Bekijk de uitzending van The Game Changers terug

Wo 22 maart 2017 | 22:55 The Game Changers

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Game Changers gemist? Bekijk hier naar The Game Changers gemist.

The Game Changers

Datum
Wo 22 maart 2017
Tijd
22:55 tot 23:50
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Regisseur
Daan Willekens
Twitter hashtag
#2doc
Deel-url
gids.tv/17494286

Het is een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Bob Vlemmix (1987) bedenkt een revolutionaire gamehandschoen, die de traditionele controller of muis overbodig moet maken. Na hun studententijd in Eindhoven werkt Bob samen met een viertal vrienden het idee voor de gamehandschoen verder uit. In februari 2015 pitchen ze het idee op de Eindhovense Startup Bootcamp (Hightech XL) voor binnen- en buitenlandse investeerders. Na de pitch is er direct interesse vanuit China en de eerste 600.000 euro is binnen. Manus VR is een feit.

De Eindhovense startup-boys zijn ervan overtuigd dat ze met hun revolutionaire handschoen de gamewereld op zijn kop gaan zetten. Filmmaker Daan Willekens brengt in zijn documentaire in beeld dat de weg naar succes lang en hard is, maar toont ook de vriendschappen en vetes binnen het bedrijf.

De bedenker van de handschoen, Bob, wil de wereld veranderen met zijn idee en rijk en succesvol zijn. Bob heeft alle trekjes van het ‘Founder’s Syndrome’; gedreven, ondernemend, maar ook roekeloos en ongeleid en heeft een uitgesproken mening. Bovendien heeft hij een opvliegend karakter, wat al tot vele ontploffingen heeft geleid op het kantoor in Strijp-S. Toch verandert Bob steeds meer in een teamplayer. De jongens van het startup bedrijf staan onder grote druk en werken dag in dag uit keihard om het product te perfectioneren.

De communicatie met de Chinese investeerders blijkt lastiger dan gehoopt, maar dan springen Brabantse investeerders bij en kopen de Chinezen uit. Zijn de jongens klaar om de concurrentie aan te gaan met de grote innoverende merken in de tech-world? En kunnen de vriendschappen binnen het bedrijf blijven bestaan?

The Game Changers op tv

China het filmmaker eindhoven uit documentaire chinezen rijk chinese succesvol communicatie uit concurrentie kantoor een startup investeerders bootcamp springen uit muis op handschoen jongensdroom manus ontploffingen door werken op tv the game karakter op tv jongens.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Promo: The Game Changers
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv