Bekijk de uitzending van Nieuwsuur terug

Za 20 mei 2017 | 00:45 Nieuwsuur

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur gemist.

Nieuwsuur

Datum
Za 20 mei 2017
Tijd
00:45 tot 01:40
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2017
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Uitzending gemist
Nieuwsuur gemist
Deel-url
gids.tv/17870728

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Voorjaarscongres VVD

De VVD houdt vandaag en morgen haar voorjaarscongres in Arnhem. Volgens de officiële agenda wil de partij terugblikken op de Tweede Kamerverkiezingen en vooruit kijken naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Maar die agendapunten lijken te worden overschaduwd door het vertrek van voorzitter Henry Keizer, de "ontluisterende" uitspraken over bezuinigingen in de advocatuur van voormalig staatssecretaris Fred Teeven, en de vastgelopen formatie. Premier Mark Rutte houdt vanavond op het congres een toespraak. Nieuwsuur is erbij in Arnhem met analyse van politiek verslaggever Dominique van der Heyde.

- Interview met hoofdaanklager Neurenberg-processen

De 97-jarige Benjamin Ferencz, die D-Day en het Ardennenoffensief overleefde, kreeg al tijdens de Tweede Wereldoorlog de opdracht om oorlogsmisdaden door de Duitsers te onderzoeken. Als een van de eersten stuitte hij op de gruwelen in de concentratiekampen. Hij werd hoofdaanklager in de Neurenberg-processen waar Nazi-kopstukken terechtstonden. Er zijn weinig mensen met een groter geloof in het internationale recht. "Law not war", is de uitspraak waar hij bekend om werd. Vorige week was hij voor een kort bezoek aan het Internationaal Strafhof in Den Haag. In de stad van Vrede en Recht is een straat naast het Vredespaleis naar hem vernoemd. In Nieuwsuur een interview met Benjamin Ferencz.

- Erdogan ziet hoe beveiligers inslaan op betogers

Er circuleren nieuwe beelden van de Turkse president Erdogan die dinsdag toeziet hoe zijn beveiligers demonstranten bij de Turkse ambassade in Washington in elkaar slaan. Verscheidene mensen raakten daarbij gewond. De gevechten braken uit kort nadat de president bij de ambassade aankwam. Op de beelden is te zien dat de limousine van Erdogan bij de ambassade staat en de beveiliging naar de demonstranten kijkt. Een beveiliger praat door de open portier van de auto met iemand in de auto. Daarna geeft hij een teken aan een andere man, waarna te zien is hoe mannen in pakken inbeuken op de demonstranten.

- Wie wordt de nieuwe president in Iran?

Iraniërs kiezen vandaag een nieuwe president. De grootste kanshebbers zijn de huidige president, de gematigde Hassan Rohani, en de conservatieve geestelijke Ebrahim Raisi. Na een verhitte campagnestrijd staat Rohani bovenaan in de peilingen. In Nieuwsuur het laatste nieuws vanuit Iran.

- Nieuwsuur Sport

Wielrennen: Giro d'Italia
Voetbal: persdag bij Man United met het oog op de EL-finale

Nieuwsuur op tv

Sport auto op tv bezuinigingen mark rutte de president beveiliging in teeven staatssecretaris iran uit tweede wereldoorlog uit washington fred teeven toespraak tweede kamerverkiezingen uit arnhem den het haag tijdens politiek uitspraak nieuwsuur ambassade door formatie congres voorzitter betogers tijdens duitsers giro d'italia het limousine demonstranten uit wereldoorlog erdogan gemeenteraadsverkiezingen oorlogsmisdaden door hassan rohani door vastgelopen vredespaleis dominique van der met heyde portier op rohani op agenda internationaal strafhof keizer giro iraniërs uit beveiligers beveiliger van verslaggever strafhof concentratiekampen tijdens opdracht naar analyse vertrek hassan vrede gevechten premier naar teken president erdogan het met interview turkse benjamin tijdens peilingen henry keizer door united.

Meer uitzendingen van Nieuwsuur