Bekijk de uitzending van Jinek terug

Zo 13 augustus 2017 | 09:25 Jinek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Jinek gemist? Bekijk hier naar Jinek gemist.

Jinek

Datum
Zo 13 augustus 2017
Tijd
09:25 tot 10:30
Zender
NPO 1
Genre
Praatprogramma over de actualiteit
Jaar
2017
Presentatie
Eva Jinek
Twitter hashtag
#jinek
Officiële Twitter
@JinekLive
Uitzending gemist
Jinek gemist
Deel-url
gids.tv/18414848

Vanavond onder andere in Jinek:

- Tom Egbers en Helene Hendriks blikken vooruit op de vaderlandse voetbalcompetitie

Vandaag start de vaderlandse voetbalcompetitie met de wedstrijd ADO Den Haag – FC Utrecht. Voetbalanalisten Tom Egbers (NOS) en Helene Hendriks (Fox Sport) blikken aan tafel bij Eva vooruit: welke clubs zijn kampioenskandidaat, welke trainer moet nu al vrezen voor zijn baan en wie gaan straks de smaakmakers van de competitie worden? We beginnen om 22:20 uur.

- Kevin Kok wil ‘cross-dressen’ bespreekbaar maken

Eén van de meest opvallende afstudeerfilms van de afgelopen tijd is gemaakt door de jonge filmmaker Kevin Kok. In ‘Van Mars en Venus’ volgen we de 17-jarige Gijs, die uit de kast komt als ‘cross-dresser’. Kevin Kok wilde deze film graag maken, omdat hij ‘cross-dressen’ - waarbij je je kleedt in kleren van het andere geslacht - graag bespreekbaar wilde maken. Hijzelf liep tegen veel schaamte en angst op, toen hij als puber erachter kwam dat hij het fijn vond om zich af en toe als vrouw te kleden. Aan tafel zit vanavond de regisseur van de film, Kevin Kok, samen met Jeroen, die hier vanavond aanschuift als Marloes.

- Trump verklaart de oorlog aan Noord-Korea met zijn woorden “fire and fury”

De bedreigingen gaan over en weer tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un. Trump heeft de verbale oorlog verklaard aan Noord-Korea met zijn woorden: "fire and fury". Kim Jong-Un dreigt met raketten op het Amerikaanse eiland Guam. De hele wereld huivert. Vanavond bespreken we de bedreigingen met Noord-Korea-kenner Casper van der Veen en Amerika-kenner Tom Kleijn.

- Onze politici moesten deze week flink aan de bak

Weliswaar is het officieel nog reces in Den Haag, daar lijkt het helemaal niet op. Deze week vlogen Nederland en België elkaar in de haren over de vraag wie wie had moeten waarschuwen over de besmette eieren. Inmiddels zijn er in vijftien landen van de Europese Unie eieren teruggevonden die met fipronil besmet zijn. De Europese Commissie maakte bekend dat de eieren mogelijk tot in Hong Kong kunnen zijn verkocht!
En dan hebben we ook nog de formatie! Na drie weken vakantie, zitten de politieke leiders van de VVD, D66, CDA en ChristenUnie weer aan de onderhandelingstafel. We bespreken deze bevlogen week met politiek verslaggever Xander van der Wulp.

Jinek op tv

Noord-korea wedstrijd van president oorlog de utrecht belgië christenunie van filmmaker ado het den haag fc utrecht nederland den door een haag politiek xander van een der wulp vrouw een mars tom egbers uit kleren europese commissie in vakantie hong kong europese unie op tv door film teruggevonden politici regisseur raketten kim met jong-un van bedreigingen reces competitie trainer uit waarschuwen eva jinek op tv amerikaanse president verslaggever door hong leiders naar tafel dictator gijs in kleijn hendriks puber trump in eiland van haren eieren start wereld tom kleijn de in kevin jinek xander president met trump angst door fipronil guam.
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv