Sporza: wielrennen

Meest recente uitzending
Datum
Za 2 maart 2013
Tijd
14:00 tot 16:00
Genre
Wielrennen op de weg
Deel-url
gids.tv/8845654

Rechtstreeks verslag van de Strade Bianche.

Vanmiddag zijn de ogen van de wielerwereld gericht op Italië. De Strade Bianche is toe aan slechts zijn zevende editie, maar heeft in korte tijd al het hart van menig wielerfan veroverd. Het glooiende Toscaanse landschap zorgt immers niet alleen voor mooie plaatjes, maar biedt ook de gelegenheid voor een spannend koersverloop. WielerFlits.nl blikt vooruit.

De Strade Bianche (1.1) is de eerste in een reeks wedstrijden in Italië. Op zondag volgt Roma Maxima, een opvolger van de Giro del Lazio en binnen een periode van twee weken staan Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo op het programma. De wedstrijd heeft nog maar vanaf 2007 een plaats op de kalender. In oktober van dat jaar werd de eerste editie verreden onder de naam Monte Paschi Eroica. Geïnspireerd door de toertocht Eroica (een eerbetoon aan de historie van de wielersport) organiseerde Giro-organisator RCS sport een eendagskoers waarbij de route deels over onverharde wegen ging. De Rus Alexandr Kolobnev werd de eerste winnaar.

Vorig jaar zond Sporza als eerste zender in de Benelux de wedstrijd live uit. Er stonden negen Nederlanders aan de start, maar zij slaagden er niet in een rol van betekenis te spelen. Fabian Cancellara kwam solo als winnaar over de streep en volgde met deze prestatie Philippe Gilbert op.

Meer op tv: F1 op tv , Muziek op tv en Gp Hongarije op tv

Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv