Bekijk de uitzending van The Child Soldier's New Job terug

Wo 21 juni 2017 | 22:55 The Child Soldier's New Job

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Child Soldier's New Job gemist? Bekijk hier naar The Child Soldier's New Job gemist.

The Child Soldier's New Job

Datum
Wo 21 juni 2017
Tijd
22:55 tot 00:10
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2016
Regisseur
Mads Ellesøe
Twitter hashtag
#2doc
Deel-url
gids.tv/18080059

Voormalig kindsoldaten uit Afrika worden door private legers voor een schijntje ingehuurd en uitgezonden naar Syrië en Afghanistan, ondanks de gedragscodes voor de (private) militaire industrie.

Particuliere militaire organisaties zijn belangrijke spelers geworden in conflicten over de hele wereld. Ze leveren niet alleen materieel maar ook mankracht en verdienen hier flink aan. Uit kostenbesparing rekruteren ze soldaten uit de armste delen van de wereld. Het meest schrijnende voorbeeld is het inhuren van voormalig kindsoldaten.

Zo kan het gebeuren dat een kindsoldaat uit Oeganda, inmiddels volwassen, opeens naar Afghanistan of Syrië wordt uitgezonden. De documentaire onderzoekt hoe globalisering oorlogsindustrie heeft veranderd. Hoe is het mogelijk dat voormalig kindsoldaten kunnen worden ingehuurd, ondanks gedragscodes die ook voor private militaire industrie zijn geformuleerd?

The Child Soldier's New Job op tv

Afghanistan het industrie documentaire afrika legers van kindsoldaten militaire materieel oeganda uit volwassen soldaten voorbeeld naar globalisering in conflicten.

      Klik hier voor korting bij BOL.com

        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Promo: The Child Soldier's New Job
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv