Bekijk de uitzending van VPRO Zomergasten terug

Zo 13 augustus 2017 | 20:15 VPRO Zomergasten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van VPRO Zomergasten gemist? Bekijk hier naar VPRO Zomergasten gemist.

VPRO Zomergasten

Datum
Zo 13 augustus 2017
Tijd
20:15 tot 23:20
Zender
NPO 2
Genre
Praatprogramma
Jaar
2017
Presentatie
Janine Abbring
Twitter hashtag
#ZG15
Officiële Twitter
@zomergasten
Uitzending gemist
VPRO Zomergasten gemist
Deel-url
gids.tv/18408815

De Vlaamse acteur en zanger Wim Opbrouck is vanavond te gast in Zomergasten.

Bij het Nederlandse publiek is Wim Opbrouck (Bavikhove, België, 1969) bekend van zijn rol in de film Ventoux uit 2015, over vier vrienden van middelbare leeftijd die samen de gelijknamige berg beklimmen. Opbrouck is als acteur verbonden aan NTGent, waar hij van 2010 tot 2015 ook artistiek leider was. Dit najaar is hij te zien in de Nederlandse speelfilms Cobain van Nanouk Leopold en Oude Liefde van Nicole van Kilsdonk. Vanaf september presenteert Opbrouck Bake Off Vlaanderen, de Belgische variant van Heel Holland Bakt.

Over zijn optreden in VPRO Zomergasten zegt Opbrouck: ‘Zomergasten heeft me al zo vaak geïnspireerd. In de verhalen en in de beelden. Het komen en gaan van de seizoenen is van een geruststellende zekerheid. Ik wil de fragmenten laten zien die ik koester en een kompas zijn in mijn artistieke en private leven.’

Wim Opbrouck is een geboren en getogen West-Vlaming. Met zijn vrouw en kinderen woont hij nog altijd in Bavikhove, op een uurtje rijden van Gent en Brussel. Hij is verknocht aan zijn geboortestreek, die zo verbonden is met de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. Over die oorlog maakte hij onlangs het liedjesprogramma We shall overcome. Friede, Vrede, Paix, Peace, Pax, een bloemlezing van protest- en vredesliederen van Pete Seeger tot Willem Vermandere, Jacques Brel en John Lennon. Een avond ‘waarin het bezwaarde geweten een stem krijgt, het gebroken geweer, de vredesduif, de regenboog’, aldus Opbrouck.

Opbroucks cv slingert heen en weer tussen theater, televisie, film en muziek. Hij is een duizendpoot. Ooit wilde hij kok worden of beeldend kunstenaar, maar hij belandde in het theater. Hij trok voor de Vlaamse televisie op een motor Europa door met De Bende Van Wim, tekent en speelt accordeon, trad afgelopen seizoen op met Wilfried de Jong in de free jazz-voorstelling We Free Kings, schrijft liedteksten voor zijn band De Dolfijntjes, waarmee hij nu al zo’n vijfentwintig jaar optreedt. Hij werkt aan het scenario voor de verfilming van Het Hout, de roman van Jeroen Brouwers over kindermisbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

VPRO Zomergasten op tv

Oorlog belgië muziek op tv op tv theater brouwers kindermisbruik vrouw brussel de kerk op gent televisie film motor wereldoorlog uit liefde het beklimmen bende acteur roman fragmenten uit heel holland uit bakt zomergasten van verfilming kunstenaar rooms-katholieke op tv kerk eerste wereldoorlog holland pete in seeger vlaanderen john lennon op tv geweer cobain accordeon een europa vrede kinderen uit zanger optreden janine van abbring jeroen op tv brouwers nanouk leopold van nicole van de kilsdonk wilfried de jong tijdens wim opbrouck scenario jacques op tv in leeftijd.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv