Bekijk de uitzending van Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië terug

Vr 16 maart 2018 | 21:05 Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië gemist? Bekijk hier naar Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië gemist.

Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië

Datum
Vr 16 maart 2018
Tijd
21:05 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Geschiedkundige documentaire
Jaar
2018
Twitter hashtag
#vaarwelnederland
Deel-url
gids.tv/19828559

In de documentairereeks Vaarwel Nederland worden de verhalen verteld van Nederlanders die in de jaren 50 naar het buitenland migreerden. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis van emigranten naar Australië, die vlak na de oorlog zijn vertrokken.

Tussen 1947 en 1961 vertrekken 126.000 Nederlanders naar Australië. Nederlanders zijn in trek 'down under', omdat ze erg op Engelsen lijken, goed zijn opgeleid en zich gemakkelijk aanpassen. Met mooie plaatjes van stranden met wuivende palmbomen en subsidies voor de overtocht worden de Nederlanders lekker gemaakt. Maar de kennismaking met het nieuwe land valt vaak tegen, omdat veel emigranten vanwege het gebrek aan huizen worden opgevangen in eenvoudige kampen.

Wie zijn die Nederlanders die ooit vertrokken naar een ver land? Heeft de keuze om te emigreren goed uitgepakt? Hoe is het om ouder te worden in een land waar je niet geboren bent? En de belangrijkste vraag: waarom zeiden ze vaarwel tegen Nederland?

Vaarwel Nederland: emigranten naar Australië op tv

Oorlog australië met buitenland nederland foto's naar documentaire subsidies geschiedenis emigreren uit kampen in overtocht stranden engelsen het seizoen.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv