RTL 7 Darts: WK 2013

Meest recente uitzending
Datum
Di 1 januari 2013
Tijd
20:30 tot 00:00
Genre
Liveverslag
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/8572519

Vanavond is de finale van het WK Darts 2013.

Michael van Gerwen heeft zich zondag geplaatst voor de finale van het WK darts. De Nederlander was in de halve finale te sterk voor James Wade: 6-4.

Van Gerwen neemt het in de eindstrijd op tegen Phil Taylor, die zondagavond met 6-4 van Raymond van Barneveld won.

De Brabander begon matig aan de wedstrijd en miste veel dubbels. Het kostte hem dan ook de eerste set.

Van Gerwen, die zaterdag in een spectaculaire wedstrijd titelverdediger Adrian Lewis versloeg, herstelde zich vervolgens knap en won negen legs op een rij. Het betekende gelijk een 3-1 voorsprong in sets.

In de vijfde set gooide Van Gerwen zelfs een negendarter. Een leg later lukte hem dat bijna opnieuw. De dubbel twaalf werd gemist. Wade pakte desondanks wel de set en wist ook de zesde op zijn naam te schrijven: 3-3.

Van Gerwen liet zich niet van de wijs brengen en won knap de zevende set. Toen hij ook nog eens op 5-3 kwam, leek het verzet van Wade definitief gebroken te zijn.
Omdat de Nederlander op beslissende momenten miste, kwam de Engelsman toch weer terug in de wedstrijd. Uiteindelijk bleek Van Gerwen toch een maatje te groot voor Wade.


Phil Taylor probeerde zondag na zijn zege op Raymond van Barneveld in de halve finales van het WK darts het incident na afloop, waarbij de twee leken te ruziën en Taylor eerst z'n opponent negeerde en vervolgens pas opzocht, te bagatelliseren.

"Hij baalde heel erg van zijn verlies en ik was juist heel blij, maar er is geen sprake van animositeit tussen ons", meldt Taylor op de website van de PDC. "Sterker nog: ik ben waarschijnlijk de grootste fan van 'Barney'."

"We wilden beiden zo graag winnen. Raymond kwam fantastisch terug, volgens mij was hij zichzelf niet aan het begin van de partij. Hij liet zijn hoofd snel hangen nadat ik enkele goede finishes noteerde. Daarna leek hij even niet te stoppen. Gelukkig pakte ik de tiende set, anders had ik verloren."

In de finale stuit Taylor op Michael van Gerwen. "Ik denk dat hij momenteel het beste darts speelt van iedereen in de afgelopen 25 jaar. Hij is briljant. Wie gooit er nu bijna twee keer een negendarter achter elkaar? Het is verbazingwekkend."

Meer op tv: Volleybal op tv , Tv Gids Gisteren op tv en Heerenveen op tv