Bekijk de uitzending van Hiroshima, The Aftermath terug

Di 18 juli 2017 | 21:15 Hiroshima, The Aftermath

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Hiroshima, The Aftermath gemist? Bekijk hier naar Hiroshima, The Aftermath gemist.

Hiroshima, The Aftermath

Datum
Di 18 juli 2017
Tijd
21:15 tot 22:00
Zender
Canvas
Genre
Geschiedkundige documentaire
Jaar
2015
Regisseur
Lucy van Beek
Deel-url
gids.tv/18246694

Documentaire die 70 jaar na de capitulatie van Japan overlevenden van de eerste atoombom aan het woord laat en ook recent vrijgegeven archiefbeelden van de Japanse openbare omroep NHK toont.

De atoombom op Hiroshima op 6 augustus 1945 luidde het begin van een nieuw tijdperk in. De bom doodde niet enkel meer dan 100 000 mensen, maar ze betekende ook het einde van de Tweede Wereldoorlog en het begin van een nucleair tijdperk. Gewapende conflicten, de internationale politiek en de veiligheid van de hele mensheid zouden nooit meer hetzelfde zijn.

Met prachtige archiefbeelden, visuele technieken, een arsenaal aan bronmateriaal en sterke getuigenissen. Overlevenden die nog nooit getuigd hebben, herbeleven de gevolgen op de grond, in combinatie met nooit eerder uitgebracht overheids- en militair materiaal en beelden uit de archieven van NHK.

Hiroshima, The Aftermath op tv

Japan naar tweede wereldoorlog veiligheid overlevenden uit politiek documentaire archieven wereldoorlog in omroep openbare op tv omroep nucleair het hiroshima 1945 atoombom uit capitulatie beek uit militair conflicten einde.

Zin om met korting te shoppen bij BOL.com?
Bekijk de scherpste aanbiedingen in de BOL.com OUTLET.
Wil je altijd de laagste prijs? Klik hier!
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv