Bekijk de uitzending van Ik hoor Alles - Vincent Bijlo terug

Do 12 oktober 2017 | 22:55 Ik hoor Alles - Vincent Bijlo

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Ik hoor Alles - Vincent Bijlo gemist? Bekijk hier naar Ik hoor Alles - Vincent Bijlo gemist.

Ik hoor Alles - Vincent Bijlo

Datum
Do 12 oktober 2017
Tijd
22:55 tot 23:55
Zender
NPO 2
Genre
Kunstdocumentaire
Jaar
2017
Regisseur
Floris Alberse
Twitter hashtag
#uurvandewolf
Deel-url
gids.tv/18785253

Dat de blinde cabaretier Vincent Bijlo nu ook zijn gehoor dreigt te verliezen vindt hij een “stom genetisch foutje”, maar geen enkele reden om in de slachtofferrol te schieten. “Waarom zou ik nu opgeven? Het is toch pas net begonnen?” – aldus Bijlo in een recente theatervoorstelling. Het tekent zijn enorme veerkracht. Bijlo – cabaretier, columnist en Feyenoord-aanhanger - is sinds zijn geboorte blind. “Mijn beelden zijn geluiden” zegt hij zelf. Nu zijn gehoor verslechtert, neemt zijn wereld nieuwe vormen aan. In de documentaire ‘Ik hoor alles’ is prachtig te zien hoe Bijlo strijdbaar en vol humor omgaat met zijn nieuwe ‘lot’.

Regisseur Floris Alberse volgde Bijlo de afgelopen drie jaar in zijn dagelijks leven. In observerende stijl tekent hij op hoe Bijlo steeds creatieve oplossingen vindt voor zijn obstakels. Thuis, waar hij in het pikkedonker ontbijt klaarmaakt voor zijn vrouw. In het theater, waar hij met latten aftekent hoe hij zich op het podium kan bewegen. En samen met zijn broer, die ook blind is, en waarmee hij verrukt luistert naar opnames van passerende treinen uit hun audio-bibliotheek – a trip to memory lane, in ‘geluidsfoto’s’.

Dankzij uitgekiend geluid- en camerawerk maakt Alberse invoelbaar hoe Bijlo de wereld waarneemt. Het maakt de film een intrigerende oriëntatie op verandering en waarneming, maar bovenal is het een inspirerend portret van een ware levenskunstenaar.

Ik hoor Alles - Vincent Bijlo op tv

Bewegen theater het vrouw portret uit documentaire columnist een film regisseur geboorte het ontbijt lane cabaretier in humor dagelijks leven oriëntatie van opnames podium stijl de oplossingen treinen vincent bijlo in floris een alberse.

      Klik hier voor korting bij BOL.com

        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Promo: Ik hoor Alles - Vincent Bijlo
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv