Bekijk de uitzending van Woody Allen: A Documentary terug

Zo 13 augustus 2017 | 22:30 Woody Allen: A Documentary IMDb: 7.7

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Woody Allen: A Documentary gemist? Bekijk hier naar Woody Allen: A Documentary gemist.

Woody Allen: A Documentary

Datum
Zo 13 augustus 2017
Tijd
22:30 tot 00:25
Zender
Canvas
IMDb
7.7
Genre
Documentaire
Jaar
2012
Regisseur
Robert B. Weide
Acteurs
Woody Allen, Penélope Cruz, John Cusack, Mariel Hemingway, Diane Keaton
Twitter hashtag
#WoodyAllen
Deel-url
gids.tv/18409115

Documentaire van Robert Weide over de veelzijdige carrière van Woody Allen, iconisch regisseur, auteur, acteur, comedian en muzikant.

Voor het eerst gaf Woody Allen een cameraploeg volledige toegang tot zijn persoonlijke en professionele leven. Robert Weide (Emmy-winnaar met 'Curb Your Enthusiasm') volgde Allen gedurende anderhalf jaar voor deze ultieme filmbiografie. De documentaire maakt het bilan op van Allens carrière, van zijn eerste scenario's voor grappen en sketches in de jaren '50 tot zijn laatste succesfilm, 'Midnight in Paris'.

In de jaren '60 schreef hij voor de komiek Sid Caesar en later trad hij ook zelf op als comedian. De laatste decennia maakte hij gemiddeld bijna een film per jaar, van 'Take the Money and Run' over 'Annie Hall', 'Manhattan', en 'Husbands & Wives', tot 'Bullets over Broadway' en 'Vicky Cristina Barcelona'.

Aan de hand van interviews met zijn collega's, schrijfpartners, familie en vrienden gaat de documentaire ook dieper in op Allens manier van schrijven, casting, regiewerk en de relatie met zijn acteurs.

Woody Allen: A Documentary op tv

Documentaire het film regisseur acteur brooklyn komiek op scarlett johansson cristina op comedian een relatie casting door josh muzikant collega's money friends cruz in jeugd woody allen in johansson schrijven grappen op josh in brolin diane keaton john uit cusack in familie.

Nieuwe TV nodig?
Klik hier om alle aanbiedingen van TV's te zien!!
Promo: Woody Allen: A Documentary
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv