Bekijk de uitzending van The Fruit Hunters terug

Di 20 juni 2017 | 23:20 The Fruit Hunters

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Fruit Hunters gemist? Bekijk hier naar The Fruit Hunters gemist.

The Fruit Hunters

Datum
Di 20 juni 2017
Tijd
23:20 tot 00:25
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Jaar
2012
Regisseur
Yung Chang
Twitter hashtag
#thefruithunters
Deel-url
gids.tv/18073613

Fanatieke fruitliefhebbers nemen ons mee op wereldreis om te laten zien welke prachtige vruchten we kunnen eten. Yung Chang zet de rijke diversiteit van het fruit tegenover de commerciële fruitteelt, waar juist een monocultuur gecreëerd wordt en men op zoek gaat naar dat ene speciale ras banaan of appel dat geschikt is voor de export en verkoop.

Op zoek naar bijzondere vruchten reizen avonturiers Noris Ledisma en Richarc Chambell uit Miami naar de jungle van Indonesië waar ze zeldzame mango stekjes hopen te vinden voordat deze planten door de industrialisatie verloren gaan.

Acteur Bill Pullman zet zich in om in de Hollywood Hills een fruitboomgaard te realiseren en wetenschapper Juan Aguilar wil een bananensoort kweken die resistent is tegen een dodelijke schimmel die bananen wereldwijd bedreigt. In Umbria hoopt Isabella Dalla Ragione aanwijzingen te vinden van verloren fruit op schilderijen uit de Renaissance.

The Fruit Hunters op tv

Schilderijen indonesië tijdens documentaire wereldreis export planten op verkoop uit acteur diversiteit miami jungle de reizen hollywood fruit door bananen op banaan wereldwijd fruitteelt resistent appel in renaissance bill pullman op campbell eten schimmel een mango.
Promo: The Fruit Hunters