corruptie en zijn de massavernietigingswapens in verkeerde handen gevallen. De machine Gipsy Avenger is hiervan een voorbeeld. ...

Enkele jaren na de gebeurtenissen uit de eerste film is het Jaegerprogramma ten prooi gevallen aan corruptie en zijn de massavernietigingswapens in verkeerde handen gevallen. De machine Gipsy Avenger is hiervan een voorbeeld. Zijn voorouder is gewijzigd in een nucleaire atoomkop en het lijkt alsof Gipsy Avenger die erfenis in ere houdt. Aan Jake Pentecost en Mako Mori om een nieuwe generatie van Jaegerpiloten te leiden tegen een dreiging van Kaiju.

Vandaag | 14:35 Kong - Koning van de Apen

'Kong in 3D.'

Vandaag | 16:05 Border Control: Spain

Aflevering 3 - Episode 3: Serie over het werk van de Spaanse douane- en veiligheidsdiensten die constant paraat staan om te voorkomen dat drugs, wapens en vermeende terroristen de grens passeren.

Vandaag | 16:35 Border Control: Spain

Seizoen 3 - Aflevering 4 - Episode 4: Serie over het werk van de Spaanse douane- en veiligheidsdiensten die constant paraat staan om te voorkomen dat drugs, wapens en vermeende terroristen de grens passeren.

Vandaag | 17:05 Rated A for Awesome

'Voetballen met Burt/Uitslapende Apen.' Lars is aanvoerder geworden van het nationale Norgse voetbalteam. Jammer genoeg moet hij nog op zoek naar spelers. Zullen zijn vrienden hem helpen en zich kandidaat stellen? Team Awesome heeft in de ochtend moeite met opstaan. Maar dan komen de uitslapende apen op een geweldig idee.

Vandaag | 18:10 Zack & Quack

Seizoen 2 - Aflevering 13 - Pop-Up Schaapjes Tellen / Pop-Up Versnipper-Bot: Zack, Quack en Kira gaan oppassen bij de boerderij van boer Jan. Ieder krijgt z'n taak en Quack mag op de schapen passen. Maar als de schapen ontsnappen is er veel werk aan de winkel. / Kira heeft een standbeeld gemaakt en wil gaan emedoen aan de kunstwedstrijd van het Pop-seum Ondertussen zijn de piraten op zoek naar een nieuwe schat en ze denken dat die in het Pop-seum ligt. Kira, Zack en de rest moeten alles op alles zetten om het Pop-seum van de ondergang te redden.

Vandaag | 19:25 Kong - Koning van de Apen

'Kong in 3D.'

Vandaag | 20:00 Border Control: Spain

Seizoen 2 - Aflevering 7 - Episode 7: Serie over de douane- en veiligheidsdiensten aan de buitengrenzen van Spanje, die constant alert moeten zijn op de illegale grenspassage van drugs, wapens en vermeende terroristen.

Vandaag | 20:30 Border Control: Spain

Seizoen 2 - Aflevering 8 - Episode 8: Serie over de douane- en veiligheidsdiensten aan de buitengrenzen van Spanje, die constant alert moeten zijn op de illegale grenspassage van drugs, wapens en vermeende terroristen.

Vandaag | 21:25 Top Wing

Seizoen 1 - Aflevering 19 - Shirley's logeeravontuur / Baddy in de bocht: Shirley's huis dreigt te worden verpletterd door een grote boom. Ze mag niet thuisblijven, dat is te gevaarlijk. Maar waar moet ze dan slapen?!. // Baddy daagt Rod uit om te gaan racen tegen Betty.

Vandaag | 22:00 Forged In Fire

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Realityreeks waarin vier Amerikaanse smeden het tegen elkaar opnemen. Spiked Shield. Drie is het magische getal als de wapensmeden met drie of meer metalen een zwaard moeten smeden in hun kenmerkende stijl. Ondanks pijn en mislukkingen gaan er twee door naar de laatste ronde, waarin ze een legendarisch puntig schild moeten smeden.

Morgen | 00:00 Rusty Rivets

Seizoen 1 - Aflevering 20 - Rusty en de perzikstrijd /Rusty's apenkermis: Voor het jaarlijkse perzikfestival-recept willen Sammie en Chef Betty allebei winnen en ze roepen de hulp in van Rusty en Ruby, maar gaat 't eigenlijk wel om winnen? // de 3 aapjes uit 't dierenpark gaan in staking, ze vinden hun show-act niet leuk meer. In hun ijver om te helpen laten Rusty en Ruby de aapjes ontsnappen...

Morgen | 02:35 Forged In Fire

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Realityreeks waarin vier Amerikaanse smeden het tegen elkaar opnemen. Spiked Shield. Drie is het magische getal als de wapensmeden met drie of meer metalen een zwaard moeten smeden in hun kenmerkende stijl. Ondanks pijn en mislukkingen gaan er twee door naar de laatste ronde, waarin ze een legendarisch puntig schild moeten smeden.

Morgen | 09:15 Huize Herrie

Seizoen 1 - Aflevering 25 - De prijs van een kaartje / Het niest dat het kraakt: Lincoln heeft een horrorfilm gekeken (terwijl z'n ouders zeiden dat dat niet mocht) en nu kan hij niet slapen. // Lincoln wordt wakker in een stil huis. Hij ontdekt dat er een griep rondwaart. Hij probeert zichzelf in veiligheid te brengen.

Morgen | 09:40 Border Control: Spain

Seizoen 3 - Aflevering 9 - Episode 9: Serie over het werk van de Spaanse douane- en veiligheidsdiensten die constant paraat staan om te voorkomen dat drugs, wapens en vermeende terroristen de grens passeren.

Morgen | 10:10 Border Control: Spain

Seizoen 3 - Aflevering 10 - Episode 10: Serie over het werk van de Spaanse douane- en veiligheidsdiensten die constant paraat staan om te voorkomen dat drugs, wapens en vermeende terroristen de grens passeren.

Morgen | 12:55 Forged In Fire

Seizoen 2 - Aflevering 4 - Realityreeks waarin vier Amerikaanse smeden het tegen elkaar opnemen. Spiked Shield. Drie is het magische getal als de wapensmeden met drie of meer metalen een zwaard moeten smeden in hun kenmerkende stijl. Ondanks pijn en mislukkingen gaan er twee door naar de laatste ronde, waarin ze een legendarisch puntig schild moeten smeden.

Morgen | 15:10 Border Control: Spain

Seizoen 3 - Aflevering 11 - Episode 11: Serie over het werk van de Spaanse douane- en veiligheidsdiensten die constant paraat staan om te voorkomen dat drugs, wapens en vermeende terroristen de grens passeren.

Morgen | 15:40 Border Control: Spain

Seizoen 3 - Aflevering 12 - Episode 12: Serie over het werk van de Spaanse douane- en veiligheidsdiensten, die constant paraat staan om te voorkomen dat drugs, wapens en vermeende terroristen de grens passeren.

Morgen | 16:20 De Pinguïns van Madagascar

Seizoen 1 - Aflevering 14 - Ongelukskoekje / Apen liefde: Rico krijgt een rare voorspelling in zijn gelukskoekje...

Morgen | 20:00 Border Control: Spain

Seizoen 2 - Aflevering 9 - Episode 9: Serie over de douane- en veiligheidsdiensten aan de buitengrenzen van Spanje, die constant alert moeten zijn op de illegale grenspassage van drugs, wapens en vermeende terroristen.

Morgen | 20:30 Border Control: Spain

Seizoen 2 - Aflevering 10 - Episode 10: Serie over de douane- en veiligheidsdiensten aan de buitengrenzen van Spanje, die constant alert moeten zijn op de illegale grenspassage van drugs, wapens en vermeende terroristen.

Overmorgen | 00:45 CatDog

Seizoen 2 - Aflevering 18 - Extra Editie!//Catdog in het Kwadraat: CatDog wordt een krantenjongen om dat alle andere gestopt zijn omdat Dog ze steeds achterna zit.//CatDog vinden nog een CatDog, Jan en Stan, of althans, dat denken ze. Het zijn eigenlijk oplichters die in hun huis willen slapen.

Overmorgen | 04:20 Border Control: Spain

Seizoen 3 - Aflevering 11 - Episode 11: Serie over het werk van de Spaanse douane- en veiligheidsdiensten die constant paraat staan om te voorkomen dat drugs, wapens en vermeende terroristen de grens passeren.

Overmorgen | 04:45 Border Control: Spain

Seizoen 3 - Aflevering 12 - Episode 12: Serie over het werk van de Spaanse douane- en veiligheidsdiensten, die constant paraat staan om te voorkomen dat drugs, wapens en vermeende terroristen de grens passeren.

Overmorgen | 05:00 Science of Stupid 7

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Flip Flops and Power Purges: The Science of Stupid combineert keiharde wetenschap met de mafste, spectaculairste en pijnlijkste acties in zelfgemaakte filmpjes. In deze aflevering: gewichten, vuurwapens en autosprongen.

Overmorgen | 05:40 Wild Scene Investigation

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Ghost on the Green: Gewapend met cameravallen en andere gadgets gaat het team op jacht naar mysterieuze dierlijke vandalen die in Engeland een golfbaan vernielen.

Overmorgen | 09:00 Henry Danger

Seizoen 1 - Aflevering 16 - Een valse Valentijn: Het is Valentijnsdag en Henry was te laat om Bianca mee uit te vragen. Om haar jaloers te maken, gaat Henry uit met een robot van Schwoz. Tegelijkertijd regelt Henry een date tussen mevrouw Shapen en Captain Man.

Overmorgen | 09:40 Border Control: Spain

Seizoen 3 - Aflevering 11 - Episode 11: Serie over het werk van de Spaanse douane- en veiligheidsdiensten die constant paraat staan om te voorkomen dat drugs, wapens en vermeende terroristen de grens passeren.

Overmorgen | 10:10 Border Control: Spain

Seizoen 3 - Aflevering 12 - Episode 12: Serie over het werk van de Spaanse douane- en veiligheidsdiensten, die constant paraat staan om te voorkomen dat drugs, wapens en vermeende terroristen de grens passeren.

Overmorgen | 15:10 Border Control: Spain

Seizoen 3 - Aflevering 13 - Episode 13: Serie over het werk van de Spaanse douane- en veiligheidsdiensten, die constant paraat staan om te voorkomen dat drugs, wapens en vermeende terroristen de grens passeren.

Overmorgen | 15:35 Pawn Stars

Seizoen 19 - Realityreeks. Dollars & Dunks. Rick bekijkt een warming-up jersey, ondertekend door The Black Mamba: Kobe Bryant. Daarna onderhandelt Rick over de vraagprijs van een verkoper voor een antiek wapen en Corey verlaat Las Vegas wanneer hij zijn favoriete boek in een impuls koopt.

Overmorgen | 15:40 Border Control: Spain

Seizoen 3 - Aflevering 14 - Episode 14: Serie over het werk van de Spaanse douane- en veiligheidsdiensten, die constant paraat staan om te voorkomen dat drugs, wapens en vermeende terroristen de grens passeren.

Overmorgen | 15:50 How Do They Do It?

Seizoen 11 - Aflevering 15 - Episode 15: Hoe verloopt de productie van superstaal waarmee auto's lichter, groener en veiliger worden? En hoe worden in Australië elk voorjaar tachtig miljoen schapen geschoren?

Overmorgen | 18:00 Top Wing

Seizoen 1 - Aflevering 19 - Shirley's logeeravontuur / Baddy in de bocht: Shirley's huis dreigt te worden verpletterd door een grote boom. Ze mag niet thuisblijven, dat is te gevaarlijk. Maar waar moet ze dan slapen?!. // Baddy daagt Rod uit om te gaan racen tegen Betty.

 Meer

Apen gemist

Zo 17 maart 2019 | 21:00 Docu: Rise Of The Warrior Apes IMDb: 7.5

17/03 - IMDB * 7.5 - Verscholen in de Ngogo jungle van Oeganda leeft een bijzonder groep van meer dan 140 chimpansees, de grootste groep chimpansees die ooit gezien is. De chimpansees staan bekend als de 'warrior apes' en...

Verscholen in de Ngogo-jungle van Oeganda leeft een bijzonder groep van meer dan 140 chimpansees, de grootste groep chimpansees die ooit gezien is. De chimpansees staan bekend als de 'warrior apes' en hebben door middel van dominantie en het smeden van politieke allianties een groot imperium opgebouwd. Een imperium dat moet worden beschermd, ten allen tijden. Vreemden apen of vijanden worden opgejaagd en genuttigd als snack, zelfs soortgenoten. De 'warrior apes' werden voor het eerst ontdekt door antropoloog David Watts in 1993 die vanaf dat moment besloot ze te volgen om meer te weten te komen over hun opvallende samenstelling. Pas na een jaar werden David en zijn collega's geaccepteerd door de chimpansees die tot die tijd voortdurend wegrende voor de camera's van de onderzoekers. Meer dan twintig jaar volgden de antropologen het leven van deze unieke groep chimpansees: een groep die drie keer groter in omvang is dan een gemiddelde groep. Het levert een indrukwekkend verhaal op over leiderschap, dominantie en het smeden van politieke allianties, gezien door de ogen van vier chimpansees die nadrukkelijk worden gevolgd. De anderhalf uur durende documentaire Rise Of The Warrior Apes geeft zo een prachtig beeld van het gedrag en de leefwereld van chimpansees en biedt wellicht zelfs nieuwe inzichten in het begrijpen van de menselijke evolutie.

Zo 3 juni 2018 | 04:10 Nieuwsuur: o.a. politieke omwentelingen in Zuid-Europa

03/06/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder ander in Nieuwsuur: Politieke omwentelingen in Zuid Europa Feest in Rome vanavond: de Vijfsterrenbeweging viert dat ze voor het eerst gaat regeren. De linkse protestpartij...

Herhaling. Vanavond onder ander in Nieuwsuur: - Politieke omwentelingen in Zuid-Europa Feest in Rome vanavond: de Vijfsterrenbeweging viert dat ze voor het eerst gaat regeren. De linkse protestpartij heeft een verbond gesloten met de rechtse populisten van de Lega. Komende week gaat deze nieuwe coalitie, de eerste ooit zonder traditionele partijen, aan de slag. Tegelijk is ook de politiek in Spanje volop in beweging. Premier Rajoy moest het veld ruimen vanwege corruptieschandalen binnen zijn Partido Popular. Vanochtend is de socialist Pedro Sánchez beëdigd als premier. Wat gaan wij in Europa merken van de verschuivingen in de Spaanse en Italiaanse politiek? We spreken erover met onze correspondenten Mustafa Marghadi en Rop Zoutberg. - Het einde van dierproeven op apen? Minister Ingrid van Engelshoven van Wetenschap wil een einde maken aan dierproeven op apen. Als eerste stap heeft ze het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk gevraagd veertig procent minder dierproeven te gaan doen. Het BPRC is het grootst primatenonderzoekscentrum in Europa. Is het denkbaar dat we zonder dierproeven kunnen? In de studio dr. Martje van Fentener van Vlissingen van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. - Nieuwe oesterbanken om de Noordzee te redden Een experiment met oesterbanken op 3D-geprinte riffen: nieuw aangelegde schelpdierbanken moeten bijdragen aan een stabieler en veerkrachtiger ecosysteem in de Noordzee. Zelfs de beroepsvissers helpen mee. "Oesterbanken zijn hotspots van biodiversiteit", zegt projectleider Emilie Reuchlin-Hugenholtz van het WNF. "De soortenrijkdom is er maar liefst zestig procent hoger vergeleken met aangrenzende zandige gebieden."

Za 2 juni 2018 | 22:00 Nieuwsuur: o.a. politieke omwentelingen in Zuid-Europa

02/06/18 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder ander in Nieuwsuur: Politieke omwentelingen in Zuid Europa Feest in Rome vanavond: de Vijfsterrenbeweging viert dat ze voor het eerst gaat regeren. De linkse protestpartij heeft een...

Vanavond onder ander in Nieuwsuur: - Politieke omwentelingen in Zuid-Europa Feest in Rome vanavond: de Vijfsterrenbeweging viert dat ze voor het eerst gaat regeren. De linkse protestpartij heeft een verbond gesloten met de rechtse populisten van de Lega. Komende week gaat deze nieuwe coalitie, de eerste ooit zonder traditionele partijen, aan de slag. Tegelijk is ook de politiek in Spanje volop in beweging. Premier Rajoy moest het veld ruimen vanwege corruptieschandalen binnen zijn Partido Popular. Vanochtend is de socialist Pedro Sánchez beëdigd als premier. Wat gaan wij in Europa merken van de verschuivingen in de Spaanse en Italiaanse politiek? We spreken erover met onze correspondenten Mustafa Marghadi en Rop Zoutberg. - Het einde van dierproeven op apen? Minister Ingrid van Engelshoven van Wetenschap wil een einde maken aan dierproeven op apen. Als eerste stap heeft ze het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk gevraagd veertig procent minder dierproeven te gaan doen. Het BPRC is het grootst primatenonderzoekscentrum in Europa. Is het denkbaar dat we zonder dierproeven kunnen? In de studio dr. Martje van Fentener van Vlissingen van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. - Nieuwe oesterbanken om de Noordzee te redden Een experiment met oesterbanken op 3D-geprinte riffen: nieuw aangelegde schelpdierbanken moeten bijdragen aan een stabieler en veerkrachtiger ecosysteem in de Noordzee. Zelfs de beroepsvissers helpen mee. "Oesterbanken zijn hotspots van biodiversiteit", zegt projectleider Emilie Reuchlin-Hugenholtz van het WNF. "De soortenrijkdom is er maar liefst zestig procent hoger vergeleken met aangrenzende zandige gebieden."

Za 2 juni 2018 | 02:10 Nieuwsuur: o.a. oplossing voor groeiende personeelstekorten?

02/06/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Zijn de groeiende personeelstekorten op te lossen? De Nederlandse economie groeit als kool. Maar daarmee groeien ook de personeelstekorten. Het meest...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Zijn de groeiende personeelstekorten op te lossen? De Nederlandse economie groeit als kool. Maar daarmee groeien ook de personeelstekorten. Het meest nijpend is het in de ICT, een oude bekende in dit lijstje. Op twee staat de bouw, waar het na jaren crisis nu weer doorslaat de andere kant op. En op drie de horeca. Ondernemers zoeken naar creatieve oplossingen in het gevecht om geschikt personeel te krijgen en te houden. Vanavond in een reportage hierover. We praten door over het onderwerp met Nieuwsuur-econoom Mathijs Bouman. - 'Zombiegen' bracht mensheid op gang In de prehistorie moet een toevallige genetische mutatie ervoor hebben gezorgd dat sommige apen een ontwikkeld brein kregen en zo evolueerden tot mensen. Andere apen kregen dit gen niet. Bij onze voorouders ontwaakte volgens wetenschappers een zogenaamd 'zombiegen' in het dna: een half afgestorven gen dat de aanmaak van hersenweefsel verstoorde. - Wat zal de nieuwe regering Italië en de EU brengen? In Italië is de regering van premier Giuseppe Conte beëdigd. Met de benoeming van het nieuwe kabinet bestaat er voor het eerst een onversneden populistische regering in West-Europa. Na wekenlang getouwtrek tussen de grootste partijen en de president vormt de anti-establishment Vijfsterrenbeweging een coalitie samen met de rechtse anti-migratiepartij Lega. De EU-landen moeten omgaan met nog een extra uitgesproken eurosceptische stem in hun midden. Te gast is Italië-kenner Pepijn Corduwener. - Defensie aansprakelijk voor schade door kankerverwekkend chroom-6 Defensie is aansprakelijk voor de gezondheidsklachten die medewerkers hebben opgelopen door het werken met kankerverwekkende chroom-6-verf. Dat is de conclusie van een groot onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in opdracht van het ministerie zelf, dat de NOS in handen heeft. Het ministerie wist van de schadelijke effecten, maar deelde die kennis niet met werknemers en bedrijfsartsen, concludeert het RIVM. Evenmin zorgde Defensie voor een veilige werkplek of afdoende beschermingsmaatregelen. Te gast is letselschadespecialist Yme Drost. - Nieuwsuur Sport Voetbal: Marokko begint WK-campagne

Za 2 juni 2018 | 01:15 Nieuwsuur: o.a. oplossing voor groeiende personeelstekorten?

