Bekijk de uitzending van Radar terug

Ma 22 mei 2017 | 20:30 Radar

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Radar gemist? Bekijk hier naar Radar gemist.

Radar

Datum
Ma 22 mei 2017
Tijd
20:30 tot 21:15
Zender
NPO 1
Genre
Consumentenmagazine
Jaar
2017
Presentatie
Antoinette Hertsenberg
Twitter hashtag
#radar
Officiële Twitter
@trosradar
Uitzending gemist
Radar gemist
Deel-url
gids.tv/17890077

Ze sturen honderden sollicitatiebrieven en krijgen vaak niet eens een ontvangstbevestiging. Laat staan een uitnodiging voor een gesprek. Vijftigplussers worden er moedeloos van; verplicht solliciteren zonder enig resultaat. Waarom komt deze groep werklozen nauwelijks nog aan de bak? En waarom hebben we hier als samenleving geen antwoord op? Biedt een basisinkomen wellicht de oplossing? Antoinette Hertsenberg onderzoekt in een nieuw Radar Extra-tweeluik vanaf vanavond de gevolgen van een veranderende arbeidsmarkt.

De economie in Nederland trekt aan. Toch blijft de langdurige werkloosheid onder vijftigplussers groot. Met vaak nog jaren tot hun pensioenleeftijd solliciteren deze werklozen zich suf en moeten zij zich door een woud van regels bewegen. Kan dat niet anders geregeld worden? Er wordt in Nederland steeds vaker gepleit voor een basisinkomen – een gegarandeerd inkomen verstrekt door de overheid. Dit inkomen zou lucht kunnen geven aan de groep oudere werkzoekenden die klem zitten in het huidige systeem. Antoinette Hertsenberg gaat op zoek naar antwoorden en spreekt daarbij met burgers en deskundigen, onder wie De Correspondent–journalist Rutger Bregman en ondernemer Annemarie van Gaal.

Radar op tv

Overheid bewegen arbeidsmarkt op van economie werkloosheid nederland burgers werkzoekenden met werklozen klem oplossing in solliciteren inkomen door ondernemer samenleving deskundigen radar door systeem het pensioenleeftijd basisinkomen annemarie tijdens van gaal antoinette hertsenberg verplicht van vijftigplussers van regels.

      Klik hier voor korting bij BOL.com

        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv