Bekijk de uitzending van Tokyo Idols terug

Wo 19 juli 2017 | 22:45 Tokyo Idols

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Tokyo Idols gemist? Bekijk hier naar Tokyo Idols gemist.

Tokyo Idols

Datum
Wo 19 juli 2017
Tijd
22:45 tot 23:35
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Regisseur
Kyoko Miyake
Twitter hashtag
#tokyoidols
Deel-url
gids.tv/18252513

In Japan wordt het openbare leven gedomineerd door IDOLS, meisjesbands die met hun uiterlijk en het specifieke geluid van hun popmuziek grote groepen mannen aan zich binden. Tokyo Idols volgt een ambitieuze zangeres en haar trouwe schare fans in hun zoektocht naar succes. Via hun persoonlijke verhalen onderzoekt regisseur Kyoko Miyake dit cultureel fenomeen, dat een cocktail lijkt van de Japanse obsessie met jeugdige vrouwelijke seksualiteit en het totale gebrek aan contact tussen mannen en vrouwen in een hypermoderne Japanse samenleving.

Idols zijn mede dankzij het internet in korte tijd een fenomeen geworden in Japan. Zangeres Rio begon haar zangcarrière in een meisjesband, maar inmiddels is ze 19 en timmert ze zelfstandig aan de weg met een website en schrijft ze ook haar eigen nummers. Ze wordt daarbij gevolgd door de Brothers, een groep volwassen mannen, sommige zelfs van middelbare leeftijd, die al hun vrije tijd besteden aan haar virtuele en haar echte leven. In het verleden werden deze fanclubs gezien als lozers, die in de marge van de samenleving verkeerden. Nu het fenomeen Idols langzaamaan zo belangrijk wordt in Japan, lijken ook de mannen die hun burgerlijke baantjes opgegeven om al hun geld, tijd en energie aan hun favoriete idool te investeren, mainstream te worden.

Regisseur Kyoko Miyake roept met haar provocerende kijk op de Japanse muziekindustrie, die zo’n sterke focus legt op traditionele schoonheidsidealen, kritische vragen op over de machtsstructuur tussen de seksen in de hypermoderne Japanse samenleving. Terwijl de meisjesidolen steeds jonger worden, signaleert Miyake een tendens waarbij onder het mom van internetberoemdheid en contact met fans ook in real life nieuwe omgangsvormen ontstaan.

Tokyo Idols op tv

Vrouwen tijdens internet japan popmuziek een zoektocht documentaire investeren idols zangeres van regisseur muziekindustrie uiterlijk met samenleving volwassen naar cultureel in langzaamaan zelfstandig seksualiteit in geld energie fans tijdens tokyo contact life van leeftijd.
Promo: Tokyo Idols