02/06/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Zijn de groeiende personeelstekorten op te lossen? De Nederlandse economie groeit als kool. Maar daarmee groeien ook de personeelstekorten. Het meest...

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Zijn de groeiende personeelstekorten op te lossen? De Nederlandse economie groeit als kool. Maar daarmee groeien ook de personeelstekorten. Het meest nijpend is het in de ICT, een oude bekende in dit lijstje. Op twee staat de bouw, waar het na jaren crisis nu weer doorslaat de andere kant op. En op drie de horeca. Ondernemers zoeken naar creatieve oplossingen in het gevecht om geschikt personeel te krijgen en te houden. Vanavond in een reportage hierover. We praten door over het onderwerp met Nieuwsuur-econoom Mathijs Bouman. - 'Zombiegen' bracht mensheid op gang In de prehistorie moet een toevallige genetische mutatie ervoor hebben gezorgd dat sommige apen een ontwikkeld brein kregen en zo evolueerden tot mensen. Andere apen kregen dit gen niet. Bij onze voorouders ontwaakte volgens wetenschappers een zogenaamd 'zombiegen' in het dna: een half afgestorven gen dat de aanmaak van hersenweefsel verstoorde. - Wat zal de nieuwe regering Italië en de EU brengen? In Italië is de regering van premier Giuseppe Conte beëdigd. Met de benoeming van het nieuwe kabinet bestaat er voor het eerst een onversneden populistische regering in West-Europa. Na wekenlang getouwtrek tussen de grootste partijen en de president vormt de anti-establishment Vijfsterrenbeweging een coalitie samen met de rechtse anti-migratiepartij Lega. De EU-landen moeten omgaan met nog een extra uitgesproken eurosceptische stem in hun midden. Te gast is Italië-kenner Pepijn Corduwener. - Defensie aansprakelijk voor schade door kankerverwekkend chroom-6 Defensie is aansprakelijk voor de gezondheidsklachten die medewerkers hebben opgelopen door het werken met kankerverwekkende chroom-6-verf. Dat is de conclusie van een groot onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in opdracht van het ministerie zelf, dat de NOS in handen heeft. Het ministerie wist van de schadelijke effecten, maar deelde die kennis niet met werknemers en bedrijfsartsen, concludeert het RIVM. Evenmin zorgde Defensie voor een veilige werkplek of afdoende beschermingsmaatregelen. Te gast is letselschadespecialist Yme Drost. - Nieuwsuur Sport Voetbal: Marokko begint WK-campagne

Vr 1 juni 2018 | 22:00 Nieuwsuur: o.a. oplossing voor groeiende personeelstekorten?

01/06/18 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Zijn de groeiende personeelstekorten op te lossen? De Nederlandse economie groeit als kool. Maar daarmee groeien ook de personeelstekorten. Het meest nijpend is het...

Vanavond onder andere in Nieuwsuur: - Zijn de groeiende personeelstekorten op te lossen? De Nederlandse economie groeit als kool. Maar daarmee groeien ook de personeelstekorten. Het meest nijpend is het in de ICT, een oude bekende in dit lijstje. Op twee staat de bouw, waar het na jaren crisis nu weer doorslaat de andere kant op. En op drie de horeca. Ondernemers zoeken naar creatieve oplossingen in het gevecht om geschikt personeel te krijgen en te houden. Vanavond in een reportage hierover. We praten door over het onderwerp met Nieuwsuur-econoom Mathijs Bouman. - 'Zombiegen' bracht mensheid op gang In de prehistorie moet een toevallige genetische mutatie ervoor hebben gezorgd dat sommige apen een ontwikkeld brein kregen en zo evolueerden tot mensen. Andere apen kregen dit gen niet. Bij onze voorouders ontwaakte volgens wetenschappers een zogenaamd 'zombiegen' in het dna: een half afgestorven gen dat de aanmaak van hersenweefsel verstoorde. - Wat zal de nieuwe regering Italië en de EU brengen? In Italië is de regering van premier Giuseppe Conte beëdigd. Met de benoeming van het nieuwe kabinet bestaat er voor het eerst een onversneden populistische regering in West-Europa. Na wekenlang getouwtrek tussen de grootste partijen en de president vormt de anti-establishment Vijfsterrenbeweging een coalitie samen met de rechtse anti-migratiepartij Lega. De EU-landen moeten omgaan met nog een extra uitgesproken eurosceptische stem in hun midden. Te gast is Italië-kenner Pepijn Corduwener. - Defensie aansprakelijk voor schade door kankerverwekkend chroom-6 Defensie is aansprakelijk voor de gezondheidsklachten die medewerkers hebben opgelopen door het werken met kankerverwekkende chroom-6-verf. Dat is de conclusie van een groot onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in opdracht van het ministerie zelf, dat de NOS in handen heeft. Het ministerie wist van de schadelijke effecten, maar deelde die kennis niet met werknemers en bedrijfsartsen, concludeert het RIVM. Evenmin zorgde Defensie voor een veilige werkplek of afdoende beschermingsmaatregelen. Te gast is letselschadespecialist Yme Drost. - Nieuwsuur Sport Voetbal: Marokko begint WK-campagne

Zo 6 mei 2018 | 21:00 Rise of the Planet of the Apes IMDb: 7.6

06/05/18 - IMDB * 7.6 - SF-actiefilm, Amerikaans sf actiedrama: San Francisco. Wetenschapper Will Rodman voert onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en experimenteert daartoe met genetische manipulatie op apen. Wanneer een van de proefdieren, de chimpansee Caesar, zich intellectueel en emotioneel begint te ontwikkelen, breekt er een oorlog uit tussen mensen en apen om de heerschappij over de aarde...

Amerikaans sf-actiedrama: San Francisco. Wetenschapper Will Rodman voert onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en experimenteert daartoe met genetische manipulatie op apen. Wanneer een van de proefdieren, de chimpansee Caesar, zich intellectueel en emotioneel begint te ontwikkelen, breekt er een oorlog uit tussen mensen en apen om de heerschappij over de aarde...

Di 30 januari 2018 | 01:20 EenVandaag: o.a. kunstmatige intelligentie: vloek of zegen?

30/01/18 - Actualiteitenmagazine, Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: Kunstmatige intelligentie: een vloek of een zegen? Wanneer schrijft een computerprogramma betere romans dan de beste auteurs? En hoe lang duurt het nog...

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag: - Kunstmatige intelligentie: een vloek of een zegen? Wanneer schrijft een computerprogramma betere romans dan de beste auteurs? En hoe lang duurt het nog voordat een computer rockmuziek componeert? De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie gaan razendsnel. Voor velen is het een zegen, maar critici zien het juist als een vloek. Is de angst terecht dat de machine de mens gaat overheersen? Trendwatcher Jarno Duursma: “Kunstmatige intelligentie is de meest ontwrichtende technologie van de komende tien jaar”. Een zoekopdracht in Google, het instellen van je navigatie of spreken tegen Siri, de slimme spraakassistent van Apple. Kunstmatige intelligentie (KI) of artificiële intelligentie (AI) zijn systemen die zelf-lerend zijn. Machines, software en apparaten imiteren het denkvermogen van een mens en kunnen zo zelfstandig problemen oplossen. - 'Als ik geen transplantatie krijg is dit mijn laatste verjaardag' Ze weet dat ze niet oud zal worden, maar blijft tot het laatste moment hopen op dat ene telefoontje: ‘We hebben nieuwe longen voor je’. Helaas heeft Eline van Haaren dat verlossende belletje nooit gekregen. Drie jaar staat ze op de wachtlijst voor donorlongen, als ze op 6 oktober 2008 op 20-jarige leeftijd overlijdt aan de gevolgen van Cystic Fibrosis, taaislijmziekte. Dinsdag buigt de Eerste Kamer zich over een nieuwe donorwet. Die zou meer mensen moeten aanzetten een keuze te maken: donor worden of niet. - Redder van de Watersnoodramp: 'In de verte zag ik een baby boven het water uitsteken' Over de Watersnoodramp werd nadien weinig gesproken. Pas rond de 50-jarige herdenking kwamen de verhalen van veel overlevenden. Nu, nu de ramp dit jaar 65 jaar geleden is, beginnen ook de mensen die destijds vele levens gered hebben te vertellen en te verwerken. Zoals Alice Hovestadt die honderden mensen van daken en uit het water redde en Peter Hossfeld, die een noodzender bouwde om alarm te slaan over de situatie op Schouwen-Duiveland. Ze zijn echter nooit geëerd voor hun reddingswerk. - Wie zit er achter de cyberaanval tegen onze banken en belastingdienst? De cyberaanvallen op ING, ABN AMRO en de Rabobank zijn groter dan voorgaande aanvallen. Dat zegt beveiligingsexpert Ricky Gevers in EenVandaag. Het zou volgens hem goed mogelijk zijn dat deze aanvallen uit Rusland komen. “De timing van de aanval is opmerkelijk.” “DDoS-aanvallen kunnen al vrij simpel worden uitgevoerd,” aldus Gevers. “Soms door pubers en jongeren die al voor een paar tientjes een DDoS-aanval kunnen inkopen om mee te etteren. Meestal maakt de overheid dan na een aantal weken bekend wie het was. Als het door een ander land krijgen we het vaak niet te weten.” - Dieselgate 2.0: Volkswagen test uitlaatgassen op apen en mensen De beruchte Dieselgate van Volkswagen krijgt een vervolg. De autofabrikant heeft het effect van uitlaatgassen niet alleen op apen getest, maar ook op vijfentwintig mensen. Dat blijkt uit een rapport waarover de Duitse krant Süddeutsche Zeitung bericht. Het onderzoek werd uitgevoerd door een onderzoeksgroep die gefinancierd werd door Volkswagen, maar ook door BMW, Daimler en Bosch. Daimler zegt niets te weten van het onderzoek en distantieert zich ervan. Het is nog onduidelijk of de andere fabrikanten van de tests afwisten. De proeven werden goedgekeurd door het ethisch comité van de medische faculteit van de universiteit van Aken. Dat meldt de zender NDR op gezag van de leider van het betrokken instituut.

Ma 29 januari 2018 | 18:15 EenVandaag: o.a. kunstmatige intelligentie: vloek of zegen?

29/01/18 - Actualiteitenmagazine, Vanavond onder andere in EénVandaag: Kunstmatige intelligentie: een vloek of een zegen? Wanneer schrijft een computerprogramma betere romans dan de beste auteurs? En hoe lang duurt het nog voordat een...

Vanavond onder andere in EénVandaag: - Kunstmatige intelligentie: een vloek of een zegen? Wanneer schrijft een computerprogramma betere romans dan de beste auteurs? En hoe lang duurt het nog voordat een computer rockmuziek componeert? De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie gaan razendsnel. Voor velen is het een zegen, maar critici zien het juist als een vloek. Is de angst terecht dat de machine de mens gaat overheersen? Trendwatcher Jarno Duursma: “Kunstmatige intelligentie is de meest ontwrichtende technologie van de komende tien jaar”. Een zoekopdracht in Google, het instellen van je navigatie of spreken tegen Siri, de slimme spraakassistent van Apple. Kunstmatige intelligentie (KI) of artificiële intelligentie (AI) zijn systemen die zelf-lerend zijn. Machines, software en apparaten imiteren het denkvermogen van een mens en kunnen zo zelfstandig problemen oplossen. - 'Als ik geen transplantatie krijg is dit mijn laatste verjaardag' Ze weet dat ze niet oud zal worden, maar blijft tot het laatste moment hopen op dat ene telefoontje: ‘We hebben nieuwe longen voor je’. Helaas heeft Eline van Haaren dat verlossende belletje nooit gekregen. Drie jaar staat ze op de wachtlijst voor donorlongen, als ze op 6 oktober 2008 op 20-jarige leeftijd overlijdt aan de gevolgen van Cystic Fibrosis, taaislijmziekte. Dinsdag buigt de Eerste Kamer zich over een nieuwe donorwet. Die zou meer mensen moeten aanzetten een keuze te maken: donor worden of niet. - Redder van de Watersnoodramp: 'In de verte zag ik een baby boven het water uitsteken' Over de Watersnoodramp werd nadien weinig gesproken. Pas rond de 50-jarige herdenking kwamen de verhalen van veel overlevenden. Nu, nu de ramp dit jaar 65 jaar geleden is, beginnen ook de mensen die destijds vele levens gered hebben te vertellen en te verwerken. Zoals Alice Hovestadt die honderden mensen van daken en uit het water redde en Peter Hossfeld, die een noodzender bouwde om alarm te slaan over de situatie op Schouwen-Duiveland. Ze zijn echter nooit geëerd voor hun reddingswerk. - Wie zit er achter de cyberaanval tegen onze banken en belastingdienst? De cyberaanvallen op ING, ABN AMRO en de Rabobank zijn groter dan voorgaande aanvallen. Dat zegt beveiligingsexpert Ricky Gevers in EenVandaag. Het zou volgens hem goed mogelijk zijn dat deze aanvallen uit Rusland komen. “De timing van de aanval is opmerkelijk.” “DDoS-aanvallen kunnen al vrij simpel worden uitgevoerd,” aldus Gevers. “Soms door pubers en jongeren die al voor een paar tientjes een DDoS-aanval kunnen inkopen om mee te etteren. Meestal maakt de overheid dan na een aantal weken bekend wie het was. Als het door een ander land krijgen we het vaak niet te weten.” - Dieselgate 2.0: Volkswagen test uitlaatgassen op apen en mensen De beruchte Dieselgate van Volkswagen krijgt een vervolg. De autofabrikant heeft het effect van uitlaatgassen niet alleen op apen getest, maar ook op vijfentwintig mensen. Dat blijkt uit een rapport waarover de Duitse krant Süddeutsche Zeitung bericht. Het onderzoek werd uitgevoerd door een onderzoeksgroep die gefinancierd werd door Volkswagen, maar ook door BMW, Daimler en Bosch. Daimler zegt niets te weten van het onderzoek en distantieert zich ervan. Het is nog onduidelijk of de andere fabrikanten van de tests afwisten. De proeven werden goedgekeurd door het ethisch comité van de medische faculteit van de universiteit van Aken. Dat meldt de zender NDR op gezag van de leider van het betrokken instituut.

Vr 26 januari 2018 | 13:45 RTLLN: o.a. Ellen Hoog

26/01/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: Ellen Hoog & Naomi van As In Nederland staat schaatsen op eenzame hoogte als het gaat om populaire olympische wintersporten. Toch zijn er heel veel...

Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Ellen Hoog & Naomi van As In Nederland staat schaatsen op eenzame hoogte als het gaat om populaire olympische wintersporten. Toch zijn er heel veel andere sporten die het kijken meer dan waard zijn. Bobsleeën is een van die sporten. Zo kunnen de snelheden op een bobbaan oplopen tot 150 kilometer per uur. Bobsleeën mag dus gerust een sport voor mensen met lef worden genoemd. Voor RTL Late Night duiken Ellen Hoog en Naomi van As in de wereld van het bobsleeën en krijgen ze een kijkje in de keuken bij de Nederlandse toppers. - Johan Fretz Onder de paramariboom is het nieuwste boek van schrijver, theatermaker en columnist Johan Fretz. Hij maakte een geestige roadtrip met zijn moeder door haar geboorteland Suriname. Deze bijzondere reis veranderde volledig zijn blik op de wereld. Johan gaat binnenkort ook het theater in met de persoonlijke voorstelling De Zachtmoedige Radicaal. Vanavond deelt hij bij ons zijn mooiste en grappigste anekdotes - Bas Haring Voor het eerst is het Chinese wetenschappers gelukt om apen te klonen. En aangezien apen genetisch dicht bij de mens staan, denken deskundigen dat de deur naar het klonen van mensen nu op een kier staat. Is dat iets om bang voor te zijn of moeten we maar aan het idee wennen? Filosoof en journalist Bas Haring is al jaren gefascineerd door dit onderwerp en maakte er zelfs een tv-serie over. - Diana Veltrop en Darre van Dijk Het is een meer dan indrukwekkend project. Vijf gewone Nederlanders onder hypnose de vlucht van de jonge Syrische vluchteling Marwa naar Europa te laten ervaren. Diana Veltrop is een van die mensen die tijdens de emotionele hypnosesessie ervaren heeft hoe Marwa tijdens een raketaanslag haar broertje en zusje verloor. Met de korte film wil Amnesty International vragen om begrip voor vluchtelingen. Diana Veltrop en maker Darre van Dijk zijn te gast. - John van den Heuvel Misdaadjournalist John van den Heuvel haalde vanmorgen in zijn Telegraafcolumn hard uit naar strafrechtadvocaat Nico Meijering. Volgens Van den Heuvel speelt de houding van de advocaat een belangrijke rol in de liquidatiegolf in Amsterdam. Vanavond vertelt hij waarom de manier waarop Meijering en collega’s zich gedragen een direct gevaar oplevert voor hem en collega-journalisten.

Vr 26 januari 2018 | 01:06 RTLLN: o.a. Ellen Hoog

26/01/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: Ellen Hoog & Naomi van As In Nederland staat schaatsen op eenzame hoogte als het gaat om populaire olympische wintersporten. Toch zijn er heel veel...

Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Ellen Hoog & Naomi van As In Nederland staat schaatsen op eenzame hoogte als het gaat om populaire olympische wintersporten. Toch zijn er heel veel andere sporten die het kijken meer dan waard zijn. Bobsleeën is een van die sporten. Zo kunnen de snelheden op een bobbaan oplopen tot 150 kilometer per uur. Bobsleeën mag dus gerust een sport voor mensen met lef worden genoemd. Voor RTL Late Night duiken Ellen Hoog en Naomi van As in de wereld van het bobsleeën en krijgen ze een kijkje in de keuken bij de Nederlandse toppers. - Johan Fretz Onder de paramariboom is het nieuwste boek van schrijver, theatermaker en columnist Johan Fretz. Hij maakte een geestige roadtrip met zijn moeder door haar geboorteland Suriname. Deze bijzondere reis veranderde volledig zijn blik op de wereld. Johan gaat binnenkort ook het theater in met de persoonlijke voorstelling De Zachtmoedige Radicaal. Vanavond deelt hij bij ons zijn mooiste en grappigste anekdotes - Bas Haring Voor het eerst is het Chinese wetenschappers gelukt om apen te klonen. En aangezien apen genetisch dicht bij de mens staan, denken deskundigen dat de deur naar het klonen van mensen nu op een kier staat. Is dat iets om bang voor te zijn of moeten we maar aan het idee wennen? Filosoof en journalist Bas Haring is al jaren gefascineerd door dit onderwerp en maakte er zelfs een tv-serie over. - Diana Veltrop en Darre van Dijk Het is een meer dan indrukwekkend project. Vijf gewone Nederlanders onder hypnose de vlucht van de jonge Syrische vluchteling Marwa naar Europa te laten ervaren. Diana Veltrop is een van die mensen die tijdens de emotionele hypnosesessie ervaren heeft hoe Marwa tijdens een raketaanslag haar broertje en zusje verloor. Met de korte film wil Amnesty International vragen om begrip voor vluchtelingen. Diana Veltrop en maker Darre van Dijk zijn te gast. - John van den Heuvel Misdaadjournalist John van den Heuvel haalde vanmorgen in zijn Telegraafcolumn hard uit naar strafrechtadvocaat Nico Meijering. Volgens Van den Heuvel speelt de houding van de advocaat een belangrijke rol in de liquidatiegolf in Amsterdam. Vanavond vertelt hij waarom de manier waarop Meijering en collega’s zich gedragen een direct gevaar oplevert voor hem en collega-journalisten.

Do 25 januari 2018 | 22:51 RTLLN: o.a. Ellen Hoog

25/01/18 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Ellen Hoog & Naomi van As In Nederland staat schaatsen op eenzame hoogte als het gaat om populaire olympische wintersporten. Toch zijn er heel veel andere...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Ellen Hoog & Naomi van As In Nederland staat schaatsen op eenzame hoogte als het gaat om populaire olympische wintersporten. Toch zijn er heel veel andere sporten die het kijken meer dan waard zijn. Bobsleeën is een van die sporten. Zo kunnen de snelheden op een bobbaan oplopen tot 150 kilometer per uur. Bobsleeën mag dus gerust een sport voor mensen met lef worden genoemd. Voor RTL Late Night duiken Ellen Hoog en Naomi van As in de wereld van het bobsleeën en krijgen ze een kijkje in de keuken bij de Nederlandse toppers. - Johan Fretz Onder de paramariboom is het nieuwste boek van schrijver, theatermaker en columnist Johan Fretz. Hij maakte een geestige roadtrip met zijn moeder door haar geboorteland Suriname. Deze bijzondere reis veranderde volledig zijn blik op de wereld. Johan gaat binnenkort ook het theater in met de persoonlijke voorstelling De Zachtmoedige Radicaal. Vanavond deelt hij bij ons zijn mooiste en grappigste anekdotes - Bas Haring Voor het eerst is het Chinese wetenschappers gelukt om apen te klonen. En aangezien apen genetisch dicht bij de mens staan, denken deskundigen dat de deur naar het klonen van mensen nu op een kier staat. Is dat iets om bang voor te zijn of moeten we maar aan het idee wennen? Filosoof en journalist Bas Haring is al jaren gefascineerd door dit onderwerp en maakte er zelfs een tv-serie over. - Diana Veltrop en Darre van Dijk Het is een meer dan indrukwekkend project. Vijf gewone Nederlanders onder hypnose de vlucht van de jonge Syrische vluchteling Marwa naar Europa te laten ervaren. Diana Veltrop is een van die mensen die tijdens de emotionele hypnosesessie ervaren heeft hoe Marwa tijdens een raketaanslag haar broertje en zusje verloor. Met de korte film wil Amnesty International vragen om begrip voor vluchtelingen. Diana Veltrop en maker Darre van Dijk zijn te gast. - John van den Heuvel Misdaadjournalist John van den Heuvel haalde vanmorgen in zijn Telegraafcolumn hard uit naar strafrechtadvocaat Nico Meijering. Volgens Van den Heuvel speelt de houding van de advocaat een belangrijke rol in de liquidatiegolf in Amsterdam. Vanavond vertelt hij waarom de manier waarop Meijering en collega’s zich gedragen een direct gevaar oplevert voor hem en collega-journalisten.

Do 14 december 2017 | 13:53 RTLLN: o.a. Emile Roemer

14/12/17 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: Emile Roemer Groot nieuws vanuit politiek Den Haag. Emile Roemer heeft vanmorgen tijdens een emotionele persconferentie aangekondigd dat hij stopt...

Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Emile Roemer Groot nieuws vanuit politiek Den Haag. Emile Roemer heeft vanmorgen tijdens een emotionele persconferentie aangekondigd dat hij stopt als SP-leider en per direct vertrekt uit de politiek. Tweede Kamerlid Lilian Marijnissen (inderdaad, de dochter van) volgt hem op. Vanavond blikken we met hem terug op zijn politieke carrière als leider van de SP, ‘misschien wel de mooiste hondenbaan die je je kan wensen’. - Leo Blokhuis en Ricky Koole Sinterklaas is terug naar Spanje en dus staan de uitgekauwde kerstliedjes van Mariah Carey, Wham en Band Aid weer in menig huis op repeat. Maar wordt het niet tijd voor nieuwe kerstklassiekers? Popkenner Leo Blokhuis en zangeres Ricky Koole zijn bezig met een missie om prachtige vergeten kerstsingles op onze én Humberto’s december-playlist te krijgen. - Jan van Hooff en Frans de Waal Vijftig jaar geleden brak de Nederlandse apenonderzoeker Jan van Hooff internationaal door; een mooie aanleiding om hem eens uitgebreid in het zonnetje te zetten! Samen met zijn leerling, de wereldberoemde primatoloog Frans de Waal die speciaal hiervoor uit Amerika overvliegt, kijken we terug op de revolutionaire onderzoeken waarmee Van Hooff aantoonde dat apen en mensen véél meer op elkaar lijken dan werd aangenomen. - Maarten Ducrot en Thijs Zonneveld Is het dan nooit afgelopen met de dopingschandalen in de wielersport? Chris Froome, de grootste wielrenner van zijn generatie, is tijdens de laatste Ronde van Spanje positief getest, zo bleek vanochtend. Grote kans dat Froome zijn eindzege moet inleveren én een fikse schorsing krijgt. Wielerjournalist Thijs Zonneveld en ex-profrenner Maarten Ducrot praten Humberto bij over het onuitroeibare spuiten en slikken in het peloton.

Do 14 december 2017 | 00:57 RTLLN: o.a. Emile Roemer

14/12/17 - Praatprogramma over de actualiteit, Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: Emile Roemer Groot nieuws vanuit politiek Den Haag. Emile Roemer heeft vanmorgen tijdens een emotionele persconferentie aangekondigd dat hij stopt...

Herhaling. Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Emile Roemer Groot nieuws vanuit politiek Den Haag. Emile Roemer heeft vanmorgen tijdens een emotionele persconferentie aangekondigd dat hij stopt als SP-leider en per direct vertrekt uit de politiek. Tweede Kamerlid Lilian Marijnissen (inderdaad, de dochter van) volgt hem op. Vanavond blikken we met hem terug op zijn politieke carrière als leider van de SP, ‘misschien wel de mooiste hondenbaan die je je kan wensen’. - Leo Blokhuis en Ricky Koole Sinterklaas is terug naar Spanje en dus staan de uitgekauwde kerstliedjes van Mariah Carey, Wham en Band Aid weer in menig huis op repeat. Maar wordt het niet tijd voor nieuwe kerstklassiekers? Popkenner Leo Blokhuis en zangeres Ricky Koole zijn bezig met een missie om prachtige vergeten kerstsingles op onze én Humberto’s december-playlist te krijgen. - Jan van Hooff en Frans de Waal Vijftig jaar geleden brak de Nederlandse apenonderzoeker Jan van Hooff internationaal door; een mooie aanleiding om hem eens uitgebreid in het zonnetje te zetten! Samen met zijn leerling, de wereldberoemde primatoloog Frans de Waal die speciaal hiervoor uit Amerika overvliegt, kijken we terug op de revolutionaire onderzoeken waarmee Van Hooff aantoonde dat apen en mensen véél meer op elkaar lijken dan werd aangenomen. - Maarten Ducrot en Thijs Zonneveld Is het dan nooit afgelopen met de dopingschandalen in de wielersport? Chris Froome, de grootste wielrenner van zijn generatie, is tijdens de laatste Ronde van Spanje positief getest, zo bleek vanochtend. Grote kans dat Froome zijn eindzege moet inleveren én een fikse schorsing krijgt. Wielerjournalist Thijs Zonneveld en ex-profrenner Maarten Ducrot praten Humberto bij over het onuitroeibare spuiten en slikken in het peloton.

Wo 13 december 2017 | 22:30 RTLLN: o.a. Emile Roemer

13/12/17 - Praatprogramma over de actualiteit, Vanavond onder andere in RTL Late Night: Emile Roemer Groot nieuws vanuit politiek Den Haag. Emile Roemer heeft vanmorgen tijdens een emotionele persconferentie aangekondigd dat hij stopt als SP...

Vanavond onder andere in RTL Late Night: - Emile Roemer Groot nieuws vanuit politiek Den Haag. Emile Roemer heeft vanmorgen tijdens een emotionele persconferentie aangekondigd dat hij stopt als SP-leider en per direct vertrekt uit de politiek. Tweede Kamerlid Lilian Marijnissen (inderdaad, de dochter van) volgt hem op. Vanavond blikken we met hem terug op zijn politieke carrière als leider van de SP, ‘misschien wel de mooiste hondenbaan die je je kan wensen’. - Leo Blokhuis en Ricky Koole Sinterklaas is terug naar Spanje en dus staan de uitgekauwde kerstliedjes van Mariah Carey, Wham en Band Aid weer in menig huis op repeat. Maar wordt het niet tijd voor nieuwe kerstklassiekers? Popkenner Leo Blokhuis en zangeres Ricky Koole zijn bezig met een missie om prachtige vergeten kerstsingles op onze én Humberto’s december-playlist te krijgen. - Jan van Hooff en Frans de Waal Vijftig jaar geleden brak de Nederlandse apenonderzoeker Jan van Hooff internationaal door; een mooie aanleiding om hem eens uitgebreid in het zonnetje te zetten! Samen met zijn leerling, de wereldberoemde primatoloog Frans de Waal die speciaal hiervoor uit Amerika overvliegt, kijken we terug op de revolutionaire onderzoeken waarmee Van Hooff aantoonde dat apen en mensen véél meer op elkaar lijken dan werd aangenomen. - Maarten Ducrot en Thijs Zonneveld Is het dan nooit afgelopen met de dopingschandalen in de wielersport? Chris Froome, de grootste wielrenner van zijn generatie, is tijdens de laatste Ronde van Spanje positief getest, zo bleek vanochtend. Grote kans dat Froome zijn eindzege moet inleveren én een fikse schorsing krijgt. Wielerjournalist Thijs Zonneveld en ex-profrenner Maarten Ducrot praten Humberto bij over het onuitroeibare spuiten en slikken in het peloton.

Zo 12 november 2017 | 22:40 Dawn of the Planet of the Apes IMDb: 7.6

12/11/17 - IMDB * 7.6 - SF-actiefilm, Sf actiefilm, vervolg op 'Rise of the Planet of the Apes', genomineerd voor een Oscar: Nadat een dodelijk virus tien jaar eerder vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeide probeert een kleine groep mensen met beperkte middelen te overleven. Tijdens een expeditie stuit een aantal van hen op een groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door de intelligente chimpansee Caesar. De onderzoekers hebben vreedzame intenties en willen met de apen samenwerken, maar niet iedereen denkt er zo over....

Sf-actiefilm, vervolg op 'Rise of the Planet of the Apes', genomineerd voor een Oscar: Nadat een dodelijk virus tien jaar eerder vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeide probeert een kleine groep mensen met beperkte middelen te overleven. Tijdens een expeditie stuit een aantal van hen op een groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door de intelligente chimpansee Caesar. De onderzoekers hebben vreedzame intenties en willen met de apen samenwerken, maar niet iedereen denkt er zo over. Na een kort vredesbestand komt het tot een conflict tussen de mensen en de apen, en barst de strijd los. Dit vervolg op Rise of the Planet of the Apes uit 2011 werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Visuele Effecten.

Di 7 november 2017 | 20:30 Dawn of the Planet of the Apes IMDb: 7.6

07/11/17 - IMDB * 7.6 - SF-actiefilm, Sf actiefilm, vervolg op 'Rise of the Planet of the Apes', genomineerd voor een Oscar: Nadat een dodelijk virus tien jaar eerder vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeide probeert een kleine groep mensen met beperkte middelen te overleven. Tijdens een expeditie stuit een aantal van hen op een groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door de intelligente chimpansee Caesar. De onderzoekers hebben vreedzame intenties en willen met de apen samenwerken, maar niet iedereen denkt er zo over....

Sf-actiefilm, vervolg op 'Rise of the Planet of the Apes', genomineerd voor een Oscar: Nadat een dodelijk virus tien jaar eerder vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeide probeert een kleine groep mensen met beperkte middelen te overleven. Tijdens een expeditie stuit een aantal van hen op een groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door de intelligente chimpansee Caesar. De onderzoekers hebben vreedzame intenties en willen met de apen samenwerken, maar niet iedereen denkt er zo over. Na een kort vredesbestand komt het tot een conflict tussen de mensen en de apen, en barst de strijd los. Dit vervolg op Rise of the Planet of the Apes uit 2011 werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Visuele Effecten.

Zo 29 oktober 2017 | 22:45 Rise of the Planet of the Apes IMDb: 7.6

29/10/17 - IMDB * 7.6 - SF-actiefilm, Amerikaans sf actiedrama: San Francisco. Wetenschapper Will Rodman voert onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en experimenteert daartoe met genetische manipulatie op apen. Wanneer een van de proefdieren, de chimpansee Caesar, zich intellectueel en emotioneel begint te ontwikkelen, breekt er een oorlog uit tussen mensen en apen om de heerschappij over de aarde... Het met een Oscar onderscheiden special effects team heeft via de motion capture acteerprestaties van Andy Serkis, die eerder in de...

Amerikaans sf-actiedrama: San Francisco. Wetenschapper Will Rodman voert onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en experimenteert daartoe met genetische manipulatie op apen. Wanneer een van de proefdieren, de chimpansee Caesar, zich intellectueel en emotioneel begint te ontwikkelen, breekt er een oorlog uit tussen mensen en apen om de heerschappij over de aarde... Het met een Oscar onderscheiden special effects-team heeft via de motion capture acteerprestaties van Andy Serkis, die eerder in de Lord of the Rings-trilogie Gollum tot leven bracht, de levensechte CGI aap Caesar gecreëerd.

Di 24 oktober 2017 | 21:00 Rise of the Planet of the Apes IMDb: 7.6

24/10/17 - IMDB * 7.6 - SF-actiefilm, Amerikaans sf actiedrama: Wetenschapper Will staat op het punt een belangrijke ontdekking te doen: een remedie tegen Alzheimer. Zijn experimenten op apen hebben echter ongewone bijwerkingen. De dieren die het medicijn toegediend krijgen, vertonen een enorme verhoging van de hersenactiviteit. Na een incident tijdens het onderzoek, beschermt Will de jonge chimpansee Caesar en neemt hem mee naar huis. Maar als Caesar, die extreem intelligent blijkt te zijn, zich vervolgens verraden voelt door de...

Amerikaans sf-actiedrama: Wetenschapper Will staat op het punt een belangrijke ontdekking te doen: een remedie tegen Alzheimer. Zijn experimenten op apen hebben echter ongewone bijwerkingen. De dieren die het medicijn toegediend krijgen, vertonen een enorme verhoging van de hersenactiviteit. Na een incident tijdens het onderzoek, beschermt Will de jonge chimpansee Caesar en neemt hem mee naar huis. Maar als Caesar, die extreem intelligent blijkt te zijn, zich vervolgens verraden voelt door de mensheid, begint hij een grote strijd om alle apen te bevrijden. Het met een Oscar onderscheiden special effects-team heeft via de motion capture acteerprestaties van Andy Serkis, die eerder in de Lord of the Rings-trilogie Gollum tot leven bracht, de levensechte CGI aap Caesar gecreëerd.

Di 1 augustus 2017 | 21:55 Start: Tribes, Predators and Me IMDb: 7.9

01/08/17 - IMDB * 7.9 - Natuurdocumentaire, Vanavond start de BBC documentairereeks over drie wilde stammen op zoek naar een gevaarlijk dier: de Anaconda. Filmmaker Gordon Buchanan is niet vies van een avontuur en trekt met drie wilde stammen...

Vanavond start de BBC-documentairereeks over drie wilde stammen op zoek naar een gevaarlijk dier: de Anaconda. Filmmaker Gordon Buchanan is niet vies van een avontuur en trekt met drie wilde stammen in het Amazonegebied op, op jacht naar de reuzen-anaconda. People of the Amazon: Gordon Buchanan trekt naar het Amazonegebied in Ecuador en vervoegt er een Waorani-stam op zoek naar anaconda's. De stam is uiterst vertrouwd met het verlaten regenwoud en zijn inwoners. Ze leren Gordon hoe je overleeft in deze streken: met een blaaspijp en een scherpe stok jagen ze op apen en wilde zwijnen. De komende drie weken is Tribes, Predators and Me te zien op dinsdag rond de klok van 22.00u op Canvas.

Gisteren 19:20 Kong - Koning van de Apen

'Een Slang in het Gras.'

Gisteren 14:30 Kong - Koning van de Apen

'Een Slang in het Gras.'

Eergisteren 16:45 Rusty Rivets

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Rusty's Apenkermis / Rusty's Sneeuwprobleem: Anna zit vast in haar apen-observatie-boomhut, maar als Rusty en Ruby haar willen helpen, stelen de apen hun spullen! / Liam wil meedoen met het sneeuwpopfestival, maar komt vast te zitten in de boswachtershut, samen met Anna.

Zo 7 juli 2019 | 14:46 Lummels

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Animatieserie. Apenliefde. Een enorme gorilla in de jungle van Centraal-Afrika is op zoek naar een vrouwtje. Hij lijkt het verschil tussen mensen en apen niet meer te zien en grijpt een onderzoekster. De Lummels proberen de vrouw te bevrijden, waardoor ze zelf te maken krijgen met de gevaren van het oerwoud. Alleen Lev kan hen nog redden, maar dan zal hij toch echt zijn stoere gedrag opzij moeten te zetten...

Vr 5 juli 2019 | 15:00 Jungle Book

Seizoen 1 - Aflevering 29 - Animatieserie. Koning Kaa. Kaa hypnotiseert zichzelf en denkt vervolgens dat hij de koning van de apen is. Hij draagt ze op hem vers fruit te brengen uit de jungle. Maar het is ook Baloo's bananendag, dus Baloo is hier helemaal niet blij mee.

Wo 26 juni 2019 | 22:00 Animal Fight Club

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Clash Of The Titans: Leeuwen gaan de strijd met elkaar aan, grijze wolven nemen het op tegen een grizzlybeer en één van 's werelds grootste apen wil een moord plegen.

Ma 17 juni 2019 | 20:05 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Za 15 juni 2019 | 21:55 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Ma 10 juni 2019 | 15:00 Jungle Book

Seizoen 1 - Aflevering 29 - Animatieserie. Koning Kaa. Kaa hypnotiseert zichzelf en denkt vervolgens dat hij de koning van de apen is. Hij draagt ze op hem vers fruit te brengen uit de jungle. Maar het is ook Baloo's bananendag, dus Baloo is hier helemaal niet blij mee.

Za 8 juni 2019 | 21:55 Mutant Planet

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Central America: In Costa Rica kun je twaalf ecosystemen onderscheiden. In de uitgestrekte jungle leven apen en andere dieren die zich met hun grijpstaarten voortbewegen.

Za 8 juni 2019 | 13:40 Wildest Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Caribbean: In het Caribisch gebied leven meer dan 800 soorten vissen, lederschildpadden, apen, miereneters, rode ibissen en brilkaaimannen. Wat maakt dit zo'n ideaal leefgebied?

Wo 5 juni 2019 | 20:05 Wildest Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Caribbean: In het Caribisch gebied leven meer dan 800 soorten vissen, lederschildpadden, apen, miereneters, rode ibissen en brilkaaimannen. Wat maakt dit zo'n ideaal leefgebied?

Wo 5 juni 2019 | 20:05 Wildest Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Caribbean: In het Caribisch gebied leven meer dan 800 soorten vissen, lederschildpadden, apen, miereneters, rode ibissen en brilkaaimannen. Wat maakt dit zo'n ideaal leefgebied?

Za 25 mei 2019 | 20:30 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

25/05 - IMDB * 7.5 - Avonturenfilm, Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen. Kijk waar je deze film...

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/war-for-the-planet-of-the-apes

Do 23 mei 2019 | 20:05 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Do 23 mei 2019 | 20:05 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Ma 20 mei 2019 | 00:05 Ridiculousness

Seizoen 7 - Aflevering 28 - Chanel and Sterling XXVI: In een nieuwe Ridiculousness bekijken Rob, Chanel en Sterling hardwerkende apen in “Bananen Zijn Niet Gratis”, gaan op de vuist in “Stripe Club” en doffen zich op voor een paar “Formele Klappen.”

Za 18 mei 2019 | 20:30 Dawn of the Planet of the Apes IMDb: 7.6

18/05 - IMDB * 7.6 - SF-actiefilm, Sf actiefilm, vervolg op 'Rise of the Planet of the Apes', genomineerd voor een Oscar: Nadat een dodelijk virus tien jaar eerder vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeide probeert een kleine groep mensen met beperkte middelen te overleven. Tijdens een expeditie stuit een aantal van hen op een groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door de intelligente chimpansee Caesar. De onderzoekers hebben vreedzame intenties en willen met de apen samenwerken, maar niet iedereen denkt er zo over....

Sf-actiefilm, vervolg op 'Rise of the Planet of the Apes', genomineerd voor een Oscar: Nadat een dodelijk virus tien jaar eerder vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeide probeert een kleine groep mensen met beperkte middelen te overleven. Tijdens een expeditie stuit een aantal van hen op een groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door de intelligente chimpansee Caesar. De onderzoekers hebben vreedzame intenties en willen met de apen samenwerken, maar niet iedereen denkt er zo over. Na een kort vredesbestand komt het tot een conflict tussen de mensen en de apen, en barst de strijd los. Dit vervolg op Rise of the Planet of the Apes uit 2011 werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Visuele Effecten. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/dawn-of-the-planet-of-the-apes

Za 18 mei 2019 | 18:10 Go Ape

Natuurdocumentaire. Iedereen is dol op brutale aapjes, ze zijn grappig en leuk om naar te kijken. Maar er speelt nog iets anders mee in die fascinatie, misschien is het wel omdat ze de primaat in ons naar boven laten komen. In Afrika, Zuid-Amerika en Azië zijn er heel veel verschillende soorten apen. Door hen te bestuderen leren we misschien wel iets bij over onszelf. De mensen zijn geëvolueerd, maar er zijn nog bepaalde trekjes die we van de apen hebben geërfd die ons nog steeds helpen in ons leven.

Za 11 mei 2019 | 21:40 Paradise Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Creatures Of The Moon: De riffen en stranden van de Paradise Islands behoren tot de rijkste op aarde. Apen, krabben en haaien leven er volgens het ritme van de maan.

Za 11 mei 2019 | 20:30 Rise of the Planet of the Apes IMDb: 7.6

11/05 - IMDB * 7.6 - SF-actiefilm, Sci fi actiefilm waarin het experiment van een jonge wetenschapper met genetisch gemanipuleerde apen uit de hand loopt, met desastreuze gevolgen Wetenschapper Will staat op het punt een belangrijke ontdekking te doen: een remedie tegen Alzheimer. Zijn experimenten op apen hebben echter ongewone bijwerkingen. De dieren die het medicijn toegediend krijgen, vertonen een enorme verhoging van de hersenactiviteit. Na een incident tijdens het onderzoek, beschermt Will de jonge chimpansee Caesar en...

Sci-fi actiefilm waarin het experiment van een jonge wetenschapper met genetisch gemanipuleerde apen uit de hand loopt, met desastreuze gevolgen Wetenschapper Will staat op het punt een belangrijke ontdekking te doen: een remedie tegen Alzheimer. Zijn experimenten op apen hebben echter ongewone bijwerkingen. De dieren die het medicijn toegediend krijgen, vertonen een enorme verhoging van de hersenactiviteit. Na een incident tijdens het onderzoek, beschermt Will de jonge chimpansee Caesar en neemt hem mee naar huis. Maar als Caesar, die extreem intelligent blijkt te zijn, zich vervolgens verraden voelt door de mensheid, begint hij een grote strijd om alle apen te bevrijden. Het met een Oscar onderscheiden special effects-team heeft via de motion capture acteerprestaties van Andy Serkis, die eerder in de 'Lord of the Rings'-trilogie Gollum tot leven bracht, de levensechte CGI aap Caesar gecreëerd. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/rise-of-the-planet-of-the-apes

Za 11 mei 2019 | 18:50 Paradise Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Creatures Of The Moon: De riffen en stranden van de Paradise Islands behoren tot de rijkste op aarde. Apen, krabben en haaien leven er volgens het ritme van de maan.

Zo 28 april 2019 | 13:40 Wildest Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Caribbean: In het Caribisch gebied leven meer dan 800 soorten vissen, lederschildpadden, apen, miereneters, rode ibissen en brilkaaimannen. Wat maakt dit zo'n ideaal leefgebied?

Zo 28 april 2019 | 02:35 Paradise Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Creatures Of The Moon: De riffen en stranden van de Paradise Islands behoren tot de rijkste op aarde. Apen, krabben en haaien leven er volgens het ritme van de maan.

Za 27 april 2019 | 21:30 2001: A Space Odyssey IMDb: 8.3

27/04 - IMDB * 8.3 - 2001: A Space Odyssey, Even voor het ontstaan van menselijk leven op aarde ontdekt een groep apen een monoliet. Vier miljoen jaar later wordt een gelijkaardig object ontdekt op de maan dat een signaal uitzendt naar Jupiter. Commandant Bowman en astronaut Poole vertrekken op een speciale missie met het ruimteschip Discovery en de hulp van supercomputer HAL 9000. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/2001 a space odyssey

Even voor het ontstaan van menselijk leven op aarde ontdekt een groep apen een monoliet. Vier miljoen jaar later wordt een gelijkaardig object ontdekt op de maan dat een signaal uitzendt naar Jupiter. Commandant Bowman en astronaut Poole vertrekken op een speciale missie met het ruimteschip Discovery en de hulp van supercomputer HAL-9000. Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/2001-a-space-odyssey

Za 27 april 2019 | 21:00 Wildest Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Caribbean: In het Caribisch gebied leven meer dan 800 soorten vissen, lederschildpadden, apen, miereneters, rode ibissen en brilkaaimannen. Wat maakt dit zo'n ideaal leefgebied?

Za 27 april 2019 | 16:25 Paradise Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Creatures Of The Moon: De riffen en stranden van de Paradise Islands behoren tot de rijkste op aarde. Apen, krabben en haaien leven er volgens het ritme van de maan.

Ma 22 april 2019 | 21:00 Wildest Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Caribbean: In het Caribisch gebied leven meer dan 800 soorten vissen, lederschildpadden, apen, miereneters, rode ibissen en brilkaaimannen. Wat maakt dit zo'n ideaal leefgebied?

Ma 22 april 2019 | 21:00 Wildest Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Caribbean: In het Caribisch gebied leven meer dan 800 soorten vissen, lederschildpadden, apen, miereneters, rode ibissen en brilkaaimannen. Wat maakt dit zo'n ideaal leefgebied?

Za 13 april 2019 | 20:10 The Secret Life of the Zoo

Seizoen 6 - Aflevering 2 - Documentairereeks over het leven achter de schermen van Chester Zoo. Door een internationaal kweekprogramma hebben de chimpansees van Chester Zoo lang geen baby's mogen maken. Maar nu is die ban opgeheven en het is hoog tijd dat er een nieuw lid bij komt, want de spanningen tussen de apen lopen hoog op. Zeezee bevalt van Stevie, maar daar is tienerdochter Tina helemaal niet blij mee. En ook het chimpanseevrouwtje Pattie is jaloers, zo erg dat ze er met de baby vandoor gaat. Bij de kameleons wachten ze ook al heel lang op een kleintje. Daarom is Daphne overgekomen van een andere dierentuin. Maar het mannetje Mr Parsons laat het voorlopig afweten, tot de verzorgers hem wat extra vitaminen geven. Bij de Hi Ways, de olifantenkudde van de zoo, is Anjan geboren. Er zijn nu vier generaties olifanten, maar ook hier is er heel wat jaloezie. Moeder Thi heeft de handen vol om haar kleintje te beschermen tegen de venijnige aanvallen van de neefjes en nichtjes.

Za 13 april 2019 | 19:00 Paradise Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Creatures Of The Moon: De riffen en stranden van de Paradise Islands behoren tot de rijkste op aarde. Apen, krabben en haaien leven er volgens het ritme van de maan.

Di 9 april 2019 | 20:05 Wildest Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Caribbean: In het Caribisch gebied leven meer dan 800 soorten vissen, lederschildpadden, apen, miereneters, rode ibissen en brilkaaimannen. Wat maakt dit zo'n ideaal leefgebied?

Ma 8 april 2019 | 10:00 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Ma 8 april 2019 | 10:00 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Za 6 april 2019 | 15:30 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Vr 5 april 2019 | 20:05 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Wo 3 april 2019 | 21:00 Borneo's Secret Kingdom

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Forest Of The Flying Snakes: De Kinabatanganrivier stroomt door een divers gebied waar luipaarden apen volgen en vliegende slangen dodelijke sprongen maken.

Zo 31 maart 2019 | 21:55 Crocodile Hunter

Seizoen 4 - Aflevering 5 - Wild South Pacific: Steve en Wes, ervaren surfers, zoeken in Indonesië de ideale surfstranden op. Maar natuurlijk komt Steve ook weer allerlei interessante slangen, hagedissen en apen tegen.

Ma 25 maart 2019 | 11:23 Zigby

Seizoen 1 - Aflevering 6 - 3D-animatieserie over de zebra Zigby en zijn vrienden. Zigby en de bigfoot. De apen vertellen Zigby een mythe over de mysterieuze Bigfoot die zich in de jungle zou bevinden. Zigby twijfelt geen seconde en trekt er samen met Bertie en McMeer op uit om Bigfoot te gaan zoeken. Al snel begint het trio zich af te vragen of de mythische figuur wel echt bestaat.

Vr 22 maart 2019 | 17:45 De Buitendienst

Seizoen 7 - Aflevering 159 - Natuurmagazine voor kinderen. Waarom gebruiken we proefdieren?. Wist je dat in Nederland apen en muizen worden gebruikt om medicijnen op uit te testen? Zijn proefdieren echt nodig om mensen beter te maken? De Buitendienst zoekt het uit.

Zo 17 maart 2019 | 23:30 Ridiculousness

Seizoen 7 - Aflevering 28 - Chanel and Sterling XXVI: In een nieuwe Ridiculousness bekijken Rob, Chanel en Sterling hardwerkende apen in “Bananen Zijn Niet Gratis”, gaan op de vuist in “Stripe Club” en doffen zich op voor een paar “Formele Klappen.”

Zo 10 maart 2019 | 14:30 Animal Fight Club

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Clash Of The Titans: Leeuwen gaan de strijd met elkaar aan, grijze wolven nemen het op tegen een grizzlybeer en één van 's werelds grootste apen wil een moord plegen.

Vr 1 maart 2019 | 10:25 Animal Fight Club

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Clash Of The Titans: Leeuwen gaan de strijd met elkaar aan, grijze wolven nemen het op tegen een grizzlybeer en één van 's werelds grootste apen wil een moord plegen.

Zo 24 februari 2019 | 06:40 Zoostraat 64

Seizoen 4 - Aflevering 20 - Animatieserie. Het verhaal van de zware regen. Apen Giechel en Kietel houden de anderen voor de gek, wanneer het hun beurt is uit te kijken naar het begin van de Zware Regen.

Za 23 februari 2019 | 14:51 Lummels

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Animatieserie. Apenliefde. Een enorme gorilla in de jungle van Centraal-Afrika is op zoek naar een vrouwtje. Hij lijkt het verschil tussen mensen en apen niet meer te zien en grijpt een onderzoekster. De Lummels proberen de vrouw te bevrijden, waardoor ze zelf te maken krijgen met de gevaren van het oerwoud. Alleen Lev kan hen nog redden, maar dan zal hij toch echt zijn stoere gedrag opzij moeten te zetten...

Di 19 februari 2019 | 11:23 Zigby

Seizoen 1 - Aflevering 8 - 3D-animatieserie over de zebra Zigby en zijn vrienden. Zigby en zijn opwind-vriend. Zigby voelt zich eenzaam omdat niemand met hem wil spelen. Hij besluit een opwind-pop te maken om hem gezelschap te houden. De apen steken hier echter een stokje voor en stelen de afstandbediening van de pop.

Vr 15 februari 2019 | 11:23 Zigby

Seizoen 1 - Aflevering 6 - 3D-animatieserie over de zebra Zigby en zijn vrienden. Zigby en de bigfoot. De apen vertellen Zigby een mythe over de mysterieuze Bigfoot die zich in de jungle zou bevinden. Zigby twijfelt geen seconde en trekt er samen met Bertie en McMeer op uit om Bigfoot te gaan zoeken. Al snel begint het trio zich af te vragen of de mythische figuur wel echt bestaat.

Za 9 februari 2019 | 18:00 Animal Fight Club

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Clash Of The Titans: Leeuwen gaan de strijd met elkaar aan, grijze wolven nemen het op tegen een grizzlybeer en één van 's werelds grootste apen wil een moord plegen.

Za 9 februari 2019 | 13:40 Wildest Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Caribbean: In het Caribisch gebied leven meer dan 800 soorten vissen, lederschildpadden, apen, miereneters, rode ibissen en brilkaaimannen. Wat maakt dit zo'n ideaal leefgebied?

Di 5 februari 2019 | 20:05 Wildest Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Caribbean: In het Caribisch gebied leven meer dan 800 soorten vissen, lederschildpadden, apen, miereneters, rode ibissen en brilkaaimannen. Wat maakt dit zo'n ideaal leefgebied?

Di 5 februari 2019 | 20:05 Wildest Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Caribbean: In het Caribisch gebied leven meer dan 800 soorten vissen, lederschildpadden, apen, miereneters, rode ibissen en brilkaaimannen. Wat maakt dit zo'n ideaal leefgebied?

Ma 4 februari 2019 | 14:55 Jungle Book

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Animatieserie. De brug. Appu heeft ruzie met Hita en rent weg. Hij komt bij de apen terecht en die maken het hem heel moeilijk. Mowgli moet hem komen helpen.

Ma 4 februari 2019 | 10:00 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Ma 4 februari 2019 | 10:00 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Zo 3 februari 2019 | 01:40 Most Ridiculous

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Penguins & Other Wildlife: Het raarste programma met viral video's is terug en dit keer draait het om pinguïns en andere wilde dieren, van abnormale apen tot baldadige beren.

Za 2 februari 2019 | 15:30 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Vr 1 februari 2019 | 20:05 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Vr 25 januari 2019 | 14:55 Jungle Book

Seizoen 1 - Aflevering 46 - Animatieserie. Het monster van de koele holen. De vleesvoorraad van Mowgli wordt gestolen. Ondertussen zijn de apen bezig om een monster te vangen. Zou er een connectie zijn?

Ma 21 januari 2019 | 23:25 Ridiculousness

Seizoen 7 - Aflevering 28 - Chanel and Sterling XXVI: In een nieuwe Ridiculousness bekijken Rob, Chanel en Sterling hardwerkende apen in “Bananen Zijn Niet Gratis”, gaan op de vuist in “Stripe Club” en doffen zich op voor een paar “Formele Klappen.”

Za 12 januari 2019 | 14:32 Lummels

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Animatieserie. Apenliefde. Een enorme gorilla in de jungle van Centraal-Afrika is op zoek naar een vrouwtje. Hij lijkt het verschil tussen mensen en apen niet meer te zien en grijpt een onderzoekster. De Lummels proberen de vrouw te bevrijden, waardoor ze zelf te maken krijgen met de gevaren van het oerwoud. Alleen Lev kan hen nog redden, maar dan zal hij toch echt zijn stoere gedrag opzij moeten te zetten...

Vr 11 januari 2019 | 06:50 Naked And Afraid

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Lord of the Rats: Een workaholic en een einzelgänger moeten drie weken in Thailand zien te overleven. Wanneer apen en ratten het op hun voedsel hebben voorzien, moet het tweetal samenwerken.

Za 5 januari 2019 | 13:35 Borneo's Secret Kingdom

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Forest Of The Flying Snakes: De Kinabatanganrivier stroomt door een divers gebied waar luipaarden apen volgen en vliegende slangen dodelijke sprongen maken.

Wo 2 januari 2019 | 23:00 Borneo's Secret Kingdom

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Forest Of The Flying Snakes: De Kinabatanganrivier stroomt door een divers gebied waar luipaarden apen volgen en vliegende slangen dodelijke sprongen maken.

Za 29 december 2018 | 14:35 Mutant Planet

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Central America: In Costa Rica kun je twaalf ecosystemen onderscheiden. In de uitgestrekte jungle leven apen en andere dieren die zich met hun grijpstaarten voortbewegen.

Do 27 december 2018 | 20:05 Mutant Planet

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Central America: In Costa Rica kun je twaalf ecosystemen onderscheiden. In de uitgestrekte jungle leven apen en andere dieren die zich met hun grijpstaarten voortbewegen.

Di 25 december 2018 | 21:45 Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes IMDb: 6.4

25/12/18 - IMDB * 6.4 - Avonturenfilm, Amerikaanse avonturenfilm. In de 19de eeuw strandt in het wilde Afrika een schip met twee schipbreukelingen, een man en een vrouw. De vrouw is zwanger en bevalt van een jongetje in hun boomhuis. Het jonge gezin wordt lastiggevallen door een apenfamilie. Als de ouders van het jongetje sterven, wordt de baby meegenomen door de apen die hem opvoeden als hun eigen kind. Twintig jaar later wordt de man die denkt dat hij een aap is, ontdekt door kapitein Phillippe D'Arnot en teruggebracht naar de...

Amerikaanse avonturenfilm. In de 19de eeuw strandt in het wilde Afrika een schip met twee schipbreukelingen, een man en een vrouw. De vrouw is zwanger en bevalt van een jongetje in hun boomhuis. Het jonge gezin wordt lastiggevallen door een apenfamilie. Als de ouders van het jongetje sterven, wordt de baby meegenomen door de apen die hem opvoeden als hun eigen kind. Twintig jaar later wordt de man die denkt dat hij een aap is, ontdekt door kapitein Phillippe D'Arnot en teruggebracht naar de bewoonde wereld. Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/greystoke-the-legend-of-tarzan-lord-of-the-apes

Do 6 december 2018 | 20:35 Mountains - Life Above the Clouds

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Britse natuurdocumentairereeks. Himalaya. Het hoogste gebergte van onze planeet is de thuishaven van enkele opmerkelijke diersoorten en bijzondere oude culturen. Diep in de winter trekken sneeuwluipaarden naar de afgelegen bergdorpen, op zoek naar voedsel. In verborgen valleien kruipen vreemd uitziende apen dicht bij elkaar in een bevroren bos. In de oude boeddhistische kloosters lijkt de tijd te hebben stilgestaan, en atleten beconcurreren elkaar tijdens de Everest Marathon.

Zo 2 december 2018 | 09:10 Dinosaur IMDb: 6.5

02/12/18 - IMDB * 6.5 - Animatiefilm, Knap gemaakte Disneyfilm waarin dinosaurus Aladar tussen de apen opgroeit en na een meteorenregen op zoek moet gaan naar een nieuw paradijs. De dinosaurus Aladar groeit als reusachtig buitenbeentje op tussen de vriendelijke lemur apen op een klein eiland. Een verwoestende meteorenregen maakt echter een einde aan dit paradijs. Samen met de apen Plio, Yar, Zini en Suri overleeft Aladar de natuurramp, maar het land is veranderd in een dorre woestijn. Aladar en zijn vrienden sluiten zich aan bij een...

Knap gemaakte Disneyfilm waarin dinosaurus Aladar tussen de apen opgroeit en na een meteorenregen op zoek moet gaan naar een nieuw paradijs. De dinosaurus Aladar groeit als reusachtig buitenbeentje op tussen de vriendelijke lemur-apen op een klein eiland. Een verwoestende meteorenregen maakt echter een einde aan dit paradijs. Samen met de apen Plio, Yar, Zini en Suri overleeft Aladar de natuurramp, maar het land is veranderd in een dorre woestijn. Aladar en zijn vrienden sluiten zich aan bij een grote kudde dinosauriërs die op weg is naar een vruchtbare broedplaats. Kron, de strenge aanvoerder van de troep, voert een hoog tempo en houdt geen rekening met de zwakkere dieren. Maar Aladar is niet van plan om iemand achter te laten. Hij is er zeker van dat iedereen de groene vallei kan bereiken. Want samen sta je sterk. Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/dinosaur

Zo 25 november 2018 | 12:45 The Crocodile Hunter: Best Of Steve Irwin

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Surfing Snakes: Steve Irwin en Wes Mannion bezoeken de Indonesische eilanden, waar ze hagedissen, gifslangen en speelse apen tegenkomen. Met commentaar van Terri Irwin en Wes zelf.

Za 24 november 2018 | 20:05 The Crocodile Hunter: Best Of Steve Irwin

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Surfing Snakes: Steve Irwin en Wes Mannion bezoeken de Indonesische eilanden, waar ze hagedissen, gifslangen en speelse apen tegenkomen. Met commentaar van Terri Irwin en Wes zelf.

Do 22 november 2018 | 22:50 The Crocodile Hunter: Best Of Steve Irwin

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Surfing Snakes: Steve Irwin en Wes Mannion bezoeken de Indonesische eilanden, waar ze hagedissen, gifslangen en speelse apen tegenkomen. Met commentaar van Terri Irwin en Wes zelf.

Di 20 november 2018 | 23:45 The Crocodile Hunter: Best Of Steve Irwin

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Surfing Snakes: Steve Irwin en Wes Mannion bezoeken de Indonesische eilanden, waar ze hagedissen, gifslangen en speelse apen tegenkomen. Met commentaar van Terri Irwin en Wes zelf.

Ma 19 november 2018 | 22:40 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

19/11/18 - IMDB * 7.5 - Actie, Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen. Bekijk meer over deze film...

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen. Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/war-for-the-planet-of-the-apes

Zo 18 november 2018 | 21:00 The Crocodile Hunter: Best Of Steve Irwin

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Surfing Snakes: Steve Irwin en Wes Mannion bezoeken de Indonesische eilanden, waar ze hagedissen, gifslangen en speelse apen tegenkomen. Met commentaar van Terri Irwin en Wes zelf.

Za 17 november 2018 | 18:55 Dinosaur IMDb: 6.5

17/11/18 - IMDB * 6.5 - Animatiefilm, Knap gemaakte Disneyfilm waarin dinosaurus Aladar tussen de apen opgroeit en na een meteorenregen op zoek moet gaan naar een nieuw paradijs. De dinosaurus Aladar groeit als reusachtig buitenbeentje op tussen de vriendelijke lemur apen op een klein eiland. Een verwoestende meteorenregen maakt echter een einde aan dit paradijs. Samen met de apen Plio, Yar, Zini en Suri overleeft Aladar de natuurramp, maar het land is veranderd in een dorre woestijn. Aladar en zijn vrienden sluiten zich aan bij een...

Knap gemaakte Disneyfilm waarin dinosaurus Aladar tussen de apen opgroeit en na een meteorenregen op zoek moet gaan naar een nieuw paradijs. De dinosaurus Aladar groeit als reusachtig buitenbeentje op tussen de vriendelijke lemur-apen op een klein eiland. Een verwoestende meteorenregen maakt echter een einde aan dit paradijs. Samen met de apen Plio, Yar, Zini en Suri overleeft Aladar de natuurramp, maar het land is veranderd in een dorre woestijn. Aladar en zijn vrienden sluiten zich aan bij een grote kudde dinosauriërs die op weg is naar een vruchtbare broedplaats. Kron, de strenge aanvoerder van de troep, voert een hoog tempo en houdt geen rekening met de zwakkere dieren. Maar Aladar is niet van plan om iemand achter te laten. Hij is er zeker van dat iedereen de groene vallei kan bereiken. Want samen sta je sterk. Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/dinosaur

Za 17 november 2018 | 06:00 Dr. K's Exotic Animal ER 4

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Pain In The Beak: Dr. K en haar werknemers krijgen de meest uiteenlopende diersoorten in hun kliniek, zoals wolven, apen, vogels, reptielen, konijnen. 'Als het door de deur past, behadel ik het', aldus dr. K.

Za 10 november 2018 | 06:45 Dr. K's Exotic Animal ER 4

Seizoen 3 - Aflevering 7 - Pain In The Beak: Dr. K en haar werknemers krijgen de meest uiteenlopende diersoorten in hun kliniek, zoals wolven, apen, vogels, reptielen, konijnen. 'Als het door de deur past, behadel ik het', aldus dr. K.

Za 10 november 2018 | 06:00 Dr. K's Exotic Animal ER 4

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Prairie Dog Companion: Dr. K en haar werknemers krijgen de meest uiteenlopende diersoorten in hun kliniek, zoals wolven, apen, vogels, reptielen, konijnen. 'Als het door de deur past, behadel ik het', aldus dr. K.

Wo 7 november 2018 | 09:35 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

07/11/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Do 1 november 2018 | 20:05 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Do 1 november 2018 | 17:20 Spy in the wild

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Britse natuurdocumentairereeks. Kattenkwaad. De robotdieren komen erachter dat het in de natuur wemelt van het kattenkwaad. Maar misschien gelden er toch nog bepaalde regels in het dierenrijk? Robotmakaak bezoekt een zwembad voor apen. Puberapen die van grote hoogte duiken, maken het de ouders die hun baby's zwemles geven knap lastig. Robottropischevogel laat zien dat fregatvogels op nietsontziende wijze vis stelen van echte tropische vogels.

Ma 29 oktober 2018 | 22:45 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

29/10/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Zo 28 oktober 2018 | 15:20 Borneo's Secret Kingdom

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Forest Of The Flying Snakes: De Kinabatanganrivier stroomt door een divers gebied waar luipaarden apen volgen en vliegende slangen dodelijke sprongen maken.

Za 27 oktober 2018 | 18:10 Life at the limits

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Oostenrijkse natuurdocumentairereeks (2018). High and low. In de hoge Alpenstreken volgen strenge winters en hete zomers elkaar op. Jonge gemzen leren al van jongs af hoe ze echte alpinespecialisten worden. In Sri Lanka heerst boven de 1500 meter vaak ijskoud weer. De apen die er leven hebben zich dan ook leren aanpassen aan dit atypische klimaat. Maar ook op zeeniveau zijn er uitdagingen genoeg. Zo zwemmen iedere zomer honderden mijloenen Pacifische zalmen van de diepe oceaan naar de ondiepe rivieren op er te paaien. Aan de kusten van Palau maken kwallen elke dag hun tripje naar boven.

Za 27 oktober 2018 | 14:35 Mutant Planet

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Central America: In Costa Rica kun je twaalf ecosystemen onderscheiden. In de uitgestrekte jungle leven apen en andere dieren die zich met hun grijpstaarten voortbewegen.

Za 27 oktober 2018 | 14:35 Mutant Planet

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Central America: In Costa Rica kun je twaalf ecosystemen onderscheiden. In de uitgestrekte jungle leven apen en andere dieren die zich met hun grijpstaarten voortbewegen.

Do 25 oktober 2018 | 20:05 Mutant Planet

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Central America: In Costa Rica kun je twaalf ecosystemen onderscheiden. In de uitgestrekte jungle leven apen en andere dieren die zich met hun grijpstaarten voortbewegen.

Wo 24 oktober 2018 | 16:10 Animal Fight Club

Seizoen 4 - Aflevering 1 - Clash Of The Titans: Leeuwen gaan de strijd met elkaar aan, grijze wolven nemen het op tegen een grizzlybeer en één van 's werelds grootste apen wil een moord plegen.

Zo 21 oktober 2018 | 13:05 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

21/10/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Vr 19 oktober 2018 | 04:10 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

19/10/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Ma 15 oktober 2018 | 22:20 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

15/10/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Zo 14 oktober 2018 | 14:21 Lummels

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Animatieserie. Apenliefde. Een enorme gorilla in de jungle van Centraal-Afrika is op zoek naar een vrouwtje. Hij lijkt het verschil tussen mensen en apen niet meer te zien en grijpt een onderzoekster. De Lummels proberen de vrouw te bevrijden, waardoor ze zelf te maken krijgen met de gevaren van het oerwoud. Alleen Lev kan hen nog redden, maar dan zal hij toch echt zijn stoere gedrag opzij moeten te zetten...

Zo 14 oktober 2018 | 14:19 Lummels

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Animatieserie. Apenliefde. Een enorme gorilla in de jungle van Centraal-Afrika is op zoek naar een vrouwtje. Hij lijkt het verschil tussen mensen en apen niet meer te zien en grijpt een onderzoekster. De Lummels proberen de vrouw te bevrijden, waardoor ze zelf te maken krijgen met de gevaren van het oerwoud. Alleen Lev kan hen nog redden, maar dan zal hij toch echt zijn stoere gedrag opzij moeten te zetten...

Di 9 oktober 2018 | 20:30 Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes IMDb: 6.4

09/10/18 - IMDB * 6.4 - Avonturenfilm, Amerikaanse avonturenfilm. In de 19de eeuw strandt in het wilde Afrika een schip met twee schipbreukelingen, een man en een vrouw. De vrouw is zwanger en bevalt van een jongetje in hun boomhuis. Het jonge gezin wordt lastiggevallen door een apenfamilie. Als de ouders van het jongetje sterven, wordt de baby meegenomen door de apen die hem opvoeden als hun eigen kind. Twintig jaar later wordt de man die denkt dat hij een aap is, ontdekt door kapitein Phillippe D'Arnot en teruggebracht naar de...

Amerikaanse avonturenfilm. In de 19de eeuw strandt in het wilde Afrika een schip met twee schipbreukelingen, een man en een vrouw. De vrouw is zwanger en bevalt van een jongetje in hun boomhuis. Het jonge gezin wordt lastiggevallen door een apenfamilie. Als de ouders van het jongetje sterven, wordt de baby meegenomen door de apen die hem opvoeden als hun eigen kind. Twintig jaar later wordt de man die denkt dat hij een aap is, ontdekt door kapitein Phillippe D'Arnot en teruggebracht naar de bewoonde wereld.

Di 9 oktober 2018 | 11:25 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

09/10/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Za 6 oktober 2018 | 18:55 Dinosaur IMDb: 6.5

06/10/18 - IMDB * 6.5 - Animatiefilm, Knap gemaakte Disneyfilm waarin dinosaurus Aladar tussen de apen opgroeit en na een meteorenregen op zoek moet gaan naar een nieuw paradijs. De dinosaurus Aladar groeit als reusachtig buitenbeentje op tussen de vriendelijke lemur apen op een klein eiland. Een verwoestende meteorenregen maakt echter een einde aan dit paradijs. Samen met de apen Plio, Yar, Zini en Suri overleeft Aladar de natuurramp, maar het land is veranderd in een dorre woestijn. Aladar en zijn vrienden sluiten zich aan bij een...

Knap gemaakte Disneyfilm waarin dinosaurus Aladar tussen de apen opgroeit en na een meteorenregen op zoek moet gaan naar een nieuw paradijs. De dinosaurus Aladar groeit als reusachtig buitenbeentje op tussen de vriendelijke lemur-apen op een klein eiland. Een verwoestende meteorenregen maakt echter een einde aan dit paradijs. Samen met de apen Plio, Yar, Zini en Suri overleeft Aladar de natuurramp, maar het land is veranderd in een dorre woestijn. Aladar en zijn vrienden sluiten zich aan bij een grote kudde dinosauriërs die op weg is naar een vruchtbare broedplaats. Kron, de strenge aanvoerder van de troep, voert een hoog tempo en houdt geen rekening met de zwakkere dieren. Maar Aladar is niet van plan om iemand achter te laten. Hij is er zeker van dat iedereen de groene vallei kan bereiken. Want samen sta je sterk.

Za 6 oktober 2018 | 15:15 Freeks wilde wereld

Seizoen 1 - Aflevering 14 - Natuurdocumentairereeks met Freek Vonk. Neusaap. Freek Vonk is op Borneo, de enige plek op aarde waar neusapen leven. Freek checkt of deze apen inderdaad op Nederlanders lijken. Ook vindt Freek de pluizige nimfen van een cicade en een vleesetende plant.

Do 4 oktober 2018 | 15:00 Paradise Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Creatures Of The Moon: De riffen en stranden van de Paradise Islands behoren tot de rijkste op aarde. Apen, krabben en haaien leven er volgens het ritme van de maan.

Wo 3 oktober 2018 | 21:00 Paradise Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Creatures Of The Moon: De riffen en stranden van de Paradise Islands behoren tot de rijkste op aarde. Apen, krabben en haaien leven er volgens het ritme van de maan.

Do 27 september 2018 | 21:30 Helden van de Wildernis

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Documentairereeks over natuurgebieden en de natuurbeschermers die er wonen. De Amerikaanse Sam Trull was jarenlang mateloos gefascineerd door apen. Ze wilde eigenlijk de tweede Jane Goodall worden maar dat veranderde van de ene op de andere dag, toen ze vijf jaar geleden in Costa Rica aankwam en oog in oog kwam te staan met het sloomste, maar tegelijkertijd meest vertederende dier ter wereld: de luiaard.

Wo 26 september 2018 | 20:30 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

26/09/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Di 25 september 2018 | 17:25 Wild Mexico

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Britse documentairereeks over de grote biodiversiteit van Mexico. Mayawouden. De oude tempels van de Maya's domineren nog steeds de bossen rond Yucatan. Hier leven jaguars, apen en tropische vogelsoorten. Dit is een oerwoud vol geheimen, met grote onderaardse waterreserves die nog steeds niet helemaal ontdekt zijn. Je komt er te weten hoe mens en dier het droge seizoen zonder kleerscheuren doorkomen.

Ma 24 september 2018 | 11:20 Most Ridiculous

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Penguins & Other Wildlife: Het raarste programma met viral video's is terug en dit keer draait het om pinguïns en andere wilde dieren, van abnormale apen tot baldadige beren.

Zo 23 september 2018 | 04:40 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

23/09/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Za 22 september 2018 | 22:00 Gordon In Wonderland

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Nederlandse realityreeks. Gordon duikt net over de Belgische grens in de wonderlijke wereld van sm-meesteres Roxy Wildwood. Hij moet Roxy en haar zogeheten hofhouding, die bestaat uit travestiet Simoontje en twee mannen die zich verkleden als apen. Gordon voert open gesprekken over seksualiteit, schaamte en het belang van echte vriendschap. Ook krijgt Gordon een uniek kijkje achter de schermen van de tijger- en leeuwenopvang Felida in Friesland. Daar worden grote katachtigen opgevangen die mishandeld of verwaarloosd zijn. Gordon komt zeer dicht bij deze prachtige dieren en is getuige van een speciale training.

Do 20 september 2018 | 16:01 Gordon In Wonderland

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Reportageserie waarin Gordon Nederlanders ontmoet die anders leven dan de grote massa. Gordon duikt net over de Belgische grens in de wonderlijke wereld van sm-meesteres Roxy Wildwood. Hij ontmoet Roxy en haar zogeheten hofhouding, die bestaat uit travestiet Simoontje en twee mannen die zich verkleden als apen. Gordon voert open gesprekken over seksualiteit, schaamte en het belang van echte vriendschap. Ook krijgt Gordon een uniek kijkje achter de schermen van de tijger- en leeuwenopvang Felida in Friesland. Daar worden grote katachtigen opgevangen die mishandeld of verwaarloosd zijn. Gordon komt zeer dicht bij deze prachtige dieren en is getuige van een speciale training.

Wo 19 september 2018 | 20:33 Gordon In Wonderland

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Reportageserie waarin Gordon Nederlanders ontmoet die anders leven dan de grote massa. Gordon duikt net over de Belgische grens in de wonderlijke wereld van sm-meesteres Roxy Wildwood. Hij ontmoet Roxy en haar zogeheten hofhouding, die bestaat uit travestiet Simoontje en twee mannen die zich verkleden als apen. Gordon voert open gesprekken over seksualiteit, schaamte en het belang van echte vriendschap. Ook krijgt Gordon een uniek kijkje achter de schermen van de tijger- en leeuwenopvang Felida in Friesland. Daar worden grote katachtigen opgevangen die mishandeld of verwaarloosd zijn. Gordon komt zeer dicht bij deze prachtige dieren en is getuige van een speciale training.

Wo 12 september 2018 | 20:30 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

12/09/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Ma 10 september 2018 | 23:00 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

10/09/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Za 8 september 2018 | 19:10 Mountains: life above the clouds

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Britse natuurdocumentairereeks. Himalaya. Het hoogste gebergte van onze planeet is de thuishaven van enkele opmerkelijke diersoorten en bijzondere oude culturen. Diep in de winter trekken sneeuwluipaarden naar de afgelegen bergdorpen, op zoek naar voedsel. In verborgen valleien kruipen vreemd uitziende apen dicht bij elkaar in een bevroren bos. In de oude boeddhistische kloosters lijkt de tijd te hebben stilgestaan, en atleten beconcurreren elkaar tijdens de Everest Marathon.

Do 6 september 2018 | 11:35 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

06/09/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Za 1 september 2018 | 13:49 Lummels

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Animatieserie. Apenliefde. Een enorme gorilla in de jungle van Centraal-Afrika is op zoek naar een vrouwtje. Hij lijkt het verschil tussen mensen en apen niet meer te zien en grijpt een onderzoekster. De Lummels proberen de vrouw te bevrijden, waardoor ze zelf te maken krijgen met de gevaren van het oerwoud. Alleen Lev kan hen nog redden, maar dan zal hij toch echt zijn stoere gedrag opzij moeten te zetten...

Ma 27 augustus 2018 | 20:30 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

27/08/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Vr 24 augustus 2018 | 16:00 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

24/08/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Wo 22 augustus 2018 | 08:20 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

22/08/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Caesar en zijn apen worden in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen, geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de apen onvoorstelbare verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint zo zijn eigen mythische queeste zijn soort te wreken. Als de reis hen eindelijk tegenover elkaar brengt, nemen Caesar en Colonel het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van zowel hun soort als de toekomst van de planeet al bepalen.

Za 18 augustus 2018 | 20:30 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

18/08/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Ondanks al zijn inspanningen om een oorlog te vermijden, is Caesar alsnog in een onvermijdelijke strijd geraakt met de mensen. Caesar moet tot het uiterste gaan, terwijl hij geplaagd wordt door herinneringen aan zijn voormalige vriend en verrader Koba. Kan Caesar zijn volk leiden tijdens deze moeilijke tijden?

