Bekijk de uitzending van Stranger in Paradise terug

Di 20 juni 2017 | 22:55 Stranger in Paradise

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Stranger in Paradise gemist? Bekijk hier naar Stranger in Paradise gemist.

Stranger in Paradise

Datum
Di 20 juni 2017
Tijd
22:55 tot 00:05
Zender
NPO 2
Genre
Actuele documentaire
Jaar
2015
Regisseur
Guido Hendrikx
Twitter hashtag
#strangerinparadise
Deel-url
gids.tv/18073624

In een Zuid-Italiaans opvangcentrum krijgt een klaslokaal vol migranten een spoedcursus asielproblematiek voorgeschoteld. Eerst komt het rechtse verhaal aan bod, met wat ze ons kosten, gevolgd door het linkse, waarin ze tot slachtoffers worden gereduceerd.

Tot slot worden hun individuele verhalen getoetst aan de bestaande Nederlandse toelatingsregels. Wie niet voldoet, moet het lokaal verlaten. Dat levert geen nieuwe inzichten op, maar de technocratische toon maakt wel de machtsverhoudingen en onmenselijkheid van het Europese migratiedebat voelbaar.

Een nietsontziend filmessay over de ambigue houding van Europa en de complexiteit van het migrantenvraagstuk. Dit spraakmakende debuut was de openingsfilm van IDFA 2016 en won de Special Jury Award voor beste Nederlandse documentaire.

Stranger in Paradise op tv

Kosten van documentaire jury migranten tijdens idfa debuut tijdens inzichten toelatingsregels klaslokaal openingsfilm de opvangcentrum toon special europa stranger op in op tv paradise.

      Klik hier voor korting bij BOL.com

        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Promo: Stranger in Paradise
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv