Bekijk de uitzending van Zomergasten terug

Zo 23 juli 2017 | 20:15 Zomergasten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Zomergasten gemist? Bekijk hier naar Zomergasten gemist.

Zomergasten

Datum
Zo 23 juli 2017
Tijd
20:15 tot 23:25
Zender
NPO 2
Genre
Magazine
Jaar
2016
Presentatie
Thomas Erdbrink, Janine Abbring
Twitter hashtag
#zomergasten
Officiële Twitter
@Zomergasten
Uitzending gemist
Zomergasten gemist
Deel-url
gids.tv/18277585

Het 30e seizoen van VPRO Zomergasten start deze zondag met de ideale televisieavond van Rosanne Hertzberger (1984), microbioloog en schrijver. Als columnist voor NRC Handelsblad kwam ze dit voorjaar in het nieuws toen ze het seksisme op website GeenStijl aan de kaak stelde. Over haar uitzending van vanavond zegt Hertzberger: "In mijn avond wil ik een aantal ongehoorzame mensen laten zien, in de wetenschap en in het leven. En ik wil laten zien hoe de mens de natuur naar zijn hand zet. Hoe we dat altijd al doen en hoe dat de normaalste zaak van de wereld is."

Deze eerste Zomergasten van het nieuwe seizoen is ook gelijk de vuurdoop van interviewer Janine Abbring. Zij nam het stokje over van Thomas Erdbrink. Janine Abbring is een Nederlands programmamaker, tekstschrijver, journalist en presentatrice. Ze presenteerde verschillende televisieprogramma's bij RTV Noord, een rubriek in De Wereld Draait Door, en Vroege Vogels.

Er is in de loop der jaren nauwelijks iets veranderd aan de oorspronkelijke opzet van Zomergasten. Akkoord, het programma is ingekort van vier naar drie uur. Voor de rest is het nog steeds gebaseerd op het al even eenvoudige als vernieuwende idee dat in 1988 ontstond: als er in de zomer programma’s worden herhaald, vraag dan mensen met een verhaal om hun favoriete kijkavond samen te stellen en de fragmenten van hun keuze toe te lichten in een goed gesprek. Ieder seizoen levert Zomergasten wel spraakmakende televisie op dankzij de gesprekken, de fragmenten en de wisselwerking tussen gast en presentator.

Zomergasten op tv

Amsterdam vrouwen naar oproep verenigde staten onderzoek naar nederland bussemaker van natuur discussie uitzending leiden in schultz nrc van handelsblad columnist van presentator presentatrice televisie op tv rtv noord uit zomer universiteit van amsterdam in delft zwitserland tijdens scheiden vogels science een wetenschap studie spits thomas erdbrink van 1988 ministers in lichten schrijver fragmenten universiteit met zomergasten het nestlé journalist tu delft promotie rosanne uit column bacteriën de de op wereld draait door blog research wekelijkse het uit voorjaar zondag seksisme naar project geenstijl rubriek onafhankelijk methode op open brief universiteit leiden het adverteren union de vernieuwing de vaccineren bijt hertzberger kinderen in de verenigde staten stage start een het boek wereld magazine een louis janine abbring ouders saint louis tijdens in vroege vogels life uit angst.
Promo: Zomergasten
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv