Memories

Meest recente uitzending
Datum
Di 4 oktober 2016
Tijd
21:00 tot 21:50
Genre
Informatief
Officiële website
Memories
Twitter hashtag
#Memories
Officiële Twitter
@KROMemories
Deel-url
gids.tv/16468044

Ad en Dagmar. Ad ziet de Tsjechische Dagmar weer terug.

Het is 1968 als Ad de Tsjechische Dagmar leert kennen in Engeland. Beiden twintigers doen vrijwilligerswerk in een geriatrische kliniek.

Ad is direct onder de indruk van Dagmar. Wanneer de vonk lijkt over te slaan breekt de Praagse Lente uit.

Dagmar maakt zich zorgen over haar land en volk en kan op dat moment ook niet terugkeren naar Tsjechië. Voor Ad zit zijn werkvakantie er op en hij moet terug naar huis. Ze blijven schrijven en wanneer ook het gewone leven van Dagmar weer is opgepakt in Tsjechië besluit Ad haar onaangekondigd te bezoeken.

Dolblij is hij als hij Dagmar weer ziet...maar al snel volgt de desillusie als een andere jongen zich in de deur opening van dagmars studentenkamer meldt. Ada en Elmer.

Zodra de Duitse Elmer de jonge Ada aanspreekt weet ze het zeker: hém vind ik leuk. Ze worden hevig verliefd en Elmer grijpt elk moment aan om voor Ada naar Nederland te komen.

Toch is niet iedereen blij met haar nieuwe Duitse vlam. Hoewel het twintig jaar na de Tweede Wereldoorlog is heeft Ada haar vader moeite met de verliefdheid van zijn dochter op een Duitser.

Uiteindelijk maakt Ada de relatie met pijn in haar hart uit. Vijftig jaar later zit die pijn er nog steeds en hakt ze de knoop door; ze moet hem nog één keer zien!

Meer op tv: Judo op tv , Tour De France op tv en Waterpolo op tv

Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv