Bekijk de uitzending van Sophie in de mentale kreukels terug

Di 21 maart 2017 | 20:30 Sophie in de mentale kreukels

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Sophie in de mentale kreukels gemist? Bekijk hier naar Sophie in de mentale kreukels gemist.

Sophie in de mentale kreukels

Datum
Di 21 maart 2017
Tijd
20:30 tot 21:20
Zender
NPO 3
Genre
Reportage
Jaar
2017
Presentatie
Sophie Hilbrand
Twitter hashtag
#SIDMK
Deel-url
gids.tv/17487780

Boomknuffelen, 14 emoties in 2,5 uur tijd ervaren, sessies met een psychiater, mindfulness en een paard die je een spiegel voorhoudt, geen methode blijft onberoerd in de nieuwe ‘Kreukels’ van BNN-er Sophie Hilbrand. In Sophie in de Mentale Kreukels bekijkt ze dit keer niet de wereld van botox, fillers of de mannelijke achilleshiel, maar richt ze zich op de onzichtbare rimpels die bij 1 op de 7 mensen tot burn-out klachten leiden. Dat zijn meer dan 1 miljoen mensen in Nederland alleen. Hoe komt het dat dit probleem zo groot is en steeds jonger begint? En wat moeten en kunnen we eraan doen om er voor te zorgen dat we niet bij bosjes blijven omvallen? Sophie, die zelf vier en een half jaar geleden een burn-out kreeg, zoekt het uit in een confronterende zoektocht bij zichzelf, onder de mensen in haar omgeving, de collega’s uit het vak en de specialisten en ervaringsdeskundigen die er alles over kunnen vertellen.

In de eerste aflevering praat Sophie met Waldemar over de periode dat zij een burn-out kreeg en zijn angst voor een terugval. Ze wordt gevolgd terwijl zij een stressband draagt om te zien op welke momenten in haar leven zij veel stress ervaart: van haar optreden bij the Roast van Gordon, tot het halen van de kinderen van school. Comédienne Ruby Wax zet Sophie op het spoor van mindfulness.

In alle vijf afleveringen praat Sophie ook met haar collega’s uit het vak. Hoe houdt Chantal Janzen haar hoofd koel? Wat deed Sander Lantinga om uit zijn burn-out te komen? En over welke boeg gooit Wendy van Dijk het om gebalanceerd te blijven? En iedere aflevering probeert Sophie ook een alternatieve therapie uit; van boomknuffelen tot paardenfluisteren.

Sophie in de mentale kreukels op tv

Burn-out school door paard miljoen door nederland zoektocht leiden specialisten spiegel op botox onzichtbare op gordon 1 het miljoen psychiater eerste op tv aflevering therapie de methode chantal janzen emoties ruby in wendy kinderen optreden de hoofd spoor ruby door wax sander lantinga naar sophie hilbrand wendy van met dijk met chantal reportage stress op angst.
Sophie over burn-out: 'Mentaal was ik leeg' - RTL BOULEVARD