Bekijk de uitzending van Hiroshima, The Aftermath terug

Di 18 juli 2017 | 21:15 Hiroshima, The Aftermath

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Hiroshima, The Aftermath gemist? Bekijk hier naar Hiroshima, The Aftermath gemist.

Hiroshima, The Aftermath

Datum
Di 18 juli 2017
Tijd
21:15 tot 22:00
Zender
Canvas
Genre
Geschiedkundige documentaire
Jaar
2015
Regisseur
Lucy van Beek
Deel-url
gids.tv/18246694

Documentaire die 70 jaar na de capitulatie van Japan overlevenden van de eerste atoombom aan het woord laat en ook recent vrijgegeven archiefbeelden van de Japanse openbare omroep NHK toont.

De atoombom op Hiroshima op 6 augustus 1945 luidde het begin van een nieuw tijdperk in. De bom doodde niet enkel meer dan 100 000 mensen, maar ze betekende ook het einde van de Tweede Wereldoorlog en het begin van een nucleair tijdperk. Gewapende conflicten, de internationale politiek en de veiligheid van de hele mensheid zouden nooit meer hetzelfde zijn.

Met prachtige archiefbeelden, visuele technieken, een arsenaal aan bronmateriaal en sterke getuigenissen. Overlevenden die nog nooit getuigd hebben, herbeleven de gevolgen op de grond, in combinatie met nooit eerder uitgebracht overheids- en militair materiaal en beelden uit de archieven van NHK.

Hiroshima, The Aftermath op tv

Japan met tweede wereldoorlog veiligheid in overlevenden politiek documentaire archieven wereldoorlog in omroep openbare omroep de nucleair hiroshima 1945 op atoombom door capitulatie beek militair door conflicten.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp