Bekijk de uitzending van Tijl B op Volle Toeren terug

Do 23 maart 2017 | 20:25 Tijl B op Volle Toeren

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Tijl B op Volle Toeren gemist? Bekijk hier naar Tijl B op Volle Toeren gemist.

Tijl B op Volle Toeren

Datum
Do 23 maart 2017
Tijd
20:25 tot 21:05
Zender
NPO 2
Genre
Muziekprogramma
Jaar
2017
Presentatie
Tijl Beckand
Twitter hashtag
#tijlbopvolletoeren
Deel-url
gids.tv/17501016

Topartiesten uit de pop- en klassieke muziekwereld stappen uit hun comfortzone om een muzikale wereld te leren kennen die mijlenver van de eigen ligt. Muziekliefhebber Tijl Beckand brengt de muzikanten bij elkaar, introduceert hen in elkaars werelden en daagt ze uit een eigen versie te maken van het muziekstuk van de ander. Verwondering, onbegrip, hilariteit, ontroering en waardering volgen elkaar in dit programma in rap tempo op.

In aflevering één staan volkszanger André Hazes jr. en de internationaal gerenommeerde operazangeres Maria Fiselier centraal. André Hazes jr. schrikt zich rot als hij hoort hoelang de operavoorstelling in Amsterdam duurt en Maria Fiselier kijkt haar ogen uit in de feesttent van Veenhuizen. Gelukkig zijn er ook overeenkomsten want de concertzaal van De Komischer Oper in Berlijn lijkt volgens André verdacht veel op zijn woonkamer. “Heerlijk, die kitsch.” Op het festival Dutch Valley laat Maria Fiselier haar versie van de megahit Leef horen en bewerkt André de beroemde Habanera uit Maria’s favoriete opera Carmen.

Daarnaast ontmoeten de Nederlandse Songfestivalinzending OG3NE en bariton Thomas Oliemans elkaar, verdiepen The Kik en het Gesualdo Consort zich in elkaars werelden en worden Jeroen van der Boom en het Nederlands Blazers Ensemble aan elkaar gekoppeld. Dit geldt ook voor dj-duo Showtek en violiste Rosanne Philippens, Berget Lewis en het Storioni Trio, Mental Theo en het Matangi Quartet en garage-rockband The Deaf en contrabassist Dominic Seldis.

Tijl B op Volle Toeren op tv

Amsterdam opera de feesttent berlijn festival uit veenhuizen rosanne op waardering schrikt operazangeres andré op tv hazes op tv theo valley onbegrip woonkamer og3ne door berget op lewis jeroen van der uit boom tijl beckand naar maria concertzaal een leef.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Een wereld van verschil | Tijl B op Volle Toeren
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv