Bekijk de uitzending van Nederland helpt Sint-Maarten terug

Vr 15 september 2017 | 21:35 Nederland helpt Sint-Maarten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nederland helpt Sint-Maarten gemist? Bekijk hier naar Nederland helpt Sint-Maarten gemist.

Nederland helpt Sint-Maarten

Datum
Vr 15 september 2017
Tijd
21:35 tot 22:35
Zender
NPO 1
Genre
Magazine
Jaar
2017
Deel-url
gids.tv/18683490

Speciale uitzending tijdens de nationale actiedag voor de slachtoffers van orkaan Irma op de bovenwindse eilanden. Vandaag vindt de Nationale Actiedag plaats vanuit het actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Op televisie zendt NPO 1 de hele dag updates uit en vanaf 21.35 uur is er een speciale uitzending vanuit het actiecentrum in Beeld en Geluid in Hilversum. Presentator Art Rooijakkers doet live verslag vanuit het Actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, met schakelingen naar inzamelingsacties in heel het land en naar Sint-Maarten. Het doel: Nederlanders informeren over de situatie op Sint Maarten en zoveel mogelijk geld inzamelen voor de slachtoffers via Giro 5125 van het Rode Kruis.

Aan het einde van de dag maakt presentator Art Rooijakkers de totale opbrengst bekend.

"Onze medebewoners op Sint-Maarten verdienen alle mogelijke steun en aandacht", zegt voorzitter Shula Rijxman van de NPO. "Daarom steunen wij de actie. Via al onze kanalen informeren we Nederlanders over de situatie op Sint-Maarten en de andere eilanden, en over de initiatieven om te helpen."

Gijs de Vries, directeur van het Rode Kruis: “Orkaan Irma heeft Sint Maarten bijna helemaal verwoest. Huizen staan niet meer overeind, voedsel en water is nauwelijks verkrijgbaar. De wanhoop is te lezen op de gezichten van de mensen. Hoe meer mensen helpen, hoe beter. Met het ingezamelde geld kopen we voedsel en onderdak voor de mensen die dat nu zo hard nodig hebben.”

Vandaag besteedt de NPO uitgebreid aandacht aan de actie 'Nederland helpt Sint-Maarten' van Giro 5125. Met het ingezamelde geld koopt het Rode Kruis voedsel en onderdak voor de mensen die op Sint-Maarten zijn getroffen door de orkaan.

Op 6 september werd Sint-Maarten getroffen door de verwoestende orkaan Irma, die een enorme schade heeft aangericht. 70% van de huizen zijn beschadigd of onbewoonbaar. Ook medische voorzieningen zijn getroffen. Bewoners van het eiland hebben dringend voedsel, schoon drinkwater en onderdak nodig. Het Rode Kruis heeft geld nodig om deze mensen te helpen. Met medicijnen, dekens en kleding, maar ook met hulp op de langere termijn.

Nederland helpt Sint-Maarten op tv

Schade hilversum drinkwater op tv nederland slachtoffers op tv kleding een nederlanders medicijnen live uitzending in voedsel voorzitter van presentator televisie bewoners uit orkaan rode kruis onderdak instituut een voor in beeld en geluid kruis beeld en in geluid aandacht tijdens sint maarten sint-maarten tijdens inzamelen giro actiedag onbewoonbaar het instituut gijs tijdens eilanden geld op art rooijakkers verwoest eiland van water van magazine gijs de vries in dekens de vries beschadigd hulp op nederlands instituut voor het beeld het en geluid uit einde inzamelingsacties orkaan tijdens irma.

Zin om met korting te shoppen bij BOL.com?
Bekijk de scherpste aanbiedingen in de BOL.com OUTLET.
Wil je altijd de laagste prijs? Klik hier!
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv