Bekijk de uitzending van Ik vertrek terug

Vr 13 januari 2017 | 21:30 Ik vertrek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Ik vertrek gemist? Bekijk hier naar Ik vertrek gemist.

Ik vertrek

Datum
Vr 13 januari 2017
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 1
Genre
Realityreeks
Jaar
2017
Twitter hashtag
#ikvertrek
Officiële Twitter
@Ik_vertrek
Uitzending gemist
Ik vertrek gemist
Deel-url
gids.tv/17048270

Vanavond start het nieuwe seizoen van Ik Vertrek, waarin Nederlanders, die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, gevolgd worden.

Al jaren zijn wekelijks een dikke miljoen kijkers geboeid door de belevenissen van de dappere emigrant. De één op de vlucht voor het keurslijf van de vaste baan of de vele regeltjes die ons kikkerlandje rijk is. De ander op zoek naar een rustiger leven en een altijd schijnende zon. Wie droomt daar nou niet van…?

In deze aflevering hebben Theo Steenkamer (55) en Jolanda Feenstra (50) uit Emmeloord een briljant plan: ze beginnen een pannenkoekenbar in Gambia. Want, iedereen houdt van pannenkoeken en pannenkoeken heb je nog niet aan de smiling coast, zo luidt hun waterdichte redenering.

En zo komt het dat ze hun vijf volwassen kinderen achterlaten en met een container vol gietijzeren pannen, poedersuiker en stroop naar de badplaats Kololi vertrekken. Voor een eenmalig bedrag van 20.000 euro en een maandelijkse huur van 500 euro nemen ze er een oude snackbar over. Een paar dooie ratten en een defecte frituurpan krijgen ze er gratis bij.

Theo en Jolanda kan het allemaal niets schelen, want zij maken zich – op z’n Gambiaans – niet langer druk om futiliteiten. Al snel wordt die positieve instelling behoorlijk op de proef gesteld. Het pannenkoekenmeel is lastig verkrijgbaar, het personeel niet altijd betrouwbaar en het toeristische Kololi tijdens het laagseizoen volkomen uitgestorven.

Blijven lachen is het devies. En nu maar hopen dat ze dat gat in de markt gevonden hebben.

Ik vertrek op tv

Miljoen buitenland container de rijk snackbar door proef emmeloord ratten met personeel gratis een lachen instelling een volwassen theo badplaats bedrag pannen vertrek een kinderen op tv start markt door pannenkoeken gambia huur een geluk.
Vanavond in Ik vertrek