Bekijk de uitzending van Life in the Air terug

Vr 17 februari 2017 | 19:25 Life in the Air

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Life in the Air gemist? Bekijk hier naar Life in the Air gemist.

Life in the Air

Datum
Vr 17 februari 2017
Tijd
19:25 tot 20:20
Zender
NPO 2
Genre
Natuurdocumentaire
Jaar
2016
Twitter hashtag
#lifeintheair
Deel-url
gids.tv/17279053

De mens kan veel, maar niet wat veel andere dieren wel goed kunnen: vliegen zonder hulpmiddelen. Een verbluffend groot aantal andere schepsels heeft wel op eigen kracht het luchtruim bedwongen. Dankzij nieuwe technologie zijn wij nu in staat om die dieren te vergezellen in hun voorheen verborgen wereld. We vliegen naast dieren die de zwaartekracht tarten en zien alles vanuit hun gezichtspunt. In Life in the air wordt het bijzondere gedrag van dieren in de lucht vastgelegd, waarbij de verbazingwekkende wetenschap van het vliegen tot in de kleinste details wordt geopenbaard.

De eerste aflevering heeft als titel 'liever de lucht in'.

De in Afrika levende caracal, een katachtige, kan zich met ‘raketaandrijving’ lanceren en is op die manier in staat om vliegende vogels te vangen. In de Australische outback gebruikt een kangoeroe zijn bijzondere sprong om bijna zonder energieverlies water te vinden in een woestijn van ruim een miljoen vierkante kilometer groot. Op een boerderij in Engeland kan een insect met een ultieme ‘schietstoel’ accelereren met behulp van een koppelingspedaal in zijn kruis. En hoog in de jungles van Borneo is een springende slang dankzij zijn unieke vorm in staat om te zweven, zelfs zonder vleugels.

Life in the Air op tv

Dieren op tv woestijn miljoen tijdens engeland luchtruim afrika zweven op tv levende sprong vogels op tv wetenschap slang boerderij kruis door technologie uit borneo kangoeroe eerste aflevering verborgen tijdens zwaartekracht water life een life in the naar air.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp