Bekijk de uitzending van Zembla terug

Wo 11 januari 2017 | 21:15 Zembla

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Zembla gemist? Bekijk hier naar Zembla gemist.

Zembla

Datum
Wo 11 januari 2017
Tijd
21:15 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Twitter hashtag
#zembla
Officiële Twitter
@ZEMBLA
Uitzending gemist
Zembla gemist
Deel-url
gids.tv/17035877

Voor de kust van Australië, op het kleine eiland Nauru, zitten honderd vluchtelingenkinderen al jaren vast in mensonterende omstandigheden. Ze zijn een hartverscheurend symbool van het keiharde Australische asielbeleid.

Bootvluchtelingen worden meteen teruggestuurd of verbannen naar kleine eilanden voor de kust van Australië en mogen daar niet vanaf. Er is veel geweld tegen hen, en de Verenigde Naties en mensenrechtenorganisaties maken zich grote zorgen over hun lot.

De pers wordt geweerd. Maar het is het Australische journalisten gelukt om amateurbeelden in handen te krijgen en via Skype minderjarige vluchtelingen te interviewen. Het levert een indringend beeld op. Voor medewerkers en hulpverleners geldt een verbod om te praten over de omstandigheden. Het kan ze zelfs een gevangenisstraf opleveren. Toch besluiten hulpverleners van 'Save the children' nu voor het eerst uit de school te klappen. Ze zijn bang dat de situatie levens kan kosten onder de kinderen. Zelfverminking komt veel voor. Twee vluchtelingen staken zichzelf in brand, waarvan een de ernstige brandwonden niet heeft overleefd. Zembla Internationaal onderzoekt de gevolgen van de Australische aanpak.

Zembla op tv

School door verenigde naties australië vluchtelingen het kosten naar asielbeleid mensenrechtenorganisaties journalisten staken pers documentaire uit brandwonden op tv zembla gevangenisstraf hulpverleners het bootvluchtelingen verbod kust honderd naties op skype uit besluiten eilanden symbool geweld op tv brand kinderen op eiland nauru met vluchtelingenkinderen.

      Klik hier voor korting bij BOL.com

        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Vanavond in Zembla
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv