Terug: NOS Studio Voetbal

Eerstvolgende uitzending
Terug: NOS Studio Voetbal
Datum
Zo 2 augustus 2015
Tijd
22:10 tot 23:10
Genre
Sportmagazine
Presentatie
Jack van Gelder
Twitter hashtag
#studiovoetbal
Officiële Twitter
@studiovoetbal
Uitzending gemist
Terug: NOS Studio Voetbal gemist
Deel-url
gids.tv/13816079

Vanaf vanavond kun je weer wekelijks kijken naar Studio Voetbal. Jack van Gelder verlaat binnen enkele weken de NOS en stapt per half september over naar abonneezender Sport1. Hij gaat daar onder meer de uitzendingen rondom de Champions League en de EK-kwalificatiewedstrijden presenteren. Vanaf september zal het programma dus een nieuwe presentator krijgen.

“Het is buitengewoon jammer dat Jack vertrekt”, reageert hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport. “Hij is een van onze gezichtsbepalende presentatoren en we wilden hem dus ook niet kwijt. Juist daarom hebben we onlangs nieuwe afspraken gemaakt tot ruim na Jack’s 65ste verjaardag. Hij kiest nu echter alsnog voor een nieuwe uitdaging."

"Ik heb lang, heel lang nagedacht over deze overgang", legt Van Gelder uit. "Ik zie in Sport1 een enorme uitdaging en verheug mij op iets nieuws. Ik heb met enorm veel plezier sinds 1975 bij NOS Langs de Lijn en sinds 1995 bij Studio Sport mogen werken. Wij gaan als zeer goede vrienden uit elkaar. Mooi dat dat zo kan."

Van Gelder is voor het laatst te zien en te horen bij de NOS tijdens de EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal tegen IJsland (3 september) en Turkije (6 september). Op 31 augustus presenteert hij voor het laatst Studio Voetbal.

"Het moment is even lastig", vervolgt Nooter, "want het nieuwe voetbalseizoen staat alweer voor de deur. We hebben daarom afgesproken dat hij tot medio september bij ons blijft. Dan kan Jack in stijl afscheid nemen en hebben wij tijd om na te denken over zijn opvolging, zowel voor wat betreft de 'vacature Oranje' als voor de presentatie van Studio Voetbal."

"Jack heeft bijzondere dingen voor de NOS gedaan; memorabele televisie en vooral ook radio gemaakt", stelt Nooter. "En dat gaan we missen. Maar dat geldt ook voor Jack, zoveel is zeker. Wij zijn Jack van Gelder dankbaar voor al die mooie jaren en tegelijkertijd gunnen we hem een koninklijk vertrek en wensen hem alle succes toe bij zijn nieuwe club."

De redactie van TVGiDS.tv werkt de inhoud van de actualiteitenprogramma's meerdere keren per dag bij. Zo ben je altijd op de hoogte van de onderwerpen en gasten.

Meer op tv: Vanavond op tv , Soap op tv en Detective op tv

Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv