Bekijk de uitzending van Kijken in de ziel: Militairen terug

Ma 24 juli 2017 | 21:15 Kijken in de ziel: Militairen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Kijken in de ziel: Militairen gemist? Bekijk hier naar Kijken in de ziel: Militairen gemist.

Kijken in de ziel: Militairen

Datum
Ma 24 juli 2017
Tijd
21:15 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief programma
Jaar
2017
Presentatie
Coen Verbraak
Twitter hashtag
#KIDZ
Deel-url
gids.tv/18283823

Militairen zijn er om ons land en onze belangen te beschermen, desnoods met hun eigen leven. Wie zijn die mannen en vrouwen die dat werk uitoefenen? Waarom kozen ze ooit voor dat beroep? Wat moet je er precies voor kunnen? Hoe gaan ze om met gevaar, en wat voor invloed heeft dat op wie ze zijn? Gaan wij in Nederland eigenlijk nog een oorlog meemaken, en is het Nederlandse leger dan in staat om zich te weren? En zijn zij werkelijk bereid om in het uiterste geval die hoogste prijs te betalen?

In Kijken in de ziel: Militairen praat Coen Verbraak vanaf vanavond op zes achtereenvolgende maandagen met mannen en vrouwen uit het Nederlandse leger (onder wie generaal Tom Middendorp, de Commandant der Strijdkrachten). Dat levert opnieuw indringende en meeslepende verhalen op. Van de oud-commandant van het Korps Commandotroepen die in Afghanistan voor zijn ogen een van zijn mannen op een bermbom zag trappen, van de onderzeebootcommandant die vaak zes weken achtereen onder water doorbrengt of de marineduiker die in het donker onder water in zijn eentje explosieven moet ontmantelen, tot de militair verpleegkundige die in Afghanistan veel van haar zwaargewonde collega’s probeerde te redden en de helikopterpiloot die het Vliegerkruis voor grote dapperheid ontving wegens zijn acties in Uruzgan.

Kijken in de ziel: Militairen, met o.a. helikoptervlieger Roël Boezen, militair psycholoog Liesbeth Horstman, Jarst de Jong (Korps Mariniers/Special Forces), luchtgevechtsleider Merijn Kerkhofs, marineduiker Sander Kool, Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp, militair verpleegkundige Yvonne van Nieuwburg, onderzeebootcommandant Pieterbas Peters, Jan Swillens (oud-commandant Korps Commandotroepen) en Peter Wolfs (Koninklijke Marechaussee).

Kijken in de ziel: Militairen op tv

Vrouwen leger op tv explosieven oorlog nederland de afghanistan op militairen bermbom tom middendorp tijdens donker redden beschermen commandant verpleegkundige op tv met uruzgan middendorp commandant der strijdkrachten op strijdkrachten peters ontmantelen gevaar uit korps commandotroepen militair door water van coen verbraak naar generaal.