Bekijk de uitzending van National Treasure terug

Ma 24 april 2017 | 22:55 National Treasure IMDb: 7.5

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van National Treasure gemist? Bekijk hier naar National Treasure gemist.

National Treasure

Datum
Ma 24 april 2017
Tijd
22:55 tot 23:50
Zender
NPO 2
IMDb
7.5
Genre
Dramaserie
Jaar
2016
Regisseur
Marc Munden
Acteurs
Robbie Coltrane, Julie Walters, Andrea Riseborough, Babou Ceesay, Mark Lewis Jones
Twitter hashtag
#nationaltreasure
Deel-url
gids.tv/17709667

Vanavond start de nieuwe dramaserie National Treasure over een comedian wiens leven een tragedie wordt.

Wanneer nationale bekendheid Paul Finchley beschuldigd wordt van seksueel misbruik, proberen hij en zijn naasten zich onder toeziend oog van het hele land staande te houden tussen verschillende versies van de waarheid. Paul is de minder populaire helft van een komedieduo met nationale faam. Pauls leven wordt plotseling op zijn kop gezet wanneer hij wordt beticht van seksueel misbruik twintig jaar eerder. Zijn beste vriend Karl en echtgenote Marie scharen zich ondanks alles achter de man die zij door en door menen te kennen. Dan blijken Pauls problemen groter dan gedacht: er zijn meerdere aangiften gedaan.

Meervoudig BAFTA-winnaar Robbie Coltrane, die Paul Finchley speelt, is vooral bekend van zijn rol als Hagrid in de Harry Potter-films. Julie Walters, die de vrouw van Paul speelt, werd eerder bekroond met BAFTA's en een Golden Globe. De rol van Dee, hun dochter in de serie, wordt vertolkt door Andrea Riseborough, bekend van de bekroonde film Birdman.

De serie telt in totaal vier afleveringen en is gebaseerd op 'Operation Yewtree', een grootschalig onderzoek naar kindermisbruik in Engeland. Dit onderzoek bracht onder andere het misbruik door televisiepersoonlijkheid Jimmy Savile aan het licht.

National Treasure op tv

Onderzoek engeland kindermisbruik op vrouw op tv misbruik film tijdens seksueel misbruik menen dochter op andrea golden met globe golden serie dramaserie van comedian aangiften jimmy tijdens savile savile uit walters birdman start in vriend julie walters robbie coltrane het andrea riseborough door babou ceesay mark lewis met jones.
Promo: National Treasure