Terug: Verslaafd!

Eerstvolgende uitzending
Terug: Verslaafd!
Datum
Di 28 oktober 2014
Tijd
20:30 tot 21:30
Genre
Reality-show

Een alcohol- of drugsverslaving kan hele families kapot maken. Het programma ‘Verslaafd!’ is vaak de laatste hoop voor de direct betrokkenen van verslaafden. Maar pakt de verslaafde deze unieke kans aan om het roer definitief om te gooien? Na de zeer goede ontvangst van het eerste seizoen gaan Peter van der Vorst en interventionist Jim Geduld vanaf vanavond opnieuw taboedoorbrekend te werk bij RTL 4. In deze nieuwe reeks van ‘Verslaafd!’ bieden zij hulp aan mensen met een zware alcohol- of drugsverslaving, maar ook een anabole steroïdenverslaving en een 'love-addiction' behoren dit seizoen tot de cases.

De familie roept de hulp in van Jim en Peter, waarna er een interventie volgt. Alle gezinsleden lezen een brief voor aan hun geliefde in de hoop dat hij of zij daarna direct meegaat naar een kliniek. Vervolgens worden de familie en de verslaafde minimaal acht maanden lang gevolgd en begeleid door een professioneel team. Aan het eind van die periode volgt er een onverwachte drugstest, waaruit blijkt of de verslaafde ook écht clean en nuchter is gebleven.

Dit seizoen maakt de kijker onder andere kennis met de 35-jarige Jan, die al ruim vijftien jaar verslaafd is aan anabole steroïden en groeihormoon. Hij gebruikt allerlei soorten door elkaar in levensgevaarlijke combinaties, om zo groot en droog mogelijk te worden.

De 25-jarige Marco is al jarenlang verslaafd aan wiet en speed. Hij vertoont zeer agressief gedrag naar zijn ouders, broers en zus. Voor hen is nu de maat vol. Ze stellen hem voor een keuze: of hij laat zich helpen of ze verbreken definitief het contact met Marco.

De 28-jarige Kim is zwaar cokeverslaafd, heeft een ‘love addiction’ en is onhandelbaar. Ze is in de greep van een 'lovergirl' en werkt in de prostitutie. Haar moeder en broer zijn wanhopig. Lukt het hen om Kim zover te krijgen naar een kliniek te gaan?

De 55-jarige Alice is aangemeld door één van haar vier dochters. Wat de meeste mensen niet weten, is dat Alice al jaren een ernstig alcoholprobleem heeft. Haar man heeft lang geprobeerd het voor de buitenwereld en zelfs voor zijn eigen dochters verborgen te houden. Tot nu. Hulp is hard nodig, voordat het te laat is.

Meer op tv: Hockey op tv , Snowboarden op tv en Paardensport op tv

Volg TVGiDS.tv     @tvgidsTV volgen
Like TVGiDS.tv