Bekijk de uitzending van Pauw terug

Vr 19 mei 2017 | 23:00 Pauw

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Pauw gemist? Bekijk hier naar Pauw gemist.

Pauw

Datum
Vr 19 mei 2017
Tijd
23:00 tot 00:00
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2017
Presentatie
Jeroen Pauw
Twitter hashtag
#pauw
Officiële Twitter
@pauwnl
Uitzending gemist
Pauw gemist
Deel-url
gids.tv/17870946

Vanavond onder andere in Pauw:

- Het is en blijft een fascinerende vraag. Hoe kan het dat het Nederlandse elftal, ondanks dat voetbal volksport nummer één is en Nederland geweldige voetballers voortbrengt, eigenlijk nooit, op één keer na dan, Europees kampioen of Wereldkampioen wordt? Daarover gaat Het Eeuwige Gezeik, het nieuwe boek van schrijvers en Oranje-fans Kluun en Ronald Giphart. Vanavond zijn zij te gast bij Pauw.

- In Amsterdam leven 10.000 verschillende diersoorten. De komende weken staan zes van hen centraal in de natuurreeks StadsMormels. Natuurfilmer Marc van Fucht en ecoloog Floris Moolenbeek dompelden zich het afgelopen jaar onder in die dierenwereld en brengen het leven van de vos, muis, konijn, parkiet en de meerkoet in kaart. Naast de prachtige beelden van de dieren zien we ook hoe dieren en mensen zich verhouden tot elkaar.

- Eigenaren van zogenoemde ‘vechthonden’ moeten verplicht op cursus. Met dit voorstel kwam staatssecretaris Martijn van Dam deze week. Om deze maatregel mogelijk te maken stelde hij een lijst samen van zogenaamde hoog-risico honden. Op deze lijsten staan rassen waaronder alle variaties op de pitbull, de American bulldog en de Amerikaanse staffordshire. Is deze lijst terecht? En zal dit bijtincidenten gaan voorkomen? Vanavond een debat met Martin Gaus, Ineke van Herwijnen van de Hondenbescherming en Leidy Zijlstra, eigenaresse van twee staffords en coach van mensen met probleemhonden.

- De Amerikaanse president Donald Trump is vanmiddag op het regeringsvliegtuig Air Force One gestapt voor zijn eerste buitenlandse reis. Bestemming: Saoedi-Arabië, waar hij zondag een toespraak zal geven over een vreedzame visie op de islam. Na Saoedi-Arabië reist Trump door naar Israël, Vaticaanstad, Brussel en Sicilië. De Amerikaanse pers spreekt van een ‘do-or-die’- reis, nu Trump zwaar onder vuur ligt in eigen land door zijn vermeende banden met Rusland en het ontslaan van FBI-directeur Comey. Met oud-Amerika correspondent Tom Kleijn blikken we vanavond vooruit. Welke boodschap heeft Trump voor de wereld? En hoe heeft Trump zich voorbereid op deze belangrijke reis?

Pauw op tv

Voetbal amsterdam een rusland dieren president tijdens staatssecretaris lijst debat sicilië op toespraak nederland islam van van israël kampioen brussel de pers zijlstra martijn van dam van saoedi-arabië honden europees kampioen in naar voorstel voetballers correspondent wereldkampioen schrijvers uit ronald giphart coach een air force het one amerikaanse door president vaticaanstad pitbull konijn rassen jeroen uit pauw muis tijdens banden kleijn een gezeik giphart parkiet boodschap regeringsvliegtuig op donald trump trump de een boek vuur martin gaus tom de kleijn uit verplicht cursus comey.