Bekijk de uitzending van Zomergasten terug

Zo 23 juli 2017 | 20:15 Zomergasten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Zomergasten gemist? Bekijk hier naar Zomergasten gemist.

Zomergasten

Datum
Zo 23 juli 2017
Tijd
20:15 tot 23:25
Zender
NPO 2
Genre
Magazine
Jaar
2016
Presentatie
Thomas Erdbrink, Janine Abbring
Twitter hashtag
#zomergasten
Officiële Twitter
@Zomergasten
Uitzending gemist
Zomergasten gemist
Deel-url
gids.tv/18277585

Het 30e seizoen van VPRO Zomergasten start deze zondag met de ideale televisieavond van Rosanne Hertzberger (1984), microbioloog en schrijver. Als columnist voor NRC Handelsblad kwam ze dit voorjaar in het nieuws toen ze het seksisme op website GeenStijl aan de kaak stelde. Over haar uitzending van vanavond zegt Hertzberger: "In mijn avond wil ik een aantal ongehoorzame mensen laten zien, in de wetenschap en in het leven. En ik wil laten zien hoe de mens de natuur naar zijn hand zet. Hoe we dat altijd al doen en hoe dat de normaalste zaak van de wereld is."

Deze eerste Zomergasten van het nieuwe seizoen is ook gelijk de vuurdoop van interviewer Janine Abbring. Zij nam het stokje over van Thomas Erdbrink. Janine Abbring is een Nederlands programmamaker, tekstschrijver, journalist en presentatrice. Ze presenteerde verschillende televisieprogramma's bij RTV Noord, een rubriek in De Wereld Draait Door, en Vroege Vogels.

Er is in de loop der jaren nauwelijks iets veranderd aan de oorspronkelijke opzet van Zomergasten. Akkoord, het programma is ingekort van vier naar drie uur. Voor de rest is het nog steeds gebaseerd op het al even eenvoudige als vernieuwende idee dat in 1988 ontstond: als er in de zomer programma’s worden herhaald, vraag dan mensen met een verhaal om hun favoriete kijkavond samen te stellen en de fragmenten van hun keuze toe te lichten in een goed gesprek. Ieder seizoen levert Zomergasten wel spraakmakende televisie op dankzij de gesprekken, de fragmenten en de wisselwerking tussen gast en presentator.

Zomergasten op tv

Amsterdam de vrouwen oproep verenigde staten onderzoek naar nederland bussemaker op natuur in discussie uitzending leiden schultz nrc handelsblad uit columnist presentator presentatrice op televisie rtv noord op zomer het universiteit van amsterdam delft zwitserland tijdens scheiden vogels van science wetenschap studie met spits thomas de erdbrink 1988 ministers lichten schrijver tijdens fragmenten universiteit zomergasten uit nestlé door journalist tu delft van promotie rosanne column bacteriën het de wereld draait het door van blog research wekelijkse van voorjaar seksisme project geenstijl rubriek een onafhankelijk methode open brief naar universiteit leiden door adverteren union op vernieuwing vaccineren bijt hertzberger kinderen naar in stage start boek magazine janine abbring het ouders tijdens saint louis vroege vogels in life op tv angst.
Promo: Zomergasten