Bekijk de uitzending van Zembla terug

Wo 13 september 2017 | 21:15 Zembla

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Zembla gemist? Bekijk hier naar Zembla gemist.

Zembla

Datum
Wo 13 september 2017
Tijd
21:15 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Twitter hashtag
#zembla
Officiële Twitter
@ZEMBLA
Uitzending gemist
Zembla gemist
Deel-url
gids.tv/18601701

“Grazie mille”. Duizendmaal dank, zei koning Willem-Alexander in juni tegen gastheer Italië tijdens zijn staatsbezoek. Dank voor de opvang van alle vluchtelingen die na een barre tocht via de Middellandse Zee Europa weten te bereiken. De waarderende woorden zijn opmerkelijk want ze staan in schril contrast met het EU-beleid: de vluchtelingen op weg naar Europa zo vroeg mogelijk tegenhouden.

Turkije kreeg 3 miljard euro om migranten op te vangen, de Libische kustwacht wordt ondersteund om gammele bootjes te onderscheppen, Soedan ontving 100 miljoen om grenscontroles uit te breiden. Wat is daarvan het gevolg? Zembla reist naar Noord-Afrika en hoort dat vluchtelingen een makkelijke prooi zijn voor smokkelaars. Ze worden uitgebuit, mishandeld, ontvoerd, hun familie afgeperst.

Het nieuwe seizoen van Zembla start vanavond met een reportage over de barre omstandigheden van vluchtelingen in Noord-Afrika.

Zembla op tv

Italië in miljoen staatsbezoek opmerkelijk uit koning turkije vluchtelingen koning op tv willem-alexander documentaire uit ontvoerd kustwacht zembla soedan naar smokkelaars middellandse het zee migranten 100 met miljoen miljard grenscontroles bootjes europa tijdens opvang start prooi in reportage naar familie.