Bekijk de uitzending van Het zaad en de 11 eitjes terug

Di 21 maart 2017 | 22:55 Het zaad en de 11 eitjes

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Het zaad en de 11 eitjes gemist? Bekijk hier naar Het zaad en de 11 eitjes gemist.

Het zaad en de 11 eitjes

Datum
Di 21 maart 2017
Tijd
22:55 tot 00:05
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2016
Regisseur
Julia von Graeventiz
Twitter hashtag
#2doc
Deel-url
gids.tv/17487649

Het homostel Dennis (28) en Lody (25) wil graag samen een kind. Hun kinderwens kan in vervulling gaan als hun nicht zich aanbiedt als draagmoeder. Ze wil met liefde een kind dragen voor haar neef, maar niet van haar eigen eicel. De wenspapa’s moeten daarom op zoek naar een eiceldonor en een kliniek die de bevruchting tot stand wil brengen. Voor KRO-NCRV 2Doc: Het zaad en de 11 eitjes volgde Julia von Graevenitz anderhalf jaar lang hoe Dennis en Lody samen met hun draagmoeder het onmogelijke toch mogelijk proberen te maken. De film is een schrijnend verslag van de lange weg tussen hoop en teleurstellingen van een homostel met een kinderwens.

De mannen willen, net als een heterogezin, kinderen van henzelf en kiezen bewust niet voor adopties of co-ouderschap. Omdat draagmoederschap verboden is in Nederland, zijn ze genoodzaakt om in het buitenland op zoek te gaan naar een eiceldonor en een IVF-kliniek. Die vinden ze in Canada maar de behandeling kost een hoop geld. Door middel van van ludieke crowdfundingsacties proberen ze het benodigde bedrag van 40.000 euro bij elkaar te krijgen.

Dennis en Lody laten hun zaad invriezen in Canada en maken een keuze voor een eiceldonor. Alles lijkt voorspoedig te gaan, totdat er uit de bevruchte eicellen maar 1 embryo tot ontwikkeling komt. Ze hebben dus één kans. Dit embryo wordt ingebracht in de baarmoeder van de draagmoeder, maar zij raakt niet zwanger. Na twee jaar inspanningen en een grote financiële investering, blijkt alles voor niets.

Het zaad en de 11 eitjes is een ontroerende documentaire die op een heel persoonlijke manier laat zien hoe moeilijk het voor homomannen in Nederland is om hun kinderwens te vervullen.

Het zaad en de 11 eitjes op tv

Buitenland met nederland canada kliniek documentaire een film liefde zwanger tijdens investering naar behandeling co-ouderschap draagmoeder baarmoeder zaad onmogelijke een bedrag het neef geld kinderen draagmoederschap julia uit von graevenitz naar dennis dragen homostel de een behandeling het julia.
Het zaad en de 11 eitjes - Trailer