Bekijk de uitzending van Verborgen verleden terug

Za 22 april 2017 | 20:30 Verborgen verleden

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Verborgen verleden gemist? Bekijk hier naar Verborgen verleden gemist.

Verborgen verleden

Datum
Za 22 april 2017
Tijd
20:30 tot 21:20
Zender
NPO 2
Genre
Reportage
Jaar
2017
Presentatie
Gijs Scholten van Aschat
Twitter hashtag
#VerborgenVerleden
Uitzending gemist
Verborgen verleden gemist
Deel-url
gids.tv/17696595

Een paar jaar terug stuurde presentator Arjen Lubach een tweet de wereld in waarin hij beweerde van Egyptische farao’s af te stammen. Hij deed vervolgens een poging om officieel tot ‘Farao der Nederlanden’ te worden benoemd, als nationaal symbool naast Koning Willem-Alexander.

Die benoeming is niet gelukt, maar hoe zit het met die afstamming? Dat wil Arjen nu toch wel voor eens en voor altijd uitzoeken. Binnen de familie gaat ook het verhaal dat er via Arjens moeder een verwantschap zou zijn met Graaf Floris V van Holland (1254-1296). Dat zou ook mooi zijn, maar lijkt toch meer een sterk verhaal. Arjen komt in deze zoektocht onder meer terecht in Utrecht en Friesland.

Dit het het zesde en laatste deel van deze reeks van de NTR-serie Verborgen verleden. In het najaar is Verborgen verleden weer terug.

Verborgen verleden op tv

Utrecht koning het friesland zoektocht koning willem-alexander uit een presentator graaf scholten holland nationaal benoeming uit verborgen symbool een arjen lubach gijs van scholten van op aschat moeder door stammen reportage familie.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Verborgen verleden. Arjen Lubach za 22 april 20:25 - 21:10 NPO 2