Bekijk de uitzending van Proefkonijnen terug

Ma 16 januari 2017 | 20:30 Proefkonijnen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Proefkonijnen gemist? Bekijk hier naar Proefkonijnen gemist.

Proefkonijnen

Datum
Ma 16 januari 2017
Tijd
20:30 tot 21:30
Zender
NPO 3
Genre
Wetenschappelijk magazine
Jaar
2017
Presentatie
Jan Versteegh, Geraldine Kemper
Twitter hashtag
#Proefkonijnen
Officiële Twitter
@BNNproefkonijn
Uitzending gemist
Proefkonijnen gemist
Deel-url
gids.tv/17068164

In het nieuwe seizoen van Proefkonijnen geven Jan en Geraldine nuchtere antwoorden op bezopen vragen. Kun je ongetraind de Elfstedentocht schaatsen? Kun je over een brug van kaarsvet lopen? Hoe is het om in de baarmoeder te zitten? Lukt het om jezelf te resetten en wie van de twee is de grootste psychopaat?

Ook onderzoeken Jan en Geraldine in hun eigen productentest of wc-papier wel doet wat het moet doen, of allesreiniger alles reinigt en of een afzuigkap daadwerkelijk alles afzuigt. In de studio wordt het tweetal bijgestaan door natuurkundige Lieven Scheire en filosoof Bas Haring. Waar Geraldine en Jan tot nu toe alleen hun eigen lichaam aan de wetenschap hebben gegeven, is het nu ook de beurt aan het publiek om tijdens live experimenten in de studio bezopen vragen te beantwoorden.

Jan: ‘Het zijn van een proefkonijn is een absolute erebaan. Van een ijskoud Zweden tot de warme baarmoeder, het wordt weer één groot avontuur. Alles voor de wetenschap! Geraldine: ‘Wat een tof seizoen! En wat een plezier heb ik weer gehad met Jan. Veel kwajongensstreken, waar je echt iets van leert. De proef waarin we urine lieten exploderen vond ik wel één van de klappers van dit seizoen!’

Proefkonijnen op tv

Live in brug zweden haring in proef wc-papier op tv wetenschap tweetal elfstedentocht lichaam exploderen de ijskoud avontuur baarmoeder naar proefkonijnen wetenschappelijk geraldine met kemper het magazine bas haring met geraldine kemper jan een versteegh.