Bekijk de uitzending van Noorderslag 2017 terug

Za 14 januari 2017 | 23:05 Noorderslag 2017

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Noorderslag 2017 gemist? Bekijk hier naar Noorderslag 2017 gemist.

Noorderslag 2017

Datum
Za 14 januari 2017
Tijd
23:05 tot 01:10
Zender
NPO 3
Genre
Concert
Jaar
2017
Regisseur
Jan de Roode, Astrid Wisman
Presentatie
Annechien Steenhuizen
Twitter hashtag
#ESNS17
Deel-url
gids.tv/17068251

Wie wil weten hoe het ervoor staat met de Nederlandse popmuziek, moet op Noorderslag zijn. Voor de achtste keer is de NOS aanwezig voor een rechtstreekse uitzending, waarin het hoogtepunt de uitreiking is van de Popprijs aan de persoon of artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De uitzending wordt gepresenteerd door Annechien Steenhuizen.

Noorderslag, vandaag in de Oosterpoort in Groningen, is de afgelopen drie decennia uitgegroeid tot dé plek voor liefhebbers van nieuwe Nederlandse popmuziek. Van hiphop tot blues, van dubstep tot metal en van soul tot techno. Gemene deler: de artiesten zijn jong en staan aan het begin van hun carrière. Kyteman en Krezip, bijvoorbeeld, maakten er hun debuut voor een groot publiek. Vandaar dat Noorderslag ook veel talentscouts, vertegenwoordigers van platenmaatschappijen en programmeurs van muziekfestivals trekt.

In de NOS-uitzending staan nieuwe Nederlandse artiesten centraal: in optredens en in interviews met Annechien Steenhuizen. Ook staat een gesprek op de rol met de winnaar van de Popprijs, ofwel de opvolger van onder anderen De Dijk, Tiësto, Anouk, Urban Dance Squad, the Common Linnets en (vorig jaar) New Wave. Onder anderen 3FM-DJ Michiel Veenstra doet verslag van wat er in de gangen en zalen verder gebeurt.

Noorderslag 2017 op tv

Popmuziek hiphop uitzending een op concert groningen artiesten anouk veenstra winnaar op opvolger uitreiking van dance platenmaatschappijen soul naar debuut the uit common linnets michiel veenstra annechien van steenhuizen noorderslag van vertegenwoordigers common linnets gangen in door liefhebbers artiest wave vandaar in popprijs publiek het new wave common.

Zin om met korting te shoppen bij BOL.com?
Bekijk de scherpste aanbiedingen in de BOL.com OUTLET.
Wil je altijd de laagste prijs? Klik hier!
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv