Kabels wegwerken bij uw tv-meubel doet u zo


Gepubliceerd: 22 januari 2019 - 15:00 uur
Laatste update: 22 januari 2019 - 15:00 uur

Kabels wegwerken bij uw tv-meubel doet u zo

Kabels wegwerken is vaak noodzaak. Waarom? Des te verder de techniek zich ontwikkelt, des te meer apparatuur we in huis hebben. Het is daarom niet gek wanneer uw bureau of tv-meubel tegenwoordig gevuld is met talloze kabels. Deze zijn allemaal nodig voor het aansluiten van diverse apparaten, u moet ze daarom vooral goed uit elkaar houden. Dat lijkt alleen een onmogelijke klus wanneer de kabels over, onder en door elkaar zijn gaan liggen. Kabels wegwerken is een van de beste manieren om het overzicht te bewaren. Een bijkomend voordeel is dat uw bureau of tv-meubel er meteen veel netter uitziet, zodat u gewoon weer ongestoord kunt genieten van uw favoriete tv-serie of film. Maar kabels wegwerken, hoe doet u dat precies? Er zijn enkele handige hulpmiddelen verkrijgbaar die deze klus een stuk eenvoudiger maken. 

De voordelen van goed kabelmanagement
Uw kabels wegwerken is een goed idee wanneer u uw woning of werkplek wat netter en opgeruimder wilt maken. Het zijn juist de kleine details die voor een groot deel bepalen hoe uw woning oogt. Bovendien zorgt goed kabelmanagement ervoor dat u altijd weet welke kabel bij welk apparaat hoort. Zo is het aansluiten en loskoppelen van apparaten een stuk eenvoudiger. Doordat de kabels niet meer allemaal door elkaar liggen, voorkomt u bovendien dat ze beschadigd raken. Vooral dubbelgevouwen kabels in gekke bochten zijn veel gevoeliger voor slijtage. Wanneer u goed voor uw kabels zorgt, weet u dus zeker dat ze langer meegaan. Het laatste belangrijke voordeel van uw kabels wegwerken is het schoonmaken rondom uw tv-meubel of bureau. Kabels zijn namelijk echte stofvangers die lastig schoon te maken zijn. Wanneer ze niet langer op de grond liggen en gewoon netjes georganiseerd zijn, heeft stof bijna geen kans meer om zich bij uw kabels te verzamelen. Bovendien wordt schoonmaken door kabels wegwerken aanzienlijk eenvoudiger. 


Uw kabels wegwerken met een kabelgoot
U weet nu wat de voordelen zijn van uw kabels wegwerken, maar met welke hulpmiddelen kunt u dit doen? Een van de makkelijkste methoden is het gebruik van een kabelgoot. Dit hulpmiddel is een klein metalen of kunststof gootje dat u onder uw bureau of achter uw tv-meubel vastmaakt. Door de goot leidt u vervolgens de kabels van uw tv en speakers richting het stopcontact. Hierdoor liggen de kabels niet op de grond, kunnen ze niet in de knoop raken en kan er geen stof bij. Ieder gootje heeft voldoende ruimte voor kabels van meerdere apparaten. Het maakt overigens niet uit hoe lang de kabels zijn en welke richting ze op moeten. Dankzij speciale hoekstukken kunt u ze kabels wegwerken zoals u dat wilt. Er zijn daarnaast ook flexibele exemplaren verkrijgbaar die moeiteloos met de kabel meebewegen. Deze kabelgoten zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Ga voor wit, zwart of grijs en kies tussen kunststof of aluminium voor uw hulpmiddelen bij het kabels wegwerken. Zo kunt u ze aanpassen aan de kleur van uw interieur, zodat de kabelgoten helemaal niet opvallen.

Het gemak van een kabelclip bij kabels wegwerken
Vindt u het geen prettig idee om een volledige goot te installeren in de buurt van uw tv? Dan zijn er ook nog andere opties die makkelijker te installeren zijn en die bovendien iets minder ruimte in beslag nemen. Zo is een kabelclip een goede optie. Deze clips worden in allerlei soorten en maten gemaakt. De meest eenvoudige versie is een losse clip die ruimte heeft voor één kabel. U bevestigt de clip aan uw tv meubel of muur en maakt de kabel vervolgens vast in de clip. Hiermee kunt u uw kabels wegwerken door ze op een simpele manier de goede kant op te leiden, terwijl ze ook nog makkelijk te vervangen zijn. Kabels wegwerken door middel van deze clips is dus een goede keuze wanneer u enkele apparaten heeft die u regelmatig verplaatst of waarbij u de kabels om moet wisselen. Er zijn ook speciale clips verkrijgbaar die ruimte hebben voor meerdere kabels naast elkaar. Zo blijven uw kabels toch netjes gescheiden, terwijl u ze ook allemaal op één plek bevestigt. Het gebruik van de clips is eenvoudig, aangezien ze meestal voorzien zijn van een zelfklevende achterkant. Gaat u dus uw kabels wegwerken? Dan hoeft u uw gereedschap niet tevoorschijn te halen om de klus te klaren.

Kabels wegwerken met een kabelbinder
Een laatste hulpmiddel wanneer u uw kabels wegwerken gaat is de kabelbinder. Deze binder zorgt ervoor dat uw kabels allemaal bij elkaar gehouden worden. Hierdoor houdt u de ruimte bij uw tv-meubel netjes en voorkomt u dat de kabels allemaal in de knoop komen te zitten. Het gebruik van deze binders is vrij eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen is uw kabels bij elkaar vasthouden, waarna u de binder er om heen doet. Het maakt hierbij niet uit of u gebruikmaakt van een kunststof exemplaar of een binder gemaakt van stof. Bovendien maakt het niet uit hoeveel kabels u samen wilt binden, aangezien deze hulpmiddelen op maat te maken zijn. U kunt ervoor kiezen om alleen een binder te gebruiken, maar u kunt ze ook gebruiken in combinatie met een goot of clip. Zo weet u zeker dat uw kabels geen kant op kunnen en dat ze niet beschadigd zullen raken. Wilt u dus uw kabels wegwerken? Dan heeft u duidelijk meer dan genoeg opties om uit te kiezen, zodat u gerust tv kunt kijken zonder kabels in zicht.