Ondanks al zijn inspanningen om een oorlog te vermijden, is Caesar alsnog in een onvermijdelijke strijd geraakt met de mensen. Caesar moet tot het uiterste gaan, terwijl hij geplaagd wordt door herinneringen aan zijn voormalige vriend en verrader Koba. Kan Caesar zijn volk leiden tijdens deze moeilijke tijden?

Vr 17 augustus 2018 | 14:30 Floortje naar het einde van de wereld

Seizoen 5 - Aflevering 3 - Reisreportagereeks (2017) waarin Floortje Dessing naar afgelegen gebieden reist. Peru. In Peru bezoekt Floortje de Nederlandse Douwe en Olivia die diep in de jungle een dierenopvangcentrum hebben opgezet. Met hun twee jonge kinderen wonen ze hier ver van de bewoonde wereld, zonder telefoon, zonder internet en zorgen zij met hart en ziel voor apen, luiaards en tropische vogels.

Do 16 augustus 2018 | 11:45 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

16/08/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Ondanks al zijn inspanningen om een oorlog te vermijden, is Caesar alsnog in een onvermijdelijke strijd geraakt met de mensen. Caesar moet tot het uiterste gaan, terwijl hij geplaagd wordt door herinneringen aan zijn voormalige vriend en verrader Koba. Kan Caesar zijn volk leiden tijdens deze moeilijke tijden?

Ondanks al zijn inspanningen om een oorlog te vermijden, is Caesar alsnog in een onvermijdelijke strijd geraakt met de mensen. Caesar moet tot het uiterste gaan, terwijl hij geplaagd wordt door herinneringen aan zijn voormalige vriend en verrader Koba. Kan Caesar zijn volk leiden tijdens deze moeilijke tijden?

Ma 13 augustus 2018 | 23:20 Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes IMDb: 6.4

13/08/18 - IMDB * 6.4 - Avonturenfilm, Amerikaanse avonturenfilm. In de 19de eeuw strandt in het wilde Afrika een schip met twee schipbreukelingen, een man en een vrouw. De vrouw is zwanger en bevalt van een jongetje in hun boomhuis. Het jonge gezin wordt lastiggevallen door een apenfamilie. Als de ouders van het jongetje sterven, wordt de baby meegenomen door de apen die hem opvoeden als hun eigen kind. Twintig jaar later wordt de man die denkt dat hij een aap is, ontdekt door kapitein Phillippe D'Arnot en teruggebracht naar de...

Amerikaanse avonturenfilm. In de 19de eeuw strandt in het wilde Afrika een schip met twee schipbreukelingen, een man en een vrouw. De vrouw is zwanger en bevalt van een jongetje in hun boomhuis. Het jonge gezin wordt lastiggevallen door een apenfamilie. Als de ouders van het jongetje sterven, wordt de baby meegenomen door de apen die hem opvoeden als hun eigen kind. Twintig jaar later wordt de man die denkt dat hij een aap is, ontdekt door kapitein Phillippe D'Arnot en teruggebracht naar de bewoonde wereld.

Ma 13 augustus 2018 | 13:05 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

13/08/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Ondanks al zijn inspanningen om een oorlog te vermijden, is Caesar alsnog in een onvermijdelijke strijd geraakt met de mensen. Caesar moet tot het uiterste gaan, terwijl hij geplaagd wordt door herinneringen aan zijn voormalige vriend en verrader Koba. Kan Caesar zijn volk leiden tijdens deze moeilijke tijden?

Ondanks al zijn inspanningen om een oorlog te vermijden, is Caesar alsnog in een onvermijdelijke strijd geraakt met de mensen. Caesar moet tot het uiterste gaan, terwijl hij geplaagd wordt door herinneringen aan zijn voormalige vriend en verrader Koba. Kan Caesar zijn volk leiden tijdens deze moeilijke tijden?

Zo 12 augustus 2018 | 22:40 Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes IMDb: 6.4

12/08/18 - IMDB * 6.4 - Avonturenfilm. In de 19de eeuw strandt in het wilde Afrika een schip met twee schipbreukelingen, een man en een vrouw. De vrouw is zwanger en bevalt van een jongetje in hun boomhuis. Het jonge gezin wordt lastiggevallen door een apenfamilie. Als de ouders van het jongetje sterven, wordt de baby meegenomen door de apen die hem opvoeden als hun eigen kind. Twintig jaar later wordt de man die denkt dat hij een aap is, ontdekt door kapitein Phillippe D'Arnot en teruggebracht naar de bewoonde wereld.

Avonturenfilm. In de 19de eeuw strandt in het wilde Afrika een schip met twee schipbreukelingen, een man en een vrouw. De vrouw is zwanger en bevalt van een jongetje in hun boomhuis. Het jonge gezin wordt lastiggevallen door een apenfamilie. Als de ouders van het jongetje sterven, wordt de baby meegenomen door de apen die hem opvoeden als hun eigen kind. Twintig jaar later wordt de man die denkt dat hij een aap is, ontdekt door kapitein Phillippe D'Arnot en teruggebracht naar de bewoonde wereld.

Za 11 augustus 2018 | 18:10 Wild Mexico

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Britse documentairereeks over de grote biodiversiteit van Mexico. Forests of the Maya. De oude tempels van de Maya's domineren nog steeds de bossen rond Yucatan. Hier leven jaguars, apen en tropische vogelsoorten. Dit is een oerwoud vol geheimen, met grote onderaardse waterreserves die nog steeds niet helemaal ontdekt zijn. Je komt er te weten hoe mens en dier het droge seizoen zonder kleerscheuren doorkomen.

Za 11 augustus 2018 | 13:25 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Za 11 augustus 2018 | 01:30 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

11/08/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Ondanks al zijn inspanningen om een oorlog te vermijden, is Caesar alsnog in een onvermijdelijke strijd geraakt met de mensen. Caesar moet tot het uiterste gaan, terwijl hij geplaagd wordt door herinneringen aan zijn voormalige vriend en verrader Koba. Kan Caesar zijn volk leiden tijdens deze moeilijke tijden?

Ondanks al zijn inspanningen om een oorlog te vermijden, is Caesar alsnog in een onvermijdelijke strijd geraakt met de mensen. Caesar moet tot het uiterste gaan, terwijl hij geplaagd wordt door herinneringen aan zijn voormalige vriend en verrader Koba. Kan Caesar zijn volk leiden tijdens deze moeilijke tijden?

Do 9 augustus 2018 | 20:30 Dinosaur IMDb: 6.5

09/08/18 - IMDB * 6.5 - Animatiefilm. Een vogel steelt een dinosaurusei uit het nest. Na vele miraculeuze omzwervingen komt het ei bij een apenstam terecht. De apen besluiten het jong uit het ei op te voeden en noemen hem Aladar. Jaren later vernietigt een reuzenmeteoriet hun woongebied. Met vier aapjes op zijn rug gaat Aladar op zoek naar een betere leefomgeving. Tijdens hun zoektocht sluiten ze zich aan bij een kudde Iguanodons, soortgenoten van Aladar.

Animatiefilm. Een vogel steelt een dinosaurusei uit het nest. Na vele miraculeuze omzwervingen komt het ei bij een apenstam terecht. De apen besluiten het jong uit het ei op te voeden en noemen hem Aladar. Jaren later vernietigt een reuzenmeteoriet hun woongebied. Met vier aapjes op zijn rug gaat Aladar op zoek naar een betere leefomgeving. Tijdens hun zoektocht sluiten ze zich aan bij een kudde Iguanodons, soortgenoten van Aladar.

Do 9 augustus 2018 | 20:05 Wildest Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Caribbean: In het Caribisch gebied leven meer dan 800 soorten vissen, lederschildpadden, apen, miereneters, rode ibissen en brilkaaimannen. Wat maakt dit zo'n ideaal leefgebied?

Di 7 augustus 2018 | 20:35 Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Reisdocureeks waarin Floortje Dessing mensen bezoekt die een bijzonder bestaan leiden. Peru. In Peru bezoekt Floortje Dessing de Nederlandse Douwe en Olivia, die diep in de jungle een dierenopvangcentrum hebben opgestart. Met hun twee jonge kinderen wonen ze hier ver van de bewoonde wereld, zonder telefoon en zonder internet. Ze zorgen er met hart en ziel voor apen, luiaards en tropische vogels.

Di 7 augustus 2018 | 13:20 Het ei van Midas

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Natuurmagazine. Samenwerken. Bioloog Midas Dekkers onderzoekt hoe mieren ons kunnen helpen bij het fileprobleem en hij leert van apen hoe we ons netjes kunnen gedragen op de werkvloer. Of kunnen we ons toch beter spiegelen aan een wolvenroedel?

Za 4 augustus 2018 | 18:10 Wild Mexico

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Britse documentairereeks over de grote biodiversiteit van Mexico. Mountain worlds. Mexico is een groot land, meer dan 3.000 kilometer lang, en wordt gedomineerd door een gigantische bergketen, de Sierra Madre. Wanneer je langs deze Mexicaanse ruggengraat reist, kom je hele diverse levensvormen tegen: van zwarte beren en bijen tot prachtige quetzals en ontelbare monarchvlinders. Mexico is een land waar enorme vulkanen sluimeren en waar oude en moderne culturen samensmelten in een levensfestival.

Za 4 augustus 2018 | 12:45 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Di 31 juli 2018 | 20:05 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Ma 23 juli 2018 | 20:30 War for the Planet of the Apes IMDb: 7.5

23/07/18 - IMDB * 7.5 - Actie , Ondanks al zijn inspanningen om een oorlog te vermijden, is Caesar alsnog in een onvermijdelijke strijd geraakt met de mensen. Caesar moet tot het uiterste gaan, terwijl hij geplaagd wordt door herinneringen aan zijn voormalige vriend en verrader Koba. Kan Caesar zijn volk leiden tijdens deze moeilijke tijden?

Ondanks al zijn inspanningen om een oorlog te vermijden, is Caesar alsnog in een onvermijdelijke strijd geraakt met de mensen. Caesar moet tot het uiterste gaan, terwijl hij geplaagd wordt door herinneringen aan zijn voormalige vriend en verrader Koba. Kan Caesar zijn volk leiden tijdens deze moeilijke tijden?

Wo 18 juli 2018 | 06:30 Zigby

Seizoen 1 - Aflevering 8 - 3D-animatieserie over de zebra Zigby en zijn vrienden. Zigby en zijn opwind-vriend. Zigby voelt zich eenzaam omdat niemand met hem wil spelen. Hij besluit een opwind-pop te maken om hem gezelschap te houden. De apen steken hier echter een stokje voor en stelen de afstandbediening van de pop.

Ma 16 juli 2018 | 06:30 Zigby

Seizoen 1 - Aflevering 6 - 3D-animatieserie over de zebra Zigby en zijn vrienden. Zigby en de bigfoot. De apen vertellen Zigby een mythe over de mysterieuze Bigfoot die zich in de jungle zou bevinden. Zigby twijfelt geen seconde en trekt er samen met Bertie en McMeer op uit om Bigfoot te gaan zoeken. Al snel begint het trio zich af te vragen of de mythische figuur wel echt bestaat.

Zo 15 juli 2018 | 13:34 Lummels

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Animatieserie. Apenliefde. Een enorme gorilla in de jungle van Centraal-Afrika is op zoek naar een vrouwtje. Hij lijkt het verschil tussen mensen en apen niet meer te zien en grijpt een onderzoekster. De Lummels proberen de vrouw te bevrijden, waardoor ze zelf te maken krijgen met de gevaren van het oerwoud. Alleen Lev kan hen nog redden, maar dan zal hij toch echt zijn stoere gedrag opzij moeten te zetten...

Ma 9 juli 2018 | 20:05 Mutant Planet

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Central America: In Costa Rica kun je twaalf ecosystemen onderscheiden. In de uitgestrekte jungle leven apen en andere dieren die zich met hun grijpstaarten voortbewegen.

Zo 8 juli 2018 | 23:20 The Last Ship

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Amerikaanse dramaserie. Lockdown. Nadat ze uit de hel van Nicaragua zijn weggeraakt, verspreidt paniek zich snel over het schip. Luitenant Danny Green raakt plots besmet met een vreemde ziekte die mogelijk door het virus veroorzaakt zou kunnen zijn. Als hij niet meer in staat is om het team bijeen te houden, komt de hele missie mogelijk op de helling.

Do 28 juni 2018 | 22:55 Ridiculousness

Seizoen 7 - Aflevering 28 - Chanel and Sterling XXVI: In een nieuwe Ridiculousness bekijken Rob, Chanel en Sterling hardwerkende apen in “Bananen Zijn Niet Gratis”, gaan op de vuist in “Stripe Club” en doffen zich op voor een paar “Formele Klappen.”

Zo 24 juni 2018 | 13:25 Wildest Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Caribbean: In het Caribisch gebied leven meer dan 800 soorten vissen, lederschildpadden, apen, miereneters, rode ibissen en brilkaaimannen. Wat maakt dit zo'n ideaal leefgebied?

Za 23 juni 2018 | 10:30 Wild Animal Reunions

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Natuurdocumentaire. Wat gebeurt er als mensen worden herenigd met de wilde dieren waarvoor ze hebben gezorgd? Een surrogaatmoeder van meer dan 300 apen bezoekt er een aantal. Een heeft ze al twintig jaar niet meer gezien. Wordt ze herkend? Ook is de hereniging te zien tussen een dierenverzorgster en een haai en bouwde iemand een bijzondere vriendschap op met een cheeta.

Do 21 juni 2018 | 19:38 Escape to Chimp Eden

Seizoen 2 - Aflevering 15 - Moving Day for the Adults (Part 1): De volwassen chimpansees beginnen steeds meer op wilde apen te lijken. Na maanden voorbereiding wordt het tijd om hen meer ruimte te geven.

Zo 17 juni 2018 | 14:35 Escape to Chimp Eden

Seizoen 2 - Aflevering 4 - The Family Jao: Cheaper by the Dozen: Het verblijf voor jonge apen wordt klaargemaakt voor de nieuwkomers Tony en Sampa. Eugene en Phillip maken zich zorgen of de kennismaking goed zal aflopen.

Do 14 juni 2018 | 19:10 Escape to Chimp Eden

Seizoen 2 - Aflevering 4 - The Family Jao: Cheaper by the Dozen: Het verblijf voor jonge apen wordt klaargemaakt voor de nieuwkomers Tony en Sampa. Eugene en Phillip maken zich zorgen of de kennismaking goed zal aflopen.

Di 5 juni 2018 | 21:55 Wildest Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Caribbean: In het Caribisch gebied leven meer dan 800 soorten vissen, lederschildpadden, apen, miereneters, rode ibissen en brilkaaimannen. Wat maakt dit zo'n ideaal leefgebied?

Zo 3 juni 2018 | 11:30 Animal Airport

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Episode 4: Snuffelhonden betrappen een Brits stel dat 15.000 pond aan contanten het land uit wil smokkelen. Het team heeft moeite enkele oudere apen te voeren. Moeten ze de kooien openbreken?

Zo 3 juni 2018 | 11:25 Animal Airport

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Episode 4: Snuffelhonden betrappen een Brits stel dat 15.000 pond aan contanten het land uit wil smokkelen. Het team heeft moeite enkele oudere apen te voeren. Moeten ze de kooien openbreken?

Zo 3 juni 2018 | 08:00 Jungle Book

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Animatieserie. Mowgli's fonkelding. Mowgli en Lali vinden een gouden halsketting in de rivier. Mowgli vindt het heerlijk om ermee te pronken maar krijgt ruzie met Lali, omdat zij er ook mee wil spelen. Andere dieren zijn ook weg van het juweel en de apen stelen het ding van Lali. Als Mowgli en Lali de ketting terug weten te krijgen gooien ze hem weg, omdat hij toch enkel voor ruzie zorgt.

Za 2 juni 2018 | 12:17 Lummels

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Animatieserie. Apenliefde. Een enorme gorilla in de jungle van Centraal-Afrika is op zoek naar een vrouwtje. Hij lijkt het verschil tussen mensen en apen niet meer te zien en grijpt een onderzoekster. De Lummels proberen de vrouw te bevrijden, waardoor ze zelf te maken krijgen met de gevaren van het oerwoud. Alleen Lev kan hen nog redden, maar dan zal hij toch echt zijn stoere gedrag opzij moeten te zetten...

Wo 30 mei 2018 | 23:30 Four Weddings US

Seizoen 4 - Aflevering 25 - ...and Duelling Peacocks: Op Vivian's junglebruiloft zitten haar gasten tussen de apen. Debbie laat zien dat ze zo trots als een pauw is.

Wo 30 mei 2018 | 19:00 Four Weddings US

Seizoen 4 - Aflevering 25 - ...and Duelling Peacocks: Op Vivian's junglebruiloft zitten haar gasten tussen de apen. Debbie laat zien dat ze zo trots als een pauw is.

Di 29 mei 2018 | 22:25 Wild 24

Seizoen 3 - Aflevering 6 - East Indies - Forest Fighters: Een strijd om te overleven op de oude eilanden van Oost-Indië, een land waarin grote apen de jungles regeren waar zeldzame grote katten jagen.

Ma 21 mei 2018 | 08:35 Wild Untamed Brazil

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Shadow Of The Eagle: De harpij is een van de grootste roofvogels ter wereld. Hij jaagt zelfs op apen, maar kleinere prooien zijn belangrijker.

Vr 18 mei 2018 | 21:55 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Ma 14 mei 2018 | 07:27 Ernst, Bobbie en de rest

Aflevering 11 - Kinderprogramma. Dierentuin - Met apen kun je lachen

Vr 11 mei 2018 | 20:30 Rise of the Planet of the Apes IMDb: 7.6

11/05/18 - IMDB * 7.6 - SF-actiefilm, Amerikaans sf actiedrama: San Francisco. Wetenschapper Will Rodman voert onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en experimenteert daartoe met genetische manipulatie op apen. Wanneer een van de proefdieren, de chimpansee Caesar, zich intellectueel en emotioneel begint te ontwikkelen, breekt er een oorlog uit tussen mensen en apen om de heerschappij over de aarde...

Amerikaans sf-actiedrama: San Francisco. Wetenschapper Will Rodman voert onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en experimenteert daartoe met genetische manipulatie op apen. Wanneer een van de proefdieren, de chimpansee Caesar, zich intellectueel en emotioneel begint te ontwikkelen, breekt er een oorlog uit tussen mensen en apen om de heerschappij over de aarde...

Wo 9 mei 2018 | 22:00 Wild Untamed Brazil

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Shadow Of The Eagle: De harpij is een van de grootste roofvogels ter wereld. Hij jaagt zelfs op apen, maar kleinere prooien zijn belangrijker.

Zo 6 mei 2018 | 20:00 Rise of the Planet of the Apes IMDb: 7.6

06/05/18 - IMDB * 7.6 - SF-actiefilm, Amerikaans sf actiedrama: San Francisco. Wetenschapper Will Rodman voert onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en experimenteert daartoe met genetische manipulatie op apen. Wanneer een van de proefdieren, de chimpansee Caesar, zich intellectueel en emotioneel begint te ontwikkelen, breekt er een oorlog uit tussen mensen en apen om de heerschappij over de aarde...

Amerikaans sf-actiedrama: San Francisco. Wetenschapper Will Rodman voert onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en experimenteert daartoe met genetische manipulatie op apen. Wanneer een van de proefdieren, de chimpansee Caesar, zich intellectueel en emotioneel begint te ontwikkelen, breekt er een oorlog uit tussen mensen en apen om de heerschappij over de aarde...

Za 21 april 2018 | 20:05 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Za 21 april 2018 | 08:00 Jungle Book

Seizoen 1 - Aflevering 46 - Animatieserie: Het monster van de koele holen: De vleesvoorraad van Mowgli wordt gestolen. Ondertussen zijn de apen bezig om een monster te vangen. Zou er een connectie zijn?

Di 17 april 2018 | 21:55 Mutant Planet

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Central America: In Costa Rica kun je twaalf ecosystemen onderscheiden. In de uitgestrekte jungle leven apen en andere dieren die zich met hun grijpstaarten voortbewegen.

Do 12 april 2018 | 22:20 Inside the Monkey Lab

Documentaire. We krijgen exclusief toegang tot het grootste primatentestcentrum in Europa, waar onderzocht wordt hoe de meest akelige ziektes genezen kunnen worden door te testen op apen.

Zo 1 april 2018 | 19:15 Wild Mexico

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Britse documentairereeks over de grote biodiversiteit van Mexico: Maya wouden: De oude tempels van de Maya's domineren nog steeds de bossen rond Yucatan. Hier leven jaguars, apen en tropische vogelsoorten. Dit is een oerwoud vol geheimen, met grote onderaardse waterreserves die nog steeds niet helemaal ontdekt zijn. Je komt er te weten hoe mens en dier het droge seizoen zonder kleerscheuren doorkomen.

Za 31 maart 2018 | 07:10 The wonder of animals

Chris Packham werpt een blik op de meest succesvolle diersoorten op aarde, van apen en olifanten tot mieren en beren.

Vr 30 maart 2018 | 21:00 Animal Fight Club

Leeuwen gaan de strijd met elkaar aan, grijze wolven nemen het op tegen een grizzlybeer en ??n van 's werelds grootste apen wil een moord plegen.

Vr 30 maart 2018 | 18:00 Animal Fight Club

Leeuwen gaan de strijd met elkaar aan, grijze wolven nemen het op tegen een grizzlybeer en ??n van 's werelds grootste apen wil een moord plegen.

Ma 26 maart 2018 | 21:55 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Zo 25 maart 2018 | 00:00 Paradise Islands

Natuurdocumentaire, Natuurprogramma De riffen en stranden van de Paradise Islands behoren tot de rijkste op aarde. Apen, krabben en haaien leven er volgens het ritme van de maan.

Ma 5 maart 2018 | 16:55 Leven in de rimboe

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Britse documentairereeks over drie wilde stammen op zoek naar een gevaarlijk dier: Het Anacondavolk van het Amazonegebied: Gordon Buchanan trekt naar het Amazonegebied in Ecuador en vervoegt er een Waorani-stam op zoek naar anaconda's. De stam is uiterst vertrouwd met het verlaten regenwoud en zijn inwoners. Ze leren Gordon hoe je overleeft in deze streken: met een blaaspijp en een scherpe stok jagen ze op apen en wilde zwijnen.

Zo 4 maart 2018 | 13:09 Lummels

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Jeugdserie: Apenliefde: Een enorme gorilla in de jungle van Centraal-Afrika is op zoek naar een vrouwtje. Hij lijkt het verschil tussen mensen en apen niet meer te zien en grijpt een onderzoekster. De Lummels proberen de vrouw te bevrijden, waardoor ze zelf te maken krijgen met de gevaren van het oerwoud. Alleen Lev kan hen nog redden, maar dan zal hij toch echt zijn stoere gedrag opzij moeten te zetten...

Vr 2 maart 2018 | 16:35 De gorillafamilie en ik

Aflevering 2 - Tweedelige Britse natuurdocumentaire (2015): Gordon Buchanan reist terug naar de Democratische Republiek Congo in de hoop de gorillafamilie terug te vinden. Hij spoort de apen snel op, maar ontdekt dat hun leven wordt bedreigd door stropers. Om de gorilla's te beschermen werkt Gordon samen met lokale boswachters.

Za 17 februari 2018 | 21:00 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Vr 16 februari 2018 | 21:30 Most Ridiculous

Het raarste programma met viral video's is terug en dit keer draait het om pinguïns en andere wilde dieren, van abnormale apen tot baldadige beren.

Zo 11 februari 2018 | 15:30 Going Ape

Aflevering 2 - Episode 2: Twee sterke chimpansees ontsnappen. Verzorger Felix moet hen met een pijltje verdoven voordat ze iemand verwonden. Rachel stelt de babygorilla Pikin voor aan de andere jonge apen.

Za 10 februari 2018 | 18:59 Paradise Islands

De riffen en stranden van de Paradise Islands behoren tot de rijkste op aarde. Apen, krabben en haaien leven er volgens het ritme van de maan.

Vr 9 februari 2018 | 23:45 Ridiculousness

In een nieuwe Ridiculousness bekijken Rob, Chanel en Sterling hardwerkende apen in ?Bananen Zijn Niet Gratis?, gaan op de vuist in ?Stripe Club? en doffen zich op voor een paar ?Formele Klappen.?

Vr 9 februari 2018 | 19:10 Going Ape

Aflevering 2 - Episode 2: Twee sterke chimpansees ontsnappen. Verzorger Felix moet hen met een pijltje verdoven voordat ze iemand verwonden. Rachel stelt de babygorilla Pikin voor aan de andere jonge apen.

Do 8 februari 2018 | 19:38 Going Ape

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Episode 1: Wat is er geworden van de apen uit de eerste serie? De babygorilla Shufai werd binnengebracht met een schotwond. Heeft hij het gehaald? En kan de chimpansee Gah weer lopen?

Zo 4 februari 2018 | 15:03 Escape to Chimp Eden

Seizoen 2 - Aflevering 4 - The Family Jao: Cheaper by the Dozen: Het verblijf voor jonge apen wordt klaargemaakt voor de nieuwkomers Tony en Sampa. Eugene en Phillip maken zich zorgen of de kennismaking goed zal aflopen.

Do 1 februari 2018 | 19:38 Escape to Chimp Eden

Seizoen 2 - Aflevering 4 - The Family Jao: Cheaper by the Dozen: Het verblijf voor jonge apen wordt klaargemaakt voor de nieuwkomers Tony en Sampa. Eugene en Phillip maken zich zorgen of de kennismaking goed zal aflopen.

Wo 31 januari 2018 | 21:55 Mutant Planet

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Central America: In Costa Rica kun je twaalf ecosystemen onderscheiden. In de uitgestrekte jungle leven apen en andere dieren die zich met hun grijpstaarten voortbewegen.

Di 30 januari 2018 | 09:10 Man Hunt

Hayden gaat op jacht met een stam die een gebied bewoont dat groter is dan de Randstad. Ze gebruiken blaaspijpen om op apen te jagen.

Za 20 januari 2018 | 19:05 Gorilla Family and Me

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Tweedelige Britse natuurdocumentaire (2015): Gordon Buchanan reist terug naar de Democratische Republiek Congo in de hoop de gorillafamilie terug te vinden. Hij spoort de apen snel op, maar ontdekt dat hun leven wordt bedreigd door stropers. Om de gorilla's te beschermen werkt Gordon samen met lokale boswachters.

Di 16 januari 2018 | 21:40 Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

In Peru bezoekt Floortje de Nederlandse Douwe en Olivia die diep in de jungle een dierenopvangcentrum hebben opgezet. Met hun twee jonge kinderen wonen ze hier ver van de bewoonde wereld, zonder telefoon, zonder internet en zorgen zij met hart en ziel voor apen, luiaards en tropische vogels.

Zo 14 januari 2018 | 10:55 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Za 13 januari 2018 | 21:00 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Vr 12 januari 2018 | 21:15 Paradise Islands

De riffen en stranden van de Paradise Islands behoren tot de rijkste op aarde. Apen, krabben en haaien leven er volgens het ritme van de maan.

Do 11 januari 2018 | 19:37 Wild 24

Een strijd om te overleven op de oude eilanden van Oost-Indie, een land waarin grote apen de jungles regeren waar zeldzame grote katten jagen.

Wo 10 januari 2018 | 13:40 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Di 9 januari 2018 | 21:55 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Za 6 januari 2018 | 22:52 Animal Fight Club

Leeuwen gaan de strijd met elkaar aan, grijze wolven nemen het op tegen een grizzlybeer en één van 's werelds grootste apen wil een moord plegen.

Za 30 december 2017 | 22:52 Paradise Islands

De riffen en stranden van de Paradise Islands behoren tot de rijkste op aarde. Apen, krabben en haaien leven er volgens het ritme van de maan.

Za 30 december 2017 | 13:17 Paradise Islands

De riffen en stranden van de Paradise Islands behoren tot de rijkste op aarde. Apen, krabben en haaien leven er volgens het ritme van de maan.

Do 28 december 2017 | 14:40 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

28/12/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Zo 17 december 2017 | 06:30 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

17/12/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Wo 13 december 2017 | 12:00 Dr. K's Exotic Animal ER

Dr. Susan Keller is de eigenaar van het Broward Avian and Exotics Animal Hospital in Zuid Florida. Het is één van de drukste dierenziekenhuizen gericht op exotische dieren. Dr. K helpt ieder dier wat door de deur past. Van konijnen, reptielen, vogels, tot aan fretten, vissen en zelfs apen.

Zo 10 december 2017 | 20:05 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Za 9 december 2017 | 22:30 Ridiculousness

In een nieuwe Ridiculousness bekijken Rob, Chanel en Sterling hardwerkende apen in ?Bananen Zijn Niet Gratis?, gaan op de vuist in ?Stripe Club? en doffen zich op voor een paar ?Formele Klappen.?

Wo 6 december 2017 | 22:52 Mystery Monkeys Of Shangri-La

Deze spectaculaire film is het zorgvuldige en ambitieuze werk van een Chinees filmbedrijf geleid door de bekroonde filmmaker Xi Zhinong. Het is een waargebeurd verhaal van een familie van stompneuzige apen van yunnan, die in de hoogste bossen ter wereld leven. De stompneuzige apen werden pas onlangs ontdekt en zijn angstaanjagend mooie primaten, anders en zachter dan anderen van hun soort. Elfachtig, ze lijken zowel kinderlijk als wijzer dan ze oud zijn.

Wo 6 december 2017 | 21:55 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Wo 6 december 2017 | 12:26 Mystery Monkeys Of Shangri-La

Deze spectaculaire film is het zorgvuldige en ambitieuze werk van een Chinees filmbedrijf geleid door de bekroonde filmmaker Xi Zhinong. Het is een waargebeurd verhaal van een familie van stompneuzige apen van yunnan, die in de hoogste bossen ter wereld leven. De stompneuzige apen werden pas onlangs ontdekt en zijn angstaanjagend mooie primaten, anders en zachter dan anderen van hun soort. Elfachtig, ze lijken zowel kinderlijk als wijzer dan ze oud zijn.

Zo 3 december 2017 | 14:40 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

03/12/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Za 2 december 2017 | 18:48 Paradise Islands

De riffen en stranden van de Paradise Islands behoren tot de rijkste op aarde. Apen, krabben en haaien leven er volgens het ritme van de maan.

Wo 29 november 2017 | 08:05 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

29/11/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Zo 26 november 2017 | 16:25 Going Ape

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Episode 1: Wat is er geworden van de apen uit de eerste serie? De babygorilla Shufai werd binnengebracht met een schotwond. Heeft hij het gehaald? En kan de chimpansee Gah weer lopen?

Za 25 november 2017 | 23:45 Going Ape

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Episode 1: Wat is er geworden van de apen uit de eerste serie? De babygorilla Shufai werd binnengebracht met een schotwond. Heeft hij het gehaald? En kan de chimpansee Gah weer lopen?

Za 25 november 2017 | 14:35 Going Ape

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Episode 1: Wat is er geworden van de apen uit de eerste serie? De babygorilla Shufai werd binnengebracht met een schotwond. Heeft hij het gehaald? En kan de chimpansee Gah weer lopen?

Za 25 november 2017 | 02:15 Naked And Afraid

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Lord of the Rats: Een workaholic en een einzelgänger moeten drie weken in Thailand zien te overleven. Wanneer apen en ratten het op hun voedsel hebben voorzien, moet het tweetal samenwerken.

Vr 24 november 2017 | 22:55 Naked And Afraid

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Lord of the Rats: Een workaholic en een einzelgänger moeten drie weken in Thailand zien te overleven. Wanneer apen en ratten het op hun voedsel hebben voorzien, moet het tweetal samenwerken.

Do 23 november 2017 | 14:40 Jungle Book

Seizoen 1 - Aflevering 21 - Animatieserie: De brug: Appu heeft ruzie met Hita en rent weg. Hij komt bij de apen terecht en die maken het hem heel moeilijk. Mowgli moet hem komen helpen.

Ma 20 november 2017 | 19:38 Going Ape

Aflevering 2 - Episode 2: Twee sterke chimpansees ontsnappen. Verzorger Felix moet hen met een pijltje verdoven voordat ze iemand verwonden. Rachel stelt de babygorilla Pikin voor aan de andere jonge apen.

Ma 20 november 2017 | 19:10 Going Ape

Seizoen 2 - Aflevering 1 - Episode 1: Wat is er geworden van de apen uit de eerste serie? De babygorilla Shufai werd binnengebracht met een schotwond. Heeft hij het gehaald? En kan de chimpansee Gah weer lopen?

Ma 20 november 2017 | 05:10 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

20/11/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Zo 19 november 2017 | 15:03 Going Ape

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Free at Last: Overheidsfunctionarissen leveren bij het Limbe Wildlife Centre twee inbeslaggenomen apen af die als huisdier werden gehouden. Het centrum zit echter al helemaal vol.

Do 16 november 2017 | 19:38 Going Ape

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Free at Last: Overheidsfunctionarissen leveren bij het Limbe Wildlife Centre twee inbeslaggenomen apen af die als huisdier werden gehouden. Het centrum zit echter al helemaal vol.

Za 11 november 2017 | 16:25 Going Ape

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Free at Last: Overheidsfunctionarissen leveren bij het Limbe Wildlife Centre twee inbeslaggenomen apen af die als huisdier werden gehouden. Het centrum zit echter al helemaal vol.

Wo 8 november 2017 | 19:10 Going Ape

Seizoen 1 - Aflevering 11 - Free at Last: Overheidsfunctionarissen leveren bij het Limbe Wildlife Centre twee inbeslaggenomen apen af die als huisdier werden gehouden. Het centrum zit echter al helemaal vol.

Zo 5 november 2017 | 20:05 Mutant Planet

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Central America: In Costa Rica kun je twaalf ecosystemen onderscheiden. In de uitgestrekte jungle leven apen en andere dieren die zich met hun grijpstaarten voortbewegen.

Zo 5 november 2017 | 04:20 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

05/11/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Wo 1 november 2017 | 21:55 Mutant Planet

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Central America: In Costa Rica kun je twaalf ecosystemen onderscheiden. In de uitgestrekte jungle leven apen en andere dieren die zich met hun grijpstaarten voortbewegen.

Zo 29 oktober 2017 | 01:00 Naked And Afraid

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Lord of the Rats: Een workaholic en een einzelgänger moeten drie weken in Thailand zien te overleven. Wanneer apen en ratten het op hun voedsel hebben voorzien, moet het tweetal samenwerken.

Za 28 oktober 2017 | 23:45 Naked And Afraid

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Lord of the Rats: Een workaholic en een einzelgänger moeten drie weken in Thailand zien te overleven. Wanneer apen en ratten het op hun voedsel hebben voorzien, moet het tweetal samenwerken.

Za 28 oktober 2017 | 18:10 Mountains: Life Above the Clouds

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Britse natuurdocumentairereeks: Himalaya: Het hoogste gebergte van onze planeet is de thuishaven van enkele opmerkelijke diersoorten en bijzondere oude culturen. Diep in de winter trekken sneeuwluipaarden naar de afgelegen bergdorpen, op zoek naar voedsel. In verborgen valleien kruipen vreemd uitziende apen dicht bij elkaar in een bevroren bos. In de oude boeddhistische kloosters lijkt de tijd te hebben stilgestaan, en atleten beconcurreren elkaar tijdens de Everest Marathon.

Vr 27 oktober 2017 | 19:10 Escape to Chimp Eden

Seizoen 2 - Aflevering 15 - Moving Day for the Adults (Part 1): De volwassen chimpansees beginnen steeds meer op wilde apen te lijken. Na maanden voorbereiding wordt het tijd om hen meer ruimte te geven.

Vr 27 oktober 2017 | 16:40 Aap uit de mouw

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Driedelige natuurdocumentairereeks over primaten als apen, mensapen en lemuren: De slimste aap: Onze neven de primaten zijn veel slimmer dan je zou denken. Net als wij gebruiken ze gereedschappen, lossen ze problemen op, en hebben ze emoties. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren individuen zijn met een gevoel van eigenwaarde en waarom denkvermogen essentieel is voor primaten om te overleven. Onzichtbare aspecten van het leven van onze 'familieleden' wordt onthuld en tegelijkertijd komen we verrassend veel te weten over onszelf.

Do 26 oktober 2017 | 16:50 Aap uit de mouw

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Driedelige natuurdocumentairereeks over primaten als apen, mensapen en lemuren: Familiezaken: Grote thema's in het leven van de mens, zoals geboorte en dood, competitie en rivaliteit, liefde en verlies, oorlog en vrede vinden we ook terug in de wereld van de primaten. Want: hoe kies je je vrienden, van wie leer je iets, en wie valt er te vertrouwen? In deze aflevering verkennen we de complexe sociale wereld van primaten, die zijn weerslag vindt in ingewikkelde hiërarchieën, met als doel samen te leven in een overvolle primatenwereld.

Do 26 oktober 2017 | 14:40 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

26/10/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Wo 25 oktober 2017 | 16:50 Aap uit de mouw

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Driedelige natuurdocumentairereeks over primaten als apen, mensapen en lemuren: Alles is familie: Van het dwergzijdeaapje, niet groter dan een tennisbal, tot de grootste aap, de veelkleurige mandril: primaten zijn er in alle maten en soorten. Deze aflevering onderzoekt hoe onze naaste verwanten gebruik maken van hun lichaam in de meest verscheiden leefomgevingen: jungle, bossen, stranden, bergen en savanne. Ook gaat ze na hoe hun geest hen helpt om grote uitdagingen als ijzige sneeuw, stoffige woestijnen, en de stedelijke jungle te overwinnen.

Ma 23 oktober 2017 | 01:35 Ridiculousness

In een nieuwe Ridiculousness bekijken Rob, Chanel en Sterling hardwerkende apen in ?Bananen Zijn Niet Gratis?, gaan op de vuist in ?Stripe Club? en doffen zich op voor een paar ?Formele Klappen.?

Zo 22 oktober 2017 | 15:03 Escape to Chimp Eden

Seizoen 2 - Aflevering 4 - The Family Jao: Cheaper by the Dozen: Het verblijf voor jonge apen wordt klaargemaakt voor de nieuwkomers Tony en Sampa. Eugene en Phillip maken zich zorgen of de kennismaking goed zal aflopen.

Do 19 oktober 2017 | 19:38 Escape to Chimp Eden

Seizoen 2 - Aflevering 4 - The Family Jao: Cheaper by the Dozen: Het verblijf voor jonge apen wordt klaargemaakt voor de nieuwkomers Tony en Sampa. Eugene en Phillip maken zich zorgen of de kennismaking goed zal aflopen.

Wo 18 oktober 2017 | 05:40 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

18/10/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Zo 15 oktober 2017 | 03:35 Naked And Afraid

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Lord of the Rats: Een workaholic en een einzelgänger moeten drie weken in Thailand zien te overleven. Wanneer apen en ratten het op hun voedsel hebben voorzien, moet het tweetal samenwerken.

Di 10 oktober 2017 | 14:35 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

10/10/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Vr 6 oktober 2017 | 16:10 Leven onder het bladerdak

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Documentairereeks over de apen van het regenwoud: Het boomhutteam rondt zijn avontuur in het Afrikaanse regenwoud af. Avonturier Guy Grieve sluit vriendschap met de plaatselijke bewoners en verdiept zich in de factoren die een bedreiging vormen voor het dierenleven in het Congobekken. Een insectenonderzoeker bezoekt het team en laat zien wie de echte koningen van de jungle zijn: de miljoenen mieren die de basis vormen voor het leven in het regenwoud. Primatologe dr. Julie Anderson rondt haar onderzoek onder de roodkopmangabeys af. Hoog boven het bladerdek ontdekt ze een veilig toevluchtsoord voor 'haar' apen.

Do 5 oktober 2017 | 16:55 Leven onder het bladerdak

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Documentairereeks over de apen van het regenwoud: Avonturier Guy Grieve en primatologe dr. Julie Anderson zetten hun expeditie in het regenwoud van het Congobekken voort. De apensoort die ze hier bestuderen, de roodkopmangabey, komt een kijkje nemen bij de boomhut. Dat inspireert Julie om haar onderzoek letterlijk naar een hoger niveau te tillen. Guy wordt belaagd door een bosolifant en probeert meer te weten te komen over de gevaren die deze prachtige dieren bedreigen. En een ontmoeting met laaglandgorilla's leert Julie hoe bedreigde mensapen voor uitsterven kunnen worden behoed.

Do 5 oktober 2017 | 05:35 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

05/10/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Di 3 oktober 2017 | 16:50 Leven onder het bladerdak

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Documentairereeks over de apen van het regenwoud: Avonturier Guy Grieve en primatologe dr. Julie Anderson nemen hun intrek in een heel bijzondere boomhut, hoog in het bladerdek, waar ze van dichtbij de wereld van de apen kunnen observeren en tegelijkertijd beschermd zijn tegen de bosolifanten die het bos onveilig maken. Terwijl Julie in het dichte regenwoud de apen volgt, richt Guy hun huis in de bomen in. Het derde teamlid, de gelauwerde natuurfilmer Gavin Thurston, beleeft benauwde momenten als een paar bosolifanten lucht krijgen van zijn aanwezigheid.

Ma 2 oktober 2017 | 07:50 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

02/10/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Zo 1 oktober 2017 | 20:26 Paradise Islands

De riffen en stranden van de Paradise Islands behoren tot de rijkste op aarde. Apen, krabben en haaien leven er volgens het ritme van de maan.

Zo 1 oktober 2017 | 18:00 Paradise Islands

De riffen en stranden van de Paradise Islands behoren tot de rijkste op aarde. Apen, krabben en haaien leven er volgens het ritme van de maan.

Zo 1 oktober 2017 | 08:15 Naked And Afraid

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Lord of the Rats: Een workaholic en een einzelgänger moeten drie weken in Thailand zien te overleven. Wanneer apen en ratten het op hun voedsel hebben voorzien, moet het tweetal samenwerken.

Do 28 september 2017 | 16:50 Leven in de rimboe

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Britse documentairereeks over drie wilde stammen op zoek naar een gevaarlijk dier: Het Anacondavolk van het Amazonegebied: Gordon Buchanan trekt naar het Amazonegebied in Ecuador en vervoegt er een Waorani-stam op zoek naar anaconda's. De stam is uiterst vertrouwd met het verlaten regenwoud en zijn inwoners. Ze leren Gordon hoe je overleeft in deze streken: met een blaaspijp en een scherpe stok jagen ze op apen en wilde zwijnen.

Wo 27 september 2017 | 13:40 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Di 26 september 2017 | 21:55 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Za 23 september 2017 | 05:35 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

23/09/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Zo 17 september 2017 | 07:00 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

17/09/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Vr 15 september 2017 | 05:10 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

15/09/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Wo 13 september 2017 | 18:40 Het Klokhuis

Seizoen 29 - Aflevering 3760 - Jongerenmagazine: Orang-Oetan opvangcentrum: De orang-oetan wordt met uitsterven bedreigd. Nienke reist af naar een opvangcentrum in Borneo waar kwetsbare apen worden getraind om weer terug te keren in de natuur. Er is een speciaal oefenbos ingericht.

Zo 27 augustus 2017 | 11:50 Wild Animal Repo

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Bears/Capuchin Monkeys/Roadside Tigers: Redder van exotische dieren Scott Lope trekt naar Texas om 22 beren uit een failliet opvangcentrum te halen. Elders redt hij een troep apen en zes tijgers uit ondeugdelijke kooien.

Za 26 augustus 2017 | 21:00 Mutant Planet

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Central America: In Costa Rica kun je twaalf ecosystemen onderscheiden. In de uitgestrekte jungle leven apen en andere dieren die zich met hun grijpstaarten voortbewegen.

Di 22 augustus 2017 | 21:55 Mutant Planet

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Central America: In Costa Rica kun je twaalf ecosystemen onderscheiden. In de uitgestrekte jungle leven apen en andere dieren die zich met hun grijpstaarten voortbewegen.

Di 22 augustus 2017 | 19:05 Wild Mexico

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Britse documentairereeks over de grote biodiversiteit van Mexico: Forests of the Maya: De oude tempels van de Maya's domineren nog steeds de bossen rond Yucatan. Hier leven jaguars, apen en tropische vogelsoorten. Dit is een oerwoud vol geheimen, met grote onderaardse waterreserves die nog steeds niet helemaal ontdekt zijn. Je komt er te weten hoe mens en dier het droge seizoen zonder kleerscheuren doorkomen.

Ma 21 augustus 2017 | 21:05 Wild Mexico

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Britse documentairereeks over de grote biodiversiteit van Mexico: Forests of the Maya: De oude tempels van de Maya's domineren nog steeds de bossen rond Yucatan. Hier leven jaguars, apen en tropische vogelsoorten. Dit is een oerwoud vol geheimen, met grote onderaardse waterreserves die nog steeds niet helemaal ontdekt zijn. Je komt er te weten hoe mens en dier het droge seizoen zonder kleerscheuren doorkomen.

Ma 21 augustus 2017 | 05:40 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

21/08/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Vr 18 augustus 2017 | 17:25 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

18/08/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Do 17 augustus 2017 | 21:30 Rijk Verleden - Leven en Bedrijvigheid in Indonesië

Een overzicht van het leven op Bali uit 1947. Met beelden van handel en wandel op het marktplein tot houtsnijders en beeldhouwers aan het werk. Voederen van tamme apen in een vervallen tempel en aandacht voor oud-Balinese geschriften op lontarblad, maar vooral voor de traditionele dansen, zoals legong en ketjak en ceremoniële feesten als reinigings- en nieuwjaarsvieringen (galanggang), waarvan als slot het massafeest van een lijkverbranding het hoogtepunt is.

Wo 16 augustus 2017 | 14:50 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

16/08/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Di 15 augustus 2017 | 20:35 Spy in the wild

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Britse natuurdocumentairereeks: Kattenkwaad: De robotdieren komen erachter dat het in de natuur wemelt van het kattenkwaad. Maar misschien gelden er toch nog bepaalde regels in het dierenrijk? Robotmakaak bezoekt een zwembad voor apen. Puberapen die van grote hoogte duiken, maken het de ouders die hun baby's zwemles geven knap lastig. Robottropischevogel laat zien dat fregatvogels op nietsontziende wijze vis stelen van echte tropische vogels.

Zo 13 augustus 2017 | 19:05 Monkey Kingdom IMDb: 7.3

13/08/17 - IMDB * 7.3 - Film, Documentaire, Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid Azië.

Een pasgeboren aapje en zijn moeder proberen te overleven in de competitieve hiërarchie van de Tempeltroep; een groep apen die leeft in vervallen ruïnes diep in de jungle van Zuid-Azië.

Zo 13 augustus 2017 | 00:00 Naked And Afraid

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Lord of the Rats: Een workaholic en een einzelgänger moeten drie weken in Thailand zien te overleven. Wanneer apen en ratten het op hun voedsel hebben voorzien, moet het tweetal samenwerken.

Di 8 augustus 2017 | 23:00 Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the apes IMDb: 6.3

08/08/17 - IMDB * 6.3 - Avonturenfilm: In de 19de eeuw strandt in het wilde Afrika een schip met twee schipbreukelingen, een man en een vrouw. De vrouw is zwanger en bevalt van een jongetje in hun boomhuis. Het jonge gezin wordt lastiggevallen door een apenfamilie. Als de ouders van het jongetje sterven, wordt de baby meegenomen door de apen die hem opvoeden als hun eigen kind. Twintig jaar later wordt de man die denkt dat hij een aap is, ontdekt door kapitein Phillippe D'Arnot en teruggebracht naar de bewoonde wereld.

Avonturenfilm: In de 19de eeuw strandt in het wilde Afrika een schip met twee schipbreukelingen, een man en een vrouw. De vrouw is zwanger en bevalt van een jongetje in hun boomhuis. Het jonge gezin wordt lastiggevallen door een apenfamilie. Als de ouders van het jongetje sterven, wordt de baby meegenomen door de apen die hem opvoeden als hun eigen kind. Twintig jaar later wordt de man die denkt dat hij een aap is, ontdekt door kapitein Phillippe D'Arnot en teruggebracht naar de bewoonde wereld.

Zo 6 augustus 2017 | 20:00 Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the apes IMDb: 6.3

06/08/17 - IMDB * 6.3 - Avonturenfilm: In de 19de eeuw strandt in het wilde Afrika een schip met twee schipbreukelingen, een man en een vrouw. De vrouw is zwanger en bevalt van een jongetje in hun boomhuis. Het jonge gezin wordt lastiggevallen door een apenfamilie. Als de ouders van het jongetje sterven, wordt de baby meegenomen door de apen die hem opvoeden als hun eigen kind. Twintig jaar later wordt de man die denkt dat hij een aap is, ontdekt door kapitein Phillippe D'Arnot en teruggebracht naar de bewoonde wereld.

Avonturenfilm: In de 19de eeuw strandt in het wilde Afrika een schip met twee schipbreukelingen, een man en een vrouw. De vrouw is zwanger en bevalt van een jongetje in hun boomhuis. Het jonge gezin wordt lastiggevallen door een apenfamilie. Als de ouders van het jongetje sterven, wordt de baby meegenomen door de apen die hem opvoeden als hun eigen kind. Twintig jaar later wordt de man die denkt dat hij een aap is, ontdekt door kapitein Phillippe D'Arnot en teruggebracht naar de bewoonde wereld.

Za 5 augustus 2017 | 23:50 Ridiculousness

In een nieuwe Ridiculousness bekijken Rob, Chanel en Sterling hardwerkende apen in ?Bananen Zijn Niet Gratis?, gaan op de vuist in ?Stripe Club? en doffen zich op voor een paar ?Formele Klappen.?

Wo 2 augustus 2017 | 21:50 Unlocking The Cage

Chimpansees hebben voor 98% hetzelfde DNA als mensen. Zouden ze dan ook niet dezelfde rechten moeten krijgen? Harvard professor Steven Wise gaat deze strijd aan in de rechtbank, tegenover zeer sceptische rechters. Wat volgt is een rechtbankthriller van de legendarische makers D.A. Pennebaker en Chris Hegedus (Don't Look Back, The War Room). Zijn doel is dat apen Tommy, Kiko, Hercules en Leo wettelijk erkend worden als 'persoon', met rechten als lichamelijke vrijheid en integriteit. Wise: 'Ik bedoel niet dat apen stemrecht moeten krijgen of naar school gaan, maar ze zouden niet moeten worden gemarteld of gedood. Ze hebben het recht vrij te leven in hun natuurlijke omgeving.' Lukt het hem de denkbeeldige muur tussen mens en dier af te breken? De wetenschap is al zover, nu de wet nog.

Ma 31 juli 2017 | 18:15 Londen Zoo

Seizoen 3 - Aflevering 3 - Realityreeks over het leven in London Zoo en zijn zusterpark Whipsnade Zoo: Het personeel van de zoo moedigt de dieren aan om te paren, maar Kumbuka, een onstuimige gorilla van 15 jaar oud, zet de boel op stelten wanneer hij wordt voorgesteld aan de vrouwelijke apen. Ook in het reptielenhuis is er ophef wanneer paringsrituelen een mogelijk dodelijk conflict veroorzaken tussen twee mannelijke ruitpythons. Vijf Vietnamese slakken van een soort die bijna uitgestorven is, komen aan in het centrum. De zwangerschap van de Indische tapir Gertrude is na 13 maanden eindelijk voorbij.

Di 25 juli 2017 | 13:20 Het ei van Midas

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Natuurmagazine: Samenwerken: Bioloog Midas Dekkers onderzoekt hoe mieren ons kunnen helpen bij het fileprobleem en hij leert van apen hoe we ons netjes kunnen gedragen op de werkvloer. Of kunnen we ons toch beter spiegelen aan een wolvenroedel?

Ma 24 juli 2017 | 19:20 Het ei van Midas

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Natuurmagazine: Samenwerken: Bioloog Midas Dekkers onderzoekt hoe mieren ons kunnen helpen bij het fileprobleem en hij leert van apen hoe we ons netjes kunnen gedragen op de werkvloer. Of kunnen we ons toch beter spiegelen aan een wolvenroedel?

Do 20 juli 2017 | 10:39 Lummels

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Jeugdreeks: Apenliefde: Een enorme gorilla in de jungle van Centraal-Afrika is op zoek naar een vrouwtje. Hij lijkt het verschil tussen mensen en apen niet meer te zien en grijpt een onderzoekster. De Lummels proberen de vrouw te bevrijden, waardoor ze zelf te maken krijgen met de gevaren van het oerwoud. Alleen Lev kan hen nog redden, maar dan zal hij toch echt zijn stoere gedrag opzij moeten te zetten...

Wo 19 juli 2017 | 22:50 Rijk Verleden - Leven en Bedrijvigheid in Indonesië

Een overzicht van het leven op Bali uit 1947. Met beelden van handel en wandel op het marktplein tot houtsnijders en beeldhouwers aan het werk. Voederen van tamme apen in een vervallen tempel en aandacht voor oud-Balinese geschriften op lontarblad, maar vooral voor de traditionele dansen, zoals legong en ketjak en ceremoniële feesten als reinigings- en nieuwjaarsvieringen (galanggang), waarvan als slot het massafeest van een lijkverbranding het hoogtepunt is.

Zo 9 juli 2017 | 12:45 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Vr 7 juli 2017 | 22:05 Wildest Indochina

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Thailand: Thailand werd gevormd door oerkrachten. Dieren staan voor grote uitdagingen in een land waar de tijger nog altijd bovenaan de voedselketen staat en waar apen zich snel ontwikkelen.

Vr 7 juli 2017 | 15:10 Jungle Book

Seizoen 1 - Aflevering 13 - Animatiereeks: Mowgli's fonkelding: Mowgli en Lali vinden een gouden halsketting in de rivier. Mowgli vindt het heerlijk om ermee te pronken maar krijgt ruzie met Lali, omdat zij er ook mee wil spelen. Andere dieren zijn ook weg van het juweel en de apen stelen het ding van Lali. Als Mowgli en Lali de ketting terug weten te krijgen gooien ze hem weg, omdat hij toch enkel voor ruzie zorgt.

Zo 2 juli 2017 | 19:10 Wild Animal Repo

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Bears/Capuchin Monkeys/Roadside Tigers: Redder van exotische dieren Scott Lope trekt naar Texas om 22 beren uit een failliet opvangcentrum te halen. Elders redt hij een troep apen en zes tijgers uit ondeugdelijke kooien.

Za 1 juli 2017 | 20:05 Wild Animal Repo

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Bears/Capuchin Monkeys/Roadside Tigers: Redder van exotische dieren Scott Lope trekt naar Texas om 22 beren uit een failliet opvangcentrum te halen. Elders redt hij een troep apen en zes tijgers uit ondeugdelijke kooien.

Za 1 juli 2017 | 14:25 Freeks wilde wereld

Aflevering 14 - Natuurdocumentairereeks met Freek Vonk: Neusaap: Freek is op Borneo, de enige plek op aarde waar neusapen leven. Freek checkt of deze apen inderdaad op Nederlanders lijken. Ook vindt Freek de pluizige nimfen van een cicade en een vleesetende plant.

Di 27 juni 2017 | 21:10 Inside the Monkey Lab

Documentaire. We krijgen exclusief toegang tot het grootste primatentestcentrum in Europa, waar onderzocht wordt hoe de meest akelige ziektes genezen kunnen worden door te testen op apen.

Di 27 juni 2017 | 21:00 Wild Animal Repo

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Bears/Capuchin Monkeys/Roadside Tigers: Redder van exotische dieren Scott Lope trekt naar Texas om 22 beren uit een failliet opvangcentrum te halen. Elders redt hij een troep apen en zes tijgers uit ondeugdelijke kooien.

Di 27 juni 2017 | 17:20 Wild Animal Repo

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Bears/Capuchin Monkeys/Roadside Tigers: Redder van exotische dieren Scott Lope trekt naar Texas om 22 beren uit een failliet opvangcentrum te halen. Elders redt hij een troep apen en zes tijgers uit ondeugdelijke kooien.

Za 24 juni 2017 | 05:15 Wildest Islands

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Caribbean: In het Caribisch gebied leven meer dan 800 soorten vissen, lederschildpadden, apen, miereneters, rode ibissen en brilkaaimannen. Wat maakt dit zo'n ideaal leefgebied?

Ma 19 juni 2017 | 09:50 Rise Of The Planet Of The Apes IMDb: 7.6

19/06/17 - IMDB * 7.6 - Actie, Film, Wetenschapper Will staat op het punt een belangrijke ontdekking te doen: een remedie tegen Alzheimer. Zijn experimenten op apen hebben echter ongewone bijwerkingen. De dieren die het medicijn toegediend krijgen, vertonen een enorme verhoging van de hersenactiviteit. Na een incident tijdens het onderzoek, beschermt Will de jonge chimpansee Caesar en neemt hem mee naar huis. Maar als Caesar, die extreem intelligent blijkt te zijn, zich vervolgens verraden voelt door de mensheid, begint hij een...

Wetenschapper Will staat op het punt een belangrijke ontdekking te doen: een remedie tegen Alzheimer. Zijn experimenten op apen hebben echter ongewone bijwerkingen. De dieren die het medicijn toegediend krijgen, vertonen een enorme verhoging van de hersenactiviteit. Na een incident tijdens het onderzoek, beschermt Will de jonge chimpansee Caesar en neemt hem mee naar huis. Maar als Caesar, die extreem intelligent blijkt te zijn, zich vervolgens verraden voelt door de mensheid, begint hij een grote strijd om alle apen te bevrijden.

Vr 16 juni 2017 | 15:20 Jungle Book

Seizoen 1 - Aflevering 29 - Animatiereeks: Koning Kaa: Kaa hypnotiseert zichzelf en denkt vervolgens dat hij de koning van de apen is. Hij draagt ze op hem vers fruit te brengen uit de jungle. Maar het is ook Baloo's bananendag, dus Baloo is hier helemaal niet blij mee.

Di 13 juni 2017 | 21:10 Inside the Monkey Lab

Documentaire. We krijgen exclusief toegang tot het grootste primatentestcentrum in Europa, waar onderzocht wordt hoe de meest akelige ziektes genezen kunnen worden door te testen op apen.

Di 6 juni 2017 | 21:10 Inside the Monkey Lab

Documentaire. We krijgen exclusief toegang tot het grootste primatentestcentrum in Europa, waar onderzocht wordt hoe de meest akelige ziektes genezen kunnen worden door te testen op apen.

 Meer