Bekijk de uitzending van Hier zijn de Van Rossems terug

Do 12 oktober 2017 | 20:25 Hier zijn de Van Rossems

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier naar Hier zijn de Van Rossems gemist.

Hier zijn de Van Rossems

Datum
Do 12 oktober 2017
Tijd
20:25 tot 21:10
Zender
NPO 2
Genre
Cultuurmagazine
Jaar
2017
Presentatie
Maarten van Rossem, Sis van Rossem, Vincent van Rossem
Twitter hashtag
#VanRossems
Uitzending gemist
Hier zijn de Van Rossems gemist
Deel-url
gids.tv/18785249

In de laatste aflevering willen de Van Rossems in Enschede onderzoeken hoe de stad de ellende van het verleden te boven is gekomen. De vuurwerkramp, het verlies van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog, de stadsbrand van 1862.

De stad heeft nogal wat te verduren gekregen. Maar Maarten, Sis en Vincent komen al snel tot de ontdekking dat het herstelvermogen van de stad groot is. Naast gerestaureerde industriële bouwwerken is er veel moderne architectuur te bewonderen.

Het stadhuis is in één woord indrukwekkend, het Volkspark kent een prachtig oorlogsmonument en een van de mooiste synagogen van Nederland staat in Enschede. In Rijkmuseum Twenthe laat Sis haar broers een bordeelscène van Jan Steen zien. Enschede is een stad van verrassingen.

Inmiddels heeft de NTR laten weten dat de Van Rossems in 2018 weer te zien zullen zijn met een nieuwe reeks.

Hier zijn de Van Rossems op tv

Rijksmuseum een tweede wereldoorlog nederland van stadhuis enschede textielindustrie maarten van op tv rossem in broers wereldoorlog uit synagoge architectuur synagogen oorlogsmonument industriële van steen cultureel ellende vuurwerkramp met tijdens hier zijn de door van rossems stad.        Klik hier voor korting bij Coolblue


      Klik hier voor korting bij Wehkamp
Volg TVGiDS.tv     @tvgids volgen
Like TVGiDS.tv